Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Sevgili arkadaşlar... İnanç sahibi olanları çok iyi anlıyabiliyorum... Fakat bizlerinde anlaşılabilir taraflararımızın olduğunu unutmayın... Örneğin; İnancımı bıraktığımdan beri, organize dinler ve kendine olan sevgi ve inanç konusunda aşırı talepkar görünen bir Tanrı fikri konusundaki kuşkularımı duyurmaktan çekinmedim... Mesela şu anda içinde yetiştiğim bir dininin bana öğrettiği Tanrısal ceza ve sonsuz korku ve acı fikirlerinden kurtulmuş olarak, özgür biçimde gayet güzel yaşayabiliyorum... Hayrıca bir gün bu dünyayı terk etmeye hazırım ve bu konuda bilinmeyenlerden kaynaklanan bir korkum hiç yok artık. Yine sadece kendi vicdanımın sesini dinliyorum ve hala insanın başkalarına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum... Hille de dinde bulunması düşünülen, iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet, kişisel ve çevresel anlamda mutluluk duyduğum/verdiğin birçok özelliğimin bendede var olduğunu biliyorum... Yani bunun için tek gerekçem ilahi emirler değil, hayatta en değerli bulduğum şey olan 'kendime olan ögüven ve saygı'dır... Bundan ötesini düşünmem biraz kendime haksızlık olur... Hepinize saygılar... Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 İnanç sahibi olanları çok iyi anlıyabiliyorum...Fakat bizlerinde anlaşılabilir taraflararımızın olduğunu unutmayın... Sevgili Dipnot, İnanç sahiplerinin ise seni anlayabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Nitekim kendileri, "iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet" konularının "inanç" tekelinde olabileceğini ve "inancın" zayıflaması ile birlikte insani değerlerin yok olacağağını SANIRLAR. Hem de bu yüzyıllardır böyledir. Değişebileceğini ise hiç sanmıyorum, çünkü İNANÇ buna izin vermeyecektir. İnancın kendisi, insanların bu denli İNCE düşünmelerine izin vermeyecektir maalesef. Bunları sana ithafen yazdım ancak, bunları senin de çok iyi bildiğini biliyorum Yine de yazdım, çünkü en azından bir İNANÇLInın bile durup düşünmesini sağlasak kardır diye düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 Sevgili arkadaşlar... İnanç sahibi olanları çok iyi anlıyabiliyorum... Fakat bizlerinde anlaşılabilir taraflararımızın olduğunu unutmayın... Örneğin; İnancımı bıraktığımdan beri, organize dinler ve kendine olan sevgi ve inanç konusunda aşırı talepkar görünen bir Tanrı fikri konusundaki kuşkularımı duyurmaktan çekinmedim... Mesela şu anda içinde yetiştiğim bir dininin bana öğrettiği Tanrısal ceza ve sonsuz korku ve acı fikirlerinden kurtulmuş olarak, özgür biçimde gayet güzel yaşayabiliyorum... Hayrıca bir gün bu dünyayı terk etmeye hazırım ve bu konuda bilinmeyenlerden kaynaklanan bir korkum hiç yok artık. Yine sadece kendi vicdanımın sesini dinliyorum ve hala insanın başkalarına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum... Hille de dinde bulunması düşünülen, iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet, kişisel ve çevresel anlamda mutluluk duyduğum/verdiğin birçok özelliğimin bendede var olduğunu biliyorum... Yani bunun için tek gerekçem ilahi emirler değil, hayatta en değerli bulduğum şey olan 'kendime olan ögüven ve saygı'dır... Bundan ötesini düşünmem biraz kendime haksızlık olur... Hepinize saygılar... Hille de dinde bulunması düşünülen, iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet, kişisel ve çevresel anlamda mutluluk duyduğum/verdiğin birçok özelliğimin bendede var olduğunu biliyorum... Sn dipnot, Farkında değilsiniz ama onlara göre Tanrı ya inanıyorsunuz ki bu duygularınız var. Zira inanmamış olsa idiniz , TÜM KÖTÜLÜKLERİ anında yapmaya başlamanız gerekirdi. Din ve Allah sizi bu kötülükleri yapmaktan alı koydu. Velevki sizde bu iyi davranışlar var.. O yüzden de siz Tanrı ya inanıyorsunuz. Ama bilmiyorsunuz. Siz öyle kast etmediniz aslında. AMa onların dediği gibi. Gerçek manası , batini manasında o var. Her nekadar siz özgürüm deseniz de , olmaz öyle şey. Siz onu demek istemediniz. Bir Tanrı var ve bu iyilikleri bana yaptırıyor dediniz. ..... ..... Saygılar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 