Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Din değiştirmek kişisel bir tercih

11 Nisan 2008

5354850.jpg

Din değiştirmek kişisel bir tercih

Şeriatla yönetilen bazı ülkelerde idam gerekçesi sayılan ’din değiştirmeyle’ ilgili, Diyanet İşleri önemli bir çıkış yaptı, "Bir dini kabul etme özgürlüğü olan kimsenin, o dinden ayrılma özgürlüğü de vardır."

DİYANET İşleri Başkanlığı, ’Din değiştirme’ tercihiyle ilgili tavrını, önemli bir yazı ile kamuoyuyla paylaştı. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakkı Ünal’ın kaleme aldığı fetva niteliği taşıyan ’İnanç Hürriyeti’ başlıklı yazıda, "İlgili ayetler, İslam dininden dönene uhrevi cezanın dışında, dünyevi bir yaptırım öngörmemiştir" dedenildi. Ünal, Diyanet Aylık Dergi’deki yazısında, şu görüşlere yer verdi: "Hz. Peygamber kimseye inanç dayatmaya çalışmamış, farklı inanç mensuplarına şiddet uygulamamıştır. İslam’dan vazgeçenler dahil, bu konuda herhangi bir istisna söz konusu değildir.

ÖLÜM HÜKMÜ YOK Nisa Suresi’nin 137. ayetinde, ’İman edip sonra inkár edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkár edenleri, sonra da inkárlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir’ buyrulmaktadır. Din değiştirene ölüm cezası öngörülmüş olsaydı, ayet, tekrar eden iman ve küfür ihtimalinden hiç bahsetmez, ilk irtidat (din değiştirme) olayından sonra ölüm hükmü verirdi.

İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ Dini dayanak noktası yapıp, başkalarının haklarına tecavüz etmek ya da din karşıtı tutumuyla başkalarını rahatsız ederek onların kutsal değerlerine saldırmak, kamu otoritesinin müdahale etmesi gereken bir hukuk ihlalidir. Toplumun diğer bireylerini doğrudan rahatsız etmeyen ve kamu düzenine zarar etmeyen ve kamu düzenine zarar vermeyen dini uygulamaları yerine getirip getirmeme konusu, kişinin hesabı sadece Allah’a vereceği inanç ve ibadet özgürlüğü alanına girer." Okan KONURALP/ANKARA

Gönderi tarihi:

Yerinde bir karar,

Kurana göre böyle, ama uydurulan rivayetlere göre,

öldürdükleri söyleniyor,bu peygambere ve ona inananlara en büyük iftiradır.

zira kuranda aynen şöyle buyrulmaktadır .

[060.008] [DI] Allah, din uğrunda sizinle savaşmayan, sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve onlara karşı adil davranmanızı yasak kılmaz; doğrusu Allah adil olanları sever.

saygılar.

Evren.

Gönderi tarihi:

Dinden çıkanın öldürülmesi uygulaması, tıpkı recm (taşlama) cezası gibidir. Kuranda geçmez ama uygulanmıştır ve uygulana gelmiştir.

Yani şimdi Kurandaki açık anlamları, açık hadisleri gizleyerek yeni bir anlayış oluşturulabilecekse ve bu yeni anlayış tüm müslümanlarca kabul görecekse, İslam dini bu yolla reforme edilebilecekse, bu başarılır bir şeyse niye olmasın?

Bu uğurda artık veda hutbelerinden bile "insanlarla lailahe illallah deyinceye kadar savaşmakla emrolundum. Bunu söyledikleri zaman kanlarını, canlarını güvenceye almış olurlar." ifadesi çıkarılmaya başlandı. Olabilir, tarih her zaman tahrif edilebilir ve yeniden düzenlenebilir. "Senin annen bir melekti yavrum" tripleri ile körü ölünce badem gözlü yapmak her zaman mümkündür.

Uğraşsınlar, yeniden yazsınlar, başarırlarsa niye olmasın. Orijininden tamamen alakasız yeni bir din yapısı çıkar ortaya, insanlar da bunun orijininden böyle olduğuna inanabilirler. Dinin devlete karışma eğilimi belki sıfıra yakın bir düzeye iner, laiklik de yumuşatılır böylece.

Bana biraz hayal gibi geldi, ama niye olmasın? Tarih her zaman değiştirilebilir. Orwell'in 1984'ünü okuyanlar bunu çok iyi bilir...

Ama yani şimdi, tamam dinden çıkanı öldürme diye bir şey yok, höt, olmaz öyle şey, hangi çağ filan dedik, o iş bitti. Fakat cehennemlerde yakma tehditleri ne olacak? Bu da inanç ve fikir özgürlüğüne aykırı bir baskı unsuru.

Onu da "o cehennemlerde yanacak olanlar çocuk tecavüzcüleri, seri katiller, psikopatlar" diye yorumlarız belki. "Zinhar din değiştirenler filan değil" deriz.

Bu kadarını yer mi? Bilmem. Uğraşsınlar, belki yer... İyi iyi, olumlu bir gelişme, devam etsinler bence de.

Gönderi tarihi:

''Din değiştirmek kişisel bir tercih.''Papazlar duymasın.

Bir insanın din değiştirdiğini anlamak için ne yapmak gereklidir?Şimdi çok merak ettim.''Dur bakayım,sen galiba imanını kaybettin.Cumaya niye gelmiyorsun artık?Yoga moga ne ayak?'' gibi bir durum mudur acaba?Bunu anlayabilmek için o kişiyi belli şekillerde bir gözlem altında tutmak gerekir.Bunun adı manevi baskı değil midir peki?

Zaten din değiştirmekten ziyade dinlerin kendilerini sürekli değiştiriyorlar bana kalırsa.Mezhep savaşlarına bir çare bulsunlar da sonra bu hümanist ağızlara evrilirler.

Dinde zorlama yoktur(!),olsa olsa dışlama vardır.O kadarı da olacak artık.

Gönderi tarihi:

Bütün dinlerdeki kitaplara bakın..toplasanız 15 - 20 yi geçmez yasaklar.. :D

Mesela Musanın 10 emri..ya hu kardeşim şu dinleri bir derleyip toplasalar bir araya..emiriyle yasağı ile..bu insanlarda oradan oraya koşturmasalar..hah buldum buymuş ..deyip, daha sonra..yok yaaa uymadı buda haydi şimdi başka tarafa :D

DİN nasihatten ibarettir..bu dinin nasihatleri olmadı..ötekine bakalım..ne güzel değilmi..kafana göre takıl..hem Cennet şansın çoğalır..deneyimlerin bir tek din,e inanıp kalmışlardan daha fazla olur.. :D

Her İnsan bütün dinleri birazcık deneyimlemeli..yaşamalı..hissetmeli..en sonundada DİN tamam olup Dinden çıkmalı :D :D :D çünki dinlerin taasubundan çıkılmadımı İNSAN olunmuş sayılmaz tam olarak..İNSAN kendinde olan Allaha İman edecek..yani kendisine İNANACAK..kendi kötülüğünden kendi iyiliğine sığınacak..kendi çirkinliğinden kendi güzelliğine sığınacak..sığınılacak tek liman İNSAN :D

dayı sen hangi dindensin..diyorlar..sizce hangi dindenim..diyorum..bu güne kadar bir doğru cevap alabildim.. :D

Gönderi tarihi:
Bir insanın din değiştirdiğini anlamak için ne yapmak gereklidir?Şimdi çok merak ettim.''Dur bakayım,sen galiba imanını kaybettin.Cumaya niye gelmiyorsun artık?Yoga moga ne ayak?''

