Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ahmet kaya ağladıkça ve yaptıgı şok açklama ölmeden önce

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sevgili Evren,

hemen dediğin linki tıkladım,anlamak için bir daha tıkladım,bir daha tıkladım!

kimse kalkıp onca yaşananları bölücü kisvesi ile değerlendirmezsiniz.Sırf Kürtçe klip çekeceğini ifade eden bir sanatçıya reva görülen sürgünlük bu kadar basit değil.

Sevgili Evren,

değerli arkadaşım,yüreğine sağlık.

herşeye rağmen bizim olan umud ile,kendini halkın fedaisi saymış,çatal ve bıçak fırlatmakla milliyetçileşmiş,insanı ve onun en insani isteğini bölücülük adıyla yamamış herkese inat;Ahmet Kaya için;yaşasın Türk ve Kürt halkının kardeşliği...

Gönderi tarihi:
Sevgili Evren,

hemen dediğin linki tıkladım,anlamak için bir daha tıkladım,bir daha tıkladım!

kimse kalkıp onca yaşananları bölücü kisvesi ile değerlendirmezsiniz.Sırf Kürtçe klip çekeceğini ifade eden bir sanatçıya reva görülen sürgünlük bu kadar basit değil.

Sevgili Evren,

değerli arkadaşım,yüreğine sağlık.

herşeye rağmen bizim olan umud ile,kendini halkın fedaisi saymış,çatal ve bıçak fırlatmakla milliyetçileşmiş,insanı ve onun en insani isteğini bölücülük adıyla yamamış herkese inat;Ahmet Kaya için;yaşasın Türk ve Kürt halkının kardeşliği...

Sevgili 'mavi olmayan gökyüzü'

Ahmed kaya tüm toplum için bir kazançtı,bir sanatkar olarak,

Ama bu kazancı dahi elleriyle teptiler,

Bugün günümüzde ermenice dahi gazete çıktığı halde , ibranice gazete çıktığı halde,

Onlara kendi lisanlarında eğitim özgürlüğü tanınırken, neden Kürtlere tanınmaz anlaya bilmiş değilim.

Hemen Kürtler bu ülkenin aslı unsuru sözlerini duyar gibiyim,

Yani nedemek aslı unsur,?Diğer kavimden olan insanlarla eşit haklara sahip demek.

Uygulamada malesef bunu görememekteyiz,

Tüm halklara gerçek özgürlüğü, kemalizm vermez, veremez, çünkü ırkçılık üzerine bina edilmiştir.

Tüm halklara gerçek özgürlüğü, kurandaki yaşam şekli verir.

Çünkü Kuranda Meseleye insan olarak bakış vardır.

Bir türkün , bir kürdün, damarlarındaki kanda Türk, yada Kürt yazmaz,

Kan gurubunun ırkı olmadığı gibi, inancında ırkı olmaz,

[049.013] [DI] Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır.

Önemli olan insan olabilmekte,

Allah yukardaki ayette açıkça belirttiği halde, Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız.

dediği halde, üstünlüğün herhangi bir ırka mensuup olmakla olmayacağını , üstünlüğün ancak, Allahtan çok sakınanın, Allah katında üstün olacağını belirttiği halde,

Hiç kimsenin ben senden takvaca daha üstünüm deme lüksünün olmadığı halde,

Nice insanlar üstünlüğü , her hangi bir ırka mensub olmakta aramaktadırlar.

oysa üstünlük her hangi bir ırka mensub olmakta değildir,

Dayatmacı politikalarla hiç bir yere varılmaz, ancak kin ve nefret artar.

Öyle ise Kin ve nefretin artmaması için,insanlığa yaraşır şekilde birbirimizi anlamamız, ve ona göre hareket etmemiz gerekir.

Bir Türk olduğum halde Kürtlerin hakkını savunmamdan dolayı kendi toplumum tarafından dışlanmayı bile göze aldım,dışlanıyorumda,

Ama yinede bu tavrımdan beni hiç kimse dönderemez,

ezilenlerin yanında, yer almak inancımın gereğidir,velevki bu hayatım pahasına olsa dahi.

Bir ateiste dahi zulüm yapılsa, zulüm yapanın zulmüne ortak olmam.

