Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Şimdi beyler ensestliğe sizin kadar bizde karşıyız. Hatta kendi adıma konuşmak gerekirse belkide sizden dahada karşıyımdır. Yalnız ben bu olayı Bilim ahlakı olarak değil kendi ahlakım olarak görüyorum çünkü böyle yaşamayı öğrettiler bize ve başka türlü olamayız. Başka türlüsü banada en az size geldiği kadar ters ve ********* gelir.

:clover:

Bütün yazdıklarına katılıyorum.

Bu konuya birşeyler yazıp fikrimi söylemek için okadar düşündümki birşey yazmamayı düşünüyordum çoğu kez birşeyler yazdımda sildim göndermedim sürekli tereddüt ederek işiteceğim lafları hesaplayarak konuşmaktan çekindim

Fakat gene bir diğer zayıf yönüm olan haksızlığa tahammülsüzlüğüm ortaya çıktı ve yazmama sebep oldu. (bazı arkadaşlar hemen heyheylenmesin Herkes hata yapabilir önemli olan hatayı anlamak ve erdemli olmaktır)

...

Yukarıda kırmızı ile yazılanlar nasılki benim konuşma özgürlüğüme engel teşkil ediyorsa, duygularımız ve ahlakımızda bilime aynı şekilde etki eder. İşte bilim buyüzden bağımsız olmalı diyoruz

İtifafından, erdeminden ve tespit tiğin gerçeği en yalın haliyle dile getirmenden çok duygulandım. Teşekkür ederim.

Saygılar, sevgiler.

• Cevaplar 430
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Ama "Ensest" (Anne-Oğul, Baba-Kız) ilişkisi hiçbir toplumda niçin gelenekselleştirilmemiş?

Ya hu bana sadece bunun cevabını verin?

Bunun cevabını önceki mesajlarında sen kendin vermişsin zaten kardeş

Sana yok o öyle değildir diyenmi oldu?

Arkadaşlar,

Anladığım kadarıyla Ensest, yani yakın akraba ilişkisi, Pozitif Bilimlere göre oldukça zararlı...

Ortaya sakat çocuk doğma ihtimali yüksek...

Water World/Su Dünyası adlı filmde de buna benzer bir konu vardı.

İnsanlara ait bir koloni vardı ve yabancı ve sağlıklı birisi geldiğinde (Kevin Costner), kızlarını onunla çiftleştirmek istemişlerdi...

Çünkü hepsi ya sakat ya da çok çirkindiler...

Yani burada işin Sosyal Bilimsel yönü ortaya çıkıyor...

İnsanlar bugün dahi ve tabii ki geçmişte "Sağlıklı" olanın hayatta kaldığını günlük hayatta gayet tabii ki gözlemleyebiliyorlardı...

Bu Sosyal Bilimsel bir veridir...

Pozitif Bilimlerde bunu söyler:

Güçlü olan ve uyum sağlayabilen bireyler varlıklarını sürdürürler...

Gemişten beridir insanlar hep mücadele içersinde olmuşlar ve bu yüzden bireylerin sağlıklı doğmalarını çok önemsemişler...

Savaşçılığa en çok önem veren toplumlar, sakat doğumlarda o kadar acımasız olmuşlar...

Türkler Akrabalık ilişkilerini "7 Kat" olarak ifade etmiş...

Sparta'lılar sakat doğan çocukları derhal öldürmüşler...

Türkler savaşçı bir toplumdu ve onlar için sakat doğumlar mücadeleciliği zayıflatabilecek bir unsurdu.

Dolayısı ile kültürleri, ister istemez Bilimsel bir gerçeği keşfetmelerine neden olmuştu:

Gen havuzu genişledikçe, sakat kalma oranı o kadar azalıyor...

İşte Sosyal Bilimlerde bu açıdan Pozitif Bilimsel gerçekleri ortaya koyabilir...

Ben Pozitif Bilimlerden çok iyi anlamam ama Sosyal Bilimler konusunda birşeyler konuşabilecek kadar bir-iki şey biliyorum...

Ve benim kavrayabildiğim kadarıyla, geçmişten bugüne kadar hiçbir toplum Ensest'i Kültür haline getirip kabullenmemiştir.

Daha doğrusu; reddetmişler ve insan doğasına aykırılığı açısından içselleştirmişlerdir...

Daha da doğrusu; Zaten Psikoloji Bilimine göre "Ensest" "Cinsel Sapkınlık"tır...

Psikolojiyi ister "Tam Bilim" olarak kabul edin, ister "Tam Bilim" olmadığını düşünün,

Psikoloji'den başka Ensest'i tanımlayabilecek yetkin bir Bilim alanı daha yoktur...

Dolayısı ile kısa ve öz anladığım şudur:

Siz ister "Özgürlük" adına ister başka birşey adına Meşru bir Tercih olarak görün,

Sonuç itibarıyla bu türlü ilişkiler tarih içersinde yaşatılmamış ve kültür olarak ortaya konmamıştır.

Eğer insan doğasına ait bir şey olsa idi, emin olun ki Ensest denilen ilişki türü mutlaka ve mutlaka bir kültür örneği olarak, bir gelenek olarak en az birkaç toplumda ortaya çıkardı.

Tıpkı Kan Davası/Öç gibi...

Tıpkı Çok Eşli evlilik gibi...

Tıpkı Tek Eşli evlilik gibi...

Ya da diğer Sosyal tabu ve gelenekleri düşünün işte...

Bence yeterince açık...

Saygılarımla...

bak işte bu mesajında detaylı bir şekilde anlatmışsın sana hiç itiraz ettikmi?

BrainSlapper bir mesajında belirtmişti sanırım okumadınız

"Üreme kabiliyeti olmayan kişiler arasında ensestin neden yasak olması gerektiğini açıklayamaz sizin teziniz."

Buradaki açıklayamaz kelimesi yetersiz kalacağını anlatmaktadır. Bilimi yetersiz bıraktığınızda ne olur? yetersiz olursunuz...

Yani bizim gibi düşünenlere meydanı verir çekilmek zorunda kalırsınız. Çünkü size göre bilimden önde gelen kurallarınız var bu kurallar sizi geride bırakır. anlatılmak istenen budur.

şimdi düşününki son model bir uzay gemisine atladınız bastınız gaza gidiyorsunuz şöyle bir 5000000000000000000000000000000000000 ışık yılı gittiniz orda bir gezegen gördünüz üzerinde hayat olan bir gezegen. indiniz gezegene birde baktınızki ordaki üreme sistemi tamamen değişik. Orda bizimkinin aksine canlılar kendi ailesinden olmayanlarla ilişkiye girenlere sapık muamelesi yapıyor. Orada ortaya atlayıp "bu gezegen komple sapık bilime aykırı gezegen burası" mı diyeceksiniz? yoksa araştırmak için gittiğiniz gezegenin canlılarını araştırmaya devammı edeceksiniz?

Bence siz böyle ahlaksızlık olmaz deyip geri dönersiniz küsersiniz kızarsınız belkide cinsel sapıklık davasından gezegenler arası savaş ilan edersiniz.

Tekrar söylüyorum Bilim hertürlü fikre ve görüşe açık olmalıdır. Bu demek değildirki zararlı olan şeyleri (çarpık ilişki v.s.) destekleyecektir.

Gönderi tarihi:

Ahlak..

Sporcunun ahlaklısı..Dr.un ahlaklısı..Devlet adamının ahlaklısı..Sanatçının ahlaklısı..Bilim adamının ahlaklısı..Din adamının ahlaklısı..vs.vs.

Ahlaksız..

Yine yukarıda sözü geçenlerin ahlaksızı..yani..Sporcunun ahlaksızı..Dr.un ahlaksızı..gibi..

Bütün bilgiler gibi Ahlak Bilgiside birikerek gelmiştir..Ahlaki Bilgilerin geliş süreci içerisindeki zaman dilimlerinde ahlakta EVRİM,den payını almış evrilerek gelmiştir..bu süreç devam etmektedir..

Belden yukarıya çıkabilir isek şayet,ahlakın sadece cinsel ilişki olmadığını anlayabiliriz.. :D (dayanamadım koydum bir tane tebessüm eden ADEM yine)

Gönderi tarihi:

Bütün yazdıklarına katılıyorum.

İtifafından, erdeminden ve tespit tiğin gerçeği en yalın haliyle dile getirmenden çok duygulandım. Teşekkür ederim.

Saygılar, sevgiler.

Malesef kardeşim herşey hayata bakış açısında gizli. Arkadaşların bizleri anlayamama nedeninide anlıyorum. Onlar hayata içerden biz ise dışardan bakabiliyoruz. Hayatın içerisi hurafelerle doludur ve bazıları üzerlerine zamk ile yapışıktır kurtulması çooook zordur...

Saygılar sevgiler sanada...

Gönderi tarihi:

Ahlak..

Sporcunun ahlaklısı..Dr.un ahlaklısı..Devlet adamının ahlaklısı..Sanatçının ahlaklısı..Bilim adamının ahlaklısı..Din adamının ahlaklısı..vs.vs.

Ahlaksız..

Yine yukarıda sözü geçenlerin ahlaksızı..yani..Sporcunun ahlaksızı..Dr.un ahlaksızı..gibi..

Bütün bilgiler gibi Ahlak Bilgiside birikerek gelmiştir..Ahlaki Bilgilerin geliş süreci içerisindeki zaman dilimlerinde ahlakta EVRİM,den payını almış evrilerek gelmiştir..bu süreç devam etmektedir..

Belden yukarıya çıkabilir isek şayet,ahlakın sadece cinsel ilişki olmadığını anlayabiliriz.. :D (dayanamadım koydum bir tane tebessüm eden ADEM yine)

:) yani dayı olayı gerçekten güzel yakalamışsın Bilim ahlak olmazsa olmaz diyenlere duyrulur. Öyleyse Bilimin bir başlangıç tarihi mevcuttur ÇÜNKÜ ahlak insanlıkla birlikte başlamıştır.

:)

iyi geceler

Gönderi tarihi:
Ama "Ensest" (Anne-Oğul, Baba-Kız) ilişkisi hiçbir toplumda niçin gelenekselleştirilmemiş?

Ya hu bana sadece bunun cevabını verin?

