Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Ahkaf 3:Biz, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları hak ve hikmete uygun olarak ve belirli bir süre için yarattık. İnkâr edenler ise, uyarıldıkları şeylerden yüz çevirmektedirler. Big bang.. kuramsal olarak zaman ve mekanın olmadığı sıfır hacimden evrenin varolması ve halen de genişlemeye devam etmesi.. Genişleyen evren olgusu bunun yanında herşeyin maddi oluşu iddiası.. Zamanın ve mekanın olmaması, Enerjinin olmadığı anlamına gelmez... Ayrıca yukarıda verdiğiniz ayet "Yoktan Var Etme"ye örnek değildir. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Tengeriin Boşig Onlar kadınların saçını örtmesinin nedenini açıklayamazken , Muhammedin Ayşe ile 5 yaşında nişanlanıp 9 yaşında evlenmesini , Zeydin karısı zeynep için indirdiği ayetleri , Ebu lehebin elini , koşarak toz çıkaran atlara neden yemin edildiğini , beni kureyza olayındaki vahşeti açıklayamaz ken , Big Bang te PATLAYAN ŞEY i biraz zor açıklarlar. Orada patyalan BİŞEY var mıydı. Yoksa yokluk mu PATLADI.!!!! Konuya öyle girerler ise , ellerinde patlar. Saygılar. Alıntı
Φ apsuva Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Zamanın ve mekanın olmaması, Enerjinin olmadığı anlamına gelmez... Ayrıca yukarıda verdiğiniz ayet "Yoktan Var Etme"ye örnek değildir. Bakara Suresi 117 O, gökleri ve yeri örneksiz yaratandır. Bir işe hükmetti mi ona sadece “ol” der, o da hemen oluverir. Yaratmak demek zannettiğiniz gibi sadece bir oluş değildir, yoktan var ediştir, oluş olgusu sizin zannınızdır, inanmanız da inanmamanızda ancak sizi bağlar. BigBang materyalist felsefeye bilmin vurduğu bir darbedir. Bunu görmeniz gerekir. İşte şu kâinata nazar-ı hikmetle bakıldığı vakit, azîm bir secere manasında görünür. Ve secerenin nasıl dalları, yaprakları, çiçekleri, meyveleri vardır; su secere-i hilkatin de bir şıkkı olan âlem-i süflinin (görünen evren), anasır dalları, nebâtât ve eşcar yaprakları, hayvanât çiçekleri, insan meyveleri hükmünde görünür. Sâni-i Zülcelâlin ağaçlar hakkında cârî olan bir kanunu, elbette şu şecere-i âzamda da câri olmak, muktezâ-i ism-i Hakîmdir. Öyle ise, muktezâ-i hikmet, şu şecere-i hilkatin de bir çekirdekten yapılmasıdır Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Tengeriin Boşig Onlar kadınların saçını örtmesinin nedenini açıklayamazken , Muhammedin Ayşe ile 5 yaşında nişanlanıp 9 yaşında evlenmesini , Zeydin karısı zeynep için indirdiği ayetleri , Ebu lehebin elini , koşarak toz çıkaran atlara neden yemin edildiğini , beni kureyza olayındaki vahşeti açıklayamaz ken , Big Bang te PATLAYAN ŞEY i biraz zor açıklarlar. Orada patyalan BİŞEY var mıydı. Yoksa yokluk mu PATLADI.!!!! Konuya öyle girerler ise , ellerinde patlar. Saygılar. evet, genelde neyin nasıl olduğunu açıklamak yerine : " çok düşünme kafayı yersin, çünkü Allah bizi bunu anlayamayacağımız şekilde yarattı" veya : " çok fazla sorgulama Allah'a isyan etmiş olursun " hatta : " sen inan, gerisini boşver" gibi sözlerle geçiştirme yoluna giderler.... eğer canları isterde açıklamaya niyetlenirlerse, bize Kuranın ayetlerini mantıklı biçimde açıklamak yerine yine Kurandan örnek verirler....!!! Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Bu konuda bilmin geliştirdiği son ve yoğun kabul gören teori BİG-BANG tir. Bence de mantıklı. Öncesini bilmiyorum. Bilim daha ne bulacak , bekliyoruz. Ama insanlara kızan , öfkelenen , hiddetlelen , kin tutan , kahır eden , birtakım insanları diğeri üzerin gönderip savaştıran , bırtakım insanlar savaşırken adaletsizlik yapıp bir tarafa yardım eden , kendi yarattıkları ile problemli bir tanrı bu evreni yapmış olamaz. Saygılar. Selamlar, günaydın; Big Bang i İslam zaten kabul ediyor. Allah ta bunu söylüyor. Ondan sonraki herşeyin bir fiziksel açıklamasıda var. Amma o bigbang in nasıl oluştuğunu hiç kimse bilemez ve bulamıyacakta işte onu yapan Allah tır. Bu evrenin içindeki genetik kodlara yaratlan bu dünyaya gezegenlere otlara böceklere dünya üzerinde ne varsa genetik yapısına bakılırsa tahmin edilemiytecek kadar büyük bir zeka tarafından yapıldığı gözlemlenecektir. Kuranı Kerim de de Allah böyle diyor zaten bu örnekleri veriyor. Allah kendi yaptığını ben yaptım diyor o zaman başka tanrılara inananlarada haydi sizin tanrınızda bir şeyleri yapsın benzerini yapsın die rest de çekiyor çünkü bu alemlerin hepsi onun. Dünyadaki haksızlık yolsuzluk iyilik güzellik değerleri ahirette daha önemli olacak o zaman herşeyin adaletini göreceksiniz. Siz zannediyormusunuz ki Afrikadaki sömürge ülkelerinde aç susuz zor koşullarda yaşan insanlar ile bizler aynı kefede değerlendirileceğiz. ALLAH şüphesiz en adaletlidir. Dünyamızda gerçekleşen olayları da sınavın soruları olarak düşünmek gerekiyor. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Tengeriin Boşig Onlar kadınların saçını örtmesinin nedenini açıklayamazken , Muhammedin Ayşe ile 5 yaşında nişanlanıp 9 yaşında evlenmesini , Zeydin karısı zeynep için indirdiği ayetleri , Ebu lehebin elini , koşarak toz çıkaran atlara neden yemin edildiğini , beni kureyza olayındaki vahşeti açıklayamaz ken , Big Bang te PATLAYAN ŞEY i biraz zor açıklarlar. Orada patyalan BİŞEY var mıydı. Yoksa yokluk mu PATLADI.!!!! Konuya öyle girerler ise , ellerinde patlar. Saygılar. Hz. Aişe peygamberimizden önce 1 kere nişanlanmıştı. Yani o zamanki çağa göre evlilik yaşında olduğu anlaşılabilir ayrıca rivayetlere göre Hz Aişe 19 yaşında Hz MUhammed ile evlenmiştir. sizin verdiğiniz yanlış bilgi iftira için oluşturulmuştur. Yanlış bilgi vermeyiniz litfen. Ebu Leheb Peygamber efendimizin yüzüne kum atmnıştır ona isyan etmiş bire bir küfür etmiştir üstelik Peygamber efendimiz onca net delil gösterirken Kuran-ı Kerimde Allah bazı insanları ibretlik olsun diye bu şekilde lanetlemiştir. Sizinle mücadele etmek gerçekten zor çok ön yargılısınız. Bazen neden cevap yazmaya çalıştığımı neden anlatmaya çalıştığımı idrak edemiyorum çünkü çok ayrı noktalardayız ve birleşmemiz imkansız. Sizin mantığınızı değiştirmem de imkansız gibi gözüküyor. Ancak inşallah bir yolu bulunur. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sizinle mücadele etmek gerçekten zor çok ön yargılısınız. Bazen neden cevap yazmaya çalıştığımı neden anlatmaya çalıştığımı idrak edemiyorum çünkü çok ayrı noktalardayız ve birleşmemiz imkansız. Sizin mantığınızı değiştirmem de imkansız gibi gözüküyor. Ancak inşallah bir yolu bulunur. dini koşulsuz şartsız, düşünmeden, araştırmadan, kafa yormadan, hazırlop yumurta misali kabul edenlerle, neyin neden olduğunu düşünerek, her duyduğuna inanmayanların bir noktada birleşmesi imkansızdır. bunun için sizin anlamaya çalışmanız lazımdır.asıl önyargılı olan sizsiniz bu nedenle de aynı noktaya yaklaşmak bile bir düştür. boşuna hayal kurmayın.!!!! Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 dini koşulsuz şartsız, düşünmeden, araştırmadan, kafa yormadan, hazırlop yumurta misali kabul edenlerle,neyin neden olduğunu düşünerek, her duyduğuna inanmayanların bir noktada birleşmesi imkansızdır. bunun için sizin anlamaya çalışmanız lazımdır.asıl önyargılı olan sizsiniz bu nedenle de aynı noktaya yaklaşmak bile bir düştür. boşuna hayal kurmayın.!!!! Şimdik siz bana "dini koşulsuz şartsız, düşünmeden, araştırmadan, kafa yormadan, hazırlop yumurta misali kabul edenler" diyorsun. Size göre araştırıp düşünenin dini terk etmesi lazım. Ama bu böyle değil. bende sizin bahsettiğiniz gibi değilim söylediklerinize bakan kimin ön yargılı olduğunu anlayabilir. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Şimdik siz bana "dini koşulsuz şartsız, düşünmeden, araştırmadan, kafa yormadan, hazırlop yumurta misali kabul edenler" diyorsun. Size göre araştırıpdüşünenin dini terk etmesi lazım. Ama bu böyle değil. bende sizin bahsettiğiniz gibi değilim söylediklerinize bakan kimin ön yargılı olduğunu anlayabilir. ben Allah'ın ve gönderdiği dinlerin varlığına inanan bir insanım. ancak bazı şüphelerim ve soru işaretlerim olduğundan araştırmaya, öğrenmeye çalışıyorum. dini ve gereklerini benden daha iyi bilen kişilere bunları soruyor ve yanıt arıyorum. ancak sorduğumuz sorular ya çok zor ya da bir açıklaması yok ki bize "kafir, dinsiz" muamelesi yapılıyor. forumda yazılan yorumlara bakarak bu kolayca anlaşılabilir. peki siz söyler misiniz ? sizi çürüten kişilere bu muameleleri yapan mı önyargılı olur yoksa sorup öğrenmeye çalışanlar mı ?? Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 ben Allah'ın ve gönderdiği dinlerin varlığına inanan bir insanım.ancak bazı şüphelerim ve soru işaretlerim olduğundan araştırmaya, öğrenmeye çalışıyorum. dini ve gereklerini benden daha iyi bilen kişilere bunları soruyor ve yanıt arıyorum. ancak sorduğumuz sorular ya çok zor ya da bir açıklaması yok ki bize "kafir, dinsiz" muamelesi yapılıyor. forumda yazılan yorumlara bakarak bu kolayca anlaşılabilir. peki siz söyler misiniz ? sizi çürüten kişilere bu muameleleri yapan mı önyargılı olur yoksa sorup öğrenmeye çalışanlar mı ?? Siz Allah'ın gönderdiği dinlere inanan bir insansanız yani İman etti iseniz sizin sorularınıza cevap vermek kolaylaşır. Ayrca herhangibi bir dine inanmayan bir insanın sorularına bile hiç terslemeden ve sabır ile elimizden geldiğince terslemeden cevap vermek gereklidir. Kuran'da "Onların gönül gözü kapalıdır." yapacak bişi yoktur gibi bir ayet var ancak Gözü kapalı olanlar kimlerdir bunu tam bilemiyoruz. Hz Muhammed in içtihadına bakılırsa Peygamber olarak gönderildiğinde bütün herkes puta tapıyor ve sapıtmışlardı böyle insanların ayağına bile kaç kere gittiği belli değildir. Ben buna bakarak inanmıyan ve kafasında sorular olan insanlara elimden geldiğince gücüm yettiğince cevap veririm gücümün yetmediği noktada Kuran-ı Kerimin ayetine uyarım yoksa sonsuz bir döngünün içinde dolaşıp duru boşa vakit harcarsın. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Siz Allah'ın gönderdiği dinlere inanan bir insansanız yani İman etti iseniz sizin sorularınıza cevap vermek kolaylaşır.Ayrca herhangibi bir dine inanmayan bir insanın sorularına bile hiç terslemeden ve sabır ile elimizden geldiğince terslemeden cevap vermek gereklidir. Kuran'da "Onların gönül gözü kapalıdır." yapacak bişi yoktur gibi bir ayet var ancak Gözü kapalı olanlar kimlerdir bunu tam bilemiyoruz. Hz Muhammed in içtihadına bakılırsa Peygamber olarak gönderildiğinde bütün herkes puta tapıyor ve sapıtmışlardı böyle insanların ayağına bile kaç kere gittiği belli değildir. Ben buna bakarak inanmıyan ve kafasında sorular olan insanlara elimden geldiğince gücüm yettiğince cevap veririm gücümün yetmediği noktada Kuran-ı Kerimin ayetine uyarım yoksa sonsuz bir döngünün içinde dolaşıp duru boşa vakit harcarsın. doğru ancak benim sorunum cevap veremediğiniz konularda sinirlenmeniz, hakaretler etmeniz. sadece sizden değil diğer arkadaşlarınızdan bahsediyorum. bu durumda da önyargılı olanın kim olduğu ortaya çıkar. ben sizin ve diğer arkadaşların bu şekilde davranırken karşısındakini önyargılı olarak suçlamasına takıldım. eğer önyargılı olsalardı bu konuyu hiç sormazlar, danışmazlardı. bu forumda da vakit harcamazlardı... Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 doğru ancak benim sorunum cevap veremediğiniz konularda sinirlenmeniz, hakaretler etmeniz. sadece sizden değil diğer arkadaşlarınızdan bahsediyorum.bu durumda da önyargılı olanın kim olduğu ortaya çıkar. ben sizin ve diğer arkadaşların bu şekilde davranırken karşısındakini önyargılı olarak suçlamasına takıldım. eğer önyargılı olsalardı bu konuyu hiç sormazlar, danışmazlardı. bu forumda da vakit harcamazlardı... Ben size hakaret etmedim , etmek istemedim eğer öyle algılandıysam özür dilerim. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Selamlar, günaydın; Big Bang i İslam zaten kabul ediyor. Allah ta bunu söylüyor. Ondan sonraki herşeyin bir fiziksel açıklamasıda var. Amma o bigbang in nasıl oluştuğunu hiç kimse bilemez ve bulamıyacakta işte onu yapan Allah tır. Bu evrenin içindeki genetik kodlara yaratlan bu dünyaya gezegenlere otlara böceklere dünya üzerinde ne varsa genetik yapısına bakılırsa tahmin edilemiytecek kadar büyük bir zeka tarafından yapıldığı gözlemlenecektir. Kuranı Kerim de de Allah böyle diyor zaten bu örnekleri veriyor. Allah kendi yaptığını ben yaptım diyor o zaman başka tanrılara inananlarada haydi sizin tanrınızda bir şeyleri yapsın benzerini yapsın die rest de çekiyor çünkü bu alemlerin hepsi onun. Dünyadaki haksızlık yolsuzluk iyilik güzellik değerleri ahirette daha önemli olacak o zaman herşeyin adaletini göreceksiniz. Siz zannediyormusunuz ki Afrikadaki sömürge ülkelerinde aç susuz zor koşullarda yaşan insanlar ile bizler aynı kefede değerlendirileceğiz. ALLAH şüphesiz en adaletlidir. Dünyamızda gerçekleşen olayları da sınavın soruları olarak düşünmek gerekiyor. Yaniliyorsunzu sn sur Bu dediklerinizi yapan Yüce Uçan Spagetti Canavarıdır. Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Hz. Aişe peygamberimizden önce 1 kere nişanlanmıştı. Yani o zamanki çağa göre evlilik yaşında olduğu anlaşılabilir ayrıca rivayetlere göre Hz Aişe 19 yaşında Hz MUhammed ile evlenmiştir. sizin verdiğiniz yanlış bilgi iftira için oluşturulmuştur. Yanlış bilgi vermeyiniz litfen. Ebu Leheb Peygamber efendimizin yüzüne kum atmnıştır ona isyan etmiş bire bir küfür etmiştir üstelik Peygamber efendimiz onca net delil gösterirken Kuran-ı Kerimde Allah bazı insanları ibretlik olsun diye bu şekilde lanetlemiştir. Sizinle mücadele etmek gerçekten zor çok ön yargılısınız. Bazen neden cevap yazmaya çalıştığımı neden anlatmaya çalıştığımı idrak edemiyorum çünkü çok ayrı noktalardayız ve birleşmemiz imkansız. Sizin mantığınızı değiştirmem de imkansız gibi gözüküyor. Ancak inşallah bir yolu bulunur. Bakın Sn sur , Dininizden bi haber olduğunuz hre yazıda bir kez daha ortaya çıkıyor. Aşağıdaki linkte Ayşe nin 19 yaşında evlendi masalına verilen cevap var. Hemde Fetullah Gülen Hocaefendiden. Linki tıklayınız. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=693932 Saygılar Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Bakın Sn sur , Dininizden bi haber olduğunuz hre yazıda bir kez daha ortaya çıkıyor. Aşağıdaki linkte Ayşe nin 19 yaşında evlendi masalına verilen cevap var. Hemde Fetullah Gülen Hocaefendiden. Linki tıklayınız. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=693932 Saygılar Sizde "Dininizden bi haber olduğunuz hre yazıda bir kez daha ortaya çıkıyor." Bu söylediğinizin Hz. Aişe validemizin 8-9 yasında olduğunu söylemediğim için mi söylüyorsunuz. Din işte sizin için bu bunları ezbere bilmeyenler dini bilmez siz yanlış yerden bakıyorsunuz. Ayrıca Fettullah Gülen hocaefendinin söylediklerini kabul etmeyen ve ya onun söylediği herşeyi bilmeyen dinden bir haberdir demek sizcede abese iştikal etmezmi Hz. Aişemiz ile ilgili başka bir islami kaynakta da aşağıdaki bilgi yazmaktadır. Bende bu bilgiye göre bu konuyu kapatıyorum Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, 50 yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti. Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın 17-18 olduğu ortaya çıkar. Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997) Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210) Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sizde "Dininizden bi haber olduğunuz hre yazıda bir kez daha ortaya çıkıyor." Bu söylediğinizin Hz. Aişe validemizin 8-9 yasında olduğunu söylemediğim için mi söylüyorsunuz. Din işte sizin için bu bunları ezbere bilmeyenler dini bilmez siz yanlış yerden bakıyorsunuz. Ayrıca Fettullah Gülen hocaefendinin söylediklerini kabul etmeyen ve ya onun söylediği herşeyi bilmeyen dinden bir haberdir demek sizcede abese iştikal etmezmi Hz. Aişemiz ile ilgili başka bir islami kaynakta da aşağıdaki bilgi yazmaktadır. Bende