Bu belirleme mükemmel...

Kadınlar için kolay, baş örtme örtmemeden bilinir. Erkeklere de taliban gibi sakal zorunluluğu koysunlar, öneririm. Köseler durumlarını doktor raporuyla kanıtlasınlar...

Gönderi tarihi:
''Din değiştirmek kişisel bir tercih.''Papazlar duymasın.

Bir insanın din değiştirdiğini anlamak için ne yapmak gereklidir?Şimdi çok merak ettim.''Dur bakayım,sen galiba imanını kaybettin.Cumaya niye gelmiyorsun artık?Yoga moga ne ayak?'' gibi bir durum mudur acaba?Bunu anlayabilmek için o kişiyi belli şekillerde bir gözlem altında tutmak gerekir.Bunun adı manevi baskı değil midir peki?

Zaten din değiştirmekten ziyade dinlerin kendilerini sürekli değiştiriyorlar bana kalırsa.Mezhep savaşlarına bir çare bulsunlar da sonra bu hümanist ağızlara evrilirler.

Dinde zorlama yoktur(!),olsa olsa dışlama vardır.O kadarı da olacak artık.

Dinde zorlama yoktur ama bazı noktalarda da vardır..din Allahın oluncaya kadar mücadele kaçınılmazdır,ister mektupla,ister yazıyla,ister savaşla,ister konuşa konuşa..Dini inancı olmayan,ayetleri kabul etmeyen insanları belli bir yere kadar davet edersiniz.. anlatırsınız,elinizden geleni yaparsınız ama gereğini ancak Allah bilir ve uygular.Bu işin zorlama yapamayacağımız kısmıdır.

Gelgelim bir insan dinden çıkıp,başka bir ilaha tapmaya başlarsa,atıyorum şeytan olur,atıyorum güneş olur,şu bu olur,işte bu noktada yani başka bişeylere tapma noktasında müdahale gerekebilir.İşte buna izin verilmeyebilir..

Dinde mezhep yoktur sayın Artropod,Allahın dini mezhep kabul etmez.Bu yüzden ortada ki din sanılanla ilgili bir dini lekelemeden biraz daha düşünmek gerek..

Gönderi tarihi:
Dinde zorlama yoktur ama bazı noktalarda da vardır..din Allahın oluncaya kadar mücadele kaçınılmazdır,ister mektupla,ister yazıyla,ister savaşla,ister konuşa konuşa..Dini inancı olmayan,ayetleri kabul etmeyen insanları belli bir yere kadar davet edersiniz.. anlatırsınız,elinizden geleni yaparsınız ama gereğini ancak Allah bilir ve uygular.Bu işin zorlama yapamayacağımız kısmıdır.

Sayın Ftoyd,inanın sizinle ve benim gibi düşünmeyen diğer forumdaşlarımızla karşılıklı tarafların çıkarımlar elde etmesi ve birbirimizi daha iyi anlayabilmemiz için tartışıyorum.

Kendi adıma diyebilirim ki ben kimseyi bir şeye inanmaya zorlamadım bugüne kadar.Müslümanken de,ateist olduktan sonra da.Çünkü çok iyi biliyorum ki inanmayı isterseniz inanabilirsiniz birşeye,kusura bakmayın,zorlama sonucu inanmak diye birşey tasavvur edemiyorum ben.Zorlamanın en üst noktası olan savaşı örnek vermişsiniz,savaş sonucu birini bir dine inandırmak nasıl olabilir?Bu ne demektir?İnanmayanları belli bir yere kadar davet edersiniz de savaştan öte belli yer mi vardır?İşin zorlama yapamayacağınız kısmı mı kalır bu şekilde?Dinin Allah'ın olması ne tür bir ifadedir?Tüm öteki dinleri yok etmek mi?

Birisine herhangi bir derecedeki zorlama sonucu kabul ettirdiğinizi sandığınız şey aslında nedir biliyor musunuz: ''Ben bu kişinin söylediklerine inanmıyor görünürsem başıma birşey gelme ya da dışlanma ihtimalim çok yüksek.Bir düşüneyim,akıllı davranmak gerek böyle bir durumda.'' anlayışı.

Ama kendinizi ve kendi imkanlarını zorlayarak(hiçbir şekilde başkalarını değil) dininizi elinizden geldiğince tanıtırsınız,saygı çerçevesinde ısrarlı davranarak bu yolda uğraş verirsiniz,buna diyecek hiçbir şeyim olamaz.

Gelgelim bir insan dinden çıkıp,başka bir ilaha tapmaya başlarsa,atıyorum şeytan olur,atıyorum güneş olur,şu bu olur,işte bu noktada yani başka bişeylere tapma noktasında müdahale gerekebilir.İşte buna izin verilmeyebilir..

Rica ediyorum,bu anlayışa nasıl geldiğinizi bu forumda lütfen yazınız.Bir insanın Allah'dan başkasına tapmasına nasıl bir müdahaleyle izin verilmez,lütfen bunu açıkça yazın.Bakın,ben bir ateistim.Bunu bu ülke sınırları içinde her yerde olmasa da en azından çevremde korkmadan deklare edebilirim.Açıkça diyorum ki,benim Allah'a inanmamamı engellemeniz için beni yok etmeniz gerekir.Ve şimdi merak ediyorum,elinizde bir fırsat olsa ve tüm uğraşlarınıza rağmen müslümanlığı kabul etmesem dininiz için beni ortadan kaldırır mıydınız?Ya da düşünün ki ben kelime-i şahadet getirdim ve size dedim ki :''Tamam ben artık müslümanım,Allah sizden razı olsun...''

Ama aslında inanmadım,onlar sadece laftan ibaretti.Yani gerçek olan benim halen ateist olduğum.Şimdi düşünün,ya siz zorlamanızla beni kendi içimde dinden daha da uzaklaştırdıysanız?Ya içimde onarılmaz bir hınç meydana getirdiyseniz?Bu durumda ''Ben Allah benden ne istediyse onu yerine getirdim.Bunda yanlış birşey yok.'' mu diyeceksiniz?Ya bir hıristiyan aynı anlayışla sizi zorlayarak hıristiyan yapmaya çalışsa?''Dinde zorlamak da bazen gereklidir.Ne güzel.İncil'de yazanı yerine getiriyor.'' diye mi düşüneceksiniz?

Dinde mezhep yoktur sayın Artropod,Allahın dini mezhep kabul etmez.Bu yüzden ortada ki din sanılanla ilgili bir dini lekelemeden biraz daha düşünmek gerek..