Ben, sizin gibi sadece mantık kurarak (bilimsel kanıtı olmayan) bir cevap vereyim o zaman öncelikle

İnsanlar çoğaldıkça ve dolayısıyla sosyalleştikçe, ensest ilişkiye gerek kalmamış, anne ve babanın çocuğuna olan şefkati cinsel ihtiyacın ve cinsel psikolojinin önüne geçerek binyıllar boyunca başka bir boyut kazanarak, olumsuz yönde etkilenip, genel ahlak anlayışına etki etmiştir ve günümüzde bu tam olarak olmasada dışlanmıştır.

* * *

Siz ensest ilişkinin 10.000 yıl önce kültür olarak yaşanmadığını bilimsel metodolojiyle kanıtlayın, sizden özür dileyeceğim

Bir toplumun yaşadığı her ahlak anlayışının binyıllar boyu aynı kaldığını mı sanıyorsunuz ?

Ben Ahlaksızcadır ya da Sapıklıktır yorumu yapmıyorum.

Sadece Psikoloji'nin "Sapkınlık" olarak nitelediğini söylüyorum, bana kendi düşüncemi dikte ettiğimi ima ediyorsunuz...

O kadar link verdim, orada tanımları var:

"Cinsel Sapkınlık" olarak niteliyor Bilim...

bende size bir soru sorayım

Bana şu anki GAY ilişkilerini anlatır mısınız ? gay ilişkileri insan doğasına aykırı değilmidirki şu an günümüzde yoğun olarak yaşanıp evlenebilme istediğine ve buna izin veren ülkeler oluşma konumuna gelmiştir. GAY ilişki ENSEST ilişkiden daha sapkın olmalıdır ! en azın ensest ilişkide bir kadın ve bir erkek var ! bunda sadece iki tane erkek var ve topluma çok büyük zararı olacak bunlar gitgide artarsa ki artıyor ! internet sitelerinin önemli bir kısmını GAY ler oluşturuyorlar ! bir bakarsınız GAY ilişkilerin normalliği, genel ahlak anlayışımızada yansımış bir müddet sonra !

Neden bu sapkınlık toplumlarda gizliden gizliye yoğun olarak yaşanıyor ? ve sürekli artış gösteriyor gözlem olarak !

Ayrıca çocuk istismarı 1-3 yaşındaki bebekler dahil, neden hala yaşanıyor ?

Bunların hepsi sapkınlık ma toplumlarda önemli ölçüde yaşanabiliyor, zaten bu tip haberleri fazla duymayız çünkü bunlar gizli işlerdir, öyle toplum içinde anlatamazsınız, tıpku Allah'ın yalan olduğunu anlatamayacağınız gibi.

işte bütün bunlara sizin yorumlarınız bilimsel olarak ortak bir müdahele bir kanıt, ortak bir mantık üretilemiyor, çünkü bunlar ahlaki boyuttadır, bilim karışamıyor, bilim zararlıdır dese bile insan beynindeki bu sapkınlık veya doğal istek hep öne geçiyor.

Ya hu bana iki üç sağlıksız insanın eylemini ispat olarak sunmayın...

O kimseler bir psikoloğun karşısına çıktıkları vakit tedaviye alınacaklardır, emin olun...

Türkiyedeki ve dünyadaki gay ve ensest sitelerin sayısına (sitelere değil) kesinlikle göz atmanızı öneririm, sizin iki üç kişi sandığınız toplumun yansıması

googlde "ensest hikaye" yada "gay" yazın, sapık linkler vermeyeyim, ayıptır, siz kendiniz bulun

lütfen bulunan sonuç sayısına göz atınız ve bana bu ilişkilerin insan doğasında olmadığını, yada terketildiğini, olmadığını söyleyiniz !

İşte psikoloji böyle birşey, bir bilim olsada böyle içinde dini fetvalar gibi anlayışları barındırıyor ! bu nedenle tam olarak bilim görmüyorum ya.

O insanların sağlıksız olduğu nerden belli ? o insanları iki üç tane olduğu nerden belli, o insanların milyonlarca olmadığı nerden belli, 6 milyar insan didik didik mi tarandı ?

bu mudur bilim ?

Fakat "Anne-Oğul, Baba-Kız" ilişkisi (Ensest-1nci derece akrabalık) de yine aynı şekilde Tarihsel, Sosyolojik ve Psikolojik bir gerçeklik olarak Cinsel Sapkınlıktır, rahatsızlıktır, her iki taraf kendi rızası ile yapıyor bile olsa rahatsızlıktır, tercih değildir, koşullanmışlıktır... (Bu da benim ortaya koyduğum tutarlı gerekçeleri olan ama her nedense sizin sindiremediğiniz gerçekliktir.)

Bu söyledikleriniz hepsi bilim dışıdır, 50.000 yıl önceki insanların yaşadığı ilişki ile şimidiki insanların yaşadığı ilişkiyi aynı görmek (ensest açıdan) hiç bir şekilde bilimsel bir yöntemi barındırmaz.

Sürekli, ilkel insanlar ensest ilişki yaşamıyordu diyorsunuz, dini hurafelerden ne farkı kalır bunun !

İşte zaten bunları gördükçe psikoloji biliminin eksiklerini görüyorum !

50.000 yıl önceki insanın ahlak anlayışını bilimsel olarak kanıtlamayın, ondan sonra günümüzdekine göre konuşup, 50.000 yıl önce ensest ilişki yoktu deyin !

İstediğiniz kadar faşizan düşündüğümü iddia edin ancak benim ikinci ve sizin kabul edemediğiniz önermemin aksini ispat edemezsiniz. Ne Sosyolojik olarak, ne Tarihsel olarak, ne Psikolojik olarak...

Bana bilimsel kanıt lazım, kanıt dışında hiçbir şey doğru değildir, bana bunların doğru olduğunu savunmanız bilim açısından bir netlik sağlamıyor, dolayısıyla söylediklerinizi kabul etmek insanların insiyatifine kalıyor, ama ben bilimsel kanıt istediğim için, tarafsızlığımı bozamıyorum.

saygılar

Gönderi tarihi:

Sevgili TARAFSIZ,

Üstteki yazının her kelimesine imza atoıyorum.

*

"Kültürel Şartlanmışlık" ne demektir, "kültürel şartlanma insanların psikolojilerini" nasıl etkiler, bunun bilimsel düşünce sistematiğine sahip olmak isteyen insanlarca acilen öğrenilmesi gerekmektedir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

"Bilimsel açıdan akraba evliliği doğru değildir. Ne kadar uzak akraba ise o kadar az risk taşır... "

"Sağlık açısından akraba evliliği doğru değildir. Ne kadar uzak akraba ise o kadar az risk taşır... "

Bu cümlenizi bu şekilde değiştirdiğimiz an ortada sorun kalmıyor. Sağlık açısından zararlı olan şey insan için zararlıdır bunda anlaşılmayacak veya tartışma yaratacak bir durum yok.

Eee? Ne oldu şimdi? Benim dediklerimi destekliyorsun işte?

Bu tespitine çiçek veren arkadaşlara da duyurulur.

Sağlık konusu bilimin tam da merkezinde olan bir konu değil mi? Bu biiirrrr?

Psikoloji sağlıkla ilgili bir şey değil mi? Yoksa sen de mi psikolojiyi bilim dışı tutuyorsun? Bu ikiiiii.

ÇÜNKÜ BU TÜR İLİŞKİLERİN, ÜREMEK DIŞINDA DA PSİKOLOJİK SORUNLARA YOL AÇTIĞI GÜN GİBİ BİLİNMEKTEDİR.

Hadi buna da itiraz edin de görelim!

Dindarlar gibi gerçekleri kafanıza göre uyarlarsanız bu dayatma olur.

Bunun doğrusu şu: DİNDARLAR GİBİ, ÖRNEKTEKİ AHLAK KURLLARININ GÖKTEN İNMİŞ VAHY ŞEKLİNDE YORUMLARSANIZ DİNCİLERDEN FARKINIZ KALMAZ. HEPSİNİN GERÇEKÇİ (BİLİMSEL) TEMELİ VARDIR?

"Kültürel şartlanma"nın ne demek olduğunun anlaşılmasını sağlayacak süper bir örnek.[/b]

O süper dediğiniz örnek bu konuda çalışmaz?

Kültürel şartlanmayı, ilkel kabilelerde de gelişen enseste karşı duruş olayını açıklarken kullanamazsınız!

Şunu iyi düşünmenizi ve idrak etmenizi dilerim (geçiştirmeyiniz):

Birbirinden yalıtılmış toplumlarda dahi, ensest ilişki reddediliyorsa bunu sadece iki şekilde açıklarsınız:

1.Bu insana doğuştan gelen bir özelliktir. Yani yaratılıştan?

2.Bu insanın genlerinde bulunan, doğal bir reddediştir. Nasıl normal insanlar eşcinsel ilişkiyi doğal olarak reddediyorsa, ensest ilişkiyi de reddeder.

Başka bir seçeneğiniz yok! Var diyen, bu iki seçenekten önceki cümleyi tekrar okuyup göstersin bize?

Peki, siz ne yapıyorsunuz? Birincisi, siz, enseste karşı duruşun doğal olmadığını bilimsel olmadığını söylüyorsunuz. O halde sizi dincilerden farklı görmem. Zira size kalan seçenek dinci seçenektir. Bu durumda ?dincilerden farkınız kalmaz? lafınızı size memnuniyetle iade ederim? Hayırlı olsun?

::::::::::::::

(çok afedersiniz, örnek verebilmek için ********* olmak zorundayım)

Bir baba kızıyla , ikisininde rızasıyla ilişkiye giriyorsa, bundan daha doğal bir şey yoktur !

ama ahlak anlayışımıza göre bu onların ölüm sebebidir !

Vay vay vay, doğallık anlayışımız bak. Sen bu lafı söyledikten sonra ister affedersiniz de, ister ?ama? deyip şart koş.

Bilimi takip edin diyoruz da kızıyorsunuz. Hakaret olarak anlıyorsunuz. Ne hakareti? Gerçek işte.

