Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Kadın-Erkek ilişkisi derken ne kastettiğinize bağlıdır bu...İnsanlar kendi sınırlarını belirleyebilecek kadar zeki, akıllı ve kültür oluşturabilecek yaratıklardır. "Ahiret" bir düşüncedir, inançtır. "Ahiret İnancı"nın da mantıksal olarak çelişkisini belirttim, oraya beklerim öyleyse sizi... aynı insanlar her türlü sınırlarını kendisi belirleyecek yaratıklardır, sadece kadın erkek arasında degil... sorunda burada zaten, herkesin kendine göre bir sınır oluşturması... şimdi ahiret çelişkisini falan ben tartışmıyorum, benim böyle bir sorunum yok en azından. kimi insanlar inanmaz ve ona göre yaşar, kimileride inanır ona göre yaşar. islam her konuda söz sahibidir, inananları için tabi, inanmayanlar bundan muafdır. İslam kadın erkek arasında gayri meşruluga izin vermez, ve insanı bu gayri meşruluga sevk edecek tüm etkenleride meşru görmez. İslam hayatın her zerresinde oldugu gibi kadın erkek ilişkisinde de sınırları vardır. çünkü bu hayatın öteki ve asıl yüzü olan ahirete hazırlamak içindir tüm bu Kur'an eksenli sınırlamalar. insan sınırlı bir yaşam sürmeye layıkdır, sınırsızlıgı savunmak çatışmaların ana kapısıdır vb.vb. anlatabiliyom mu? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Bir kadına parfüm sürdürten,makyaj yaptıran,cinsel bölgeler dışındaki yerleri olaganca açtıran içsel sebepler nelerdir?Bir kadın niçin dış güzelliğine bu kadar önem verir bunu kimin için yapar?Bir kadın herkesin beğenisini,ilgisini çekmek için mi yapar bunu yoksa bu niyetin dışında alışılagelmiş bir durumun bilinçsiz tezahürü müdür?Bir erkeğin kadının o süslü halini gördüğünde hissettiği duyguyla özensiz halindeki hissettiği duygu arasında fark var mıdır?Ahlaki boyutuna girmeden bu durumun psikolojik boyutuyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?Burdan hareketle hangi yargılara varabiliriz? MUHABBETLE... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 aynı insanlar her türlü sınırlarını kendisi belirleyecek yaratıklardır, sadece kadın erkek arasında degil...sorunda burada zaten, herkesin kendine göre bir sınır oluşturması... şimdi ahiret çelişkisini falan ben tartışmıyorum, benim böyle bir sorunum yok en azından. kimi insanlar inanmaz ve ona göre yaşar, kimileride inanır ona göre yaşar. islam her konuda söz sahibidir, inananları için tabi, inanmayanlar bundan muafdır. İslam kadın erkek arasında gayri meşruluga izin vermez, ve insanı bu gayri meşruluga sevk edecek tüm etkenleride meşru görmez. İslam hayatın her zerresinde oldugu gibi kadın erkek ilişkisinde de sınırları vardır. çünkü bu hayatın öteki ve asıl yüzü olan ahirete hazırlamak içindir tüm bu Kur'an eksenli sınırlamalar. insan sınırlı bir yaşam sürmeye layıkdır, sınırsızlıgı savunmak çatışmaların ana kapısıdır vb.vb. anlatabiliyom mu? Gayri Meşruluğun sınırı nedir peki? Neye göre Meşruluk? Arapların "Kadın", "Namus" ve "Ahlak" anlayışına göre mi? Söylemek istediğinizi anlatabiliyorsunuz... Ve anlayabiliyorum da... Ama söylediğinizden anladığım şey: "Doğmatizm" ve "Diktatörlük" Bir kadına parfüm sürdürten,makyaj yaptıran,cinsel bölgeler dışındaki yerleri olaganca açtıran içsel sebepler nelerdir?Bir kadın niçin dış güzelliğine bu kadar önem verir bunu kimin için yapar?Bir kadın herkesin beğenisini,ilgisini çekmek için mi yapar bunu yoksa bu niyetin dışında alışılagelmiş bir durumun bilinçsiz tezahürü müdür?Bir erkeğin kadının o süslü halini gördüğünde hissettiği duyguyla özensiz halindeki hissettiği duygu arasında fark var mıdır?Ahlaki boyutuna girmeden bu durumun psikolojik boyutuyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?Burdan hareketle hangi yargılara varabiliriz? Sayın Fuzuli, "Kendini Değendirmek" güdüsü her canlıda vardır... Erkek balıklar, en parlak renkli dişilerle çiftleşirler... Onlara kendilerini beğendirirler... Doğa da dişi canlılar ile erkek canlılar en iyi ürünü/nesli verebilmek için bir çaba içersindedirler... Bu yüzden seçici davranırlar... İnsanlarda