Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Arabistan'da bir kadın yüzüne bakan kocasını boşuyor !

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yüzüne bakan kocasını boşuyor

Suudi Arabistan’da evli oldukları 30 yıl boyunca karısının yüzünü hiç görmemiş bir adam, merakına yenilip karısı uykudayken peçesini kaldırıp yüzüne baktı. O esnada uykudan kalkan karısı ise, geleneklere karşı geldiği için kocasından boşanmaya karar verdi.

NTV-MSNBC

--------------------------------------------------------------------------------

İsmi açıklanmayan 50 yaşındaki Suudi kadın, ülkenin güneybatısındaki Hamis Muşayt şehrinden geldiğini ve o bölgenin adetlerine göre, yüzünü her daim kapalı tutması gerektiğini söylüyor.

Kadın Al Riyadh gazetesine yaptığı açıklamada kocası için, “Bunca yıldan sonra bu kadar bu kadar büyük bir hata yapmamalıydı” dedi. Kocasının defalarca özür dilediğini ve bir daha yüzüne bakmayacağına söz verdiğini belirten kadın, gene de boşanma isteğinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Suudi Arabistan’da karı-koca arasında bu tarz boşanma vakaları daha önce de olmuştu.

”EVLİLİK YÜZE BAKMAKLA DEĞİL, SEVGİYLE OLUR”

Ali al-Kahtani isimli bir Suudi erkek 10 yıldan sonra karısının yüzündeki peçeyi çıkarmaya çalışmış, karısı bunun üstüne mahkemeye giderek bu durumun tekrarlanmaması şartıyla evliliğini devam ettireceğini duyurmuştu.

Ülkede 70 yaşındaki Om Rabia el-Gahdaray adlı bir kadın da ne çocuklarına, ne de eşine yüzünü göstermiş. Kadın, kocasının yüzünü görmek için hiç ısrar etmediğini söyleyerek, “Evlilik yüzünü görmek değil, birbirini sevmekle olur” diye konuşmuştu.

Eşe yüz göstermemek İslam’da yer alan bir kural olmamasına rağmen, Suudi Arabistan’ın birçok bölgesinde uygulanıyor.

Gönderi tarihi:

İnsan bazen yorum yazarken nazıl yazacağını da şaşırıyor bu kadar yampirik olaylar karşısında.

Be Kadıncağız,sen kocana hayat boyu yüzünü göstermiyorsun da bu adamcağız seni nerenden tanıyor? :ninja: Başka yerlerini gösteriyorsun yani bol bol.Hayır,zorunda olmasa sesini de işittirmeyecek.O adam da ne gider böyle adetleri olanlardan kız alır,onun da kafada varmış demek ki.

Aslında iyisi mi evlendikleri gibi kocaları kör etsinler,bu kadar harika aileler yıkılmamış,çağdaş çağdaş yaşamaya devam ediyor olurlardı.

Bence böyleleri ekstradan bir de çocuk yapmama adeti çıkarsalar da bari soyları tükense.

Gönderi tarihi:

Dize kadar garip

Dize kadar geri

Dize kadar ilkel

Dize kadar cehalet

Dize kadar komik

Dize kadar *****

Dize kadar haşema

Ayak bileklerine kadar çarşaf

Beyin hücrelerine kadar açlık

İnsanlığa kadar ayıp

Gönderi tarihi:
Dize kadar garip

Dize kadar geri

Dize kadar ilkel

Dize kadar cehalet

Dize kadar komik

Dize kadar *****

Dize kadar haşema

Ayak bileklerine kadar çarşaf

Beyin hücrelerine kadar açlık

İnsanlığa kadar ayıp

değilmi rua,

insanın aklı tutuluyor resmen ama ben Artropod arkadaşımızın sözüne takıldım hakikaten neresinden tanıyor :unsure: tanımasına gerek olmuyor belkide :D

işte bu ****** önüne geçebilmek için laik bu cumhuriyet yoksa bunun önüne geçemez kimse... din adına uygulanan milyonlarca saçmalık olduğu için akıl ve bilgi önemli diyoruz ama bu kadında olmadığı kesin sağlamasını yapmak çok kolay hayat boyu ambalajlı içinde ne var bilmiyorsun, :P

sonra bu kadın okula gitmişmidir acaba gittiyse hangi amaçla gitmiştir merak ettim

Gönderi tarihi:

Aslında o da bir özgürlük olarak düşünülebilir. Tam tersi durumlara alışık olduğumuz için biraz ters geldi sanırım. Kafasını yada yüzünü açtı diye kocası onu boşayabilir.Ya da islam polisleri tarafından tekme tokat dövülüyor da olabilirdi.