İnsanın doğasında ensest ilişki yoktur! Bu, sanırım hayvanların birçoğunda bile yoktur. Bunu araştıracağım. Ama ?insanlarda bu doğadır? demek olsa olsa bilimden nasibini alamamış akıl işleyişinin ürünü olabilir. Kızmaca darılmaca yok? Bu böyle!

Ondan sonra, tanrı inancı olanlar bilim yapamaz mı diye ayrı bir taraftan da kızar itiraz edersiniz. Alın işte ispatı: YAPAMAZ!

Sayın Boşig çok güzel açıklamış ama nedense görmezden geliniyor:

Hayır, hayır, hayır...

Kesinlikle doğal değildir, yani insan doğasına aykırıdır...

Bu tamamen sizin kendi sanrınızdır...

İddiam şudur:

İnsanlar en ilkel toplumları oluşturduklarından beridir, zaten hep doğalarında olan şeyleri yaşam tarzı olarak ortaya koymuşlardır.

-Güçlü olana tapınmak ya da ulu olanı yüceltmek insanın doğasında vardır ve iktidarları yaratmıştır.

-Anlamlandıramadığı şeyleri soyuta atamak da insan doğasında vardır hep, özellikle ergenlerde görülür ve bu da dinleri yaratmıştır.

-Cinsel olarak birden fazla kimse ile ilişkiye girmeyi arzulayabilirler ve bir takım toplumlar bu yüzden çok eşliliği meşru görmüşlerdir. (Araplar)

-Ama sosyal olarak tek eşliliğe özenirler ve kimi toplumlarda bu yüzden tek eşliliği (Türkler) ortaya koymuşlardır.

-Öç almak/Karşılık vermek te insanın doğasında vardır ve Kan Davalarını ortaya çıkarmıştır...

-Güzeli aramak ve ortaya koymak ta insan doğasında vardır ve bu da Sanatı ortaya çıkarmıştır...

-Kendini ispatlamak ve ortaya koymak ta insan doğasında vardır ve insanlar bu yüzden kapitalizm'i ortaya çıkarmışlardır ancak yine paylaşmak ve adil yaşam isteği de insan doğasında vardır...

?????

*Bazı toplumlar Kuzen evliliğini meşru görmüş olsa bile Anne-Oğlu ya da Baba-Kız ilişkisini meşru görmemiştir...

*Bazı toplumlar 7 Kat uzak akraba evliliğinden daha aşağısını meşru görmemiş ve yine Anne-Oğlu ya da Baba-Kız ilişkisini meşru görmemiştir...

*Eski Mısırlılarda kendisini Tanrı olarak gören Firavunlar, kanlarının kutsal olduğu düşüncesi ile yakın ilişkilere girerlerdi ancak görüldüğü gibi zaten en baştan "Tanrılık" iddiasında bulunan o kimselerin akıl sağlığı yerinde değildir muhtemelen... Ve buna rağmen "Mısır Toplumu Kültürü" yine Anne-Oğlu ya da Baba-Kız ilişkisini meşru görmemiştir...

Her neyse...

Ben daha fazla birşey yazmak istemiyorum...

Çünkü önermeden ve örnekten anlaşılacağı üzere fazlasıyla Bilimsel değil ne yazık ki...

Sosyal Bilimsel yöntemleri öğrenmeyi salık veririm haddim olmayarak...

Vallahi bu durumda haddindir Sayın Boşig!!!

:::::::::::::::::::::::

Sosyal davranışlar öğrenilen davranışlardır.

İçgüdüzel davranışar değildirler.

Veridiğiniz örneği ve yukarıdaki sorumu tekrar düşünün. İki seçeneğiniz var. Ya bilimsel olarak ve içgüdüsel olarak açıklarsınız ya da dini olarak açıklarsınız. Siz zaten günlerdir dinciler gibi açıklamalarda bulunuyorsunuz farkında olmadan.

Nasıl mı? Yukarıda dediğim gibi, en ilkel ve yalıtılmış toplumlarda bile ensestin yasak kılınmasını açıklayamıyorsunuz ve teorileriniz çuvallıyor. Kabul edin artık. İki seçeneğiniz var.

Ama kelime oyunu yapmayın diyoruz, yine bir kelime oyunu geliyor:

Doğu Anadolu'nun bir köyünde büyüyen bir genç için kızkardeşini evlenmeden önce başka bir erkekle el ele görmek utanç vericidir. Toplum ona öyle öğretmiştir.

Yerel ahlak kuralları hala parazit yapmaya devam ediyor?

Sayın TARAFSIz'ın örneğindeki gibi, herkesle cinsel ilişkiye girmenin normal olduğu bir kültürde, bu cinsel ilişkilerinden dolayı insanlar herhangi bir *********lik hissetmezler, suçluluk hissetmezler, utanç duymazlar. Zira toplumun kültürü bunu normal olarak tanımlamıştır.

Buna havadan konuşmak denilir. Dünya üzerinde böyle bir toplum yokken, dincilerin hurafeleri (!) gibi oturup bilimsel olmayan hayal ürünü toplumlar üzerinden yorum yapmanın diğer bir adı, dinciler gibi konuşmaktır. Örneğiniz sakat iken bunun üzerinden yorum yapıp teorinizi daha kolay yoldan çökertmeyiniz!

Önce bir adet toplum gösteriniz. Dinciler gibi olmayan şeyler üzerinden teroi üretmeyiniz....

::::::::::::::::::::::::::

Öğrenilen davranışlar nasıl edinilir?

İçgüdüselliği karıştırmayalım?

Basitçe, size öğretildiği için edinilir.

İçgüdüsellik dışında?

Sayın Yarasa'nın tanımında katılmadığım tek yer, evrensel ve yöresel ahlak kuralları diye ayrım yapmış olması.

SORU:

Tüm ahlak kuralları evrensel midir?

Ya da tüm ahlak kuralları toplumdan topluma değişir mi?

(Yanıt bekliyorum)

Gelelim tüm toplumlarda ensstin yasaklanmasına:

Ensest ilişki yasağı ilkel toplumlarda neden dolayı getirilmiş olabilir?

* Sakat doğumların gözlenmesinden dolayı. (bilimsel)

* Başkalarına satılan kızların bakire olması durumunda daha çok para etmesinden dolayı. (rasyonel)

* Klan lideri kendi kızı ile cinsel ilişkiye girdiği sırada, yanardağın patlaması ve klan liderinin yaptığı işe ilahların kızdığını sanmasından dolayı. (batıl inanç)

* Kendi kızını eş olarak seçmek üzere olan klan liderine "rüyasında gördüğü ak sakallı dedenin" başka bir kız ile evlenmesi durumunda büyük bir mamut avlayacağını söylemesinden dolayı. (rüya/halüsinasyon)

* Benzer başka sebepler de bulunabilir.[/b]

Vay bee?.

Herhangi bir sebepten dolayı insanoğlu bir kural ortaya atıyor ve bu kural tüm toplumlarda aynı oluyor :) Bu biraz tesadüfi mi acaba? İyi düşününüz!

:::::::::::::::::::::::::::::

Katılıyorum. Herkes "iyi düşünmeden piyasaya sürdüğü" tezinin sonucuna katlansın.

Bence de :)

SORU:

"Yeşil bölgeden öncesini ensest, sonrasını serbest" olarak tanımlamış olanlar, ensestlik tanımını kırmızı, turuncu ve sarı bölgeler ile sınırlandırmış olanlara "sapık" veya "psikolojik vaka" deme hakkına sahip midirler?

CEVAP: Evet, zira psikolojide birçok durum sapkınlık olarak nitelendirilir. Bunu argo olarak ifade edecekseniz sapık dersiniz olay biter!

SORU:

Ben kendi kültürümü baz alarak, "Kuzen evliliği ensest değildir" diyen kişileri sapık olarak nitelendirebilir miyim?

Kendi kültürümün ensest tanımına dayalı ahlak anlayışını "bilimsel gerçeklere dayalı evrensel ahlak" olarak ilan edip, "Kuzen evliliği ensest değildir" diyen kişileri "psikolojik vaka" olarak nitelendirme hakkına sahip miyim?

CEVAP: Eğer ki bilimsel açıdan bir zarar getirecekse sapkın bir ilişki olur. Buna rağmen sonuçlarına katlanarak kuzen ilişkileri kabul edilebiliyorsa, bilim seni uyarmıştır. Sonucuna katlanacak olan bunu kabul edenlerdir. Bilim, bunu yapanları asın kesin demiyor sonuçta?

Gönderi tarihi:

Brain: Öğrenilen/sosyal davranışlar için bilim iyi-kötü, yanlış-doğru, *********-nefis tanımlamaları yapmaz.

Bilim neyle uğraşır?

Bilimin asıl uğraşı alanı doğa olaylarıdır. Burada doğa olaylarını en genel kapsamıyla algılıyoruz. Yalnızca fiziksel olguları değil, sosyolojik, psikolojik, ekonomik, kültürel vb. bilgi alanlarının hepsi doğa olaylarıdır. Özetle, insanla ve çevresiyle ilgili olan her olgu bir doğa olayıdır. İnsanoğlu, bu olguları bilmek ve kendi yararına yönlendirmek için var oluşundan beri tükenmez bir tutkuyla ve sabırla uğraşmaktadır.

:clover::clover:

Bilimin tanımını sık sık vermek gerekiyor...

Gönderi tarihi:
İnsan doğasına aykırı değildir, insan ahlakına aykırıdır.

İnada bak inanda...

Eğer baba ve kız isteyerek birlikte oluyorlarsa, bana bunun sebebini söyleyebilir misiniz ? neden birlikte oluyorlar ?

Psikolojik sapkınlıkları var demektir. Her ikisi de diğerine alet olmuş demektir!

aşağıdaki linklerede göz atmanızı isterim,

O linklerdeki haberleri bilioruz. Bunlardan maalesef yüzlercesi var!

Bu örnekler, sizin hayali toplumunuzdaki gibi, toplumların kabul ettiğini, edeceğini göstermez!

Oysaki ben gerçeği değil, mantığı öne sürmek için bir senaryo uydurmuştum

maraba ve Tengeriin Boşig gerçek sanmışlar

Örnek hayal ürünü olunca mantık da hayal olur :)

Dinciler de böyle yapar hatırlatırım...

Düşünce deneyi yanlışta, bilimsel deney doğru mu ?

