Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SİYAH SÜT! Elif Şafak'tan...


Önerilen İletiler

''Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman. Bunca kötülüğün ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi başlayabilmek için.'' Selim İleri.

 

Bu kitap unutulmak için yazıldı diye başlıyor Elif Şafak! Sadece unutulmak için yazılan, bir kadının ''yazarlık'' ve ''çocuk'' arasında gelgitler yaşayan dünyasına oldukça açık ve içten bir yaklaşım. ''İÇİNDEKİ SESLER KOROSU'' ne kadar da birbirine zıt, aynı bütün içerisinde. Bir tarafta sürekli okuyan ''sinik entel hanım'', diğer taraftan olayları sadece izleyen, kendisini hayatın akışına veren bir ''can derviş hanım'' Ve diğerleri...Büyük yazarlar erkek olan yazarlardır. Peki neden? Cevabı çok açık değil midir? Örneğin Fuzuli demiştir Elif Şafak. Fuzuli ailesi tarafından bir deha olarak görülürken aynı yeteneklere sahip olan bir kız kardeş varsayımı ise toplumun yerleşik değerleri ile yok sayılır. O iyi bir anne,sadakatli bir eş olamlıdır;yazar değil...

 

Kadın yazarlar, cesurdur kimi zaman, bölük parça bir yaşamın kıyısındadır yazdıkları. Bazen de korkak! Kimi kadın yazarların erkek isimleri ile edebiyat dünyasında yer almaları bundandır Elif Şafak'ta...

 

Dili oldukça sade, anlaşılır. Kitabın sonuna doğru yoğun duyguların arasına sıkıştırılmış ''deprasyon bilgiler'' içeriğin bütünlüğünden alıkoysa da sizi; Elif Şafak'ın dilinden içinizi ısıtan bu otobiyografik roman okunmaya değer...İyi okumalar!

 

''öylesine benzersiz, öylesine kıymetli...Aynı zamanda çetrefil, karmaşık ve kimi zaman hayli ağır''

 

'' sürgünüm haftaya bitiyor. Sonra? Denize giderim, herhangi bir deniz kıyısına...........Mavi, genişlik, deniz, kıyılar. Peki kocası, peki ev?.....mavi değildir artık o özgürlük''(kitaptan)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.