Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Güngörende patlayan bombalar ve ölen siviller.Bizler daha onların yasını tutarken,birileri başka Güngörenlere davetiye çıkarma derdinde.

Ankara,İstanbul,Diyarbakır ve her an patlayacak bombalar.O kadar çok şey kaybettik ki,haddi hesabı yok karanlığın.Karanlık üstüne karanlık ve yine karanlık diyenler yine meydanda.

PKK yaptı bu saldırıyı diyenleri,Ergenekona bağlayanlar takip ediyor.El Kaide'ye ihtimal bile verilmedi.Daha kimin yaptığı belli değil,olsa ne yazar.Öldükten sonra nasıl hesabı sorulur ölenlerin.

Sayın Baykal,''milli tepki'' diyor kürsülerde.Milli tepki dediği ise milleti sokaklara dökmek.Aslında siyasi bir partinin liderliğinden çok ********** *******(bu yldızlanır mıydı,emin değilim)birinden farklı bir çıkış beklemek biraz safça,yalnız;

Sayın Baykal ve diğerleri...yaptığıunız şey insanları hedef göstermek,sokaklarda kaosu yaratmaktır.Kaous korkudur ve sınırı yoktur.Bu sözleriniz milli refleks adı altında insanlarımızı öfkeye,linçe götürebilir.Toplumsal çatışma onarılamayacak maddi hasarları,düzeltilmeyecek manevi kayıpları tarihe yazabilir;DİKKAT!

BİLİYORUM Kİ BENİM ÜLKEMİN İNSANLARI DÜNE GÖRE AYDINLIK.Savaşı,ölümü kutsallaştıran bir medyanın,siyaset üretme yerine kaosu yaratan siyasi bir yelpazenin oyunlarına gelmeyecektir,gelmeyeceğiz!

• Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Güngörende patlayan bombalar ve ölen siviller.Bizler daha onların yasını tutarken,birileri başka Güngörenlere davetiye çıkarma derdinde.

Evet sorumsuzca ve düsüncesizce bir cagri ...

Kast mi , degil mi bilemem , ama Baykalin

tavri,son yillardaki siyasi tutumu bire bir

Selcukun "kaos ve ardindan darbe" hayalleri

ile örtüsüyor,hatta Ergenekonun hedefleri ile de ...

Daha ileriki safhada belki bu konuda acikliga kavusur.

Sasirmam dogrusu ve oraya dogru gidiyor da ...

Yasemin Congarin bugünkü yazisinda Baykalin Ergenekon yönetim semasinda yer aldigi ve bunun 2003den beri MIT rapuru olarak bilindigini yaziyor :

11 Temmuz 2008 tarihli o yazının bir bölümü şöyleydi:

“Beş yıl kadar önceydi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başbakanlığa ‘çok gizli’ bir yazı gönderdi.

Konusu Ergenekon...

MİT’in yazısı, devletin içine uzanmış Ergenekon çetesinin şemasını içeriyor ve bu örgütün araştırılmasını tavsiye ediyor.

2003 tarihli örgüt şemasında, Ergenekon mensubu siyasetçilerin, işadamlarının, gazetecilerin adları var.

Siyasetçiler arasında bir partinin genel başkanının ismi hemen dikkat çekiyor.

Çeteci gazetecilerin listesinde bir büyük gazetenin genel yayın yönetmeni, Ankara temsilcisi ve çok popüler bir yazarı göze çarpıyor.

Ergenekoncu işadamları arasında sanayiciler de var, medya patronları da.

Bu şahısların adlarının bu belgede yer alması, bilerek ya da bilmeyerek Ergenekon için çalıştıklarının kanıtı sayılamaz.

Ama şunu gösterir:

Bugün siyaset sahnesinde, iş âleminde ve medyada hâlâ çok etkin konumlarda olan bir dizi isim, Ergenekon’la bağlantılı olabilecekleri iddiasıyla MİT tarafından Başbakanlığa rapor edilmiş.

Kimilerinin ‘efsane’ saydığı Ergenekon hakkında istihbarat toplayan MİT, bu istihbaratı ve şüphelerini beş yıl önce Başbakanlığa aktarıp araştırılması gereğini vurgulamış.

Kimseyi töhmet altında bırakmamak için bu belgedeki isimleri yazmayacağım.

Bu belgenin, 2 Temmuz 2008 tarihinde, Başbakanlık tarafından Ergenekon operasyonunun sorumlularına intikal ettirildiğini söylemekle yetineceğim.”

İDDİANAMEYE BÖYLE YANSIDI

Bu yazıdan ve bu yazıya ilişkin “MİT’te Ergenekon’un örgüt şeması var” manşetimizden tam iki hafta sonra Ergenekon iddianamesi açıklandı.

