Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 islam adalet demekdiger bütün hepsi zulüm demek heleki insan yapısı, bak sen ben yapacam herkes buna uyacak ve adil olacak Muhammed'in yaptığı gibi mi? beşer dogarız, ama sonradan insan oluruztabi kimimiz beşer dogar ve gene beşer olarak ölür bunlar önemli şeyler İslam varsa insanlık vardır Yaratandan daha iyi bilecek degilim ya? beşeri azgınlıgın dünyayı getirecegi yeri dünya savaşları çok iyi anlatır "Allah öyle dedi" diyen herkese inanıyor musun? Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 beşer dogarız, ama sonradan insan oluruztabi kimimiz beşer dogar ve gene beşer olarak ölür bunlar önemli şeyler İslam varsa insanlık vardır Yaratandan daha iyi bilecek degilim ya? beşeri azgınlıgın dünyayı getirecegi yeri dünya savaşları çok iyi anlatır Hahha ha haaa... Daha neler... Arkadaşım, Beşer, Arapçadır... İnsan, Farsçadır... Human, İngilizcedir... Adam'da Türkçe de bunların genel itibarıyla karşılığı olarak kullanılır... Nedir yani, Hıristiyanlarda Beşer doğup, Hıristiyan olduklarında Human mı oluyorlar? Arapça doğup, Farsça mı nitelendiriliyoruz? Fevkaladenin fevkinde, Saçmalamanın şevkinde... Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Arapça doğup, Farsça mı nitelendiriliyoruz?Fevkaladenin fevkinde, Saçmalamanın şevkinde... Hoşgeldin kahveyeee Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 beşer dogarız, ama sonradan insan oluruztabi kimimiz beşer dogar ve gene beşer olarak ölür Evet, Adısaklıadam. Kimi zaman beşer kelimesi kullanılır; Fussilet/6 :''ene beşerun mislukum'' kimi zamansa insan denir; isra/11: ''ve kane'l-insanu acula''... Beşer yeryüzüne gelmiş eylemde bulunan iki ayaklı canlı türüdür. İnsan ise varoluşsal bir kaygı ile hareket eden kur'an'ın hitap ettiği varlıktır. Beşer, değişim ve gelişim süreci içende insan olmaya doğru yükselmektedir ya da yükselemeden dünyadan ayrılır. Payşaşımınız için teşekkür ederim Saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Evet, Adısaklıadam. Kimi zaman beşer kelimesi kullanılır; Fussilet/6 :''ene beşerun mislukum'' kimi zamansa insan denir; isra/11: ''ve kane'l-insanu acula''... Beşer yeryüzüne gelmiş eylemde bulunan iki ayaklı canlı türüdür. İnsan ise varoluşsal bir kaygı ile hareket eden kur'an'ın hitap ettiği varlıktır. Beşer, değişim ve gelişim süreci içende insan olmaya doğru yükselmektedir ya da yükselemeden dünyadan ayrılır. Payşaşımınız için teşekkür ederim Saygılar Sevgili İ'tezele ; Konuya Getirdiğiniz Açıklayıcı Bilgiler Doğrultusunda , Yukarıda Oluşmuş Polemik Artık Son Bulacaktır. Katkılarınız ve Yardımlarınız Adına Çok Teşekkür Ederim. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 arkadaşların anlaması için yapmış oldugunuz açıklamaya teşekkür ediyorum i'tezeleben bu kadar açıklayıcı olamıyorum arkadaşlarda sormadan bir şeyler yazıyorlar işte Tengeriin boşig arkadaş ise ''saçmalamadan'' bahsetmiş forumda ben bu kelimeyi yazdıgım için uyarı almış ve söz konusu kavram silinmişdi. demek ki bazı arkadaşların yazdıkları gözden kaçıyor. absürt bişi söylemedigimi izah ettiginiz için tekrar teşşekürler arkadaşım i'tezele saygılar Evet, ayan beyan bir saçmalamadan bahsediyorum... İnsan = Beşer = Human = Adam Bunlar aynı anlamı, aynı şeyi niteleyen kavramlar... Beşer doğup İnsan olmak nedir yani, bunun Felsefik ya da Bilimsel yönü nedir? Buna bir açıklama getiremediğiniz için söyledikleriniz absürd kaçıyor işte... "Kur'an öyle diyor!" Ya iyi tamam öyle diyor da, ne diyor? Bu sizin diğer