Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

onuronur

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    51
  • Katılım

  • Son Ziyaret

onuronur tarafından postalanan herşey

  1. tabi tabi kesinlikle haklısınız erbakan ve şevket kazandır siz ne diyorsanız haklısınız. .............. sadece kişisel bir görüşüm degişti, onu belirtiyim yeter kesinlikle müze olmamalıdır madımak, ama kesinlikle
  2. cumhuriyet falan yıkılmıyor arkadaşlar cumhuriyet gerçek cumhuriyete kalb olacak olay budur 1920 ve 1930 lu yıllarda kurulan tüm cumhuriyetler tek adama dayalı sistemlerdi bunların saltanatlardan farklı algılanması ve itiraz edilmemesi için cumhuriyet fikri ortaya atıldı tahta yeni çıkanların toplumların gözünde hiç bir meşrulukları yoktu onlarda ''bakın biz saltanatları,krallıkları,çarlıkları kaldırdık ve cumhuriyeti getirdik'' dediler.. bu yönetim farklı dediler, artık sizler yöneteceksiniz dediler vs.vs. kendilerini ama zorla ama yalanlarla meşrulaştırmaya çalışdılar.. köylü toplumların agırlıklı oldugu vakitler iyi çalışdı sistem ama köylüler şehirlere gelip rahatlık talep etmeye başlayınca film koptu anlıyacagınız.. buna ''yeni ankara'' diyor bazıları.. bir çok toplum 1970 li yıllarda otoriter yönetimleri ile hesaplaşdı ve demokratik sistemlerini kurdular bizde daha yeni yeni, biraz sancılı olacak ama hayırlı olacak hayırlı olsun milletimize
  3. siz hiç bir tanım yapmıyorsunuz yada bilmiyorsunuz ama bilmediginiz hakkında konuşuyorsunuz bence bilgi sahibi olmadan fikir söylemek biraz absürt olmuyor mu? şeriat sözlük anlamı olarak gidilen yol anlamında demekdir bu en kestirme tanımdır ve gidilen yol anlamında herkesin bir şeriati vardır. hani ingilizceden türkçeye tercüme ederiz ya onun gibi bişi arapça kelimenin türkçe anlamı söylüyoruz sizin tanım diye ortaya koydugunuz şey islam, yani siz islam diyeceksiniz. ... tabi bu bir oyun, müslümana hakaret etmek direk olmaz, nede olsa müslümanların agırlıkda oldugu bir yedeyiz. ona gerici, mürteci diye saldıracaksınız yılların hicabı, başörtüsü nasıl türbana döndü degil mi? şimdi islam ile açıkdan savaşamazlar birileri ama irtica diyecek ve kitleleri kandıracak bir müddet sonra kendiside aynı senaryoya inanacak bundan 100 yıl evvel ''ben müslümanın ama islam şeriatine karşıyım'' diyen adamı tedavi ederlerdi. vs.vs biraz olsun anlaşılır olmuşdur umarım..
  4. kardeşim size ne başkasının nasıl yaşadıgı. yani siz kim oluyorsunuzda başkasına yol çiziyorsunuz. başkasına biraz saygınız olsun efendim. neden ikide bir başka milletleri söz konusu etmek zorundasınız? neden yani.. bende size daha başka absürt yaşam tarzları anlatayım isterseniz. yani böyle birşey olabilir mi? kusura kalmayın ama ksiyorum bu tartışmayı *********
  5. dostum bu şekilde iftira atarak bir yere varamazsınız. bunlar yanlış ve tepki çeker. haklı oldugunuz yerde haksız duruma düşersiniz. ben bir vahşeti, katliamı ve zulmü lanetlemek için kimseye dayanma ihtiyacı duymam. siz ve benzerleriniz olayı aslından saptırıp başka alanlarda da mevzi kazanmak için yazıyorsunuz. mazlumun dini olmaz dusturuna inanırız biz. kuru ve tamamen hurafeye batmış kalabalıkların, kışkırtılmasıyla proveke edilmiş bir olayda beni temelde ilgilendiren sadece katledilen masumlardır. o dönemin siyaset ve bürokratik kişileri ilede en ufak bir inanç dünyası ortaklıgımız yok. meyhane ve kahvehane kültüründen yetişip din savunmasına katılanlarlada en ufak bir ortak yanımız olamaz. madımak müze yapılsın derim ama belli şartları olmalı.bunu önceden ifade ettik. sünniler ile beraber oturulup karar alınmadıgı ve bu şekilde yansıtılmadıgı müddet mesafe alınmayacakdır. madımakı ''resmi görüşün'' ateşledigini aklı başında herkes biliyor. birileri kadi-fare gibi yıllarca bizleri oynattı, tavşana kaç tazıya tut taktigi ile insanları birbirine kırdırdılar. başkasının inançlarına hakaret ederek, karanlık vb. tanımlar yaparak, iftiralar atarak sadece ''birilerini'' memnun ederiz ve onların adamı oluruz. oyunu görmek lazım, alet olmak degil.
