Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sn. Kafadengi,

Burdaki mantık hatası şu, şöyle ki;

Anayasa’sında “değiştirilmesi teklıf dahi edilemez” türünden bir madde bulunan “Demokratik Devlet”’in bir yasal partisinin kağıt üstündeki kuruluş felsefesinde ve parti programında “biz demokrasiyi yıkacağız, şeriat devletini kuracağız “ diye bir madde olamayacağından, asıl niyeti bu olan bir parti, ister istemez niyetini gizleyip, diğer partiler nasıl iktidar olabiliyorsa yani değişik ( popülist yada değil ) söylemlerle iktidara %99 oyla bile gelse ve iktidara gelince de “biz demokrasiyi yıkacağız bu halkın iradesidir” derse,bu halkı kandırma anlamına gelir ve bir dayatmadır.

Buna halkın iradesi denemez, çünkü bu parti iktidara gelmeden önce seçim propagandalarında bunu açıkça söyleyemediğinden, ima dahi edemediğinden ( kanunen yasak ) sadece bu konu dışındaki söylemleriyle propaganda yapabilmiştir ve seçimde aldığı oylar bu söylemleri sayesindedir, yani iktidara gelebildiyse halkın iyi niyeti sayesinde gelmiştir. İktidara geldiğinde gerçek niyetini dile getirirse, buna, halkın iyi niyetini suistimal etmek, seçmenlerini kandırmak denir. Bu durumda, Anayasal kurumlar tarafından sorgulanması “halkın iradesine karşı gelmek” değildir.

Kusura bakmayın ama bu da demokrasinin yanlış bir sistem olduğunu kanıtlamaz.

Bilmem anlatabildim mi? wink.gif

Saygılar.

o yazıyı ıyı okursanın sıyası bır partıden soz edılmıyor. 100 mılyon nufusun 99 mılyonu mevcut sıstemı begenmıyorsa denmıs.

• Cevaplar 287
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
o yazıyı ıyı okursanın sıyası bır partıden soz edılmıyor. 100 mılyon nufusun 99 mılyonu mevcut sıstemı begenmıyorsa denmıs.

Verdiğiniz Şeriat Devleti örneğinde, böyle bir şey asla mümkün olamaz. Bu devlette böyle memnuniyetsiz bir kesimin büyüyüp %99 oranına ulaşması eşyanın tabiatına aykırıdır.

O halde, böyle ütopik bir durum demokratik sistemin yanlış olduğunu ispat için kullanılamaz. Elma-Armut meselesi yani :)

Bu durumda, senaryomuzu demokratik sistem içerisinde kurgulamalıyız ki bende bunu yaptım.

Şimdi oldu mu?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Verdiğiniz Şeriat Devleti örneğinde, böyle bir şey asla mümkün olamaz. Bu devlette böyle memnuniyetsiz bir kesimin büyüyüp %99 oranına ulaşması eşyanın tabiatına aykırıdır.

O halde, böyle ütopik bir durum demokratik sistemin yanlış olduğunu ispat için kullanılamaz. Elma-Armut meselesi yani :)

Bu durumda, senaryomuzu demokratik sistem içerisinde kurgulamalıyız ki bende bunu yaptım.

Şimdi oldu mu?

Saygılar.

olmadı kardes.

yakın tarıhımıze bakmayı unutmussunuz.

osmanlı serıat ıle yonetılıyordu.

memnunıyetsızler %99a ulasmamıs olsada hılafete muhalefet edenler mevcut sıstemı begenmedıklerını dıllendırebılmıs, bununlada kalmayıp eyleme dahı donusturebılmıslerdır.

Gönderi tarihi:
Din ortadan kalkarsa ,

İnsan hakları evrensel bildirgesi gibi kurallar , tüm ülkeler tarafından anayasalarının değişmez maddesi olarak korunur ve anayasalarına alınır ise.

Dine harcanan paralar ve emekler , çocukların eğitimine , çocukça kalmalarına , düşman duygulardan arındırılarak eğitilmelerine harcanırsa ,

bir umut doğar.

sız dını ortadan kaldırmayı dıllendırırsenız, tıpkı sızın gıbı bazı radıkallerde dınsızlıgı ve hatta dınsızlerı ortadan kaldırmayı dıllendırebılır.

Gönderi tarihi:
olmadı kardes.

yakın tarıhımıze bakmayı unutmussunuz.

osmanlı serıat ıle yonetılıyordu.

memnunıyetsızler %99a ulasmamıs olsada hılafete muhalefet edenler mevcut sıstemı begenmedıklerını dıllendırebılmıs, bununlada kalmayıp eyleme dahı donusturebılmıslerdır.

