Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2008 seslenmek istiyorum. Bu ülkenin evlatları defalarca birbirine düşürüldü. Cepheler oluşturuldu evlerin içinde, kamplar kuruldu kardeşler arasında. Bir zaman sonra anlaşıldı ki; bütün olayların arkasında sembolleri maske gibi kullanan derin bir yapı var. Sular durulduğunda hep görüldü ki; olan, bir avuç iyi niyetli insanımıza oluyor. Çünkü onların arkasında boşu boşuna tüketilmiş seneler kalıyor. Güç odakları her defasında aynı senaryoyu, farklı aktörlerle sahneye sürmenin kıvancını yaşıyor ve maalesef insanımız aynı tuzağa defalarca düşmek zorunda bırakılıyor... "Korkuyorum, endişe ediyorum" diyorsun. Emin ol ki, bu duygun, korktuğunu söylediğin kitleleri de üzüyor. Onların da yüreğini burkuyor. Kimin, kimi korkutmaya hakkı var? Belli ki bir iletişim kazası yaşanıyor yeniden. Belli ki birileri, endişelerimizi körüklüyor provokasyonlarla... Korku ve endişeyi yenmenin tek bir yolu var: Yüzleşmek! Bir araya gelip, gözlerimizi gözlerimize odaklayarak, yüreklerimizi yüreklerimize bağlayarak çıkış yolları aramak. Ne kadar isterdim ki, mesela, KÜRT'lerle bir araya gelin, "Nedir sizin derdiniz?" deyin ve bu sorunun insiyatifini dış güçlerin elinden alın; ortak bir çözüm paketi hazırlayın. Meydanları dolduran, hiçbir servise hizmet etmeyen ve gerçekten endişe taşıyan arkadaşlar, dostlar, vatandaşlar! İnanın ilk yanlış "Siz bu ülkenin düşmanısınız" yargısıyla başlıyor. Ötekine düşman gözüyle baktığınızda kendi cephenizde yapılan her yanlışa doğru, karşı tarafta yapılan her doğruya yanlış demek zorunda kalıyorsunuz. Tabii ki bu ülkede de, her ülkede olduğu gibi, hainler çıkabilir; ancak inanın bu ülkenin sevdalısı kadar hiçbir ülkede kara sevdalı adam sayısı toplumda ezici bir çoğunluk oluşturmaz! İnsanlara topyekûn düşman, hain, satılmış gibi sıfatlar takarak yol almak mümkün değil, sempati kazanmak muhal, taraftar edinmek imkânsız. Üstelik oyuna gelme ihtimali çok yüksek... Kusura bakmayın; ama oluşturduğunuz dinamizm, şefkat ve merhametten uzak bir görüntü veriyor. Kullanılan hırçın üslûp "Ben endişe ediyorum" demekten daha çok, "Benden endişe duymalısın" mesajını veriyor. İnsanları incitiyorsunuz. Bayrak herkesin bayrağı; onunla "Öteki" dövülmez. Cumhuriyet herkesin cumhuriyeti; onunla "Öteki" dışlanmaz. Ne kadar birleştirici unsur varsa hepsini parçalanma vesilesi yapmak; en azından bu öğelerle ayrışma zemini oluşturmak, bu ülkeye hiçbir fayda getirmez. N'olur insanlara şefkatle yaklaşabilseniz, onların da size saygı duymasını temin etseniz... Söylemek zorundayım ki; meydanlarda kullanılan dil yanlış, üslûp kötü, anlama gayretinden mahrum, anlaşılma talebinden uzak. Üstten, tâ tepeden bir bakış. Söz kümeleriniz küçümseyici bir yaklaşımın başarısızlık sonucu hırçınlaşmış üslûbu gibi duruyor. Köylü muamelesi yaptığınız halk kitlelerinin sizi anlamasını beklemek, safça bir düşünceye, çocukça bir gayrete benziyor. Anlaşılmak için anlamak gerekir; sevilmek için sevmek gerektiği gibi. Sen de görüyorsun artık kimi "vatanseverler"in çete bağlantılarını. Kendine ulusalcı diyenlerin memleketi kaosun içine atmak için gösterdiği gayretler ortada. Demek ki senin samimi duyguların üzerinden egemenlik savaşı verenler var. En iyisi mi toplum katmanlarının arasına örülen korku duvarlarını yıkalım, bir araya gelelim, en aykırı fikirleri dinlemeye tahammül edelim, karşı tarafı anlama gayreti içine girelim. Sivil toplum böyle oluşur, sivil inisiyatif böyle ele alınır. Sorunların üstesinden ancak toplumsal dinamiklerle gelinir. Gelin, önyargıların bize reva gördüğü deli gömleklerini çıkaralım üzerimizden ve bütün sorunlara empatiyle yaklaşalım. Bu millete, bu milletin cumhuriyetçi ve demokratik tecrübesine yakışan da budur! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Yol yakınken birkez düşündüm Önce pencereyi açtım Derin derin bir kez daha düşündüm Sonra aklıma derin devlet geldi; Susmayı yeğledi düşünceler... Yol yakınken birkez daha düşündüm Doğmamış çoçuğa bir mektup da ben yazayım dedim; Kelimeler ürkekleşti;dil yine korkaklaştı.... Sonra; Sonra mı?Son defa ama son defa; Birkez daha düşündüm... Gece yarısı verilen muhtıralar, öfkeli alnlar, demokrasi oyunlar, açlık,sefalet, sokaklara emanet çoçuklar... Ama durun; Kral bunu duymasın; KRAL ÇIPLAK sorun terzide mi? yoksa kralda mı? ya da suç kral çıplak diyende mi? yahut alkış tutanda mı? herneyse önemli değil kimin ne yaptığı gerçek olan birşey var evet kral çıplak ve sanırım ben, bunu söyleyen o çocuk değilim ama; alkışlamaktan da yoruldu ellerim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Ahmet Türk yemin etmis mecliste oturuyor eminim ki yemin ederken ayaginin birini kadirmistida kimse farkedemisti,Barasso'nun karsisinda el pence divan durmasini gördüm ve Barasso denilen AB misyonerine Türkiye'yi< sikayet etmesini gördügümde bu adamin asla bu ülkenin bir milletvekili olmadigini birkez daha anladim.Barasso'ya gelince Barasso misyoner oldugu icin görevine iyi calismis birisi,önce gayet ustalikla PKK nin terör listesinde oldugunu söyleyip sözüm ona iktidarin sirtini sivazlarken beri tarafta ise DTP nin mecliste olmsindan ne kadar memnun oldugunu ve hep nunu arzu ettugunu söyleyerek hem teröre arka cikmis hemde Türk ulusunun meclisinde Türk ulusuna hakaret etmistir. Diger yandan mecliste Barasso icin bir oda ayrilmasi ve muhalefet liderlerinin Barasso'nun ayagina gitme sartini protokol olarak ileri sürülmesi vede en aci veren yani ise Bagimsiz Türkiye Cumhuriyetinin meclisinde Fransiz polisinin Barosso'nun odasinda arama yapmis olmasidir.Buna izin vereni, BURADA VATAN HAINI OLARAK ILAN EDIYORUM.Tabiiki bu beni baglar sadece. AKP ve DTP nin yol yakinken birkez daha düsünmeleri dilegimle... saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Ahmet Türk yemin etmis mecliste oturuyor eminim ki yemin ederken ayaginin birini kadirmistida kimse farkedemisti,Barasso'nun karsisinda el pence divan durmasini gördüm ve Barasso denilen AB misyonerine Türkiye'yi< sikayet etmesini gördügümde bu adamin asla bu ülkenin bir milletvekili olmadigini birkez daha anladim.Barasso'ya gelince Barasso misyoner oldugu icin görevine iyi calismis birisi,önce gayet ustalikla PKK nin terör listesinde oldugunu söyleyip sözüm ona iktidarin sirtini sivazlarken beri tarafta ise DTP nin mecliste olmsindan ne kadar memnun oldugunu ve hep nunu arzu ettugunu söyleyerek hem teröre arka cikmis hemde Türk ulusunun meclisinde Türk ulusuna hakaret etmistir. Diger yandan mecliste Barasso icin bir oda ayrilmasi ve muhalefet liderlerinin Barasso'nun ayagina gitme sartini protokol olarak ileri sürülmesi vede en aci veren yani ise Bagimsiz Türkiye Cumhuriyetinin meclisinde Fransiz polisinin Barosso'nun odasinda arama yapmis olmasidir.Buna izin vereni, BURADA VATAN HAINI OLARAK ILAN EDIYORUM.Tabiiki bu beni baglar sadece. AKP ve DTP nin yol yakinken birkez daha düsünmeleri dilegimle... saygilarla Siz akp ve dtp'ye vatan haini diyorsanız türkiyenin %54üne hain diyorsunuz demektir sayın politika buda ağır bir vebaldir halkın sadece geriye kalan %46'sımı hain değildir yani ayrıca ahmet türk türkiyeyi şikayet edebilir buda çok normaldir çünkü türkiyede hiçbir milletvekili milletvekiliyken hakkında soruşturmalar ve davalar devam etmemiştir ama söz konusu dtp olunca herşey değişiyor dimi?Nede olsa dtp farklı düşünüyor herşeyden önce bu ülkeyi kuraN 2 halktan birinin en doğal haklarının anayasal güvence altına alınmasını istiyor işte bu yüzden durmadan dtp'ye yükleniyorsunuz. Sze siz yol yakınken düşünün diyecem ama bu sabitleşmiş,yaklaşık 90 yıldır uygulanan ama bu