  6. ben ne yapayım pir sultanları, bu beni baglamıyor sevgili arkadaşım alevilik tüccarlıgıda yapmamak lazım bu ülkede din tacirleri kadar ata tacirleride, laiklik tacirleride vb.tacirlerde sorundur olaya çok yönlü bakmak lazım? herkes birbirini falanın parasıyla suçlayabilir, bu ülkede o kadar basit ki bu.. neyse ..boşver.
  7. ateist olabilirsin, buna hakkın var din özgür bir irade ile başlar, zorlamayla kabul olmaz. ama dine düşman olmazsın, olmamak lazım kendi hesabına karşı ol dine ama başkası hesabına karşı olamazsın. dine düşman olmak demek, o dine inanan kişiye düşman olmak demekdir. ben ateizme karşı olabilirim ama düşman olamam, bu ikisi çok farklı anlama gelir. yani kendi hesabına karşı olma eylemi ile dine düşman olmanın arasını ayırmak lazım. şimdi anlaşılır olmuşdur umarım.
  8. valla nasıl okursak okuyalım hakaret manası çıkıyor. size ne başkasının nasıl bir yönetime sahip oldugundan? din söz konusu olunca her türlü hakareti yapma hakkını nereden alıyorsunuz? afganistanda medeniyet ! var hem, nato yani aynı medeniyet suudlarla falanda çok iyi geçiniyo.. yani iş bildigin gibi degil. herşeyden önce senin ve bir çok bilmeyen insanın anladıgı manada bir şeriat diye bişi yok. yani öle hazır bir paket falan degil şeriat, bir yerden bir yere getirilen. senin şeriat dedigin Allah rızası için yapılan herşeydir. ama her yigidin yogurt yiyişi de farklıdır. ''şeriat gelecek''!!! nerde şeriatde? nerden gelecek? önce bunun cevabını ve şeriatden ne anladıgınızı bir zahmet yazıverin yani siz şeriat denince ne anlıyorsunuz.? (herkes sakal uzatak vb. gibi anlıyorsanız şeriati, aman kalsın hiç yazmayın) herşeyin tüccarı olabilir din tüccarı atatürk tüccarı laiklik tüccarı dinsizlik tüccarı vb. vb. çogaltılabilir.
  9. onuronur yorumların hakkaten güzel :) eywallah...

  10. amerikada herkesi ama amerikada herkesin dedigi dinlenmaz. bu her yer için geçerli. bu toprakları islam sayesinde vatanlaştırdık. islam bu toprakların garantisidir, islam ile ugraşanların derdi aslında belli. islam direnmek demekdir, inanç olmasa toprak için savaşıp ölecek kimse bulamazsınız. hain lafını çok rahat kullanıyorsunuz ama daglarda şehit olan çocuklar sizin 'hain' tanımınıza uyuyor. biz anadoluya dün degil, yüzlerce yıl önce geldik. 100 yıl önce bagımsızlık nereye dayanıyordu bu topraklarda, he cevabın varmı? tabi dilin kemigi yok... afgan halkı, iran halkı vb. ülke halklarına neden hakaret edip duruyorsun, herkes senin gibi inanmak zorunda mı? orada yaşayan insanların sen ve benzerlerinden ne eksigi var ki hakaret edip duruyorsunuz.? bu entellektül bir durum degil sen insanları makineden çıkmış birer robot mu sanıyorsun? herkesin kendi evresi ve yaşayışı çerçevesinde bir yorumu vardır hayatta. bu sadece islam degil her düşünce için geçerlidir. bu düşünce kaynagının zenginligidir. faşizmin tersidir anlayacagın. bunu biraz okuyarak ögrenebiliriz aslında.. dünyada falanın cumhuriyeti, filanın demokrasisi diye bir tanım yoktur. bunları iyi bilmek lazım sevgili arkadaşım.