Gönderi tarihi:

Hayatimda boyle birsey duymamistim...Gercektende herseyin bir ilki varmis.

Yani, 10 yillik evli olacagim, her aksam ayni yastagi paylastigim kadinin yuzunu gormeyecem. Peki bu kadin nasil uyuyor, bogulmaz mi? O zaman bu evlilikler daha cok cinsel anlamli. Yani istenilen olduktan sonra, kadin kendi odasina gidip yuzunu acip yatabilir.... Yani bilmiyorum ama bence abartmislar bunlarda, hadi disariya acmiyorlar, anladim. Ama o senin kocan :) Nasil acmassin. Yahu adamin en dogal hakki, omrunu paylastigi kadinin neye benzedigini gormek. Ben olsam hic dusunmeden beni bosanmayla tehdit eden kadini bosardim ;)

Gönderi tarihi:

gerçekten söylenecek herhangi bir sözcük bulmak zor. aklıma ilk gelen tepki, hayret sözcüklerinin tamamı yıldızlanacak sözcükler :)

Nasıl bir gelenek? mantığı ne? Olayı ne?

Hepsini geçtim insan meraktan ölür ya. Karısı falan olmasa bile bırak aynı evde yaşamayı aynı yerde çalışsam bir kişiyle farketmez.

Gönderi tarihi:

arkadaşlar, yaptığınız yorumları okurken kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum. yani bu kadar olur dedirtecek bir olay vardı karşımızda çünkü ve biraz da trajikomikti. ancak bu olaya "temiz düşüncelerle" bunun da bir özgürlük olarak yorumlanabileceğini söyleyen arkadaşlarım var. ben bu olayı düpedüz *****, düpedüz **** , düpedüz mollalık olarak yorumlarım. bu olay komik olduğu kadar düşündürücüdür de. çünkü arap hayranlığı duyan bazı çevreler var bizde. hatta direk bu zihniyette olanlar da var. dikkatli olunmalı ve onları aramızdan çekip çıkarmamız gerekmektedir. çünkü onlar her yerdedir...

Gönderi tarihi:
arkadaşlar, yaptığınız yorumları okurken kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum. yani bu kadar olur dedirtecek bir olay vardı karşımızda çünkü ve biraz da trajikomikti. ancak bu olaya "temiz düşüncelerle" bunun da bir özgürlük olarak yorumlanabileceğini söyleyen arkadaşlarım var. ben bu olayı düpedüz ******, düpedüz ******, düpedüz mollalık olarak yorumlarım. bu olay komik olduğu kadar düşündürücüdür de. çünkü arap hayranlığı duyan bazı çevreler var bizde. hatta direk bu zihniyette olanlar da var. dikkatli olunmalı ve onları aramızdan çekip çıkarmamız gerekmektedir. çünkü onlar her yerdedir...

İslamda olmayan aynı töreler gibi bir kavramdan ve o insanların kendi aralarında uydurdukları kurallardan bahsediyoruz.Töreleri şunları bunları ne kadar tartışıp sorgulasakta,bu tarz uygulamaları ne kadar sorgulasakta,bu sorgulama kendin söyle kendin dinle oranını geçmez.. Mesela son dönemde ülkemizde töreyle ilgili bir dizi var uzun süredir oynayan,çoğu yaşanan olay bizler açısından korkunç olabilir,ama gelgelelim o yöreden buralara gelmiş bazı insanlar,öyle ağa mı olur? şu bu olmalı diye tamamen töreyi savunan tepkiler vermekteler ve dizideki oyunculardan belkide nefret etmekteler.. Onların doğrusu da bu,bizim doğrularımız kadar buna inanıyorlar..kendi aralarında ne halleri varsa görsünler,aman bizden uzak olsunlar diyeceğim ama zulmün olduğu yerde din yükümlülüğü farklı işliyor... Kendi uydurukluklarında yaşasınlar bakalım. Gelgelelim başkasına dayatma yaparlarsa orada Kuran ehli farklı çalışır...

Bunun da bir özgürlük oluşunu söyleyen arkadaşımıza ,bir gurubu ve bir kültürü değerlendirişi açısından onaylıyorum yani katılıyorum bu arada..

Gönderi tarihi:

Yüzünü göstermeden 10 yıl ....

"kocacım yüzüm yok ki sana göstereyim.Utanıyorum.

Büyük ihtimalle kocası zaten yaptığı hatayı kadının yüzünü gördükten sonra anlamıştır.

"Kapa kapa bir 10 yıl daha açma ben gidiyorum."

Tam komedi haber değil mizah... malzeme çok.... :)

Allah canımı alsınki o adam 10 yıl boyunca farklı farklı kadınlarla yapmış olabiilir............Arap köftesini canımmm yanlış anlaşılma olmasın.