İddianamenin 49 ve 50. sayfalarında, “MİT Müsteşarlığı’nın Ergenekon Terör Örgütü Hakkındaki Yazısı” başlığı altında, Taraf’ın manşetine konu olan yazışmaya değiniliyor.

Kısaca, MİT Müsteşarlığı’nın 2002’de kendisine bilinmeyen bir kaynaktan intikal eden “iddia niteliğindeki bilgiler çerçevesinde hazırladığı kitapçığı” 2003’te önce Genelkurmay Başkanlığı’na, sonra Başbakanlığa ilettiğini yazan iddianame, aynı çalışmanın bir özetinin 2006’da tekrar Başbakan’a ve Genelkurmay Başkanı’na sunulduğunu kayda geçiriyor.

İddianame, aynı bölümde, MİT’in 2003’te Başbakanlığa ilettiği yazıdan geniş bir alıntıya da yer veriyor.

Bu alıntıda, “Sonuç” başlığı altında MİT’in şu mütalaası aktarılıyor:

“Mevcut bilgilerden hareketle, kesin belirleme yapılamamakla birlikte ‘Ergenekon’ adı kullanılarak yürütülen çalışmaların; bu aşamada Devleti/Rejimi hedef alan bir grubun kendi çıkarları çerçevesinde organize olma çabalarını içerdiği izlenimi edinilmiştir.

Ancak, iddia niteliğindeki bu bilgilerin, birbirinden müstakil değişik kanallardan gelmesi ve birbirini büyük ölçüde teyit eder olması, olaya dedikodu çizgisinin ötesinde bir anlam kazandırmakta ve yönlendirilmiş organize bir faaliyetin işaretlerini taşımaktadır.

Bu nedenle, konuyla ilgili mevcut bilgiler;

Asker orijinli yönlendirici bir kadronun kontrolünde,

Bazı Sivil Toplum Örgütleri (STÖ),

Siyasi Parti ve Medya kuruluşlarının kullanılması suretiyle,

Sivil idarenin örtülü biçimde denetime tabi tutulması ve yeni bir yapı altında yeni bir yönetim biçimi yaratılması amacına dayalı... olduğu değerlendirilmektedir.”

İddianamenin ilgili bölümü, savcıların “Bizzat MİT Müsteşarlığı’nca da Ergenekon’un illegal bir yapılanma olduğu tespit edilip resmi raporla kayıt altına alındığı görülmüştür” değerlendirmesiyle sona eriyor.

MİT’İN İLETTİĞİ İSİMLER

Dün Taraf’ın yazıişlerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın grup konuşmasını tartıştık.

“Derin” bir avukat gibiydi; sığ bir savunma yapıyordu.

Ergenekon savcılarını doğrudan hedef alıyor, iddianameyi küçümsüyordu.

Konuşmasının bir yerinde “İddianameye göre, Ergenekon çok köklü bir örgüt ama MİT’in haberi yok” gibilerinden alaycı bir ifade de kullandı.

Aslında Baykal’ın sözleri, Ergenekon davasını karalamaya çalışan diğer gönüllü çete avukatlarının yazıp çizdiklerinden pek farklı değildi.

Yine de, “devletçi” bildiğimiz bir siyasi parti liderinin, devletin MİT ve Genelkurmay dahil birçok kurumunun, araştırılmasında yarar gördüğü bir örgütlenmeyi böylesine fütursuzca sahiplenmesine anlam vermekte zorlandık.

Baykal’ın “devlet”i değil, “derin”i savunduğunu düşündük.

Bu düşüncelerle, bugünkü birinci sayfamızı hazırlarken, Ergenekon iddianamesinin 1 ağustosta açıklanacak eklerinde, benim 11 temmuzdaki makaleme konu olan MİT yazısının da yer alacağını öğrendik.

Söz konusu 2003 tarihli yazının ekindeki şemalardan “Ergenekon” başlıklı olanında, örgütle bağlantılı politikacılar arasında adı hemen dikkat çeken siyasi parti genel başkanının Deniz Baykal olduğunu hatırladık.

Baykal’ın ve cuma günü kamuoyuna açıklanacak olan MİT yazısındaki diğer isimlerin Ergenekon’la bağlantısı var mı bilmiyoruz.

Ama 11 temmuzda yazdığım gibi, “bugün siyaset sahnesinde, iş âleminde ve medyada hâlâ çok etkin konumlarda olan bir dizi isim, Ergenekon’la bağlantılı olabilecekleri iddiasıyla MİT tarafından Başbakanlığa rapor edilmiş” diyebiliyoruz.

İddianamedeki ayrıntılar sayesinde, bu iddianın MİT’e bilinmeyen bir kaynakça aktarılmış olabileceğini de öğrendik.