  11. Cevheri Güven Bütün ayaklar.. Susurluk Kazası sonrası süreçte “derin yapının üzerine gitme rolünü” siyasi alanda Fikri Sağlar; medya dünyasında ise Can Dündar kapmıştı. İkili tüm bu dönem boyunca “cesur adam” rolünü iyi oynadılar. Nihayetinde yaptıkları laftan ibaretti ve Susurluk olayının aydınlanmasına hiçbir katkı sağlamadı. Şimdi gerçek bir aydınlanma dönemi başladı. Ergenekon Operasyonu’nun 2. Perdesi’nin başladığı 1 Temmuz 2008 Salı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli günlerinden biridir. Anti-emperyalist/ulusalcı gözüküp Türkiye’yi yıllardır Amerikan-İngiliz ekseninde tutan yapılanma, bütün ayaklarıyla beraber tarihe gömülüyor. Ve bu büyük günde herkes safını açıkça belli etmek durumunda kalıyor. İşte maskelerin düştüğü an bu andır. SKY Türk televizyonunda Fikri Sağlar, Ergenekon Operasyonu’nu yerden yere vururken maskesini de düşürdü. Karanlıkları aydınlatan, cesur politikacı Fikri Sağlar nihayet safına geçti. Babasının MİT mensubu olduğu ortaya çıkınca, en çok devrimci eski yol arkadaşlarını şaşırtan Can Dündar da artık maskesiz haliyle karşımızda. Geçmişte Ergenekon isimli kitap bile yazan Can Dündar, şimdi Ergenekon operasyonuna karşı “Hukuk bunun neresinde derseniz bence hiçbir yerinde. Hukuk adına endişe duyuyoruz. Kendi meslektaşlarımızın durumunu bırakın hukukun sağ çıkması mümkün mü?” diyor. Derin Devlet yıllar boyu Türkiye’de tezini de anti tezini de kendi yazdı, Anadolu topraklarında istediği gibi at oynattı. Bir taraftan provokasyonlar ve suikastler dahil her türlü araçla hamlelerini yaparken, diğer taraftan da bu hamleleri ortaya çıkarıyor gibi görünecek siyasetçileri, gazetecileri belirledi. Bu zaman zarfında tüm Türkiye Fikri Sağlar’la Can Dündar’ın boş edebiyat kırıntılarının arasında, derin yapıların kodlarını anlamaya çalıştı. Bu boş uğraş Ergenekon’un semirmesinden başka bir işe yaramadı. Şimdi, Orgeneral seviyesinde gözaltılar yapılıyor, aynı çanaktan su içen ekibin bütün ayakları toplanıyor. Türkiye, yoldan çıkanın Orgeneral bile olsa hesap vereceği bir döneme girdi. Damarlarından İngiliz Parası akan Perinçek ekibinden; Türk Milletinin vergisiyle alınmış tankları, Türk milletinin evlatlarının üstüne sürme planları yapan Orgenerallere kadar her bir yoldan çıkmış kişi bilsin ki; Bu topraklar sahipsiz değil.