Gönderi tarihi:

Gaye şeytana uymamak.

Gafletin oranı tartışılırmı? Ha şeytana uymamak için dağlara tırmanıp şeytan taşlanmış, ha şeytana uymamak için yüzünü kapatmış. Farkı varmı?

Kökenine bakalım; "çocuk büyüyünce şeytana uyacak, babasını öldürecek diye ödürdük" diyen kitap kökeninden gelmekte. Bence bu haber daha normal.

Gönderi tarihi:

Gaye şeytana uymamak.

Gafletin oranı tartışılırmı? Ha şeytana uymamak için dağlara tırmanıp şeytan taşlanmış, ha şeytana uymamak için yüzünü kapatmış. Farkı varmı?

Kökenine bakalım; "çocuk büyüyünce şeytana uyacak, babasını öldürecek diye ödürdük" diyen kitap kökeninden gelmekte. Bence bu haber daha normal.

babasını mı öldürecek?

arada bir yansız farklı çeviriler okusanız..3-4 çeviri yanyana koyup okusanız..sizin o ima ettiğiniz ayette nice güzel öğüt var ama görmüyor oluşunuz acı.. bizler gibi algılamamanız gerçekten çok acı.. hem Kuranda nedenleri belli hem bakın imzamda belli.. görmeyecek,duymayacak,anlamayacaksınız...

Allah selamet versin...

Gönderi tarihi:
sizin o ima ettiğiniz ayette nice güzel öğüt var ama görmüyor oluşunuz acı.. bizler gibi algılamamanız gerçekten çok acı.. hem Kuranda nedenleri belli hem bakın imzamda belli.. görmeyecek,duymayacak,anlamayacaksınız...

Allah selamet versin...

Siz öyle yapıyorsunuz, biz böyle yapıyoruz. Siz öyle algılıyorsunuz biz böyle algılıyoruz. Siz- Biz, Siz- Biz..... Kimdir bu Siz ile Biz?

Madem siz, bir arkadaşımız görmediğini gördünüz, yanyana koyup birden fazla çeviri okudunuz, şunu sizleştirmeden bizleştirmeden bölmeden parçalamadan açıklasanız, kavga ve gürültüye zemin hazırlamasanız... O zaman görürler, duyarlar, anlarlar merak etmeyin, kendinizi germeyin. Görüp duyup anlamaları fikirlerinize aynen katılmaları anlamına gelmiyor ancak; düşünce özgürlüğü de bir insanlık hakkı.

Gönderi tarihi:

Bize komik gelebilir ama bazi bayanlar orda terci etmis yada yasadiklari kurallari kabul etmis yapmis.... aslinda biraz haksizlik oluyor cunku bayan esinin yuzunu goruyor 10 yil ama hic goztermiyor :unsure: her insan merak eder adam yine 10 sene beklemis ben 3 ay bile zor beklerdim. :P

Ama cocuklarina bile gostermemesi tuafima gidiyor Annem nasil gorunuyor bilmicem sadece sevgisini hisetcem <_<

Gönderi tarihi:
Siz öyle yapıyorsunuz, biz böyle yapıyoruz. Siz öyle algılıyorsunuz biz böyle algılıyoruz. Siz- Biz, Siz- Biz..... Kimdir bu Siz ile Biz?

Madem siz, bir arkadaşımız görmediğini gördünüz, yanyana koyup birden fazla çeviri okudunuz, şunu sizleştirmeden bizleştirmeden bölmeden parçalamadan açıklasanız, kavga ve gürültüye zemin hazırlamasanız... O zaman görürler, duyarlar, anlarlar merak etmeyin, kendinizi germeyin. Görüp duyup anlamaları fikirlerinize aynen katılmaları anlamına gelmiyor ancak; düşünce özgürlüğü de bir insanlık hakkı.

"sizin o ima ettiğiniz " burda ki "siz" kelimesi şahsi siz mi genel siz mi(ben şahsi kullandım),ama "biz "şahsi değildi elbet.Sizde(şahsi kullanıyorum) o ayeti öyle biliyorsanız,o halde aynı tavsiyeyi size de vermek durumundayım..Çünkü ortada ateistlik değil,olmayan birşeyi varmış gibi gösterip başka bişey yapmak var.Ayette olanlarla sizlerle tartışmalarımız bir yere varamazken ,bir de ayetlerde olmayan şeylerle konuşacaksak,ben burda tahmininizden daha büyük bir sıkıntı algılarım.. Bence dürüstlük evrensel bir kavram,yani ne Kurana ne dindara ne ateiste dürüstlük kavramının iyi oluşunu söylememe gerek yok heralde.O zaman dürüstçe,ayetlerde olanlarla buyrun konuşmaya devam edelim.. İnanmıyor olmakla olmayan şeyleri uydurmak arasında çok fark var bence ama arkadaşımızın ayetre bakarak değil,aklında kaldığı kadarıyla öyle hatırladığını ve bakmadan aktardığını varsayıyorum,bu anlamda da sadece ayete bakması hemde farklı çevirilerle bakması idi öğüdüm.Şimdi kavgaya zemin hazırlamak konusunda sizinle hangi açılarda kaldığımıza bence yeniden lütfen siz bakın.