bu bilgiye göre bu konuyu kapatıyorum Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın 17-18 olduğu ortaya çıkar. nasıl yani şimdi fettullah hocaefendimiz yanlış mı biliyor ? herkes, taptığı, elini öptüğü, önünde eğildiği, kasetlerini izlerken gözyaşlarına boğulduğu, bir peygamber gibi kendisinin yere göre sığdıramadıldığı bu adam, dini bir konuda yanlış bilgiye mi sahip ? komik değil mi ? aynı şu şekil: " ben dünyaca ünlü bir teknik direktörüm, ancak takımım bir türlü gol atamıyor, çünkü ofsaytı bilmediğimden, oyuncularım hep ofsaytta kalıyorlar !!!!" Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 nasıl yani şimdi fettullah hocaefendimiz yanlış mı biliyor ? herkes, taptığı, elini öptüğü, önünde eğildiği, kasetlerini izlerken gözyaşlarına boğulduğu, bir peygamber gibi kendisinin yere göre sığdıramadıldığı bu adam, dini bir konuda yanlış bilgiye mi sahip ? komik değil mi ? aynı şu şekil: " ben dünyaca ünlü bir teknik direktörüm, ancak takımım bir türlü gol atamıyor, çünkü ofsaytı bilmediğimden, oyuncularım hep ofsaytta kalıyorlar !!!!" Yanlış demiyorum. Başka bir dini kaynakta da bu veri var diyorum hatta sayfalarca makale var isterseniz vereyim. Ben şu yanlış bu doğru yu savunmuyorum, bu noktada kesin bir bilgi yok Kuranda direk geçmiyor dolayısı ile bazı yorumlar ve tefsirler farklı değerlendirmiş olabilir. Ayrıca Fetrullah Gülen hoca efendinin azından çıkan heer kelimi dini bir fetva değildir. Dinlersin sana uygun gelirse uygularsın başka bir yerde başka bir şey dinlersin o daha mantıklı gelir onu uygularsın. Olmadı kendin bir şey düşünürsün onu uygularsın. Sonuçta ahirette herkes kendi bacağından asılacak. Bu noktada koyun olmanın anlamı yok. Allah herkeze zeka ve ilim vermiştir. büyük insanlar düşündükleri için büyüktürler, dini insanlar dahil. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yanlış demiyorum. Başka bir dini kaynakta da bu veri var diyorum hatta sayfalarca makale var isterseniz vereyim. Ben şu yanlış bu doğru yu savunmuyorum, bu noktada kesin bir bilgi yok Kuranda direk geçmiyor dolayısı ile bazı yorumlar ve tefsirler farklı değerlendirmiş olabilir. peki bir dinin verileri nasıl yanlış olabilir. herşeyin belli ve doğrusunun var olması gerekmez mi ? bunlar Kuranda geçmiyor ve başka kaynaklarda farklı biçimde yer alıyorsa yalan bilginin, değiştirilen bilginin olabilme olasılığı yüksek değil mi ? başka hangi bilgilerde fikir ayrılığı var ? başka hangi bilgiler değiştirilmiş olabilir ? madem bu konuda kesin hükümler yok, siz nasıl hz. Ayşe'nin 17-18 veya 19 yaşında evlendiği konusunda bu kadar emin konuşabiliyor, hatta aksini iddia eden ve belgeler ve bilgilerle konuşanlarla cansiperane konuşabiliyor, onları bilgisizlikle suçlayabiliyorsunuz... Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 peki bir dinin verileri nasıl yanlış olabilir. herşeyin belli ve doğrusunun var olması gerekmez mi ? bunlar Kuranda geçmiyor ve başka kaynaklarda farklı biçimde yer alıyorsa yalan bilginin, değiştirilen bilginin olabilme olasılığı yüksek değil mi ? başka hangi bilgilerde fikir ayrılığı var ? başka hangi bilgiler değiştirilmiş olabilir ? madem bu konuda kesin hükümler yok, siz nasıl hz. Ayşe'nin 17-18 veya 19 yaşında evlendiği konusunda bu kadar emin konuşabiliyor, hatta aksini iddia eden ve belgeler ve bilgilerle konuşanlarla cansiperane konuşabiliyor, onları bilgisizlikle suçlayabiliyorsunuz... Kimse kesin bir şey söylemiyor bu konuda Rivayete göre gibi şeyler kullanılıyor. Ancak siz bazı noktalarda Kuran ışığında ve anlayamadığınız noktalarda bu konuları anlayıp idrak edebildiklerini düşünen insanların kitaplarını okuyarak inceliyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Ortada yalan dolan yok. Sadece rivayet edilmiştir böyle olmalıdır lar var. Zaten 1500 sene önceki tarih Kuran da yazmıyanlar dışında Hadis ve Rivayetlere dayanır bazı Hadisler kabul edilmez bazıları edilir. Bu sizin akıl düşünce ve okuduğunuz kaynaklara göre seçimlerinizle belirlenir. İslam o kadar kolay bir din değil. Önce Kuranı Kerim i anlamaya çalışarak pozitif ayrımcılıkla okumak gereklidir. Çünkü negatif düşünen bir insana bir Annenin çokcuğunu emzirmesi bile vahşice bir eylem olarak görünebilir. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Kimse kesin bir şey söylemiyor bu konuda Rivayete göre gibi şeyler kullanılıyor. Ancak siz bazı noktalarda Kuran ışığında ve anlayamadığınıznoktalarda bu konuları anlayıp idrak edebildiklerini düşünen insanların kitaplarını okuyarak inceliyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Ortada yalan dolan yok. Sadece rivayet edilmiştir böyle olmalıdır lar var. Zaten 1500 sene önceki tarih Kuran da yazmıyanlar dışında Hadis ve Rivayetlere dayanır bazı Hadisler kabul edilmez bazıları edilir. Bu sizin akıl düşünce ve okuduğunuz kaynaklara göre seçimlerinizle belirlenir. İslam o kadar kolay bir din değil. Önce Kuranı Kerim i anlamaya çalışarak pozitif ayrımcılıkla okumak gereklidir. Çünkü negatif düşünen bir insana bir Annenin çokcuğunu emzirmesi bile vahşice bir eylem olarak görünebilir. ben de bunların üzerine size soruyorum. madem kesin birşey yok, nasıl siz "hayır, 9 yaşında değil 17 yaşında evlendi " diye yorumlar yapabiliyorsunuz ? madem birçok kaynakta 9 yaşında, birçok kaynakta da 17 yaşında evlendiği söyleniyor, siz neye göre 17 yaşında evlendiğinde karar kıldınız ve bunu savunuyorsunuz ? Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 ben de bunların üzerine size soruyorum. madem kesin birşey yok, nasıl siz "hayır, 9 yaşında değil 17 yaşında evlendi " diye yorumlar yapabiliyorsunuz ? madem birçok kaynakta 9 yaşında, birçok kaynakta da 17 yaşında evlendiği söyleniyor, siz neye göre 17 yaşında evlendiğinde karar kıldınız ve bunu savunuyorsunuz ? Çünkü oradaki hesaplamalar ve anlatım bana daha mantıklı geldi. Ancak onun kesin olduğunu şu yüzden söyledim. TAKLAMAKAN arkadaş başka bir link vermiş ve orada Fettullah hocaefendinin sözüne istinaden demiş ki "Bakınız Fettullah Gülen hoca efendi bile böyle diyorsa bu böyledir konu kapanmıştır." Bende buna istinaden başka bir dini kaynaktada böyle denmektedir, bence de bu açıdan konu kapanmıştır dedim. Ama kesinlikle böyledir arkadaş demiyorum. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, 50 yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti. Evet. Dul bir bayan olan Sevdeyi niye istettiği açık. Çocuklara bakması için. Tecrübeli ya. 8-9 Yaşındaki Ayşeyi niye istetmiş. Çocukları ile oynasın diye mi. Yoksa neden... Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yanlış demiyorum. Başka bir dini kaynakta da bu veri var diyorum hatta sayfalarca makale var isterseniz vereyim. Ben şu yanlış bu doğru yu savunmuyorum, bu noktada kesin bir bilgi yok Kuranda direk geçmiyor dolayısı ile bazı yorumlar ve tefsirler farklı değerlendirmiş olabilir. Ayrıca Fetrullah Gülen hoca efendinin azından çıkan heer kelimi dini bir fetva değildir. Dinlersin sana uygun gelirse uygularsın başka bir yerde başka bir şey dinlersin o daha mantıklı gelir onu uygularsın. Olmadı kendin bir şey düşünürsün onu uygularsın. Sonuçta ahirette herkes kendi bacağından asılacak. Bu noktada koyun olmanın anlamı yok. Allah herkeze zeka ve ilim vermiştir. büyük insanlar düşündükleri için büyüktürler, dini insanlar dahil. Sn Sur. Peygamerinizin 6.000 in üzerindeki ayet uydurmalarından şüpheniz yok ta. Bitek en sevgili karısı nın yaşı hakkında bu kadar çeşitli rivayet neden. Düşündünüz mü. Ben söyleyeyim. Onu düzeltmek o an akıllarına gelmedi. Ekip bazen hata yapar. Saygılar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Sur. Peygamerinizin 6.000 in üzerindeki ayet uydurmalarından şüpheniz yok ta. Bitek en sevgili karısı nın yaşı hakkında bu kadar çeşitli rivayet neden. Düşündünüz mü. Ben söyleyeyim. Onu düzeltmek o an akıllarına gelmedi. Ekip bazen hata yapar. Saygılar. Ben Kuran-ı Kerim de hiç bir hata görümüyorum ve kesinlikle uydurma değildir. Mesajımda da yazmıştım. Kuran bütün tarihi ve bütün olasılıkları anlatan bir hayat kitabı olsaidi milyonlarca cildi olmak zorunda kalırdı. En mantıklı ve en güzel bir şekilde indirilmiş, insanlara armağan edilmilmiştir. Kuran Haricindeki bilgiler sizde bilirsiniz hadis ve rivayet yolu ile gelirdi. Eğer haşa kuran Peygamber efendimizin uydurması olsa idi Kuran 1 - 2- 3 die serileri olurdu bir sürü hadis ve içtihat olmazdı. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Ben Kuran-ı Kerim de hiç bir hata görümüyorum ve kesinlikle uydurma değildir. Mesajımda da yazmıştım.Kuran bütün tarihi ve bütün olasılıkları anlatan bir hayat kitabı olsaidi milyonlarca cildi olmak zorunda kalırdı. En mantıklı ve en güzel bir şekilde indirilmiş, insanlara armağan edilmilmiştir. Kuran Haricindeki bilgiler sizde bilirsiniz hadis ve rivayet yolu ile gelirdi. Eğer haşa kuran Peygamber efendimizin uydurması olsa idi Kuran 1 - 2- 3 die serileri olurdu bir sürü hadis ve içtihat olmazdı. madem Kuranda hiçbir hata yok ve bu kitap kusursuz, madem hadislerde birçok farklı görüş var. neden sadece Kuran'a itibar etmeyip hadisleri dikkate alıyoruz. eğer hadislerde farklılık varsa, ve biz yanlış olana itibar edip ona göre davranırsak, günaha girmiş olmaz mıyız ?? yoksa bizim yerimize yanlış anlatan, yanlış aktaran, çarpıtan din adamları mı günaha girer, bu kadar günahla din adamlarına itibar edecek olan kalır mı ? yoksa her dediklerini kabul etmeye devam mı ederiz ?? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.