Sevgili arkadaşlar... İnanç sahibi olanları çok iyi anlıyabiliyorum... Fakat bizlerinde anlaşılabilir taraflararımızın olduğunu unutmayın... Örneğin; İnancımı bıraktığımdan beri, organize dinler ve kendine olan sevgi ve inanç konusunda aşırı talepkar görünen bir Tanrı fikri konusundaki kuşkularımı duyurmaktan çekinmedim... Mesela şu anda içinde yetiştiğim bir dininin bana öğrettiği Tanrısal ceza ve sonsuz korku ve acı fikirlerinden kurtulmuş olarak, özgür biçimde gayet güzel yaşayabiliyorum... Hayrıca bir gün bu dünyayı terk etmeye hazırım ve bu konuda bilinmeyenlerden kaynaklanan bir korkum hiç yok artık. Yine sadece kendi vicdanımın sesini dinliyorum ve hala insanın başkalarına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum... Hille de dinde bulunması düşünülen, iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet, kişisel ve çevresel anlamda mutluluk duyduğum/verdiğin birçok özelliğimin bendede var olduğunu biliyorum... Yani bunun için tek gerekçem ilahi emirler değil, hayatta en değerli bulduğum şey olan 'kendime olan ögüven ve saygı'dır... Bundan ötesini düşünmem biraz kendime haksızlık olur... Hepinize saygılar... Sevgili Dipnot ; Sizi bu anlattığınız açıdan gerçekten gayet iyi anlıyorum. İnsanların dini inanışları iyi güzel anlayışlı ve insansı davranmaktan başka bir şeyede dayalı olabilir. Ki siz kendinizi inançsız ve iyi mutlu huzurlu hissedebilirsiniz. Bu sizin kendi inanışınız ve inandırışınız. Yani inançsızda iyi olabilirsiniz. Ne inançlı zulm eden insanlar gördük. Ancak inanç burada bence başka şeyler için devreye giriyor. Bir örnek vermemiz gerekirse; Her ne kadar bir ağacın oluşumunun fiziksel mantığını bilsemde onun nasıl güneş su ve toprağı kullarak büyüdüğünü bilimsel yollar ile görebilsemde; Bu düzenin oluşumuna ve o ağacın genetik koduna bakar bakmaz hayran oluyor ve yaratıcının bizim için yeryüzünde bıraktığı ne büyük bir deilildir diyorum. Ki bu basit bir örnek birde evreni yıldızları, gezegenleri, dünyayı, insanları düşününce içinizde Allah korkusu ve aşkı çok yüceliyor. Korku derken sakıın yanlış anlamayınız. Oradaki korku bu büyük kudretin karşısında ben neyim nasılım idrak edemeyip öyle bir yücelikten kaynaklanan ve Allaha yaklaştıran çok güzel bir korku. Korkunun güzeli olurmu? Evet olur işte yukarda analttım. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 İnanç bir tercih meselesidir.İnanırsınız yada inanmazsınız.Bu sizinle doğrulanır yada yanlış olduğu sanılır.Kimse kalkıp burada inanan yada inanmayanı yargılama hakkına sahip değildir.Yazılır,tartışılır,paylaşılır tüm düşünceler.Herkes kendi doğrusunu haykırır.Bizler kulak veririz yada es geçeriz.Bir insanın düşebileceği en büyük yanılgı;ben en doğrusunu biliyorum,doğru olan benim düşüncesidir.Bu kalıba götürür sizi/bizi!İnanmayan da inanan da insandır ve o herşeyi ile özeldir! Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 İyi insan olmak için din gereklimidir.? Bir dine inanmayan iyi insanlar , nasil iyi olabiliyorlar. Saygilar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 İyi insan olmak için din gereklimidir.? Bir dine inanmayan iyi insanlar , nasil iyi olabiliyorlar. Saygilar. Aslında iyi insan olmak için Din gerekli değildir. Dinsiz iyi insanlarda var çünkü. Ama eğer dinler hiç olmasaydı bu günkü medeniyet seviyesinde ve ileri teknoloji noktasına asla gelemezdik. İyi insanlar arada olurdu ancak kötü ve zalimlerin yanında onlar ezilirdi. Allah bir çok kavmi helak etmiştir. O kavimler helak olmasa acaba ne olurdu? Bu günlerde dinleri araştırıyorum ve bir çok dinin özünün aynı (sapıtanlar hariç) olduğunu inanış tarzlarının benzerliğini görüdüm. Bu tarih öncesi dinler mitoloji içinde geçerli. Şimdik böyle bir olgu içined olunca bütün dinlerin 1 elden çıktığı noktasında kalıyor şaşırıyorsunuz. Din gereklidir ve gerekli olduğunu çok daya iyi bilen bir Allah var yukarıda. Bizi yönlendiriyor. Ha bu zamana kadar çok geliştik ve öğrendik. Zaten Allah da bunu biliyor ve son din olarak İslamı gönderdi ve dinler tarihi İslam ile son buldu şu anda geçerli olan tek din İslam. Çünkü şimdiye kadar gönderilen bütün dinlerin içinde günümüz gelecek zamanına uygulanabilecek olan hali budur. Sevgi ile kalın. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Aslında iyi insan olmak için Din gerekli değildir. Dinsiz iyi insanlarda var çünkü. Ama eğer dinler hiç olmasaydı bu günkü medeniyet seviyesinde ve ileri teknoloji noktasına asla gelemezdik. İyi insanlar arada olurdu ancak kötü ve zalimlerin yanında onlar ezilirdi. Allah bir çok kavmi helak etmiştir. O kavimler helak olmasa acaba ne olurdu? Sizin helak oldu dediğiniz biçok kavimin helak oluş nedeni , sizin inandığınız nedenler değildir. Sizin inandığınız nedenler Peygamber denen kişinin uydurduğu Allaha inanmamak tır ki. Bu bir kavmin yok oluş nedeni olamaz. Doğal afet , göç , savaş , salgın hastalık , kuraklık , beslenme alanlarının değişmesi gibi nedenlerle kavimler yok olmuştur. Yoksa tamamı ibrani soyuna mensup olan peygamberlerin uydurduğu gibi , Allah yüzünden yok olmamıştır. Bunlar masaldır. İçi boş masal. Saygılar. Alıntı
Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Aslında iyi insan olmak için Din gerekli değildir. Dinsiz iyi insanlarda var çünkü. Ama eğer dinler hiç olmasaydı bu günkü medeniyet seviyesinde ve ileri teknoloji noktasına asla gelemezdik. Münhasır medeniyet seviyesine gelmiş olmamızı yada o seviyenin adının herhangi bir şekilde ortaya çıkmasının sebebi hiç kuşkusuz ki dinler değildir. İleri seviye teknoloji demişsiniz. Hakeza, bizim bir çok alanda ileriye doğru gittiğimiz vakitlerde ortaya atılan bir din safsatası yüzünden yine bulunduğumuz (yani hiç ilerleyemediğimiz) noktalara geri dönüşler yaşanmıştır. Din, aslında hiç anlaşılmasada bir insanlığın körü körüne yok oluş senfonisidir. Sadece yapılması gerektiğini söyledikleri (kim bunlar?!) için yapılan ve ardındaki nedenlerin tamamının "dünyalık" değil "öbür taraflık" olduğuna 3 yaşında çocuğun bile kanaat getirebileceği bir uydurmadır. Medeniyetlerin ve milletlerin sahip olduğu tek şey zekâları oldukları sürece geriye kalan bütün safsatalar gereksizdir. Her insan kendi kendi düşünme yeteneğine sahip olan bir varlıktır. Birilerinin yada birşeylerin yönlendirmesi sayesinde, "sürü güdüsü" ile hareket edecek bir zümre değildir! Sokakta gördüğünüz her ferde güdü psikolojisi ile yaklaşıp, "ne olduğunu" öğrendiğinizde yaftalanacak bir sınıfta değildir. Dediğiniz üzere; bizi yönlendiren sıfatlar ve varlıklar bulunduğumuz evren üzerinde hakim ve bizim her hareketimizi takip ve ceza usülü kontrol ediyorsa o halde bize neden "özgür iradeleri olan ve düşünen"ler sıfatı takılmıştır? Bana göre konunun özünü hülâsa olarak vereceğim tek tümce şudur; "Bizi yaradan kim? Sen.. Ne yapacağımızıda belirlemişsin önceden... Peki ya; ne bu cennet vede cehennem?" Saygılar.. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 İyi insan olmak için din gereklimidir.? Bir dine inanmayan iyi insanlar , nasil iyi olabiliyorlar. Saygilar. benim düşünceme göre dinler insanların kendilerine verilen bu hayatı doğru şekilde yaşamaları, kimseye kötülük etmeden bahsettiğiniz gibi "iyi bir insan" olarak bu dünyadan göçmesi için gönderilmişlerdir. temel amaç budur ve dinlerin gönderilme sebeplerinin bu olmasının, insanların artık sapkınlaşmaya başlamasından ve doğru yolu bulabilmeleri amacıyla sonradan gönderilmesi kanıt olarak gösterilebilir. yoksa Tanrı ilk insandan veya ilk varlıkan itibaren kendisinden haberdar olmaları için ve kendi doğrularına uymaları için dini gönderebilirdi. "dindar" olup da dolandırıcılık, cinayet, tecavüz suçlarına (günahlarına) bulaşan çok insan gördük. buradan da bu gibi kişilerin dini iyi okumadıkları, amacının ne olduğunu tam olarak anlayamadıkları ortaya çıkıyor. zihniyetleri şu : " bir günah işlesem ne olur ? nasılsa cennete gidecem ! namazımı kıldım, oruç tuttum, zekat verdim, hacca gittim, kurban kestm. Allah, bir kişinin canını yaktım diye kafirleri değil de beni mi cehenneme göderecek ! " ancak yaptığı o ibadetlerin kendisinin doğru bir insan olması için, doğru insan olduğunun göstergesi veya gereği olduğunun farkında değil.. kişisel olarak oruç tutarım, namaz