Φ politika Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 Hep ayni terane hep ayni önyargi.amac Türk ulusunu suclamak,suclamak icin ellerindeki malzemeler,bir kitabi doldurmayacak kadar az ama bunu öyle cogaltiyorlarki birazcik bilgimiz olmasa inanacagiz dediklerine,bunlar yurt disinda aynen böyle calisiyorlar Türk devletine karsi,adlarina su dernegi bu dernegi diyerek siyaset yapiyor ve Türk milletine veryansin ediyorlar,kim bu ülkeye kötülük yapmis tepki almissa hemen onun yaninda cember olusturuyor ve ihanetini savunuyorlar,Bu milleti asli olmayan bir Ermeni davasiyla sucladilar suclayanlar hemen demokrat veya devrimci ilan edildi ve savunmaya alindi.Birkac kendini bilmez veya suc islemek icin biraraya gelmis olanlarin isledikleri suclar hemen bir millete mal edildi,Türk milleti ya fasist oldu yada azinliklarin düsmani halbuki dünyanin hicbir ülkesinde azinliklar Türkiyedeki kadar özgür olamamislardir.Ama fitne rahat durmuyor karistiriyor kimin adina kendiside bilmiyor ama karistiriyor,neden karistiriyorsunuz diye soruldugunda hemen cevap hazir,"milliyetcilik ötesi düsünceler"peki nasil olmaliydi?Ihanet edenle birlik olmak gerekirdi,bu millete karsi calisanlarla birlik olmak gerekirdi,Ermeni davasimi?evet vardir denmeliydi,PKK mi tabi haklilar kardesim denmeliydi,eger bunlar denseydi "milliyetcilik ötesi düsünce"olmayacakti.Ayrilikciligi yapanlar kendileridir,bu ülkeyi bölmeye calisanlara insan haklari diye arka cikanlar kendileridir,Lozanda imzalanan antlasmaya göre azinlik olmayanlari azinlik diye niteleyenler kendileridir,Ermeni davasina sahip cikanlar kendileridir ama bu kendilerinesöylendiginde "milliyetcilik ötesi düsünce"oluyor.Heralde kendimi inkar ederek bende onlar gibi sadece Diyarbakirdaki cocuklardan bahsedersem iste o zaman onlarin istedigi gibi bir insan olup cikarim. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 İşte bakın sorun burada başlıyor.Sayın Politika lütfen dönünde şu tarihimize bir bakın.O tarihte kimler var!O tarihte Türkler,KürtlerErmeniler,Romanlar...var da var.Bizi buluşturan ortak nokta BU ÜLKENİN İNSANI OLMAK!Ve aynı kaderi paylaşmak. Ben Hrant Dink'i vatan için öldürdüm diyen zavalııya döner şunu söylerim;ölen o değil ama biten sensin.O kadar gözün kapalı ki farkında değilsin senden bir canın gittiğini.MİLLİYETÇİLİK kendi milletini,kendi insanını sevmektir dedim;diyorum.Siz milliyetçi değilsiniz,ötesi!Sizin için herkes düşman.Sayın Politika Nazım Hikmet gibi birini tanımamazlıktan gelen zihniyet,ölümüne rağmen vatan haini ilan eden zihniyet,Azizi Nesin'gerçeklerinden dolayı gözü kapalı eleştiren zihniyet,Ahmet Kayayı sırf kürtçe bir kipten dolayı çatal yağmuruna tutan zihniyet,Madımak otelinde diri diri verilen canları meşrulaştıran zihniyet,Gazi mahallesinde insanlarına kurşun yağdıran zihniyet,Daima yok sayan daima öldüren daima düşman gören ve ÖTEKİLEŞTİREN zihniyet.İşte bu zihniyet bMİLLİYETÇİLİK ÖTESİ OLAN ZİHNİYETTİR yani FAŞİZMDİR. Ermeni değilim;gerekirse olurum.Almanyada kendini bilmez nazi kalıntıları saldırıken Türk kardeşime gerekirse alanlarda saatlerce lanetlerim.Anlamayacaksınız yine ama inanın benim tek kimliğim iİNSAN olmaktır.Diyarbakırlı çocuklardan rahatsız olmayın;onlar Diyarbakırlı aynı zamanda onlar TÜRKİYELİ.Onlar bu ntoprağın öksüz bırakılmış yarınları.Demoktratiksiniz değilsiniz;ne düşünürsünüz,hayata karşı tavrınız....sonuna kadar saygım var ama lütfen gelin cennetiyle cehennemiyle bizim ama sadece bizim olan bu topraklara sahip çıkalım.Yarına tarihini anlayamamış bir nesil değil;tarihini sorgulamış ve onunla barışmış aydınlık bir nesil bırakalım. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 Nazi Almanyası'nın Sovyet'lerin başkentini kuşattığı yıllarda mı sovyet tehdidi vardı. Aynen öyle. Hitler en büyük tehdit olarak gördüğü için asıl hedefini Moskova olarak belirlemişti. Ne Paris, ne Londra... Asıl ve en önemli hedefi Moskova idi. Sırf bu amaç için mühendislerine hava soğutmalı motor yaptırdı. Kurmayları bu harekatın çok zor olacağı konusunda kendisini uyardılar ama diğer ülke işgalleri Hitler için çerez çekirdekti. Sovyetler'i dize getirmeden hiç bir amacının yerine gelmeyeceğini biliyordu. Tüm gücüyle yüklendi, fakat başaramadı. Neyin ne olduğunu ve ne olacağını bilen bilir, kafanı yorma sen... Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2008 Yazarlar ve sairler su anki dönemde bile hala tutuklaniyor ve hatta bazilari ülkeyi terk etmek zorunda kaliyorlar ( gidenlere de arkasindan tutanmi var diyen zihniyet cok tabiiki), burada demekki halaa söylediginiz gibi "sanal Sovyet tehditi" var galiba. Tehdit tabiki önemli mevzuu. Sovyet tehdidi bitmedi. O hep vardı ve var olacak. Adı Ahmet, Mehmet tehdidi olur ama tehdit bitmez. Sömürülenler varoldukça onların iktidara geçme tehdidi de hep vardır. O tehdidin adı değişir. Bak Amerika'ya Sovyet tehdidi bitti diye tehditsiz mi kaldı. Yok adamlar akıllı kendi tehditlerini kendileri yarattılar. Tehdit bu şakaya gelmez. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Kafkas; güneş Sibirya; kar Seslenebildiğiniz kadar ses- -lenin 24 saatte 24 saat Lenin 24 saat Marks 24 saat Engels Eğer bu şiirse, Nazım da şairdir... Bence bu şiir filan değil, dolayısıyla yazan da şair değil. Birinin kralın çıplak olduğunu söylemesi gerekiyor. Nazım'in şiirleri berbattır, şiir bile denecek kılıkta değildir. Nazım'ın şiir kitabına değil para vermek, üste para verseler almam... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Kafkas; güneş Sibirya; kar Seslenebildiğiniz kadar ses- -lenin 24 saatte 24 saat Lenin 24 saat Marks 24 saat Engels Eğer bu şiirse, Nazım da şairdir... Bence bu şiir filan değil, dolayısıyla yazan da şair değil. Birinin kralın çıplak olduğunu söylemesi gerekiyor. Nazım'in şiirleri berbattır, şiir bile denecek kılıkta değildir. Nazım'ın şiir kitabına değil para vermek, üste para verseler almam... Eh arkadaşım insan bu kadar da siyasi yaklaşmaz.Korkma zaten onun kitabını da sokaklarda satmazlar;o kadar değersiz değildir.Neden şiir değil;gerçekten edebi değerden yoksunluğundan mı baktınız bu satırlara yoksa....? Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 19 YAŞIM Benim ilk çocuğum, ilk hocam, ilk yoldaşım 19 yaşım Sana anam gibi hürmet ediyorum edeceğim Senin ilk arşınladığın yoldan gidiyorum gideceğim Benim ilk çocuğum, ilk hocam, ilk yoldaşım 19 yaşım * Çok uzaklarda yuvarlanıyor başım Oturuyor 19 yaşım yatağımın başucunda ellerimin avucunda bana diyor ki; -- kafamızda getirelim geri o delikanlı günleri cancazım, o dehşetli güzel günleri... * Köpüklü şahlanışların dönüm yeri.. Dünyanın altıda biri; kan içinde doğuran ana.. İstasyondan istasyona yalınayak tankları kovalayarak açlıkla yarış... Şarkıların boyu kilometre ölümün boyu bir karış... * Kafkas; güneş Sibirya; kar Seslenebildiğiniz kadar ses- -lenin 24 saatte 24 saat Lenin 24 saat Marks 24 saat Engels Yüz dirhem kara ekmek, 20 ton kitap Ve 20 dakika şey! .. * Ne günlerdi heheheeey Onlar ne günlerdi ahbap! ! .. Çok uzaklarda yuvarlanıyor başım Duruyor karanlıkta 19 yaşım Lambayı yakıyorum Ona hayretle Muhabbetle Hürmetle Ve daha bilmem neyle bakıyorum Bakışıyoruz * Yılların arkasında çırptı kanadını 'Strasroy Ploşaat' ın