Bu ülke hepimizin, ülkemizi parçalanmaktan kurtarmanın yolu,

halkların haklarını gasbetmeden, birlikte yaşamaktır.

saygılarımla.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:

Bugün günümüzde ermenice dahi gazete çıktığı halde , ibranice gazete çıktığı halde,

Onlara kendi lisanlarında eğitim özgürlüğü tanınırken, neden Kürtlere tanınmaz anlaya bilmiş değilim.

.

.

İşte Sevgili Evren,bunun içindir ki yazdıklarımız...

bizim bizden başkamız yok iken,kendisine yabancılaştırılan bizler...

bakın o gece,Ahmet Kaya vukuatının yaşandığı gece,gerçektende birbirimize ne kadar yabancı olduğumuzun göstergesi...ben daha anlamış değilim...bu öfkeyi,bu yok saymayı...

işin ilginç kısmı,onu orada sahiplenmeyenler sonra bir Kürtçe müzik furyasında prim için Kürtçe dediler...ne kadar ***** hareketler.

lütfen,bölücülük kavramı içersine bunu gerçekten isteyenleri koyun,Kürtçe diyen herkesi değil...

iyi ki yanımızdasınız...Sevgili Evren iyi ki buradasınız.

Gönderi tarihi:
İşte Sevgili Evren,bunun içindir ki yazdıklarımız...

bizim bizden başkamız yok iken,kendisine yabancılaştırılan bizler...

bakın o gece,Ahmet Kaya vukuatının yaşandığı gece,gerçektende birbirimize ne kadar yabancı olduğumuzun göstergesi...ben daha anlamış değilim...bu öfkeyi,bu yok saymayı...

işin ilginç kısmı,onu orada sahiplenmeyenler sonra bir Kürtçe müzik furyasında prim için Kürtçe dediler...ne kadar ***** hareketler.

lütfen,bölücülük kavramı içersine bunu gerçekten isteyenleri koyun,Kürtçe diyen herkesi değil...

iyi ki yanımızdasınız...Sevgili Evren iyi ki buradasınız.

sevgili,'mavi olmayan gökyüzü'

Ben insanlarin diline karsi olanlardan degilim, ve bunuda defeatle yazdim,

Boluculuk konusuna gelince boluculugu halk degil, halka ragmen, yonetimi elinde bulunduranlar yapmaktadir.

Yonetimler kendilerini halkin gozunde hakli cikarmak icin, aki kara, karayi ak gosterirler,

Masum insani cani, cani insani masum gosterirler,

oyle yapacaklarki sistemleri daha uzun omurlu olsun, ama ne yaparlarsa, yapsinlar,

her sistemin bir eceli vardir, sonunda yikilip gidercektir,

Tipki onceki sistemlerin yikilip gittigi gibi.

Toplumsal olarak, guzellikten yana tavir sergilersek,toplumsal olarak, o sistemin omru uzar, taaki, toplumda yozlasma baslayana kadar.

yozlasma, basladigi zaman , o sistem hizla yok olmaya dogru gitmektedir demektir.

Biz bu yozlasmayi, toplumda gozlemleye biliyoruz,O yuzden bu sistemin, yok olmakta oldugunu bilmek icin kehenat sahibi olmak gerekmiyor.

sani yuce rabbimiz, bu konuda yasasini koymustur,

Allahin yasasinda degisgenlik bulamayiz.

[013.011] [sY] O insanın önünde ve ardında devamlı sûretle nöbetleşerek görevlendirilen melekler vardır. Bunlar, Allah’ın emrinden ötürü, onu koruyup kollarlar. Bir toplum kendinde olan durumu değiştirmedikçe, hiç şüphe yok ki, Allah da o toplumda olan hali değiştirmez. Allah bir toplum için de kötülük irade buyurdu mu, onu geri çevirecek kuvvet yoktur. Artık Allah’ın dışında onları himaye edecek kimse olamaz.

saygilarimla.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:
Tek yorumum var: Helal olsun ve Allah ruhunu sad etsin!

ahmet kaya öldükten sonra ben yeni bir şarkısını dinledim, o yüzden öldügüne inanmadım bilmem yinede ,lakin özellikle yeni albüm oldugunu söylediler .siz böyle bir duyumdan haberdarmısınız esen kalın

Gönderi tarihi:
ahmet kaya öldükten sonra ben yeni bir şarkısını dinledim, o yüzden öldügüne inanmadım bilmem yinede ,lakin özellikle yeni albüm oldugunu söylediler .siz böyle bir duyumdan haberdarmısınız esen kalın

Sevgili arkadaşım,

o öldü...bu konuda ki tüm iddialar asılsızdır!