halka acıdan başka birşey vermeyen fikirlerleniz varken boşa kürek çekmiş olurum siz düşünmeyin boş verin salın çayıra Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Siz akp ve dtp'ye vatan haini diyorsanız türkiyenin %54üne hain diyorsunuz demektir sayın politika buda ağır bir vebaldir halkın sadece geriye kalan %46'sımı hain değildir yani ayrıca ahmet türk türkiyeyi şikayet edebilir buda çok normaldir çünkü türkiyede hiçbir milletvekili milletvekiliyken hakkında soruşturmalar ve davalar devam etmemiştir ama söz konusu dtp olunca herşey değişiyor dimi?Nede olsa dtp farklı düşünüyor herşeyden önce bu ülkeyi kuraN 2 halktan birinin en doğal haklarının anayasal güvence altına alınmasını istiyor işte bu yüzden durmadan dtp'ye yükleniyorsunuz. Sze siz yol yakınken düşünün diyecem ama bu sabitleşmiş,yaklaşık 90 yıldır uygulanan ama bu halka acıdan başka birşey vermeyen fikirlerleniz varken boşa kürek çekmiş olurum siz düşünmeyin boş verin salın çayıra ya arkadasim bu ülkeyi anlasmalimi kurduk iki halk diyorsun yoksa yola cikarken iki halk iki devlet kurma planiylami yola ciktik .. unutma bu Türkiye cumhuriyetini 70.millet kurmustur kimsenin kimseden üstünlügü yoktur.. onun icindirki adi Türkiye cumhuriyeti olarak belirlenmistir sonra kimseninde oyun bozanlik hakki yoktur eger birilerin özel hakki varsa bu topraklar icinde degildir.. bakin k.irak bombos ABD nin elinde buyursunlar abd yi cikarip oraya yerlessinler.. yerlesmek istemeyene de hakkariden istanbula kadar toprak cok yeterki bu topragi sahip ciksin yeterki bu vatani cennet vatanimizi bir bütünlük icinde sahip ciksin.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Yol yakınken birkez düşündüm Önce pencereyi açtım . . . ya cok acikli bir yazi cok duygulandim birden aklima devletin is makinalari bir gece yarısı verilen o muhtıralar la oraya gidecek hizmetlerin önü kesilmesi. birden derin devlet aklima geldi evet o derin devlet feodal cüsseli derin devlet evet ya ne güzelde korunuyor daglardan onlara zarar gelmesin diye etraf kollaniyor.. hani olurya o feodal kalintilari yikmak icin birileri gelir ya agamizi seyh imize zarar gelir onlara zarar gelmesinde cocuklara gelsin ne önemi var.. sorun kral ( faso aga)da degil sorun daga cikan "maraba" da dır, aman sakin ha kral ( faso aga) duymasin!!! Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2008 Sorduk ama dürüst ve doğru düzgün bir cevap alamadık..ama madem YOL YAKINKEN! sesleniyorsunuz..sizede soralım.. Nedir sizin derdiniz.. Neden dtp gibi bir pkk uzantısını sizi temsil etmek için meclise soktunuz? Bayrak herkesin bayrağıysa diyorsunuz peki o zaman Neden her sokağa döküldüğünüzde yada kutlama yaptığınızda her yerinizden Türk bayrağı değilde malum posterler ve renkler çıkıyor.. Neden dtp ye tepki göstermiyorsunuz..meclistesin ama sorunlarımı dile getirmeyip federasyon isteyip duruyorsun diye Neden sayın biji..ajitasyona girmeden cevap vermek isterseniz birebir sorularıma cevap verin.. Aramızdaki duvarları yıkalım demişsiniz..aramızda duvar yoktu sayın biji bu düşüncelerin peşine takılıp gidenlerin örmeye devam ettiği yada izin verdiği yada seyirci kaldığı duvar yükselene kadar.. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 ya arkadasim bu ülkeyi anlasmalimi kurduk iki halk diyorsun yoksa yola cikarken iki halk iki devlet kurma planiylami yola ciktik .. unutma bu Türkiye cumhuriyetini 70.millet kurmustur kimsenin kimseden üstünlügü yoktur.. onun icindirki adi Türkiye cumhuriyeti olarak belirlenmistir sonra kimseninde oyun bozanlik hakki yoktur eger birilerin özel hakki varsa bu topraklar icinde degildir.. bakin k.irak bombos ABD nin elinde buyursunlar abd yi cikarip oraya yerlessinler.. yerlesmek istemeyene de hakkariden istanbula kadar toprak cok yeterki bu topragi sahip ciksin yeterki bu vatani cennet vatanimizi bir bütünlük icinde sahip ciksin.. Evet bu ülkeyi anlaşmalı kurduk atatürk kurtuluş savaşı öncesi kürt önderleriyle görüşüp ''ülke ateş altında ve eğer türk kürt birlikte hreket edersek kurtulabiliriz daha sonra ortak bir anadolu cumhuriyetinde kardeşçe paylaşmaya hazırız'' demiştir daha sonra savaş yaşandı ve ülke kuruldu bir akşam herkes uyudu ve sabah uyandıklarında kürt diye birşey yoktur,kürtler dağ türküdür,karda yürürken kart kurt sesi gelmiş ve kürtlük ordan türemiştir gibi saçma sapan söylemler ortaya atılmıştır... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Sorduk ama dürüst ve doğru düzgün bir cevap alamadık..ama madem YOL YAKINKEN! sesleniyorsunuz..sizede soralım.. Nedir sizin derdiniz.. Neden dtp gibi bir pkk uzantısını sizi temsil etmek için meclise soktunuz? Bayrak herkesin bayrağıysa diyorsunuz peki o zaman Neden her sokağa döküldüğünüzde yada kutlama yaptığınızda her yerinizden Türk bayrağı değilde malum posterler ve renkler çıkıyor.. Neden dtp ye tepki göstermiyorsunuz..meclistesin ama sorunlarımı dile getirmeyip federasyon isteyip duruyorsun diye Neden sayın biji..ajitasyona girmeden cevap vermek isterseniz birebir sorularıma cevap verin.. Aramızdaki duvarları yıkalım demişsiniz..aramızda duvar yoktu sayın biji bu düşüncelerin peşine takılıp gidenlerin örmeye devam ettiği yada izin verdiği yada seyirci kaldığı duvar yükselene kadar.. öncelikle hiç partiye ne üyeyim nede sempatizanıyım,Dtp'yede aynı tepkiyi veriyorum sayın frozen,ancak ortada duran soruna vurgu yaptıklarında hiçkimseye karşı uygulanmayan tutumlar onlara uygulanıyor ve ayrıca hiçbir siyasi parti tabanının zıttı bir tutum sergileyemez,dtp'nin tabanı kürt halkının dil ve kültürünün yok oluşunu görüyor ve bu yokoluşu durdurmak için çözüm yolları öne sürüyor doğrudur yada yanlışlıtr bu çözüm yolları onu tartışmıyorum ancak başka çözüm sunan varmı? Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Siz akp ve dtp'ye vatan haini diyorsanız türkiyenin %54üne hain diyorsunuz demektir sayın politika buda ağır bir vebaldir halkın sadece geriye kalan %46'sımı hain değildir yani ayrıca ahmet türk türkiyeyi şikayet edebilir buda çok normaldir çünkü türkiyede hiçbir milletvekili milletvekiliyken hakkında soruşturmalar ve davalar devam etmemiştir ama söz konusu dtp olunca herşey değişiyor dimi?Nede olsa dtp farklı düşünüyor herşeyden önce bu ülkeyi kuraN 2 halktan birinin en doğal haklarının anayasal güvence altına alınmasını istiyor işte bu yüzden durmadan dtp'ye yükleniyorsunuz. Sze siz yol yakınken düşünün diyecem ama bu sabitleşmiş,yaklaşık 90 yıldır uygulanan ama bu halka acıdan başka birşey vermeyen fikirlerleniz varken boşa kürek çekmiş olurum siz düşünmeyin boş verin salın çayıra akp ye vatan haini demek ona saf ve temiz duygularla oy verenlere hain demek değildir. akp hain midir, değil midir ? buna onların uygulamalarına, politikalarına, ab karşısında verdiği "gereksiz" ödünlere bakarak cevap verilebilir. ancak ona "cahil " demek istemiyorum, yeterince eğitim almamış halkımızı "kandırarak " onlardan oy alan bir iktidara ve bu oyların arkasına sığınarak yaptıkları "türkiyenin çıkarına uymayacak" faaliyetlere göre hain demek ne kadar doğrudur size kalmış. hani tayyip erdoğan kendisini adnan menderes'e benzetiyor ya, buna da kızanlar oluyor. evet aslında ben de benzetiyorum kendisini adnan mederes'e. abd'ye esir olmak, ülkeyi borç batağına sokmak, ülkeyi muhafakarlaştırmak adına yapılan faaliyeteri açısından birebir aynı olduklarını düşünüyorum. ancak bnu tür politikacıları hain diye nitelendirmek ne kadar doğrudur bilemem. ama bu politikacıların idam edilemeri konusuna koşulsuz şartsız myhalif olduğumu da rahatlıkla söyleyebilirim. ahmet türk'e gelince. bana göre onları bu ülkenin bir gerçeği oldukları