Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ABD ile ortak yapım

Yahudİ bir profesörün yönettiği çalışma, “Quranet” isimli siteden 5 dilde yayımlanacak. İsrail Dışişleri Bakanlığı, ’proje’nin amacını “İslam dünyasıyla Batı arasında bir iletişim köprüsü oluşturmak” olarak açıklasa da İsrail ve ABD’nin ’ılımlı İslam’ anlayışına uygun bir adım olacağından kimsenin kuşkusu yok.

Hedef İslam’a sızmak

İslam dünyası, Yahudilerin tefsir yapmaya kalkışmasına sert tepki gösterdi. Nitekim daha ilk örnekler bile çalışmanın gerçek amacı hakkında net fikirler edinilmesini sağladı. Fussilet Suresi’nin ’kötülüğü önlemeyi’ emreden 34 ayeti, İsrail mantığıyla “Gün gelir düşmanın en iyi dostun olabilir” şeklinde yorumlandı!

İSRAİL ŞİMDE DE KUR'AN-I TEFSİR ETMEYE BAŞLADI

Yapmadıkları bir bu kalmıştı

İsrail, Kur’an-ı Kerim’i tefsir etmek amacıyla bir internet sitesi kurdu. Yahudi bir profesörün yönettiği çalışma, Quranet isimli internet sitesi üzerinden yapılacak

Haber: Fatih ERBOZ

İran Kurân Haber Ajansı İkna’nın Timeturk’ün A bridge between the Islamic world and the West’i kaynak göstererek naklettiği haberden yaptığı alıntıya göre İsrail Dışişleri Bakanlığı, İslam dünyasıyla batı arasında bir iletişim köprüsü oluşturmak için internet üzerinde Kur’an-ı Kerim’i yorumlatıyor. Projede birçok İsrailli Arap da yer alacak. Dünyanın birçok yerindeki Müslüman kişi ve kuruluşlar, İsrail’in bu girişimiyle Kur’an ayetlerini İsrail ve ABD’nin istediği şekilde yorumlatacağı uyarısında bulundu.

Yahudi danışman

Yahudi bir profesör olan Ofer Grosbard’ın yönettiği ve üç Müslüman araştırmacının danışmanlığını yaptığı Quranet isimli projenin hazırlanışında 15 Müslüman akademisyenin yer aldığını vurgulandı. Ber-Sabaa Üniversitesi tarafından ilk nüshası yayınlanan proje İsrail’de geleceği değiştirebilecek en iyi 60 icattan biri olarak Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in himaye ettiği ve 13-15 Mayıs tarihleri arasında Kudüs’te düzenlenen Gelecek Ufukları Konferansına da katıldı.

Tefsirin içeriği

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Quranet’in kendi alanında tek olduğunu her eğitimci ve aile reisinin bunu bir eğitim aracı olarak kullanabileceğini söyledi. Kullanıcı, sitede yer alan “index” sayesinde, ilgilendiği eğitim konusuyla ilgili ayetlere ulaşabilir. İsrail Dışişleri Bakanlığı sitesine göre, kitap okura kendisini ilgilendiren terbiye konusunda yardımcı olduğunu, bu konuyla ilgili bir ayeti kerime seçtiğinde konuyla ilgili günlük hayattan kısa bir hikâye göreceğini, böylece en sonunda öğretmen ya da aile reisinin önünde ilgili Kur’an ayetini kullanmak için hissi bir rehber, çocuğuyla konuşurken ayetin içerdiği mesajın bilincinde olacağını ve en sonunda da olup bitenlerin nedenlerini açıklayan eğitimsel-psikolojik bir açıklama ya da analiz elde edecek. Proje hizmetlerini Arapça’nın yanı sıra İbranice, Türkçe, Farsça ve Fransızca olarak sunmayı hedefliyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Quranet sitesinde yayımlanan tefsire örnek olarak Fussilet Suresi 34. Ayet olan, “İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki candan bir dost olur” ayetinin tefsirini örnek olarak verdi. İsrail tefsirinin bu ayet hakkındaki yorumu ise şöyle: “Düşmanın gün gelir en iyi dostun olabilir”

Fikir nasıl çıktı?

Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yayımlanan habere göre, bu projenin fikir babası bedevi öğrenci Büşra Mezarib’tir. Büşra fikrin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlatıyor: “Biz 15 bedevi öğrenci geçen sene master tezimiz için eğitim danışmanlığı konusunu seçmiştik. Hazırladığımız tez arasında Dr. Ofer Grosbard’in verdiği ’Evrimsel Psikoloji’diye bir dersimiz de vardı. Ders normal seyrinde devam ederken hocaya döndüm dedim ki, ’Size bir gerçeği söylememi ister misiniz? Bize öğrettiğiniz hiçbir şeyin bize ne faydası ne de yardımı oluyor’. Hoca şaşırarak ’neden peki?’dedi. Dedim ki; Örneğin ben, yarın eğitim danışmanı oldum diyelim. Biri bana gelse dese ki, ’Beni cin çarptı’, ya da bizim müslüman toplumda yaygın olan buna benzer bir şey söylese. Söyler misiniz Allah aşkına bize öğrettiğiniz bu derslerin bu konuda bize nasıl yardımı olacak? Hoca bana, ’Peki sana ne yardımcı olur?’diye sordu. Dedim ki ’Kur’an-ı Kerim’. ’Bana konuyu açıkça anlatsana’dedi. Dedim ki ’Bu konuda bir ayetin Müslümanlar üzerinde yaptığı etkiyi başka bir şey yapmaz’.” Öğrencinin anlattığına göre Ofer bir sonraki derse elinde Kur’an-ı Kerim’in 30 cüzü olduğu halde geldi. “Bunları bize dağıtarak eğitici ve psikolojik tedaviye yardımcı olacak ayetleri bulmamızı istedi. Bu tarz ayetlerin oldukça fazla olduğunu bilmemiz pek zamanımızı almadı. İnsanı sorumluluk taşımaya, her zaman gerçeği ve doğruyu söylemeye ve başkalarına saygılı olmaya çağıran ayetler o kadar çoktu ki. Sonra Ofer seçtiğimiz ayetlere uygun günlük hayatımızdan birer kısa hikâye yazmamızı istedi. Hikâye aile reisinin ya da öğretmenin (veya eğitimcinin) ayetin mesajını ya da içeriğini çocuğuna nasıl aktarması gerektiğini ortaya koyacaktı. Yaklaşık 300 kadar hikâye toparladık. Ofer ise her hikâyeye kısa ve kolay psikolojik-eğitici bir analiz ekliyordu. İşte buradan Quranet böyle ortaya çıktı.”

Projenin amacı

İsrail Dışişleri Bakanlığı sitesine göre, kitap okura kendisini ilgilendiren eğitim konusunda yardımcı olduğunu bu konuyla ilgili bir ayeti kerimeyi seçtiğinde günlük hayattan kısa bir hikâye göreceğini böylece en sonunda öğretmen ya da aile reisinin önünde ilgili Kur’an ayetini kullanmak için hissi bir rehber olacak, çocuğuyla konuşurken ayetin içerdiği mesajın bilincine varacak ve en sonunda da olup bitenlerin nedenlerini açıklayan eğitimsel-psikolojik bir açıklama ya da analiz elde edecek. Bakanlık, projenin Kur’an-ı Kerim’i modern eğitim metotlarıyla birleştirip İslam Dünyasıyla Batı Medeniyeti arasında bir köprü kuracağını, Kur’an-ı Kerim’in güzelliğini yansıtarak insanoğlunun onurunu ortaya çıkardığını ve insanın onurunu merkeze yerleştirdiğini böylece Kur’an-ı Kerim’i terör amaçlı kullananlara çok iyi bir cevap olacağını iddia etti.

Kuşku duymak gerek

Kahire Ayn Şems Üniversitesi İsrailiyat uzmanı Dr. İbrahim el-Bahravi de yaptığı açıklamada, ” Bu tefsire ilişkin iyi niyetlere güvenmek mümkün değil. Böyle bir tefsirin pazarlamasını yapanların iyi niyetli olduklarını söyleyemeyiz. Dolayısıyla “gerçeğe ulaşmak için şüphe etmek gerek” prensibini uygulamakta fayda var “ dedi.

Başını çekenler CIA bağlantılı

Burada amaç küreselleşmeyle ekonomik, BOP ya da BİP ile siyasal, peygambersiz

bir Müslümanlık ile de kültürel açıdan sömürgeleştirme isteğidir

ABD başta olmak üzere Batılı emperyalist güçler tarafından İslam’ın dilinin tahrif edilmek istendiğini belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, ” Ilımlı İslam başta olmak üzere, İslam’a yeni kavramlar getirerek İslam’ın dilini, terminolojisini bozmak istiyorlar. Cihad, şeriat, tesettür gibi kavramları İslam lügatından çıkarmak gibi bir takım amaçları var. Peygambersiz bir Müslümanlık, İslamiyet istiyorlar. Bunun başını çeken de ABD’de kendisine sivil toplum kuruluşu denen ancak CIA bağlantılı kurumlar. İslam’ı batı emperyalizminin kıskacına alarak ve yeni şekil vererek müslüman ülkelere empoze etmek istiyorlar. Dolayısıyla yapılmak istenen çalışmanın amacı budur “ dedi. ABD’nin çıkarlarına hizmet edecek bir müslümanlık yaratılmak istendiğini belirten Hatipoğlu şunları kaydetti:

Özel planın parçası

” Daha önce de Furkan-ı Hakim diye bir Kur’an çalışması ortaya attılar. Burada amaç küreselleşmeyle ekonomik, BOP ya da BİP ile siyasal, peygambersiz bir müslümanlık ile de kültürel açıdan sömürgeleştirmek istiyor. Bu saldırılar bildiğimiz misyonerlik faaliyetlerinden çok farklı. Bu ABD’nin gerçekleştirmek istediği özel bir planın parçası.”

Amaçları İslama sızıp çarpıtmak

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yümni Sezen tefsir konusunda bilimsel açıklamaların ayrı bir konu olmasına rağmen, bu konunun da bir sosyolojik boyutunun bulunduğunu kaydetti. Sezen, “İsrailiyat yöntemiyle bir tefsir yapılıyorsa buna çok dikkat edilmesi gerekir. İslam’da tahribata neden olur” diye konuştu. İsrailiyat yöntemiyle yapılan tefsirlerin çok büyük hatalarla dolu olduğunu belirten Sezen, “Şimdi şunu iyi analiz edelim. Peygamberimizin eşi Hazreti Ayşe’nin 9 yaşında olduğunu söylemişlerdir. Böyle bir iddia ortaya atmışlardır. Buna inanmak mümkün değildir. Kaldı ki daha sonra yapılan bilimsel araştırmalar bunun doğru olmadığını en az 16 yaşında olduğunu ortaya koymuştur. Bu tür yönlendirmelerle Müslümanların kafası karıştırılmak isteniyor” dedi. Sezen, şunları kaydetti: “Bunun adını artık biliyoruz. Ilımlı İslam ya da başka bir şey deyin, ama İslam’a karşı böyle bir proje var. Bu büyük projenin teolojik kısmı. ABD ve AB bu projeyi hayata geçirmek için teolojik zemin yaratmak istiyor. Bu alanı kullanarak hakimiyet kurmak istiyorlar. Amaç elbette ki İslam dünyasının kafasını karıştırmak. Buna yakın aydın kesimleri de ehlileştirerek kendi amaçları için kullanmak istiyorlar.”

Kur’an-ı Kerim tefsirini herkes yapamaz

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın kurduğu sitede sözde Kuran’ı Kerim tefsiri yaptırması ilahiyatçılar arasında da tepkiye neden oldu. DP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, öncelikli olarak tefsiri görmek gerektiğini belirterek, “Orada da Müslümanlar yaşıyor, onlara yönelik mi yapılıyor, şu aşamada bilemiyorum. Ancak Kuran’ı Kerim tefsirini herkes yapamaz. Öte yandan batının son dönemde İslam’a bakışı da ortada” şeklinde konuştu.

yeniçağ

Gönderi tarihi:

selam.

kardeş,

yaptığın alıntı yazıyı okudum,

Bizde kendisinin müslüman olduğunu iddia edenlerin kuran ayetlerini nasıl tahrif ederek yanlış meallendirdiklerini gördük,

Onların bu tahrifleri dahi kurandan hiç bir şeyi eksiltemedi,

aksine başka ayetlerde süratlarına şamar gibi indi,

Ha şimdide kendilerine nasraniyiz, veya yahudiyiz diyenler, tefsir etsinde görelim,

Kuran onların tahriflerinide, şamar gibi süratlarına çarpacaktir.

Çünkü kuran kendisi bizzat hem tefsir, hem müfessirdir,

yanı kuran kendisi kendisini açıklamaktadır.

Kurananın bütünlüğüne uymayan hiç bir tefsir, eleştiriden kurtulamaz,

Tefsirde aslolan,

Allahın muradının ne olduğunu, yine kuran ayetleri ile açıklamaktır.

Ama, şimdiyekadar yapılan tefsirlerin çoğunda, Müfessir, Allahın muradının ne olduğundan çok,

Kendi muraadini Allahın muraadi imiş gibi göstermek olmuştur.

