Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 yüce allahım insanları öylesine ceşitli yaratmışki imkan yok birbirie eş olsunlar her insana bir görünen sıfat verirken en az iki tanede görünmez sıfat vermiştir bu görünmez sıfatlar bazen görünür karşıdan bakana sabah uykudan kalktıgı zaman aglarken kavga ederken ticarette düşünürken işte bu zamanlarda bir insanın yüz şekli yani sıfatı degişmiyor aksine güzelleşiyorsa işte o insan dünya nimetlerine doyum etmiş allahın gücünün ve kudretinin farkına varmış geldigi yeri ve gidecegi yolu bilen bu kişiyi sen nasıl son moda haritalarla kandırabilirsinki sen kendi derdine yanmayı bırakmış yanına yoldaş arıyorsan merak etme zeten yolun biryerlerde kesişir onunla .sen kendi dünyanda ne kadar yalnız ve caresizsinki kendi kabahatini yükleyecek yalnızlıgına sebep olan bir mevki arıyorsun kimse kendinden emin degil zaten ama bunun için yaygaraya gerek yok bu günden itibaren şöyle düşün gün geldiginde haklıysan zaten bir sorun yok haksızsanda yapacagın birşey zaten kalmamış olur ben bunları nedenmi yazıyorum belki oyuncak kavgası yapan komşuma kızdım belkide allahın varlıgı üstüne hala filozofik tarzda yazılar gördügüm için çünkü benim evimde allahın dört mucizesi var ve birisi o kadar özelki sırrını her dakika çözebilirmiyim diye öyle bakıyorum kimse kızmasın ben kendi kendime yazıyorum karşılıklı tartışmada insanlar öyle bir hale gelmişki bir bardak çayın bile konusu kavgayla biter duruma gelmiş ki degil dünyayı düşünmek evlat anayı ana evledı düşünmez bir zamana gelmişiz malesef iyisimi elimizdeki güzel şeylere sahip çıkalım artık zaman çok hızlı akıyor........ Alıntı
Φ şüpheci Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 yüce allahım insanları öylesine ceşitli yaratmışki imkan yok birbirie eş olsunlar her insana bir görünen sıfat verirken en az iki tanede görünmez sıfat vermiştir bu görünmez sıfatlar bazen görünür karşıdan bakana sabah uykudan kalktıgı zaman aglarken kavga ederken ticarette düşünürken işte bu zamanlarda bir insanın yüz şekli yani sıfatı degişmiyor aksine güzelleşiyorsa işte o insan dünya nimetlerine doyum etmiş allahın gücünün ve kudretinin farkına varmış geldigi yeri ve gidecegi yolu bilen bu kişiyi sen nasıl son moda haritalarla kandırabilirsinki sen kendi derdine yanmayı bırakmış yanına yoldaş arıyorsan merak etme zeten yolun biryerlerde kesişir onunla .sen kendi dünyanda ne kadar yalnız ve caresizsinki kendi kabahatini yükleyecek yalnızlıgına sebep olan bir mevki arıyorsun kimse kendinden emin degil zaten ama bunun için yaygaraya gerek yok bu günden itibaren şöyle düşün gün geldiginde haklıysan zaten bir sorun yok haksızsanda yapacagın birşey zaten kalmamış olur ben bunları nedenmi yazıyorum belki oyuncak kavgası yapan komşuma kızdım belkide allahın varlıgı üstüne hala filozofik tarzda yazılar gördügüm için çünkü benim evimde allahın dört mucizesi var ve birisi o kadar özelki sırrını her dakika çözebilirmiyim diye öyle bakıyorum kimse kızmasın ben kendi kendime yazıyorum karşılıklı tartışmada insanlar öyle bir hale gelmişki bir bardak çayın bile konusu kavgayla biter duruma gelmiş ki degil dünyayı düşünmek evlat anayı ana evledı düşünmez bir zamana gelmişiz malesef iyisimi elimizdeki güzel şeylere sahip çıkalım artık zaman çok hızlı akıyor........ Herkes senin gibi duygusal olduğu için gerçeklerle yüzleşemiyor,sen allahın yarattığına inanıyorsun,bir başkası tanrının,bir başkası da ona god diyor,nedense bu isimler insanın çaresizliği karşısında değişmiş,dinlerde değişmiş,ama değişmeyen hep bu kainatı kimin yarattığı ve insanların bu kainattaki rolü nedir soruları,sen duygusalsın çünkü herşeyini kaybettmemiş ya da kaybetmeyi göze alamamışsın sana biçilen rolü oynuyosun sadece, özgür falan değilsin yani,özgür olman için uydurulmuş sahte cennetlerden,insanların biçtiği rollerden vazgeçmen gerekir bu da her insan için fazlasıyla zor bişeydir sen en iyisi böle sitelerde dolaşıp bu konular da düşünmeye ve mantıklı olmaya çalışma çünkü çok düşünürsen ulaşacağın nokta agnotizmdir eğer mantıklı düşünmeyi becerebilen bir insansan tabi, bu noktadan sonra hayat anlamsızlaşır bir hedef ya da gaye kalmaz,ölüm kurtuluş gibi gözükür insana,ölümü göze alırsın belki bunu da denersin bunları sölüyorum yanlış anlama seni