konusunda göz ardı ederek sanki yoklarmış gibi davranmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. onların ne istediklerine kulak vermek gerekir. onları yoklarmış gibi düşünmek de büyük çatışmaya yol açar. onları dinleyecek ve çözüm bulacaksınız ki dtp de pkkya verdeği desteği çeksin. çatışma sadece sağ-sol, laik-islamcı çatışması değildir. bu çatışmalar nasıl ortak zeminde çözülmediyse ve tafarların giderek daha da saldırgan hale gelmeleri, nasıl uzlaşma yapılmadan yaşanmışsa, türkçü-kürtçü çatışması da geçmişten beri yapılan yanlış politikaların aksine birbirini dinleyerek, uzlaşmayla başlamadan bitirilir diye düşünüyorum. örnek vermek gerekirse geçen günlerde yaşanan polisin, bir yurttaşımızı ahmet kaya dinliyor diye dövmesi veya dtplilerin mitinglerde inadına istiklal marşı okumamaları veya türk bayrağı gördükleri yerde dtp sempatizanlarının orayı yağmalamaması sağlanmalıdır. bu da birbirini dinleyerek, neden bu şekilde düşünüldüğü araştırılmaya çalışılarak olur diye düşünüyorum... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 karda yürürken kart kurt sesi gelmiş ve kürtlük ordan türemiştir .. bende diyordum 70.milletin icinde bunlar nereden türemiş sonradan da dil, kültür göbek adi türetme pesinde kosmuslardir kart kurt lar(ingilizler) Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 seslenmek istiyorum. Bu ülkenin evlatları defalarca birbirine düşürüldü. Cepheler oluşturuldu evlerin içinde, kamplar kuruldu kardeşler arasında. Bir zaman sonra anlaşıldı ki; bütün olayların arkasında sembolleri maske gibi kullanan derin bir yapı var. Sular durulduğunda hep görüldü ki; olan, bir avuç iyi niyetli insanımıza oluyor. Çünkü onların arkasında boşu boşuna tüketilmiş seneler kalıyor. Güç odakları her defasında aynı senaryoyu, farklı aktörlerle sahneye sürmenin kıvancını yaşıyor ve maalesef insanımız aynı tuzağa defalarca düşmek zorunda bırakılıyor... İyi madem bu farkındalık var da niye ayrılıkçı hareketler desteklenip tuzağa düşmeye devam ediliyor? Hangi anayasa maddesinde, yasa maddesine yazmış Kürtler dağ Türküdür, yürürken kürt kürt ediyorlardı da ondan diye? Kahvede oturup ahkam kesen Hüsmen ağanın sözüyle mi hareket edeceksiniz? Hangi Kürt vatandaşa "hop bakalım, sen şu olamazsın, bu olamazsın!" denmiş? Hangi ayrımcılık yapılmış? Hangi Laz, hangi Çerkez, hangi Boşnak "niye bana Türk diyorsunuz? Ben Türk değilim" demiş de Kürtler niye bunu deme gereği hissediyor? Yukarıda bahsettiğin tuzaklara düştükleri için değil mi? Osmanlı devletinde yaşayan herkes Osman Bey soyundan mı geliyordu da Osmanlı oluyorlardı? Bu devleti Türkler 1071 de Anadolu'yu Bizanslılardan alarak kurdukları için ona izafeten Türkiye denilse, bunun ne sakıncası var, içinde yaşayan herkesin illa Türk soyundan olduğu mu iddia edilmiş oluyor? Bunun "oğlum" diyen adama "ben senin nerden oğlun oluyorum, anamı mı tanıyorsun?" demek gibi bir ilkellikten farkı yoktur. Bazı atamalar izafidir, deyimdir be yahu! Bu Anadolu'yu Bizans'tan Kürtler almış olsa Kürdiye olurdu, hiç bir sakıncası da olmazdı, hepimiz Kürt olurduk. Almanya halkının Alman olduğu gibi... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Arkadaşlar yukarıda efendi türklere cevap yazarken ATATÜRK'le ilgili yazdıkllarım biraz eksik oldu ATATÜRK verdiği sözün arkasındaydı ve kürtlere muhtariyet yada özerklik vermeyi düşünüyordu ancak yakın çevresi özellikle ismet inönü buna engel oldu ve ATATÜRK'ün bunun gibi düşünceleri nedeniyle cumhurbaşkanı olmasını istedi çünkü onu orada etkisizleştirebilirdiler ancak (ATATÜRK gerçekten hayran olduğum ve çok sevdiğim bir önderdir asla onun yaptıklarını istemeyerekte olsa saptırmak istemem)ayrıca bugünkü türkçülük ve kürtçülük akımının kurucusuda yahudilerdir ATATÜRK'ün yaratmak istediği türklük kavramı ırki değildir... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın Açıklamaları... 1938-1970 arası isyan yoktu PKK sorununu 3 ayrı başlık altında değerlendiren Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman’a göre Türkiye yapması gerekenleri zamanında yapmadı. Cumhuriyet dönemindeki isyanlardan sonra 1938'den 1970'e kadar terörün olmadığını hatırlatan Ogeneral Ylman, bu sosyal dönemin doğru algılanmadığını belirtti. "Kürt yoktur diye eğitildik" Türkiye'nin sorunu henuz sosyal boyuttayken görmesi gerektiğini belirten Orgeneral Yalman yapılan yanlışları şöyle ifade etti: “O aşamada sorunun 'kendini ifade' olarak tarif edildiğini görüyoruz. Dilini konuşmak, şarkısını, türküsünü dinlemek istiyor, kültürünü yaşamak istiyor. Oysa bizler o dönemde Kürt yoktur diye eğitilmişiz. Kürtleri, Türklerin kolu olarak görüyoruz. O dönemde sosyal istekleri bile biz 'yıkıcı faaliyetler kapsamında görüyoruz." 1978’de PKK’nın kurulmasıyla birlikte askeri dönemin başladığını belirten Orgenaral Yalman, Türkiye’nin o tarihte de meseleyi göremediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "1978'den sonra Abdullah Öcalan Suriye'ye geçti. Bekaa'da kamp kurrdu. 1982-84 arasında ciddi hazırlıklar yaptılar. O zaman Evren Paşa dönemi, askeri yönetim var. Ancak Apo-PKK olayı nedir, bunlar ne yapıyorlar, ciddi bir çalışma yok. Yönetim pek ciddiye almıyor." Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Atatürk'ün meclis icinde vede disinda söyledikleri ve koskoca nutuk ortadadir,en eski kitaplardan olan *Atatürk'ün söylev ve demecleri*isimli kitapta ve baska hicbir kitapta Atatürk'e maledilebilecek *Kürtlere özerklik verelim*tarzi bir sözü yoktur,yani olmayan birseyin iddia edilmesi Atatürkle ilgili kitaplarda carpitma yapilmis olmasi demektir,bunca bilim adami bugüne kadar böyle bir iddia ortaya atmazken PKK lilarin böyle bir uydurma ile milleti Atatürk'e karsi yönlendirme cabalari bosunadir. Sayin Bijitürk bazen gercekten yazdiklariniz makul ve mantikli,bazende saniriyorum ki bazi seylerin etkisinde kalarak yazdiklarinizi okumadan foruma tasiyorsunuz gibi geliyor bana,Atatürk'ün Kürtlere verilmis bir sözü yoktur,sizin savastan sonra paylasalim diye Atatürk'e maletmeye calistiginiz söz aslinda,bu ülkenin hepimize yeterli oldugu ve savastan sonrada kardesce birlikte yasayalim anlaminda söylenmis bir sözdür.Yoksa savasalim düsmani kovalim ve sonra ülkeyi sizinle bölüselim dememistir Atatürk,belki baskasi demis olabilir ama Atatürk böyle birsey söylememistir.Diger tarafta bu ülkenin kurtulusunda tüm Türk ulusu birlikte mücadele verdi,ve Türk ulusunu meydana getiren unsurlarin hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandasidirlar.Yani bu ülke hepimizindir. Gercek olan birsey varki,Istiklal harbi günlerinde Ingilizlerle Kürt ayrilikcilar birlikte Türk'lere karsi olmuslardir,bunlar Ingiliz arsivlerinde mevcuttur,Saldirganlarin bugün Iraki böldükleri gibi Sevr ile Türkiye'yi böldüklerinde Ermeni ve Kürtlere devlet icin söz verdiler,ama bu sözlerini yerine getirme imkani bulamadilar,bugün PKK nin desteklenmesi,Ermeni meselesinin parmaklanmasi Sevrde verilen sözler nedeniyledir,Avrupa ikiyüzlü davranmaktadir.Türkiyenin kimseye verilecek topragi vede borcu yoktur. PKK nin mecliste olmasi belki Türk milleti icin bir hakarettir ama Türkiye bunuda asacaktir,Barosso veya Ahmet Türk veya Erdogan bunlar bulanik suda balik avlayan balikcilardir ama ancak kaya baligi tutabilirler ki oda yenmez zaten. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Kürt yoktur diye eğitilmişlerse bu etki-tepki olayıdır. Sen kalk Şeyh Said'in peşine takılıp devlete isyan et, dilin de yasaklanır, her tepki verilir. Sonra bu tepkiler yumuşar, insanlar uzlaşır, serbestlikler gelir. Doğal bir olay. Terör ortamında verilmiş hakların geri alınması ve durumun vahamete gitmesi bile söz konusu olabilir. Malum etkiye tepki... Etki mi yaman, tepki mi noktasına gelinmesi ülkenin iç barışını bozmak isteyenlerin oyunudur, tıpkı Şeyh Said'in İngilizlerin kışkırtmasına kapılıp isyan etmesi gibi... Bu oyunu da ancak zor bozar. Silahlı kuvvetlerin çelik yumruğu. Başka çare yoktur. Ordumuz da onu yapıyor. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 BELGE :1 İKİ HALKI ÇARPIŞTIRAN HAİNDİR! Mustafa Kemalin, 17 Eylül 1919 günü, İstanbuldaki Senato Üyesi Fuat Paşaya gönderdiği mektuptan:...Bu Başbakanın (Damat Ferit) cinayetlerine ortak olan İçişleri ve Savaş İşleri Bakanları da ulusun sesini boğmak, yasal bir toplantısını (Sivas Kongresi) tanımamak, Kürtü Türkü birbirine düşürerek, Müslümanlar arasında çarpışmalara neden olmak gibi haince girişimlerde bulunuyor... (Atatürkün Özel Arşivinden Seçmeler, Kültür Bakanlığı Yayını, Sayfa: 71) BELGE:2 KÜRT,TÜRK KARDEŞİNDEN AYRILMAYACAK Mustafa Kemalin, 3. Ordu Müfettişi olarak Amasyadan, Erzurumdaki Kazım Karabekir Paşaya gönderdiği, 24 Haziran 1919 tarihli mesajın ilk maddesi: 1- Mr.Novil adındaki bir İngiliz Yüzbaşısı, Urfadan Siverek yoluyla Viranşehire giderek, Milli aşiretlerinin ileri gelenleriyle görüşmüş ve Urfaya dönmüş. Osmanlı hükümeti için çok kötü propağandalar yapmış. Ancak aşiret reislerinden aldığı kesin cevaplara sevinmemiştir. Kürtler, Türk kardeşlerinden kesinlikle ayrılmayacaklarını, bu uğurda son kişilerine varıncaya kadar ölüme hazır olduklarını söylemişler. Ayrıca İngilizlerin kendilerine vermek istediği önemli miktardaki parayı almayarak namus ve yurtseverliklerini göstermişlerdir... (Atatürkün Tamim Telgraf ve Beyannameleri, Nimet Arsan, Sayfa: 43) BELGE:3 KÜRTLER OYUNUN FARKINA VARDI Mustafa Kemalin, Sivastan 24 Eylül 1919 günü, Amerika Birleşik Devletleri İnceleme Kurulu Başkanı General Harborda gönderdiği ayrıntılı rapordan: İmparatorluğu bölmek ve Türkler ile Kürtler arasında bir kardeş savaşı çıkarmak ve bağımsız bir Kürdistan kurma planlarına ortak etmek üzere Kürtleri kışkırttılar. İleri sürdükleri tez, İmparatorluğun nasıl olsa dağılacağıdır. Bu düşüncelerini gerçekleştirmek için büyük paralar harcadılar. Her türlü casusluğa başvurdular. Noil adında bir İngiliz subayı, uzun süre Diyarbakırda bu yolda çaba gösterdi ve her türlü yalan ve aldatmaya başvurdu. Ama bizim Kürt yurttaşlarımız düzenlenen oyunun farkına vararak, Onu ve yüreklerini para ile satan bir grup haini bölgeden kovdular... (Atatürkün Tamim Telgraf ve Beyannameleri, Nimet Arsan, Sayfa: 74-84) BELGE: 4 TÜRK,KÜRT,ÇERKES KARDEŞİZ Mustafa Kemalin, Ankaradan, Çerkes Ethemin ağabeyi Reşit Bey?e gönderdiği 7 Ocak 1920 tarihli telgrafından: , konu dışı olarak, şunu da belirteyim ki, Anzavurun alçaklığı, kendisine ve kışkırtıcı olan İngilizler ile ayakçılarına yöneliktir.Bu din ve devletin sağlam bir uyruğu olan Çerkez kardeşlerimiz, hepimizin övdüğümüz baştacımızdır. Asıl, bugün düşmanlarla çevrili Türk, Kürt, Çerkez ve diğer din kardeşlerimizin elele vermesi, sarsılmaz bir bütün oluşturmaları, namus ve yaşamımızı kurtarmak için bir zorunluluktur... (Harp Tarihi Vesikaları Dergisi, Sayı: 34, Belge no: 849 ) BELGE: 5 KÜRTLER, TÜRKLERLE BİRLEŞTİ Mustafa Kemalin, NUTUK adlı eserinin, Samsuna Çıktığım Gün Genel Durum ve Görünüş başlıklı bölümünden: Anadolu halkı, baştan aşağı bölünmez bir bütün haline getirildi. Bütün kararları, bütün komutanlar ve arkadaşlarımızla birlikte alınıyor. Vali ve mutasarrıfların hemen hepsi bizden yanadır. Anadoludaki ulusal örgütler ilçe ve bucaklara kadar yayıldı. İngiliz koruması altında bir bağımsız Kürdistan kurulmasıyla ilgili propağanda ortadan kaldırıldı ve bu amacı güdenler yola getirildi. Kürtler Türkler ile birleşti... (Nutuk, Türk Dil Kurumu, Ankara, 1976, Sayfa: 15) BELGE: 6 KÜRDİSTANI