da bu vardır... İlk çağlardan beridir kadınlar ve erkekler çeşitli süs eşyalarını takı olarak kullanmışlardır. "Güzel" ve "Çekici" görünme ihtiyacı "Psikolojik" bir rahatsızlık ya da koşullanmışlık değildir... Emin olun ki bunun böyle olduğunu söyleyebilecek kadar Psikolojiden anlıyorum... İnsan kendisini beğendirmek için süslenebilir, gayet doğaldır... İnsan kendisini iyi hissetmek için süslenebilir, gayet normaldir... İnsan eğer Kompleks/Karmaşa sahibi ise Belirli bir art niyetle süslenirse bu bir rahatsızlık demektir zaten... Ancak her süslenen için bunu diyemeyiz... Ve "Süslenme" "Beğenilme" kültürü de toplumdan topluma değişir... Siz boynuna altın halkalar takıp 20 santım yüksekliğinde bir boyuna sahip kadını itici bulabilirsiniz... Siz dişlerini "Jaws" dişi gibi törpüleyip sivreltmiş bir kadını itici bulabilirsiniz... Siz Burnuna, kulağına, yanağına tahta ve kemik parçaları takan kadınları itici bulabilirsiniz... Hatta Türk ya da Arap Halkı da itici bulabilir ancak Afrikalılar için bu çok çekicidir... Size itici gelen bu kadınlar Ahlaksız mıdır? Afrika yerlileri tertemiz bedenli bir kadını çırılçıplak görseler yadırgayacaklardır belki de... Onlar yibe de Ahlaksız mıdır? Mesela Eski Türklerde kadınlar ve erkekler öyle sıkı sıkıya giyinmezlerdi... Hatta kadınlar ile erkekler aynı nehirde birlikte yıkanabilirlerdi... Ancak Eski Türklerde "Cinsel" suçlar yok denecek kadar azdı ve olduğu zaman ölümle cezalandırılırdı... Neredeyse Çıplak gezen ve kendilerini beğendirmek için takılar takan bu Eski Türklerde, "Birbirine yan gözle bakmamak" esastı... Hatta "Eline, Diline, Beline" düşüncesinin temelleri o zaman kadar dayanır... Kısaca: Doğal olan; İnsanın beğenilme güdüsünün olması ve bunu uygulamasıdır... Ancak insan toplumsal bir varlık olduğu için, bu topluma ve ailesine zarar vermeyecek derece de olmalıdır... Yoksa omzunu açan, parfüm sıkan ya da mini etek giyen bir kadının kimseye zararı yoktur... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 çocuksu demem konunun özünden ayrı ele alınması İslamın kendine ait bir dünya görüşü var ve bu yıllarca aynı tınıda ses vermektedir. isteyen kabul eder isteyen etmez. İslam kadın erkek ilişkisinde her durumu meşru görmez, bu görüşünden dolayıda kimse kınayamaz. bu yolda görüş açıklayanlarıda kadın zaafı varmış gibi yorumlamakda absürt kaçar herkes erkek, herkes kadın... İslama inanmayan kendi dünya görüşünü ifade eder ve üstünlügünü savunur Yanılgın var. İslam görüşü siz inançlılara göre Allahın görüşü olmalıdır. Ama sen dünya görüşü demekle Arapların ortaçağ kültüründen bahsediyorsun. Zira tüm dünya görüşleri insanoğluna aittir. İslamı savunabilmen için en az bizler kadar tanıman gerekir. İslamın tanımladığı kadın erkek ilişkileri tam da ortaçağ Arap tiplemeleridir. Çağdaş bir insan için tümüyle kapanma, erkeğe seks cariyeliği yapma kavramları kabul edilemez. Kadının sosyalliği erkekle eşit olmalıdır. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Yanılgın var. İslam görüşü siz inançlılara göre Allahın görüşü olmalıdır. Ama sen dünya görüşü demekle Arapların ortaçağ kültüründen bahsediyorsun. Zira tüm dünya görüşleri insanoğluna aittir. İslamı savunabilmen için en az bizler kadar tanıman gerekir. İslamın tanımladığı kadın erkek ilişkileri tam da ortaçağ Arap tiplemeleridir. Çağdaş bir insan için tümüyle kapanma, erkeğe seks cariyeliği yapma kavramları kabul edilemez. Kadının sosyalliği erkekle eşit olmalıdır. Sayın Bilimselci... Katılıyorum ancak biraz açmak isterim... Çünkü bu iletinize bakıp "Aaa! bak gördün mü, aslında Allah'a inanıyor, var olduğunu kabul etti!" diyen olabilir... Daha önce çok yaşandı bu... Müslüman olmayan Ateist (Sayın Bilimselci gibi mesela) birisi, çıkıp; "İslamiyet Hz. Muhammed'in Dünya Görüşüdür." diyebilir... Çünkü "Tanrı" diye birşeyi varlığına inanmadığı gibi Doğal olarak da "Vahiy" ve "Kutsal/Sorgulanamaz"lığa da inanmıyordur... Bu "Var olduğu halde inanmıyor, inkar ediyor..." demek değildir... "Yok