Tahmin edersiniz ki,dinde mezhep olmadığı kanısı benim için birşey ifade etmiyor.Gerçekler çok farklı olduğu için,dinleri insanların kurguladığını düşündüğüm için ve insanların içinde bir hizipçilik güdüsü olduğunu gözlemlediğim için.

Sayın Ftoyd,biz insanlar koskoca bir aile olarak genel anlamda birbirimize muhtacız.Atalarımız aynı,içtiğimiz su,soluduğumuz hava,baktığımız Ay...Ama ben sizin hissettiklerinizden farklı şeyler hissetmesem,siz de benden daha farklı şeyler hissetmeseniz,coşkularımız,aşklarımız,hayallerimiz,fikirlerimiz farklı farklı olmasa insan olmamızın anlamı ve onuru nerede kalır?Ben benim inandığım değerlere inanmadığınız için sizin sonsuza kadar derilerinizin kavrulacağını düşünemem,bunu hiçkimseye yakıştıramam.Sizle ben aynı bütünden kopup savrulmuşuz yaşamın içine.Herkes gibi.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Kendi adıma diyebilirim ki ben kimseyi bir şeye inanmaya zorlamadım bugüne kadar.Müslümanken de,ateist olduktan sonra da.Çünkü çok iyi biliyorum ki inanmayı isterseniz inanabilirsiniz birşeye,kusura bakmayın,zorlama sonucu inanmak diye birşey tasavvur edemiyorum ben.Zorlamanın en üst noktası olan savaşı örnek vermişsiniz,savaş sonucu birini bir dine inandırmak nasıl olabilir?Bu ne demektir?İnanmayanları belli bir yere kadar davet edersiniz de savaştan öte belli yer mi vardır?İşin zorlama yapamayacağınız kısmı mı kalır bu şekilde?Dinin Allah'ın olması ne tür bir ifadedir?Tüm öteki dinleri yok etmek mi?

Zorla inanç elbette olmaz,Allah dilemedikçe kimse iman etmez,onu hissetmez,ona dönmez.Ama inanılan yanlış bir olgu varsa,Allahtan hissettiğini güneşten geliyor sanıyorsa bir insan,evet ,onun inancı değişebilir sayın Artopod.Bu da elbette önce mümkün derece bu insanlara gerçeği açıklayarak olur,gerçek için elden gelen yapılır.Gelelim öteki dinleri yok saymak kavramına,eğer öteki din dediğiniz hristiyanlık,yahudilik ise malesef dinimiz aynı sayın Artopod.Yani hepimizin dini İslam,hristiyanlık bir din değildir,hristiyanlık İncil Ehlinin ismidir,İncildeki din ise yine İslamdır.Ve bu dini yani İncili hayatına geçirebilen ve uygulayan insanda bir müslümandır.

Birisine herhangi bir derecedeki zorlama sonucu kabul ettirdiğinizi sandığınız şey aslında nedir biliyor musunuz: ''Ben bu kişinin söylediklerine inanmıyor görünürsem başıma birşey gelme ya da dışlanma ihtimalim çok yüksek.Bir düşüneyim,akıllı davranmak gerek böyle bir durumda.'' anlayışı.

Ama kendinizi ve kendi imkanlarını zorlayarak(hiçbir şekilde başkalarını değil) dininizi elinizden geldiğince tanıtırsınız,saygı çerçevesinde ısrarlı davranarak bu yolda uğraş verirsiniz,buna diyecek hiçbir şeyim olamaz.

Rica ediyorum,bu anlayışa nasıl geldiğinizi bu forumda lütfen yazınız.Bir insanın Allah'dan başkasına tapmasına nasıl bir müdahaleyle izin verilmez,lütfen bunu açıkça yazın.Bakın,ben bir ateistim.Bunu bu ülke sınırları içinde her yerde olmasa da en azından çevremde korkmadan deklare edebilirim.Açıkça diyorum ki,benim Allah'a inanmamamı engellemeniz için beni yok etmeniz gerekir.Ve şimdi merak ediyorum,elinizde bir fırsat olsa ve tüm uğraşlarınıza rağmen müslümanlığı kabul etmesem dininiz için beni ortadan kaldırır mıydınız?Ya da düşünün ki ben kelime-i şahadet getirdim ve size dedim ki :''Tamam ben artık müslümanım,Allah sizden razı olsun...''

Ama aslında inanmadım,onlar sadece laftan ibaretti.Yani gerçek olan benim halen ateist olduğum.Şimdi düşünün,ya siz zorlamanızla beni kendi içimde dinden daha da uzaklaştırdıysanız?Ya içimde onarılmaz bir hınç meydana getirdiyseniz?Bu durumda ''Ben Allah benden ne istediyse onu yerine getirdim.Bunda yanlış birşey yok.'' mu diyeceksiniz?Ya bir hıristiyan aynı anlayışla sizi zorlayarak hıristiyan yapmaya çalışsa?''Dinde zorlamak da bazen gereklidir.Ne güzel.İncil'de yazanı yerine getiriyor.'' diye mi düşüneceksiniz?

Öncelikle bu aşamaya iyi bir dinsizlik evresinden geldim..

İçinizde onarılamaz bir hınç meydana getirme noktasında zaten nasibinizi aldığınızı düşünüyorum.İslam adı altında yaşananlar ve müslümanların yaptıkları,nice insanın değindiğiniz noktaya gelmesine sebep olmuştur.. Dinde anlaşılamayan bir nokta var,çok çok önemli bir nokta,siz ateistsiniz diye kimse sizi durduk yere asıp kesmez,cihad adı altında size zarar veremez.İslamda bu yoktur.İslamda Allah ın bu insanlara ne yapabileceği anlatılır olsa olsa,bu noktada da dünyadan bir kulun haddi değildir,iyisimi cezasını ben şimdi burda vereyim zihniyeti..Bu bizde şirktir.Bizde bir ateist -dinsiz,ancak ve ancak bizim ibadetimize müdahale ederse,bizi evimizden yurdumuzdan çıkarırsa(ki hicret tavsiye edilir) ve üstüne üstlük birde yakaladıkları dindarlara işkence etmeye başlarlarsa,kötülüğü iyilikle savmak ve sabrın en üst örneğini sergileyebildikten sonra savaş söz konusudur.İşte cihad denilen kavram için ,nice ön aşama vardır.Ve bu cihad,size bunu yapan birebir kişilere karşı yapılır,bayan-çocuk-arada müslüman var mı yok mu demeden bir binaya,bir metroya-trene bomba koymak değildir cihad.Asker askerle savaşır kısacası,asker sivili vuramaz..Kısa ve öz,siz ve burdaki bir çok ateist arkadaşımız için ben ya da ben gibiler bir tehdit olamaz.Biz sadece anlatırız,siz de inanırsınız ya da inanmazsınız,biz gerisine karışamayız,peygambere bile öyle bir yetki verilmemiştir.Bu yüzden tam tersine,sizi büyük bir güven ortamına kavuşturmak ve size sevgi ile dinin sandığınız gibi olmadığını ıspatlamaktır dindara düşen ilk görev.Ama bizim gibi dindarlara bile "siz dindar olamazsınız,hadis reddeden dinden çıkar" diyen insanlar olduğu sürece,ne bizde dinimizi savunacak hal kalıyor,ne çok çok ateisti ya da farklı dinden inssanları düşünecek hal kalıyor.Sanırım İslamı gerçekten yaşamaya çalışan ve kaynağını Kutsal Kitap kabul eden her mümin insanın ilk hedefinde olanlar, İslam adı altında çıkan ve Kurandan ya da diğer Kutsal Kitaplarımızdan uzak her kaynaktan beslenen ve bizim apaçık düşmanımız dediğimiz cinlere yani şeytanlara yani İblis soyuna hizmet ettiğini düşündüğümüz kişilerdir.Hani başı açık diye kadın öldüren,hani diri diri insan yakan tipler.İşte bizim ilk işimiz onlar...

