Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 o yüzden artık sokaklarda 5/15 yaş arası çocukları cübbeli ve tesettürlü görüyoruz ve hala bu ülkede şeriat tehlikesi yok öyle mi? çocuklara 0/3,3/7 yaşlarında islami eğitim adı altında baştan ayağa kadar kapalı tek tip kıyafet giydirip geleceğe hazırlayanlar önce kendi ayıp düşüncelerinden utansınlar, sanata ve sanatçıya, çocuğa ve kıyafetine bakıp utanıyor, edebsizce şeyler düşünüyorda ondan... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Sayın Cenk, hangi fikrinizi ele alsak, herbiri yerle yeksan oluyor... Birincisi; İstiklal Harbi ile Kurtuluş Savaşı tümceleri aynı anlama gelir... Birisi Arapçadır, diğeri Türkçe... Birisi Arapçıdır, diğeri Milli... Saygılarımla... sayın 'Tengeriin boşig' o zaman istiklal marşınada kurtuluş marşı dersiniz olur biter.... kimseyi birşeye ikna etmek gibi bir derdimiz olmamalı, herkes kendi birşeylere ikna olur zaten... amaç sadece kendimizi ifade etmek.. İstiklal Harbi verdik ve İslamın siyasi ve askeri gücünü yok ettigini sanan emperyalist güçler bu harb ile apışıp kalmışlardı. hasta adam diyorlardı ama bu nitelemeyi yapan çarı topraga gömmüşdü iş bu hasta olan adam... İstiklal marşına sonradan kurtuluş savaşı gibi nitelemler iş bu gerçegi örtmek için yakıştırılmış nitelemelerdir ve maksatlıdır İstiklal harbi verdik ve bunun İslamın istiklali oldugunun kanıtı İstiklal Marşımızdır... İstiklal marşı herşeyi net olarak anlatmakda, başka tarihe ne gerek var ki... ''Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.'' ne kadar net degil mi?....... saygılar Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 o yüzden artık sokaklarda 5/15 yaş arası çocukları cübbeli ve tesettürlü görüyoruz ve hala bu ülkede şeriat tehlikesi yok öyle mi? çocuklara 0/3,3/7 yaşlarında islami eğitim adı altında baştan ayağa kadar kapalı tek tip kıyafet giydirip geleceğe hazırlayanlar önce kendi ayıp düşüncelerinden utansınlar, sanata ve sanatçıya, çocuğa ve kıyafetine bakıp utanıyor, edebsizce şeyler düşünüyorda ondan... Sayın Sardunyam... Aslında burada çok güzel ve çok şaşırtıcı Ama bir o kadar da başarılı bir psikolojik yönlendirme yapılıyor biliyor musunuz? Ve bunu farketmiyoruz çoğunlukla... Mesela ben o kızcağızlara baktığımda, Açıktaki omuzlarından ve açıktaki dlzlerinden ya da açıktaki saçlarından tahrik olmuyorum... Tahrik olmadığım gibi bu saydığım yerlerin "Cinsel Çekiciliği Olmadığını" düşündüğümden Ya da düşünmekten de öte, Kişilerin bu yerleri bende bir cinsel çekicilik uyandırmadığından Onlara baktığımda yüzüm kızarmıyor, utanmıyorum, arzulamıyorum... Bu yüzden kızların omuzlarını, diz altlarını ve saçlarını açmalarını normal karşılıyorum... Hatta engelleme olursa da, açmak isteyenleri desteklerim... Ancak bu adamlar öyle bir lanse ediyorlar ki, inanamazsınız... Burada çok ince bir ayrıntı var ve bunu çok iyi kullanıyorlar... Dediğim gibi, ben o bölgeleri Cinsel Çekicilik dahilinde özümsemediğimden normal karşılıyorum. Ama o adamlar bu bölgeleri Cinsel Çekicilik olarak gördükleri halde, ahlak-sız olan ben oluyorum! Ben o kızların omuzlarına, dizlerine, saçlarına karşı cinsel bir çekicilik hissetmiyorum, o yüzden açılmasını normal karşılıyorum ve bu yüzden Ahlak-sız oluyorum... Ama onlar o kızların omuzlarına, dizlerine, saçlarına cinsel bir çekicilik