etkilemek için değil benim başıma gelenler buydu çünkü o yüzden sölüyorum,herşeyin değersiz olduğu noktada anlamlandırma süreci yeniden başlar,bu da bir gücün varlığına inanarak dediğim gibi sen buna allah diyosun ben sıfat koymuyorum bir kalıba sokmaya çalışmıyorum sadece yaşam içersin onun varlığını her an yanımda hissediyorum.namaz kılıp ibadet etmemede gerek yok çünkü eğer onun varlığını hissedersen hayat zaten ibadete dönüşüyor,insan yanlışları cehenneme gitmemek için,yani korktuğun için güzel şeyleri ödüllendirildiğin için yani cennete gitmek için değil sadece iyiyi,doguruyu.güzeli yapmanın insana huzur vermesinden insan olmanın doğası gereği yapmalı dediğim gibi eğer çılgınsan özgür olabilirsin bu da herşeyini kaybetmeyi göze almak demektir Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Sn şüpheci, Aramıza hoşgeldiniz. İnanc serüveninizde yanılmıorsam , agnostızm e kadar gelmiş siniz. Ve herşeyin anlamını yitirdiğinden , hatta intaharı düşünmekten bahsetmiş siniz. Fazla açık olmadığı çin yorum yapmayacağım. Ama her agnostik düşünen de İNTİHAR ı düşünmez bunu belirtmek istedim. Herşeye bir anlam verebilmek için TANRI-YARATICI-TASARIMCI inancı olması gerektiği gibi bir sonuç çıkıyor yazınızdan. Oysa bir semavi dine inanan insanların , hayal ettiği cennet yada cehenem gibi olgular gerçekte yoktur. Varsa yoksa Şu anki EVREN ve yaşadığımız an vardır. Mutluluk ta mutsuzlukta burdadır. Metabolizmalar birgün ölür. Ve yeni yaşam formlarında yaşamaya başlarlar. Enerji-Karbon döngüsüne girerler. Onu her zaman yanınızda hisstmenize gerek yok , onun içine yaşıyorsunuz zaten. Saygılar. Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Herkes senin gibi duygusal olduğu için gerçeklerle yüzleşemiyor,sen allahın yarattığına inanıyorsun,bir başkası tanrının,bir başkası da ona god diyor,nedense bu isimler insanın çaresizliği karşısında değişmiş,dinlerde değişmiş,ama değişmeyen hep bu kainatı kimin yarattığı ve insanların bu kainattaki rolü nedir soruları,sen duygusalsın çünkü herşeyini kaybettmemiş ya da kaybetmeyi göze alamamışsın sana biçilen rolü oynuyosun sadece, özgür falan değilsin yani,özgür olman için uydurulmuş sahte cennetlerden,insanların biçtiği rollerden vazgeçmen gerekir bu da her insan için fazlasıyla zor bişeydir sen en iyisi böle sitelerde dolaşıp bu konular da düşünmeye ve mantıklı olmaya çalışma çünkü çok düşünürsen ulaşacağın nokta agnotizmdir eğer mantıklı düşünmeyi becerebilen bir insansan tabi, bu noktadan sonra hayat anlamsızlaşır bir hedef ya da gaye kalmaz,ölüm kurtuluş gibi gözükür insana,ölümü göze alırsın belki bunu da denersin bunları sölüyorum yanlış anlama seni etkilemek için değil benim başıma gelenler buydu çünkü o yüzden sölüyorum,herşeyin değersiz olduğu noktada anlamlandırma süreci yeniden başlar,bu da bir gücün varlığına inanarak dediğim gibi sen buna allah diyosun ben sıfat koymuyorum bir kalıba sokmaya çalışmıyorum sadece yaşam içersin onun varlığını her an yanımda hissediyorum.namaz kılıp ibadet etmemede gerek yok çünkü eğer onun varlığını hissedersen hayat zaten ibadete dönüşüyor,insan yanlışları cehenneme gitmemek için,yani korktuğun için güzel şeyleri ödüllendirildiğin için yani cennete gitmek için değil sadece iyiyi,doguruyu.güzeli yapmanın insana huzur vermesinden insan olmanın doğası gereği yapmalı dediğim gibi eğer çılgınsan özgür olabilirsin bu da herşeyini kaybetmeyi göze almak demektir Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 e ben size söyledim bunalmdaysanız bunu uluorta yaşamayın diye açıkça degilsede ben buu ima ettim bak daha çok kafa yoruyorsunuz var yok napalım yani en ilkel çaglarda yaşayan insanlar bile bir olguya tutunarak bizim şu duruma gelmemiz için yol yapmaya çalışırken onlara o ilhamı veren kalplerinin açtıgı yolda birşeylere tutunarak ilerlemeleri degilmidir egerki içten içe bir inançları olmasaydı kafalarını sadece ispat etmek başkalarını empoze etmekledoldursalardı siz şimdi bu teknolojinin t sini bulabilirmiydiniz ha açıktan açıga bunu ilan etmemişlersede inanın içten içe bilmiş ve mükafatını almışlardır bana gelince dünya kaçkez başıma yıkıldı bende unuttum kaybetmek başlı başına bir kazançmış bunu ögrendim her kaybediş yeni bir dünya ya kapı açıyor yeterki kör olma ve gör .yazımdan ne çıktı