saat kulesi Yaşıyor herhangi bir 24 saatini Vatandaş kavgasının darülfünun talebesi; Balık çorbası, tüfek talimi, tiyatro, balet KİTAP.. Patetes kamyonu başında süngü tak bekle nöbet KİTAP... KİTAP... Madde, şuur, istismar, fazla kıymet KİTAP... KİTAP... KİTAP... Manikür; Hayır, Diş fırçası; Evet. KİTAP... KİTAP... KİTAP... Bu ne 24 saat Bu ne 24 saattir ahbap! ! * Aşk; Yoldaş, Profesör; Yoldaş, Zenci; Coni, Alman; Telman, Çinli; Li Ve 19 yaşım Yoldaş da yoldaş, yoldaş da yoldaş, Yoldaşım... Yılların arkasında yuvarlanıyor başım Başım yuvarlanıyor Uzun saçlarından tutuştu yıllar Yıllar yanıyor Yanıyor da yanıyor... * Oku Yaz Boz Bağır Çağır! Bütün kuvvetinle nefes al... Kafanda, kalbinde Etinde İskeletinde ihtilal... İhtilal; Gündüz-gece Gece ormanda çam dalları yakarak, Bembeyaz Yusyuvarlak aya bakarak, Hep bir ağızdan şarkılar söyleniyor.. Ve bu anda Kuvvetli dinç Bir ağrıdan gelen deli bir sevinç Sıçrar atlar köpüklenir çatlar Kafanda... * Haaayydaa, Beyaz orduları dumanlı ufuklar gibi önüne katan Bir kızıl süvarisin, Bir kızıl süvariyim, Bir kızıl süvariyiz, Bir kızıl, , , , , Geçti üç yıl Ey benim 19 yaşım, Ormanda çam dalları yaktığımız Hep bir ağızdan şarkılar söyleyerek aya baktığımız Gecelerin üstünden........ Ben yine söylüyorum aynı şarkıları Döndürmedi rüzgar beni havada yaprağa, Ben kattım önüme rüzgarı... Ve sen ki en yıkılmazları yıkabilirsin, Gözüme bakabilir Elimi sıkabilirsin... Ve sen ki... Sen, BENİM İLK ÇOCUĞUM, İLK HOCAM, İLK YOLDAŞIM 19 YAŞIM NAZIM HİKMET RAN Şiir mi canım şimdi bu. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Hep ayni terane hep ayni önyargi.amac Türk ulusunu suclamak,suclamak icin ellerindeki malzemeler,bir kitabi doldurmayacak kadar az ama bunu öyle cogaltiyorlarki birazcik bilgimiz olmasa inanacagiz dediklerine,bunlar yurt disinda aynen böyle calisiyorlar Türk devletine karsi,adlarina su dernegi bu dernegi diyerek siyaset yapiyor ve Türk milletine veryansin ediyorlar,kim bu ülkeye kötülük yapmis tepki almissa hemen onun yaninda cember olusturuyor ve ihanetini savunuyorlar,Bu milleti asli olmayan bir Ermeni davasiyla sucladilar suclayanlar hemen demokrat veya devrimci ilan edildi ve savunmaya alindi.Birkac kendini bilmez veya suc islemek icin biraraya gelmis olanlarin isledikleri suclar hemen bir millete mal edildi,Türk milleti ya fasist oldu yada azinliklarin düsmani halbuki dünyanin hicbir ülkesinde azinliklar Türkiyedeki kadar özgür olamamislardir.Ama fitne rahat durmuyor karistiriyor kimin adina kendiside bilmiyor ama karistiriyor,neden karistiriyorsunuz diye soruldugunda hemen cevap hazir,"milliyetcilik ötesi düsünceler"peki nasil olmaliydi?Ihanet edenle birlik olmak gerekirdi,bu millete karsi calisanlarla birlik olmak gerekirdi,Ermeni davasimi?evet vardir denmeliydi,PKK mi tabi haklilar kardesim denmeliydi,eger bunlar denseydi "milliyetcilik ötesi düsünce"olmayacakti.Ayrilikciligi yapanlar kendileridir,bu ülkeyi bölmeye calisanlara insan haklari diye arka cikanlar kendileridir,Lozanda imzalanan antlasmaya göre azinlik olmayanlari azinlik diye niteleyenler kendileridir,Ermeni davasina sahip cikanlar kendileridir ama bu kendilerinesöylendiginde "milliyetcilik ötesi düsünce"oluyor.Heralde kendimi inkar ederek bende onlar gibi sadece Diyarbakirdaki cocuklardan bahsedersem iste o zaman onlarin istedigi gibi bir insan olup cikarim. saygilarla Dost aci konusur derler, ülkesini gercek seven o ülkede yasanan kirli ve yanlis olaylarin üzerine gider ve bir daha olmamasi icin caba gösterir. Bunu sadece gercek bir dost yapar. Türkiye'de sözde vatanseverlerin nasil PKK terör örgütü ile calistigi iddaasini veren haberi "Milliyetciler tutuklaniyor" baslikli konuda kisa zaman önce yayinladim. Türk'ten baska herkesi kedisine düsman gören bir zihniyet Türkiye'nin gercek dostu olamaz. Bu tür zihniyetlerden dolayi o güzel ülkem devamli yargilandi ve yargilaniyor. Kendi kendini överek ve baska ülkeleri kücümseyerek hic bir ülke medeniyete kavusmamistir ve bizde kavusamayacagiz bu gidisle. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 İşte bakın sorun burada başlıyor.Sayın Politika lütfen dönünde şu tarihimize bir bakın.O tarihte kimler var!O tarihte Türkler,KürtlerErmeniler,Romanlar...var da var.Bizi buluşturan ortak nokta BU ÜLKENİN İNSANI OLMAK!Ve aynı kaderi paylaşmak. Ben Hrant Dink'i vatan için öldürdüm diyen zavalııya döner şunu söylerim;ölen o değil ama biten sensin.O kadar gözün kapalı ki farkında değilsin senden bir canın gittiğini.MİLLİYETÇİLİK kendi milletini,kendi insanını sevmektir dedim;diyorum.Siz milliyetçi değilsiniz,ötesi!Sizin için herkes düşman.Sayın Politika Nazım Hikmet gibi birini tanımamazlıktan gelen zihniyet,ölümüne rağmen vatan haini ilan eden zihniyet,Azizi Nesin'gerçeklerinden dolayı gözü kapalı eleştiren zihniyet,Ahmet Kayayı sırf kürtçe bir kipten dolayı çatal yağmuruna tutan zihniyet,Madımak otelinde diri diri verilen canları meşrulaştıran zihniyet,Gazi mahallesinde insanlarına kurşun yağdıran zihniyet,Daima yok sayan daima öldüren daima düşman gören ve ÖTEKİLEŞTİREN zihniyet.İşte bu zihniyet bMİLLİYETÇİLİK ÖTESİ OLAN ZİHNİYETTİR yani FAŞİZMDİR. Ermeni değilim;gerekirse olurum.Almanyada kendini bilmez nazi kalıntıları saldırıken Türk kardeşime gerekirse alanlarda saatlerce lanetlerim.Anlamayacaksınız yine ama inanın benim tek kimliğim iİNSAN olmaktır.Diyarbakırlı çocuklardan rahatsız olmayın;onlar Diyarbakırlı aynı zamanda onlar TÜRKİYELİ.Onlar bu ntoprağın öksüz bırakılmış yarınları.Demoktratiksiniz değilsiniz;ne düşünürsünüz,hayata karşı tavrınız....sonuna kadar saygım var ama lütfen gelin cennetiyle cehennemiyle bizim ama sadece bizim olan bu topraklara sahip çıkalım.Yarına tarihini anlayamamış bir nesil değil;tarihini sorgulamış ve onunla barışmış aydınlık bir nesil bırakalım. Sadece kendisinden baskasini insan kabul etmeyen bir zihniyete ne anlatsaniz azdir. Öyle bir zihniyetki bu, sanki ülkenin sahipleri sadece onlar ve her sey sirf onlardan sorulur. Onlar bilir kimin terörüst, vatanhaini ve Türk düsmani oldugunu. Ama diger taraftan PKK ile isbirligi yapan ceteleri ve sözde ulusalcilari ve milliyetcileri korurlar, yaptiklari hainligi bireysel deyip gecistirirler. Bu zihniyet aslinda öteninde ötesinde. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 19 YAŞIM Benim ilk çocuğum, ilk hocam, ilk yoldaşım 19 yaşım . . Şiir açık seçik,sınırları belli olmayan bir anlatım türüdür.Kimileri için uyak ve ölçü,kimilerine göre ahenktir.Hayalerle örülmüş,seslerin uyuşmasına dayanan bu anlatım türü ''nesir olmayan'' bir anlatımdır.Siz bir şiiri incelerken biçim (nazım,kafiye,vezin ve dil) ve içerik(iç ahenk,mecaz ve tema) olarak ele almak zorundasınız.Divan edebiyatında ki şiirlere baktığınızda saruz vardır,keskin kurallar geçerlidir.Tanzimat ve daha sonra ki yeni edebiyatta bu yerini ahenkli mısraların gelişigüzel ifadesine dönüşmüştür. Söz konusu Nazım Hikmet Ran ise o gerçekten çok iyi bir şairdir.Ve Benim ilk çocuğum, ilk hocam, ilk yoldaşım 19 yaşım Sana anam gibi hürmet ediyorum edeceğim Senin ilk arşınladığın yoldan gidiyorum gideceğim Benim ilk çocuğum, ilk hocam, ilk yoldaşım 19 yaşım mısraları bana bu işçiliğn bir dahisini anlamak için yetiyor.Ana gibi hürmet etmek,ilk çocukluk,ilk yoldaş olmak...bunlar içimi saran mısralar!Emin olun ki biraz önyargılarınızdan bağımsız düşünürseniz siz de bana hak vereceksiniz.Lütfen bir şair olarak fazlasıyla kendini kanıtlamış,bugüne taşınmış bir şairden bahsederken biraz daha nesnel olmaya çalışın. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Sadece kendisinden baskasini insan kabul etmeyen bir zihniyete ne anlatsaniz azdir. Öyle bir zihniyetki bu, sanki ülkenin sahipleri sadece onlar ve her sey sirf onlardan sorulur. Onlar bilir kimin terörüst, vatanhaini ve Türk düsmani oldugunu. Ama diger taraftan PKK ile isbirligi yapan ceteleri ve sözde ulusalcilari ve milliyetcileri korurlar, yaptiklari hainligi bireysel deyip gecistirirler. Bu zihniyet aslinda öteninde ötesinde. Evet Sevgili arkadaşım maalesef bu çok acı!Öldürülenin de öldürenin bizden olduğu;birbirimize benzetilirken birbirimizden uzaklaştırılan bir süreçten geçiyoruz.Zihniyetler karanlık olunca bugünde karanlıklara gömülüyor,yarın ise doğacak güneşini kaybediyor.Yine de umutla arkadaşım.Bizim olan bir dünya için,bizim olan bir Türkiye için yine de umut kardeşim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2008 Hala ayni sloganlar atiliyor devrimci gecinenlerin bitmeyen sizlanmalari,bölücülere arka cikmayi milliyetci olmaya yegleyen,ülkesini sevenleri ceteler diye yorumlayan sanki 70 milyonlik Türk ulusu ceteymis katilmis gibi.Herseyin güzelini istiyoruz diye öne cikanlar kendilerinden baskasinin görüslerini insanliktan uzak,karanlik zihniyetli olarak görmeye devam ederken ulusuda ayni sekilde yorumlarlar.Sanki bu ülkeyi 1920 lerde Komünistler kurtardi.Bugün milliyetcilere saldirmaktan zevk alanlar,milliyetcileri tehlike olaraK görenler 70 yil Sovyet zulmü altinda inleyen halklar icin seslerini cikarmadi göz ve kulaklarini kapadilar.Bu zulüm ortada iken hala insanliktan insan olmaktan bahsedenler asil acinmasi gerekenlerdir.Birtakim isimleri kendilerine referans olarak alip onlarin sirtindan ajitasyon ve demagoji yapanlar aslinda ergenekondan farksizdirlar,ellerinde henüz o imkan olmadigi ve yeterli yandas bulamadiklari icin simdilik sadece sözle saldirmaktadirlar.Kendilerini kendi baslattiklari bir savasin figuranlari olarak görmeye o kadar alismislarki Don Kisotun yel degirmenleriyle savasmasi gibi olmayan bir düsmana karsi atis yapmaktadirlar,hedefleri Türk ulusudur,cünkü Türk ulusu Atatük milliyetcisidir,Atatürk milliyetcilerine dil uzatanlarin hangi hesaplar pesinde oldugunu anlamak icin onlarin savunduklari degerlere bakmak gerekir.Seriatcilar icin nasilki Laiklik dinsizlikse bunlarada milliyetcilik ters düser cünkü onlar öyle sartlandirlip Türkiyenin gündemine yerlesiyorlar. Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur ve Türk'ün en büyük düsmanida Türktür.Bu gercekleri ideolojik nedenlerle inkar etmek,sirf Türk insanini alcaltmak ciddiyetten uzaktir.Türkler kime dostluk elini uzattilarsa bunun karsiliginda ihanet gördüler.Ne varki karanlik ideolojiler,Türkten cok Türk karsitlarina sempati besledikleri icin oturup kalkip Türk ulusuna dil uzatirlar ve bunu yaparkende insan olmaktan bahsederler. Bu ülkede Türküyle Kürdiyle,Ermenisi Rumu Yahudisi herkes rahat ve huzur icinde yasamistir.Bazi kendini bilmezleri baz alarak bir ulusu kötüleyenlerin önce aynada kendilerine bakmalari gerekir. Kendini bilmezlerden bahsetmemizde bunlara yetmez onlar aynen kendi düsündükleri gibi herkesin Türk ulusuna dil uzatmasini beklerler. 