Gönderi tarihi:

Ahmet Kaya ıyı bır sanatcı olabılır,yorumu hosa gıdebılır ama Ahmet Kaya bır bölücüydü,bunu sımdı duygu sömürülerı ve ıdeoljık cümlelerle ınkar etmenın bır anlamı olmamalı.

Sürgüne kendı kendını götürdü Ahmet Kaya, onu kımse sürmedı,o kendı davasını savunan dostlarının yanına sıgındı kendını onların kucagına attı.Kımse onu taraf olmayada zorlamadı.Bır ınsan neyse odur degısmek kolay bırsey degıldır kı zorlanınca baska tarafa gecsın.Ahmet Kayanın kım oldugu üzerınde hala bır tartısma yapılıyor ve onun sucunun sadece KÜRTCE KLIP oldugu ıddıa edılıyorsa bunda baska bır amac vardır.Ahmet Kayanın Türk devletıne yaptıgı küfürler hala tazelıgını korumaktadır,barı bunu ınkar etmeyın.

saygılarla

Gönderi tarihi:

Ahmet Kaya'yı MGD nin gecesinde yuhalayanlar, çatal bıçak atanlar içersinde Serdar Ortaç'da vardı.

Kendisi Ahmet Kaya'ya karşı vatanını savunmuşdu ya, çok sonraları asker kaçağı olduğu da ortaya çıkdı.

Hatta meşhur Ergenekon iddanamesinde, bizzat kendi evinde, askerden nasıl kaçılırın taktik ve stratejilerinin belirlendiği de su gibi gün yüzüne çıkdı.

Ahmet Kaya bölücü değildi.

Sırf etnik kimliği kürt diye bir gece de terörist ilan edildi.

Gönderi tarihi:

Hemen Kürtler bu ülkenin aslı unsuru sözlerini duyar gibiyim,

Yani nedemek aslı unsur,?Diğer kavimden olan insanlarla eşit haklara sahip demek.

Uygulamada malesef bunu görememekteyiz,

Tüm halklara gerçek özgürlüğü, kemalizm vermez, veremez, çünkü ırkçılık üzerine bina edilmiştir.

Tüm halklara gerçek özgürlüğü, kurandaki yaşam şekli verir.

Çünkü Kuranda Meseleye insan olarak bakış vardır.

Bir türkün , bir kürdün, damarlarındaki kanda Türk, yada Kürt yazmaz,

Kan gurubunun ırkı olmadığı gibi, inancında ırkı olmaz,

[049.013] [DI] Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır.

Önemli olan insan olabilmekte,

Allah yukardaki ayette açıkça belirttiği halde, Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız.

dediği halde, üstünlüğün herhangi bir ırka mensuup olmakla olmayacağını , üstünlüğün ancak, Allahtan çok sakınanın, Allah katında üstün olacağını belirttiği halde,

Hiç kimsenin ben senden takvaca daha üstünüm deme lüksünün olmadığı halde,

Nice insanlar üstünlüğü , her hangi bir ırka mensub olmakta aramaktadırlar.

oysa üstünlük her hangi bir ırka mensub olmakta değildir,

Dayatmacı politikalarla hiç bir yere varılmaz, ancak kin ve nefret artar.

Öyle ise Kin ve nefretin artmaması için,insanlığa yaraşır şekilde birbirimizi anlamamız, ve ona göre hareket etmemiz gerekir.

Bir Türk olduğum halde Kürtlerin hakkını savunmamdan dolayı kendi toplumum tarafından dışlanmayı bile göze aldım,dışlanıyorumda,

Ama yinede bu tavrımdan beni hiç kimse dönderemez,

ezilenlerin yanında, yer almak inancımın gereğidir,velevki bu hayatım pahasına olsa dahi.

Bir ateiste dahi zulüm yapılsa, zulüm yapanın zulmüne ortak olmam.

Bu ülke hepimizin, ülkemizi parçalanmaktan kurtarmanın yolu,

halkların haklarını gasbetmeden, birlikte yaşamaktır.

saygılarımla.