bilmem ama kalbim ve aklım bana şunu diyor kimse kimseyi etkileyemez inanç var veya yoktur sonradan hiç degişmez baskı sonucu veya özentiyle sonuç yalnıca dış görüntüde degişir oda psikolojisi bozuk bir birey olur zeten sonuçta kafanızı bunlarla meşgul ediyorsanız aşırı inançtan kurtulmak çabası içindede olabilirsiniz belki çok okumuş ve bunun geregi böyle düşünmeniz gerektigini düşünenler zincirine eklenmiş olabilirsiniz düşündüklerimi açıkça söyleyemiyorum belki bir sorun olur diye o yüzden umarım anlaşılmıştır sonuç olarak bence bir süre kendinizi rahat bırakın daha güvende olursunuz ne diyelim şen kalın Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Sn canimincani. Yazinizda noktalama isaretleri olmadigindan yada yerli yerinde olmadigindan. Yazinizi okumakta zorlandim. Vurgulamak istediginiz anlami yakalamak zorlaşıyor. İyi niyetle bilgi vermek istedim. Saygılar. Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Sn canimincani. Yazinizda noktalama isaretleri olmadigindan yada yerli yerinde olmadigindan. Yazinizi okumakta zorlandim. Vurgulamak istediginiz anlami yakalamak zorlaşıyor. İyi niyetle bilgi vermek istedim. Saygılar. tşk ederim bilgi için noktalama aklıma galmiyor klavyede yazarken nedense birde kızım kucagımda kıpır kıpır ancak yazıyordum bir daha dikkat ederim zaten anlaması gereken de anlamsız yazmıştı Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 tşk ederim bilgi için noktalama aklıma galmiyor klavyede yazarken nedense birde kızım kucagımda kıpır kıpır ancak yazıyordum bir daha dikkat ederim zaten anlaması gereken de anlamsız yazmıştı Ne şanslı bir kızınız var, İnancını savunan , bişeyler öğrenmek isteyen bir annesi var. Ve daha bebekken bile bilgisayarın başında. Uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum size. Saygılar. Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Ne şanslı bir kızınız var, İnancını savunan , bişeyler öğrenmek isteyen bir annesi var. Ve daha bebekken bile bilgisayarın başında. Uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum size. Saygılar. tekrar tşk ederim kızım engelli ama çok zeki onunla ikimiz evden dünyaya açılıyoruz annesi inancını degil inançlarını sorgulayanları kafa karıştırmayın demek için yazıyor gene noktalama yok.diştan görünüşte bende inançlara uygun degil gibiyim, ama parayla imanın kimde oldugu belli almaz derlerya, ben en inanmaz görünenin korkudan çıldırdıgı için inanmayan maskesi takarak muaf sayılmaya çalıştıgını düşünüyorum. ama bunları içinde yaşarsa bari cevreye zarar vermez. şimdi daha önemli sorunlar varken dikkati üzerine çekmek sorumsuzluk degilmi ben allah yoktur başlıgı yerine bu gün ne yaptım insanlık için diye bir başlık görmek isterim . haksızmıyım iyi dileklerimle Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Sn canımıncanı, Açılan konu başlığı yeteri kadar içini doldurmuyor ise , insanlar ona itibar etmiyorlar , ve gereken yapılmış oluyor. Bu birbirinden bağımsız ve ayrı ortamlardaki insanların kollektif hareketidir. Siz öyle bir başlık açın. O başlıkta yaşasın. İnsanlar tartışsın. Birşey alan kesin olur. Sanırım açılan başlığa kızmak , doğru bir hareket tarzı değil. Saygılar. Alıntı
Φ şüpheci Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Sayın Taklamakan ve Canımıncanı Benim için takma lakaplarla özelimi burda paylaşmam benim için bir rahatsızlık vermiyor.Çünkü sahte isimler altında sahte bir benlikle sanal bir saygınlık arayışında değilim. Gelelim agnotizm ve sizin ateist düşüncelerinize.Beni en çok endişelendiren gelecekte birgün sevdiğim daha doğrusu taptığım insanların ben hayattayken ölmeleri ve bu durumda onların senin dediğin gibi atomlara bölünmesi ve yok olması durumu ve bu durumda da benim hayat böle işte demem.Yani fazlasıyla duygusal yani.Bu durumda da benim hayatımı onların yok olmasına rağmen anlamlı ve güzel bulmam.Ben düşüncelerimi paylaşıyorum sadece merak ediyorum.Senin böle kaygıların yokmu.Böle bi durumda hayatıma kaldığı yerden devam edebilirim diyebiliyormusun.Onun için ruhun olmadığına dolayısıyla da yaratıcının olmadığına inanmam hayatın anlamsız ve değersiz olduğuna inanmama neden oluyor. Canımıncanı seni kızdırmak istemezdim.Ama inanç konusu oldumu bazen kendimi tutamıyorum.Nedense herşey gibi inançların da tartışılabiliceğine inananlardanım.****** Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Sayın Taklamakan ve CanımıncanıBenim için takma lakaplarla özelimi burda paylaşmam benim için bir rahatsızlık vermiyor.Çünkü sahte isimler altında sahte bir benlikle sanal bir saygınlık arayışında değilim. Gelelim agnotizm ve sizin ateist düşüncelerinize.Beni en çok endişelendiren gelecekte birgün sevdiğim daha doğrusu taptığım insanların ben hayattayken ölmeleri ve bu durumda onların senin dediğin gibi atomlara bölünmesi ve yok olması durumu ve bu durumda da benim hayat böle işte demem.Yani fazlasıyla duygusal yani.Bu durumda da benim hayatımı onların yok olmasına rağmen anlamlı ve güzel bulmam.Ben düşüncelerimi paylaşıyorum sadece merak ediyorum.Senin böle kaygıların yokmu.Böle bi durumda hayatıma kaldığı yerden devam edebilirim diyebiliyormusun.Onun için ruhun olmadığına dolayısıyla da yaratıcının olmadığına inanmam hayatın anlamsız ve değersiz olduğuna inanmama neden oluyor. Canımıncanı seni kızdırmak istemezdim.Ama inanç konusu oldumu bazen kendimi tutamıyorum.Nedense herşey gibi inançların da tartışılabiliceğine inananlardanım.****** çok kızmışsın ,yanılmıyorsam siz beni ziyaret ettiniz önce ben direk sizi kastetmemiştim.sorununuda anlamadım işin ilginç yanı kime kızgınsın sevdigin birini kaybettiysen sabır ve metanet dilerim .kaybetme korkusu içindeysen hepimiz öyleyiz .hangi canlı endişe etmezki benim bir kedim vardı bir gün dört tane yavrusu oldu ,e benimde ikizlerim daha bebek yavrulara dışarıda emin bir yuva yaptım.kedim sırayla yavrularını agzına alarak eve getiriyor, ben geri götürüyorum bir ay sonra kedi trafik canavarına yenildi. dört yavru bana kaldı eve getirdim mecburen dört şırınga süt kedilere, iki biberon süt ikizlere . hepsi sırayla öldüler kediciklerin oysa anneleri nasıl mücadele etmişti benimle........ ögütlerinizi tutup bir daha yazmayacagım by... Alıntı
Φ şüpheci Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2008 Bu yazdıklarımın muhatabı sen değildin niye üstüne alındın onu da anlamadım:)Sana yazdıklarım son paragrafta ismine hitap ederek yazdıklarımdı.Neyse olur böle acemilik:) Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gelelim agnotizm ve sizin ateist düşüncelerinize.Beni en çok endişelendiren gelecekte birgün sevdiğim daha doğrusu taptığım insanların ben hayattayken ölmeleri ve bu durumda onların senin dediğin gibi atomlara bölünmesi ve yok olması durumu ve bu durumda da benim hayat böle işte demem.Yani fazlasıyla duygusal yani.Bu durumda da benim hayatımı onların yok olmasına rağmen anlamlı ve güzel bulmam.Ben düşüncelerimi paylaşıyorum sadece merak ediyorum.Senin böle kaygıların yokmu.Böle bi durumda hayatıma kaldığı yerden devam edebilirim diyebiliyormusun.Onun için ruhun olmadığına dolayısıyla da yaratıcının olmadığına inanmam hayatın anlamsız ve değersiz olduğuna inanmama neden oluyor. Sn Şüpheci. Babam öldüğünde , henüz müslümandım ama ciddi sorgulamalarım vardı. Elimden ne geldi. Hiçbirşey. Allaha inanınca toprağa veriyorsunuz da , agnostik yada ateist olunca naapıyorsunuz ölüleri. Onları da toprağa veriyorsunuz. Bedenini karanlık ve soğuk bir ortama terk ediyorsunuz. Bu anlamda sevdiklerinden herkes birgün ayrılıyor. Ve hayat istesenizde istemesenizde devam ediyor. Her iki inanışta da devam ediyor. Benim inanışımın ispatı var , sizinkinin yok. Tek fark bu. Siz ölen yakınınızın , son nefesinde iman ile gidip gitmediği şüphesi ile yaşarken , ben onun doğal çevrimde yeni yolculuğuna çıktığına inanıyorum. Siz ölen yakınınızın , hatalarından dolayı kabir azabı çektiğine inanıyorsunuz , ben onun öyle bir azap çekmeyeceğine inanıyorum. Siz ölen yakınınızın , işlemiş olduğu hatalardan dolayı , cehennemde yandıktan sonra , cennete gelme ihtimalini düşünürken , ben ölen yakınımın bu cennette yaşamını tamamlayarak , yeni bir hayat oluşumunda yer almaya başladığını düşünüyorum. ikimizde ölen yakınımızı toprağa verdikten sonra eve dönerken , siz bu acıları yaşıyorsunuz. Bense sadece onunla artık konuşamayacağım için , beraber paylaşamayacağım şeyler için üzülüyorum. Fark bu. Saygılar Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Sayın Taklamakan ve CanımıncanıBenim için takma lakaplarla özelimi burda paylaşmam benim için bir rahatsızlık vermiyor.