olduğunu bildiği için inanmıyor..." demektir... O yüzden bir Ateist'e göre "Müslümanlık/İslamiyet" sıradan bir dünya görüşüdür... Ve aynı zamanda "Doğmatik"tirde... Ancak bir Müslüman çıkıp; "İslamiyet/Müslümanlık bir dünya görüşüdür, yaşam tarzıdır." diyemez... Çünkü daha en baştan "Din" sorgulanamaz... Bir Müslüman için İslamiyet tek geçerli kurgu olduğu Ve diğer inanışlar meşru olmadığı için İslamiyet başlı başına bir "Dünya Görüşü" değil, Tek gerçekliktir... Zira "Dünya Görüşlerini" İnsanlar ortaya koyar... Ama Müslümana göre "İslamiyet" Tanrıdan gelmedir... Bir Ateist, Kur'an ve diğer tüm inançları insanların ortaya koyduğunu bildiği için: "Müslümanlık Hz. Muhammed'in Dünya görüşüdür." diyebilir... Ancak bir Müslüman: "Benim dünya görüşüm İslamiyet'tir" diyemez... "Ben İslam üzere varım, yaratıldım, doğdum... Şükür ki benim böyle yaratana!" diyebilir ancak... Alıntı
Φ haveran Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 İslamın kendine ait bir dünya görüşü var ve bu yıllarca aynı tınıda ses vermektedir.isteyen kabul eder isteyen etmez. Doğrudur aynı tınıda ses veriyor.Erkek potansiyel ******** .Kadın da bu yüzden kapanmalıdır. Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gayri Meşruluğun sınırı nedir peki? Neye göre Meşruluk? Arapların "Kadın", "Namus" ve "Ahlak" anlayışına göre mi? Söylemek istediğinizi anlatabiliyorsunuz... Ve anlayabiliyorum da... Ama söylediğinizden anladığım şey: "Doğmatizm" ve "Diktatörlük" Arap eger Kur'an'a sadıksa, tabiki Kur'an'a sadık olan arap anlayışı... ne yani Kur'an'a sadık olmayanların görüşü olacak degil.. İslama göre her konuda oldugu gibi kadın erkek münasebetlerinde de Kur'an ve sünnet kaynaklı olacagız, eger bunlara iman ediyorsak. etmiyorsak sorun yok, kafamıza göre takılabilirz... Kur'an, ''zinaya yaklaşmayın'' der, ''zina etmeyin'' degil... göz kalbin aynasıdır derler mesela... diktatörlük mü? tanıma baglı, ''özgürlük var'' deyince ya da ''ülkemiz demokratiktir'' demekle ne özgür nede demokratik olunabiliyor mesela.. böyle bişi yani.. Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Yanılgın var. İslam görüşü siz inançlılara göre Allahın görüşü olmalıdır. Ama sen dünya görüşü demekle Arapların ortaçağ kültüründen bahsediyorsun. Zira tüm dünya görüşleri insanoğluna aittir. İslamı savunabilmen için en az bizler kadar tanıman gerekir. İslamın tanımladığı kadın erkek ilişkileri tam da ortaçağ Arap tiplemeleridir. Çağdaş bir insan için tümüyle kapanma, erkeğe seks cariyeliği yapma kavramları kabul edilemez. Kadının sosyalliği erkekle eşit olmalıdır. demogaji yapmaya gerek yok ve İslamı sizden iyi hemde çok iyi bildigimi iddia edebilirim, ne iddiası bu bir gerçek... Allahın görüşü olmaz, Allah sadece emreder, geri kalana salih bir niyetle uymak icab eder, eger müslümansa.. ameller niyetlere göredir, kim neyi niyet ederse karşılıgını bulur.. ortaçag arapların degil batılıların çagıdır, İslamın bir ortaçagı yoktur, batı ortaçagında debelenirken müslümanların yaşadıgı yerler hayatın kaynagıdır batıdan fazla batıcı olmamak lazım. kadın erkege eşit sosyalligi arzularsa kadın olmaktan çıkar, bu, kadın erkekten daha düşüktür demek degildir. asıl sorun bunu böyle anlayan zihniyet dünyasındadır. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 kadın erkege eşit sosyalligi arzularsa kadın olmaktan çıkar, bu, kadın erkekten daha düşüktür demek degildir.asıl sorun bunu böyle anlayan zihniyet dünyasındadır. Ya iletilerinizin ikisini de eleştirmek bir tarafa, tuhaf olan ne biliyor musunuz? -Kadını "İkinci Sınıf" insan olarak görüp, birde bunu "Hayır, ben aslında kadının hakkını veriyorum!" diyebilmek... -Kadının özgürlüğünü alıp, özgürlüğünü alarak eline verilen türbanı "Özgürlük Sembolü" yapabilmek... -Kadının erkeklerle eşit olmadığını açık açık söyleyip, birde "Bu kadın erkekten düşüktür demek değildir" diyebilmek... -Erkeğin basiretsizliğini, iradesizliğini kadına mal edip, kadına da bunu benimsetmek yetmezmiş gibi birde sözde