İddianın aslı belki de yok, ama şurası kesin ki 2003’te MİT, bu isimleri içeren bir şemayı Başbakanlığa iletme gereği duymuş.

Hatta aynı çalışmanın bir özetini 2006’da Başbakan’a yeniden göndermiş; Genelkurmay’a da 2003 ve 2006’da benzer raporlar iletmiş.

İnsan ister istemez merak ediyor:

Acaba bu raporlardan, bu şemalardan, bu listelerden haberli Ergenekon savcıları dün Deniz Baykal’ın ağır salvolarına hedef olunca ne düşündüler?

Ve acaba, Baykal Ergenekon’un avukatlığına soyunurken, kendisini Ergenekon’la bağlantılandıran belgeler olduğunun ne kadar farkındaydı?

Gönderi tarihi:

Milletin sokaklara dökülmesinden kacanlar korkanlar ve bunu isteyenleri elestirenler ne isterler acaba?Yani milletin sessiz kalmasi,milletin milli degerlerinin kirletilmesi,sucsuz insanlarin zevk icin katledilmesi ve hapislere atilmasi kimlerin isine gelir acaba?pkk'di Ergenekondu,gecekonduydu derken bu ülkeyi mahvedenlere bu milletin huzurunu bir oy ugruna,ülkeyi bölmek ugruna,Laiklige intikam ugruna bozanlara karsi milletin sokaklara dökülmesi kimlerin isine gelmez acaba?Demokrasi hadi canim neymis o aracmi tramvaymi,Laiklik hristiyanlikmis,yok efendim Kemalizmi yok edilmeliymis kim diyor bunlari,******** ve sonrada Laikige küfredenler degilmiydi bu milletin kafasini örümceklestirenler,Atatürkten alamadiklari intikami milletten alanlar degilmiydi bu ülkeyi bölmeye kalkanlar,******* Laiklige ve Türklüge saldirmasi karsisinda bu milletin sokaklara dökülmesinden kimdir korkanlar.

Milletin milli degerlerine o degerlerin bekcilerine hayasizca saldiranlara AB fonlarindan midelerini doldurup DEMOKRAT KESILENLERE Marksistlikte para kalmayinca komprador ********** karsi bu millet sokaklara dökülmelidir.

Hepimiz Ermeniyiz sloganlari ile caddeleri dolduran,Anayasasinda Türk düsmanligini ve Türk devletinin sinirlarini tanimayan Ermeni yandaslarina karsi milleti susturdunuz,PKK katillerine karsi millet susturuldu,milli degerleri ayaklar altina alanlara karsi millet susturuldu ama ülkeyi bölmek ugruna sokaklara dökülenler,askere tuzak hazirlayanlar,laik devlete karsi olanlar,türban yasagina karsi olanlari,TSK ya kin kusanlar alkislandi onlar hakli görüldü onlara demokrat dendi.Ananida al git lan diyenler bastaci edildi teröristlerle mücadele edenler suclandi.Terörist yandaslari adam sirasina konuldu,birakin bu millette biraz tepkisini göstersin,birakin demokrasi ayaklarini artik.Milletin sessiz kalmasini beklemek ve istemek birakin ne olursa olsun demektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ankara,İstanbul,Diyarbakır ve her an patlayacak bombalar.O kadar çok şey kaybettik ki,haddi hesabı yok karanlığın.Karanlık üstüne karanlık ve yine karanlık diyenler yine meydanda.

PKK yaptı bu saldırıyı diyenleri,Ergenekona bağlayanlar takip ediyor.El Kaide'ye ihtimal bile verilmedi.Daha kimin yaptığı belli değil,olsa ne yazar.Öldükten sonra nasıl hesabı sorulur ölenlerin.

Sayın Baykal,''milli tepki'' diyor kürsülerde.Milli tepki dediği ise milleti sokaklara dökmek.Aslında siyasi bir partinin liderliğinden çok ********** *******(bu yldızlanır mıydı,emin değilim)birinden farklı bir çıkış beklemek biraz safça,yalnız;

Sayın Baykal ve diğerleri...yaptığıunız şey insanları hedef göstermek,sokaklarda kaosu yaratmaktır.Kaous korkudur ve sınırı yoktur.Bu sözleriniz milli refleks adı altında insanlarımızı öfkeye,linçe götürebilir.Toplumsal çatışma onarılamayacak maddi hasarları,düzeltilmeyecek manevi kayıpları tarihe yazabilir;DİKKAT!

BİLİYORUM Kİ BENİM ÜLKEMİN İNSANLARI DÜNE GÖRE AYDINLIK.Savaşı,ölümü kutsallaştıran bir medyanın,siyaset üretme yerine kaosu yaratan siyasi bir yelpazenin oyunlarına gelmeyecektir,gelmeyeceğiz!