Çünkü sahte isimler altında sahte bir benlikle sanal bir saygınlık arayışında değilim. Gelelim agnotizm ve sizin ateist düşüncelerinize.Beni en çok endişelendiren gelecekte birgün sevdiğim daha doğrusu taptığım insanların ben hayattayken ölmeleri ve bu durumda onların senin dediğin gibi atomlara bölünmesi ve yok olması durumu ve bu durumda da benim hayat böle işte demem.Yani fazlasıyla duygusal yani.Bu durumda da benim hayatımı onların yok olmasına rağmen anlamlı ve güzel bulmam.Ben düşüncelerimi paylaşıyorum sadece merak ediyorum.Senin böle kaygıların yokmu.Böle bi durumda hayatıma kaldığı yerden devam edebilirim diyebiliyormusun.Onun için ruhun olmadığına dolayısıyla da yaratıcının olmadığına inanmam hayatın anlamsız ve değersiz olduğuna inanmama neden oluyor. Canımıncanı seni kızdırmak istemezdim.Ama inanç konusu oldumu bazen kendimi tutamıyorum.Nedense herşey gibi inançların da tartışılabiliceğine inananlardanım.****** İşte bende bu kırmızıladığım ifadeye olan düşüncemden dair henüz dinlerin var kalması gerektiğini ama aslında milatlarını çok önceden tamamlamış olmaları gerektiğini söylüyorum. "Herşey Tanrı yarattığı için değerli" ve "Yaratılışımızın amacı Tanrı'ya kulluk" ya da "Tanrı var olduğu işin değerliyiz" gibi koşullanmalarla yetişen bir insanın elinden "Tanrı"yı çekip alırsanız, o insan için "Tanrı var diye" Değerli bulduğu hiçbir şeyin değeri kalmaz artık... O yüzden Kırmızıladığı iletideki gibi düşünen insanların dinden ayrılmamaları, insanlık için en faydalı olandır. En azından "Nasılsa Tanrı yok, hesaba da çekilmeyeceğiz!" diye bir eyleme girişilme ihtimali azalır. Fakat Vicdan Gelişimi, dinden bağımsız olarak insanların kendilerinde yaşadıkları olaylarla, çevre ile ve birlikte oldukları bireylerle birlikte gelişir. Bir kimseyi, her varlığın Tanrının kutsamış olması nedeniyle değerli olduklarına koşullamadan, herşeyin doğaları gereği zaten değerli oldukları için önemli olduklarını benimseterek yetiştirdiğinizde, o kimse doğal olarak bir Tanrı inancına sahip olmasa bile, doğal varlıklara değer verme konusunda diğer insanlardan daha da fazla hassas olabilmektedir. O yüzden sizden ve kırmızıladığım iletiniz gibi düşünen insanlardan tek bir isteğim var: Lütfen ama lütfen inancınızdan vaz geçmeyin ve iyi bir insan olma yolunda çabalarınıza devam edin... Fakat çocuklarınızı da bir Tanrı Korkusuna ve Değerine koşullamadan yetiştirin... Ve bu kırmızıladığım iletideki gibi düşünenlere, söylediğimi anlatabilmek adına bir kaç soru sormak istiyorum: "Siz şu halinizleyken, şu bilincinizdeyken, artık Tanrı'nın olmadığının farkına varsanız ve dediğiniz gibi bu yüzden herşey artık size değersiz ve anlamsız gelse, neler yapardınız? Tanrı var diye yapamadığınız neleri yapardınız? Nasılsa hesaba çekilmeyeceğiz diyerek neler yapardınız? Tanrı hesaba çekecek diye yapmadığınız şeyleri, Tanrı nasılsa yok diye yapmak ahlaki midir, samimice midir? Bu kötü eylemleri yapmanızdan alı koyan Tanrı inancı mıdır? Vicdanınızda o kötü eylemler, normalde sizin için anlamlı mıdır?" Bu soruları cevapladığınızda, niçin inanmanız gerektiğini anlayacaksınız ve inanmakta devam etmelisiniz. Şöyle özetleyeyim: A kişisi: "Tanrı var. Eğer Tanrı olmasaydı herşey anlamsız olurdu. İnsanlığın değeri kalmazdı." B kişisi: "Yani sen Tanrı olmasa, insanlığa hakettiği değeri vermeyecek misin? İnsanları, insan oldukları için sevemeyecek misin?" A kişisi: "!" B kişisi: "Peki şöyle sorayım; belli ki din seni bazı kötülükleri yapmaktan alı koyuyor..." A kişisi: "Elbette..." B kişisi: "Yani din olmasaydı, sen aslında birçok kötülüğü yapabilecek birisin öyle mi? Yani aslında sen kötü birisin!" A kişisi: "!" B kişisi: "Ya da şöyle sorayım, sen din olmasa bile insanlara kötülük yapamayacak biriysen, insanlara kötülük yapmamanın ya da belirli bir İnsani/Ahlaki değerlere sahip olmanın gerektiğinin farkına varabilecek biriysen, bunları benimsemen için bir dinin emretmesi gerekli mi? Sen bir insan ve bir değer olarak, kendin bunların farkına varamayacak kadarcık mısın?" A kişisi: "!" "!" işaretinin olduğu yere herkes istediğini yazabilir ve ne yazılacak çok merak ediyorum... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Sn Şüpheci. Babam öldüğünde , henüz müslümandım ama ciddi sorgulamalarım vardı. Elimden ne geldi. Hiçbirşey. . . Sevgili Taklamakan ; Diyorsunuz ki ; Benim inanışımın ispatı var , sizinkinin yok. Tek fark bu Alıntı Taklamakan Şimdi Tüm Samimiyetimle Siz e Soruyorum ; Bildiğiniz Üzere Bu Kurduğunuz Cümle Yapı Bakımından , Tümleşik Cümle olarak Tanımlanmaktadır. Yani Tek Cümle, İçinde İki Yüklem Barındırmaktadır. İki Yüklem, İki Fiil, İki Fail, İki Meful, İki Olgu, İki Gerçek, İki Varsayım... Biz de Böyle Böyledir , Amma ve Lakin , Siz de Ancak Şöyledir . ****** Eminim ki Siz İlk Yüklem in İçerdiği Tüm Manaları Gönül Tasdik Ediyor, ve İnanıyorsunuz. Bunda Şüphe Yok. Yani, Kesinlikle Eminsiniz ve İnanıyorsunuz ki , Sizin İnanışınızın İspatı Var, İnanışınız Aslolan Hakikatın Kendisidir. Teredüütsüz İnançsızlığa İman Etmişsiniz, Ne Kadar da güzel, Sizi Gerçekten Tebrik Etmek İstiyorum. Her Zaman İnanmışımdır, İnancın Gücüne, Evet, Sizde Yaratılış Modelinin İnkar ını, ve Evrimsel, ya da Sistem Dışı, Tesadüfi Bir Varoluş Teorisinin Gerçekliğine Tüm Benliğinizle İnanmışsınız İşte. Buda Sizin İnancınız, Yaratıcı Dışında Herşeyi Benimseyebilen, Bir Geniş Dairesel İnanç Sistemi. Buna Bile inanmıyor Olabilirdiniz Mesela, Hani şu Herşeye Karşı olanlar Varya, Adına Ne Diyorlarsa Bilmiyorum, İşte Onlardan Değilsiniz, En Azından. Güçlü Bir İnancınız Var. Hepsini Anlıyorum, Takdir Ediyorum, Ne Olursa Olsun Herkes izin kadar Davasına İnancına Sadık ve Sorumlu Olabilse, Ne Yaşanılası Olurdu Dünya. Lakin Anlamadığım Bir şey Var Ve Gerçekten Çok Merak Ediyorum ; Biz Sizin İnancınız ı Siz den İyi Bilemiyor Tanıyamıyor ve Ama Herşeye Rağmen İnancınıza Bağlı Olmanızı Takdir Ediyor Olduğumuz Gibi , Neden Siz Aynı Hoşgörüyü Biz Yaratıcı İnancına Sahipİnsanlar İçin Göstermek İstemiyorsunuz, Neden Bizi Hep Sorguluyorsunuz , İsterseniz Biraz daha Açayım, Neden kendi İnancınız Doğruluğunu Anlatırken , Aynı Cümlenin İçerisinde, Mutlaka Bir de Bizim İnancımızın bir Hayal Olduğu, Tutatrlı Olmadığını , Sizinkinin Aksine, Bizim İnancımızın Aslında Bir İSPAT ının bile Olamadığını, Söylüyor, ve Her Fırsatta Dile Getiriyorsunuz ...? Yani Mutlaka Kendi İnancınızı Öğerken, Yüceltirken, Bizim İnancımızı Küçümsemek ve Alçaltmak Zorundamı Hissediyorsunuz Kendinizi ...? Neden Sizin İnacınızın İspatı, Gerçek Bir İspat ta , Biz İnancımızı İspatladığımız da Bunun Adı Masal Oluyor ...? Neden Sizinki Cici de, Bizim ki Tu Kaka ? Yoksa ''Bu Sizin Kaderiniz'' mi Diyecek si niz ...? Cümleyi Tekrar Alıntılıyorum, Artık Kabul Edip Etmemek Sizin Elinizde, Biz Kalbimizden Geldiği Gibi Soruyoruz Size, ve Aynı Samimiyetle de Karşılık Bekliyoruz Siz den , İşte O İki Yüklem li Cümle ; Benim inanışımın ispatı var , sizinkinin yok İmza Sevgili Taklamakan Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Benim inanışım METAFİZİKİ değil FİZİKİ olduğu için ispatlanabilir. İspatı da vardır. Ama METAFİZİK i bilim dalı olarak gören siz , bunu da anlamakta zorlanacaksınız. Çünkü ispatı yapılabilen bişey size zor gelecek. Siz ispatı yapılamayan varlıklarla meşgülsünüz. Ben yazımda açıklamıştım. Bidaha almayayım buraya. Sanırım ya tarafınızdan anlaşılmadı , yada okumadınız. Yazımı bir daha okursanız ispatı orada vardır. Yinede anlaşılmamış olursa , büyük bir zevkle yeniden açıklarım. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Benim inanışım METAFİZİKİ değil FİZİKİ olduğu için ispatlanabilir. İspatı da vardır. Ama METAFİZİK i bilim dalı olarak gören siz , bunu da anlamakta zorlanacaksınız. Çünkü ispatı yapılabilen bişey size zor gelecek. Siz ispatı yapılamayan varlıklarla meşgülsünüz. Ben yazımda açıklamıştım. Bidaha almayayım buraya. Sanırım ya tarafınızdan anlaşılmadı , yada okumadınız. Yazımı bir daha okursanız ispatı orada vardır. Yinede anlaşılmamış olursa , büyük bir zevkle yeniden açıklarım. Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Şimdi Sizi Daha İyi Anlıyorum. Yukarıdaki Hitap Şeklini, ve İfade Tarzını Siz e Özel Olarak İlk Kez Kullanmıştım, Lakin, Gereksiz Bir Gayret Dışında, Farklı Anlamı da Olmadı Sizin İçin . Lütfen Hiç Bir Şey i Yeniden Açıklamayınız. Tarafımca, Ehemmiyetli Olan Ne Varsa, Hepsi Anlaşılmıştır. Geçerli Tarihi Not Edin Lütfen, Bilakis, Zatım ile İlk ve Son Kez Bu Denli Yakın Olabiliyorsunuz , Ehemmiyeti Olduğu için Değil, Aslında Farkına Varmanız için Söylüyorum , Yanıtlamaya Çalıştığınız Hususi İleti m , İçerisinde Bir Resim Barındırıyordu, Sizin Görmenizi Beklediğim, Soyut Bir Kartpostal Ve Kartpostal Üzerinde, Bir Manzara ; '' Tarafınıza Uzatılan, Zeytin Dalı Üzerindeki Beyaz Bir Güvercin '' ... Ama Siz Boşverin Bunları , Ne de Olsa; Artık Hiçbir Ehemmiyeti Kalmadı. Siz, Zırhınızı Giyin Üzerinize, Kılıçlarınızı Kuşanın ; Zira, O Güvercin, Artık Sizin İçin Bir Ejder dir... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 bu gün bir hanımla tanıştım. engelli çocugu vardı,sohbet esnasında eşini sordum. eşinin çocugu kabullenemeyip kendisinden ayrıldıgını söyledi.sanki tüm suç( ortada ne suçu var yaradan bir cennet müjdesini bir vesileyle bildirmiş oysaki) ,anneninmiş gibi. neyse ben çok kızdım babaya diger bir hanım ısrarla babası görmeye geliyormu diyor. hanım ne görmesi diyerek kızdı, sonuçta görmeye dayanamadıgı için gitti zeten artık hiç bir şekilde dönüşü yok dedi haklıydı hemde yerden göge kadar ,gökten semaya kadar. bir kedi kadar olamamış babası şimdi biryerlerde güzel manzaralara bakıp ne kadar güzel bir dünyada yaşadıgını düşünüyordur. kimbili çok özgürdür yag reklamında gibi hissediyordur kendini . kimbilir belkide acı çekiyordurda nedenini bilmiyordur o babanın ne hissettigini kimbilir ....... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Sevgili Taklamakan ; Şimdi Sizi Daha İyi Anlıyorum. Yukarıdaki Hitap Şeklini, ve İfade Tarzını Siz e Özel Olarak İlk Kez Kullanmıştım, Lakin, Gereksiz Bir Gayret Dışında, Farklı Anlamı da Olmadı Sizin İçin . Lütfen Hiç Bir Şey i Yeniden Açıklamayınız. Tarafımca, Ehemmiyetli Olan Ne Varsa, Hepsi Anlaşılmıştır. Geçerli Tarihi Not Edin Lütfen, Bilakis, Zatım ile İlk ve Son Kez Bu Denli Yakın Olabiliyorsunuz , Ehemmiyeti Olduğu için Değil, Aslında Farkına Varmanız için Söylüyorum , Yanıtlamaya Çalıştığınız Hususi İleti m , İçerisinde Bir Resim Barındırıyordu, Sizin Görmenizi Beklediğim, Soyut Bir Kartpostal Ve Kartpostal Üzerinde, Bir Manzara ; '' Tarafınıza Uzatılan, Zeytin Dalı Üzerindeki Beyaz Bir Güvercin '' ... Ama Siz Boşverin Bunları , Ne de Olsa; Artık Hiçbir Ehemmiyeti Kalmadı. Siz, Zırhınızı Giyin Üzerinize, Kılıçlarınızı Kuşanın ; Zira, O Güvercin, Artık Sizin İçin Bir Ejder dir... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Ben masallara inanmam. Yukarıdaki masalları da , dikkate almam. Zeytindi , hurma idi , koşan at idi çok okuduk bunları. Siz Saidi kurdiye söylenen sözlerin birgun hesabını soracağınızı buyurdunuz. Nasıl hesap soracaksınız dedım. Cevap ta alamadım. Siz ne kuşanırsanız kuşanın. Bizi bilmle kuşanmış olarak burdayız. Bekleriz Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 bu gün bir hanımla tanıştım. engelli çocugu vardı,sohbet esnasında eşini sordum. eşinin çocugu kabullenemeyip kendisinden ayrıldıgını söyledi.sanki tüm suç( ortada ne suçu var yaradan bir cennet müjdesini bir vesileyle bildirmiş oysaki) ,anneninmiş gibi. neyse ben çok kızdım babaya diger bir hanım ısrarla babası görmeye geliyormu diyor. hanım ne görmesi diyerek kızdı, sonuçta görmeye dayanamadıgı için gitti zeten artık hiç bir şekilde dönüşü yok dedi haklıydı hemde yerden göge kadar ,gökten semaya kadar. bir kedi kadar olamamış babası şimdi biryerlerde güzel manzaralara bakıp ne kadar güzel bir dünyada yaşadıgını düşünüyordur. kimbili çok özgürdür yag reklamında gibi hissediyordur kendini . kimbilir belkide acı çekiyordurda nedenini bilmiyordur o babanın ne hissettigini kimbilir ....... Sn canımıncanı , Her canlıya bir birey gibi bakmalıyız. Onlarda hayata geldiler bizim gibi. İnanılması güç gelecek ama , bende açıklayamıyorum sebebini ayrıca... Sizin bebeğinizle ilgili verdiğiniz bilgiden önce , ben engelli bir çocuk un yaşamını düşünüp yazımda ele almak istemiştim. Sizin açıklamanızdan sonra da , bikaçgündür , yazyaım mı yazmayayım mı diye düşünüyordum. Yazmayacağım ama , bir birey olarak bizden farkı olmadığını söyleyip , kalbime gömüyorum hislerimi. Saygılar. Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 sevgili arkadaşım bu gün tüm dualarım senin ve yavrun için sana şifa dileklerimi gönderirken kendimide düşündügüm için biraz utanıyorum ne yapım arkadaşım senin şifa bulman benim de ümide kapılmam demek sadece benimmi bu yeni tedavi etkili olursa ne demek ya milyonlarca ailenin evi ümitle dolup taşacak Allah yardımcın olsun arkadaşım keşke bir kuş olsam G.Antepte hastanenin penceresine konsamda sizleri görsem tüm okucularımdan rica etsem katılırlarmı bildikleri gibi duama Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 sevgili arkadaşım bu gün tüm dualarım senin ve yavrun için sana şifa dileklerimi gönderirken kendimide düşündügüm için biraz utanıyorum ne yapım arkadaşım senin şifa bulman benim de ümide kapılmam demek sadece benimmi bu yeni tedavi etkili olursa ne demek ya milyonlarca ailenin evi ümitle dolup taşacak Allah yardımcın olsun arkadaşım keşke bir kuş olsam G.Antepte hastanenin penceresine konsamda sizleri görsem tüm okucularımdan rica etsem katılırlarmı bildikleri gibi duama Benim eski patronumunda çocuğu engelliydi bir ayağı kısa ve kamburuda vardı doktorlar dümdüz ettiler çocuğu şimdi 1.80 boyunda oldu birden yakışıklılığıda sırıttı ama duayla değilde doktorlar yaptı bu işi. Dua edip bekleseydik sanırım daha çok bekleyecektik. İçiniz rahat olacaksa şimdi bende bir dua edebilirim tanrıya değil ama doktorlara çünkü daha iyi sonuç veriyor. Doktorlar, bilim adamları daha çok çalışmanızı rica ediyorum çünkü en önemli görev sizlerinki... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 sevgili arkadaşım bu gün tüm dualarım senin ve yavrun için sana şifa dileklerimi gönderirken kendimide düşündügüm için biraz utanıyorum ne yapım arkadaşım senin şifa bulman benim de ümide kapılmam demek sadece benimmi bu yeni tedavi etkili olursa ne demek ya milyonlarca ailenin evi ümitle dolup taşacak Allah yardımcın olsun arkadaşım keşke bir kuş olsam G.Antepte hastanenin penceresine konsamda sizleri görsem tüm okucularımdan rica etsem katılırlarmı bildikleri gibi duama Sevgili Canımın Canı ; Biz Sizin Dualarınıza Yürekten Katılıyoruz , Tüm İnsanlık Adına , Sağlık ve Huzur ve Barış Dolu Bir Dünya Temennisi ile , Rabbi Rahim im e Niyaz Eyliyorum. Cenab ı Hak, Başta Engelli Kardeşlerimiz Olmak Üzere , Tüm Hasta ve Sıkıntılı ve Dertli ve Kederli ve Ümitsiz ve Teselliye Muhtaç ve Dargın ve Borçlu Kimselere, YAR ve YARDIMCI Olsun... Ve O Kardeşlerimize, Yine Kardeşce Bir Nasihat ta Bulunmak ve Acılarını Paylaşmak Adına Deriz ki ; Bir Gün Çok Büyük Bir Derdin Olduğunda , Rabbi ne Dönüp te, Benim Çok Büyük Bir Derdim Var Deme , Derdine Dönüp, Benim çok Büyük Bir RABBİM Var De ... Anonim Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Sn canımıncanı, Açılan konu başlığı yeteri kadar içini doldurmuyor ise , insanlar ona itibar etmiyorlar , ve gereken yapılmış oluyor. Bu birbirinden bağımsız ve ayrı ortamlardaki insanların kollektif hareketidir. Siz öyle bir başlık açın. O başlıkta yaşasın. İnsanlar tartışsın. Birşey alan kesin olur. Sanırım açılan başlığa kızmak , doğru bir hareket tarzı değil. Saygılar. Sevgili Taklamakan ; Diyorsunuz ki ; Açılan konu başlığı yeteri kadar içini doldurmuyor ise , insanlar ona itibar etmiyorlar , ve gereken yapılmış oluyor. Siz öyle bir başlık açın. O başlıkta yaşasın. İnsanlar tartışsın. Birşey alan kesin olur. Alıntı Taklamakan. Soruyorum Siz e ; Siz Karşınızdakine Verdiğiniz Bu Nasihat i, Bizzat Kendiniz Dikkate Alarak, Belirttiğiniz Mevkiide Bir Başlığı Açabildiniz mi ...? Yanıtınızın Neticesi ; Evet İse, Lütfen Bize de Gösterebilir mi si niz , Sizin Kendi Deyiminizle ''İnsanların İtibar Ettiği'' ve ''İçi Doldurulabilmiş'' Nitelikteki Bu Başlığınızı ...? Yanıtınız Neticesi ; Hayır İse, Yani ; Eğer Böyle Bir Başlığa, Zaten Kendiniz Dahi Sahip Değilseniz, Kişilere Nasihat Vermek te ki Maksadınız Ne Olabilir Acaba ...? Pekiyi Son Bir Sorum Daha Olacak ; Acaba Bu Belirttiğiniz Kriterlerin Yekününe Sahip Olabilen Bir Başlığa Rastladınız mı Hiç ? ''Dini Konular'' Ana Başlığında , Dikkat Buyurursanız, Göreceksiniz ki ; Başlıklar Forumda Sıralanırken, Hemen Yanında Kaç Kişiye Ulaşabildiği, ve Kaş Kişi Tarafından Değer Verilip Yanıtlanabildiği ni Belgeleyen , Bir Takım İstastiki Bilgiler ve Rakamsal Veriler Bulunmaktadır. Lütfen Bunları İnceleyiniz, ve Akabinde Herkesin Gözü Önünde Zaten Aşikar Olan Bu Biligileri Bir Kerede Bizimle Paylaşınız. Bakalım Belirttiğiniz Özelliklerdeki Başlık Hangisi Olacak ...? Bakalım Hepimiz Aynı Yöne Bakıp, Aynı Değerler i Görebilecek mi yiz ...? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.