kadın haklarının yılmaz bekçisi gibi görünmek... -"Kadın" olduğu halde, kendi sıradan bir uzvu erkek hegomenyasınca "Cinsel Uzuv" olarak "Tahrik Edici Unsur" şeklinde teşhir edildiği halde, tek bir kadının çıkıpta "Ya hu sen kim oluyorsunda benim bedenimi böyle lanse edebiliyorsun?" diyememesi... -AtaErkil hastalığın baskısı altında ezilen kadının, "İnanç" yaftası ile benimsediği "Kadın" rolünü, kendi öz haysiyetine rağmen, erkek egosunu tatmin için sonuna kadar layıkıyla oynayabilmesi ve kendi haysiyetini hiçe sayması... -Erkeğin "Cinsel Obje" olarak gördüğü kadınında bunu "Tanrı Hükmüdür!" diye kabul ederek, kendisini gerçekten de bir Cinsel Obje olarak görmeye alışması ve artık kendi öz onurundan haberdar olmaması... Ve daha bir sürü şey... "Kadın Hakları" ya da "Erkek Hakları" diye birşey yoktur arkadaşlar... İki farklı yaratıktan söz etmiyoruz... "İnsan Hakları" vardır... Kadın, Erkekten daha aşağı değildir... Kadın ile Erkek her açıdan eşittir... Kadın, erkeğin elinin kiri ise eğer Erkeğin de kadının elinin kiri olduğunu bilmek lazım... Evin direği erkek ise, Kadınında en az erkek kadar direk olduğunu bilmek lazım... Eşik ise eğer kadın, Erkekte bir o kadar eşiktir... Ya da hiçbiri değilse kadın ve salt İnsan ise Erkekte bir o kadar insandır... İster Din emretsin, ister başka birşey... Kadının hala Erkek ile gerek Sosyal açıdan, gerek Cinsel açıdan, gerek Ekonomik açıdan, gerek Ebeveynlik açısından, gerek evlatlık açısından eşit olmadığını söyleyebilen bir Tanrı 1500yıllık İnsanlık Gelişiminden/Tarihinde zerre kadar haberdar değildir... İnsanların katettiği yoldan zerre kadar haberdar değildir... Bazı arkadaşların savundukları bilgiler, 1500yıl öncesinin Arap toplumuna aittir... 1500yılda olan gelişmelerin biraz farkına varılabilirse, Niçin Kadın ile Erkeğin aslında "İnsan" olduklarını savunduğumuzun farkına varılabilir... Saygılarımla... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2008 İslam kadın erkek ilişkisinde her durumu meşru görmez, bu görüşünden dolayıda kimse kınayamaz. bu yolda görüş açıklayanlarıda kadın zaafı varmış gibi yorumlamakda absürt kaçarherkes erkek, herkes kadın... İslama inanmayan kendi dünya görüşünü ifade eder ve üstünlügünü savunur Hayır, her düşünce kendisinin üstün olduğunu savunmaz... Diyalektiği savunan bir düşünce sistemi, asla ve asla kortaya koyduğu bilgilerin her zaman doğru olduğunu ve olacağını söyleyemez... Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisidir... Kendisinin tek doğru olduğunu söyleyen düşünce sistemi Dinlere aittir... En çok dinler kendilerinin üstünlüğünü savunurlar... En çok dinler eleştiriye gelemezler... En çok dinler kendilerini tek meşru sayarlar... Bundan sonra Doktrinlerdir dinlerin bu rollerini üstlenen... İslama inanmayan bir çok dinsiz, niçin inanmadığını ortaya koyar... İslamın ya da muhatabı olduğu dinin eksiklerini ve yanlışlarını ortaya koyar... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 demogaji yapmaya gerek yok ve İslamı sizden iyi hemde çok iyi bildigimi iddia edebilirim, ne iddiası bu bir gerçek...Allahın görüşü olmaz, Allah sadece emreder, .............. ..............İslamın kendine ait bir dünya görüşü var .............. Ahmet salih, tamam ben anlamamışta olayım, demagoji de yapmış olayım. Ama tartışmanın sağlığı için şimdi söyle bakayım; islamiyet bir dünya görüşümüdür değilmidir? Demagoji nedir onu da öğrenmiş olalım. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Ahmet salih, tamam ben anlamamışta olayım, demagoji de yapmış olayım. Ama tartışmanın sağlığı için şimdi söyle bakayım; islamiyet bir dünya görüşümüdür değilmidir? Demagoji nedir onu da öğrenmiş olalım. Çok güzel yakalamışsınız gerçekten... Şimdi bu soruya vereceği cevabı bende çok merak ediyorum... Ve verilen cevap neticesinde, birçok tartışmada yapmaya çalıştığım Ama belirli bir yere kadar geldikten sonra kimselerin artık tıkanıp tartışmayı görmezden geldiği Adım adım ilerleyerek bazı şeyleri ortaya koymaya çalışacağım... Bakalım bu tartışma da yine terk edilen o tartışmalara benzeyecek mi? Gerçi evet, nitecesinde sonunda tartışma görmezden gelinecek en nihayetinde... Daha önce hç fire vermeden bunu yaşadık... Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Ya iletilerinizin ikisini de eleştirmek bir tarafa, tuhaf olan ne biliyor musunuz? -Kadını "İkinci Sınıf" insan olarak görüp, birde bunu "Hayır, ben aslında kadının hakkını veriyorum!" diyebilmek... -Kadının özgürlüğünü alıp, özgürlüğünü alarak eline verilen türbanı "Özgürlük Sembolü" yapabilmek... -Saygılarımla... gereksiz ve anlamsız ayrıntılardan kaçınmak gerek kadın ikinci sınıf insan degil ama erkekten farklıdır, farklı olmayı ikinci sınıf gibi algılayan varsa, ee napalım algılasın... kendi özgürlük tanımın beni baglamaz, seni baglar.. Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Ahmet salih, tamam ben anlamamışta olayım, demagoji de yapmış olayım. Ama tartışmanın sağlığı için şimdi söyle bakayım; islamiyet bir dünya görüşümüdür değilmidir? Demagoji nedir onu da öğrenmiş olalım. İslam bir dindir ve bir zahmet dinin İslam Kur'ani tanımlarına bakıverin.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 gereksiz ve anlamsız ayrıntılardan kaçınmak gerekkadın ikinci sınıf insan degil ama erkekten farklıdır, farklı olmayı ikinci sınıf gibi algılayan varsa, ee napalım algılasın... kendi özgürlük tanımın beni baglamaz, seni baglar.. Ya lütfen söyler misin, kadının erkekten farklı olan tarafı nedir? Altı üstü 15-17Cm'lik bir uzvunun olmaması mıdır kadının farklılığı? Yoksa göğüslerinin erkeklerden daha şişkin olması mıdır? Bu mudur? Ya da AtaErkil zihniyetin o diline pelesenk ettiği "Ama güç bakımından, beden bakımından erkek daha güçlü!" zırvalığı mıdır? Sen kadını 1500yıl öncesi giyim kuşamına yüzlerce yıl mahkum et, Kendin erkek olarak istediğin gibi giyinebil... Ondan sonra "Yok efendim kadın farklı!" İyi de neyi farklı kadının? Açıklar mısınız? Ya da kime göre farklı? Burada "Nirengi Noktası" Erkek mi oluyor? Erkeğe göre mi farklı? Orantıyı erkeğe göre mi alacağız? "Kadın ile Erkek Birbirinden Farklı Değildir"... Ama diyelim ki illa birbirlerinden farklı olduklarını dile getireceksiniz, "Kadın ile Erkek birbirinden farklıdır" önermesi yerine, Erkeği "Sabit Nokta" olarak alıp "Kadın Farklıdır" demek bile AtaErkilliğin ve İkinci Sınıfçılığın alasıdır... Kurduğunuz cümleler, bilinçaltınızı tanımlar... Unutmayın... Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Ya lütfen söyler misin, kadının erkekten farklı olan tarafı nedir? Altı üstü 15-17Cm'lik bir uzvunun olmaması mıdır kadının farklılığı? Yoksa göğüslerinin erkeklerden daha şişkin olması mıdır? Bu mudur? yetmiyor mu? daha ne olsun neyse uzatmaya gerek yok, sen yok diyorsan öyledir... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 ALINTI(ahmetsalih @ 04-06-2008, 14:12) .............. Allahın görüşü olmaz, Allah sadece emreder, .............. ALINTI(ahmetsalih @ 04-06-2008, 06:26) .............. İslamın kendine ait bir dünya görüşü var .............. Ahmet salih, tamam ben anlamamışta olayım, demagoji de yapmış olayım. Ama tartışmanın sağlığı için şimdi söyle bakayım; islamiyet bir dünya görüşümüdür değilmidir? Demagoji nedir onu da öğrenmiş olalım. Çok güzel yakalamışsınız gerçekten... Şimdi bu soruya vereceği cevabı bende çok merak ediyorum... ... Gelen cevap: İslam bir dindir ve bir zahmet dinin İslam Kur'ani tanımlarına bakıverin.. Anlamını da bilmediğin "demagoji" nasıl yapılırmış gördünmü? Böyle bir tartışmayı sürdürmekte yarar görmediğim için, seninle olan tartışmayı bırakıyorum. Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gelen cevap: Anlamını da bilmediğin "demagoji" nasıl yapılırmış gördünmü? Böyle bir tartışmayı sürdürmekte yarar görmediğim için, seninle olan tartışmayı bırakıyorum. Allah'ın emretmesi ile müslümanın yorumları arasında ki farkı anlar sanmıştım sizi ama... her açıklamaı bir daha açıklamak ve onunda anlaşılması için gene açıklamak... neyse.. kadın ve parfüm ve bunlardan hiç bir şey olmaz diyorsan, ee ne diyelim öyle olsun.