Tahmin edersiniz ki,dinde mezhep olmadığı kanısı benim için birşey ifade etmiyor.Gerçekler çok farklı olduğu için,dinleri insanların kurguladığını düşündüğüm için ve insanların içinde bir hizipçilik güdüsü olduğunu gözlemlediğim için.

Sayın Ftoyd,biz insanlar koskoca bir aile olarak genel anlamda birbirimize muhtacız.Atalarımız aynı,içtiğimiz su,soluduğumuz hava,baktığımız Ay...Ama ben sizin hissettiklerinizden farklı şeyler hissetmesem,siz de benden daha farklı şeyler hissetmeseniz,coşkularımız,aşklarımız,hayallerimiz,fikirlerimiz farklı farklı olmasa insan olmamızın anlamı ve onuru nerede kalır?Ben benim inandığım değerlere inanmadığınız için sizin sonsuza kadar derilerinizin kavrulacağını düşünemem,bunu hiçkimseye yakıştıramam.Sizle ben aynı bütünden kopup savrulmuşuz yaşamın içine.Herkes gibi.

Saygılar...

Evet haklısınız ,dünyada gerçekler farklı olarak devam ediyor,kötülük her zaman için ,tarihin her sayfası için ,iyilikten önde olmaya devam ediyor..Dünya tarihinde bir tarafta kan dökülmeden atlatılmış kaç sene sayabilirki insanoğlu..

Ve yine haklısınız,bizler cidden aileyiz normalde,yani bizler adem soyu ve kardeşiz aslında.Yanma durumu düşüncesi yalnızca sizler için değil,biz dindarlar içinde geçerli bunu unutmayın,hiç bir kavram kolay değildir dinde..Bir dindarın yanmaması da kolay değildir inanın..Bu anlamda evrensel doğrular için elden geleni yapmalı,ateistte olsak,dindar da olsak,dünyada iyilik için yarışan insanlar olmalıyız..

Gönderi tarihi:
Dinde zorlama yoktur ama bazı noktalarda da vardır....

Siz böyle düşündüğünüz için laiklik diye bir şey icat edilmiş ve böyle düşünmeyi sürdürdüğünüz için de vazgeçilmez olmuş sayın ftoyd.

O "bazı noktalarda" infaz edersiniz ve nasılsa allah da o kişiyi nereye atacağını bilir, öyle değil mi! :)

Buna da "cehenneme gitme özgürlüğü" dersiniz. Çok özgürlükçü bir dininiz var, bravo!

Gönderi tarihi:

ben bir Dindar arkadaşıma sormuştum

"din değiştirebilir miyim?" diye

"tabiki" dedi

"ama ölmen lazım" dedi.Ciddiydi , şaka değildi.

şimdi bir tercih zamanı ölmek mi istersin yoksa dininde mi kalmak istersin.

gerçi takım değiştirmek daha da kötü birşey ya...

Gönderi tarihi:
Siz böyle düşündüğünüz için laiklik diye bir şey icat edilmiş ve böyle düşünmeyi sürdürdüğünüz için de vazgeçilmez olmuş sayın ftoyd.

O "bazı noktalarda" infaz edersiniz ve nasılsa allah da o kişiyi nereye atacağını bilir, öyle değil mi! :)

Buna da "cehenneme gitme özgürlüğü" dersiniz. Çok özgürlükçü bir dininiz var, bravo!

İnfaz demedim,Kurandaki cımbızlama tekniğini hayatın her alanında her düşünceye anlatıya uyarlamaya kalkarsanız sizinle konuşmak ya da fikir alışverişinde bulunmak imkansızlaşır.Kitap okurken bile tek tek, tek tek kullanılan kelime üzerinde durursak,hiç birşey anlayamayız,ama o kelimelerden hareketle genel olarak cümlenin tamamını okuyup düşünürsek anlama erişiriz.Bazen Kuran da ya da sıradan insanın sıradan yazısı da böyledir.Tek tek cümle seçerseniz,herşey anlamsızlaşır,ama bütün ana fikri verir ve anlamı sağlar..

ben bir Dindar arkadaşıma sormuştum

"din değiştirebilir miyim?" diye

"tabiki" dedi

"ama ölmen lazım" dedi.Ciddiydi , şaka değildi.

şimdi bir tercih zamanı ölmek mi istersin yoksa dininde mi kalmak istersin.

gerçi takım değiştirmek daha da kötü birşey ya...

Bir an hristiyanlar aklıma geldi.Onlar cehennemden çok ölüm kelimesini kullanırlar..Cennet yerine de ölümsüz olmak kavramını çoğu zaman..Bu anlamda bakınca,ölümden sonraki yaşam anlamında,belki de din değiştirdiğinizde gerçekten ölürsünüz ...Ha bunu ("ama ölmen lazım") bir müslüman kullandıysa,siz yanlış ortamda yanlış arkadaş edinmişsiniz dikkatli olun derim..

Gönderi tarihi:

Çok doğru söylemişsin. Zaten hıristiyanlar sırf islama gıcıklık olsun diye haçlı seferlerini başlatmadılar. Onlarada islamın yayılmacı bir ziihniyete sahip olduğunu çok iyi biliyorlardı.Müslümanlar bize musallat olmadan en iyisi biz onları yok edelimde bu terörden kurtulalım diye bu savaşları başlattılar.Eeee haksız da değiller yani.Ben olsam aynı şeyi yapardım.

Gönderi tarihi:
Çok doğru söylemişsin. Zaten hıristiyanlar sırf islama gıcıklık olsun diye haçlı seferlerini başlatmadılar. Onlarada islamın yayılmacı bir ziihniyete sahip olduğunu çok iyi biliyorlardı.Müslümanlar bize musallat olmadan en iyisi biz onları yok edelimde bu terörden kurtulalım diye bu savaşları başlattılar.Eeee haksız da değiller yani.Ben olsam aynı şeyi yapardım.

Hristiyanlar,düşmanlarını bile sevmekle emrolunmuşlardır,demek ki onlarla ilgili konuşurken yaptıkları şeyin dinle mi yoksa başka bişeyle mi alakası olup olmadığını araştırmalısınız..