insanları "Ötekileştirme" temelli "Biz" koşullanmasının bir ürünü olan düşünce sistemidir... "Herkes insan ama biz daha insanız..." "Herkes beşer ama biz daha beşeriz..." Ya da daha kötüsü; "Herkes beşer, ama biz birde ayrıyeten insanız..." Sizin tüm insanlara böyle bakmanız bir kimlik bunalımının ürünüdür... Absürd olan bu kimlik bunalımını İlahi bir kılıfa bürümektir... Müslüman olmadığı halde İnsanlığa dair üretilmiş öğretilerin en fevkini ortaya koymuş insanlar var... Bence biraz gözünüzü açıp diğer kültürlere de göz gezdirmelisiniz... Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 bi kaç arkadaşa tavsiye türkce düşünerek ne arapca ne ing. ne de bi başka dil öğrenilebilinir... yaptıgınız sadece kelime oyunları.... ing hocam vardı unv'de türk diildi. dedigi bi söz vardı şöyle ki ''türkçe düşünerek ing öğrenemessiniz ''... dikkat ediyorum da Kuran dan bahsederken arapçadan bi haber arkdaslar türkcede cok anlama gelen bi harfi sadece hesabına gelen anlamında yorumluyor.... basit bir örnek Türkey ne demek hindi demek ozaman bende derim bu ingilizler bize hindi cumhuriyeti diyorlar... bazı arkadasların yaptıgı tamda bu.... arapçayı tam öğrenin gelin tartışalım farsçayı tam öğrenin gelin tartışalım.... Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Beşer doğup İnsan olmak nedir yani, bunun Felsefik ya da Bilimsel yönü nedir? "Kur'an öyle diyor!" Ya iyi tamam diyor da, ne diyor? yukarıda yapılan izah çok açık, yani arkadaş dahada sadeleştirmiş, daha ne yapalım meseleyi Kur'an'a göre konuşuyoruz zaten, herhangi bir felsefe ya da bilimsel tezden bahsetmiyoruz. sana veya başkasına göre degil yani inanmak zorunda degilsin, sana başka yerden cevap verecekde degilim, başka kaynaklar bu saatden sonra fuzuli... ortada olanı kabul ederiz ya da red ederiz beşer dogarız insan oluruz, bu kadar basit hem anlamadıgın konuya cevap yazmak zorunda degilsin asıl saçmalama o zaman başlıyor, ufkunda olmayan yok demek degildir bu tamamen Kur'an'a olan iman meselesi ile alakalıdır. bütün kitaplar tek bir kitabı daha iyi anlamak için okunur.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 bi kaç arkadaşa tavsiye türkce düşünerek ne arapca ne ing. ne de bi başka dil öğrenilebilinir... yaptıgınız sadece kelime oyunları.... ing hocam vardı unv'de türk diildi. dedigi bi söz vardı şöyle ki ''türkçe düşünerek ing öğrenemessiniz ''... dikkat ediyorum da Kuran dan bahsederken arapçadan bi haber arkdaslar türkcede cok anlama gelen bi harfi sadece hesabına gelen anlamında yorumluyor.... Her zaman söylediğim gibi: "Çamur atmak kolaydır, zor olan kabullenmektir..." Desteklenmediğinizde "Aman arapça öğren, aman farsça öğren, aman bilmem ne öğren" demek çok kolay... Arkadaşım istersen özet geçeyim ben sana: Lisans eğitimi olarak "Tarih Bölümü" mezunuyum. 4 sene boyunca Osmanlıca eğitimi aldığım gibi Osmanlıca Matbu ve Rik'a metinleri okuyabilmek için gerekli olan alt yapıyı "Arapça" ve "Farsça" gramerini ve Osmanlıca da bu dillerden alınıp çoklukla geçen kelimeleri ve tamlamaları öğrenerek, ezberleyerek, işleyerek geliştirdim. Tezsiz Yüksek Lisans eğitimimi de bitirdikten sonra şimdi de Master Eğitimimi sürdürüyorum. Hemen hergün elimden on kadar Osmanlıca belge geçmektedir. Bir kelimenin Arapçada, Farsçada, Türkçede hangi anlamları karşıladığı bilecek kadar anlıyorum bu işten. Şimdi isterseniz tartışmaya başlayalım: İngilizce'den de anladığınıza göre şöyle devam edelim; İngilizcedeki "Human" kelimesinin Farsça'da karşılığı nedir? İngilizcedeki "Human" kelimesinin Arapça'da karşılığı nedir? İngilizcedeki "Human" kelimesinin Türkçe'de karşılığı nedir? "Herkes Beşer doğar, sonra İnsan olur." demek Felsefi bir önermedir. Ve ben bu sözü söyleyerek çok derin şeyler bildiğini ima eden kimsenin Üzerinden gittiği İslam Felsefesinden aslında ne kadar anladığını ortaya koymaya çalışıyorum. Şu halde buna sizde dahil oldunuz. basit bir örnek Tükey ne demek hindi demek ozaman bende derim bu ingilizler bize hindi cumhuriyeti diyorlar... bazı arkadasların yaptıgı tamda bu.... arapçayı tam öğrenin gelin tartışalım farsçayı tam öğrenin gelin tartışalım.... Mesele AYNI KELİME'nin başka dillerde HANGİ ANLAMLARA geldiği değildir. Mesele AYNI NESNE'nin farklı dillerde HANGİ KAVRAMLARLA nitelendiğidir. Daha bu ayrımın farkına varamıyorsunuz Ve sonra gelip bize "Aman farsça öğrenin, aman arapça öğrenin" diyorsunuz... Örneğinizin alakasızlığını gösterebildiysek Ne mutlu bize... Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 [ dostum ingilizceyi falan boş verin şimdi beşer ve insan kelimelerini kur'an kaynaklı bir açıkyın bakalım bakalım Kur'an bu kelimelere ne anlamlar yüklüyor? bu çok basit bir şey yani. kuran ve lugat kitapları vb. eserler yani birde tabi kaynak eserlerinizide yazarsanız iyi olur.. gereksiz şeyler yazmanın manası yok ki Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Her zaman söylediğim gibi: "Çamur atmak kolaydır, zor olan kabullenmektir..." Desteklenmediğinizde "Aman arapça öğren, aman farsça öğren, aman bilmem ne öğren" demek çok kolay... . . Sevgili TengeriinBoşig ; Diyorsunuz ki ; Mesele AYNI KELİME'nin başka dillerde HANGİ ANLAMLARA geldiği değildir. Mesele AYNI NESNE'nin farklı dillerde HANGİ KAVRAMLARLA nitelendiğidir. Alıntı TengeriinBoşig Yahu ALLAH Aşkına Bir Yardımcı Olun. Mesele Mesele Diyorsunuz Ya, Acaba Ben mi Göremiyorum Ortada Bir Mesele ...? Nerede Var Mesele, Güzel kardeşim ? Ne Meseliymiş Bu ? Vallahi ben Hiç Bir Mesele veya Problem Göremiyorum. Ortada BirKaç Kelime Var, Herkes Bir Tarafından Asılıyor. Hepsi Bu Kadar Bence. Hatta Ciddiye Bile Alınmamalı. Yoksa Çok Daha Büyük Bir Mesele miz Var da Ben mi Görmek ten Acizim ...? Saygılarımızla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Şimdi isterseniz tartışmaya başlayalım: İngilizce'den de anladığınıza göre şöyle devam edelim; İngilizcedeki "Human" kelimesinin Farsça'da karşılığı nedir? İngilizcedeki "Human" kelimesinin Arapça'da karşılığı nedir? İngilizcedeki "Human" kelimesinin Türkçe'de karşılığı nedir? ne demek istedigimi cok ii anladın ama hesabınıza gelmiyor demek.... istedigim buydu şöyleki: human ing ne demek :insan insani beşeri insanlık insanoğlu gibi cok anlamı var kuran da da böyledir ve mecaz vardır kuranda insan tek demez melsela insaoğlu da diyebilir siz sadece bir tek kişiye demistir dersiniz kendinizi tatmin etmek icin,kendi hezabınıza gelen yorumu yapıyorsunuz.... Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Bence bırakın kelimeler hangi dilde ne anlama geliyoru tartışmayı, kelime tek başına bütünden ayrı bazen hiçbirşey ifade etmeyebilir, yaptığınız; bir ayetten tek bir kelimeyi cımbızlayıp onun üzerinde tartışmak ama bütün ayette ne anlatılıyor ona bakmamak gibi birşey... Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Bence bırakın kelimeler hangi dilde ne anlama geliyoru tartışmayı, kelime tek başına bütünden ayrı bazen hiçbirşey ifade etmeyebilir, yaptığınız; bir ayetten tek bir kelimeyi cımbızlayıp onun üzerinde tartışmak ama bütün ayette ne anlatılıyor ona bakmamak gibi birşey... eywallah Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 ne demek istedigimi cok ii anladın ama hesabınıza gelmiyor demek.... istedigim buydu şöyleki: human ing ne demek :insan insani beşeri insanlık insanoğlu gibi cok anlamı var kuran da da böyledir ve mecaz vardır kuranda insan tek demez melsela insaoğlu da diyebilir siz sadece bir tek kişiye demistir dersiniz kendinizi tatmin etmek icin,kendi hezabınıza gelen yorumu yapıyorsunuz.... Ufffff... Sıkıldım ama resmen... Arkadaşım diyorum ki: Beşer ve İnsan kavramları, farklı dillerde ama aynı nesneyi niteleyen iki kavramdır... İkisinin de Kur'an-da geçiyor olmaları "Beşer doğarız ama İnsan oluruz" anlamı vermez. Zira her iki kelimenin aynı anlama gelmesi, böyle bir zoraki anlamın varlığını çürütür. Eğer Nietchie gibi bir "Üst İnsan" şeklinde ibare ile nitelenseydi, Ve denilseydi ki "Herkes İnsan doğar ama sonra Üst-İnsan olunur" o zaman mantıklı derdim ama İslam'da böyle bir anlayışta yok! Kısaca Kur'an-da farklı yerlerde geçen iki kavramı alıp, mantığa bürümek için zoraki anlamlar yüklemeyin... Bu sizin İslamı bilmediğinizi ortaya koyduğu gibi, Bilmediğiniz birşeye boşu boşuna kılıf uydurma çabasında olduğunuzu da ispatlar... Özeti budur... İstediğiniz yerinden tutup çekebilirsiniz... Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Bence bırakın kelimeler hangi dilde ne anlama geliyoru tartışmayı, kelime tek başına bütünden ayrı bazen hiçbirşey ifade etmeyebilir, yaptığınız; bir ayetten tek bir kelimeyi cımbızlayıp onun üzerinde tartışmak ama bütün ayette ne anlatılıyor ona bakmamak gibi birşey... Tengeriin boşig arkadaşım sordugum çok basit iki kavrama Kur'an bütünlügü içinde cevap veremedi. eger bu noktada bilginiz varsa bizi aydınlatırmısınız? biz kelimelerin hangi dilde ne anlama geldigi şimdilik ilgilendirmiyor, bunda dogrusunuz her sözün kendine ait bir anlamı vardır bazen önemlidir bazen degil anlamı olmayan sözün lugatda işi nedir ki? ''ayetden cımbızla alınan kelimeler''i bize biraz daha izah edermisiniz. anlamak için soruyorum, yanlış anlamayın veya söz konusu ettiginiz ayetin bütününü açıklarmısınız? sizden biraz daha açıklayıcı izah bekliyorum Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Tengeriin boşig arkadaşım sordugum çok basit iki kavrama Kur'an bütünlügü içinde cevap veremedi.eger bu noktada bilginiz varsa bizi aydınlatırmısınız? biz kelimelerin hangi dilde ne anlama geldigi şimdilik ilgilendirmiyor, bunda dogrusunuz her sözün kendine ait bir anlamı vardır bazen önemlidir bazen degil anlamı olmayan sözün lugatda işi nedir ki? ''ayetden cımbızla alınan kelimeler''i bize biraz daha izah edermisiniz. anlamak için soruyorum, yanlış anlamayın veya söz konusu ettiginiz ayetin bütününü açıklarmısınız? sizden biraz daha açıklayıcı izah bekliyorum Gülerim ben buna sadece... Kendin çal, kendin oyna... Yazdıklarım gayet açık ve net... beşer dogarız, ama sonradan insan oluruztabi kimimiz beşer dogar ve gene beşer olarak ölür bunlar önemli şeyler İslam varsa insanlık vardır Yaratandan daha iyi bilecek degilim ya? beşeri azgınlıgın dünyayı getirecegi yeri dünya savaşları çok iyi anlatır Demişsin ki "Beşer doğarız, sonradan insan oluruz..." Ya hu sen açıkla bakalım neymiş? Beşer ne demek? İnsan ne demek? "İslam varsa insanlık var!" ne demek? İslam öyle iddia ediyor diye insanlık İslamın payesi midir? Alıntı