Gönderi tarihi:
"sizin o ima ettiğiniz " burda ki "siz" kelimesi şahsi siz mi genel siz mi(ben şahsi kullandım),ama "biz "şahsi değildi elbet.Sizde(şahsi kullanıyorum) o ayeti öyle biliyorsanız,o halde aynı tavsiyeyi size de vermek durumundayım..Çünkü ortada ateistlik değil,olmayan birşeyi varmış gibi gösterip başka bişey yapmak var.Ayette olanlarla sizlerle tartışmalarımız bir yere varamazken ,bir de ayetlerde olmayan şeylerle konuşacaksak,ben burda tahmininizden daha büyük bir sıkıntı algılarım.. Bence dürüstlük evrensel bir kavram,yani ne Kurana ne dindara ne ateiste dürüstlük kavramının iyi oluşunu söylememe gerek yok heralde.O zaman dürüstçe,ayetlerde olanlarla buyrun konuşmaya devam edelim.. İnanmıyor olmakla olmayan şeyleri uydurmak arasında çok fark var bence ama arkadaşımızın ayetre bakarak değil,aklında kaldığı kadarıyla öyle hatırladığını ve bakmadan aktardığını varsayıyorum,bu anlamda da sadece ayete bakması hemde farklı çevirilerle bakması idi öğüdüm.Şimdi kavgaya zemin hazırlamak konusunda sizinle hangi açılarda kaldığımıza bence yeniden lütfen siz bakın.

Şimdi ftyod, ayette çocuğun öldürmesi dürüstlük, sizin buna inanmanız dürüstlük, bizim tek kelime yanlış hatırlamamız dürüstlük olmuyor öylemi? Buradaki konunun özü inançlarla "ÇOCUK ÖLDÜRME" nin, on yıl eşin yüzünü saklamasından daha vahim oluşuna değinilmesi.

Dürüstlük adına hep özeleştiri vermişimdir. Burada da vereyim: Çocuğun öldürülme nedeni büyüyüp ebeveyinlerini öldüreceği değil, büyüyüp ebeveyinlerini azgınlığa sürükleyeceği. Azgınlık kelimesi hafızamda yanlış kalmış okuyuculardan özür diliyorum. İşte çocuğun öldürülme sebebi. Sen buna odaklanacağın yere, dikkatleri bir tek kelime yanlışlığa çekmeye çalışıyorsun. Bu mu senin dürüstlük örneğin?

Ayetin aslı ve diğer 16 adet te farklı çevirisi: Netten "Kuran mealleri"ne sen de bakabilirsin.

Kehf/80 "Çocuğa gelince: Anası, babası inanmış kimseler. Bu çocuğun, onları azgınlığa ve kafirliğe sevketmesinden korktuk da öldürdük."

Asıl dürüstlük nedir ben sana söyleyeyim. Sen de benim gibi cesur ol öz eleştirini yap. Asıl dürüstlük, her ne olursa olsun, öneri Allahtan da gelse (senin için önemli) ön kabulcü olmayıp sorgulayıcı olmak. Elbette sen şimdi ben de sorgulayıcıyım diyeceksin. Ama burada bilinmesi gereken, sorgulamak nasıl olmalı...

Benim anladığım kadarı ile sen, sorgulamayı 10-16 adet meal çevirisi okumak olarak algılıyorsun. Zira senin dürüstlük adına yapacağın tek şey; dürüstlüğün tek referansı olan çok sayıda Kuran veya kutsal kitap meali okumak.

Dürüstlükten bahsedeceksek eğer, benim ve senin dürüstlük anlayışımızı başka bir platformda tartışalım. Nasıl dürüst olunur? Evrensel kavram olan dürüstlüğe nasıl ulaşılır?

Eh, yine önemli bir konu tartışılırken dikkatleri başka yere çekmeyi başardın ftyod. Tıpkı siyasiler gibi. Tebrik ederim.