Ne zamana kadar sus pus olacağız, Deniz baykal haklı, artık millet uyandığını göstermeli farkına varmalı ,bunuda bu tür toplumsal olaylarla göstereceği reflekle belli etmelidir.

Yanlız deniz baykalla olmaz bu işler diğer siyasi liderlerle beraber kol kola omuz omuza siyasi menfaat gözetmeden siyasi slogan atmadan yapmaları gerekir .mhp,chp akp o zaman bu reflesi beraber göstermeliler...

Öldürülülen teröristin cenazesinde ortalığı yağmalayan yandaşlarına bu tepkiyi göstrmeliler,öldürülen teröristlere devletin ambulansını tahsis edenlere bu tepkiyi gösterilmeliler....terörist başı öcalanın posterini ve bez paçavralarını sokaklarda açıp insanlarımızı tahrik edenlere bu tepkiyi göstermeliler...meclisteki pkk sözcülerine bu tepkiyi göstermeliler...insan hayatından önemli birşey olmadığına göre ,nerde böyle kalleşçe ölümler varsa hangi örgüt olursa olsun bu tepkiyi göstermeliler.

çok geç kalmış bir refleks olacak ama olsun artık...

birileri bunun korkusunu yaşamalı... elini kolunu sallayarak ortalığı yağmalamasın.lar artık.

Gönderi tarihi:
Sayın Baykal ve diğerleri...yaptığıunız şey insanları hedef göstermek,sokaklarda kaosu yaratmaktır.Kaous korkudur ve sınırı yoktur.

Tabii yaaa :D

Susmak lazım. Ne tepkisi? Tepki gösterilecek bir şey mi var? Hatta kaos çıkmaması için suçlular aranmasın ve olay unutulsun. Huzurumuz (nuz) kaçar sonra değil mi? Aman aman... Fazla dillendirmeyelim. millet ayaklanmasın :angry: Seni kınıyorum. Böylesi vahşet olaylarının tepkiyle karşılanması, milletin birliği ve bütünlüğü her fırsatta haykırılması gerekirken susmak gerekir dediğin için, tepkisiz kalmayı yeğlediin için kınıyorum!

Milletin sokaklara dökülmesinden kacanlar korkanlar ve bunu isteyenleri elestirenler ne isterler acaba?

:clover:

Ne zamana kadar sus pus olacağız, Deniz baykal haklı, artık millet uyandığını göstermeli farkına varmalı ,bunuda bu tür toplumsal olaylarla göstereceği reflekle belli etmelidir.

Yanlız deniz baykalla olmaz bu işler diğer siyasi liderlerle beraber kol kola omuz omuza siyasi menfaat gözetmeden siyasi slogan atmadan yapmaları gerekir .mhp,chp akp o zaman bu reflesi beraber göstermeliler...

İşte o zaman belli olacaktır kimin vatanını ve insanını sevip sevmediği!

Gönderi tarihi:
Yazın bakalım,okumadan,anlamadan,kendi düşüncelerinizle eleştirdiğinizi.

Anlamadan? Okumadan?

İsterseniz birlikte okuyalım ne yazdığınızı ha?

Baştan başlayalım :)

Sayın Baykal,''milli tepki'' diyor kürsülerde

Evet, diyor...

Milli tepki dediği ise milleti sokaklara dökmek.

Evet, öyle demek...

Sayın Baykal ve diğerleri...yaptığıunız şey insanları hedef göstermek,sokaklarda kaosu yaratmaktır.

Şimdi siz, bu cümlenizle, Baykal'ı (1) insanları hedef göstermekle, (2) sokaklarda kaos yaratmaya teşebbüs ile suçluyorsunuz.

Kaous korkudur ve sınırı yoktur.Bu sözleriniz milli refleks adı altında insanlarımızı öfkeye,linçe götürebilir.Toplumsal çatışma onarılamayacak maddi hasarları,düzeltilmeyecek manevi kayıpları tarihe yazabilir;DİKKAT!

Ve dikkat çağrısı yapıyorsunuz. Kaos, kötü sonuçlara yol açabilir diyorsunuz...

Buradan biz ne anlıyoruz?

"Baykal'ın lafı ile sokağa çıkmayın, bu kaos demektir ve sonuçları kötü olabilir..."

BİLİYORUM Kİ BENİM ÜLKEMİN İNSANLARI DÜNE GÖRE AYDINLIK.Savaşı,ölümü kutsallaştıran bir medyanın,siyaset üretme yerine kaosu yaratan siyasi bir yelpazenin oyunlarına gelmeyecektir,gelmeyeceğiz![/size]

Ve şimdi de halkın adına konuşup kaosa gelmeyeceklerini, suskun kalacaklarını söylüyorsunuz.

İşte olmasam çok daha farklı şeyler yazardım ama siz bir daha okuyun isterseniz yazdıklarımı.