Φ adısaklıadam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 [Ya hu sen açıkla bakalım neymiş? Beşer ne demek? İnsan ne demek? "İslam varsa insanlık var!" ne demek? İslam öyle iddia ediyor diye insanlık İslamın payesi midir?[/b][/size][/font] kardeşim siz başında bizim saçmaladıgımızı söylemediniz mi? şimdi de açıklamamızı mı istiyorsunuz? önce bir karar vermek gerekir degil mi? bir zahir vardır bir batın... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 kardeşim siz başında bizim saçmaladıgımızı söylemediniz mi?şimdi de açıklamamızı mı istiyorsunuz? önce bir karar vermek gerekir degil mi? bir zahir vardır bir batın... Hala saçmaladığınızı düşünüyorum ama yine de İslamda "İnsan" ve "Beşer" kavramlarına nasıl baktığınızı, Benim daha önce duymadığım nasıl bir kılıf bulduğunuzu merak ediyorum. O yüzden en başından alalım ve anlatın: "İslam'da beşer ve insan nedir?" Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Kur'an-da İnsan ve Beşer nedir, ne değildir... Soru çok açık ve net... Bana ayet ayet alıp açıklar mısın? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Arkadaşım, bak ortaya "Herkes beşer doğar, sonradan İnsan olur" gibi bir yazı yazdın... Bende Beşer ve İnsan kelimelerinin zaten aynı anlamı nitelediklerini Yani söylediğin şeyin imkansızlığını ortaya koydum. Sonra da "Yok efendim öyle değil" dedin... Bende sana soruyorum: "Peki öyleyse nedir?" sana açık ve net bir soru soruyorum: "Kur'an-a göre Beşer nedir, İnsan nedir?" Cevaplayamıyorsan "Cevaplayamıyorum" ya da "Cevaplamıyorum" de olsun bitsin Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Yazımda iki örnek verdim, bir tanesi balık meselesiydi, diğeri ise şeytan meselesiydi.Balık meselesinde, bir ayet yazdığımı söyledim ve Kurandaki bir ayetle karşılaştırmasını yaptım, hepsi benim ayetimin mantıksız olduğunu söylediler. Oysa ki; o ben yazdım dediğim ayet de Kuran'dan bir ayetdi. Böylelikle, Kuranın ayetine mantıksız demiş oldular. Ayeti mantıksız buldular. Bu da ispatlıyor ki, bu arkadaşlara çocukluklarından itibaren Kuran yerine La Fonten'den bir masal kitabı verselermiş, yanına da biraz kamuflaj, çarpıtma, tevsiri koydumu, ona da tapacaklarmış. Bir de şeytan meselesini örnek verdim; "Şeytan niçin ihlaslı kulları saptıramıyor, bu haksızlık değil mi" dedim, ayetleri de örnek gösterdim. O tuzağa da düştüler, oysa ki Kuran'ın bazı ayetlerine göre; şeytan, bırakın ihlaslı normal kulları saptırmayı, peygamberlerin bile işini tökezlettiriyor, onların bile işlerinde hakimiyet kurabiliyor. Şimdi arkadaşların yanıtlarını sunacağım. Yanlız bir kişi hariç. Sevgili Ftoyd arkadaşımızın yanıtını örnek sunmayacağım. Çünkü benim yüzümden bir ceza aldı ve kalbi kırılarak sanırım forumu terk etti. O gündür hala gözükmüyor ve verebilme ihtimali düşük olan birinin yazılarına eleştiri getirmek, çok ayıp olur. Sevgili Ftoyd, eğer buralardaysan, foruma girmesen bile yazıları okuyorsan, senden bir kez daha özür diliyorum. Senin hiç bir suçun yoktu, o "saçmalık" kelimesini kullanmaya seni ben teşvik etmiş oldum. Gerçi bu topici açarken senin gelip cevap yazacağını bilmiyordum ama malesef piyango sana vurdu. Senin yazından bahsetmeyeceğim halde, senden bahsetmemin sebebi, senin de artık dinini başka türlü sorgulanı istememdir. Özellikle sen, konuya cevap verirken, herkesden dürüst davranarak, lafımı oraya buraya çekmeden, ne sorduysam tam ona cevap verdin. Dine en mualif cevabı da sen verdin, çünkü en dürüst davranan sen oldun. Bunu üzülmen değil, sevinmen için söylüyorum. Çocuk değilim, "yaaa bak gördün mü, ben haklı çıktım, sen kaybettin naziresi" yapamam. Kaldı ki ben sana borçluyum, sen