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2008 Allah'ın emretmesi ile müslümanın yorumları arasında ki farkı anlar sanmıştım sizi ama...her açıklamaı bir daha açıklamak ve onunda anlaşılması için gene açıklamak... neyse.. kadın ve parfüm ve bunlardan hiç bir şey olmaz diyorsan, ee ne diyelim öyle olsun.. Sayın ahmetsalih... Ben bu son iletinizdeki imanızı, aynen genişleterek size sormak istiyorum: Siz kadınlara bir Seks Objesi olarak mı bakıyorsunuz? Her kadın görüşünüzde nefsiniz uyanıyor ve buna rağmen bize "Ahlaksız"mı diyorsunuz? Her kadın görüşünüzde illa ki nefsinizin uyanması normal midir? Hele hele Parfüm kokusu duyar duymaz kişisel cinsel tatmin çabasına girişmişliğiniz var mıdır? Parfüm sizde nefsinizi uyandırıyor mu gerçekten? Peki Parfüme nefsinizin uyanması normal midir? Ayrıca; Müslüman, yorumunu, Allah'ın emirlerinden çıkmamak koşulu ile yapar... Var olan kurallardan sapamaz... Saparsa Müslüman olamaz... Böylelikle bir dünya görüşü ortaya koyamaz... Yeterince açık mı? Saygılarımla... Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Sayın ahmetsalih... Ben bu son iletinizdeki imanızı, aynen genişleterek size sormak istiyorum: Siz kadınlara bir Seks Objesi olarak mı bakıyorsunuz? Her kadın görüşünüzde nefsiniz uyanıyor ve buna rağmen bize "Ahlaksız"mı diyorsunuz? Her kadın görüşünüzde illa ki nefsinizin uyanması normal midir? Saygılarımla... sevgili Tengeriin boşig anlatılanlardan benim ne demek istedigimi hiç anlamamış olmanızdan dolayı herhangi bir şeyler yazmayı gereksiz buluyorum sordugunuz sorulardan bu çok açık... yanlış anlamayın ama durum budur... ayetde 'zinaya yaklaşmayın' der, 'zina etmeyin' demez diye yazmışdım. zinayla alakalı bir durum söz konusu, sonucu zinaya gitmeyecekse no sorun demektir. sizi zinaya götürecek her türlü amelden uzak durun demektir, zinaya götürmeyecekse zaten sorun yok demektir. sizde kalkıp ''Siz kadınlara bir Seks Objesi olarak mı bakıyorsunuz?'' diye soruyorsunuz..ne alaka.. bunu kerhane sahiplerine, ***** yapımcılarına, kadın üstünden para kazananlara vb.vb. kimselere sorun.. bu tiplerinden Kur'an ile zerre alakası yoktur.. lütfen biraz daha ciddi olalım... selamlar Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Yani bu, dünyaya nereden baktığınızla ve "Ahlak" denen şeyi nasıl tanımladığınızla alakalıdır...Dünyaya "Şeyinizden" mi bakıyorsunuz, Yoksa "İnsanlık"tan mı? Mesele budur... Demişim ilk iletimde... Sonra şu diyalog gelişmiş: Ya lütfen söyler misin, kadının erkekten farklı olan tarafı nedir? Altı üstü 15-17Cm'lik bir uzvunun olmaması mıdır kadının farklılığı? Yoksa göğüslerinin erkeklerden daha şişkin olması mıdır? Bu mudur? yetmiyor mu? daha ne olsun neyse uzatmaya gerek yok, sen yok diyorsan öyledir... Sanırım yeterince net ve açık değil mi? Sonra şu cevabı almışız birde: sevgili Tengeriin boşig anlatılanlardan benim ne demek istedigimi hiç anlamamış olmanızdan dolayı herhangi bir şeyler yazmayı gereksiz buluyorum sordugunuz sorulardan bu çok açık... yanlış anlamayın ama durum budur... ayetde 'zinaya yaklaşmayın' der, 'zina etmeyin' demez diye yazmışdım. zinayla alakalı bir durum söz konusu, sonucu zinaya gitmeyecekse no sorun demektir. sizi zinaya götürecek her türlü amelden uzak durun demektir, zinaya götürmeyecekse zaten sorun yok demektir. sizde kalkıp ''Siz kadınlara bir Seks Objesi olarak mı bakıyorsunuz?'' diye soruyorsunuz..ne alaka.. bunu kerhane sahiplerine, ***** yapımcılarına, kadın üstünden para kazananlara vb.vb. kimselere sorun.. bu tiplerinden Kur'an ile zerre alakası yoktur.. lütfen biraz daha ciddi olalım... selamlar "Zinaya Yaklaşmayın" demek ile "Zina Yapmayın" arasındaki fark nedir? Kadına verilen Örtünme Emrinin nedeni nedir? Erkeğin nefsinin uyanmaması değil mi? Erkeğin nefsinin uyanacağını niye düşünür, bu emri veren? Çünkü kadının örtmesini istediği kısımlerından ne kendi nefsi uyanıyordur