Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 ufff cok zor bi soru sordun simdi joker hakkimi kullanmak istiyorum Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 ufff cok zor bi soru sordun simdi joker hakkimi kullanmak istiyorum Yok joker moker,hade Jön...cidden merak ettim ya Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 tek bi sebebi yokki bissuru Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 tek bi sebebi yokki bissuru Şimdi sen kesin tembel bir öğrenciydin...öyle mi bakem...ilk sebeb Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 keske tembel bi ogrenci olsaydim ogrencilikle alakam yoktu ki 2 ay okula ugramadigim zamanlar olurdu dvamsizliktan da kalmazdim kizlar beni idare ederdi hocam ahmet calisiyo bu siralar durumu kotu diye`soylerledi daha dogrusu soylettirirdim Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 keske tembel bi ogrenci olsaydimogrencilikle alakam yoktu ki 2 ay okula ugramadigim zamanlar olurdu dvamsizliktan da kalmazdim kizlar beni idare ederdi hocam ahmet calisiyo bu siralar durumu kotu diye`soylerledi daha dogrusu soylettirirdim kaçtın ama;)neyse sen gelince alayım gerçek nedenleri... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 kacmadim ki burdayim makami temizleyip cicekleri suladim Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 kacmadim ki burdayimmakami temizleyip cicekleri suladim anlat bakalımn tüm gerçekleri Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 eyvaaahhh ahiret sorulari gibi ben su yarim kalan temizligimi bitireyim ya aslinda her sey insanin kendinde bitiyo sevemedim; bolumu de ben secmedim zaten ailem secti dersler zor falan hepsi hikaye butun zorluklarin ustesinden gelirdim ama benim yapmak istedigim meslek o degildiki icimden gelmedi en onemli sebebi bu olsa gerek Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 eyvaaahhh ahiret sorulari gibi ben su yarim kalan temizligimi bitireyim ya aslinda her sey insanin kendinde bitiyo sevemedim; bolumu de ben secmedim zaten ailem secti dersler zor falan hepsi hikaye butun zorluklarin ustesinden gelirdim ama benim yapmak istedigim meslek o degildiki icimden gelmedi en onemli sebebi bu olsa gerek ay bende istemediğim bölümdeyim.başka yok mu neden Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 baska yok mu derken okulu biraktim askere aldilar keske ilk bastan birakabilseydim simdi af cikmis ama gecti artik galiba okumak benden Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 baska yok mu derken okulu biraktim askere aldilar keske ilk bastan birakabilseydimsimdi af cikmis ama gecti artik galiba okumak benden Jön devam et bunu yap Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 yok yaw bi an once isime bakip hayata atilmam gerek artik Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 yok yaw bi an once isime bakip hayata atilmam gerek artik nerden başlayacağız...ortak Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 ufak bir cafe bar tarzi bise olabilir sana uyarmi Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 ufak bir cafe bar tarzi bise olabilir sana uyarmi tabi ki uyar!ben yerim ama Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 sorun degil bende sermayeden icerim iflas edip rahatlariz sonunda Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 sorun degil bende sermayeden icerim iflas edip rahatlariz sonunda Angel duymasın valla şimdi gelir,kızar...Jön ben açlıktan gidiyorum...yemek yapmasını da bilmiyorum...of of açalım da şu işi,ben yemeği bulayım Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 valla kizar siz niye bu kadar beceriksizsiniz karninizi doyuramiyacak kadar Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 valla kizar siz niye bu kadar beceriksizsiniz karninizi doyuramiyacak kadar sorma,3 yıldır da ailemden ayrıyım yetenek yok,ne yapim. Angel geldi zanımca Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 neyse ogrenirsin ben bile ogrendim valla geldi ben ufaktan ufaktan kacayim satte 11 e geliyo zaten Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 neyse ogrenirsin ben bile ogrendim valla geldi ben ufaktan ufaktan kacayim satte 11 e geliyo zaten bende gideyim,yarın iş var!güle güle Jön! yolun açık olsun Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Bakkk bunlar kedilerden ve benden senin için ösel................sana bişey demiyecegim sen işte böyle bir asisin,serserisin.manyagsın ve hatta denizde tokaçla çamaşır yıkamayı düşünecek kadarda çılgın seni seviyorum..... BİZDEN SONRA DOĞANLARA I Gerçekten karanlık bir çağdır yaşadığım! Ahmaktır hilesiz söz. Düz bir alın Vurdumduymazlığa işaret. Gülen Kötü haberi almamış henüz. Nasıl bir çağdır bu, Ağaçlardan bahsetmenin neredeyse suç sayıldığı Birçok alçaklığa suskun kalışı içerdiğinden. Yolu kaygısızca karşı karşıya geçen Ulaşılmazdır artık herhalde Zorda kalan arkadaşları için. Doğrudur: geçimimi sağlamaktayım hala Fakat inanın: bu sadece bir