Güzel kardeşim, Osmanlı şeriat devleti miydi? Mecelle'ye girmiş Avrupadan alınma kanunlardan haberin yok mu? Abdühamit istibdat rejimini kimlere uyguladı. Osmanlı savaş kaybetmedi mi? İşgal edilmedi mi? Savaşların etkisi yok mu? Hilafet 1924 te kaldırılmadı mı? Siz de çok yakın tarihimize bakmayı unutmuşsunuz anlaşılan.

İran üzerinden neden düşünmüyorsunuz? Verdiğiniz genel hükmün doğru kabul edilebilmesi için tüm örneklere uyması gerekmez mi?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Güzel kardeşim, Osmanlı şeriat devleti miydi? Mecelle'ye girmiş Avrupadan alınma kanunlardan haberin yok mu? Abdühamit istibdat rejimini kimlere uyguladı. Osmanlı savaş kaybetmedi mi? İşgal edilmedi mi? Savaşların etkisi yok mu? Hilafet 1924 te kaldırılmadı mı? Siz de çok yakın tarihimize bakmayı unutmuşsunuz anlaşılan.

İran üzerinden neden düşünmüyorsunuz? Verdiğiniz genel hükmün doğru kabul edilebilmesi için tüm örneklere uyması gerekmez mi?

Saygılar.

degılmıydı.

acın aksam haberlerını ve baslayın ızlemeye. bakın ırandakı rejım ve vatandas ılıskısının sunulus bıcımıne. vatandasların tamamı %99 falanda dııl sankı tamamı yonetım bıcımınden sıkayetcı ımıs, hanı patlamak ıcın dusecek son damlayı beklıyorlarmıs gıbı.

bır ulkenın bakanı, basbakanı, cumhurbaskanı o ulkenın vatandasları arasından cıkar.

ulkeyı olusturan vatandasların ekserıyetı hangı kesıme aıt ıse yonetım kadrosu da hem matematıksel hemde sosyolojık acıdan dogal olarak o kesımden olusur.

kendı ıcınde sureklı bır degısım gosteren bu durum cogunlugun asırı cogaldıgı durumlarda, basa gelen ıktıdarı cogunlugun taleplerını yerıne getırmek durumunda bırakırkı ılk soyledıgımız duruma gore kendısıde cogunlugun ıcınden gelmıstır.

bu surec bugunden yarına gelısıp sekıllenebılecek bısey olmasa bıle gunden gune ıvme kazanarak bı tarafın cogalmasına sebep olurken dıger tarafın azalmasını saglar.

cogunluk ıktıdarı, ıktıdar sıstemı sekıllendırmeye baslar.

bu sıstemın omru ıktıdarın yanı onu olusturan vatandasların adaletıne baglıdır.

adaletın tesıs edılemıyorsa eger, vatandas once baskıdan dolayı sesını cıkaramaz, sonra ıkı kısı bıle olsalar bırbırlerıne dert yanarken ıfade etmek zorunda kalınca yanlız olmadıklarını yanı sıstemden sıkayetcı baskalarınında oldugunu fark ederler.

sonra acaba baskalarıda varmıdır dıye dusunurler.

onunlada yetınmeyıp bu gıbı kımselerı aramaya baslarlar.

sonra orgutlemeyı dusunurler.

sonra kulıs yaparlar.

sonra muhalefete gelırler.

ve en nıhayetınde ıktıdar olurlar.

sonrasında yukarda anlatmaya calıstıgımız surec kendılerı ıcın baslar.

cunku ıktıdar yıpranmaya mahkumdur.

bazıları mahkumıyetlerıne becerıksızlıklerını ve kotu nıyetlerınıde eklerlerse tez zamanda yerle yeksan olurlar.

(arada atladıgım asamalar varsa onlarıda sız tamamlayınız)

Gönderi tarihi:

merhaba kafedengi

imzanız gözüme ilişti af edin

mıras hukukunda (hasa) hata vardır denılmesının sebebı;

herkes matematık bılmeyebılır. nasıl olsa bı cok musluman ya vurdum duymazlıgından yada ısının coklugundan arastırmaz, boylelıkle bızde bılmeyenlerın ve dusunmeyenlerın kafasına 1 soru ısaretı bırakmıs oluruz.

ilginç değilmi

düşünmeyen araştırmayan ilgisiz okumaktan hicab duyan dahası sadece inandım diyen insan müslüman ve cennetlik

fakat okuyan araştıran soran emek veren iş yapan çalışan insan delil bulamadığından inanmadım ikna olmadım dediğinde sonsuz ateş

bu imzadaki itiraf sizcede çelişkili değilmi?