da o yüzden... Biz buna kısaca: "Kişi, kendinden bilir işi!" diyoruz... Yani ister kabul edin, ister etmeyin... Savunduğunuz düşüncenin altında Fetişizm yatar diye düşünüyorum... Kadının omzunda, saçından, elinden, yüzünden, diz altında Cinsel Tatmin/Haz alınacağını düşünmek, buna koşullanmak fetişizmdir... Zira bu bölgeler normalde Cinsel Uzuv olmadığı gibi, aslen Cinsel Çekicilikleri de yoktur... Cinsel çekicilikleri olmayan uzuvların "Erkeklerin nefsi kabarır" diye yasaklanması mantıksızdır... Yasaklayan kişide bir kusur aramak en akıllıcasıdır... Bu şu demek oluyor: "Evinizdeki soba borularını, su borularını ya da benzeri şeyleri örtün, benzerliğinden dolayı kadınların nefsi kabarabilir..." "Evinizdeki soba borusu dirseklerini, butiklerdeki cansız mankenleri örtün, çocuk balonlarının içine su doldurmayın, benzerliklerinden dolayı erkeklerin nefsi kabarabilir... Hatta atlarınızın yelelerini bile kapayın, ne olur ne olmaz..." Yani kılı, tüyü, tası püsürü yasaklamanın ahlaklı olmakla ya da Tanrı emri ile pek alakası yoktur... Yasağın bilinçaltına eğilmek lazım, kabul etsenizde, etmesenizde... Bakın, ben inancınızla dalga geçmiyorum... Daha önceki yazılarımdan bilen bilir, Kur'an-da Türbanın falan olduğunu hiç sanmıyorum... O yüzden bu kadar rahat yazıyorum, merak etmeyin... Ve sizin sergilediğiniz inancın mantığı bu şekildedir... İslamın, sizin savunduğunuz şekilde olduğunu cidden düşünüyorsanız, ne yazık ki İslam'da bu şekildedir öyleyse... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Kadının omzunda, saçından, elinden, yüzünden, diz altında Cinsel Tatmin/Haz alınacağını düşünmek, buna koşullanmak fetişizmdir... Zira bu bölgeler normalde Cinsel Uzuv olmadığı gibi, aslen Cinsel Çekicilikleri de yoktur... Cinsel çekicilikleri olmayan uzuvların "Erkeklerin nefsi kabarır" diye yasaklanması mantıksızdır... Yasaklayan kişide bir kusur aramak en akıllıcasıdır... Yukarda saydığınız uzuvların dışındaki bölgelere kimsenin kavram olarak bunlar cinsel uzuvdur diyeceğini düşünmüyorum.Peki cinsellik kavramı sadece cinsel uzuvları mı kapsar?İki kişi dudak dudağa öpüşürken,cinsel organların dışındaki eylemler ne ile ilgilidir?Cinsel uzuvların dışındaki bölgelerin cinsel çekicilikle ilgisinin olmadığını kendi fikriniz olarak mı ortaya koyuyorsunuz yoksa bu fikriniz bilimsel bir veri mi?Eğer söyledikleriniz doğruysa karşı söylem mantıksızdır ama sizin mantığınızın genel geçer bir mantık olması kaydıyla. Bir de hani çıplaklar kampı vardır.Ordaki insanların cinsel uzuvlarını görüp birbirlerine yüksek dozda cinsel çekicilik duyduklarını düşünmüyorum.Artık öyle bir ortamda sınır yoktur doyumun sonudur duygular da şiddet değiştirir.O zaman orda o cinsel bölgelerin de bir çekiciliği kalmamıştır diyebilir miyiz?Fetişizm de bunun tersi bir durumdur değil mi sayın Tangeriin!Peki cinsellikle ilgili bu çekicilik kavramını hangi kavramlarla dolduracağız?Bana çekici gelmiyor; ama ben etkileniyorum, benim anlayışım normal seninki sorunlu mantığı ne kadar mantıkidir?Başka bir şey daha söyleyeyim?Reklamlarda,kliplerde,kitaplarda,kozmetik ürünlerinde kadınları ürünle ilgili kullanırken(Kadınların cinsel uzuvları kapalı(!) olsun sadece diyelim...?)hangi mantık hangi dürtü bu kullanımın temelini oluşturmaktadır. MUHABBETLE... Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Bu şu demek oluyor:"Evinizdeki soba borularını, su borularını ya da benzeri şeyleri örtün, benzerliğinden dolayı kadınların nefsi kabarabilir..." garip bir örnek neyse; ahlakı çok dar tanımlıyorsunuz. ahlaksız diye bir şey yoktur, iyi ahlak vardır ve kötü ahlak vardır... İslam inancında insan, içinden bir güzellik yapmayı geçirdiği anda bunlar kayda geçiyor. Kötülük geçirdiğinde ise bunu fiiliyata dökmediği müddetçe Allah onu kayıt altına almıyor. Kur’ân müeddi yani taşıyıcı olmasından dolayı gözleri sakınmaktan bahsediyor. Yine bir türkü sözünde olduğu gibi, ''gözler kalbin aynasıdır''vb.. Gözle ve hatta sesle başlayan temas kalbe