Gönderi tarihi:
Hristiyanlar,düşmanlarını bile sevmekle emrolunmuşlardır,demek ki onlarla ilgili konuşurken yaptıkları şeyin dinle mi yoksa başka bişeyle mi alakası olup olmadığını araştırmalısınız..

Yaa tama anladık kendi kafanızda yarattığınız bir islamı,gerçek islam diye pazarlıyorsunuz, ama bırakında hıristiyanlara bari dinlerini öğretmeye kalkmayın. Nefsi müdafa diye bir şey var değilmi? Adamlar o kadar aptal mı bile bile kendilerini müslümanların işgaline teslim etsinler.

Siz nasıl ki kurandaki şidet ayetlerine savunma amaçlı diye kılıf buluyorsanız, hırisitiyanlıktaki düçmanı sevme kuralıda barış anlarında sadece bireyle için geçerlidir.Vatana ve toluma yapğılan saldırılarda o kural geçerli değildir.Dişe diş göze göz çarpışırlar.

Gönderi tarihi:
Yaa tama anladık kendi kafanızda yarattığınız bir islamı,gerçek islam diye pazarlıyorsunuz, ama bırakında hıristiyanlara bari dinlerini öğretmeye kalkmayın. Nefsi müdafa diye bir şey var değilmi? Adamlar o kadar aptal mı bile bile kendilerini müslümanların işgaline teslim etsinler.

Siz nasıl ki kurandaki şidet ayetlerine savunma amaçlı diye kılıf buluyorsanız, hırisitiyanlıktaki düçmanı sevme kuralıda barış anlarında sadece bireyle için geçerlidir.Vatana ve toluma yapğılan saldırılarda o kural geçerli değildir.Dişe diş göze göz çarpışırlar.

Kısasa kısasta her dinde hükümdür çünkü..Demek ki adamların kanı dökülmüş,ne demeliyim şimdi..Ben onları da savunurum İncille bütün oldukları sürece,çünkü onların kitabı olan İncile de imanlıyım..O da benim kafamda yarattığım bir İncil zaten..Ne mutlu bana o halde,çok güzel bir din yaratmışım kafamda..Size ise Allah merhamet etsin,dualarımla..

Gönderi tarihi:

Önceki bir iletimde ''Zaten din değiştirmekten ziyade dinlerin kendilerini sürekli değiştiriyorlar bana kalırsa.'' diye yazmıştım.

Bu forumu okuyan herhangi bir hıristiyan yurttaşımız varsa yorum yazmasını isterim.Kendileri gerçekte tam olarak neye inanmaktadır ve İslam'a,Ortadoğu'ya ve ''Vaadedilmiş Topraklar''a bakış açıları nedir?Sonradan müslüman olan hıristiyanlar nasıl olup da araplaşmaktadır?

İlk ağızdan bunları öğrensek de Mitraizm'e kadar dönmek zorunda kalmasak diyorum...

Gönderi tarihi:
Önceki bir iletimde ''Zaten din değiştirmekten ziyade dinlerin kendilerini sürekli değiştiriyorlar bana kalırsa.'' diye yazmıştım.

Bu forumu okuyan herhangi bir hıristiyan yurttaşımız varsa yorum yazmasını isterim.Kendileri gerçekte tam olarak neye inanmaktadır ve İslam'a,Ortadoğu'ya ve ''Vaadedilmiş Topraklar''a bakış açıları nedir?Sonradan müslüman olan hıristiyanlar nasıl olup da araplaşmaktadır?

İlk ağızdan bunları öğrensek de Mitraizm'e kadar dönmek zorunda kalmasak diyorum...

Hristiyan yurttaş var,ancak başka forumlara olan daveti kabul etmiyorlar.Sorularınızı isterseniz onların kanallarına üye olarak sorun ya da buyrun Mitraizm e kadar dönün..Hem de hristiyanların ve bilim adamlarının ortaya döktüğü herşeye rağmen.

Gönderi tarihi:
Hristiyan yurttaş var,ancak başka forumlara olan daveti kabul etmiyorlar.Sorularınızı isterseniz onların kanallarına üye olarak sorun ya da buyrun Mitraizm e kadar dönün..Hem de hristiyanların ve bilim adamlarının ortaya döktüğü herşeye rağmen.

Siz hıristiyanlığın bir din olmadığını,3 semavi(!) dinin de İslam olduğunu yazarak onlara pek fırsat vermeyecek bir yorumda bulunmuştunuz.Ama belki siz davet ederseniz bu daveti kırmaz sevgili hıristiyanlar,pardon müslümanlar,ya da size göre her neyse.

Ben korkarım o forumlara girmeye.Vaftiz olmak gerekir mi?Olmadım da,doğuştan günahkarsın diye kovalayabilirler.İçlerinde papazlar da varsa bir ihtimal günah çıkartma şartına da takılabilirim.Ha bi de,İncil'den bahsederken tüyo almam gerekecek.49(!) çeşit incilin hangisine göre konuşsam bilemeyebilirim.Yaptıkları bilim de hepimizin boyunu aşıyordur.''A:Dünya niye döner sevgili kardeşim? B: Dur bakayım,İncil'in şu şu sayfasında böyle diyor. A: O zaman,ispatlanmış formülleri yazarız.Sonuna da işte bu durum Tanrı böyle yarattığı içindir.Ne güzelsin,ne büyüksün sen Tanrı'm,yazarız.Az bilimsel müslüman kardeşlerimize de bunu satarız,onlar da Tanrı sözcüğünü keser,yerine Allah sözcüğünü yapıştırırlar.Darwinizm siyonist işidir,diye de yazdılar mı ohhhh,tamamdır.''

Bilim hıristiyanlıkta her an dökülüyor zaten,ortalara...

Gönderi tarihi:
Siz hıristiyanlığın bir din olmadığını,3 semavi(!) dinin de İslam olduğunu yazarak onlara pek fırsat vermeyecek bir yorumda bulunmuştunuz.Ama belki siz davet ederseniz bu daveti kırmaz sevgili hıristiyanlar,pardon müslümanlar,ya da size göre her neyse.

Ben korkarım o forumlara girmeye.Vaftiz olmak gerekir mi?Olmadım da,doğuştan günahkarsın diye kovalayabilirler.İçlerinde papazlar da varsa bir ihtimal günah çıkartma şartına da takılabilirim.Ha bi de,İncil'den bahsederken tüyo almam gerekecek.49(!) çeşit incilin hangisine göre konuşsam bilemeyebilirim.Yaptıkları bilim de hepimizin boyunu aşıyordur.''A:Dünya niye döner sevgili kardeşim? B: Dur bakayım,İncil'in şu şu sayfasında böyle diyor. A: O zaman,ispatlanmış formülleri yazarız.Sonuna da işte bu durum Tanrı böyle yarattığı içindir.Ne güzelsin,ne büyüksün sen Tanrı'm,yazarız.Az bilimsel müslüman kardeşlerimize de bunu satarız,onlar da Tanrı sözcüğünü keser,yerine Allah sözcüğünü yapıştırırlar.Darwinizm siyonist işidir,diye de yazdılar mı ohhhh,tamamdır.''

