Φ sur Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Melaike ve Ruhani varlıkların varolduğu insan ve hayvanların varlıkları kadar kesindir. Yer yüzü gibi göklerde de yaşayanlar bulunmaktadır ve gökte yaşayanlarında bilinci ve aklı mevcuttur. İslam lisanında birçok cinsleri bulunan bu varlıklara Melaike ve Ruhaniler denmektedir. Şu küçücük yer küremizde bile bir sürü varlık olduğuna ve zaman zaman doldurulup boşaltılmasına bakılırsa , koskocaman akıl almıyacak kadar büyük yıldızlar ve gezegenler elbetteki akıl sahibi bir çok varlık ile doludur. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Melaike ve Ruhani varlıkların varolduğu insan ve hayvanların varlıkları kadar kesindir. Yer yüzü gibi göklerde de yaşayanlarbulunmaktadır ve gökte yaşayanlarında bilinci ve aklı mevcuttur. İslam lisanında birçok cinsleri bulunan bu varlıklara Melaike ve Ruhaniler denmektedir. Şu küçücük yer küremizde bile bir sürü varlık olduğuna ve zaman zaman doldurulup boşaltılmasına bakılırsa , koskocaman akıl almıyacak kadar büyük yıldızlar ve gezegenler elbetteki akıl sahibi bir çok varlık ile doludur. kesinlikle katılıyorum. sonuçta milyarlarca yıl uzaklıkta olan gezegenlerden söz ediyorsak evrenin ne kadar büyük olduğunu varın siz düşünün ki bunu aklımız almaz. bu kadar büyük bir evrende milyonlarca hatta milyarlarca gök cismi varken sadece dünyada hayat olduğu fikri bana saçma geliyor. dünyada olduğu gibi olmasa da daha farklı yaşam şekli evrenin diğer bölümlerinde mutlaka vardır diye düşünüyorum. arada sırada ortaya çıkan "ufo gördük" iddiaları belki palavra olabilir, belki de gerçektir ancak ben burada olduğu gibi başka bir yerde (nerede olabileceğni bilememekle birlikte) yaşam olduğunu düşünüyorum. islam dininin buna yaklaşımına gelince.. buna kuşkusuz son derece muhalif yaklaşacak hatta sapkınlığın, fuhuşun arttığından insanların dinlerini bırakıp bu tip "boş" işlerle uğraştıklarını söyleyecek, bunların birer kıyamet alameti olduğundan bahsedecek, "başımıza taş yağacak" diyeceklerdir. ancak bu tepkiler belki 10 belki de yüzyıllar sonra dinecektir. (tabi o zamana kadar dünyayı yaşatabilirsek!!!) çünkü islam dininin görevlilerinin maalesef neredeyse her bilim icadına kuşkuyla yaklaşması, bunları şeytan aleti olarak görmesi alışılmış bir olaydır. hristiyanlıkta ise bu konuya olan mesafe biraz olsun azalmış görünüyor ki, papa uzayda hayat olamayacağını söylemenin "tanrının yaratma gücünü" azaltma anlamına geleceğini söylediler. bir nevi bunun olmadığını değil ama olamayacağını iddia etmek tanrıya hakaret. bunu şu olaya benzetiyorum. insan klonlamaya katı bir biçimde karşı çıkan radikal dinciler (müslüman,hristiyan,musevi fark etmez) şöyle düşünmüyorlar, eğer insan yaratabiliyorsanız Allah size böyle bir güç verdi demek ki bunu yapabiliyorsunuz. eğer Allah size böyle bir güç vermeseydi bunu yapamazdınız. bu gücü size verdiğine göre bunu yapmanızı istiyor. yanlış mı ?? Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 kesinlikle katılıyorum. sonuçta milyarlarca yıl uzaklıkta olan gezegenlerden söz ediyorsak evrenin ne kadar büyük olduğunu varın siz düşünün ki bunu aklımız almaz. bu kadar büyük bir evrende milyonlarca hatta milyarlarca gök cismi varken sadece dünyada hayat olduğu fikri bana saçma geliyor. dünyada olduğu gibi olmasa da daha farklı yaşam şekli evrenin diğer bölümlerinde mutlaka vardır diye düşünüyorum. arada sırada ortaya çıkan "ufo gördük" iddiaları belki palavra olabilir, belki de gerçektir ancak ben burada olduğu gibi başka bir yerde (nerede olabileceğni bilememekle birlikte) yaşam olduğunu düşünüyorum.islam dininin buna yaklaşımına gelince.. buna kuşkusuz son derece muhalif yaklaşacak hatta sapkınlığın, fuhuşun arttığından insanların dinlerini bırakıp bu tip "boş" işlerle uğraştıklarını söyleyecek, bunların birer kıyamet alameti olduğundan bahsedecek, "başımıza taş yağacak" diyeceklerdir. ancak bu tepkiler belki 10 belki de yüzyıllar sonra dinecektir. (tabi o zamana kadar dünyayı yaşatabilirsek!!!) çünkü islam dininin görevlilerinin maalesef neredeyse her bilim icadına kuşkuyla yaklaşması, bunları şeytan aleti olarak görmesi alışılmış bir olaydır. hristiyanlıkta ise bu konuya olan mesafe biraz olsun azalmış görünüyor ki, papa uzayda hayat olamayacağını söylemenin "tanrının yaratma gücünü" azaltma anlamına geleceğini söylediler. bir nevi bunun olmadığını değil ama olamayacağını iddia etmek tanrıya hakaret. bunu şu olaya benzetiyorum. insan klonlamaya katı bir biçimde karşı çıkan radikal dinciler (müslüman,hristiyan,musevi fark etmez) şöyle düşünmüyorlar, eğer insan yaratabiliyorsanız Allah size böyle bir güç verdi demek ki bunu yapabiliyorsunuz. eğer Allah size böyle bir güç vermeseydi bunu yapamazdınız. bu gücü size verdiğine göre bunu yapmanızı istiyor. yanlış mı ?? En son yanlışmı?? diye sorduğunuz soru elbette yanlış. Çünkü yaratmak Allaha mahsustur. Yani Allah tan başka hiç kimse yoktan var edemez. Ancak bir insanın DNA sını alıp ondan bir şekilde yapay bir sperm ile bir anne rahminin döllenmesi yaratmaya girmez bu var olandan bir şeyler geliştirmeye çoğaltmaya girer aynen toprak ve çamur kullanarak binaların yapılması gibi. Allah bizim her türlü faydalı ilmi araştırmamızı öğrenmemizi ve uygulamamazı ama her türlü zararlı ilmide araştırmamazı öğrenmemizi (eğer sağlam kişiliğimiz yoksa öğrenemememizi) ancak uygulamamamızı ister. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 En son yanlışmı?? diye sorduğunuz soru elbette yanlış. Çünkü yaratmak Allaha mahsustur. Yani Allah tan başka hiç kimse yoktan var edemez. Ancak bir insanın DNA sını alıp ondan bir şekilde yapay bir sperm ile bir anne rahminin döllenmesi yaratmaya girmez bu var olandan bir şeyler geliştirmeye çoğaltmaya girer aynen toprak ve çamur kullanarak binaların yapılması gibi. Allah bizim her türlü faydalı ilmi araştırmamızı öğrenmemizi ve uygulamamazı ama her türlü zararlı ilmide araştırmamazı öğrenmemizi (eğer sağlam kişiliğimiz yoksa öğrenemememizi) ancak uygulamamamızı ister. kastettiğim konu yapay döllenme, tüp bebek vesaire değil. bahsettiğim olay insan klonlanması. zararlı ilim derken neyi kastediyorsunuz ? bana bir örnek verin. eğer atom bombası diyecek olursanız atom o amaçla parçalanmamıştır. onu çıkarları doğrıltusunda kullanan politikacılardır. bilimadamları hiçbir zaman insanlığın aleyhine olacak araştırmalar içine girmezler. kötü niyetli, emperyalizmin kölesi haline