Düşüncelerinizin temeli hayalleriniz ise Muhammedin hayallerine de laf söylemeyiniz!

Bilimsel düşünün diyorsunuz ama sürekli deneysiz çıkarımlarda bulunuyorsunuz !

Deneyler ortada, en ilkel toplumlar bile gözlemlemiş, anlamış biz hala 21. YY da bunu anlatmaya çalışıyoruz...

Ensest ilişkiyi normal görenlerde var yukarıda linklerini vermiştim,

Normal görenler var evet. Bu sapkınlığı topluma mal etmek ne kadar doğru? Toplum gösteriniz toplum!!!

İnanamıyorum!!!...

Gönderi tarihi:
şimdi düşününki son model bir uzay gemisine atladınız bastınız gaza gidiyorsunuz şöyle bir 5000000000000000000000000000000000000 ışık yılı gittiniz orda bir gezegen gördünüz üzerinde hayat olan bir gezegen. indiniz gezegene birde baktınızki ordaki üreme sistemi tamamen değişik. Orda bizimkinin aksine canlılar kendi ailesinden olmayanlarla ilişkiye girenlere sapık muamelesi yapıyor. Orada ortaya atlayıp "bu gezegen komple sapık bilime aykırı gezegen burası" mı diyeceksiniz? yoksa araştırmak için gittiğiniz gezegenin canlılarını araştırmaya devammı edeceksiniz?

Bence siz böyle ahlaksızlık olmaz deyip geri dönersiniz küsersiniz kızarsınız belkide cinsel sapıklık davasından gezegenler arası savaş ilan edersiniz.

Adı üzerinde, "Üreme Sistemleri Tamamen Değişik" bir kültür bulduğumuzda, bu da demektir ki onlar da doğaları gereği mutlaka farklı bir kültür oluşturmuşlardır.

Mesela Deniz Yassa Solucanları vardır ve bunlar çift cinsiyetli yaratıklardır. İki solucan karşılaştığın mücadeleye başlarlar ve kazana solucan "Erkek" olmayı hakeder, yenilen solucanı döller ve ürerler...

Onları doğaları bu şekilde, evrilişleri buna göre olmuş...

Şimdi ben çıkıp "Yok efendim yassı solucanlar ahlaksızdır!" dedim mi?

Ya da doğuştan eşcinsel olan, hormonal dengesizliği olan bir kimseye "Ahlaksızdır" dedim mi?

Ben diyorum ki; Ensest sağlıklı bir insanın doğasında yoktur...

Ben, sizin gibi sadece mantık kurarak (bilimsel kanıtı olmayan) bir cevap vereyim o zaman öncelikle

İnsanlar çoğaldıkça ve dolayısıyla sosyalleştikçe, ensest ilişkiye gerek kalmamış, anne ve babanın çocuğuna olan şefkati cinsel ihtiyacın ve cinsel psikolojinin önüne geçerek binyıllar boyunca başka bir boyut kazanarak, olumsuz yönde etkilenip, genel ahlak anlayışına etki etmiştir ve günümüzde bu tam olarak olmasada dışlanmıştır.

Bakın işte önceki teziniz ne kadar mantıksızdıysa, bu teziniz de son derece geçerli (gerçek olduğu anlamına gelmiyor) bir tezdir.

İşte böyle tartışılırsa, tartışma daha anlaşılır ve verimli olur...

Teziniz üzerinden devam edersek:

İlkel insanların Aile içi ilişki ile ürediğine dair bir kanıt yok.

Hatta öyle bir iddia, sanıyorum ki Evrim'e ters düşüyor.

Eğer İnsansılaşan ilk topluluklar ya da klanlar Ensest ilişki ile ürüyor olsalardı,

Genler ve Üreme hakkındaki bilgilerden anladığım kadarıyla insanın bugüne gelmesi imkansız olurdu.

Çünkü çoğunlukla sakat doğumlar gerçekleşirdi, seçilim verimli olamazdı.

İnsanlar kişi kişi ya da üç-beş kişi olarak evrilmemiş, toplum olarak evrilmişlerdir.

Bir tür, bir kaç kişiden oluşmaz...

Siz ensest ilişkinin 10.000 yıl önce kültür olarak yaşanmadığını bilimsel metodolojiyle kanıtlayın, sizden özür dileyeceğim

Bu neye benzedi biliyor musunuz?

"Ben Soyut bir Tanrı'nın varlığına inanıyorum. Hadi sen olmadığını kanıtla!" diyen mantığa benzedi...

O zaman bende şöyle bir tez ortaya koyarım:

İlk insanlar bölünerek çoğalırlardı, hadi öyle olmadığını kanıtlayın! (gerçi sizinki kadar geçerli bir tez değil ama aklıma başkası gelmedi...)

Biz mantık olarak şöyle bir şey izliyoruz:

Genel olarak cinsellikten tutun her şeye dair bilgileri kalıntılardan elde ediyoruz.

Mesela şu aslan gibi aslan, koç yiğit delikanlı Gladyatörlerin aslında "Gay" ilişkisi sürdürdüklerini,

Onların resmedildiği tabakalardan anlıyoruz.

Hintlilerin Ensest gibi ilişkilere girmediklerini, kaç bin yıllık Seks Kültürleri olan Kamasutra'dan anlıyoruz.

Yani geçmiş toplumlar ipuçları bırakmışlardır ve şu ana kadar ortaya çıkan hiç bir toplum Ensest ile ürememiştir.

Yunanlılar Ensest'i Ahlaksızlık olarak görmüyorlardı ancak her Yunanlı Ensest taraftarı değildir.

Sanıyorum ki, inançları olan Pagan düşüncesinde Cinsel Haz onları Tanrısallığa ulaştırıyordu.

Bir kısmı bu görüşü abartıp her türlü cinsel hazzı kutsamış olabilir.

Ancak Ensest'in onlarda bile, ki Yunanlılar görebileceğiniz en bariz örnektir, kültür olarak yaşatılmamış ve devam ettirilmemiş.

Bir toplumun yaşadığı her ahlak anlayışının binyıllar boyu aynı kaldığını mı sanıyorsunuz ?

Aynı kalmadığını iyi bildiğim için zaten bir takım verileri ortaya koyabiliyorum sanırım.

Siz kafanıza göre "Bilmem kaç milyon yıl önce insanlar Ensest ile ürüyorlardı" diye bir iddia atıp, aksini benim kanıtlamamı bekleyemezsiniz.

Bu iddiayı atan olarak sizin kanıtlamanı gerekir.

Ben size hangi toplumlar nasıl bir Cinsellik anlayışına sahiptir, yeri geldikçe veriyorum.

Sapkınlık olarak niteleyenleri ya da normal karşılayanları da veriyorum.

Faraziyelerle hareket edip, Bilimsel olma iddiasında olan sizsiniz...

Bana şu anki GAY ilişkilerini anlatır mısınız ? gay ilişkileri insan doğasına aykırı değilmidirki şu an günümüzde yoğun olarak yaşanıp evlenebilme istediğine ve buna izin veren ülkeler oluşma konumuna gelmiştir. GAY ilişki ENSEST ilişkiden daha sapkın olmalıdır ! en azın ensest ilişkide bir kadın ve bir erkek var ! bunda sadece iki tane erkek var ve topluma çok büyük zararı olacak bunlar gitgide artarsa ki artıyor ! internet sitelerinin önemli bir kısmını GAY ler oluşturuyorlar ! bir bakarsınız GAY ilişkilerin normalliği, genel ahlak anlayışımızada yansımış bir müddet sonra !

Adı üzerinde:

-Üreme sonucu vermeyen bir ilişki türü,

-Topluma zarar verici bir ilişki türü.

Bunu "Cinsel Kimlik Bunalımı" olarak niteliyoruz.

Gay'lik, Biseksüellik, Transeksüellik, Eşcinsellik, Lezbiyenlik vs. vs. vs. bir çok türü var ve tanım olarak birbirlerinden farklı değiller.

Ben bu türlü ilişkilere sahip olanlara "Ahlaksız" ya da "Sapık" olarak bir niteleme yapmıyorum, sadece o kimselerin rahatsız, cinsel kimlik bunalımında/sapkınlığında olduklarını ve tedavi edilebileceklerini söylüyorum.

Yaptıklarının aslında insan doğasında olmadığını söylüyorum.

Psikoloji'nin yaklaşık 200 yıllık deneyimi de bize bunu gösteriyor.

Değilse kimin kimle şeyettiği beni ilgilendirmez ama bu da onların sorunlu oldukları gerçeğini söylememe engel olamaz.

Psikologlar da bu kimseleri normal karşılıyor ancak rahatsız olduklarını kabul ediyorlar.

Neden bu sapkınlık toplumlarda gizliden gizliye yoğun olarak yaşanıyor ? ve sürekli artış gösteriyor gözlem olarak !

Şimdi de Çocuk İstismarını mı "tercih" olarak görelim yani, anlamadım ki?

Türkiyedeki ve dünyadaki gay ve ensest sitelerin sayısına (sitelere değil) kesinlikle göz atmanızı öneririm, sizin iki üç kişi sandığınız toplumun yansıması

Ya yapmayın lütfen, onlar toplumun yansımasıysa biz herhangi bir yansıma değil miyiz?

"Akıl hastanelerinde yeterince akıl hastası vardır, öyleyse tüm toplum delidir.

Çünkü onlarda toplumun yansıması..."

lütfen bulunan sonuç sayısına göz atınız ve bana bu ilişkilerin insan doğasında olmadığını, yada terketildiğini, olmadığını söyleyiniz !

Tekrar söylüyorum, bulunan sonuç sayısı o kimseler sağlıklı olduğunu ve bu türlü ilişkilerin sağlıklı insanlarca yapıldığı gösteremez.

İşte psikoloji böyle birşey, bir bilim olsada böyle içinde dini fetvalar gibi anlayışları barındırıyor ! bu nedenle tam olarak bilim görmüyorum ya.

İster yarısını Bilim olarak görün, ister onda birini...

Ne yazık ki Psikoloji sizi referans almıyor...

Ve ne güzel ki bu alanda uzmanlaşmış herkes Psikoloji'yi Bilim olarak kabul ediyor.