tesadüftür. Yaptıklarım Arasında hiçbir şey hak vermiyor karnımı doyurmaya. Tesadüfen ayaktayım. ( Şansım ters giderse mahvoldum.) Diyorlar ki: ye ve iç sen! Sevin, neyin varsa! Fakat nasıl yiyip içeyim ki, yediğim Bir açın ellerinden kaptığım lokmaysa, bir Susuzun sorduğu bardak suysa içtiğim? Ve yine de yiyip içiyorum ben! Ben de bir bilge olmak isterdim. Yazıyor eski kitaplar bilgelik nedir: Dünya kavgalarına uzak durmak ve o kısa zamanı Korkusuz geçirmek Şiddete başvurmadan hem Kötülüğe iyilikle karşılık vermek Düşlerini gerçekleştirmek değil, unutmak Bilgelik olarak kabul ediliyor. Tüm bunları yapamıyorum: Gerçekten karanlık bir çağdır yaşadığım! II Kargaşalık döneminde geldim şehirlere Açlığın hüküm sürdüğünde. Girdim insanlar arasına isyan döneminde Ve öfkelendim onlarla birlikte. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. Savaşlar ortasında yedim ekmeğimi Katiller arasında yattım uykuya Özensiz yaklaştım aşka Ve doğayı sabırsızlıkla izledim. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. Yollar bataklığa gidiyordu zamanımda. Cellada bildiriyordu beni konuştuğum dil. Çok değildi yapabileceklerim. Fakat iktidardakiler daha Güvende hissediyorlardı kendilerini bensiz, ümit ediyordum. Böyle geçti zamanım Yeryüzünde verilmiş bana. III Battığımız dalgalardan Yükselecek olan sizler Zaaflarımızdan söz ederken Unutmayın Karanlık çağı da Sizlerin kurtulmuş olduğu. Yürüdük ya, pabuçlardan çok ülke değiştirerek Sınıf savaşlarının ortasında, çaresiz Haksızlığın olup öfkenin olmadığı yerde. Biliyoruz halbuki: Aşağılıklara duyulan nefret de Bozar şeklini yüzün. Kısar sesi haksızlık karşısındaki Öfke de. Ah, güleryüzlülüğe Ortam hazırlamak istemiş bizler Güleryüzlü olamadık kendimiz. Sizler fakat, geldiğinde vakit İnsan insanın yardımcısı olduğu Zaman. Hatırlayın Hoşgörüyle bizi. BERTOLT BRECHT Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Sevgili Emre,Ahmet Kaya ile tanıştığım bu güzel ve en çooooooooooooook sevdiğim mısralar sadece sana... UY HAVAR Yangınlar, ***** fakları, Korku çığları Ve irin selleri, aç yırtıcılar, Suyu zehir bıçaklar ortasındasın. Bir cana, bir başa kalmışsın vay vay! Pusatsız, duldasız, üryan Bir cana bir de başa Seher vakti leylim -leylim Cellat nişangahlar aynasındasın. Oy sevmişim ben seni... Üsküdardan bu yan lo kimin yurdu! He canım... Çiçekdağı kıtlık, kıran, Gül açmaz, çağla dökmez. Vurur alnım şakına Vurur çakmaktaşı kayalarıyla Küfrünü, Medetsiz, Munzur. Şahmurat Suyu kan akar Ve ben şairim. Namus işçisiyim yani Yürek işçisi. Korkusuz, pazarlıksız, kül elenmemiş, Ne salkım bir bakış Resmin çekeyim, Ne kınsız bir rüzgar Mısra dökeyim. Oy sevmişem ben seni... Ve sen daha demincek, Yıllar da geçse demincek, Bıçkılanmış dal gibi ayrı düştüğüm, Ömrümün sebebi, ustam, sevgilim, Yaran derine gitmiş, Fitil tutmaz, bilirim. Ama hesap dağlarladır, Umut, dağlarla. Düşün, uzay çağında bir ayağımız, Ham çarık, kıl çorapta olsa da biri Düşün, olasılık, atom fiziği Ve bizi biz eden amansız sevda, Atıp bir kıyıya iki zamın Yarının çocukları, gülleri için Herbirinin ayvatüyü, çilleri için, Koymuş postasını, Görmüş restini. He canım, Sen getir üstünü. Uy havar! Muhammed, İsa aşkına, Yattığın ranza aşkına, Deeey, dağları un eder Ferhadın gürzü! Benim de boş yanım hançer yalımı Ve zulamda kan-ter içinde, asi, He desem, koparacak dizginlerini Yediveren gül kardeşi bir arzu Oy sevmişem ben seni... AHMED ARİF yalnızca bana mı?işte buna çok sevindim;Gümüşhanedeyim ama artık sürekli nette olacağım.Evrak işlemleri var da sevginin,umudun en güzeli sana. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 ÇOCUKLARIMA Diyelim ıslık çalacaksın ıslık Sen ıslık çalınca Ne ıslık çalıyor diye şaşacak herkes Kimse çalmamalı senin gibi güzel Örnegin kıyıya çarpan dalgaları sayacaksın Senden önce kimse saymamış olmalı Senin saydığın gibi doğru ve güzel Hem dalgaları hem saymasını severek De ki sinek avlıyorsun sinek En usta sinek avcısı olmalısın Dünya sinek avcıları örgütünde yerin başta Örgüt yoksa seninle başlamalı Diyelim zindana düştün bir ip al Görmediğin yıldızları diz ipe bir bir Sonra yıldızlardan kolyeyi Düşlemindeki sevgilinin boynuna geçir Say ki hiçbir işin yok da düşünüyorsun Düşün düşünebildiğince üç boyutlu Amma da düşünüyor diye şaşsın dünya Sanki senden önce düşünen hiç olmamış Dalga mı geçiyor düşler mi kuruyorsun Öyle sonsuz sınırsız düşler kur ki çocuğum Düşlerini som somut görüp şaşsınlar Böyle dalgacı daha dünyaya gelmedi desinler Dünyada yapılmamış işler çoktur çocuğum Derlerse ki bu işler bişeye yaramaz De ki bütün işe yarayanlar İşe yaramaz sanılanlardan çıkar bu da Aziz Nesin'den sana ve çocuklar için çarpan kocaman yüreğine(kendin de çocuksun ama)şimdi sen açsındır da barış günü demeyeceğim buradan;ilk fırsatta telefona uzanacağım Mavim.Bu mısraları da yüreğine işle diyeceğim ama sen insana dair herşeyi işlemişsin zaten o yüreğe. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.