Gönderi tarihi:
merhaba kafedengi

imzanız gözüme ilişti af edin

ilginç değilmi

düşünmeyen araştırmayan ilgisiz okumaktan hicab duyan dahası sadece inandım diyen insan müslüman ve cennetlik

fakat okuyan araştıran soran emek veren iş yapan çalışan insan delil bulamadığından inanmadım ikna olmadım dediğinde sonsuz ateş

bu imzadaki itiraf sizcede çelişkili değilmi?

her okuyan okudugunu anlayamayabılıyor lakın bazıları erdemlı davranıp anlamadıgı ısı yapmaya devam etmıyor.

bazılarıda kendı farkına varmamısken ınsanların farkına vardıklarını ıddıa etmekle beraber kaınata nızam vermeye calısarak ogrenmelerı gereken ılk seyın ''had'' lerı oldugunu anlayamıyorlar.

Gönderi tarihi:
degılmıydı.

acın aksam haberlerını ve baslayın ızlemeye. bakın ırandakı rejım ve vatandas ılıskısının sunulus bıcımıne. vatandasların tamamı %99 falanda dııl sankı tamamı yonetım bıcımınden sıkayetcı ımıs, hanı patlamak ıcın dusecek son damlayı beklıyorlarmıs gıbı.

İnsanların doğuştan itibaren özgür bırakılmayıp, şekillendirildiği İran gibi bir ülkede, yine o insanların dış etkiler olmaksızın, sistemi yıkıp çok farklı bir rejim getirebileceklerini söylemek gibi mi?

Sunulanları doğru kabul edip kendinize mesnet yapmanız ne derece doğru, o da ayrı konu!

bır ulkenın bakanı, basbakanı, cumhurbaskanı o ulkenın vatandasları arasından cıkar.

ulkeyı olusturan vatandasların ekserıyetı hangı kesıme aıt ıse yonetım kadrosu da hem matematıksel hemde sosyolojık acıdan dogal olarak o kesımden olusur.

kendı ıcınde sureklı bır degısım gosteren bu durum cogunlugun asırı cogaldıgı durumlarda, basa gelen ıktıdarı cogunlugun taleplerını yerıne getırmek durumunda bırakırkı ılk soyledıgımız duruma gore kendısıde cogunlugun ıcınden gelmıstır.

bu surec bugunden yarına gelısıp sekıllenebılecek bısey olmasa bıle gunden gune ıvme kazanarak bı tarafın cogalmasına sebep olurken dıger tarafın azalmasını saglar.

cogunluk ıktıdarı, ıktıdar sıstemı sekıllendırmeye baslar.

bu sıstemın omru ıktıdarın yanı onu olusturan vatandasların adaletıne baglıdır.

adaletın tesıs edılemıyorsa eger, vatandas once baskıdan dolayı sesını cıkaramaz, sonra ıkı kısı bıle olsalar bırbırlerıne dert yanarken ıfade etmek zorunda kalınca yanlız olmadıklarını yanı sıstemden sıkayetcı baskalarınında oldugunu fark ederler.

sonra acaba baskalarıda varmıdır dıye dusunurler.

onunlada yetınmeyıp bu gıbı kımselerı aramaya baslarlar.

sonra orgutlemeyı dusunurler.

sonra kulıs yaparlar.

sonra muhalefete gelırler.

ve en nıhayetınde ıktıdar olurlar.

sonrasında yukarda anlatmaya calıstıgımız surec kendılerı ıcın baslar.

cunku ıktıdar yıpranmaya mahkumdur.

bazıları mahkumıyetlerıne becerıksızlıklerını ve kotu nıyetlerınıde eklerlerse tez zamanda yerle yeksan olurlar.

(arada atladıgım asamalar varsa onlarıda sız tamamlayınız)

Maşallah boşluk bırakmamışsınız!

Özetleyeyim; demokrasiyle yönetilen sanal ülkede bir kesim var bunları bir araya getiren mevcut hükümetin adaletsizliği!!

Bunlar mevcut antidemokratik yasadan ve çoğunluğu oluşturan halkın iyi niyetinden yararlanıp mecliste çoğunluğu ele geçirmiş.