Furkan Evren Nezir

Irkçılık sandece 20.ve 21.yüzyılın yeni sömürge aracıydı Turkiye hala bundan kurtulmuş diil malesef Ahmet Kaya da sırf daha bi fazla toplumu sömürmek icin kulanınlan bi figörandı dusuman yaratki etrafında biriksin insanlar ozaman sömür sömürebildigin kadar

Gönderi tarihi:
Ahmet Kaya'yı MGD nin gecesinde yuhalayanlar, çatal bıçak atanlar içersinde Serdar Ortaç'da vardı.

Kendisi Ahmet Kaya'ya karşı vatanını savunmuşdu ya, çok sonraları asker kaçağı olduğu da ortaya çıkdı.

Hatta meşhur Ergenekon iddanamesinde, bizzat kendi evinde, askerden nasıl kaçılırın taktik ve stratejilerinin belirlendiği de su gibi gün yüzüne çıkdı.

Forum baslıgı Serdar Ortac degıl Ahmet Kayadır.Serdar Ortac ıcın ayrı bır topıc acılırsa onun ıcınde yazılır bırseyler heralde.

Ahmet Kayanın PKK bayragının altında Türk devletıne savurdugu küfürler heralde hafızanızda kalmadı kı sadece carpıtarak verıyorsunuz olayı.

saygılarla

Gönderi tarihi:

Sımdıde Türklerın ırkcılıgı adlı senaryo basladı galıba.

Hangı tarıhte Türkler ırkcı oldular bı anlatında bılmeyen bız Türkler ögrenelım.

saygılarla

Gönderi tarihi:

o çatal kaşıklarla vatansever olanlar...işte onlar!

doğru analiz ve cümleler.

o bölücü değildi,bölücü çıkartılandı.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
o çatal kaşıklarla vatansever olanlar...işte onlar!

doğru analiz ve cümleler.

o bölücü değildi,bölücü çıkartılandı.

Evet,

sayin,

'mavi olmayan gökyüzü'

Bolucu cikartilan oldugunu, bulundugum ulkeye geldiginde, son konserine gittigimde gordum.

Ahmet Kayayi, terketmislerdi hepsi,Benden baska belkide turk olan kimse yoktu konserinde.

Oysa Ahmet kaya, evrensel dusunen bir insandi,Irktan cok, insanligina vurgu yapardi.

Bir turkun hic eziklik duygusuna kapilmadan, ben turkum diye bilmesi, nasilki dogal karsilaniyorsa,

Bir Kurdunde ben Kurdum diye bilmesi dogal karsilanmalidir.

Hepimizde Biliyoruzki,

Ahmet Kayanin Annesi, Turktur,

Aceba Ahmet kayaya, Ben Kurdum diye sarki soylemesinin ardinda yatan sebeb nedir.

Diye kafa yoracak olursak,

Ezilen halkin yaninda yer almis olmasindan baska bir sey degildir, diye dusunuyorum.

Tipki Hrant dink, olduruldugunde, insanlarin yuruyup, bizde hrant dink, iz, bizde ermeniyiz demesi gibi,

oysa hepimiz biliyoruzki,

o yuruyenler, ne hrant dinkti, nede Ermeni, ama katledilmeye riza gosterilmediginin kanitiydi, bu soylem.

Hic Ahmet kayanin soylemini bu acidan dusundunuzmu?

Evet ben dusundum,Bu baglamda Bende sonuna kadar Kurdum,

Yani ezilmislige horlanmaya karsi olma acisindan Kurdum,

yani bu konuda onlarin yaninda yer aliyorum,

Kavim dediginizde nedirki, Hangi kavimden dogacagimiz siparisle olmuyor,

Kendi elimizde olmayan bir yaratilistan dolayi,

Ovunc, veya eziklik duymamiz, hicte akillica bir yaklasim degildir.

Kan gurubunun irki varmi arkadaslar.

saygilarimla.

Evren.

Gönderi tarihi:
Evet,

sayin,

'mavi olmayan gökyüzü'

Bolucu cikartilan oldugunu, bulundugum ulkeye geldiginde, son konserine gittigimde gordum.

Ahmet Kayayi, terketmislerdi hepsi,Benden baska belkide turk olan kimse yoktu konserinde.

Oysa Ahmet kaya, evrensel dusunen bir insandi,Irktan cok, insanligina vurgu yapardi.