  12. Şener Eruygur'un "Sarıkız" darbesinden vazgeçilince "Ayışığı" kod adlı darbe planları yaptığı, bizzat emekli Ora. Özden Örnek tarafından günlüğüne geçirilmişti. Örnek'in notlarından okuyalım: - 20 Ocak 2004: "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki toplantıda, Jandarma Genel Komutanı 'bir an önce bu işi yapalım' şeklinde konuşuyordu. Dayanamadım, planlamayı 23 Ocak'tan sonra yapabileceğimizi birkaç kez tekrar ettim; ağzı kapandı." - 1 Şubat 2004: "Aytaç Paşalara ziyarete gittik. Bana, 'Şener (Eruygur) ile İbrahim'in (Fırtına) davranışlarını tasvip etmiyorum, ifrata kaçıyorlar. MİT'ten gelen habere göre, Jandarma Genel Komutanlığı'nın bütün hareketleri biliniyor ve yasadışına çıktığı değerlendiriliyor' dedi." - 3 Şubat 2004: "...Hava Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı, 10 Mart'ta ihtilâl yapalım diye bastırmaya başlamışlar. Kara Kuvvetleri Komutanı onları şimdilik frenlemiş, zamanın uygun olmadığını söylemiş." - 29 Şubat 2004: "Kara Kuvvetleri Komutanı ile görüştüm. Dün yapılan toplantıdan rahatsız olduğunu, Şener'in başka işler peşinden koştuğunu, İbrahim'in ise saf ve ne istediğini bilmez halde olduğunu anlattı. Bilhassa Şener'in, Yaşar'ın (Büyükanıt'ın) önünü kesmek için her türlü angajmana girdiğini, utanılacak senaryolar peşinde olduğunu söyledi." - 1 Mart 2004: "19.30'da Gölbaşı tesislerinde buluştuk. Kara Kuvvetleri Komutanı'yla ben biraz gergindik. Jandarma Genel Komutanı sözü, ikide bir oraya getirip, 'Bu işi ne zaman yapacağız' diyordu. Bazen süreyi uzatmanın en iyi çözüm yolu olduğunu söyleyince suratı asılıyordu." Org. Şener Eruygur, darbe için acele etti. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün darbecilerle işbirliği yapmaması sonucunda, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Özden Örnek geri adım attılar. 12 Mart öncesi, bu olayın bir benzerini görmemiş miydik? Askerler, gazetecilerle ve bazı aydınlarla işbirliğine girişmemiş miydi? Deniz Gezmiş, tıpkı bugünkü gibi "İkinci Kurtuluş Savaşı" verdiğini ve Atatürk'ün izinden gittiğini sanmıyor muydu? İşte Atatürk istismarı bu noktalara kadar varıyor.
  13. konu sapmadı sevgili arkadaşım tam göbeginde seyrediyor karanlıkdan maksadın ne? bizi biraz bilgilendirsende düşmesek o karanlıga.. bir karanlıkdır edebiyatı yapıyorsun ama ne oldugu belli degil.. bizim anadoludan başka gidecek yerimiz yok. istiklal savaşı ve onun duası olan istiklal marşı 1921 de bu söyledi zaten, tekrar etmek istemiyorum bu topraklar islam sayesinde vatan oldu müslümanlara. bu topraklardan islam kazınmadıkça da müslümanın vatanı olacakdır. karanlık mı olur? aydınlık mı? yoksa loş mu olur ? onu bilemem. bildigim tek şey ise bu toprakları müslümanlar vatanlaştırdılar. Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakmışdık biz yüzyıllar önce.... dogu bizim batı bizim azda olsa anlatabildim mi bilmiyorum.? anlamamışsanız kusur bizdendir, özür dileriz..
  14. o resimlerin hepsi provakasyona hizmet için çekkilmiş. madımak başından şu ana kadar proveke için kullanılmaktadır. ölmüş insanları politik amaçları için kullanmaya devam ediyorlar hiç bir zaman katillerin yakalanmasını gerçekten istemeyenlerin sesi çıkıyor hep. erbakana izafe edilen söz ve benzerleri tamamen saptırma amaçlıdır. erbakan oy aldıgı kitleyi hiç bir zaman sokaga dökmemişdir. en haklı oldugu durumlarda bile insanları anlamsız bir itidale çagırmışdır. bütün bunlara ragmen, teröre bulaşmış kimi marjinal örgütler meseleyi çarpıtmışlardır ve aslı astarı olmayan yalanlar atmışlardır ortaya. hiç bir ciddi kitlesi olmayan bu tür örgütlerin varlıgının ne anlama geldigi çok açık degil mi? inkarı ve çamuru bir kenara bırakalım refah geleneginden gelen insanların benim söylediklerimin aksi oldugunu söyleyebilirmisiniz.? siz buna cevap verin ve o zaman dilin kemigi ortaya çıkar..