yüklüyorlar ve bu yüzden kapatılmasını istiyorlar, omuz, saç, diz denen yerlere hem cinsellik yükleyip hemde "Ah vah, bakınca yüzümüz kızardı, utandık!" diyerek kendilerini "Ahlaklı" olarak lanse ediyorlar... Yani öyle bir tavır içersine giriyorlar ki: Hani onlar bakamayıp, utanıyorlar ya? Sanki biz Omuza, Diz altına, Saçlara bakıp iç çekiyoruz ve kişisel tatmin eylemi gerçekleştiriyoruz... (kişisel tatmin eylemi: Yabancı literatürde "M" ile başlıyor, bizde "O" ile başlıyor ama uyarı alırım diye tereddütten yazamıyorum artık herşeyi...) Biz o bölgelere karşı bir cinsel çekicilik ve haz beslemiyoruz... Aksine Omuza, saça, diz altına bakamayıp, yüzleri kızaran insanlar demek ki o bölgelere karşı bir cinsel haz besliyorlar... Açıkçası o yerlere bakıp utanan adamın yanında karımı, kardeşimi, kızımı bırakmam... Bırakılır mı hiç ya hu? Adam saçtan ve omuzdan, diz altında haz alıyor baksanıza? Psikoloji de buna "Fetişisizm" deniyor, hayatta güvenmem öyle birisine... Birde "Aman efendim, yine de utandık kafamızı çevirdik!" diye manşet atıyorlar... Ya hu sen değil bir, bin tane manşet atsan ne olur? Kafanı çevir çevir, nereye kadar? Sonuçta sen o bölgelere Cinsel Obje olarak bakıyorsun ve sonunda bu patlak verecektir... Aynen Hüseyin Üzmez vakasında olduğu gibi... Saçı, omuzu, dizleri yani Cinsel Uzuv olmayan bu bölgeleri, Cinsel Obje olarak görmeyip, Haz ve Şehvet duymayan kişi mi yeğdir ve ahlaklıdır? Yoksa saçı, omuzu, dizleri yani Cinsel Uzuv olmayan bu yerlere, Cinsel Uzuv olMAdığı halde Cinsel Uzuvmuş gibi, baktığında şehvet duyacağını düşünüp/bilip kafasını çeviren, utanan adam mı yeğdir ve ahlaklıdır? Saç, omuz, diz gibi Cinsel Uzuv olmayan yerlere bakıp şehvete düşen kişi ile Bu bölgelere baktığında şehvete düşeceğini düşünüp kafasını çeviren kişi arasında zerre kadar fark yoktur... Var olduğunu iddia ediyorlar ama yoktur... Niçin yoktur? Niçin ikiside aynıdır? Çünkü ikisi de Cinsel Uzuvlar olmadığı halde bu yerlerden haz alacaklarını düşünüyorlar... Tek farkları: Birisi seyredecek kadar kötü... Diğeri en azından kafasını çevirecek kadar kötünün iyisi... İyi olanlarsa, Cinsel Haz duymayanlar... Yani "Aman efendim, bakamadık, çok utandık, kızardık, kafamızı çevirdik, vah vah vah!" deyipte "Biz Ahlaklıyız!" imajı yaratmasın kimse boşuna.. Yemezler çünkü... Akıllarının neye çalıştığı belli hepsinin... Onlardan daha ince düşünebilen insanlar var hala Türkiye'de... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 sayın 'Tengeriin boşig' o zaman istiklal marşınada kurtuluş marşı dersiniz olur biter.... kimseyi birşeye ikna etmek gibi bir derdimiz olmamalı, herkes kendi birşeylere ikna olur zaten... amaç sadece kendimizi ifade etmek.. İstiklal Harbi verdik ve İslamın siyasi ve askeri gücünü yok ettigini sanan emperyalist güçler bu harb ile apışıp kalmışlardı. hasta adam diyorlardı ama bu nitelemeyi yapan çarı topraga gömmüşdü iş bu hasta olan adam... İstiklal marşına sonradan kurtuluş savaşı gibi nitelemler iş bu gerçegi örtmek için yakıştırılmış nitelemelerdir ve maksatlıdır İstiklal harbi verdik ve bunun İslamın istiklali oldugunun kanıtı İstiklal Marşımızdır... İstiklal marşı herşeyi net olarak anlatmakda, başka tarihe ne gerek var ki... Ya ne diyorsunuz arkadaşım siz? Ne alakası var, bu kadar komplo teorisi yaratmayın kafanızda