70 milyonluk bir ülkede tabiiki siyasi cinaetler olacaktir hangi ülkede olmuyor bunlar.Almanya Fransa tüm Avrupa ülkeleri acik acik irkcilik yaparken hala önce kendimize bakalim sonra Avropaya laf edelim denerek sanki bu ülkede sabah aksamyabancilar katlediliyor,Aleviler yakiliyor,misyonerler öldürülüyor gibi bir propaganda mekanizmasi halinde calismalayapilmaktadir.Türk halki saf ve merhametlidir onu baska kimliklere sokarak kendinize benzetmeye calismayin. Sizin yolunuz aydinlik yoluysa varin saglicakla yolunuza gidin ama birakin milletle hesaplasmayi,önce siz kendi kendinize hesap sorun"BEN NE YAPTIM BU MILLET ICIN ONA SALDIRMAK DISINDA?" ve sonrada bu milletin bayrak ve vatan sevgisini sorgulayin. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 Sayın Politika o sloganik ifadeleri kullanan sizsiniz!Bir kez aynayı kendinize çevirin! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Hala ayni sloganlar atiliyor devrimci gecinenlerin bitmeyen sizlanmalari,bölücülere arka cikmayi milliyetci olmaya yegleyen,ülkesini sevenleri ceteler diye yorumlayan sanki 70 milyonlik Türk ulusu ceteymis katilmis gibi.Herseyin güzelini istiyoruz diye öne cikanlar kendilerinden baskasinin görüslerini insanliktan uzak,karanlik zihniyetli olarak görmeye devam ederken ulusuda ayni sekilde yorumlarlar.Sanki bu ülkeyi 1920 lerde Komünistler kurtardi.Bugün milliyetcilere saldirmaktan zevk alanlar,milliyetcileri tehlike olaraK görenler 70 yil Sovyet zulmü altinda inleyen halklar icin seslerini cikarmadi göz ve kulaklarini kapadilar.Bu zulüm ortada iken hala insanliktan insan olmaktan bahsedenler asil acinmasi gerekenlerdir.Birtakim isimleri kendilerine referans olarak alip onlarin sirtindan ajitasyon ve demagoji yapanlar aslinda ergenekondan farksizdirlar,ellerinde henüz o imkan olmadigi ve yeterli yandas bulamadiklari icin simdilik sadece sözle saldirmaktadirlar.Kendilerini kendi baslattiklari bir savasin figuranlari olarak görmeye o kadar alismislarki Don Kisotun yel degirmenleriyle savasmasi gibi olmayan bir düsmana karsi atis yapmaktadirlar,hedefleri Türk ulusudur,cünkü Türk ulusu Atatük milliyetcisidir,Atatürk milliyetcilerine dil uzatanlarin hangi hesaplar pesinde oldugunu anlamak icin onlarin savunduklari degerlere bakmak gerekir.Seriatcilar icin nasilki Laiklik dinsizlikse bunlarada milliyetcilik ters düser cünkü onlar öyle sartlandirlip Türkiyenin gündemine yerlesiyorlar. Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur ve Türk'ün en büyük düsmanida Türktür.Bu gercekleri ideolojik nedenlerle inkar etmek,sirf Türk insanini alcaltmak ciddiyetten uzaktir.Türkler kime dostluk elini uzattilarsa bunun karsiliginda ihanet gördüler.Ne varki karanlik ideolojiler,Türkten cok Türk karsitlarina sempati besledikleri icin oturup kalkip Türk ulusuna dil uzatirlar ve bunu yaparkende insan olmaktan bahsederler. Bu ülkede Türküyle Kürdiyle,Ermenisi Rumu Yahudisi herkes rahat ve huzur icinde yasamistir.Bazi kendini bilmezleri baz alarak bir ulusu kötüleyenlerin önce aynada kendilerine bakmalari gerekir. Kendini bilmezlerden bahsetmemizde bunlara yetmez onlar aynen kendi düsündükleri gibi herkesin Türk ulusuna dil uzatmasini beklerler. 70 milyonluk bir ülkede tabiiki siyasi cinaetler olacaktir hangi ülkede olmuyor bunlar.Almanya Fransa tüm Avrupa ülkeleri acik acik irkcilik yaparken hala önce kendimize bakalim sonra Avropaya laf edelim denerek sanki bu ülkede sabah aksamyabancilar katlediliyor,Aleviler yakiliyor,misyonerler öldürülüyor gibi bir propaganda mekanizmasi halinde calismalayapilmaktadir.Türk halki saf ve merhametlidir onu baska kimliklere sokarak kendinize benzetmeye calismayin. Sizin yolunuz aydinlik yoluysa varin saglicakla yolunuza gidin ama birakin milletle hesaplasmayi,önce siz kendi kendinize hesap sorun"BEN NE YAPTIM BU MILLET ICIN ONA SALDIRMAK DISINDA?" ve sonrada bu milletin bayrak ve vatan sevgisini sorgulayin. saygilarla Resmen ajitasyon ve kendisine herksi düsman görmek, gercekleri 1 gram bile yansitmiyor, kendim anlatip kendim inaniyorum mantigi. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2008 Kardeş neden ısrarla vatanseverliği gösteriyorsunuz.Merak etttim siz mi vatanseversiniz?Ahmet Kaya resmen kürtçe klip çekeceğim dediği için sürüldü.Ne bu ya vatanseverlik mi?Kendi vatandaşlarının diline tahammül edememek.Ama tabi Serdar Ortaç öatalı fırlatırken ya istiklal ya ölüm fetvası ile kendini içselleştiren vatanseverlerden. Evet ben vatan severim ,sizde Ahmet Kaya kaya gibimi vatanseversiniz yoksa! Ahmet Kaya kürtçe klip için falan sürgün olayı olmamıştır, hiçte alakası yoktur Adam resmen pkk teröristleri nazlıcan -bedirhan-suphi vb ayrıca ******* bununla beraber katil öcalana ''kürdüz biz öene kadar, apoyu özledik diye şarkılar yazan yine türkücü ahmetti...nasıl barınacaktı o zaman burda... Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2008 Evet ben vatan severim ,sizde Ahmet Kaya kaya gibimi vatanseversiniz yoksa!Ahmet Kaya kürtçe klip için falan sürgün olayı olmamıştır, hiçte alakası yoktur Adam resmen pkk teröristleri nazlıcan -bedirhan-suphi vb ayrıca ******* bununla beraber katil öcalana ''kürdüz biz öene kadar, apoyu özledik diye şarkılar yazan yine türkücü ahmetti...nasıl barınacaktı o zaman burda... Arkadaşım Nazlıcan şarkısı o zamana kadar neden suç sayılmadı da o gün sayıldı.Sonrası beni alakadar etmiyor zaten!Vatansever arkadaşlar siz diretmeye devam. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2008 Arkadaşım Nazlıcan şarkısı o zamana kadar neden suç sayılmadı da o gün sayıldı.Sonrası beni alakadar etmiyor zaten!Vatansever arkadaşlar siz diretmeye devam. ne yasağı arkadaşım ya siz bilerekmi yoksa bilmeyerekmi yazıyorsunuz ne zaman yasklandı...:=) şimdide bunu çıkardınız ..ne alakaysa ne yasağı bu? Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2008 ne yasağı arkadaşım ya siz bilerekmi yoksa bilmeyerekmi yazıyorsunuz ne zaman yasklandı...:=)şimdide bunu çıkardınız ..ne alakaysa ne yasağı bu? Yasaklandı mı dedim, ne zaman?Ben bunu yazmadım.Bir daha oku kardeş. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2008 Yasaklandı mı dedim, ne zaman?Ben bunu yazmadım.Bir daha oku kardeş. Suçlu sayılan yasaklı olmazmı?NE ZAMAN suç sayıldı diyelim Ahmet Kaya in şarkıları,Yasklı dönem daha öncesiydi yani o bahsettiğiniz olaylı ödül töreninde değil. zamında çıkardığı koçero adlı şarkısında devlete -millete-hakime -savcıya ağır hakaret ve küfürlerde bulunduğu için yasaklandı... olayı çarpıtmayın lütfen ...sanırım sözde şarkının içindeki küfürleri biliyorsunuz,suç sayılması normal değilmi yani. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2008 Suçlu sayılan yasaklı olmazmı?NE ZAMAN suç sayıldı diyelim Ahmet Kaya in şarkıları,Yasklı dönem daha öncesiydi yani o bahsettiğiniz olaylı ödül töreninde değil. zamında çıkardığı koçero adlı şarkısında devlete -millete-hakime -savcıya ağır hakaret ve küfürlerde bulunduğu için yasaklandı... olayı çarpıtmayın lütfen ...sanırım sözde şarkının içindeki küfürleri biliyorsunuz,suç sayılması normal değilmi yani. Suçlu sayılan yasak olmaz.Yasaklı dediğiniz dönem Türkiye'nin en zor dönemiydi ve dediğiniz yasak Ahmet Kaya ile sınırlı değildi.Ayrıca bir sanatçı sırf bir klip için olmadık şeyler yaşadı,herkes sustu.Bu ülkede şarkıları çalınmaz oldu.Ne için? Alıntı