Gönderi tarihi:
Şimdi ftyod, ayette çocuğun öldürmesi dürüstlük, sizin buna inanmanız dürüstlük, bizim tek kelime yanlış hatırlamamız dürüstlük olmuyor öylemi? Buradaki konunun özü inançlarla "ÇOCUK ÖLDÜRME" nin, on yıl eşin yüzünü saklamasından daha vahim oluşuna değinilmesi.

Dürüstlük adına hep özeleştiri vermişimdir. Burada da vereyim: Çocuğun öldürülme nedeni büyüyüp ebeveyinlerini öldüreceği değil, büyüyüp ebeveyinlerini azgınlığa sürükleyeceği. Azgınlık kelimesi hafızamda yanlış kalmış okuyuculardan özür diliyorum. İşte çocuğun öldürülme sebebi. Sen buna odaklanacağın yere, dikkatleri bir tek kelime yanlışlığa çekmeye çalışıyorsun. Bu mu senin dürüstlük örneğin?

Ayetin aslı ve diğer 16 adet te farklı çevirisi: Netten "Kuran mealleri"ne sen de bakabilirsin.

Kehf/80 "Çocuğa gelince: Anası, babası inanmış kimseler. Bu çocuğun, onları azgınlığa ve kafirliğe sevketmesinden korktuk da öldürdük."

Asıl dürüstlük nedir ben sana söyleyeyim. Sen de benim gibi cesur ol öz eleştirini yap. Asıl dürüstlük, her ne olursa olsun, öneri Allahtan da gelse (senin için önemli) ön kabulcü olmayıp sorgulayıcı olmak. Elbette sen şimdi ben de sorgulayıcıyım diyeceksin. Ama burada bilinmesi gereken, sorgulamak nasıl olmalı...

Benim anladığım kadarı ile sen, sorgulamayı 10-16 adet meal çevirisi okumak olarak algılıyorsun. Zira senin dürüstlük adına yapacağın tek şey; dürüstlüğün tek referansı olan çok sayıda Kuran veya kutsal kitap meali okumak.

Dürüstlükten bahsedeceksek eğer, benim ve senin dürüstlük anlayışımızı başka bir platformda tartışalım. Nasıl dürüst olunur? Evrensel kavram olan dürüstlüğe nasıl ulaşılır?

Eh, yine önemli bir konu tartışılırken dikkatleri başka yere çekmeyi başardın ftyod. Tıpkı siyasiler gibi. Tebrik ederim.

65. Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan bir ilim öğretmiştik.

66. Mûsâ ona, “Sana öğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi öğretmen için sana tabi olayım mı?” dedi.

67. Adam şöyle dedi: “Doğrusu sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin.”

68. “İç yüzünü kavrayamadığın bir şeye nasıl sabredebilirsin?”

Sanırım çok kişi sabredemiyor.

74. Yine yola koyuldular. Nihayet bir erkek çocukla karşılaştıklarında adam (hemen) onu öldürdü. Mûsâ, “Bir cana karşılık olmaksızın suçsuz birini mi öldürdün? Andolsun çok kötü bir iş yaptın!” dedi.

Bir peygamberimiz ve öldürmede kısas hükmünün ayetle tekrarı.Suçsuz birini öldürmeye,bir peygamber tarafından tepki.Hemde karşısındakinin ilimli oluşunu bilmesine rağmen dayanamayıp müdahale etme isteği.

80. “Çocuğa gelince, anası babası mü’min insanlardı. Onları azgınlığa ve küfre sürüklemesinden korktuk.”

81. “Böylece, Rablerinin onlara, bu çocuğun yerine daha hayırlı ve daha merhametli bir çocuk vermesini diledik.”

Eh malum,herşey sınav,şimdi Allahın kulu,Allah ne dilerse onu yapan Azrail(konudan bağımsız örnek) günde milyonlarca insanın canını alıyor diye Azrail e düşman mı kesileceksiniz?Yani Rabbimiz günde milyonlarca insanı öldürüyor diye Allaha düşman mı kesileceksiniz?Yaşanan herşeyde vardır Allahın bildiği,kiminin müminliğini evladıyla malıyla organıyla sınar,kiminin azgınlığını küfrünü zenginlikle şununla bununla arttırır.Çocuk ölmeliymiş ölmüş,bunu sanki bir din Kitabı her mümin kuluna "haydi size ilim verdik,gidin istediğinizi öldürün" gibi algılayabiliyorsanız e ben tebrik ederim ...