kılmam, kurban keseriz, (henüz kendi paramı kazanmadığımdan zekat veremiyorum ancak hacca gitmek istiyorum. kağıt üzerinde müslümanım ancak bütün dinlere saygı duyuyor ve bunların insanlar için, onların daha iyi birer birey olması amacıyla gönderildiğine inanıyorum. bu zamana kadar iyi bir insan olarak yaşadığımı düşünüyorum.. kimsenin hakkını yemedim, kimseyi dolandırmadım, kimseye acı verecek hiçbirşey yapmadım.. dinlerin özünü anlayan kişilerin de bunları yapmayacağını düşünüyorum.. peki inanmayanlar ? inanmamasıyla birlikte son derece iyi ve doğru, hatta inanan, dinin her emrini yerine getirenden daha fazla adam gibi adam olan arkadaşlarım, dostlarım var. bazen ben onlara inanmadıkları için takılır, bazen de onlar bana inandığım için takılırlar. ancak hepimiz de birbirimizesaygı duyarız.. mesele de bu değil mi zaten ? iyi insan olmak, birbirine düşünceleri dolayısıyla saygı duymak... ancak bazılarının iddia ettiği gibi, iyi bir insan olmama ve arkadaşlarımın da öyle olmalarına rağmen, sadece o inanmadığından ve ben namaz kılmadığımdan dolayı inanıp ta her türlü günahı işlemişlerle aynı yere gideceksek ben öyle bir Tanrı'ya ve adaletine inanmıyorum. hatta sırf namaz kılmadığımız, ya da inanmadığımız için çok inançlı, koyu dindar ancak soykırımcı liderlerle birlikte "yanacaksak" ben öyle bir dine, öyle bir Tanrı'ya, öyle bir adalete, öyle bir güce inanmıyorum, güvenmiyorum. sonuç olarak dinler insanları doğru yola sokabilir, onları iyi insan yapabilir. ama gerçekten iyi insanların da iyi insan olduklarını ispat etmeleri açısından böyle bir şeye ihtiyaçları yoktur... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 İyi insan olmak için din gereklimidir.? Bir dine inanmayan iyi insanlar , nasil iyi olabiliyorlar. Saygilar. Nasıl yani;bir dine inanmayan iyi insanlar nasıl iyi insan mı olabiliyor?İyi olmak ve din arasında ki bağlantıyı ben daha kuramadım.İyi olmanın ölçütü din değildir;inanmayan ama iyi insan olma noktasında eksiksiz olan arkadaşlarıma bakarak yapmayın bu kıyaslamayı derim. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sizin helak oldu dediğiniz biçok kavimin helak oluş nedeni , sizin inandığınız nedenler değildir. Sizin inandığınız nedenler Peygamber denen kişinin uydurduğu Allaha inanmamak tır ki. Bu bir kavmin yok oluş nedeni olamaz. Doğal afet , göç , savaş , salgın hastalık , kuraklık , beslenme alanlarının değişmesi gibi nedenlerle kavimler yok olmuştur. Yoksa tamamı ibrani soyuna mensup olan peygamberlerin uydurduğu gibi , Allah yüzünden yok olmamıştır. Bunlar masaldır. İçi boş masal. Saygılar. Ortada bir masal yok. Kuranı Kerimde çok başka zamanlarda M.Ö 15.000 yılından belki daha öncelerden bile helak olan kavimlerden günümze kadar helak olan kavimlerden bahsetmektedir. O dönemdeki bir insanın bunları bilmesi ve uydurması mümkün değildir. Hepsi Allah'ın tebliğsidir. Ayrıca kavimlerin yok oluş sebeplerinin temelinde sapkınlıkları bulunmaktadır hiç bir kavim inanmadığı için helak olmamış sapkınlığa dünya ya zarar vereceği için ve ya dünyadaki insanlık soyunu bitirecek yanlışlıklar yaptıkları için yok edilmiş, ibret olmuştur. Örneğin : Erkek erkeğe olan ilişkileri o kadar sapıtmıştı ki hiç kadınlara el sürmüyorlar insana yakışmayan tarzda ilişkilere giriyorlardı. Bu LUT kavminin yok oluş sebebidir ve uyarılmıştır. Lut kavminin helakı arkelojik çalışmalarla gerçeklik kazanmıştır. Peygamberlerin tümünün saoyu Hz. Adem dir insanların soyunun Hz. Adem den gelmesi gibi. Ancak HZ. İbrahim a.s den sonra gelen bütün peygamberler Hz.İbrahim soyundandır. Peki bunun sizin düşüncenizde ne gibi bir zararı var. Elbette peygamberler insanlardan seçilmiştir ve bir insan soyundan gelmek zorundadırlar. Peki bizim Hz. İbrahim a.s ve onun yüce soyuna karşı maddi bir giderimiz, siyasi bir rantımız mı var? Bu gün hangib müslüman Hz. İbrahimin soyundan diye bir insana 1 milyon YTL verir? Yani Hz. İbrahim soyundan olmasının reklam amacı yok. Hz. Muhammed a.s de kuran bildirmeden önce Hz. İbrahim A.S soyundan geldiğini bilmiyordu ki? Bilmediği bir atayı Kuranda neden övsün? And olsun ki Allah ın sözleri hakikat ve gerçektir. Allah cümlemizi Kuran'ı Kerim'i okuyan ve anlayabilen kullarından nasip etsin inşallah. Ayrıca Kuran'ı Kerim bize İbrahimoğlu soyuna değil, en yuce yaratıcı olan ALLAH a, yani kendisine tapmamamızı emreder. Burada İbrahimoğlunun hizmet dışında, yaptığı hiç bir kötü niyetli durum söz konusu değildir. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Nasıl yani;bir dine inanmayan iyi insanlar nasıl iyi insan mı olabiliyor?İyi olmak ve din arasında ki bağlantıyı ben daha kuramadım.İyi olmanın ölçütü din değildir;inanmayan ama iyi insan olma noktasında eksiksiz olan arkadaşlarıma bakarak yapmayın bu kıyaslamayı derim. tabi ki de insanların iyi olması için din şart değildir. daha önce de yazdığım gibi "kötü" olarak nitelendirilen insanlar belki yaratıcısının kudretinden ve eserlerinden (dinlerinden) etkilenerek bu yolundan dönerler. ancak dine inanmayan kişileri kötü, sapkın, gavur ve farklı bir yaratık olarak görmekle göstermek yobazların, radikallerin istedikleridir. bu nedenle dinle iyi insan olmak arasında bağlantı kurmaya çalışıyorlar ki belki de inanmayanlar onlardan daha iyi daha doğru insandır. iyi insan olmayı sadece namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek gibi şekilci gösterilere olarak görüyorlar.... Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Bana göre konunun özünü hülâsa olarak vereceğim tek tümce şudur; "Bizi yaradan kim? Sen.. Ne yapacağımızıda belirlemişsin önceden... Peki ya; ne bu cennet vede cehennem?" Saygılar.. Sizin tek cümlenize karşı benimde verebileceğim cevap şudur : Bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Yapacağımız her şeyden biz sorumluyuz. Allah bizi yaratıyor yarattığı anda cennetlikmi cehennemlikmi olduğumuzu evet tabiyki biliyor peki nasıl biliyor? Boyut farkı. Allah'ın bizi yarattığı yerde 3 boyuttan çok daha fazlası var ve zaman dediğimiz şey orada yok her kareyi istediği zaman bilebilir ve görebilir. Peki o zaman imtihan nerede kaldı? Oda şurada; Allah bizi hür irade özgür ve eşit olarak bu dunyaya getiriyor. Dünyaya geldiğimiz çevre insanlanlar topluluklar aile yapısı bizim hayatımızı etkiliyor. bazı noktalarda bazı seçimler yapıyoruz, yapmak zorunda bıraklıyoruz. Bu seçimleri yaparken Allahın bize verdiği hür iradeyi kullanarak seçimimizi biz yapıyoruz. Allah bizleri yarattı ve gelecekte neler seçeceğimizi gördü. Bunu önceden ve ya sonradan bilmesinin ne önemi var ki? haşa bilmese bile öldukten sonra yazımızda neleri seçtiğimiz yazacak ve yine ona göre muamele göreceğiz. Bildiği zamanda bir fark yok. Zaten müdehale etmiyor biz kendi hür irademizi kullanıyoruz. Hea çok yalvarırı dua edersek kabul olursa olumlu yönde etkileri olabilir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 tabi ki de insanların iyi olması için din şart değildir. daha önce de yazdığım gibi "kötü" olarak nitelendirilen insanlar belki yaratıcısının kudretinden ve eserlerinden (dinlerinden) etkilenerek bu yolundan dönerler. ancak dine inanmayan kişileri kötü, sapkın, gavur ve farklı bir yaratık olarak görmekle göstermek yobazların, radikallerin istedikleridir. bu nedenle dinle iyi insan olmak arasında bağlantı kurmaya çalışıyorlar ki belki de inanmayanlar onlardan daha iyi daha doğru insandır. iyi insan olmayı sadece namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek gibi şekilci gösterilere olarak görüyorlar.... o zaman yanlış biliyorlar;namaz,oruç bunlar vicdandır,inanan ile inanılan arasındadır.Bunları insanlar için yapmak,onlara ben de iyiyim demek için yapıyorsa birileri sadece gülerim.Kimi kandırıyorsun sen diyerek.İyi insanımda sevgi vardır,saygı vardır ve hoşgörü vardır benim;emek vardır,empati verdir,gerçek anlamda insan olmak vardır.Yoksa birilerini yobaz olarak niteleyenler yada vurun şu kafire diyenler;bunlar insanlıktan ************ alamamışlardır.Ben kısa kestim;tabiki burada yapılan tartışmayı okuyurum,eklemek istediklerimde var.Yaz ortasında soğuk algınlığınas yenik düştüğümden kısa kestim.Saygılar. Alıntı
Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; Bu bir oyun mu? Sonu bilinen bir şey için neden imtihan halindeyiz? Eğer öyle değilse bize verilen "hür irade" ile yapılan seçimler neden yanlış veyahut doğru olarak isimlendiriliyor? Sözüm şu ki; bir sınıfın en arka sıradan oturan haşere çocuk ne yaparsa yapsın muallimin ferasetinde hiç bir zaman o sınıftan geçemez. Buda aynı böyledir. Bir kötü varmış bir iyi varmış. Ama sen bunu seçecekmişsin. Lâkin, ben senin ne seçeceğini bile bile sana yaşama şansı veriyorum. Nereye gideceğin belli ama sen yine de seç "güzel kulum" diyorum. Bilmesede yazımız diyorsun. Yahu yazıyı yazan kim? Yine "o". O halde bir şeyleri bilmemesi yine olanaksız. Ne yapacağız biz? Sonu daha öncelerden belirlenmiş bir savaş için mi saldırıp duracağız? "Sonunu düşünen kahraman olamaz" mantelitesi ile mi hareket edeceğiz? Yok böyle bir şey.. O halde ya iyi yapacaksın kötü olmayacak yada kötü yapacaksın iyi olmayacak. Saygılar.. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 o zaman yanlış biliyorlar;namaz,oruç bunlar vicdandır,inanan ile inanılan arasındadır.Bunları insanlar için yapmak,onlara ben de iyiyim demek için yapıyorsa birileri sadece gülerim.Kimi kandırıyorsun sen diyerek.İyi insanımda sevgi vardır,saygı vardır ve hoşgörü vardır benim;emek vardır,empati verdir,gerçek anlamda insan olmak vardır.Yoksa birilerini yobaz olarak niteleyenler yada vurun şu kafire diyenler;bunlar insanlıktan ************ alamamışlardır.Ben kısa kestim;tabiki burada yapılan tartışmayı okuyurum,eklemek istediklerimde var.Yaz ortasında soğuk algınlığınas yenik düştüğümden kısa kestim.Saygılar. bizim "yobaz" olarak nitelediklerimizde inan ki o saydığın yüce değerlerin hatta en yücesi olan "emeğin" hiçbir değeri yoktur. ve bunlar iyi insanlardır sadece dinin gereklerini yerine getirdikleri için öyle mi ? onlar cennete gidecek öyle mi ? onlar yalnızca kendini kandıran hatta Allahlarını bile kandırmaya çalışan zavallılardır. eğer gerçekten bir ahret varsa, gerçekten bu dünyayı yaratan bir Allah'ımız varsa bunların hepsinin hesabı sorulacaktır. eğer onlar cennete gidecekse onlarla aynı yerde, cennette olmaktansa inanmayan kafirlerin yanında, cehennemde olmayı tercih ederim... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 bizim "yobaz" olarak nitelediklerimizde inan ki o saydığın yüce değerlerin hatta en yücesi olan "emeğin" hiçbir değeri yoktur.ve bunlar iyi insanlardır sadece dinin gereklerini yerine getirdikleri için öyle mi ? onlar cennete gidecek öyle mi ? onlar yalnızca kendini kandıran hatta Allahlarını bile kandırmaya çalışan zavallılardır. eğer gerçekten bir ahret varsa, gerçekten bu dünyayı yaratan bir Allah'ımız varsa bunların hepsinin hesabı sorulacaktır. eğer onlar cennete gidecekse onlarla aynı yerde, cennette olmaktansa inanmayan kafirlerin yanında, cehennemde olmayı tercih ederim... Değerli arkadaşım,ben kesinlikle sizin kullanımızdan dolayı yobaz kelimesini kullanmadım.Önce buna açıklık getirelim.Şimdi kalkıp nasıl ben bir insanı inandıkları yada inanmadıkları ile değerlendirebilirim ki?İnanan da inanmayan da benim için özeldir;ama insaniyetiyle.Emeği yok sayanları bende nefretle hayır çoğu zaman bu zavallı duygusuyla görmemezlikten gelir,onu ve kişiliğini hem yargılar hem de yok sayarım.Biliyor musunuz ben ne için inannıyorum?Sırf bir adaleti istediğimden.Yıkıp,yakanların hesap vermeden gitmesinden.Ben burada inanana yada inanmayan insanları,inananların yaptığı hataları yazma taraftarı değilim,inanın batarız.Dindarım diye yapmadık zulmü yapanlara ben de tanığım;ama asla kendini bilmezleri ölçüt alıp da tüm inananları yada inananmayanları ona göre değerlendiremem. bizim "yobaz" olarak nitelediklerimizde inan ki o saydığın yüce değerlerin hatta en yücesi olan "emeğin" hiçbir değeri yoktur.ve bunlar iyi insanlardır sadece dinin gereklerini yerine getirdikleri için öyle mi ? onlar cennete gidecek öyle mi ? eğer o yobaz kavramınızda bu tip insanlar varsa onlar iyi insan değildir ve onları yaratanda bunun hesabını onlardan sormasını çok iyi biliyordur. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Değerli arkadaşım,ben kesinlikle sizin kullanımızdan dolayı yobaz kelimesini kullanmadım.