Bana sorarsanız tehdit etmeden önce, kendi yazdıklarınızı tekrar okursanız iyi olabilir :)

Gönderi tarihi:
Sizin tepki dediğiniz sokaklara dökülmek mi,linç mi.Kusura bakmayın ama bu toplumsal olan tepki değil olsa olsa kaoustur,vahşettir.

Ben de diyordum ki nerede kaldı bu hırçın karadenizli uşağum :)

Kardeş, tepkini göster, sokağa çık, sesini duyur demek linç alamına mı gelir? Lütfen biraz daha düşünelim de öyle yazalım ha?

Gönderi tarihi:

Fransada Ispanyada milyonlarca insan sokaga dökülüp tepkilerini dile getirirken onlarin bu yaptiklarini demokrat millet diye adlandiranlar acaba neden TÜRK milletinin sokaklara dökülmesini kaos olarak adlandirirlar korkulari nedir,millettenmi yoksa kaostanmi yoksa umduklarinin ters tepmesindenmi korkarlar.

Dünya üzerindeki her özgür millet gibi Türk miletininde tepkisini sokaga dökülerek verme hakki vardir,bu hakki ona cok görmek bu hakki kaos olarak göstermek ne demokrasi ile nede vatandaslikla ilgisi olmayan bir yaklasimdir.Türk milletinin suspus olmasindan cikarlari olanlar Türk milletini en cok aglatanlardir,Türk milleti sokaga cikmalidir onu sokaga cikmasi icn öncülük edenler alkslanmalidir,bir Hrant Dink icin sokaklara dökülmek eger haksa 18 insanin katli icin sokaklara dökülmek en büyük haktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben de diyordum ki nerede kaldı bu hırçın karadenizli uşağum :)

Kardeş, tepkini göster, sokağa çık, sesini duyur demek linç alamına mı gelir? Lütfen biraz daha düşünelim de öyle yazalım ha?

Bilgisayar önümde,yakalanmamak için bekliyorum :D geldim.

Sokağa dökülmek ile ne anlatmak istdeğinize bağlı.Mavi iletisinde belirtmiş bunu linç demiş,halkı karşı karşıya getirmek demiş.Siz çok acımasızca eleştirmişsiniz.Onun adına konuşmayayım,işteyim dediğine göre evde yazar.

Gelelim tepkiye,toplumsal tepki alanlarda ben varım demektir.Korkuorsan gidişatta çık alana ve haykır.Ama Milli tepki biraz daha ben haklıyım yıkar yakar cinsinden.

Kaçarsam arada bil ki birileri içeriye dalmıştır :D

Gönderi tarihi:
Sizin tepki dediğiniz sokaklara dökülmek mi,linç mi.Kusura bakmayın ama bu toplumsal olan tepki değil olsa olsa kaoustur,vahşettir.

Bunların amacı Ergenekon olayını unutturmak. Evet teröre hepimiz karşiyız ama dogru adres belirleyerek olmalı. Resmi bir açiklama bile halen yapılmış degilken bazılarının olayı sadece PKK terör örgütünün üzerine yıkması düşündürücü. Ben PKK yapmamış falan demiyorum, ama Ergenekon, aşırı milliyetciler, şeriatcılar da yapmamış demiyorum. Kesin olarak araştırılsın ve gerçek suçlular ortaya çıksın ve hep beraber bunun üzerine gidelim. CHP nin yaptıgı dürüstlük degil bence çünki, sadece adres saptırılmak isteniyor. Ergenekon çetesinin savcının iddaanamesinde neler yapabilecegi ve kimlrle ortak çalıstıgı ortadayken adresin kesin olarak PKK gösterilmesi ve sonuçta Kürt'leri linç edici eylam ler planlanması hiçte dogru degil ve dürüst siyasete yakişmaz. Türkiyenin ortak düşmanları belli oldu: PKK+Ergenekon+Çeteler+Mafya+şeriatcılar+ siyasiler

Gönderi tarihi:
Bunların amacı Ergenekon olayını unutturmak.

İçinde ergenekon kelimesinin geçtiği yazıları ve bu zihniyetleri artık ciddiye almıyorum... E ne yapayım alamıyorum :D

Gönderi tarihi:

Bakin yine önyargi is basinda,halbuki bu forumda üzerine basa basa hickimse PKK bunu yapti demedi,yazilanlar ortadadir,aksine olayin henüz havada tozlari ucusurken hemen onu Ergenekon diye damgalayanlar oldugunu nedense PKK yi savunanlar görmezlikten geliyor.