"Dürüstlük adına hep özeleştiri vermişimdir. Burada da vereyim: Çocuğun öldürülme nedeni büyüyüp ebeveyinlerini öldüreceği değil, büyüyüp ebeveyinlerini azgınlığa sürükleyeceği. Azgınlık kelimesi hafızamda yanlış kalmış okuyuculardan özür diliyorum. İşte çocuğun öldürülme sebebi. Sen buna odaklanacağın yere, dikkatleri bir tek kelime yanlışlığa çekmeye çalışıyorsun. Bu mu senin dürüstlük örneğin?""

Bir özür ardından gelen bu cümleler sizin olayın ciddiyetini hiç idrak edemeyişinizi gösteriyor bana..Siz sıradan bir Turan Dursun kitabı üzerine ya da Doğan Cüceloğlu kitapları üzerine konuşmuyorsunuz,siz insanların din olarak kabul ettiği,Kutsal olarak kabul ettiği bir Kitap üzerine konuşuyorsunuz.Size göre Muhammed in ordan burdan kopyalarla oluşturduğu bu Kitap,bize göre inandığımız Allahın,tapındığımız,önünde ibadet ettiğimiz Allahın Kitabı.Sizin inanmıyor oluşunuz,bu Kitaptaki bir kelimeyi değiştirip farklı sunma hakkını ne size ne başkasına vermez .Bu ayette anlatılan çocuğun büyüyüp babasını öldürecek olma ihtimali ile,büyüyüp bir ailenin,imanlı bir ailenin imanını sarsabilecek,Allaha karşı imanda ayaklarının sabit kılınması gereken kullar olabilmeleri ihtimali arasında bence çok çok fark var..Benim için bu kadar önemli olan ayetler açısından,Kutsal saydığım kavrama yaklaşımınız açısından, bir din iken bunca zaman tartışılan,ben bu kelimeye odaklanıp kaldım diye tepki almalıyım,hemde her kelimemize ,her sure içindeki tek bir ayete,hatta çoğu zaman bir ayet içindeki tek bir kelimeye takılıp kalan ve bir bütünün anlamını genellikle tümden reddeden ateist biri tarafından. İstem dışında akılda kaldığı kadarıyla yapılan sizce ufak bir hatayı ,bir dürüstlük kavramıyla ilişkilendirmem aslında sizden kaynaklanmadı,konunun devamında aldığım ve sizin yazdığınızı onaylarcasına bu kavramda direten bir tepki yüzünden oldu.Ama birbirinize destek olmak adına hakılıya haklı haksıza haksız diyemiyorsanız ,ben bundan sonra dindar kardeşlerimle de hiç tartışmayayım.Allahu Ekber diyerek adamda yaksalar olsun,dinde kardeşim diyeyim,var mı bu derece fanatiklik.. Olamaz,asla olmayacak,çünkü Kuran buna izin vermiyor. Benden de olsa,canımdan kanımdanda olsa,düşmanımla kavgasında haksız olan bendense,söylemekle emrolunuyorum.

"Eh, yine önemli bir konu tartışılırken dikkatleri başka yere çekmeyi başardın ftyod. Tıpkı siyasiler gibi. Tebrik ederim"

Kültürel,geleneksel ve dinle alakası olamayacak uyduruk bir kavramdan bahsederken,onunla uzaktan yakından alakası olmayan bir Din Kitabının bir ayetine laf çarparak konuya yorum yapma işlemini sanırım ben yapmadım. Ha siyasilik mi,siyasetle ilgim alakam olmasada sanırım bizim memleketin kanından olmalı ki,siyaset olmasa da,din olsa da konu kalkmış burda sizlerle yazışıyorum,sizlerin de bizlerle yazışması gibi..Kusura bakmayın ama hepimiz az biraz siyasiyiz ya da siyasi ruha sahibiz. İnternette oyun ve arkadaşlık sitelerinde değil,önemli konuların önemli aktarımlarında tartışıyoruz.Zamanımızın büyük çoğunluğunu,burdaki konuların takibine ayırıyoruz.Kısacası siyasiler gibi yorumunuz başımın tacı,tebriğinizi kabul ediyorum... :)

Gönderi tarihi:

"bizler gibi algılamamanız gerçekten çok acı" derken, sizin, "bizler" kelimesini hangi anlamda kullandığınız çok açık. Bunun aksini savunmak bile gereksiz. Ben net olarak farklı düşünen kesimleri sizleştirip bizleştirmenizden duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Dolayısıyla bunun bir kavga zemini oluşturabileceği görüşündeyim. Fakat biz-siz ayrımı yapmayan ben olmadığıma göre kavga zemini hazırlayan da ben değilim.

Ben ayetler hakkında hiç bir yorum yapmadığım gibi yapmayı da düşünmüyorum. Bu açıdan sizin tavsiyenize de başvurma ihtiyacı içerisinde değilim.