Önce buna açıklık getirelim.Şimdi kalkıp nasıl ben bir insanı inandıkları yada inanmadıkları ile değerlendirebilirim ki?İnanan da inanmayan da benim için özeldir;ama insaniyetiyle.Emeği yok sayanları bende nefretle hayır çoğu zaman bu zavallı duygusuyla görmemezlikten gelir,onu ve kişiliğini hem yargılar hem de yok sayarım.Biliyor musunuz ben ne için inannıyorum?Sırf bir adaleti istediğimden.Yıkıp,yakanların hesap vermeden gitmesinden.Ben burada inanana yada inanmayan insanları,inananların yaptığı hataları yazma taraftarı değilim,inanın batarız.Dindarım diye yapmadık zulmü yapanlara ben de tanığım;ama asla kendini bilmezleri ölçüt alıp da tüm inananları yada inananmayanları ona göre değerlendiremem. eğer o yobaz kavramınızda bu tip insanlar varsa onlar iyi insan değildir ve onları yaratanda bunun hesabını onlardan sormasını çok iyi biliyordur. ne demek istediğimi anlamadın. ben, inanan-inanmayan diye ayırmıyorum. ayıran onlar. eğer ben inanan-inanmayan diye ayırsaydım inançlı olmayanları dışlardım. çünkü ben de inanıyorum ve tıpkı senin belirttiğin sebepten dolayı inanıyorum. zaten cevap verdiğin yazımda da bundan bahsetmek istemiştim.eğer inanmayanları yok etmek isteyenler cennete gidecekse benim inancım sarsılacak ve bu durumda inanmam için bir sebep de kalmayacak demektir. bu durumda da cenhenneme gideceklerini umduğum kişiler cennete gidecekse onlarla aynı konumda olmak istemiyor, cehennemi tercih ediyorum dedim. şimdi yanlış anlamalar giderilmiştir sanıyorum... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 ne demek istediğimi anlamadın. ben, inanan-inanmayan diye ayırmıyorum. ayıran onlar. eğer ben inanan-inanmayan diye ayırsaydım inançlı olmayanları dışlardım. çünkü ben de inanıyorum ve tıpkı senin belirttiğin sebepten dolayı inanıyorum. zaten cevap verdiğin yazımda da bundan bahsetmek istemiştim.eğer inanmayanları yok etmek isteyenler cennete gidecekse benim inancım sarsılacak ve bu durumda inanmam için bir sebep de kalmayacak demektir. bu durumda da cenhenneme gideceklerini umduğum kişiler cennete gidecekse onlarla aynı konumda olmak istemiyor, cehennemi tercih ediyorum dedim. şimdi yanlış anlamalar giderilmiştir sanıyorum... Ben siz ayırıyorsunuz demedim zaten.Sizin dediğinizi dedim.Ayıran insan değildir.İnanan biri inanmayanları kendince bir yerlere oturtuyorsa yanlıştır,ki zaten inandığı varlık da herkesin kendisine inanmayacağını çok iyi bilir;kaldı ki birileri kalkıp inanmayanları temizlemeye uğraşsın.Eksilen odur.Galiba demek istediklerimiz aynı.Saygılar! Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 hatta sırf namaz kılmadığımız, ya da inanmadığımız için çok inançlı, koyu dindar ancak soykırımcı liderlerle birlikte "yanacaksak" ben öyle bir dine, öyle bir Tanrı'ya, öyle bir adalete, öyle bir güce inanmıyorum, güvenmiyorum. Olur mu hiç sn hakan aytaç Siz namaz kılmadığınız için az derin cehenneme gideceksiniz , çok inanıp soykırım yapan müslüman daha derin cehenneme gidecek. Menü değişir mi bilmem , İrin , irinli kokmuş et ve zakkum , yanına da içecek olarak kaynamış demir. Üsütne de spor niyetine değişik işkence yöntemleri.... Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sevgili arkadaşlar... İnanç sahibi olanları çok iyi anlıyabiliyorum... Fakat bizlerinde anlaşılabilir taraflararımızın olduğunu unutmayın... Örneğin; İnancımı bıraktığımdan beri, organize dinler ve kendine olan sevgi ve inanç konusunda aşırı talepkar görünen bir Tanrı fikri konusundaki kuşkularımı duyurmaktan çekinmedim... Mesela şu anda içinde yetiştiğim bir dininin bana öğrettiği Tanrısal ceza ve sonsuz korku ve acı fikirlerinden kurtulmuş olarak, özgür biçimde gayet güzel yaşayabiliyorum... Hayrıca bir gün bu dünyayı terk etmeye hazırım ve bu konuda bilinmeyenlerden kaynaklanan bir korkum hiç yok artık. Yine sadece kendi vicdanımın sesini dinliyorum ve hala insanın başkalarına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum... Hille de dinde bulunması düşünülen, iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet, kişisel ve çevresel anlamda mutluluk duyduğum/verdiğin birçok özelliğimin