Birilerinin bu forumda terör nereden gelirse gelsin terördür demeleri ve dostlar alisveriste görsün hesabi sirf zevahiri kurtarmak icin PKK ya karsiymislar gibi olmalari bir takiyyedir,aslinda PKK disinda baska bir örgüt olsun diye inanmadiklari halde Allaha dua ederler.Bunlar hep böyledir yavuz hirsiz hesabi önce calar sonra ev sahibini suclarlar.

PKK bir terör örgütüdür,El kaide denilen örgüt ve pkk ayni siddette kan dökücüdür.bunlarin disinda baska bir örgüt arayanlar cölde su arama ihtiyacini hisssedenlere benzer ve hep serap görürler,cünkü öldürülen insanlarin ahlari onlari birgün tutacaktir bu korku ile yasar ve hep alternatif örgütler kurarlar kafalarinda,iste ERGENEKON denilen aslinda altinda hicbirsey olmayan uydurma bir cete senaryosu gibi senaryolara kendilerini kaptirirlar.

Türk milletinin tarihi düsmanlari Kürtler,Araplar,Ermenilerdir.Osmanli Türkleri sarayda hizmetci olarak kullanip savasa Türkleri sürerken sarayda Ermeni Rum Gürcü Sirp Arnavut pasalar hüküm sürerdi.Arap müslümanlar birtakim uyduruk yalanlarla Türkleri düsman olarak görmüslerdir,Kürtler tarih boyunca Türklere karsi Ermenilerle birlik olmuslardir.Bugün PKK ile carpisan irtica ile mücadele veren milletin ordusuna saldirilarin altinda yatan nedenlerden biriside budur,tarihi düsmanlik.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sokaklara dökülmek hep bir ağızdan bağırmak daha önce ne zaman işe yaradı ki şimdi yarasın,keşke yarayacağını bilsem de herkesten önce düşsem yollara, biz bir araya gelip birbirimize girmeden yürüyüş yapmasını bile beceremiyoruz ki, 18 kişiyi geri getirecekse ve artık dur diyecekse bu sesler hemen yapalım ama hiç zannetmiyorum ki dursun devamı gelmesin. Ayırmıyor adamlar kimseyi, sağcıydı solcuydu, islamcıydı, koministti diye bombalıyor sadece,biz neden kendimizi ayırıyoruz anlamsız olan o, sen islamcısın, sen Türk değilsin, sen solcusun sğasıcın vs vs, tabi bir bütün olamaz da karşı koyamazsak sadece bir araya gelip sokaklara çıkma fikri kalır geriye, onun da 2 gün sürer etkisi. Ölenlerin yakınlarına bir sormak gerekli sokağa çıkıp sesimizi duyursak ne kadar hafifler acıları, yoksa başka bir yöntemmi sunarlar her birimize?

Gönderi tarihi:
Milletin sokaklara dökülmesinden kacanlar korkanlar ve bunu isteyenleri elestirenler ne isterler acaba?Yani milletin sessiz kalmasi,milletin milli degerlerinin kirletilmesi,sucsuz insanlarin zevk icin katledilmesi ve hapislere atilmasi kimlerin isine gelir acaba?pkk'di Ergenekondu,gecekonduydu derken bu ülkeyi mahvedenlere bu milletin huzurunu bir oy ugruna,ülkeyi bölmek ugruna,Laiklige intikam ugruna bozanlara karsi milletin sokaklara dökülmesi kimlerin isine gelmez acaba?Demokrasi hadi canim neymis o aracmi tramvaymi,Laiklik hristiyanlikmis,yok efendim Kemalizmi yok edilmeliymis kim diyor bunlari,******** ve sonrada Laikige küfredenler degilmiydi bu milletin kafasini örümceklestirenler,Atatürkten alamadiklari intikami milletten alanlar degilmiydi bu ülkeyi bölmeye kalkanlar,******* Laiklige ve Türklüge saldirmasi karsisinda bu milletin sokaklara dökülmesinden kimdir korkanlar.

Milletin milli degerlerine o degerlerin bekcilerine hayasizca saldiranlara AB fonlarindan midelerini doldurup DEMOKRAT KESILENLERE Marksistlikte para kalmayinca komprador ********** karsi bu millet sokaklara dökülmelidir.