bana hayatımdaki önemli derslerden birini verdin. Yine heyheylerim yerinde olduğu bir sırada, türban konusunda sert bir yazı yazmıştım, arksından yine sen gelerek, "ne olur sanki ben de sizinle, otursam, eğlensem, gülsem, şarkılar söylesek" dedin, ve yüreğime oturttun. Ah hem de öyle bir oturttun ki hala canım yanıyor. Cevap da vermeye fırsat olmamıştı, şimdi vereyim; ben değil senin gibi dürüst bir kardeşimi dışlamak, sizlerin tek bir tanenize bile kıyamam. Hep dilimdedir, titizlenip, kızmamdandır. Değil Bodrum canım sizlere feda, yeter ki kardeşlik olsun. Yolun, gönlün, bahtın açık olsun "değerli" kardeşim Ftoyd. Mutlu olman dileğimle. Sevgili Notamatik,yazını yeni gördüğüm için üzgünüm.. Forumda ki sıkıntım üstüne,hayatımın en zor ,en şok dönemini de atlatışım sırasında ,malesef forumdan iyice uzaklaştım.. Olay,forum ortamından ziyade,özel hayatımın büyük darbe almasından ibaret.. Gerek özelden,gerek burdan benim için yazdıklarına teşekkür ederim.. Şu yüreğine oturan konuda da ,en azından yüreğine oturduğu bilgisini bana ulaştırmış olman bile,benim için inanılmaz değerli.. Bazen kalıplarda o kadar çok boğuluyoruz ki,herkes herkese aşırı tepki verir hallerde... Şu aralar psikolojim olsun,uyku düzenim olsun,hayatım olsun tam olarak toparlanmadığından, yazımı da iyice kopmadan bıraksam iyi olacak.. Sadece yazdıklarından oturtmaya çalıştığım bir anlamamışlığım devam ediyor.. Şimdi bir ayete karşı ,kendi ayetini yazmış gibi gösterirken asıl bir ayetle,fanatikliğin asıl ayete bile tepki verdiğini savunuyorsun sırf sen yazdığın için.. Şimdi Yunusla ilgili konuda, "Allah'ın acımasızlığına bakarmısınız? Yûnus inanmayanlardan olsaymış onu kıyamete kadar balığın karnında bırakırmış. Hani bu Allah bağışlayıcıydı? Hani merhametliydi? Ceza verilir de böylesine acımasız ceza verilmez yani. Ben bile ondan daha merhametliyim. Ceza verecek olsam daha insaflı ceza verirdim. Ne demek kıyamete kadar balığın karnında kalmak? Düşünsenize binlerce, onbinlerce yıl hapis cezası. Hem de balığın karnında. İlla ceza mı vereceksin? Ben olsam en fazla onu kınayıp alır ıssız bir yere atardım, ne diye kıyamete kadar balığın karnında tutarsın?" demişsin.. Yani Allah ın yaptığı şeyi söyleyerek,ben olsam Allahın yaptığı şeyin aynısını yapardım gibi,O nun merhametine isnatta bulunmuşsun.Ama anlattığın olaya karşın,verilen cevaplarda,Yunus un kurtarılıp ıssız bir yere atılmasına söylenmiş tepki yokki,bunu bir ayete tepki olarak anlatmışsın???Yani Yunus kafir olsaydı,Allah onu Balığın karnında unutacaktı.. Burda ki bütün tepkiler,bu eksen etrafında dönüyor.. Yunus un adaya bırakılmasına tepki yok.. Bu bağlamda nasıl oluyorda ,fanatikliğimiz ayete bile ulaşıyor.. Bu biraz şuna benziyor,genel olarak ateistlerin iki farklı olayı,aynıymış gibi düşünüp,olay farklılığından kaynaklı anlamı,çelişki sanmaları gibi.. "Şeytan niçin ihlaslı kulları saptıramıyor, bu haksızlık değil mi" Burda da aynı şeyi yapmışsınız.. Bizim tepkimiz,Allahın korumasının,kayırmasının adilliğini ortaya dökmek içindi,ama siz inanırların hiç sapmayışına inanıyormuşuz gibi mi algıladınız? Tam tersine dediğiniz gibi,Peygamberler bile canlarının İslam üzerindeyken alınması için dua ederler ki,son ana kadar herşey mümkündür çünkü.. Sadece Allahın dediği tek kural,bizim sapmamamız değil, günahın bize egemen olmaması olgusu... Yani inanır kul günah işler,saptırılabilir,her an herşey olabilir,ama Allah bir yerde desteğini verir ve kulunu korur,esirger,anlamasını ve tövbe etmesini sağlar.. Hatta benim gibi