bendede var olduğunu biliyorum... Yani bunun için tek gerekçem ilahi emirler değil, hayatta en değerli bulduğum şey olan 'kendime olan ögüven ve saygı'dır... Bundan ötesini düşünmem biraz kendime haksızlık olur... Hepinize saygılar... Sayın Dipnot;o zaman bende sizi şunu derim.Bende inanan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Ve eğer siz kendi tercihinizle haklı,mutlu iseniz biz inanlara düşen size ve tercihlerinize saygı duymaktır.Sizi çok iyi anlıyorum,sizi ve tercihlerinizi yok sayacak herkesi bende yok sayıyorum.Siz bizi,biz sizi anladığımız sürece;ortak payda olan insanlık çok daha güzel bir yarına ön ayak olacaktır;biliyorum!İnanan ve inanmayan herkese sonsuz saygılarımı sunuyorum. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Olur mu hiç sn hakan aytaç Siz namaz kılmadığınız için az derin cehenneme gideceksiniz , çok inanıp soykırım yapan müslüman daha derin cehenneme gidecek. Menü değişir mi bilmem , İrin , irinli kokmuş et ve zakkum , yanına da içecek olarak kaynamış demir. Üsütne de spor niyetine değişik işkence yöntemleri.... Saygılar. Sayın Taklamakan,siz buna inanıp inanmama konusunda serbestsiniz.Tüm dinler bunu söylemez mi;ideolojiler daha iyi olduğunu iddia etmez mi? Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Bu dünya imtihan dünyası değildir. İmtihan dediğiniz olayın başlangıcı , ve imtihana giden mantık yanlıştır. Allah ile Şeytan arasında olan itiş-kakış sonucunda suçu olmayan Adem imtihana tabi tutulur. Sizin inancınız bu. Böyle imtihan mı olur. Allahın bir problemi varsa , gider Bay Şeytanla çözer. Onu imtihana sokar. Ademi hem yarat. Hem de imtihana sok. Ne yarattığını bilmiyor mu bu Allah. Neyin imtihanı bu. Saygılar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; Bu bir oyun mu? Sonu bilinen bir şey için neden imtihan halindeyiz? Eğer öyle değilse bize verilen "hür irade" ile yapılan seçimler neden yanlış veyahut doğru olarak isimlendiriliyor? Sözüm şu ki; bir sınıfın en arka sıradan oturan haşere çocuk ne yaparsa yapsın muallimin ferasetinde hiç bir zaman o sınıftan geçemez. Buda aynı böyledir. Bir kötü varmış bir iyi varmış. Ama sen bunu seçecekmişsin. Lâkin, ben senin ne seçeceğini bile bile sana yaşama şansı veriyorum. Nereye gideceğin belli ama sen yine de seç "güzel kulum" diyorum. Bilmesede yazımız diyorsun. Yahu yazıyı yazan kim? Yine "o". O halde bir şeyleri bilmemesi yine olanaksız. Ne yapacağız biz? Sonu daha öncelerden belirlenmiş bir savaş için mi saldırıp duracağız? "Sonunu düşünen kahraman olamaz" mantelitesi ile mi hareket edeceğiz? Yok böyle bir şey.. O halde ya iyi yapacaksın kötü olmayacak yada kötü yapacaksın iyi olmayacak. Saygılar.. İmtihan bir oyunmudur? Bakınız sonu biliniyor ancak bizim hür irademiz ile seçtiğimiz sonuca göre sonu biliniyor. Anlamak istemediğiniz yazı yazılmış hhop onu yaşıyoruz. Öyle bir şey yok herkes kendi yazısını kendisi yazıyor hür iradesi ile ancak size bir örnek vermek istiyorum. Şimdik diyelim ki Allah senin ne yapacağını bilmiyor. sen yaşıyorsun kendi tercihlerini kimisi Allahı buluyor kimisi bu hayatın güzelliklerini tercih ediyor filan ama kimse ne yapacağını bilmiyor. En son güne geldiğin zaman senin hayatta yaptığın herşeyin bir defterde var olduğunu oraya yazıldığını düşün. Allah en sonunda o defteri açıyor ve ona göre not verip seni ilgili yere gönderiyor. Bu noktada Allahın senin yaptıklarını önceden bilmesi neyi değiştirir müdehale etmiyor ki. Ayrıca arka sıradaki çocuk sınıftan geçemez diye bir düşünce çook mantıksız. Çocuk diyelim ki akıllandı ön sıraya geçti öğretmenin dinledi ve iyi davrandı. Eğer muallim adaletli ise o çocuk o sınıfı en iyi notlar ile geçecektir. Ki Allahın adalati en büyük en yüce olan Adalettir. Sen seçene kadar nereye gideceğin belli değil. Nasıl değil? Allah bu bildiğimiz alemlerde değil o her yerde zaman ötesinde zaman onrasında, sen ne yaparsan ALLAH onu 10 kere geriye sarar ve syredebilir. böylece senin ne seçtiğini görmüş olur. Bizim gelecek dediğimiz şey ALLAH katında yaşanmış ve bitmiştir bir anda. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.