gelmişlerden bahsetmiyorum tabi ki. ayrıca Allah'ın hangi bilime onay vereceğini, hangisine karşı çıkacağını nereden bileceğiz ? bunu din adamlarına soralım dersek, din inanca dayalı olduğu ve bilimle deneyle açıklanmayacağı için onların her söylediklerine inanmamız gerekir. yine " yaratmak Allah'a mahsustur " sözü belki de aslında Kur'anda geçerliliği olmayan sadece İslam kültürünün etkisi ve Allah'a olan saygıdan dolayı söylenmiş bir söz de olabilir. sonuçta biz bu dünyada birşeyler yapabiliyorsak dine göre bunu Allah'a borçluyuz. bunu yapabiliyorsak da Allah bunu yapmamız için bize bu gücü vermiştir. buraya kadar doğru mu ? eğer doğruysa ve biz insan klonlayabiliyorsak Allah'ın bize bu gücü vermiş olduğu bir gerçek değil midir ? Belki de Allah, kullarının "yaratilmesini" istiyordur ki bunu hiç bilemeyiz !!! Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 kastettiğim konu yapay döllenme, tüp bebek vesaire değil. bahsettiğim olay insan klonlanması. zararlı ilim derken neyi kastediyorsunuz ? bana bir örnek verin. eğer atom bombası diyecek olursanız atom o amaçla parçalanmamıştır. onu çıkarları doğrıltusunda kullanan politikacılardır. bilimadamları hiçbir zaman insanlığın aleyhine olacak araştırmalar içine girmezler. kötü niyetli, emperyalizmin kölesi haline gelmişlerden bahsetmiyorum tabi ki. ayrıca Allah'ın hangi bilime onay vereceğini, hangisine karşı çıkacağını nereden bileceğiz ? bunu din adamlarına soralım dersek, din inanca dayalı olduğu ve bilimle deneyle açıklanmayacağı için onların her söylediklerine inanmamız gerekir. yine " yaratmak Allah'a mahsustur " sözü belki de aslında Kur'anda geçerliliği olmayan sadece İslam kültürünün etkisi ve Allah'a olan saygıdan dolayı söylenmiş bir söz de olabilir. sonuçta biz bu dünyada birşeyler yapabiliyorsak dine göre bunu Allah'a borçluyuz. bunu yapabiliyorsak da Allah bunu yapmamız için bize bu gücü vermiştir. buraya kadar doğru mu ? eğer doğruysa ve biz insan klonlayabiliyorsak Allah'ın bize bu gücü vermiş olduğu bir gerçek değil midir ? Belki de Allah, kullarının "yaratilmesini" istiyordur ki bunu hiç bilemeyiz !!! Bilebiliriz. Kolnlama dediğiniz nasıl yapılıyor? Ortada hiç bir şey yok so toprak biraz bitki filan bir insanmı yapıyorsun? Yaratmak budur bunu Sadece Allah yapabilir yaratmanın Allaha mahsus olması budur. Bu evrenin ilk kıvılcımın yoktan bir maddenin oluşumu sadece Allah yapabilir hiç bir varlık yapamaz bu Yaratmanın sadece Allaha mahsus olduğunu gösterir. Zararlı ilimleri anlamak için Kuran'a bakmak kafi ve aynı şekilde Allahın yaratıcılığı içinde Kuran bize yeter. Zararlı ilime Kuran da da geçen bir örnek vermek gerekirse bizim "Büyü" dediğimiz aslında tamemen metafiziksel gerçekleşen ve matematiksel formülleri olan boyut farkından dolayı tam hesaplayamadığımız ilim. Yapılması ve yaptırılması tamamen Kuran da yasaklanmıştır. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Bilebiliriz. Kolnlama dediğiniz nasıl yapılıyor? Ortada hiç bir şey yok so toprak biraz bitki filan bir insanmı yapıyorsun? Yaratmak budur bunu Sadece Allah yapabilir yaratmanın Allaha mahsus olması budur. Bu evrenin ilk kıvılcımın yoktan bir maddenin oluşumu sadece Allah yapabilir hiç bir varlık yapamaz bu Yaratmanın sadece Allaha mahsus olduğunu gösterir. Zararlı ilimleri anlamak için Kuran'a bakmak kafi ve aynı şekilde Allahın yaratıcılığı içinde Kuran bize yeter. Zararlı ilime Kuran da da geçen bir örnek vermek gerekirse bizim "Büyü" dediğimiz aslında tamemen metafiziksel gerçekleşen ve matematiksel formülleri olan boyut farkından dolayı tam hesaplayamadığımız ilim. Yapılması ve yaptırılması tamamen Kuran da yasaklanmıştır. evet evreni sadece Allah yaratmıştır ve onu yaratabilecek olan tek kişi de Allah'tır buna inanıyorum. ancak bana insan klonlamanın günah, haram veya Allah'a isyan olduğu konusunda mantıklı ve kanıtlı hiçbir şey söylemediniz. bu da bunun günah veya haram olduğu konusunda bizi şüpheye düşürür. biz resim de yapabiliyoruz ama başka biri çıkıp da bize resim yapmak Allah'ın yarattığını taklit etmektir o yüzden günahtır diyebilir. bu yüzden bunun yasak olduğunu hiçbir sav desteklemez. bunlara inanmaktan çok mantığını araştırsak daha yerinde olur. hem belki de Allah başımıza öyle felaketler gönderecek ki belki de insan klonlamaya insanlığın devamı için mecbur kalacağız. belki de dünyadaki insanların hepsi kısır kalacak ! söyleyin Allah buna karar verip bunu gerçekleştiremez mi ? zararlı " ilim " olarak büyüyü gösteriyorsun ki büyü gerçek dışı bir durumdur. hangi büyünün gerçekleşmiş olduğu ortaya çıkmıştır. büyü hiçbir zaman bir ilim olarak kabul görmemiştir. ayrıca Kur'anda yasaklanmasının nedeninin de " insanlara kötülük yapmak istemek " olduğunu düşünüyorum. onun dışında bir dinin büyünün gerçekten olduğunu düşünmesi komiktir. çünkü bizim dine göre insanüstü güçlerimiz olamayacağıa göre büyü de yapamayız.... eğer yapabilsek bu dinin çelişkisi olurdu... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 evet evreni sadece Allah yaratmıştır ve onu yaratabilecek olan tek kişi de Allah'tır buna inanıyorum. ancak bana insan klonlamanın günah, haram veya Allah'a isyan olduğu konusunda mantıklı ve kanıtlı hiçbir şey söylemediniz. bu da bunun günah veya haram olduğu konusunda bizi şüpheye düşürür. biz resim de yapabiliyoruz ama başka biri çıkıp da bize resim yapmak Allah'ın yarattığını taklit etmektir o yüzden günahtır diyebilir. bu yüzden bunun yasak olduğunu hiçbir sav desteklemez. bunlara inanmaktan çok mantığını araştırsak daha yerinde olur. hem belki de Allah başımıza öyle felaketler gönderecek ki belki de insan klonlamaya insanlığın devamı için mecbur kalacağız. belki de dünyadaki insanların hepsi kısır kalacak ! söyleyin Allah buna karar verip bunu gerçekleştiremez mi ?zararlı " ilim " olarak büyüyü gösteriyorsun ki büyü gerçek dışı bir durumdur. hangi büyünün gerçekleşmiş olduğu ortaya çıkmıştır. büyü hiçbir zaman bir ilim olarak kabul görmemiştir. ayrıca Kur'anda yasaklanmasının nedeninin de " insanlara kötülük yapmak istemek " olduğunu düşünüyorum. onun dışında bir dinin büyünün gerçekten olduğunu düşünmesi komiktir. çünkü bizim dine göre insanüstü güçlerimiz olamayacağıa göre büyü de yapamayız.... eğer yapabilsek bu dinin çelişkisi olurdu... Büyü evrenin malzemesinde var yeterki bu elementleri harakete geçiricek bilgiyi elde edin. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 evet evreni sadece Allah yaratmıştır ve onu yaratabilecek olan tek kişi de Allah'tır buna inanıyorum. ancak bana insan klonlamanın günah, haram veya Allah'a isyan olduğu konusunda mantıklı ve kanıtlı hiçbir şey söylemediniz. bu da bunun günah veya haram olduğu konusunda bizi şüpheye düşürür. biz resim de yapabiliyoruz ama başka biri çıkıp da bize resim yapmak Allah'ın yarattığını taklit etmektir o yüzden günahtır diyebilir. bu yüzden bunun yasak olduğunu hiçbir sav desteklemez. bunlara inanmaktan çok mantığını araştırsak daha yerinde olur. hem belki de Allah başımıza öyle felaketler gönderecek ki belki de insan klonlamaya insanlığın devamı için mecbur kalacağız. belki de dünyadaki insanların hepsi kısır kalacak ! söyleyin Allah buna karar verip bunu gerçekleştiremez mi ?zararlı " ilim " olarak büyüyü gösteriyorsun ki büyü gerçek dışı bir durumdur. hangi büyünün gerçekleşmiş olduğu ortaya çıkmıştır. büyü hiçbir zaman bir ilim olarak kabul görmemiştir. ayrıca Kur'anda yasaklanmasının nedeninin de " insanlara kötülük yapmak istemek " olduğunu düşünüyorum. onun dışında bir dinin büyünün gerçekten olduğunu düşünmesi komiktir. çünkü bizim dine göre insanüstü güçlerimiz olamayacağıa göre büyü de yapamayız.... eğer yapabilsek bu dinin çelişkisi olurdu... Bakınız bana desniz ki klonlama şöyle yapılacak bende diyeceğim ki size evet elbette olabilir ya da dicem ki öyle şey olmaz. Nasıl yapıldığı ile alakalı günah olup olmadığı. Büyü vardır , yapılabilir , bu günkü fizik kuralları 3 boyutlu düşünce kavramında olduğumuz için yapamayız bazı insnalarda bilinçsizce bu yetenek vardır. Burda kullanılan başka varlıklar da vardır. Ayrıca bir ilimdir. Kuran la da hiç bir çelişkisi yoktur. Kuran daha bür sürü bizim için görünmeyen şeyden bahseder. Bunlar yokmudur? Melaikeler , Cinler , Ruhaniler? Elbette bu varlıkların hepsi vardır. Ama Allah korusun sen bu gün bir şekilde çok zorda olsa dünyada fiziksel bir şekle bürünmüş bir cin görsen korkudan beynindeki bazı damarları tıkar ve kısmen felç olursun. Neden çünkü fizik böyle bir gerçeğe alışık değil. Görmeden iananmamız çok daha mantıklı şu zaman için. Evet bakınız şu zaman için dikkat ediniz. İleride bilim ilim geliştiğinde daha görüp anlamamız gereken çook şey olacak. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 Bakınız bana desniz ki klonlama şöyle yapılacak bende diyeceğim ki size evet elbette olabilir ya da dicem ki öyle şey olmaz. Nasıl yapıldığı ile alakalı günah olup olmadığı. Büyü vardır , yapılabilir , bu günkü fizik kuralları 3 boyutlu düşünce kavramında olduğumuz için yapamayız bazı insnalarda bilinçsizce bu yetenek vardır. Burda kullanılan başka varlıklar da vardır. Ayrıca bir ilimdir. Kuran la da hiç bir çelişkisi yoktur. Kuran daha bür sürü bizim için görünmeyen şeyden bahseder. Bunlar yokmudur? Melaikeler , Cinler , Ruhaniler? Elbette bu varlıkların hepsi vardır. Ama Allah korusun sen bu gün bir şekilde çok zorda olsa dünyada fiziksel bir şekle bürünmüş bir cin görsen korkudan beynindeki bazı damarları tıkar ve kısmen felç olursun. Neden çünkü fizik böyle bir gerçeğe alışık değil. Görmeden iananmamız çok daha mantıklı şu zaman için. Evet bakınız şu zaman için dikkat ediniz. İleride