Benimle dürüstçe tartışabilirsiniz. Ben tartışmalarımda başkalarına karşı dürüst davranmıyor değilim. Söylenecek bir şey varsa açık net ve dürüst olarak söyleyeceğim şeyi ifade ediyorum. Bu açıdan da kendimde bir sıkıntı görmüyorum.

Gönderi tarihi:

Ftyod yine ve her zaman yaptığın gibi, dini kendi görmek istediğin gibi görme çabasındasın. Tabii kendine göre de bir takım yorumlar.

Konuyu buraya özetliyorum itirazın varsa yap. Allahın seçtiği görevlendirdiği bir kişi var. Bazıları HIZIR olarak yorumlamış.

Musa ona doğruluğu, doğru şeyleri öğrenmek adına yoldaşlık teklif eder.

Seçkin kişi Musanın kendisine katlanamayacağını söyler ve söylediğinin özü şu.

“İç yüzünü kavramana imkânın olmayan bir şeye nasıl sabredebilirsin ki?” Lafa bak şimdi insanların peşine takıldığı bir peygamber anlama kavrama, özürlü. Göya Musa geleceği bilmiyor.

Neyse, devam edelim.

Hızır - Sana doğruları öğreteceğim ama sabredemezsin.

Musa- Sabredeceğim, karşı çıkmayacağım emin ol.

Hızır - Peki ama soru sorup sogulamayacaksın.

Musa- Kararımı biliyorsun.

Hızır yolda gemiyi deldi.

Musa- Kötü bir iş yaptın arkadaş!

Hızır - Sormayacaktın, katlanamazsın dedim di.

Musa- Özür dilerim doğruluk derselerine devam edelim.

Hızır Yolda çocuk öldürdü

Musa- Kötü bir iş yaptın!

Hızır - Tahammül edeceksin söz verdin.

Musa- Özür dilerim öğretmeye devam et. Bu son olsun.

Vardıkları yerde istenilmedikleri halde Hızır duvarlarını onardı.

Musa- Neden ücret almadın emek karşılığında?

Hızır - Hakkını kaybettin ayrılalım. Ama nedenlerini anlatayım.

Hızır - Gemi fakirlerindi vardıklarınmda el konulacak diye hasar verdim.

Hızır - Çocuk büyüyünce ebeveyinlerini azdıracaktı. İyi bir kardeş gelsin istedik.

Hızır - Duvara gelince altında define vardı. İki çocuk var. Büyüyünce altınları bulsun istedim.

Musa- !!!! ???? !!!!

İşte masal, masala bir şey demiyorum. İsteyen inanabilir. Ama benim söylemek istediğim;

Allah istiyor diye 10 yıl kocasına yüzünü göstermeyen, dağları şeytan diye taşlayan inanç düşkünü, yarın beni azdıracak diye çocuğunu, çocukları öldürmez mi? Nitekim bu tür kişiler çıktı geçmişte çocuğunu kurban etmek isteyen. Kadının yaptığıyla kıyaslayalım.

Çocukların küçükken hain olacakları bilinmez. Eğitilerek iyi bir insan olması sağlanır. Anlatılanlar olumsuz Arap fantezileridir.

Örnekte yine şartsız ön kabuller öneriliyor. Sorgulanınca onlarca yanlışlık çıkıyor. Çağımızın insanını bunlarlamı eğitelim?

Gönderi tarihi:
Ftyod yine ve her zaman yaptığın gibi, dini kendi görmek istediğin gibi görme çabasındasın. Tabii kendine göre de bir takım yorumlar.

.

.

Çocukların küçükken hain olacakları bilinmez. Eğitilerek iyi bir insan olması sağlanır. Anlatılanlar olumsuz Arap fantezileridir.

Örnekte yine şartsız ön kabuller öneriliyor. Sorgulanınca onlarca yanlışlık çıkıyor. Çağımızın insanını bunlarlamı eğitelim?