O insanların sağlıksız olduğu nerden belli ? o insanları iki üç tane olduğu nerden belli, o insanların milyonlarca olmadığı nerden belli, 6 milyar insan didik didik mi tarandı ?

Alın işte...

Bunu söyleyecek hale geldiniz yani...

Öyleyse devam edelim...

Psikoloji'de tüm insanları inceleme olanağı yok ancak "Geçerlilik" diye bir kavram var.

Siz denekler ya da gözlenecek bireyler üzerinde yeteri kadar gözlem yaparsınız, gerekli ve olması gereken aratırmaları yaparsınız, sonucunda da genel bir tespite varırsınız.

Bu da size genel bir tanımlama getirir.

Sonra bu genelleştirilerek incelenmemiş olan diğer 5 küsur milyar insan hakkında aynı yargıya varılır.

Psikoloji Biliminin sistematiği genel olarak, kabaca bu şekildedir.

Her şizofreni hastası aynı tepkileri göstererek o hastalığa yakalanır.

Her eşcinselde aynı ya da yakın tepkileri gösterir...

Doktor şizofreninin tüm belirtilerini gösteren bir hasta için:

"Aman canım dünyada 6 milyar insan var, hepsini inceledik mi ki bu adam illa ki şizofren olsun? Belki midesi gaz yapmıştır!" diyemez...

Size Sayın BrainSlapper'in bir tezini hatırlatırım bu açıdan:

"Sara/Epilepsi" hastalığının belirtilerine bakarak, Hz. Muhammed'in "Sara/Epilepsi" hastası olduğunu iddia etmişti...

Tespit ve kullanılan materyaller ve tez doğru ya da yanlış ama bu benzer ve bilimsel bir yöntemdir...

bu mudur bilim ?

"Dünyadaki 6 milyar insan didik didik incelendi mi?" önermesinin Bilimsel olmadığı kesin...

Öyleyse Jeolojiyi falanda bilimden saymamak gerekir.

Çünkü gün be gün yeni yeni bulguları ortaya çıkıyor ve henüz dünyanın her tarafını karış karış gezmiş, incelemiş değil...

Tarih'i de Bilim saymamalıyız, çünkü yaşanmıi her olayı henüz ele almış değiliz...

Biyoloji'yide saymamalıyız, çünkü henüz incelenmeyen, incelendiği halde sınıflandırılamayan, sınıflandırıldığı halde yanlış sınıflandırıldığı anlaşılan bir çok canlı türü var.

Bu söyledikleriniz hepsi bilim dışıdır, 50.000 yıl önceki insanların yaşadığı ilişki ile şimidiki insanların yaşadığı ilişkiyi aynı görmek (ensest açıdan) hiç bir şekilde bilimsel bir yöntemi barındırmaz.

Sürekli, ilkel insanlar ensest ilişki yaşamıyordu diyorsunuz, dini hurafelerden ne farkı kalır bunun !

Sizin iddialarınızın hiç bir Bilimsellik içermediği ortada...

Başka bir söylemem gerekmiyor sanıyorum.

50.000 yıl önceki insanın ahlak anlayışını bilimsel olarak kanıtlamayın, ondan sonra günümüzdekine göre konuşup, 50.000 yıl önce ensest ilişki yoktu deyin !

Siz bana Ensest'in insan doğasında olduğunu iddia ettiğiniz halde insan doğasında olan (hormonal bozuklukda dahildir) tüm diğer cinsellikler gibi niçin hiç bir zaman gelenekselleştirilemediğini açıklayamayın, ilk insanlara dair mantıksız Ensest Üremesi tezinize dair örnekler veremeyin (eğer o teori doğru olsaydı, bugünki şekilde evrilemezdik sakat doğumlar yüzünden), Ensest'i yaşamış, uygulamış, kültür olarak ortaya koymuş tek bir toplum dahi gösteremeyin, üstüne üstlük Sosyal Bilimsel önerme sunabilmekten aciz olun, sonra gelin bana bu iletinizi dile getirin...

Bende güleyim...

Bana bilimsel kanıt lazım, kanıt dışında hiçbir şey doğru değildir, bana bunların doğru olduğunu savunmanız bilim açısından bir netlik sağlamıyor, dolayısıyla söylediklerinizi kabul etmek insanların insiyatifine kalıyor, ama ben bilimsel kanıt istediğim için, tarafsızlığımı bozamıyorum.

"İlk İnsanlar Ensest İle Üremişlerdir" önermesine kanıt gösteremediğiniz halde inanıyorsunuz...

Sizin Bilimselliğiniz, sizin işinize geldiği oranda gerçek ve inanılırdır...

Söylediklerinizi ispata dair hiç bir önermenizi göremiyorum ne yazık ki...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Birbirinden yalıtılmış toplumlarda dahi, ensest ilişki reddediliyorsa bunu sadece iki şekilde açıklarsınız:

1.Bu insana doğuştan gelen bir özelliktir. Yani yaratılıştan?

2.Bu insanın genlerinde bulunan, doğal bir reddediştir. Nasıl normal insanlar eşcinsel ilişkiyi doğal olarak reddediyorsa, ensest ilişkiyi de reddeder.

İnsanın doğasında ensest ilişki yoktur! Bu, sanırım hayvanların birçoğunda bile yoktur. Bunu araştıracağım. Ama ?insanlarda bu doğadır? demek olsa olsa bilimden nasibini alamamış akıl işleyişinin ürünü olabilir. Kızmaca darılmaca yok? Bu böyle!

googldan, "ensest hihaye" yada "gay sex" yada "family sex" yazın bulunan sonuş sayısını bakın, ve tekrar düşünün !

1. Neden sayı bu kadar çok ?

2. Neden bu siteler yasaklanmadı ?

3. Neden gay ilişki yaşayana bir ceza yok toplumlarda (istismar, zor kullanma hariç) ?

4. Neden ensest ilişkilerde ceza yok toplumlara (istismar, zor kullanma hariç) ?

5. Neden bizim bahçedeki köpekler aile içi ürüyorlar, kırsal kesimdeki akrabamızın inekleri ve koyunları aile içi çiftleşiyorlar ?

ÇÜNKÜ BU TÜR İLİŞKİLERİN, ÜREMEK DIŞINDA DA PSİKOLOJİK SORUNLARA YOL AÇTIĞI GÜN GİBİ BİLİNMEKTEDİR.

Size göre öyledir, çünkü psikolojik sorunlara yol açmadığıda görülmektedir

Bilimsel olarak uyarmakla, ahlak anlayışı oluşmaz dedik, çünkü bilim sadece uyarır, ahlaksızlıktır demez bu nedenle bu konuların ahlakla ilgisi yoktur bilim açısından

Sigara, bilim tarafından sakıncalı bulunumuştur, kimseyi rahatsız etmeden içen bir insan AHLAKSIZ değildir dedik

Ayrıca sigara içmek, psikolojik bir sorunun düzelmesi anlamına gelir, insanın sigara içmesi başka türlü açıklanamaz, ensest ilişki insanın ihtiyacını gidermek için yaşanır, gay ilişki insanın ihtiyacını gidermek için yaşanır, uyuşturucu kullanmak insanın ihtiyacını gidermek için yaşanır. Madem bunlar yoğun olarak yaşanıyor demekki insanın doğasında vardır, gökten sonradan inmemiştir.

SORU:

Tüm ahlak kuralları evrensel midir?

Ya da tüm ahlak kuralları toplumdan topluma değişir mi?

(Yanıt bekliyorum)

Ensest ilişki hemen hemen tüm toplumlarda ********* ve ahlak dışı görülmektedir, yani bu ahlak anlayışı günümüzde bu noktaya gelmiştir, bu kadar büyük bir yoğunluk evrenselliğe işarettir !

Çocuk istismarıda öyle

Aynı zamanda bir çok ahlak anlayışı toplumdan topluma farklılık gösterir, ama 1000 yıl sonra bir bakarsınız (düşünsel olarak) o ahlak anlayşı tüm dünya tarafından benimsenip evrensel olmuş !

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR KONU ACAYİP PATLADI, HER YERDEN PARÇA PARÇA TOPLAYIP CEVAP VERMEK İNANIN İMKANSIZ HALE GELİYOR, BOMBARDIMANA TUTULDUM, YETİŞEMEDİĞİM ARKADAŞLAR OLACAKTIR KUSURA BAKMAYIN

saygılar

Gönderi tarihi:

Şimdi bazı iddialar vardır üzerine düştükçe çürür...

Bakalım bir örneğine:

googldan, "ensest hihaye" yada "gay sex" yada "family sex" yazın bulunan sonuş sayısını bakın, ve tekrar düşünün !

Ben sana az demedim ki, "maalesef bu örneklerden yüzlerce" var dedim :)

Okumadı deyince de hakaret sayıyorsunuz...

Uyuşturucu kullananlar da çok değil mi? Uyuşturucu kullanmaya karşı çıkmanın da bilimsel bir tarafı yok değil mi? Bu da hurafe değil mi? :)

Bana neden soruyorsun ki?

3. Neden gay ilişki yaşayana bir ceza yok toplumlarda (istismar, zor kullanma hariç) ?

Eşcinselliğin nedenlerini onlarca kez ortaya koymadık mı? :)

Bozuk plak örneğini hatırlatırım bu biiir!'

Okumuyor ya da okuduğunu anlamıyor deyince kızmayın bu ikiiii!

Gülücük koyunca bozulmayın bu üüüççç!

4. Neden ensest ilişkilerde ceza yok toplumlara (istismar, zor kullanma hariç) ?

Biz burda hukukunu tartışmıyoruz. Hukuk konusu gelip geçeli çok oldu. Konuyu iyi takip ediniz...

5. Neden bizim bahçedeki köpekler aile içi ürüyorlar, kırsal kesimdeki akrabamızın inekleri ve koyunları aile içi çiftleşiyorlar ?

Hayvanlarda ensest yok demedik :) Okumuyor ya da anlamıyor deyinceneden kızıyorsunuz aklım almıyor...

Size göre öyledir, çünkü psikolojik sorunlara yol açmadığıda görülmektedir

Psikolojinin sana göresi bana göresi olmaz!

Psikoloji bilimdir. Gerçi siz bilimden saymıyordunuz değil mi?

Pardon kusura bakmayınız...