bilim ilim geliştiğinde daha görüp anlamamız gereken çook şey olacak. ben artık bu tartışmayı sonlandırmak istiyorum çünkü maalesef bir yere varamıyoruz. ben sana başka bir şeyden bahsediyorum sen bana cinleri anlatıp bunlara inanmadığımı ima etmeye çalışıyorsun ve "cin görsen korkudan beyin damarların tıkanır " biçiminde garip ifadelerde bulunuyorsun. ben bu klonlanma konusundaki fikrinin geçmişte olduğu gibi "bazı" din adamlarının yeni bilimlere, yeni icatlara hiç düşünmeden ve koşulsuz bir biçimde karşı çıkmasının, bunların şeytan icadı veya kıyamet alameti olduğu düşüncelerinin devamı olduğunu düşünüyorum. zaten normal de karşılıyorum çünkü her dinde ve her millette sizin gibi aşırıların varlığı söz konusudur. ayrıca son soruma da yanıt istiyorum. eğer bütün insanlar bir şekilde, Allah'ın mucizesiyle ve önüne geçilemeyen bir virüsle kısır kalsalar ve insan uygarlığının devamı için tek çözüm klonlanma olsaydı bunu yapar mıydık yoksa bütün insanların yaşlanarak ölmesine göz yumarak sonumuzun gelmesini mi beklerdik ? Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 ancak bana insan klonlamanın günah, haram veya Allah'a isyan olduğu konusunda mantıklı ve kanıtlı hiçbir şey söylemediniz. Vahiy indiginde "klonlama" olmadigindan bu konuda kesin bir hüküm yok ... dolaysiz kiyas da cok zor oldugundan ancak aklimizla hüküm verebiliriz ... Bir insanin (Islamda) hakki nedir ? Mesela nesebini bilmek hakkidir insanin. Yani annesi , babasi kimdir ... Bununla "velayet" kimindir sorusu da gelir ... Bunlar dikkate alindiginda , insan klonlamanin mantikli hic bir gerekcesi yok ... Kaldi ki "insani" insan olmaktan cikartir , ticari meta haline getirir ... Kalsin , ben sahsen almayim çünkü bizim dine göre insanüstü güçlerimiz olamayacağıa göre büyü de yapamayız.... eğer yapabilsek bu dinin çelişkisi olurdu... Hayir celiski yok ... : "Süleyman'ın hükümranlığı hakkında onlar, şeytanların uydurup söylediklerine tâbi oldular. Halbuki Süleyman büyü yapıp kâfir olmadı. Lâkin şeytanlar kâfir oldular. Çünkü insanlara sihri ve Babil'de Hârut ile Mârut isimli iki meleğe indirileni öğretiyorlardı. Halbuki o iki melek, herkese: Biz ancak imtihan için gönderildik, sakın yanlış inanıp da kâfir olmayasınız, demeden hiç kimseye öğretmezlerdi. Onlar, o iki melekden, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa büyücüler, Allah'ın izni olmadan hiç kimseye zarar veremezler. Onlar, kendilerine fayda vereni değil de zarar vereni öğrenirler. Sihri satın alanların ahiretten nasibi olmadığını çok iyi bilmektedirler. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bunu anlasalardı!" (Bakara Suresi /102) hem belki de Allah başımıza öyle felaketler gönderecek ki belki de insan klonlamaya insanlığın devamı için mecbur kalacağız. belki de dünyadaki insanların hepsi kısır kalacak ! söyleyin Allah buna karar verip bunu gerçekleştiremez mi ? Biraz sasirdim dogrusu ... "Allah insanligi yok etmeye karar verecek,biz de "klonlamayla" mi kurtulacagiz" ... saygilar Alıntı