isterseniz... Söylediklerinizin gerçeklikle alakası yoktur... Bunu Tarihçilik işinin içersinde olan birisi olarak söylüyorum... İstiklal: Bağımsızlık, Özgürlük anlamına gelir... Harp: Savaş, savaşım anlamına gelir... İstiklal Harbi desekte olur, Kurtuluş Savaşı desekte olur... Birisi Osmanlı Türkçesi (Arapça değildir bu tamlama), Diğeri ise Çağdaş Türkçedir... Türkçeleştirme faaliyetleri sırasında bunların Türkçe Karşılıkları kullanılmıştır... Hala bazı tarihçiler "Bağısızlık Savaşı" diye de adlandırırlar... Bu kadar komplo teorilerine saplanmayın isterseniz... Kimseyi ikna etmek gibi bir derdim yok ama gerçekler çarpıtılırsa da dur demeli değil mi? Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 İstiklal: Bağımsızlık, Özgürlük anlamına gelir...Harp: Savaş, savaşım anlamına gelir... İstiklal Marşına hiç deginmiyorsunuz İstiklal Harbini açıklayan en güzel metindir hatta bir duadır İstiklal Marşı bagımsızlık İslam bagımsızlıgıdır ve biliyorsunuzdur 1921 meclisi kabul etmişdir İstiklal Marşını, aglayarak ve ayakta alkışlayarak.. 1923 meclisi ne derdi bu işe valla tam kestiremiyorum... söz İstikal şiirinin; ''Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl! '' Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 İstiklal Marşına hiç deginmiyorsunuzİstiklal Harbini açıklayan en güzel metindir hatta bir duadır İstiklal Marşı bagımsızlık İslam bagımsızlıgıdır ve biliyorsunuzdur 1921 meclisi kabul etmişdir İstiklal Marşını, aglayarak ve ayakta alkışlayarak.. 1923 meclisi ne derdi bu işe valla tam kestiremiyorum... söz İstikal şiirinin; ''Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl! '' Alla allaaaa.... Ya arkadaşım, İstiklal Marşı'ndan mı hareket edip bunda şeyi iddia edebiliyorsunuz? Size kalsa 1921 meclisi aynı zamanda ırkçı demek ki! Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl: ... Ayrıca Mehmet Akif'in kabul edilen şiirinin adı "Kahraman Ordumuza" idi... Hayatınızda hiç Meclis Zabıt Ceridesi/Toplantı Tutanakları incelediniz mi bilemem ancak İstiklal Marşı'nın kabul edildiği Ceridelerde/Tutanaklarda daha Mehmet Akif'in bu şiiri yazılmadan önce Özgürlük Savaşına dair bir marşın kabulüne dair yarışma açılıyor ve bu yarışmada hangi şiir kabul edilirse edilsin adı İstiklal Marşı olarak değiştirilecektir... Daha sonra Mehmet Akif tavsiye ediliyor ve şiiri okunup kabul ediliyor. Para ödülünü ise Mehmet Akif kabul etmiyor ve almıyor... Bakın İstiklal Marşı'nı reddeden tek bir Atatürkçü ya da Laik bulamazsınız... İyi ama konuyla alakası nedir onu anlamadım ben? Ne yani İstiklal Marşı o dönemki Dini ve Milli duygularla yazılmış bir şiirdi, o zamanki temsilcilerle uygun görüldü ve kabul edildi... 1923te olsaydı kabul edilip edilmemesi önemli değil, sonuçta kabulüne oy verenler arasında Mustafa Kemal'de vardı, oy birliği ile kabul edilmişti... İyi de neyin göstergesidir bu, ne demeye getiriyorsunuz? Saltanatı, Halifeliği ve Anayasa'dan Din ibaresini, Eski Harfleri kaldırmış kimseler İstiklal Marşını mı değiştiremeyecekti? Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Alla allaaaa....Ya arkadaşım, İstiklal Marşı'ndan mı hareket edip bunda şeyi iddia edebiliyorsunuz? Size kalsa 1921 meclisi aynı zamanda ırkçı demek ki! Ayrıca Mehmet Akif'in kabul edilen şiirinin adı "Kahraman Ordumuza" idi... Hayatınızda hiç Meclis Zabıt Ceridesi/Toplantı Tutanakları incelediniz mi bilemem ancak İstiklal Marşı'nın kabul edildiği Ceridelerde/Tutanaklarda daha Mehmet Akif'in bu şiiri yazılmadan önce Özgürlük Savaşına dair bir marşın kabulüne dair yarışma açılıyor ve bu yarışmada hangi şiir kabul edilirse edilsin adı İstiklal Marşı olarak değiştirilecektir... Daha sonra Mehmet Akif tavsiye ediliyor ve şiiri okunup kabul ediliyor. Para ödülünü ise Mehmet Akif kabul etmiyor ve almıyor... Bakın İstiklal Marşı'nı reddeden tek bir Atatürkçü ya da Laik bulamazsınız... İyi ama konuyla alakası nedir onu anlamadım ben? Ne yani İstiklal Marşı o dönemki Dini ve Milli duygularla yazılmış bir şiirdi, o zamanki temsilcilerle uygun görüldü ve kabul edildi... 1923te olsaydı kabul edilip edilmemesi önemli değil, sonuçta kabulüne oy verenler arasında Mustafa Kemal'de vardı, oy birliği ile kabul edilmişti... İyi de neyin göstergesidir bu, ne demeye getiriyorsunuz? Saltanatı, Halifeliği ve Anayasa'dan Din ibaresini, Eski Harfleri kaldırmış kimseler İstiklal Marşını mı değiştiremeyecekti? sadece istiklal marşı olurmu canım? koskoca bir tarih var elimizde Mehmet Akif'in Arnavut olduğu bilinen bir gerçek. Mehmet Akif burda ırk olarak da millet olarak da kesinlikle Türk'ü belirtmiyor, çünkü Mehmet Akif'in ideolojisini biliyorsanız, ümmetçi bir insan olduğu bellidir, ırk ve millet kelimelerinden kastı İslam ümmetidir. Ayrıca İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının hiç birinde Türk kelimesi geçmez. İstiklal savaşı veriliyordu ve buna uygun marş aranıyordu, yarışma düzenlenir ve pekde iyi şiirler çıkmaz, Mehmet Akif'e teklif edilir vs.vs. burda sorun olan nedir? şimdi biliyorsunuz türkçe ezan diye birşey vardı bu ülkede, yani ''bu ezanlar ki dinin temeli'' diye kabul edildikten sonra birileri ezanla az ugraşmadı vb.vb. bunlar alt alta lunca enteresan şeyler.. ''İstiklal Marşı'nı reddeden tek bir Atatürkçü ya da Laik bulamazsınız...'' demişsiniz. böyle bir ifade yoktu ama siz böyle anlamışsınız demek...garip.. İstiklal Marşını ayakta aglayarak kabul edilen bir adama biz bu ülkede ne kadar bir yaşam alanı bıraktık dersiniz ? düşünmeye deger... ''Çatma, kurban olayım çehreni ey nazli hilâl; Kahrâman ırkıma bir gül... ne bu şiddet bu celâl? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl. Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklâl'' ey nazlı hilal, uğruna canımı vereyim, ne olur kaşlarını çatma, yüzünü asma!. Bu heybettin, bu şiddetin neden?. Karhraman ırkıma bir kere gülümse. Uğruna döktüğümüz sonra helal olmaz. Yanlızca Allah'a kulluk eden milletimin bağımsızlığı hak etmiştir, kazanmışır.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Sevgili Tengeriin Boşig olayın psikolojik tespitini çok doğru yapmışsın, az buçuk insan psikolojisinden anlayan ve gözlem yapabilen herkes bunu tespşt edebilir, denemelerini tavsiye edelim... Küçücük kız çocuklarına daha 5 yaşından itibaren boylarından büyük türban takıp onları sözümona dini bütün yetiştirmek iddiasının ardında senin bu sözlerinin gerçekliği var, kadın her yönüyle, tepeden tırnağa tahrik unsurudur bunlara göre, bırak omuzunu, saçını, bacaklarını Kuran okurken ki sesinden bile tahrik olabiliyorlar, (bu çok yaygın bir anlayıştır, imam hatiplere gönderdikleri kızlar Kuran okur ama erkekler duymamalıdır) Cenk