Hepimiz Ermeniyiz sloganlari ile caddeleri dolduran,Anayasasinda Türk düsmanligini ve Türk devletinin sinirlarini tanimayan Ermeni yandaslarina karsi milleti susturdunuz,PKK katillerine karsi millet susturuldu,milli degerleri ayaklar altina alanlara karsi millet susturuldu ama ülkeyi bölmek ugruna sokaklara dökülenler,askere tuzak hazirlayanlar,laik devlete karsi olanlar,türban yasagina karsi olanlari,TSK ya kin kusanlar alkislandi onlar hakli görüldü onlara demokrat dendi.Ananida al git lan diyenler bastaci edildi teröristlerle mücadele edenler suclandi.Terörist yandaslari adam sirasina konuldu,birakin bu millette biraz tepkisini göstersin,birakin demokrasi ayaklarini artik.Milletin sessiz kalmasini beklemek ve istemek birakin ne olursa olsun demektir.

saygilarla

Ben bu milletin sokağa dökülmesini istemiyorum,şimdi bu korktuğum için mi oluyor?Sokağa dökülmek de ne için,hangi amaçla.Sayın Politika siz yukarda sizin için doru olmayanlara karşı sokağa demişssiniz.Sizin olmayan doğruları sokakta değil,alanlarda halledin.Varsa bir tepkiniz,varsa bir korkunuz tabi ki bunları dile getireceksiniz.Çıkacaksınız alanlar,sokaklara değil...

buyrun o zaman alanlara.Sayın Baykal,sokaklar değil,çatışmayı,linçi meşrulaştırıyor.Ne tepkisi ya.Kime karşı.Bu ülkenin bir insanını diğer insanını kırdırmak için mi?

o zaman siyaset üretsin,o zaman muhalefet olsun.O zaman mecliste,yasalarla,hukukla savunsun değerini.Neden hala kendi kısır döngüsünde.Susmayın,eleştirin,ben de varım deyin.Kalkıp da milli tepki diye insanları karşı karşıya getirmenin kimseye faydası yok.Demokrasi mi ben geçtim,siz hala orda mısınız?

Gönderi tarihi:

Öldürülülen teröristin cenazesinde ortalığı yağmalayan yandaşlarına bu tepkiyi göstrmeliler,öldürülen teröristlere devletin ambulansını tahsis edenlere bu tepkiyi gösterilmeliler....terörist başı öcalanın posterini ve bez paçavralarını sokaklarda açıp insanlarımızı tahrik edenlere bu tepkiyi göstermeliler...meclisteki pkk sözcülerine bu tepkiyi göstermeliler...insan hayatından önemli birşey olmadığına göre ,nerde böyle kalleşçe ölümler varsa hangi örgüt olursa olsun bu tepkiyi göstermeliler.

çok geç kalmış bir refleks olacak ama olsun artık...

birileri bunun korkusunu yaşamalı... elini kolunu sallayarak ortalığı yağmalamasın.lar artık.

Millet uyandığını mı göstersin?Biraz taktik.1980 darbesi öncesinde,sağ sol'a karşı;sol sağ'a karşı toplumsal bir tepki gösterdi.Sonra ne oldu.Darbe!Taktik de ne mesele...

Yalnız Deniz Baykal olmaz tabi bu işler.Erdoğanı ile,Perinçek'i ile toplumun tüm kesimleri ile olur bu tepkiler.Sorun nasıl tepki.Benim eleştirdiğim tepki şu veya bu nedenle,kendi kişisel menfaati uğruna halkı kullanarak edilecek sokak yayagaralığıdır.

ASLINDA DARBE YAPANLARI NEDEN ELEŞTİRİYORUZ Kİ,DÜŞÜNÜN Kİ SİYASİ ARENALARDA ELDE EDİLEMEYENLERİN HALKI KULLANARAK ELDE EDİLMESİ MANTIĞINA.ÖNCE ONLARDAN MI BAŞLASAK?

Gönderi tarihi:

Ve Sayın Yarasa,

beni kınadığınız için çok teşekkür ederim,tehdit mi?estağfurullah,haddimize mi?

İnsanlar susun dediğim için beni eleştirmişsiniz,ben susun demedim.Susmak ölüm getirir,zulüm getirir,açlık getirir.Susanlardan da nefret ederim.Pekiyi ben ne dedim?

bugün en zor anlarda yanyana olması gereken bizleri saflaştıranlara dur dedim,insanların sokağa dökülüp yakıp yıkmasına hayır dedim,linç kültürünün bir zamanlar Başbakanımızın deyişi ile milli bir refleks olarak sunulmasına,yapmayın dedim.Sayın Baykal,miili tepki derken kimi kime karşı tepkiye çağırdı.İnsanlara sokağa dökülün derken neden bir kez olsun gelinen noktayı sorgulamadı.Sayın Yarasa sakın bana iktidar veya bir parti bayraktarlığı gözü ile bakmayın.Ben bütün siyasi partilerden düşünemeyeceğiniz kadar nefret ediyorum.Kendine demokrat olan,ama sadece kendine bir iktidarı da,işi gücü insan kanı üzerinde siyaset yapmak olan muhaliflerden gerçekten çok sıkıldım.Ama en çok kimden sıkıldım biliyor musunuz?Ana olan muhalefetten.Bugün olanlardan en çok sorumlu olanlardan biri de kuşkusuz,muhalefeti beceremeyen CHPdir.Sayın Baykal,milli tepki diyor,milli olan tepkinin neresinde.

bu arada siz bazı iletilerinizde,halka güvenmiyorum demiştiniz.Şu an güveniyor musunuz?İnsanın yook sayıldığı bu coğrafyada tepkileri Sivas katliamını,tepkiler Hrant Dink ölümünü getirdi.