Bilim hıristiyanlıkta her an dökülüyor zaten,ortalara...

Onlar daveti kırmaz diye bir durum sözkonusu olamaz,kuralları vardır,o kuralları aşmazlar..Şimdiye kadar "ben müslümanım" dediğim halde beni kovmayanlar,sizi de ateistsiniz diye hiç kovmaz merak etmeyin.Amaçları sadece dinlerini sevdirmek ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmak,kendi aralarında bile sıkıntı yaratan ve seviyeyi aşan dindaşları olursa kanaldan atılıyor,onu bunu kovmak değil yani yaptıkları.Bizim müslüman kanallarının bazısında,sen kafirsin,sen şeytana uyuyorsun,sen dinden çıkmışsın diye kovmalar yaşanıyor,ayrı konu,beni bile banladıkları kovdukları oldu Kurandan konuşalım dedim diye,aynı şeyi hristiyanlarda şimdilik görmedim,ha önyargıları var müslümanlar için,o da genellikle yedikleri küfürlerden.Bu arada sen hristiyan olmuyorsun,foruma giriyorsun.İncil e gelince de piyasadaki yeter başlangıç için,diğerlerini fırsat buldukça okursun bulabilirsen,hangisinden konuşacaksan ona göre dinlerler ya da bilgilendirirler seni..Ben yine de bir alıntı yapayım bu konuda

"Aslında bir tane İncil vardır ve yeryüzündeki Hıristiyanların tümü tarafından Tanrı'nın yazılı olarak kabul edilir.

Kusal Kitap'ın İncil denilen kısmı 27 kısımdan (bir başka deyişle 27 sureden) oluşmaktadır ve Grekçe olarak kaleme alınmıştır. İsa'dan hemen sonra başta Filistin bölgesi olmak üzere hızla yeryüzünün çeştli bölgelerine kimi zaman sözlü kimi zaman da yazılı olarak yayılmıştır. Kısa zamanda başka dillere çevirileri bile yapılmıştır.

İncil'in içinde 27 kısım (ya da sure diyebiliriz) vardır ve her kısmına bir ad verilmiştir. Örneğin Matta, Markos, Luka, Yuhanna, Elçilerin İşleri, Romalılar, Korintliler, Yakup, Esinleme gibi... Bunlardan ilk dört kısım, genellikle toplumumuzda dört İncil gibi algılanır. Ama gerçekte bunların her biri bir İncil değıldir, sadece tek olan İncil'in kısımlarıdır. Diğer bir deyişle, Matta Suresi, Markos Suresi ya da Romalılar Suresi gibi algılanmalıdır."

Tanrı = Allah olduğuna göre,ve farkları sadece birinin arapça birinin türkçe(biraz değişsede) olması olduğuna göre bu konuda sıkıntı yok,bilimselliğe gelince,dinlerin bilimle çöken hiç bir yönü yoktur olamayacaktır da ,siz illa buna inanmak istiyorsunuz ama, ne hikmetse dindarlar bir türlü bunu algılayamıyor,içlerinde bilim adamları da olmasına karşın.Demek ki sorun,din-bilim çelişkisi değil,din-ateist çelişkisi.Tıpkı Darwinizm in de aslında Kutsal Kitapla çok çok çelişmediği gibi..Bazı arkadaşlar bunu foruma taşıdı daha önce..Ama hangi konular ,hangi alanlar,hangi canlılar,ne nedir değildir siz uğraşa durum bakalım...

Bu arada daha önce Budistlerden,şurdan burdan ,başkalarının ibadet şeklindeki benzerliklerden ,ordan burdan bana mitolojik destekler de sunmayın,sunduğunuz her destek Kuran ı destekler benim için.Çünkü yeryüzünde uyarılmamış,peygamber gönderilmemiş ve benzerlik taşımayacak kavim zor bulursunuz.Yaratılıştan bu zamana..Bırakında her yerde biraz iz olsun.Başlangıçta herkes tek bir ümmetti..Bu yüzden ibadette benzer,diller de benzer,o da benzer bu da benzer.. Boşuna ordan burdan alınma kopya din gibi terimlerle konuşmayın çoklarının bana yaptığı gibi, bana işlemez yani..

Gönderi tarihi:
Bu arada daha önce Budistlerden,şurdan burdan ,başkalarının ibadet şeklindeki benzerliklerden ,ordan burdan bana mitolojik destekler de sunmayın,sunduğunuz her destek Kuran ı destekler benim için.Çünkü yeryüzünde uyarılmamış,peygamber gönderilmemiş ve benzerlik taşımayacak kavim zor bulursunuz.Yaratılıştan bu zamana..Bırakında her yerde biraz iz olsun.Başlangıçta herkes tek bir ümmetti..Bu yüzden ibadette benzer,diller de benzer,o da benzer bu da benzer.. Boşuna ordan burdan alınma kopya din gibi terimlerle konuşmayın çoklarının bana yaptığı gibi, bana işlemez yani..

Sunulan her örnek Kuran'ı destekleyecek sizin için demek.O zaman azıcık inceleyin de Budizm'de Adem-Havva masalı,Tanrı'nın herşeyi hop diye yaratışı,sinirlenip insanı dünyaya atması,İblis'i ateşten yaratıp da sonra yine ateşe atarım diye tenbihlemesi gibi Sümer kökenli inançlardan eser var mıymış bakın bakalım.Yalnız mantık ilişkisini kafanızda doğru şekilde kurarsanız çıkmaz bir sokağa girmeyin sakın.Siz varın birçok dindeki ''Tanrı'' kavramını diğeriyle aynı zannetmeye devam edin.Bugüne kadarki savaşları da Tanrı'ya inananlarla inanmayanlar arasında oldu diye hayal edin.Ama aslında birinin tanrısıyla ötekinin tanrısı savaşmış olmasın sakın.

"Aslında bir tane İncil vardır ve yeryüzündeki Hıristiyanların tümü tarafından Tanrı'nın yazılı olarak kabul edilir.

Kusal Kitap'ın İncil denilen kısmı 27 kısımdan (bir başka deyişle 27 sureden) oluşmaktadır ve Grekçe olarak kaleme alınmıştır. İsa'dan hemen sonra başta Filistin bölgesi olmak üzere hızla yeryüzünün çeştli bölgelerine kimi zaman sözlü kimi zaman da yazılı olarak yayılmıştır. Kısa zamanda başka dillere çevirileri bile yapılmıştır.

İncil'in içinde 27 kısım (ya da sure diyebiliriz) vardır ve her kısmına bir ad verilmiştir. Örneğin Matta, Markos, Luka, Yuhanna, Elçilerin İşleri, Romalılar, Korintliler, Yakup, Esinleme gibi... Bunlardan ilk dört kısım, genellikle toplumumuzda dört İncil gibi algılanır. Ama gerçekte bunların her biri bir İncil değıldir, sadece tek olan İncil'in kısımlarıdır. Diğer bir deyişle, Matta Suresi, Markos Suresi ya da Romalılar Suresi gibi algılanmalıdır."