Φ onuronur Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2008 Eğer bu şiirse, Nazım da şairdir... Bence bu şiir filan değil, dolayısıyla yazan da şair değil. Birinin kralın çıplak olduğunu söylemesi gerekiyor. Nazım'in şiirleri berbattır, şiir bile denecek kılıkta değildir. Nazım'ın şiir kitabına değil para vermek, üste para verseler almam... nazım iyi şiir yazar. modern şiiri anlamak biraz zordur, aslında zorluk şairi tanımamakdan ve aynı kaygılar gütmemekden kaynaklanır. nazımla zıt dünyaların insanıyız ama bazı kaygılarımız ortakdır . bu ortak noktaları yakalarsak anlamamız daha kolay olur. bu her şiir ve şair için söz konusudur. illa her okuyanda okudugunu anlayacak degil, anlamadı diyede degersiz olmaz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2008 Nazım Hikmet benim gibi düşünmeyen,Aziz Nesin benim gibi inanmayan biri olunca ne değişir onun sanatında.Teker teker yazayım.Öncelikle onlar iyi olmayanlardır,sanatı değil düşünceyi malzame yapanlardır.Sonra bu vatana hainlik yapanlardır.Dilleri şiddettir,tek amaçları başkalrına hizmettir. Osmanlı Döneminde yazılan divan edebiyatı eserlerini mutlaka herkes hayatının bir karesinde okuma fırsatını bulmuştur.Dikkat ettiniz mi hiç?O kadar çok padişaha,düzene methiyeler düzülür ki!Hiçbir sorunu yoktur bu imparatorluğun Bu dönemde bir nebze olsun eleştirme ve sorgulama hakkını kendinde bulanlar sürgünlere gönderilmiştir.Onlar yine anlaşılmayan,hiçbir işe yaramayan vatan hainleri oluvermiştir.Bu gelenek meşrutiyette de devam etti,bugünde devam ediyor.Ve hala sanatın adı konulmayan insanlar yazdıklarından dolayı yasaklanabilior,yargılanıyor ve yok sayılıyor.Ya uyup düzene pembe sayfalar düzelecek ya da ...! Ahmet Kaya o gecenin öncesi ya da sonrası ile değil sadece o gece ile vatan hainliği ile anılır oldu.Ve beni de sadece o gece ilgilendiriyor(Acemi avukatımız burada yoksun ama yüreğinin sıcaklığı hala iletilerinde.Allah'a emanet ol asker ocağında) Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2008 Nazım Hikmet benim gibi düşünmeyen,Aziz Nesin benim gibi inanmayan biri olunca ne değişir onun sanatında.Teker teker yazayım.Öncelikle onlar iyi olmayanlardır,sanatı değil düşünceyi malzame yapanlardır.Sonra bu vatana hainlik yapanlardır.Dilleri şiddettir,tek amaçları başkalrına hizmettir. Osmanlı Döneminde yazılan divan edebiyatı eserlerini mutlaka herkes hayatının bir karesinde okuma fırsatını bulmuştur.Dikkat ettiniz mi hiç?O kadar çok padişaha,düzene methiyeler düzülür ki!Hiçbir sorunu yoktur bu imparatorluğun Bu dönemde bir nebze olsun eleştirme ve sorgulama hakkını kendinde bulanlar sürgünlere gönderilmiştir.Onlar yine anlaşılmayan,hiçbir işe yaramayan vatan hainleri oluvermiştir.Bu gelenek meşrutiyette de devam etti,bugünde devam ediyor.Ve hala sanatın adı konulmayan insanlar yazdıklarından dolayı yasaklanabilior,yargılanıyor ve yok sayılıyor.Ya uyup düzene pembe sayfalar düzelecek ya da ...! Ahmet Kaya o gecenin öncesi ya da sonrası ile değil sadece o gece ile vatan hainliği ile anılır oldu.Ve beni de sadece o gece ilgilendiriyor(Acemi avukatımız burada yoksun ama yüreğinin sıcaklığı hala iletilerinde.Allah'a emanet ol asker ocağında) , , , Sizin gibi gercekleri yazan arkadaslari cani gönülden kutluyorum. Söylediginiz gibi osmanlidan bugüne aynisi devam ediyor. Siyasette olsun özel hayatta olsun her yerde. parti baskanlari bile saltanat gibi oturup kalkmiyorlar. Vatandaslar o kadar ezilmelerine karsin ezenler karsisinda size duaciyiz diyorlar ve onlari elestirenleride en büyük hain ilan ediyorlar,..... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.