  15. refah partisi ve tabanını kadar bu devlete uyumlu olan yoktur. sol terör ve ulusalcı adıyla terör yapanların binde birini yapmamışlardır. gerçek açık bir şekilde ortada. erbakan sözde ''kanlı mı, kansız mı olacak'' demiş. küllü yalan. bunu kanıtlayacak en ufak bir delil bulamazsınız. adam her zaman için devlete saygıyı telkin etmiş. katiller belli bu ülkede.. madımak provekesi devam ediyor
  16. vergi veren ve askerlik yapanlar bırakında kurumlarının başında bulunanları eleştirme hakkına sahip olsun kimse yanılmaz bir ilah degil, kim olursa olsun. bunun demokrasiyle, akılla, bilimle falan izah edemezsiniz. dikkat çeken husus, askerlik bile yapmamışların sözde ordu sevgisi.. yalan..
  17. dogu perinçek benim neznimde belli biri. tartışmaya bile gerek görmüyorum türkiye dışında herkese hizmet etme kapasitesi var...
  18. Az önce hoşgeldiniz dedim ya o sinirdendi şimdi gerçekten hoşgeldiniz.

  19. Oldukça hararetli bir siyasi ortamın mevcut olduğu bugünlerde Madımak faciasının anılması esnasında derin güçler tarafından çeşitli provokasyonlara teşebbüs edilmesi ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor. Yaşadığımız kırılma sürecinin hangi istikamette neticeleneceğini şimdiden tahmin etmenin pek de kolay olduğu söylenemez. Zira bundan sonra meydana gelecek olan en ufak gelişmeler bile yeterince hassas olan siyasi dengeler üzerinde bir buldozer etkisi yaratmaya muktedir olacaklardır. Hele hele Madımak faciası gibi Türkiye’nin bütün siyasi ve toplumsal krizlerini her anlamda yansıtan bir hadisenin yıl dönümünde gerçekleşebilecek olan menfi bir eylem bu türden bir etkiyi fazlasıyla hissettirecektir... Diğer taraftan Madımak faciasının zaten böyle bir hüviyete sahip olduğunu da hatırda tutmak gerekiyor: Toplumsal kutuplaşmanın ve statükonun istikrarının kati bir biçimde tesis edildiği bir hadise –daha doğrusu bir provokasyondur- Madımak. Bugüne kadar provokatörleri engelleyemediğimiz gibi pek çok sefer de onların oyunlarına geldik maalesef. Bundan sonra da engelleme noktasında aciz düşebiliriz ama onlara kanıp kanmama, aldanıp aldanmama noktasında tasarruf tamamen bizde. Onun için şimdiden gözlerimizi ve kalplerimizi sonuna kadar açalım. Gün birbirimizin yaralarını daha fazla sarma günüdür, birbirimize daha fazla düşman olma günü değil. www.iyibilgi.com analiz
  20. tabi kimse benim böyle düşünmedigimi bilir. ulusalcı arkadaşlar 'tam bagımsızlık' derler ama yam demokrasi olmadan tam bagımsız olunamayacagını anlamazlar.. belkide işlerine gelmez.. kurtuluş deyince nasıl kurtuluş olmuyorsa hani.. selamlar
  21. bu ülkede en basitinden de olsa şeriatçi bir çete yok. buna emin ol. belki olmasını çok isterdiniz ama gerçekten yok. bunun dışında her türlü çete mevcut. uyanmak lazım boş uykulardan.. selamlar
  22. tarihi bir hata yapıyorsun ben bunu ifade ettim sade nereye giderseniz gidin, ama bırakın bu ülkeyi kendi yolunu bulur, merak etmeyin siz. işgalcimi olmak istiyorsun başkasının ülkesinde başkasına zulüm mü yapmak istiyorsun? emperyalistmi olmak istiyorsun sömürmek mi istiyorsun başkasının malını mülkünü? işkence uçakları mı uçurmak istersin? guantanamo üslerimi inşa etmek istersin? ırak mı? filistin mi? afganistan mı? dogu türkistan mı? çeçenistan mı? lübnan mı? dogu timor mu? sudan mı? somalimi? vb.vb bunlar mı dünayayı karanlıga mahkum edenler...? selametler
  23. kapatılsın diyorum arkadaşım fikrimi açıklamak istiyorum sadece demokrasi bize bol geliyor askeri vesayet varken ne yapalım demokrasiyi ne güzel işte koskoca bir çiftlik yönetmeside kolay çünkü hesap vermiyoruz güçde bizde, silahda herşey bizde yargıda, okullarda vb.vb vs.vs
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.