Bilimsel olarak uyarmakla, ahlak anlayışı oluşmaz dedik, çünkü bilim sadece uyarır, ahlaksızlıktır demez bu nedenle bu konuların ahlakla ilgisi yoktur bilim açısından

Biz bilim ne zaman "ahlaksızlıktır" der dedik? Tekrar okuyunuz...

Ayrıca, bilimsel olarak sapkınlık olarak nitelendiriliyorsa, yapacak bir şey yoktur :)

Biz bu ahlakın bilimsel dayanağı olduğunu söyledik.ç Elmalar armutlar ayrı sepetlere lütfen...

Sigara, bilim tarafından sakıncalı bulunumuştur, kimseyi rahatsız etmeden içen bir insan AHLAKSIZ değildir dedik

Kendi doğasına aykırı bir davranıştır. Ben de kullanırım. Ve doğama karşı geldiğim için kendime karşı ahlaksız davranmış olurum. Bu olayın farklı bir yönü.

Başkası yanında içip içmemek işin saygı yönüdür. Yöresel ahlaktır.

Ayrıca sigara içmek, psikolojik bir sorunun düzelmesi anlamına gelir, insanın sigara içmesi başka türlü açıklanamaz,

Katılıyorum...

ensest ilişki insanın ihtiyacını gidermek için yaşanır, gay ilişki insanın ihtiyacını gidermek için yaşanır, uyuşturucu kullanmak insanın ihtiyacını gidermek için yaşanır. Madem bunlar yoğun olarak yaşanıyor demekki insanın doğasında vardır, gökten sonradan inmemiştir.

Elmalar ve armutların karıştığı yetmedi sepete mandalin atalım, şeftali koyalım üzümleri erpelim... Altta kalanın da canı çıksın meyvelerden :)

Ensest ilişki hemen hemen tüm toplumlarda ********* ve ahlak dışı görülmektedir,

Hemen hemeni yok! Tüm toplumlarda!

Ola ki var ise öyle bir toplum, ki hiç ihtimal vermiyorum; doğasına aykırı hareket ettiği için ya yok olmuştur ya da asimile olarak bu özelliğini kaybetmiştir. Bu ahlak, toplumda yaşamaz.

yani bu ahlak anlayışı günümüzde bu noktaya gelmiştir, bu kadar büyük bir yoğunluk evrenselliğe işarettir !

Eskiden hangi haldeydi diye adama sormazlar mı? Var mı bir dayanağın? Bilim diyoruz işte başka bir şey demiyoruz. Bir teori öne süreceksen bilimsel dayanakları olmalı

Çocuk istismarıda öyle

Aynı zamanda bir çok ahlak anlayışı toplumdan topluma farklılık gösterir, ama 1000 yıl sonra bir bakarsınız (düşünsel olarak) o ahlak anlayşı tüm dünya tarafından benimsenip evrensel olmuş !

Hala aynı şey... :)

Hadi öyleyse, bir bakalım da gelsin o hale...

Gönderi tarihi:
ARKADAŞLAR KONU ACAYİP PATLADI, HER YERDEN PARÇA PARÇA TOPLAYIP CEVAP VERMEK İNANIN İMKANSIZ HALE GELİYOR, BOMBARDIMANA TUTULDUM, YETİŞEMEDİĞİM ARKADAŞLAR OLACAKTIR KUSURA BAKMAYIN

saygılar

İstediğin kadar vaktin var merak etme... Bu bombardıman değil. İstediğin zaman cevaplayabilirsin sonuçta. Burası forum. İşlerimizin yoğunluğu nedniyle biz de sürekli takip edemiyoruz ama geriye dönme şansımız var...

Gönderi tarihi:
"İlk İnsanlar Ensest İle Üremişlerdir" önermesine kanıt gösteremediğiniz halde inanıyorsunuz...

Sizde " ilk insanlar ensest ürememiştir hiçbir zaman olmamıştır" önermesine kanıt göstermediğiniz halde inanıyorsunuz

inançlarla gerçekleri karıştırıyorsunuz, ben inandığım şeyleride söylüyorum, gerçek olan şeyleride söylüyorum, ikisini birbirine karıştırmıyorum

bütün yazılarımı tarayın

"İlk insanlarda ensest ilişki vardır, bu gerçektir, kanıtlanmıştır, mutlak doğrudur" diye bir cümlemi belirtin

sizden özür dileyeceğim

bazı arkadaşlar neden böyle bilimselsen hayali senaryo mantık kuruyorsun diyor,

mantık kurmak, inandığını söylemek, gerçeği göstermez, ben sadece gerçekleri doğrularım, kendi inançlarım ve mantığımın doğru olduğu iddiasında bulunmam hiçbir zaman

sizin pskikoloji şöyle araştımış böyle tespitte bulunum şu kanıya varmış gibi aktarımlarınızın giçbiri mutlak doğru olmadığı için

o kadar yazdığınız yazı benim için bir şey ifade etmiyor, bana gerçeği söyleyin

inanca inançla

mantığa mantıkla

gerçeğe gerçekle cevap veriyorum

bu kadar açık ve net

milyonlarca ensest ve gay sitesi varken, onlar toplumda böyle bir şey yoktur, ensest ilişki görülmemiştir, üç beş kişinin yaptığı şey demek, benim için mantık dışıdır

saygılar

Gönderi tarihi:

Dünyanın neresine giderseniz gidin,hangi toplumu baz alırsanız alın,o toplumlarda edinilen ahlak kurallarının normlarını inandıkları dinlerin etkisinde kalarak oluştuğunu görürsünüz..

Toplum üzerinde ki özellikle ahlak kavramında yerleşik kuralların sebebi dinlerdir..

Bilimsel yönü, herhangi bir toplumda var olan değerlerin incelenmesi ile başlar,örneğin kuranı kerimde evlilik hususunda kimlerin helal kimlerin haram olduğuna dair ayetler bulunmaktadır bknz: nisa suresi 23-24..

Mesela herkesin bildiği bir söz vardır "hırsızlık hukukta suç,dinde günah,tıpta bir hastalıktır" hukuğun,dinin,tıbbın ortak hükmü?Tıp derken psikoloji bilimini düşünün..

Aile içi cinsel ilişkilere gelince dünyanın hiç bir yerinde,hiç bir toplumda hoş karşılanmayacak bir durumdur..

Avustralya'yı sarsan aşk !

‘Kanal 9’da yayınlanan ‘60 Dakika' isimli programa konuk olan John Deaves ve öz kızı 39 yaşındaki Jenny Deaves ile ilişkisini anlattı.Kızı ile ilişki yaşayan John Deaves ise ilk başta kızı ile birlikte olma fikrinin kendisine garip geldiğini belirterek, “Duygular bazen mantığın önüne geçiyor ben de sadece kalbimi dinledim. Umarım insanlar bunun farkındadır” dedi.

Avustralya’da ensest ilişkinin yasak olması yüzünden haklarında dava açılan Deaves çifti, mahkemeyle üç yıllık “iyi hal anlaşması” yaptı. Anlaşmaya göre, çift bu süre içinde cinsel ilişki yaşayamayacak.alıntı

Peki bilim ensest ilişkiye neden karşıdır?sosyobiyoloji ve psikolojik olarak ele alıp değerlendirir ve değerlendirme sonuçlarına göre hükme varır,varılan netice olumsuz bir tablo gösteriyorsa ki öyledir,bilimsel olarakta davranışın yanlışlığı ortaya çıkar..

Tıpkı yukarıda verdiğim hırsızlık örneği gibi yine ortak bir payda oluşur,suç,günah,hastalık..

Aynı durum eşcinsellik içinde geçerlidir,eski Yunan medeniyetinde oldukça normal karşılanan bu eylem,tüm dinlerde yasak kılınmış ve bu yasağa karşı gelenlerinse lanetlendiği söylenmiştir..

Eşcinsel davranışların nedenleri konusunda bilim adamları iki kampa ayrılmışlar. Birinci kampta, eşcinselliğin çevrenin etkisiyle oluştuğunu kabul eden bilim adamları var. İkinci kampta ise, insanların cinsel tercihlerini genlerinin yönlendirdiğini savunanlar var. Fakat, her iki grubun da ortaya koyduğu bilimsel bulgular zayıf alıntı

Ama ortak payda buradada kendini gösterir,gerçi şuanda bazı ülkelerde yasallaşmış bir ilişki olmuş olsada..

Gönderi tarihi:
milyonlarca ensest ve gay sitesi varken, onlar toplumda böyle bir şey yoktur, ensest ilişki görülmemiştir, üç beş kişinin yaptığı şey demek, benim için mantık dışıdır

Tabi yaaa. İnternette böyle siteler var ise, böyle haberler var ise olay meşrudur ve toplum da kabul etmiştir(!)...

Bunu hiç düşünmemiştim...

(Bu arada, hala eşcinsellik örneği ile ensest yanyana duruyor)

::::::::::::::

Arkadaşlarımızdan bazıları maalesef psikolojiyi ya da sosyolojiyi bilim olarak kabul etmiyorlar Sayın Suheda...

Gönderi tarihi:
Sizde " ilk insanlar ensest ürememiştir hiçbir zaman olmamıştır" önermesine kanıt göstermediğiniz halde inanıyorsunuz

Nasıl anlatayım bilmiyorum artık Sayın Tarafsız...

Size diyorum ki:

Eskiden Gladyatörlerin Eşcinsel ilişkiye girdiklerine dair buluntular var ve bu yüzden Eşcinsellik bugün Hormonal bir rahatsızlık olsa dahi doğal olarak ortaya çıkabildiği için, ortama göre de Gladyatörler "Gay/Eşcinsel" ilişkilere girmişlerdir. Bunun kanıtları vardır...

Eskiden Sümer'de kadınların tapınaklarda ibadet için Tapınak Fahişeliği yaptıkları bilinmektedir, belgelerde vardır.

Eskiden Greklerde Kadın ile Erkeğin Cinsel Orgazmlarının kişiyi Cennete taşıdığına inanılırdı ve Pagan ayinleri Cinsellik içerirdi bu ortaya çıkarılmış belgelerde, buluntularda mevcuttur.

Araplar çok eşli yaşamı seçmişlerdir ve bu buluntularla sabittir.