arkadaş, İstiklal Harbi bir diğer adı Kurtuluş Savaşı'nı anlatan en güzel şiirlerden biridir İstiklal Marşı ancak Mehmet Akif ne kadar muhafazakar bir adam olsada aynı zamanda bağımsızlığa inanmış ve mücadeleden sonra bir süre kararsız kalsada tavrını Cumhuriyetten yana koymuştur... Ki bu çok doğaldır, çünkü alışkın oldukları hilafet ve eğitimini aldıkları dini eğitim ile duygu ve düşünceleri etki altında olabilir, İstiklal Marşına kim neden itiraz etsin, o hepimizin marşı o büyük savaşın onurlu mücadelenin destanıdır ama şu ayrıntıyı sakın atlamayın Kurtuluş Savaşı Osmanlı Padişahına karşıda verilmiştir aynı zamanda... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Ya o değil, ben Cenk arkadaşın nereye varmak istediğini anlayamadım... Nedir arkadaşım sorun? Hadi diyelim ki İstiklal Marşını 1923 Meclisi kabul etmezdi... Hadi diyelim ki İstiklal Marşını kabul eden Meclis'te herkes senin gibi duygular içersindeydi... İyi de derdiniz nedir, onu anlamadım? "Irk" kelimesinin "Ümmet" anlamında kullanıldığına ilk defa şahit oldum doğrusu... "Millet" kelimesi o dönemlerde "Müslüman Ümmet" "Hıristiyanlar (Millet)" "Yahudiler (Millet)" şeklinde de kullanılırdı, tamam ama "Irk" ile "Ümmet"in aynı anlamda kullanıldığı düşüncesine ilk defa rastladım... Ya hu diyelim ki Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında Dini duygular vardı ama yok diyen olmadı ki zaten? ArıBurnu Muharebelerini anlatan Mustafa Kemal'in kendisi bunu hatıralarında anlatır zaten, açıkça söyler... Kurtuluş Savaşı sırasında askerlerle kur'an okuttuğu, dinlediği olmuştur... Yani Dini duygular yoktur diyen de olmadı ki, Sen nereye varmaya çalışıyorsun anlamadım! Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Cenk arkadaş, İstiklal Harbi bir diğer adı Kurtuluş Savaşı'nı anlatan en güzel şiirlerden biridir İstiklal Marşı ancak Mehmet Akif ne kadar muhafazakar bir adam olsada aynı zamanda bağımsızlığa inanmış ve mücadeleden sonra bir süre kararsız kalsada tavrını Cumhuriyetten yana koymuştur... Ki bu çok doğaldır, çünkü alışkın oldukları hilafet ve eğitimini aldıkları dini eğitim ile duygu ve düşünceleri etki altında olabilir, İstiklal Marşına kim neden itiraz etsin, o hepimizin marşı o büyük savaşın onurlu mücadelenin destanıdır ama şu ayrıntıyı sakın atlamayın Kurtuluş Savaşı Osmanlı Padişahına karşıda verilmiştir aynı zamanda... [/b] cumhuriyetten yana tavır koymuş ama nasıl bir cumhuriyet? her zaman deriz, ''hakiki islam ne kadar da güzel, ah birde şu ***** olmasa, islamı yozlaştıranlar olmasa'' diye mesela burada İslam çok önemli ama hangi İslam, Allah'ın dini islam mı? yoksa kitleleri uyuşturmak için uydurulmuş islam mı? yani bunlar önemli şeyler Mehmet Akif niye karşı dursun ki cumhuriyete, ama hangi cumhuriyet... kararsız olan Mehmet Akif'ler olmasa gerek.. anayasasında dini İslam yazan ama bir partiyi, İslama saygıyı tüzügüne koydugu için kapatanlar kararsız olmasın.. bunlar önemli şeyler, anlatabliyormuyum... kurtuluş savaşının osmanlı padişahına da karşı verilmiş olması manidar geldi bana da.. (şimdi saltanatçı derler ya neyse) ingiliz kraliçesi gelince medyanın yanıp tutuşmasını şimdi daha iyi anlıyorum.. not; şu ingilizleri çagdaşlaştıramadık ya... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Ya o değil, ben Cenk arkadaşın nereye varmak istediğini anlayamadım...Nedir arkadaşım sorun? İyi de derdiniz nedir, onu anlamadım? "Irk" kelimesinin "Ümmet" anlamında kullanıldığına ilk defa şahit oldum doğrusu... i]Millet[/i]" kelimesi o dönemlerde "M"[üslüman Ümmet" "Hıristiyanlar (Millet)" " Sen nereye varmaya çalışıyorsun anlamadım! sorun bu ülkenin İstiklal Marşı ruhundan uzaklaşması...yıllardır...gerçegi arıyoruz sadece gerçegi.. derdimiz gerçek bagımsızlık ve Allah'a kulluk...edebiyat falan degil, kurtuluş ama sonra batılılaşmak degil, uydulaşmak degil...vb.vb. ''Âkif ve ırk Mehmet Âkif ve Milli Mücadele nesli "ırk" kelimesini bugün bizim verdiğimiz siyasi anlamda kullanmıyordu. Bizim bugün "ırkçılık" diye reddettiğimiz şeye onlar daha çok "kavmiyetçilik" diyordu. Şemseddin Sami'nin 1885 basımlı Kamus-ı Türki'sinde, Ali Seyyid'in 1918 basımlı Kamus-ı Osmani'sinde, Hüseyin Kâzım Kadri'nin eski harflerle 1928 basımlı Büyük Türkçe Lügat'inde "ırk" kelimesinin siyasi anlamı da "ırkçılık" kelimesi de yoktur. "Irkçılık" kavramı ve "ırk" kelimesinin siyasi anlamda kullanılması, İstiklal Marşı'ndan yıllar sonra, faşizmle birlikte Avrupa dillerinde ve bizde yaygınlık kazandı, sözlüklerimize girdi. Öbür taraftan, İstiklal Marşı'nın genel anlamı ve vurgulu kavramları, bırakın 'ırkçı' olmayı, 'ırksal' bile değildir: Hürriyet, istiklal, vatan, yurt, millet, hilal, iman, ezan ve Hak gibi. Akif "ırkıma" derken Dink'in keşfettiği siyasi anlamı kastetseydi, o günün literatürüne göre, "kavmime" diye yazardı! İstiklal Marşımızda "ırkıma..." kelimesi, siyasi değil, aruz vezni ve şiirin ahengi açısından kullanılmış edebi bir ifadedir. Bu ilmi ve objektif bir gerçek olduğu içindir ki, Sayın Dink'ten başka hiç kimse "ırkçılık" suçlamasında bulunmayı akıl edememiştir.'' Taha Akyol...milliyet Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Hangi Cumhuriyet RTE Cumhuriyeti mi, İran Cumhuriyeti mi? Allah'ın dinini yaşamak isteyene dinde meydanda kitapta, ancak hepbirlikte görüyoruz ki din artık Allah'ın dini değildir zaten sıkıntıda buradan başlamaktadır... İkincisi; çok komiksin gerçekten ingilizleri çağdaşlaştıramadık... fakat farkındaysan yanıp tutuşan medya sadece dinci ve emperyalist magazin medyasıydı enteresan olan kendilerine dindar diyen ve dinin misyonunu üstlendiğini sananlar yakalarına ingiliz madalyası takmakta sakınca görmedi, neredeyse incelikten ölecekti ama aynı adam köşke ilk çıktığında ve Cumhuriyet balosunda nedense frak giymedi, tabi elin ingilizine yaranmak daha şaşalı... Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrasında ülkemizin canını en çok yakan ve dünya müslümanlarını en çok sömüren ülkenin kraliçesini ayakta izleyen medya bizim medyamız zaten değil... Biz Mustafa Kemal'in milletiyiz onunda dediği gibi kimseye uşaklık etmeyiz... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Hangi Cumhuriyet RTE Cumhuriyeti mi, İran Cumhuriyeti mi? Allah'ın dinini yaşamak isteyene dinde meydanda kitapta, ancak hepbirlikte görüyoruz ki din artık Allah'ın dini değildir zaten sıkıntıda buradan başlamaktadır... İkincisi; çok komiksin gerçekten ingilizleri çağdaşlaştıramadık... fakat farkındaysan yanıp tutuşan medya sadece dinci ve emperyalist magazin medyasıydı enteresan olan kendilerine dindar diyen ve dinin misyonunu üstlendiğini sananlar yakalarına ingiliz madalyası takmakta sakınca görmedi, neredeyse incelikten ölecekti ama aynı adam köşke ilk çıktığında ve Cumhuriyet balosunda nedense frak giymedi, tabi elin ingilizine yaranmak daha şaşalı... Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrasında ülkemizin canını en çok yakan ve dünya müslümanlarını en çok sömüren ülkenin kraliçesini ayakta izleyen medya bizim medyamız zaten değil... Biz Mustafa Kemal'in milletiyiz onunda dediği gibi kimseye uşaklık etmeyiz... bana kalırsa meseleyi yanlış anlıyorsunuz. ben, akp nin ve chp nin aynı el tarafından sürümde olduguna inanan biriyim mesela.. bu ülkede akp ile ulusalcıların mayası aynıdır diyoruz ama heyhat, her ikiside emperyalist sistemin işine yarar yazdıklarımız ya okunmuyor ya da anlaşılmıyor. ama ingilizleri çagdaşlaştıramadık, bu bir gerçek olarak duruyor. dedimya batı dışı toplumların dersi çagdaşlaşmak yani başkası olma ameliyesi... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 sorun bu ülkenin İstiklal Marşı ruhundan uzaklaşması...yıllardır...gerçegi arıyoruz sadece gerçegi.. derdimiz gerçek bagımsızlık ve Allah'a kulluk...edebiyat falan degil, kurtuluş ama sonra batılılaşmak degil, uydulaşmak degil...vb.vb. Ya tamamda arkadaşım, "Uydulaşan" kimmiş bana onu söyler misin? Kurtuluş Savaşını veren kadro mu Avrupa'nın uydusu olmuş? Gerçeği aramak derken, Aradığınız yere ve niyete göre bir gerçek bulmuşsunuz... Herkesin derdi bağımsızlık ama herkes Tanrı'ya kulluk niyeti gütmez... Gütmesini de kimse isteyemez... Siz Batılılaşmayabilirsiniz, herkes batılılaşma meraklısı değil... Bende batılılaşma meraklısı değilim... İyi ama İstiklal Marşı ruhundan uzaklaşmamak için illa ki Müslüman mı olmak lazım? Müslüman değilsek o marşı benimseyemez miyiz? Müslüman değilsek bu ülkede yerimiz yok mu? Unutmadan şunu ekleyeyim: İlla ki "Kurtuluş Savaşı/İstiklal Harbi Ruhu" diyorsanız, O ruhun bendeki karşılığını sizinkiyle yan yana bile koymam, karşılaştırmam... Mesela kendisinden bahsedilmesinden ne kadar hoşlanır bilmiyorum ancak Sayın Yam_Yam bir Ateisttir... Yani Müslüman değil... Ancak bir Ateist olarak bakın Mehmet Akif'in "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirindeki ruhu nasılda paylaşıyor... Yani demek istediğim: Bir insanın İstiklal Marşındaki ruhu paylaşması için illa ki Ezan okuması, namaz kılması ya da inanması gerekmiyor... O paylaşılanı hissetmesi gerekiyor... Ve hissedilebiliyorda zaten... Dinci kesimden başka kimsenin o ruhtan uzaklaştığı yok... 23 Nisan haftasına Kutlu Doğım Haftasını denk getirenleri Ve bu haftada bu Milli Bayramı hatırlatmak yerine Kutlu Doğum Haftasını va'z ettiren iktidara ve onlara oy veren yandaşlarına söyleyin söyleyeceklerinizi... O ruhu kaybeden tek kesim onlardır... Ayrıca sizin şu Resmi Tarih çizgisinin dışına çıkmakla kastettiğiniz Tarihçiliği çok merak ettim... Nedir o tarih anlayışı? Çanakkale Savaşlarını, orduya yardım eden hayaletler yardımı ile kazandığımız hikayeleri mi acaba? Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Ya tamamda arkadaşım, "Uydulaşan" kimmiş bana onu söyler misin?Kurtuluş Savaşını veren kadro mu Avrupa'nın uydusu olmuş? ama herkes Tanrı'ya kulluk niyeti gütmez... Gütmesini de kimse isteyemez... Ayrıca sizin şu Resmi Tarih çizgisinin dışına çıkmakla kastettiğiniz Tarihçiliği çok merak ettim... Nedir o tarih anlayışı? Çanakkale Savaşlarını, orduya yardım eden hayaletler yardımı ile kazandığımız hikayeleri mi acaba? çok dertlisiniz anlaşılan rastgele aklına ne gelirse yazmışsınız. ama rastgele, uyup uymadıgına bakmadan. herkes tanrıya iman etmeli mi demişim? kurtuluş savaşını verenler avrupacı olmuş mu demişim? vs.vs. valla arkadaşım ben sayende ne dedigimi bile unuttum yazdıklarıma dönüyorum acaba yanlış yazdım mı diye garip bir durum oldu ama biraz özgüven eksikligi gibi geliyor bana ne çanakkale ne hayalet, bunlar sizin olsun bana paydos sonra görüşürüz. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 çok dertlisiniz anlaşılan rastgele aklına ne gelirse yazmışsınız. ama rastgele, uyup uymadıgına bakmadan. herkes tanrıya iman etmeli mi demişim? kurtuluş savaşını verenler avrupacı olmuş mu demişim? vs.vs. valla arkadaşım ben sayende ne dedigimi bile unuttum yazdıklarıma dönüyorum acaba yanlış yazdım mı diye garip bir durum oldu ama biraz özgüven eksikligi gibi geliyor bana ne çanakkale ne hayalet, bunlar sizin olsun bana paydos sonra görüşürüz. Ahha ha haaa ha... Bende onu diyorum işte canım kardeşim! Ne dediğin anlaşılmıyor ki? Biz 19 Mayıs kıyafetlerinden girdik sen İstiklal Marşından çıktın yani... Biz Laiklik dedik, sen gittin Uydu Devlet olmaktan çıktın... Ne dediğin anlaşılmıyor, sana kaç keredir soruyorum ne demek istiyorsun diye! Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2008 Biz Laiklik dedik, sen gittin Uydu Devlet olmaktan çıktın... bizde onu diyoruz ya ........ Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Kendilerine güvenmedikleri için mi çocuklara bakmaktan utanıyorlar Sevgili tengeriin boşig bence arkadaşımız net bir bilgiye sahip değil karma bilgi parçacıklarından bir potpori yapmış o yüzden bir neticeye bağlayamıyor ve anlaşılamıyor... Bu durumda çok insan var bilgisiz fikir sahibi olmuş bu çok tehlikelidir ikna etmek zordur Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Kendilerine güvenmedikleri için mi çocuklara bakmaktan utanıyorlar Çocuk kim? Biliyorsun ki İslamiyete göre 9 yaşından itibaren kızlar ergenliğe girmiş sayılır. Bu da demek olur ki 9 yaşındaki kızlar islamiyette evlenilecek kızlardır Yani çocuk değil onlar!!!! Evlenilecek kızlar!!!! namus yaniii!!!! Sapkınlık yaniii!!!!! Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Kendilerine güvenmedikleri için mi çocuklara bakmaktan utanıyorlar Sevgili tengeriin boşig bence arkadaşımız net bir bilgiye sahip değil karma bilgi parçacıklarından bir potpori yapmış o yüzden bir neticeye bağlayamıyor ve anlaşılamıyor... Bu durumda çok insan var bilgisiz fikir sahibi olmuş bu çok tehlikelidir ikna etmek zordur anlaşılamıyor olması benden oldugu kadar muhataplarında sorunu lütfen söyleyeceginizi direk söyleyin, başkasının iletisinden acaip kaçıyorda sizin olabilir ama benim kimseyi ikna etmek gibi bir derdim yok ben gerçegi arayan bir **** adam, ama 80 küsür yıl bir toplulugun ezici bir kısmının yalanlar ve çarpıtmalarla iyi geçinmesinide 'çok anlamlı' blurum yok güneş dil teorisiymiş, yok asyadan dünyaya yayılmaymış yok anadoluda aslında 8 bin yıldır falan türk yaşarmıi vb binlerce uydurma işin kötüsü absürt yalanlar.. yok biz türbana karşıyız başörtüsüne degil falan filan anlatabiliyormuyum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.