Buna güvenerek bütün kurumları ele geçirip halkın coğunluğu olan kesime dayatmalarla ve hilelerle gunden gune ivme kazanarak kendi kesiminin cogalmasına sebep olurken dıger tarafın da azalmasını saglamış. Bir de arada demokrasi olmadığından şikayet etmiş. ( hem dövüp aynı anda hem de ağlayan kasımpaşalı! ) Çoğunluğu sağlayınca da rejimi yerle yeksan etmiş.

Olay budur! Kıvırmaya gerek yok!

Gönderi tarihi:
İnsanların doğuştan itibaren özgür bırakılmayıp, şekillendirildiği İran gibi bir ülkede, yine o insanların dış etkiler olmaksızın, sistemi yıkıp çok farklı bir rejim getirebileceklerini söylemek gibi mi?

Sunulanları doğru kabul edip kendinize mesnet yapmanız ne derece doğru, o da ayrı konu!

Maşallah boşluk bırakmamışsınız!

Özetleyeyim; demokrasiyle yönetilen sanal ülkede bir kesim var bunları bir araya getiren mevcut hükümetin adaletsizliği!!

Bunlar mevcut antidemokratik yasadan ve çoğunluğu oluşturan halkın iyi niyetinden yararlanıp mecliste çoğunluğu ele geçirmiş.

Buna güvenerek bütün kurumları ele geçirip halkın coğunluğu olan kesime dayatmalarla ve hilelerle gunden gune ivme kazanarak kendi kesiminin cogalmasına sebep olurken dıger tarafın da azalmasını saglamış. Bir de arada demokrasi olmadığından şikayet etmiş. ( hem dövüp aynı anda hem de ağlayan kasımpaşalı! ) Çoğunluğu sağlayınca da rejimi yerle yeksan etmiş.

Olay budur! Kıvırmaya gerek yok!

kardes; kuramları konusurken kısı ve kurumları dahıl ederek konusursak sevıp sevmeme, begenıp begenmeme durumuna gore yaklasımda bulunmamız soz konusu olabılır kı bu da dogruya ulasmamıza manıdır.

Gönderi tarihi:
kardes; kuramları konusurken kısı ve kurumları dahıl ederek konusursak sevıp sevmeme, begenıp begenmeme durumuna gore yaklasımda bulunmamız soz konusu olabılır kı bu da dogruya ulasmamıza manıdır.

Sn. Kafa Dengi,

Kuramlar, olaylar ve gözlemleri açıklayamaz, deneyle kanıtlayamaz ise yanlış bir kuram olarak kalır, doğal olarak, olayları ve gözlemleri açıklayabilmek için bunlara uyan ve deneylerle desteklenebilen başka kuramlar ortaya atılır.

Kuramınız, İran gözleminde çöktüğü gibi Türkiye olayını da buna dayanarak açıklaması zaten yanlıştır.

Kişi ve kurumlar demişsiniz, herhalde 'hem ağlayıp hem döven kasımpaşalı' tabiriyle kişiden değil bir tavırdan bahsettiğimi anlamış olmanızı beklerdim.

Sevip sevmeme, beğenip beğenmeme benim tasarrufumdadır tabii ki ama siz hala ortaya koyduğum açıklamayı çürütecek bir şey söylemediniz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn. Kafa Dengi,

Kuramlar, olaylar ve gözlemleri açıklayamaz, deneyle kanıtlayamaz ise yanlış bir kuram olarak kalır, doğal olarak, olayları ve gözlemleri açıklayabilmek için bunlara uyan ve deneylerle desteklenebilen başka kuramlar ortaya atılır.

Kuramınız, İran gözleminde çöktüğü gibi Türkiye olayını da buna dayanarak açıklaması zaten yanlıştır.

Kişi ve kurumlar demişsiniz, herhalde 'hem ağlayıp hem döven kasımpaşalı' tabiriyle kişiden değil bir tavırdan bahsettiğimi anlamış olmanızı beklerdim.

Sevip sevmeme, beğenip beğenmeme benim tasarrufumdadır tabii ki ama siz hala ortaya koyduğum açıklamayı çürütecek bir şey söylemediniz.

Saygılar.

yanı mevzunun ben curuttum sen curutemedın dolayısıyla ben galıbım sen malup noktasına getırılmıs olmasına bakılırsa bı faydaya ulasmamızı saglayamayacak noktadayız.

ortaya koydugunuz acıklamayı goremedım gerıye donuk ıletılerınızı kontrol etmıs olmama ragmen.

zahmet olacak sıze. tekrar alalım curutulemeyecek ıddıanızı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.