Uzağa gitmeye gerek yok,

Müslümanlar arasındakı, tahrifçiler,

nasraniyler ve kendilerine yahudiyiz diyenleri, aratmamaktadırlar.

Kuran kendilerine müslümanız diyenlerin foyalarını nasıl ortaya çıkarmışsa,

bundan sonrada, tefsir yapacak olanların foyalarını ortaya çıkaracaktir.

bu konu hakkında yazacağım bu kadardır.

saygılarımla.

Evren.

Gönderi tarihi:

15/9- Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

fazla söze gerek yok sanırım ALLAH'In sözü her sözden üstündür

selametle..

Allahın sözü elbet sonsuza kada baki kalır..Evren Bey e ise katılmamak elde değil şüphesiz,Kuran kendi kendini mutlaka açıklar..

Tevbe(*) Sûresinin 32 . Ayetinde

Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa kafirler hoşlanmasalar da Allah, nurunu tamamlamaktan başka bir şeye razı olmaz.

Saff(*) Sûresinin 8 . Ayetinde

Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Onlar ne yaparlarsa yapsınlar,Allah nurunu mutlaka tamamlar..

Gönderi tarihi:
Bunlar komplo teorileri. Korkulacak bir şey yok. Yeryüzünde hiç bir insan,hiç bir kurum islamı çarpıtamaz,tahrf edemez,buna gücleri yetmez.Çünkü zaten kuranın kendisi çarpık.

carpiklik kuranda degil,insan olarak bizlerin algilayisinda, sayin hoppa,

kendi anlayis ve algilayislarimizi, Allaha mal etmemizde yatiyor,

Bizlerin, inanmamizda yada inanmamamizda, Allahin hic bir cikari yoktur,

Yine bizleri dusundugunden, kutlu mesajlar gondermistir,ve kutlu mesajlari ileten kutlu elciler gondermistir,

Bi sitede cok yazistik, ben anlatmaktan yoruldum, ama insanlarin cogu, elestirmakten yorulmadi.

insan, her nekadar inanmiyorum desede,yinede, sorular soruyor, sorularina cevaplar ariyor,

inanmak, veya yasamak icin, degil,

sadece kafa karistirmak icin buradalar,

Kendi carpikliklarimizi, Allaha mal etmeden,

vahye teslim olalim,

hic suphesiz, anlamadiklarimizdan degil, anladiklarimizdan yasantiya dokup dokmediklerimizden sorumluyuz,

Bir is yerinde calisan isci, nasil ki kendi is verenine karsi sorumlu ise, bizlerde bizleri yoktan var edene karsi sorumluyuz,

Bu dunyaya gelmek, yada gelmemek bizlerin elinde olmadigi gibi,

Kuralsiz sekilde yasamakta bizlerin elinde degil,

Ulkelerin nasil, ulkeyi yonetecek yasalari varsa,

Insanlari yoktan var eden, Allahinda insanlari basi bos birakmadigindan, insanlar icin kuranllar koymasi kacinilmaz bir gercek.

oyle ise, o yasalara teslim olmak o dogrultuda hayatimizi duzenlememiz gerekir,

Bir insan bir eve misafir gittiginde, o evin kurallarina ister istemez, nasil uyuyorsa,

Misafir olarak geldigimiz su dunyadaki, Allahin yer yuzundeki yasalarina tabiy olmamiz gerekir,

benim evime misafir olarak gelseniz, benim kuralim, evime girerken ayakkabilariniz cikarmanizdir,

ben cikarmadan giriyorum dediginiz taktirde, bende misafirlige kabul etmiyorum deme hakkina sahiptir ev sahibi.

Ev sahibine, bu hakki cok gormuyoruzda.

Rabbbimin, insanlardan yine insanlarin menfaati icin kuranllar koymasinimi cok goruyoruz.?

oysa rabbim, misafir kabul etmeyen ev sahibi gibide degil,

Kendisine inansin yada inanmasin,

herkesi kabul ediyor,

Kurallarini uygulasin yada uygulamasin, hepsine dunyada yasadigi surece, secme ozgurlugu veriyor,

ama gelecekte sonucuna katlanmak sarti ile,

Ben gelecek olduguna, tekrar diriltilecegime inanmiyorum diyen insanlarda oluyor,

O insanlara bile, Nasil diriltecegini,

Kurallarina uyanlari, nasil mukafatlandiragini, uymayanlari nasil cezalandiracagini tek tek acikliyor.

Bu dunyada, secme ozgurlugu veriyor,

ama ahirette secme ozgurlugu yok,

saygilarimla.

Evren.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.