Φ Samiri Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 ben artık bu tartışmayı sonlandırmak istiyorum çünkü maalesef bir yere varamıyoruz. ben sana başka bir şeyden bahsediyorum sen bana cinleri anlatıp bunlara inanmadığımı ima etmeye çalışıyorsun ve "cin görsen korkudan beyin damarların tıkanır " biçiminde garip ifadelerde bulunuyorsun.ben bu klonlanma konusundaki fikrinin geçmişte olduğu gibi "bazı" din adamlarının yeni bilimlere, yeni icatlara hiç düşünmeden ve koşulsuz bir biçimde karşı çıkmasının, bunların şeytan icadı veya kıyamet alameti olduğu düşüncelerinin devamı olduğunu düşünüyorum. zaten normal de karşılıyorum çünkü her dinde ve her millette sizin gibi aşırıların varlığı söz konusudur. ayrıca son soruma da yanıt istiyorum. eğer bütün insanlar bir şekilde, Allah'ın mucizesiyle ve önüne geçilemeyen bir virüsle kısır kalsalar ve insan uygarlığının devamı için tek çözüm klonlanma olsaydı bunu yapar mıydık yoksa bütün insanların yaşlanarak ölmesine göz yumarak sonumuzun gelmesini mi beklerdik ? ilk mesaj burada yeni oldugum icin bir hata idi.. Her neyse ben arkadasimiza katiliorum.. Kimse veya hic bir varlik sonunu bekleyemez yasam savasi vermek zorundadir. Din'e gore.. Klonlamanin hakan arkadasimizin belirttigi durumda "GUNAH" olmasi mumkun degildir. Ornegin ; bira icmek haramdir ama bir hastaliginiz varsa icebilirsiniz. Estetik ameliyat gunahdir ama yuzunuz yanmissa yaptirabilirsiniz.. Buda ayni durumdur.. Bos yere gunah diyip insanlarin kafasini karistirmayin! Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Vahiy indiginde "klonlama" olmadigindan bu konuda kesin bir hüküm yok ... dolaysiz kiyas da cok zor oldugundan ancak aklimizla hüküm verebiliriz ... Bir insanin (Islamda) hakki nedir ? Mesela nesebini bilmek hakkidir insanin. Yani annesi , babasi kimdir ... Bununla "velayet" kimindir sorusu da gelir ... Bunlar dikkate alindiginda , insan klonlamanin mantikli hic bir gerekcesi yok ... Kaldi ki "insani" insan olmaktan cikartir , ticari meta haline getirir ... Kalsin , ben sahsen almayim Biraz sasirdim dogrusu ... "Allah insanligi yok etmeye karar verecek,biz de "klonlamayla" mi kurtulacagiz" ... saygilar dediklerinize göre Kuran'da klonlanma ve insanın insan yaratması konusunda bir yasaklama yok. o zaman bunu dinen yapabilirz anlamına geliyor.. yani muhafakar düşünceye göre 'dinen yasak' olmasının söylenmesi bir anlam değeri taşımıyor.. ancak klonlanma konusunda söylediklerinize yani sizin onun insanı ticari meta haline getireceği düşüncesi sizin düşüncenizdir..yoksa bu varlığı o hale getirecek diye birşey söz konusu değildir.. siz istemezseniz almayabilirsiniz ancak bu gerekli olduğu zaman yapılacaktır inanıyorum, çünkü bu konudaki gelişmeler umut verici... ayrıca belki önceki mesajda Allah'ın insanlığı yok etmeye karar vermesinden bahsederken bir ironi yapmak istemiştim.. iki tip düşünce var: birincisi depremlerin, sellerin, volkan patlamalarının, kasırgaların vs. herşeyin Allah'ın planına göre olduğu.. bir diğer düşünce ise : Allah'ın bu dünyayı yaratıp, bu tip afetleri de bu dünyaya bir 'gereklilik' olarak göndermesi ve daha sonra dünyayı kendi haline bıraktığı.. benim ikinci düşünceye sahip olduğuma göre, Allah'ın bir anda bütün insanlığı yok etmeye karar vermesi fikri çelişkilidir.. yani bir ironi yapmak istedim.. ayrıca insanlığın sonunu Allah'ın değil insanların getireceğine inanıyorum.. sonuçta