Türkler Tek eşli yaşamı seçmiştir ve bu buluntularla sabittir.

Yunanistanda ve Japonyada Eşcinsellik (normal formdan farklı oldukları için farklı algılanıp Tanrısal sanılarak) kutsallaştırılmıştır, elimizde buna dair buluntular, bilgiler vardır...

Ancak Anne-Oğul, Baba-Kız ilişkisine dair tek bir belge, bilgi, kalıntı yoktur...

Hangi akla sığınarak benim öyle bir görüşü savunmamı isteyebilirsiniz?

Öyle ki zerre kadar bilimsel olmayan bir yöntem ile iddia ederek!

Eskiden yaşayan Amazon'ların "Lezbiyen" olduklarını iddia etmek kadar mantık dışı bir iddiadır sizin iddianız. Amazon'lar Savaşçı kadın topluluğu oldukları halde, çiftleşmek için erkekleri tercih ederlerdi, kanıtları var... Ancak sizin mantığınıza göre gidersek illa ki "Lezbiyen ilişkiye giriyorlardı mutlaka" dememiz gerekecek... Oysa ki bunun tek bir kanıtı yok? Dolayısı ile şeyimizden uydurmuş olacağız...

inançlarla gerçekleri karıştırıyorsunuz, ben inandığım şeyleride söylüyorum, gerçek olan şeyleride söylüyorum, ikisini birbirine karıştırmıyorum

sizin pskikoloji şöyle araştımış böyle tespitte bulunum şu kanıya varmış gibi aktarımlarınızın giçbiri mutlak doğru olmadığı için o kadar yazdığınız yazı benim için bir şey ifade etmiyor, bana gerçeği söyleyin

inanca inançla

mantığa mantıkla

gerçeğe gerçekle cevap veriyorum

bu kadar açık ve net

Sizin için bir şey ifade etmemesinden ziyade, okuduğunuzu anlamadığınızı düşünüyorum ne yazık ki...

Milyonlarca sitenin olması onların rahatsız olduklarını değiştirmez.

Bir o kadar da dini site vardır ama sizin Müslümanlığa ya da başka bir dine inandığınızı sanmıyorum...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
şimdi düşününki son model bir uzay gemisine atladınız bastınız gaza gidiyorsunuz şöyle bir 5000000000000000000000000000000000000 ışık yılı gittiniz orda bir gezegen gördünüz üzerinde hayat olan bir gezegen.

Şimdi düşünün ki öldünüz.

Sizi şöööyle kırmızı pelerinli boynuzlu zebaniler tuttu kızgın ateşin içine attılar. Adına da cehennem diyelim :)

Dedi ki “siz dünyada namaz kılmadınız burada yanacaksınız”

Eee? Hani dinciler gibi düşünmeyecektik?

indiniz gezegene birde baktınızki ordaki üreme sistemi tamamen değişik. Orda bizimkinin aksine canlılar kendi ailesinden olmayanlarla ilişkiye girenlere sapık muamelesi yapıyor.

Abraham, bilmemkaç milyar ışık yılı öteye gitmene, uçuk hayaller kurmana gerek yok :)

Dünyadaki canlılarda da görülebiliyor ensest üreme: Bakınız kunduzlar…

Şimdi kunduzlar öyle ürüyor diye savaş mı açalım :D

Uzaylıları boşver, kunduzlar da böyle ürüyor…

“DOĞALARI GEREĞİ”

Öyleyse Bilimin bir başlangıç tarihi mevcuttur ÇÜNKÜ ahlak insanlıkla birlikte başlamıştır.

Bilim, illa da bilim diye salık verdiğimizde kızıyorsunuz.

Bilim sadece laboratuvarda deney tüplerinde mi yapılır abraham?

Abraham, gözlem nedir? Bilimsel bir yorum yapmak için gözlem yaparsın. Değil mi?

Gerçkten de işe öncelikle bilimin ne olduğunu anlatarak başlamak lazım belki de...

Şimdi BrainSlapper arkadaşımızın her cümlesinin altına imzasını attığı Tarafsız arkadaşımızın bir yazısına gelelim:

Bilimsel yorumlar sadece mantıkla işlemez. Muhammed de kendi mantığına göre hareket etmiş. Sürekli eleştirip duruyorsunuz ama…

Bu cümlelere artık yorum yapmaya gerek yok. Zira, yorumun çıkış noktası zaten hiç de bilimsel olmayan bir nokta olduğu için üzerinde tartışmak anlamsız olacaktır…

Bak işte; :D

Dinciler gibi konuşuyorsunuz, davranıyorsunuz diyenlere bakın!

Dikkatle takip edelim:

Bir Dinci Arkadaş: İnsanı Akllah yarattı.

Bir Ateist Arkadaş: Hayır insan evrimleşti.

Dinci Arkadaş: Evrimi kanıtlayın lafımı geri alacağım.

Bir ateist arkadaş: Yahu kardeşim tezi sunan sensin, ispatlamayan sensin, antitezi ispatlanmasını isteyen yine sensin

Eeee?

Tarafsız/BrainSlapper: Ensest insanın doğasında vardır

Yarasa: Hayır yoktur. Bir tane toplum gösterin inanacağım

Tarafsız/BrainSlapper: Sen bize olmadığını ispatla biz inanacağız.

Yarasa: Yahu kardeşim, tezi ortaya atan sensin…

Eeesi, dinci muhabbetle bu muhabbet arasındaki ilişki bu işte…

Bir dahakine bizim söylemlerimizi dincilerle karıştırıp bizi suçlarken, öncelikle kendi söylemlerinizi bir gözden geçirin derim…

:::::::::::::::

Hayır değişir. Toplumlarn toplumsal ahlak kuralı çok çabuk değişir hatta. Bakınız: Türkiye. Eee? Bu şu mu demek oluyor? Ensest ilişki de zamanla toplumda yer mi edinecek? :D

bende size bir soru sorayım

Tabii ki, sorunuz….

Bana şu anki GAY ilişkilerini anlatır mısınız ? gay ilişkileri insan doğasına aykırı değilmidirki şu an günümüzde yoğun olarak yaşanıp evlenebilme istediğine ve buna izin veren ülkeler oluşma konumuna gelmiştir.

Tamam ama Sayın Tarafsız, biz bunu defalarca konuştuk ya?

Eşcinselliği değerlendirdik ya?

Bu insanın doğasında olmayan hormonal ya da psikolojik bir bozukluktur dedik ya?

GAY ilişki ENSEST ilişkiden daha sapkın olmalıdır ! en azın ensest ilişkide bir kadın ve bir erkek var ! bunda sadece iki tane erkek var ve topluma çok büyük zararı olacak bunlar gitgide artarsa ki artıyor !

İyi ama bu artış toplumlardaki çarpıklaşma ile ilgili değil mi tarafsız?

Suç oranının artması gibi düşün mesela?

Toplumun psikolojisinin bozulmasının ürünü olamaz mı? Ne var bunda şimdi?

internet sitelerinin önemli bir kısmını GAY ler oluşturuyorlar ! bir bakarsınız GAY ilişkilerin normalliği, genel ahlak anlayışımızada yansımış bir müddet sonra !

Sonrası şu: yavaş yavaş anlaşılmıştır ki bu bir tercih değil, hormonsal ya da psikolojik bir rahatsızlıktır. Rahatsızlık yani normalden sapkınlıktır. Neden? Çünkü eşeyli üreyen insanın doğasına göre, inansın hemcinsine ilgi duyması zaten normal değildir.

Bu ayrı bir konudur Sayın Tarafsız. Kounları çarpıtıyorsunuz…

Çünkü bozukluklar her daim olabilir. Anomaliler her daim artabilir yada azalabilir. Bu normalin tanımını değiştirmez. Bunun da birazcık istatistik bilimi ile ilgisi var sanırsam…

E tabi ama, Biz daha ne yapabiliriz ki?

Dinci arkadaşlar da tartışmalarda kanıt istiyorlar değil mi?

Şimdi, bu yazının her satırına imzasını atan Sayn BrainSlapper ve yazıyı yazan Sayın Tarafsız;

Söylediklerim doğrultusunda görüşlerinizi şöyle bir gözden geçiriniz…

Gönderi tarihi:

BarainSlapper

Konuyu seninle başlattık, bilinçli bir şekilde mutabakat sağlayıp bitirme düşüncesindeyim.

Bizden önce de bir konu vardı: Bir yabancı bilim adamı sonradan tanrı açıklaması yapmış. Konu hakkında haliyle tartışma başladı. Tartışmacılar bu konuda iki guruba ayrıldı:

Tanrı inancı bilim adamının bilimsel çalışmalarını, açıklamalarını etkiler mi etkilemez mi?

Bir takım arkadaşlar ve ben “ETKİLER” görüşünde idik, sen ve bazı arkadaşlar da “ETKİLEMEZ” görüşünde idiniz.

Ben ve arkadaşlarım; “soyuta atayan bir yapının bilimsel çalışmaları da olsa, bunu mutlaka günün birisinde gösterecek, bilimsel açıklamalarına tanrının gücünü sokacaktır” şeklinde idi.

Nitekim adı geçen bilim adamı(!) laboratuar çalışmalarında bile tanrıyı görmüş dedik. Böyle bilim adamlığı olmaz dedik.

Sen buna karşı çıktın; “aman efendim olur mu? Bilim adamı tanrıya da inansa, hurafeleri de olsa bilim adamlığını, varacağı sonuçları etkilemez” diyordun.

Bundan hareketle beni tartışmaya davet ettin. “Senin de hurafelerin var. İşte şunlar şunlar.

Hatırladığım kadarı ile üç adetti “eşcinsellik, ensest ilişki ve eş sunmak” gibi. İlk defa itiraz ettim, böyle uçuk tartışmalara girmem diye. Arkadaşlar görüşlerini açıklayınca bende ister istemez katıldım tartışmaya.