Tanrı = Allah olduğuna göre,ve farkları sadece birinin arapça birinin türkçe(biraz değişsede) olması olduğuna göre bu konuda sıkıntı yok,bilimselliğe gelince,dinlerin bilimle çöken hiç bir yönü yoktur olamayacaktır da ,siz illa buna inanmak istiyorsunuz ama, ne hikmetse dindarlar bir türlü bunu algılayamıyor,içlerinde bilim adamları da olmasına karşın.Demek ki sorun,din-bilim çelişkisi değil,din-ateist çelişkisi.Tıpkı Darwinizm in de aslında Kutsal Kitapla çok çok çelişmediği gibi..Bazı arkadaşlar bunu foruma taşıdı daha önce..Ama hangi konular ,hangi alanlar,hangi canlılar,ne nedir değildir siz uğraşa durum bakalım...

Yaa,Dinler İttifakı'nın hinleri de aynen böyle düşünüyorlardır.ama siz bayağı geliştirmişsiniz bu savları.Darwinizm Kutsal(!) Kitap'la pek de çelişmiyor gibi sözlerle yeni bir incilin kapısını aralamış olmayın sayın ftoyd?Gerçi evrim kuramı oldu ki günün birinde kanıtlandı.Onun da kolayı var.İNcil binlerce sayfa.Evrime uyacak birçok kılıf vardır içerisinde,sorun değil.Pek saygıdeğer hıristiyan bilim insanları da ''Evrim varmış ama yokmuş da.Tanrı böyledir işte.Ne isterse o olur.Biz karışamayız ki,di mi?'' derler herkes mutlu mutlu kilisesine döner,galeyana gelir,şarkılarını söyler.

Size göre bu Matta,Markus vesairede bir tane bile çelişki de yoktur eminim.

Placebo etkisini bilirsiniz di mi sayın ftoyd?Ortada hiçbir şey yoktur,ama hasta sözde ilaç sayesinde iyileştiğini zanneder.Kimse de gerçeği söylemez ona.Üstelik etraftaki kimse gerçeği anlayamamışsa ''Placebo'' gerçeğin ta kendisi oluverir bir anda!

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sunulan her örnek Kuran'ı destekleyecek sizin için demek.O zaman azıcık inceleyin de Budizm'de Adem-Havva masalı,Tanrı'nın herşeyi hop diye yaratışı,sinirlenip insanı dünyaya atması,İblis'i ateşten yaratıp da sonra yine ateşe atarım diye tenbihlemesi gibi Sümer kökenli inançlardan eser var mıymış bakın bakalım.Yalnız mantık ilişkisini kafanızda doğru şekilde kurarsanız çıkmaz bir sokağa girmeyin sakın.Siz varın birçok dindeki ''Tanrı'' kavramını diğeriyle aynı zannetmeye devam edin.Bugüne kadarki savaşları da Tanrı'ya inananlarla inanmayanlar arasında oldu diye hayal edin.Ama aslında birinin tanrısıyla ötekinin tanrısı savaşmış olmasın sakın.

Yaa,Dinler İttifakı'nın hinleri de aynen böyle düşünüyorlardır.ama siz bayağı geliştirmişsiniz bu savları.Darwinizm Kutsal(!) Kitap'la pek de çelişmiyor gibi sözlerle yeni bir incilin kapısını aralamış olmayın sayın ftoyd?Gerçi evrim kuramı oldu ki günün birinde kanıtlandı.Onun da kolayı var.İNcil binlerce sayfa.Evrime uyacak birçok kılıf vardır içerisinde,sorun değil.Pek saygıdeğer hıristiyan bilim insanları da ''Evrim varmış ama yokmuş da.Tanrı böyledir işte.Ne isterse o olur.Biz karışamayız ki,di mi?'' derler herkes mutlu mutlu kilisesine döner,galeyana gelir,şarkılarını söyler.

Size göre bu Matta,Markus vesairede bir tane bile çelişki de yoktur eminim.

Placebo etkisini bilirsiniz di mi sayın ftoyd?Ortada hiçbir şey yoktur,ama hasta sözde ilaç sayesinde iyileştiğini zanneder.Kimse de gerçeği söylemez ona.Üstelik etraftaki kimse gerçeği anlayamamışsa ''Placebo'' gerçeğin ta kendisi oluverir bir anda!

Saygılar...

Sayın artropod,daha önce de dedim,eskiden dinsizdim,eskiden Kurana inanmazdım hatta ve hatta insanlarla bu konuda tartışırdım..O yüzden ,siz ne yapsanız bu saatten sonra ben bu dinlere,her Kutsal Kitaba haklısınız kılıf uydururum,bir gün bir yerde Kitabın bir ayetinde aklım karışsa,Allahım ayet doğrudur,yüzde yüz doğrudur,ben anlayamıyorum diye yakarırım,yalvarırım,bilmem yeterince açık mı?Bunun adına isterseniz Placebo deyin,ben etrafımdakileri de işte bu gerçeksizlik sandığınız gerçekliğe sürüklemeye devam edeceğim.Siz de gerçeksiz dediğiniz gerçekliğiniz için buyrun mücadelenize devam edin..Ama bunu da yaparken,insanların kutsalına alttan alttan öfkenizle yapmayın,mesela papalarla falan uğraşmanız gibi.Ülkemizin ciddi ciddi çok daha büyük bir sıkıntısı var bence,aslında sizlerin Kuran savunucusu ve anlatıcısı olmanız gerekiyor,sizlerin de bizimle birlikte hadisçilerle mücadeleniz gerekiyor.Yoksa mazallah yakında dayatmalarla kendinizi başka ülkede buluverirsiniz...tabi yaşatırlarsa...gerçi bu şekilde yine nerden baksanız bi 30-40 seneyi bulur ama neyse..

Gönderi tarihi:
Sayın artropod,daha önce de dedim,eskiden dinsizdim,eskiden Kurana inanmazdım hatta ve hatta insanlarla bu konuda tartışırdım..O yüzden ,siz ne yapsanız bu saatten sonra ben bu dinlere,her Kutsal Kitaba haklısınız kılıf uydururum,bir gün bir yerde Kitabın bir ayetinde aklım karışsa,Allahım ayet doğrudur,yüzde yüz doğrudur,ben anlayamıyorum diye yakarırım,yalvarırım,bilmem yeterince açık mı?

Ben de kılıf uyduracağınızı yazmıştım.Bakın,burada çelişmedik.İyi de forumda aklımızla,fikirlerimizle tartışırken siz herşeye kılıf uydururum diye yazarsanız tartışacak neyiniz kalır ortada merak ediyorum.Aman rica ederim siz de bir süre sonra ''Her soruya cevap veririm.'' gibi ''Herşeye uygun kılıf dikerim.'' demeyin de.