çok düşünemeyen bir kulsa,az düşünen bir kulsa,Allah bütün uyarılarını gözüne gözüne sokarken,yine hata yapar ,yine az düşünürsünüz de,en sonunda bir içten duanıza,her hatanıza rağmen merhamet edip,yine size yardım eder,yine sarpa saran hayatınızı yoluna koyar... Yeter ki Allaha dönün,yeter ki sadece Allah a güvenin,yeter ki sadece ve sadece herşeyi Allahın bildiğini,sizin bilemediğinizi itiraf edin mantığınıza tapmaktan vazgeçip.. Hani tam teslimiyet olgusu İslam da ki... Rabbim nasip etsin ama ,hala tam teslimiyetimde başarısızım ki,Rabbimin beni uyardığı her olguda,kendi burnumun dikine gidip hayatımı altüst edebiliyorum.. "Şayet Biz,bu Kur'an ı ,bir dağ üzerine inzal etseydik,Allah Tealanın korkusundan o dağı, alçaklanmış,dağılıp parça parça olmuş görürdün.Biz, bu misalleri ,olur ki düşünürler, diye irad ediyoruz.." Eğer İbrahim in Rabbimin merhametinden ümit kesilmemesi gerektiğine dair sözleri Kuran da tüm güzelliğiyle yer almasaydı,kulağımda çınlamasaydı her daim, Kuranın zorluğundan imanımdan ve kurtuluştan ümit keserdim heralde.. Saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Hristiyanlar fakir fukaraya cennet toprağı satarken İslam insan haklarını garantilemiştir..xxx İyi de konumuz sadece Hıristiyanlar değil... Dünyada sadece Hıristiyanlık ta yoktur... İslamiyetin ortaya çıktığı dönemde Türkler'de Dinin kullanılıp insanların sömürülmesine dair tek bir örnek göremezsiniz. Bu bir yana Türklerde de İnsan Hakları vardır... Bir insanın, masum bir insana kılıcını kınından çıkarması bile suçtur Türklerde... Kul Hakkı = İnsan Hakkı Medeniyet İslam'dır. Ve İslam size zorla din değiştirtmez. Nerde bunun örneğini gösterin.. Bir tek sabetay Sevi'ye 4. Mehmet zoruyla yapılmıştır. Onun sebebi de Sabetay ın yeni bir din getirmesidir.. Kendini Mesih zanneden adamı... İslamdaki en güzel olay, bence, Din Değiştirmeye zorlayacak bir kurumun olmaması, böyle bir kurumun oluşturulmamasıdır. Yani İslamiyet "Kurum Olarak" Dini benimsetmede zorlayıcı değildir... İslam dini, Vatikan gibi dayatmacı bir kurum teşkil etmemiştir. Fakat Prensip ve bu prensiplerin uygulanması açısından, dinin benimsetilmesi için zorbalık gerektiren eylemlere açık kapı bırakmış, oluruna neden olmuştur... Emevilerin Müslüman olmayanlara yaptıkları katliamler referanslarını bunlardan almaktadırlar: "Yer yüzünden din Tanrı'nın oluncaya kadar savaşmak." Aynı zamanda yapılan anlaşmalara uymamak bile yine din kılıfını kolayca bürünebilmiştir. Belki İslam'ı direkt olarak bundan sorumlu tutamayız ama İslam buna açık kapı bırakmıştır. Prensip şudur: "Kafire verilen söz, Tanrı katında söz değildir." Kafirun süresi var. orda laikliğin tanımı yapılmış. Siz bugün bile yapamıyorsunuz..! Kafirun Suresini gayet iyi biliyorum... Fakat, İslamiyette Kurum Olarak dini dikte eden bir sistem geleneksel olarak bulunmamasına rağmen Kendisine inanmayanlara "Cehennem" tehdidinde bulunan bir Tanrı, Elbette ki barışçıl ve hoş görülü olamaz değil mi? Ya tamam biliyorum, İnanmayanın cezası sonsuz cehennem ama, Sonsuz cehennem ıslah etmez ki? Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 İyi de konumuz sadece Hıristiyanlar değil...Dünyada sadece Hıristiyanlık ta yoktur... İslamiyetin ortaya çıktığı dönemde Türkler'de Dinin kullanılıp insanların sömürülmesine dair tek bir örnek göremezsiniz. Bu bir yana Türklerde de İnsan Hakları vardır... Bir insanın, masum bir insana kılıcını kınından çıkarması bile suçtur Türklerde... İslamdaki en güzel olay, bence, Din Değiştirmeye zorlayacak bir kurumun olmaması, böyle bir kurumun oluşturulmamasıdır. Yani İslamiyet "Kurum Olarak" Dini benimsetmede zorlayıcı değildir... İslam dini, Vatikan gibi dayatmacı bir kurum teşkil etmemiştir. Fakat Prensip ve bu prensiplerin uygulanması açısından, dinin benimsetilmesi için zorbalık gerektiren eylemlere açık kapı bırakmış, oluruna neden olmuştur... Emevilerin Müslüman olmayanlara yaptıkları katliamler referanslarını bunlardan almaktadırlar: "Yer yüzünden din Tanrı'nın oluncaya kadar savaşmak." Aynı zamanda yapılan anlaşmalara uymamak bile yine din kılıfını kolayca bürünebilmiştir. Belki İslam'ı direkt olarak bundan sorumlu tutamayız ama İslam buna açık kapı bırakmıştır. Prensip şudur: "Kafire verilen söz, Tanrı katında söz değildir." Kafirun Suresini gayet iyi biliyorum... Fakat, İslamiyette Kurum Olarak dini dikte eden bir sistem geleneksel olarak bulunmamasına rağmen Kendisine inanmayanlara "Cehennem" tehdidinde bulunan bir Tanrı, Elbette ki barışçıl ve hoş görülü olamaz değil mi? Ya tamam biliyorum, İnanmayanın cezası sonsuz cehennem ama, Sonsuz cehennem ıslah etmez ki? Sevgili TengeriinBoşig ; Diyorsunuz ki ; Ya tamam biliyorum, İnanmayanın cezası sonsuz cehennem ama, Sonsuz cehennem ıslah etmez ki? Alıtı TengeriinBoşig Sevgili Tengeriin , Pekiyi Size Cehennem in Islah Kurumu Olduğunu Kim Söyledi ki ...? Nereden Çıkarıyorsunuz Cehennem de İsyankar Kulların Islah Edilmesi Gerektiğini ...? Yahu Ben Anlamıyorum Gerçekten ; Biri , Ben (Haşa) Allah tan Daha Merhametliyim Kimseye Azap Etmem, Diyor. Biri , Ben Bir Ayet Yazdım Kuran Ayetinden Daha Güzel, Diyor. Biri , Bence Cehennem Azap Değil, Islah Yurdu Olmalıdır, Diyor. Bakalım Daha Neler Duyacağız, Vallahi Acaip Şaşırıyorum, Bu İfadelere. Yahu Hem ; ''Ben Senin İnancını Paylaşmıyorum Diyeceksin'' , ya da ''Açık Açık Ben İnançsızım'' Diyeceksin , Hem de , Sonrada Gelip , ''Ben Kuran ı Daha Güzel Yazarım'' Diyeceksiniz. ''Bence, Cehennem i Islah ve Terbiye Kurumu Olmalıydı'' Diyeceksiniz. ''Ben Allah tan Bile Daha Merhametliyim'' Diyeceksiniz. Yahu Güzel Kardeşlerim , Siz Zaten İnançsız Değilmiydiniz ...? Şimdi Ne Diye, ALLAH İle Yarışa Kalkışıyorsunuz ...? Ne Diye , Daha İyisini Yaparım, Daha Güzelini Kılarım, Daha Çok Merhamet Ederim, Daha İyi Islah Ederim , Diyorsunuz ...? Vallahi Anlamıyorum ? Tekrar Soruyorum ? Kardeşim Siz İnanıyormu su nuz ? yoksa İnanmıyormu su nuz ? Lütfen Önce Bir Karar Verin ... Eğer İnanmıyorsanız , Öyleyse, Ne Diye Boy Ölçüşüyorsunuz...? Onu Bir Söyleyin... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Yahu Güzel Kardeşlerim , Siz Zaten İnançsız Değilmiydiniz ...? Şimdi Ne Diye, ALLAH İle Yarışa Kalkışıyorsunuz ...?Ne Diye , Daha İyisini Yaparım, Daha Güzelini Kılarım, Daha Çok Merhamet Ederim, Daha İyi Islah Ederim , Diyorsunuz ...? Vallahi Anlamıyorum ? Tekrar Soruyorum ? Kardeşim Siz İnanıyormu su nuz ? yoksa İnanmıyormu su nuz ? Lütfen Önce Bir Karar Verin ... Eğer İnanmıyorsanız , Öyleyse, Ne Diye Boy Ölçüşüyorsunuz...? Onu Bir Söyleyin... İnanmıyorlar. "İnanıyoruz" dediler mi hiçbir yerde? Yazdıkları şeyler de "neden inanmadıklarının" açıklamasıdır, bunu anlamak ç.ok mu zor? tecrübelerini ve düşüncelerini paylaşıyorlar, acaba inananların sormaya bile çekindikleri sorulşarı sorarak onların da düşünmelerine ve rasyonel bir değerlendirme yapmalarına vesile olabilir miyiz diye çabalıyorlar. Burada yazılanları anlamayan, soruları anlamayan, veya anlamamazlıktan gelen, heralde sadece sensin. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.