%47 OY ÇOĞUNLUĞU İLE BİR PARTİYİ İKTİDARA TAŞIYANLARI KÜÇÜMSEYENLER BUGÜN NEDEN BU TAŞIYICILARIN HEMEN YANINDA!

Gönderi tarihi:
Ben bu milletin sokağa dökülmesini istemiyorum,şimdi bu korktuğum için mi oluyor?Sokağa dökülmek de ne için,hangi amaçla.Sayın Politika siz yukarda sizin için doru olmayanlara karşı sokağa demişssiniz.Sizin olmayan doğruları sokakta değil,alanlarda halledin.Varsa bir tepkiniz,varsa bir korkunuz tabi ki bunları dile getireceksiniz.Çıkacaksınız alanlar,sokaklara değil...

buyrun o zaman alanlara.Sayın Baykal,sokaklar değil,çatışmayı,linçi meşrulaştırıyor.Ne tepkisi ya.Kime karşı.Bu ülkenin bir insanını diğer insanını kırdırmak için mi?

o zaman siyaset üretsin,o zaman muhalefet olsun.O zaman mecliste,yasalarla,hukukla savunsun değerini.Neden hala kendi kısır döngüsünde.Susmayın,eleştirin,ben de varım deyin.Kalkıp da milli tepki diye insanları karşı karşıya getirmenin kimseye faydası yok.Demokrasi mi ben geçtim,siz hala orda mısınız?

Hangi örgüt olursa olsun insanların ölümününü meşrulaştırmaz kim olursa olsun bunun af edilir bir tarifi yoktur.

Sokaklara çıkılsın derken söylenen sözün yanlış algılanması sonucudur...sanırım deniz baykal yanlız chp çıksın dememiştir toplumsal olarak parti-ideoloji gözetmeden bu toplumsal tepkiyi verseler nasıl olur sizce...

eğer suçlu biliniyorsa yada olay anında yakalnmışsa ****** -ki- bu diğerlerine örnek olsun diğer katillere davetiye olmasın.

Gönderi tarihi:
konuyla alakalı degil belki ama

baykal ve bilhassa chp bu millet ve topraklar için felaket olmuşdur.

başından beri böyleydi bu.

Olur mu konuyla çok alakalı,darbeden geçinen ************(nasıl yıldızladım kelimelerimi ama) bir siyasi partinin felakt olmaması içten bile değil!

Gönderi tarihi:
Sokaklara dökülmek hep bir ağızdan bağırmak daha önce ne zaman işe yaradı ki şimdi yarasın,keşke yarayacağını bilsem de herkesten önce düşsem yollara, biz bir araya gelip birbirimize girmeden yürüyüş yapmasını bile beceremiyoruz ki, 18 kişiyi geri getirecekse ve artık dur diyecekse bu sesler hemen yapalım ama hiç zannetmiyorum ki dursun devamı gelmesin. Ayırmıyor adamlar kimseyi, sağcıydı solcuydu, islamcıydı, koministti diye bombalıyor sadece,biz neden kendimizi ayırıyoruz anlamsız olan o, sen islamcısın, sen Türk değilsin, sen solcusun sğasıcın vs vs, tabi bir bütün olamaz da karşı koyamazsak sadece bir araya gelip sokaklara çıkma fikri kalır geriye, onun da 2 gün sürer etkisi. Ölenlerin yakınlarına bir sormak gerekli sokağa çıkıp sesimizi duyursak ne kadar hafifler acıları, yoksa başka bir yöntemmi sunarlar her birimize?

Teşekkürler!

Gönderi tarihi:

Vay,vay benim avukatım da gelmiş.Hırçın askerliğe yaman alıştın,baksana tam netçi oldun.Ama ben makale yazar gibi yazan arkadaşımı çok özledim.Zamanın yok galiba.Kaous ve vahşete hayır diyerekten Erzuruma sevgiler!

Gönderi tarihi:

baykala sormak lazim.teroru destekleyen kim.abd basta olmak uzere avrupa ulkeleri.terore tepki gostermek istiyolarsa once abd ye karsi ab ye karsi dik durmalari lazim.ama abd bop haritasi yayinladi bu ulkeyi kac parcaya boldu ne yapti deniz baykal gormezlikten geldi bir tek laf edemedi abd ye.baykal bu halki sokaga dokmek istiyorsa terore karsi, once teroru besleyenlere karsi 1-2 cumle lafi olsun..bu halki kandirmasin artik..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.