iner ve kalp başka organları tetikler. İnsan bütün bu aşamaları geçtikten sonra sistematik bir şekilde yoluna devam ediyorsa günahın tuzağına düşüyor, zehirli iklimine giriyor demektir. Ömer(ra) döneminde bir suçluyu huzura getirmişler ve had cezası uygulanması gerekiyormuş. Adam yalvarmış ve demiş ki: “Bu benim ilk suçum ne olur affedin…” Bunun üzerine Hazreti Ömer şöyle söylemiş: “Kimbilir adaletin pençesine düşünceye kadar kaç kere Allah’ın affından geçmişsindir..” Yani insan ilk hamlesinde günaha veya adalete yakalanmaz. Bu, süreç içeisinde gerçekleşir. İtiyad ettikten sonra artık onu şefkat tokatına çarptırır ve kendisinin selahı ve toplumun ıslahı için cezaya çarptırılır. Bu ceza artık kaçınılmazdır. Toplumun düzeni buna bağlıdır. zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur. İSRA; 32 ama siz zinaya inanmak zorunda degilsiniz, bu, Kur'an'a iman edenlerin inancıdır yani müslümanların. müslümanlar için haramdır zaten zina vb. haramlar, diger insanlar inandıgı gibi yaşar... Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 sevgili Tengeriin boşig anlatılanlardan benim ne demek istedigimi hiç anlamamış olmanızdan dolayı herhangi bir şeyler yazmayı gereksiz buluyorum sordugunuz sorulardan bu çok açık... yanlış anlamayın ama durum budur... ayetde 'zinaya yaklaşmayın' der, 'zina etmeyin' demez diye yazmışdım. zinayla alakalı bir durum söz konusu, sonucu zinaya gitmeyecekse no sorun demektir. sizi zinaya götürecek her türlü amelden uzak durun demektir, zinaya götürmeyecekse zaten sorun yok demektir. sizde kalkıp ''Siz kadınlara bir Seks Objesi olarak mı bakıyorsunuz?'' diye soruyorsunuz..ne alaka.. bunu kerhane sahiplerine, ***** yapımcılarına, kadın üstünden para kazananlara vb.vb. kimselere sorun.. bu tiplerinden Kur'an ile zerre alakası yoktur.. lütfen biraz daha ciddi olalım... selamlar Sayın ahmetsalih,arapçada yaklaşmayın ifadesi zaten yapmayın, etmeyin anlamında kullanılır.Dolayısıyla zinaya götürecek her türlü yol tıkanmalıdır şeklindeki yorumlar kıraldan çık kıralcı geçinen alimlerin kuran dışı yorumlarıdır. Bakınız size başka bir ayetten örnek vereyim. Nisa 43- Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayınNisa Zina ile ilgili ayetteki yaklaşmayın ifadesinden olmadık anlamlar çıkaran ulema aynı mantığı bu ayette de gösterebilrilermi acaba? Mesela atıyorum. sarhoş bir insanın abdest alması namaza götürecek bir sebeptir,dolayısıyla haramdır diyebilirmisiniz.Veya sarhoş olan bir müslüman namaz kılamıyor ama pişman,hiç olmazsa bari kuran okuyayım diye düşünüyor. Kuran okumak insanı namaza yaklaştırabilir,dolayısıyla sarhoş olanların kuran okumaları haramdır diyebilrimisiniz ? Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2008 Sayın ahmetsalih,arapçada yaklaşmayın ifadesi zaten yapmayın, etmeyin anlamında kullanılır.Dolayısıyla zinaya götürecek her türlü yol tıkanmalıdır şeklindeki yorumlar kıraldan çık kıralcı geçinen alimlerin kuran dışı yorumlarıdır. Bakınız size başka bir ayetten örnek vereyim. Nisa 43- Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayınNisa Zina ile ilgili ayetteki yaklaşmayın ifadesinden olmadık anlamlar çıkaran ulema aynı mantığı bu ayette de gösterebilrilermi acaba? Mesela atıyorum. sarhoş bir insanın abdest alması namaza götürecek bir sebeptir,dolayısıyla haramdır diyebilirmisiniz.Veya sarhoş olan bir müslüman namaz kılamıyor ama pişman,hiç olmazsa bari kuran okuyayım diye düşünüyor. ne yani zinaya götürecek yollarla mücadele edilmemeli mi ? demek istiyorsunuz. Kur'an dışı yorumlarmış..peygamber mi? kraldan çok kralcı oluyor yani... önce siz zinanın Kur'an'a göre haram olduguna inanıyormusunuz.? önce bunda anlaşalım sonra devam ederiz.. sarhoş bir insanın abdest alması olumlu bir adım olabilir, ama zina etmeden önceki flört olumsuzluga giden bir yoldur.. ama önce siz zina hakkındaki görüşünüzü söyleyin, bunu halledelim sonra sarhoş örneklerini genişleterek devam ederiz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.