Musa geleceği elbette bilmez..Musa peygamber olduğu kadar sıradan bir insan ve kul dur.Ne yani şimdi, o zaman melekle peygamberlerde bir olsun ya da kutsal ruh ta bir olsun,her birinin vasfı bir olsun.Allah hangi kuluna ne nasip ederse o kul o kadarını bilir.Musa denizi yarmamıştır mesala,denizi Allah yarmıştır, ya da İsa ölüyü diriltmemiştir,Allah diriltmiştir.Ama İsa ya denizi yarmak nasip edilmediği gibi Musa ya da diğeri nasip edilmemiştir. Gelgelelim,bazı geleneklere sahip insanların Kuran ın bu ayeteine bakarak şunu bunu yapıp yapmaması mevzusunda konusunda haklı olabilirsiniz,ama işte bu yüzden bizde en çok kendi aramızda yani inanırlar kendi aramızda tartışıyoruz.Biz Kurancılar yani hadis redderler ,Kuran dışında -diğer Kutsal Kitaplarımızı saymazsak- kaynak kabul etmiyoruz ve tek başına Kuran imanlısı birinin yani bir tarihata şeyhe geleneğe şuna buna uymayan kendi halinde Kitabını yaşayan birinin,böyle şeyler yapmayacağını iddia ediyoruz. Yani İslam adı altında yapılan nice Kuranın içeriğiyle bağdaşmayan konuyu yok etmek istiyoruz.Çağımızın insanının eğitimi ile anneannemin dedemin eskilerin eğitimsizliğini ve hayatlarını kıyaslayınca ,insanlık adına ben şu anki eğitim dediğiniz şeyi kabul etmiyorum.Çağımızın insanı kadar çağdaşlıktan uzak bir tarih kavrayamıyorum.Özellikle malesef ve malesef kendi ülkemizde.Bizler çağdaşlaşmıyoruz,şu sistemde bizler gitgide çağdışı,insani vasıflardan uzak eğitim alıyoruz.Medyaların bu yöndeki desteğini özellikle çok çok başarılı buluyorum.

"Çocukların küçükken hain olacakları bilinmez" cümlenizi atlamışım bu arada.. Sizin geçmişiniz,şu anınız ve geleceğiniz belli olabilir.Kuranda geçen ve meallerde Levhu mahfuz olarak okuduğumuz bir Kitap vardır,yani Allah katında olan bir Kitaptan bahsedilir ve bazı kullara bu Kitaptan ilim verilebildiği görülür.Yine mevzu bundan sonra hesap-sınav konularına dönecektir,iyisimi ben burda noktalayım.Farkında olmadan güncel konularda din konusuna daldık gittik,bilim konusunda da çok yapıldığı gibi..

Konuyu bu kadar şahsım adına dağıttığım için ,diğer arkadaşlardan özürdilerim.

Gönderi tarihi:
insanlık adına ben şu anki eğitim dediğiniz şeyi kabul etmiyorum.Çağımızın insanı kadar çağdaşlıktan uzak bir tarih kavrayamıyorum.Özellikle malesef ve malesef kendi ülkemizde.Bizler çağdaşlaşmıyoruz,şu sistemde bizler gitgide çağdışı,insani vasıflardan uzak eğitim alıyoruz.

Evet forumdaşımız tartışmayı sonuçlandırdı. Kendisi ve bizler adına şu anki eğitimi kabul etmiyor. Alternatif ne? Galiba kendisine göre ondört asırlık eğitimi almalıyız. Çok görülmemeli ailede 10 yıl yüzünü kapatanlar.

Eğtim derken laik, genel geçer eğitim sisteminin kastedildiğini biliyordur heralde.

Gönderi tarihi:
Evet forumdaşımız tartışmayı sonuçlandırdı. Kendisi ve bizler adına şu anki eğitimi kabul etmiyor. Alternatif ne? Galiba kendisine göre ondört asırlık eğitimi almalıyız. Çok görülmemeli ailede 10 yıl yüzünü kapatanlar.

Eğtim derken laik, genel geçer eğitim sisteminin kastedildiğini biliyordur heralde.

Hayır efendim,şu anki eğitim sisteminin laiklikle,Atatürkçülükle ilgisi alakası kalmadı.Gerek iş yerinden dolayı sürekli sohbet ettiğim gençlerle liselilerle olan gözlemlerim,gerek ilkokul öğrencilerine ders vermişliğim üstüne kısa ve öz,şu anki eğitimsizlik sistemsizliğini kabul etmiyorum.Bu laiklikle ya da dinle alakalı bir durum değil,bu ezbere robotlaştırılan ve hangi dersi kendisine ne fayda noktasında habersiz ve kimliksiz güdülesi gençler oluşturulmasına tepkimdi.. Ben burda yitmek üzere olan Atatürkçülük ve manevi değerlerimizi,yeri geliyor saatlerce bunlardan hoşlanmayan evet acı ama ciddi ciddi hoşlanmayan ya da önemsemeyen gençlere önemsettirmeye çalışıyorum.Bunlara sahip çıkmak durumundalar ama amaaan şimdi bu zamanda bize faydasımı var dercesine umursamaz ve şaşılası garip duyumlar alıyorum.Bunlar birebir ülkemiz birebir sokaklarından,birebir liselilerinden gerçekler.Laiklik size has değil sıkmayın canınızı,her dindarı da laikliğe tehdit propagandasından mimlemeyin derim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.