Bir turkun hic eziklik duygusuna kapilmadan, ben turkum diye bilmesi, nasilki dogal karsilaniyorsa,

Bir Kurdunde ben Kurdum diye bilmesi dogal karsilanmalidir.

Hepimizde Biliyoruzki,

Ahmet Kayanin Annesi, Turktur,

Aceba Ahmet kayaya, Ben Kurdum diye sarki soylemesinin ardinda yatan sebeb nedir.

Diye kafa yoracak olursak,

Ezilen halkin yaninda yer almis olmasindan baska bir sey degildir, diye dusunuyorum.

Tipki Hrant dink, olduruldugunde, insanlarin yuruyup, bizde hrant dink, iz, bizde ermeniyiz demesi gibi,

oysa hepimiz biliyoruzki,

o yuruyenler, ne hrant dinkti, nede Ermeni, ama katledilmeye riza gosterilmediginin kanitiydi, bu soylem.

Hic Ahmet kayanin soylemini bu acidan dusundunuzmu?

Evet ben dusundum,Bu baglamda Bende sonuna kadar Kurdum,

Yani ezilmislige horlanmaya karsi olma acisindan Kurdum,

yani bu konuda onlarin yaninda yer aliyorum,

Kavim dediginizde nedirki, Hangi kavimden dogacagimiz siparisle olmuyor,

Kendi elimizde olmayan bir yaratilistan dolayi,

Ovunc, veya eziklik duymamiz, hicte akillica bir yaklasim degildir.

Kan gurubunun irki varmi arkadaslar.

saygilarimla.

Evren.

Sevgili Evren Abi,

seninle buluştuğumuz ortak payda;herşeyden önce insan...ve ortak paydanın gerçekleri.İnsan çok farklı bir varlıktır.İçinde en büyük çelişkileri yaşayan,yaşadıklarıyla hayata tutunmaya çalışan.Kaderi ile diğer insanlardan başkalaşan,deneyimleri ile bakış açısı oluşturan.

bunları neden mi yazdım;ben o insan gerçeğinden yola çıkarak tüm insanları vicdana çağırırım.eğer ki siz bir insanı ötekileştirirseniz o da sizi ötekileştirir.

eğer ki siz bir insanı yalnız bırakırsanız;taraf olmaya zorlarsanız o insanda taraflaşır.Ahmet Kaya'ya bölücü diyenler;nedense onu bir kilp cümlesi ile sürgüne mecbur bırakanlar;onu dışlayanlar ve buna rağmen ondan birşeyler bekleyenlerdir.

Ahmet Kaya;yalnız bırakılandı...onu zor günlerinde yalnız bırakanlar onun ismi ile prim sağlarken,Kürtçe şarkılar söyleyerek kendince alanlar yaratırken,vatanseverliği sabah akşam kendilerini kamera önünde deşifre edip;sıfıra inen değerleri çatal bıçakla yaşarken;Ahmet Kaya bir Kürtçe klip sözüyle vatanından ayrı ölmeyi hakedendi.

medya onu yasaklı yapmıştı,şarkılarını çalana aşk olsun.tüm söyledikleri medya tarafından bölücük ile lanse edilmiş,kimse onu anlama yoluna gitmemişti.Onu kimse anlamadı;ne Türk ne de Kürt...onu anladığını zannedenler kendi penceresinde ona ve yaptıklarına kılıf uyduranlardı.

Sevgili Evren Abi;

ne kadar güzel düşündüğünü bilen biri olarak,insan dediğin için;insanı anlamaya çalıştığın için çok teşekkür ederim.Sevgiler...

Gönderi tarihi:
Sımdıde Türklerın ırkcılıgı adlı senaryo basladı galıba.

Hangı tarıhte Türkler ırkcı oldular bı anlatında bılmeyen bız Türkler ögrenelım.

saygılarla

Türkçülük yapanların, ırkçılık yapmadığınımı söylüyorsunuz sn.Politika? O ırkçlığıda hala devam ettiriyorsunuz. PKK nekadar Kürt ırkçılığı yapıyorsa,sizlerde o denli Türk ırkçılığı yapıyorsunuz. Ben bir Türk olmakla birlikte, kendi yediğiniz ırkçı damgasını, A.Kaya'ya mal etmenizi anlayamıyorum. Eleştri yapacak biri,önce kendisini eleştirmesi gerekmiyormu? Bu konuda başka tartışmalarda olmuştu hatırlarsanız...!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.