Bunun adına isterseniz Placebo deyin,ben etrafımdakileri de işte bu gerçeksizlik sandığınız gerçekliğe sürüklemeye devam edeceğim.Siz de gerçeksiz dediğiniz gerçekliğiniz için buyrun mücadelenize devam edin..Ama bunu da yaparken,insanların kutsalına alttan alttan öfkenizle yapmayın,mesela papalarla falan uğraşmanız gibi.Ülkemizin ciddi ciddi çok daha büyük bir sıkıntısı var bence,aslında sizlerin Kuran savunucusu ve anlatıcısı olmanız gerekiyor,sizlerin de bizimle birlikte hadisçilerle mücadeleniz gerekiyor.Yoksa mazallah yakında dayatmalarla kendinizi başka ülkede buluverirsiniz...tabi yaşatırlarsa...gerçi bu şekilde yine nerden baksanız bi 30-40 seneyi bulur ama neyse..

Bir gün ''Din Allah'ın oluncaya kadar gerekirse savaşılır.'' tarzı yorumlar yapıyorsunuz.Öteki gün bir kısım dincilerin dayatmalarından korkuyorsunuz.

Ben papalarla,kutsallarıyla uğraşıyorum da onlar ne iyi ki kimseyle uğraşmıyor.Siz bütün gün kutsal(!) kitaplar okuyup yakarıyorsanız,politikayla ilgilenmeye pek zamanınız kalmayabilir tabi.

Size nacizane önerim,Kuran'ı tekrar tekrar okuyun da bir bedevinin her cümlesinde kimlere nasıl öfke saçtığını görüp yakarmaya devam edin.O İslam'ı yanlış anladığına inanıp savaş verdiğiniz kişiler de hangi ülkedeki hangi hilkat garibesi hocaefendilerden feyz alıyorlar bir bakın.Azıcık da politikaya ilgi gösterirseniz o melake şaklaban papazların gerçek yüzünü,kimin kimleri kukla gibi oynattığını bir gariplik olur da anlarsınız belki,diye düşünüyorum.

Gönderi tarihi:
Ben de kılıf uyduracağınızı yazmıştım.Bakın,burada çelişmedik.İyi de forumda aklımızla,fikirlerimizle tartışırken siz herşeye kılıf uydururum diye yazarsanız tartışacak neyiniz kalır ortada merak ediyorum.Aman rica ederim siz de bir süre sonra ''Her soruya cevap veririm.'' gibi ''Herşeye uygun kılıf dikerim.'' demeyin de.

Bir gün ''Din Allah'ın oluncaya kadar gerekirse savaşılır.'' tarzı yorumlar yapıyorsunuz.Öteki gün bir kısım dincilerin dayatmalarından korkuyorsunuz.

Ben papalarla,kutsallarıyla uğraşıyorum da onlar ne iyi ki kimseyle uğraşmıyor.Siz bütün gün kutsal(!) kitaplar okuyup yakarıyorsanız,politikayla ilgilenmeye pek zamanınız kalmayabilir tabi.

Size nacizane önerim,Kuran'ı tekrar tekrar okuyun da bir bedevinin her cümlesinde kimlere nasıl öfke saçtığını görüp yakarmaya devam edin.O İslam'ı yanlış anladığına inanıp savaş verdiğiniz kişiler de hangi ülkedeki hangi hilkat garibesi hocaefendilerden feyz alıyorlar bir bakın.Azıcık da politikaya ilgi gösterirseniz o melake şaklaban papazların gerçek yüzünü,kimin kimleri kukla gibi oynattığını bir gariplik olur da anlarsınız belki,diye düşünüyorum.

Sayın Artropod,daha önce polyanna cılığıma değinmiştiniz ama siz ne yapıyorsunuz onu anlamıyorum.Ne istiyorsunuz peki,nasıl bir dünyada yaşamak istiyorsunuz,PKK tepemize bomba yağdırsa,gidip bağımsızlığını ilan edip Kürdistancığını kursa,yaşasın barış yaşasın insanlık deyip çiçek mi dağıtacaksınız?Uğraşanla uğraşılır,yeryüzünde bozgunculuk yapanla uğraşılır,bir iş yerinde herkes iyi anlaşırken arada bir tanesi ortamdaki huzuru bozuyorsa,o ortamdan kınanır ve uzaklaştırılır..Yerine göre de gerekirse din Allahın oluncaya kadar savaşılır.Eğer sizin sisteminiz benim toplu yaşamdaki standartlarımı düşürüyor ve dünyamı yaşamımı tehdit ediyorsa evet yapılır.Öyle bir sistemdeyiz ki yakında hem de çok yakında sıcaktan kavrulmayan yer ve ot-ağaç kalmayacak,bi kaç zengin gününü gün etsin kazansın diye nato kafa nato mermer bozgunculuk devam ediyor.Yakında tartışacağımız din de kalmayacak,artık su derdine düşeriz ama bakın siyasi konular için millet savaşıp duruyor.Haklısınız bu arada ,artık mümkün derece politikayla ilgilenmemeye çalışıyorum,herkesin ne olduğu ortada zaten,bi kaç haber bi kaç gündem bi kaç tarih bilgisi,haklısınız kesinlikle haklısınız ,politikaları benden uzak kalsın,zaten yeterince uzak kalmama derdinde.

Israrla ve ısrarla şu yapılıyor,dinin ana kaynağı olan Kitap ile kişiler,yani insanların yaptıkları karıştırılıyor.Çünkü bu insanlar bişeyleri yaparken bunu islam adı altında,hristiyanlık adı altında,şu bu ad altında yapıyorlar.Ülkeler,kültürler,çıkar durumları,eğitsel durumları,nice kavramları ihmal edilip konu ısrarla tek başına dine dayandırılıyor.Peki soruyorum,nasıl oluyorda bir dine mensup bir gurup,kendi dinine mensup diğer bir gurubun canını yakabiliyor o halde,demek ki din değil sıkıntı..Bunu neden kavrayamıyorsunuz?

Kendi dinim adına sizin yaptığınız ancak şu,Bir ayet 3 er 4 er alın diyorsa,diğer bir ayet bir eş hakkınızda daha hayırlı diyorsa,ilkini almak ikincisini reddetmek,yani nerde zıtlık orda zıtlaşmaya devam,ben de size diyorum ki,tek eşlilik ortak paydamızsa eğer,insanlar ilk ayete takılıyorsa ikinciye sımsıkı sarılın ve insanların gözüne gözüne sokun ki,ortak paydamız olsun.Hep diyorum,bana dinimi kötüleyerek,ha ha buna inanmıyorum mit şu bu diyerek beni değiştiremezsiniz,kimseye de kendinizi dinletemezsiniz,ama bana inandığım değerlerle gelir seçtiğiniz ayetlere uyup uymadığımı gözüme sokarsanız değişim başlayabilir.Örnek göstereyim,eğer bana türbanın şu bu,arap kültürü,siyaset falan gibi kelimelerle gelirseniz ters teper feci halde olan da bu dur,ama bana dininde,o ayette o anlam öyle değil,orda şu kelime var,çevirirken şu bu yapılmış derseniz aklım karışabilir.İşte tek sıkıntınız bu sanırım,tabi bizden olanların da,,

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.