Ensest ilişki ön plana çıkmış olsa da diğer ilişkilerde kast edilerek özünde şu görüşler belirdi:

"ensest ilişkileri, cinsel grup ilişkilerini, eşcinsel ilişkileri tasvip etmem- BrainSlapper"

"ensest ilişki tüm toplumlarda ********* olarak karşılanıyor ve zaten öyledirde bana görede-Tarafsız"

"o rezil gerçeği bize mal ettiniz- Abraham"

"Zaten Psikoloji Bilimine göre "Ensest" "Cinsel Sapkınlık"tır..-Tengeriin boşig"

"Ensest ilişki de şahsen ********* duyduğum bir şey, hoppa"

"yakın akraba evliliklerinin sonuçları kesinlikle faciadır.-Demirefe"

"Bu evrensel bir yanlıştır. Bilimsel olarak da doğru değildir!- Yarasa"

"Peki bilim ensest ilişkiye neden karşıdır?sosyobiyoloji ve psikolojik olarak ele alıp değerlendirir ve değerlendirme sonuçlarına göre hükme varır,varılan netice olumsuz bir tablo gösteriyorsa ki öyledir,bilimsel olarakta davranışın yanlışlığı ortaya çıkar.-Suheda."

"etiğe yakışmayan sapkın sosyal davranışlar- Maraba"

Görülüyor ki, farklı görüşler ortaya “hurafeler” olarak atılan görüşe, “bilim kabul etmiyor” dese de, “bunlar hurafedir” dese de ortak görüş; normal olmadığı, sapkınlığı.

Şimdi sonuca gelelim: Tüm tartışmacılar bu olgulara tam mutabakatla “normal değil, çirkinliktir” sıfatı yakıştırdığına göre, tartışılan burada nedir? Bu olguların halen hurafe olduğunu savunmak mı?

Diyelim ki hurafelerdir ispatını başarabildin. Başardığında ne olacak peki? Legalleştirecekmisin? Burada tartışmayı sürdürmenin amacı çok önemli.

Bir gurup bu çirkinliğin, pozitif bilimlere dayanakla, tüm sosyal bilimlerce de etik olmadığını irdelemiş, biliyor, iddia ediyor ve karşı çıkıyor. Bu karşı çıkışa hurafe değil, bilimsel kaynaklı diyorlar. Siz ise inatla bilim buna karışmaz, bilimi hurafelerinize alet etmeyin diyerek bilimsel olanın bile içini boşaltıyorsunuz.

Diğer gurup ise bilimsel olmadığını(!) ispat etmekle ne kazanacak? Faydaları bizlere mi olacak, yoksa “çirkinlikler”e mi? Neyi kazanacaklar?

Kaldı ki, en başında hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını söylerken son iletilerin de sen de bilimsel şeylerden bahsetmeye başladın. Kabul ettiğin halde bu tartışmayı bu şekliyle sürdürmek hangi amacına hizmet ediyor anlamış değilim.

Bizim hurafelerimiz(!); bilim adamlarının soyuta atama serbestîsine mi, yoksa sapkınlıklara yeşil ışık yakılma amacına mı engel oluyor? Sence hangisi?

Gönderi tarihi:

İşte gerçekten çiçek gönderilmesi gereken iki yazı (hatta birine tam olarak katılmıyor bile olsam...):

Dünyanın neresine giderseniz gidin,hangi toplumu baz alırsanız alın,o toplumlarda edinilen ahlak kurallarının normlarını inandıkları dinlerin etkisinde kalarak oluştuğunu görürsünüz..

Aslında bu biraz tartışlıabilir kanımca. Zİra, dinlerden önce de ahlak kuralları vardı. Eee o zman da başka dinler vardı ama o dinden de önce ahlak kuralı vardı. Biraz tartışmalı yani.

Peki bilim ensest ilişkiye neden karşıdır?sosyobiyoloji ve psikolojik olarak ele alıp değerlendirir ve değerlendirme sonuçlarına göre hükme varır,varılan netice olumsuz bir tablo gösteriyorsa ki öyledir,bilimsel olarakta davranışın yanlışlığı ortaya çıkar..

:clover: Aynen öyle Sayın Suheda, katkıların için teşekkürler...

Bizim hurafelerimiz(!); bilim adamlarının soyuta atama serbestîsine mi, yoksa sapkınlıklara yeşil ışık yakılma amacına mı engel oluyor? Sence hangisi?[/size][/b]

:clover: Teşekkürler Sayın maraba...

Gönderi tarihi:

Grip hala üsteinden gelinebilmiş bir hastalık değil.

Demek ki biyoloji ve altdalları da bilim değil. Zira grip hala varlığını sürdürmekte.

bu mudur bilim ?

Vaallaa daha çok sayıda insan grip oluyor her yıl. Öyleyse Tıp bilim milim değil... Bu mudur bilim?

İşte zaten bunları gördükçe psikoloji biliminin eksiklerini görüyorum !

Dedim ya, tıp da çok eksik ve bilimden sayılmamalı bence (senin mantığınla)...

Gönderi tarihi:

Maraba kardeş 196 numaralı mesajı okuduğumda senin birazcıkta olsa ne söylemek istediğimizi gerçekten anlamaya çalıştığını anladım. Yalnız doğru anladın demiyorum. Doğrusunu anlamak istiyorsan şu iletimdeki önemli mesajı kap lütfen

Bilim neden bağımsız olmalıdır

Bilimin kanunu olmalımı olmamalımı?

Konuya örnek olarak ensestliği sunduğumuzda evrensel ahlakımız yani insancıl duygularımız kabarıyor ve sağlıklı düşünemiyoruz. Yalnız ticarette ve birçok sektörde kullanılan bir laf vardır "İşe duygularınızı karıştırmayın" bu laf işte bu gibi durumlar içindir.

Şimdi beyler ensestliğe sizin kadar bizde karşıyız. Hatta kendi adıma konuşmak gerekirse belkide sizden dahada karşıyımdır. Yalnız ben bu olayı Bilim ahlakı olarak değil kendi ahlakım olarak görüyorum çünkü böyle yaşamayı öğrettiler bize ve başka türlü olamayız. Başka türlüsü banada en az size geldiği kadar ters ve ********* gelir. Hatta bakın burayı iyi dinleyin. Bu konuya birşeyler yazıp fikrimi söylemek için okadar düşündümki birşey yazmamayı düşünüyordum çoğu kez birşeyler yazdımda sildim göndermedim sürekli tereddüt ederek işiteceğim lafları hesaplayarak konuşmaktan çekindim. Fakat gene bir diğer zayıf yönüm olan haksızlığa tahammülsüzlüğüm ortaya çıktı ve yazmama sebep oldu. (bazı arkadaşlar hemen heyheylenmesin Herkes hata yapabilir önemli olan hatayı anlamak ve erdemli olmaktır)

İnsanlar nasıl anlaşır beyler konuşa konuşa değilmi? Bilimciler nasıl hareket eder? Araştıra araştıra değilmi.

Yukarıda kırmızı ile yazılanlar nasılki benim konuşma özgürlüğüme engel teşkil ediyorsa, duygularımız ve ahlakımızda bilime aynı şekilde etki eder. İşte bilim buyüzden bağımsız olmalı diyoruz.

İletideki anlatılmak istenen mesaja yöneliniz lütfen

eğer gene anlamadıysanız ben pes ediyorum bu gerçekten son mesajım olacak.

Gönderi tarihi:
Milyonlarca sitenin olması onların rahatsız olduklarını değiştirmez.

Bir o kadar da dini site vardır ama sizin Müslümanlığa ya da başka bir dine inandığınızı sanmıyorum...

Önce üç beş kişinin bir önemi yoktu, milyonlara çıkardım, şimdide milyonların bir önemi yok çıkarımındasınız !

milyarlara çıkarsam onlarıda rahatsız ilan edeceksiniz !

neden ? siz öyle inanıyorsunuz diye

Ama ben islama ve diğer dinlere inananları rahatsız olarak görmüyorum, görmediği bilmediği bir şey için secde etmek, eylem yapmak, hayvanları kurban etmek vs. bana çok rahatsızlık veren bir durum ! ama ben onları psikolojik bir vaka olarak göremiyorum, insan doğasında varmışki bu durumlar ortaya çıkıyor !

Nasıl anlatayım bilmiyorum artık Sayın Tarafsız...

Size diyorum ki:

Eskiden Gladyatörlerin Eşcinsel ilişkiye girdiklerine dair buluntular var ve bu yüzden Eşcinsellik bugün Hormonal bir rahatsızlık olsa dahi doğal olarak ortaya çıkabildiği için, ortama göre de Gladyatörler "Gay/Eşcinsel" ilişkilere girmişlerdir. Bunun kanıtları vardır...

Ne kadar eskiden ?

İnsanlık sizce kaç yıldır var ?

Sizin bahsettiğiniz gladyatölerin tarihi nedir ?

bir karşılaştırma yapalım isterseniz !

Bir dahakine bizim söylemlerimizi dincilerle karıştırıp bizi suçlarken, öncelikle kendi söylemlerinizi bir gözden geçirin derim?

50.000 yıl önceki insanların ensest ilişki yaşayıp yaşamadığını bilmeden, ensest ilişki insanlık tarihinde yaşanmamıştır derseniz, mutlak doğrunuz yoktur.

Bilimsel yöntem budur, bir kaç bin yıldır ensest ilişkiye rastlanmamıştır (ki milyonlarca ensest site var günümüzde), buda insanlık tarihinde ensest ilişkinin olmadığı anlamına gelir derseniz bunun dini çıkarımdan bir farkı yoktur)

Şimdi, bu yazının her satırına imzasını atan Sayn BrainSlapper ve yazıyı yazan Sayın Tarafsız;

Söylediklerim doğrultusunda görüşlerinizi şöyle bir gözden geçiriniz?

sizde size daha öncede sorduğum şu sorularu gözden geçiriniz

Grip hala üsteinden gelinebilmiş bir hastalık değil.

Grip hastalığını çözecek olan psikoloji değildir, ayrıca , grip ile ensest ilişki arasında bir bağ kuramadım, ne alakaysa artık !

ensest ilişki bir hastalık değilki grip gibi ilaç verilerek düzeltilmeye çalışılsın, grip bir viürstür ve incelenebilir müdahele edilebilir, müdahele yöntemi sağlanabilir, yani somut bir müdahele yapılabilir. Grip aşısı kesin bir çözüm olarak keşfedilir ve tüm insanlara uygulanabilir, yani mutlak doğrusu bulunabilir !

ensestle hiçbir alaka bulamadım

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.