Allah istediği anda bunu yapacak güce sahiptir belki ama dünyayı kendi haline bıraktığı kanısında olduğumdan bu şekilde düşünüyorum.. bu ölümcül virüsü insanlar kendi kendilerine yaptılar diyelim ve kendi sonlarını hazırladılar.. bu durumdan kastım bir tane bile insanın kalmaması değil.. yavaş yavaş yok olan bir uygarlığın kurtuluşu insan klonlamada bulması gibi.. bu olabilir mi.. bence olabilir, zira dünyadaki büyük devletlerin nükleer savaşın eşiğine gelmesi bu durumu hazırlıyor... büyük radyoaktif patlamalar vs. aklınıza her ne gelirse bütün insanlığın genlerini bozar ve onları yok olmamanın eşiğine getirebilmesinden bahsediyorum.. bu durumda ne yapacağız diyorum... haa diyelim ki Allah insan uygarlığına son vermeye karar verdi.. bu durumda insan uygarlığının sonu kuşkusuz gelecektir.. ancak inancımıza göre burası bir demene ve sınanma dünyası olduğundan belki de Allah bizi bu şekilde sınamaya çalışacak.. hani derler ya 'Allah akıl vermiş yap diye' şeklinde.. bu yoldan çıkarak söylüyorum bunları... belki de diyecek ki, bakalım kendi sonlarını kendileri değiştirebilecekler mi !!! ... Alıntı
Φ memo1988 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2008 küçücük küremizde olduğuna göre uzayda da dolu vardır demek bir kanıt değildir Alıntı
Φ Rayett_Terziyan Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Şu küçücük yer küremizde bile bir sürü varlık olduğuna ve zaman zaman doldurulup boşaltılmasına bakılırsa , koskocaman akıl almıyacak kadar büyük yıldızlar ve gezegenler elbetteki akıl sahibi bir çok varlık ile doludur. Burda sorulması gereken soru şu: acaba peygamberler dünyadaki görevlerini yerine getirdikten sonra diğerlerine de uğrayıp orda da görevlerini yerine getirmişler midir? Madem ki peygamberler Tanrı'nın temsilcileridirler o halde orda da tanınmaları gerekmez mi? Öncesiz ve sonrasız olan bir varlık her bölgeye ve galaksiye ayrı ayrı peygamberler mi göndermiştir? Bütün semavi dinlerin kitaplarından diğer galaksilerde de var mıdır? Takkeli bir uzaylı nasıldır acep, tahayyüllerimizi zorlamamak lazım... Bir yerdeki görevini ifşa edip hakkın rahmetine kavuşan bir peygamber diğer galakside baştan mı başlıyor acaba? Bana sanki kadrolu bir memur gibi göründü peygamberler... İstifa eden çıkmış mıdır? Cebraille bir süre sonra görüş ayrılığına düşüp birbirlerinin kuyusunu kazmışlar mıdır? Her defasında aynı melek, başka melek yok mu bu ayetleri doğru dürüst indirsinler diyen çıkmış mıdır? Ya da teknolojik olarak mutlaka değişik evrelerdedirler, misal dünyadakinden birkaç bin yıl ilerde bir teknolojide olan bir galakside nasıl bir tebliğ yöntemi kullanılmıştır? Muhtura-net'ten sonra muhtura-ayet ya da muhtura-tebliğ yaşanmış mıdır? Belki telepatik bir tebliğ kullanılmıştır, şahsen bu yöntemi çok geçerli bir yöntem olarak görmekteyim, kişinin direk vicdanı ile temasa geçeceksin ki net olsun herşey... Telepatik bir ilişkiden sonra savaşsız duldasız bir başarı peygamberleri keser mi? Savaş ganimeti olarak bir hediye bekleyen ve hediye olmayınca kızıp köpüren bir peygamber olmuş mudur? Dünyada neler vermişlerdi burda tık yok diyip kızan ve fırça atan da çıkmış olabilir... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.