AYAKLANDIRIYORLAR! Mustafa Kemalin, Nutuk adlı eserinde yer alan ve 6. Kolordu Komutanının, Padişaha gönderdiği mektuptan söz ettiği bölümden: ...komutanlar, mektupta hükümetin savaş yoluna gidep kongreyi basarak Müslümanlar arasında kan dökmeye kalkıştığı ve Kürdistanı ayaklandırarak, yurdu parçalatma planını da para karşılığında yüklenmiş olduğu belgelerle anlaşıldığından, hükümetin bu işte kullandığı adamların bozguna uğrayarak kaçmak zorunda bırakıldıklarından söz ediyorlar... (Nutuk, İnkılap Yayınevi, Ankara,1966, Sayfa: 100) BELGE: 7 KÜRDİSTANA OTONOM YÖNETİM! Altında Büyük Millet Meclisi ve Mustafa Kemal imzası bulunan ve El-Cezire KomutanıTuğgeneral Nehat Paşaya gönderilen masaj: Kişiye Özel. El-Cezire Cephesi Komutanı Tuğgeneral Nihat Paşa Hazretlerine, 1-Aşamalı olarak, bütün ülkede ve geniş ölçekte doğrudan doğruya halk gruplarının ilgili ve etkili olduğu bir biçimde yerel yönetimlerin oluşturulması iç politikamızın gereğidir. Kürtlerle dolu bölgede ise, hem iç politikamız ve hem de dış politikamız açısından ölçülü yerel bir yönetim kurulmasını savunmaktayız. 2-Ulusların kendilerini yönetmeleri yetkisi bütün dünyada benimsenmiş bir ilkedir. Biz de bu ilkeyi benimsiyoruz. Kürtlerin bu döneme kadar yerel yönetime ilişkin örgütlerinikurmuş ve başkanları ile yetkilerini bu amaç için bizce kazanılmış olması ve oyladıklarında kendi kaderlerine gerçekten sahip oldukları BMM (Büyük Millet Meclisi) buyruğunda yaşam istekleri yayınlanmalıdır. Kürdistandaki bütün çalışmaların bu amaca dayalı politikaya yöneltilmesi El-Cezire Cehpesi Komutanlığının görevidir. 3-Kürdistanda Kürtlerin Fransızlar ve özellikle Irak sınırında İngilizler?e karşı düşmanlığını silahlı çarpışmayla durdurulamaz bir düzeye vardırmak ve yabancılarla Kürtlerin birleşmesini engellemek aşamalı olarak yerel yönetimler kurulmasının zeminini hazırlamak ve bu yolla yürekten bize bağlılıklarını sağlamak Kürt yöneticilerinin sivil ve askerlik görevleriyle görevlendirilerek bize bağlılıklarını pekiştirmek gibi genel yollar benimsenmiştir. 4-Kürdistanın iç politikası El-Cezire Cephesi Komutanlığınca belirlenecek ve yönetilecektir. Cephe Komutanlığı bu konuda Büyük Millet Meclisi Başkanlığıyla yazışmalar yapar. İller tarafından izlenecek yolu düzenleyip uyumu sağlayacağı için sivil yöneticilerin de bu konuda bağlı oldukları yer, Cephe Komutanlığı?dır. 5-El-Cezire Cephe Komutanlığı yönetim, adalet ve maliye (parasal) konularda değişiklik ve düzenlemeye gerek gördükçe, bunun uygulanmasını hükümete önerir. BMM Başkanı Mustafa Kemal. (TBMM.Gizli Celse Zabıtları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ankara, 1985, Cilt: 3, Sayfa: 550) BELGE: 8 KÜRDİSTANDA BULUNMAKTAN KIVANÇ DUYDUM! Mustafa Kemalin, Adanadan, 24 Mart 1919 günü, kendisi ve arkadaşlarıyla ilgili olarak ortaya atılan bir iddiaya karşılık, İstanbula Savaş İşleri Bakanlığına gönderdiği mektuptan: Arkadaşlarımın bu alçakça suçlamaya karşı ne diyeceklerini bilemem. Yalnız kendi adıma açıklıyorum ki; Benim Anafartalarda, Kürdistanda, Suriyede, başlarında bulunmaktan kıvançz duyduğum kahraman ordular, haydutların değil, Osmanlı ulusunun namuslu çocuklarından kurulmuştur.. TTK başka neyi sansürledi? Atatürk'ün 1923'te İzmit'te basın mensuplarıyla yaptığı çok uzun bir görüşme var. Atatürk orada Kürt meselesine değiniyor. 1960'larda Atatürk'ün söylev ve demeçleri toplanırken, o tarihte gazetelerde yayımlanmış olan konuşmasının bu bölümü çıkarılıyor. O konuşmasında Atatürk, Milli Mücadele'nin başında da, Teşkilat-ı Esasiye'de de olduğu gibi 'Kürtlere yerel özerklik, otonomi ya da ona benzer bir şey verilecek' diyor. Zaten 'Türk milleti' ve 'Bu memlekette Türkler yaşar' tanımlaması da 1925'teki Şeyh Sait isyanından sonra ortaya çıkıyor. Niye? Şeyh Sait isyanı dönüm noktasıdır. Bu isyanın ikili bir yüzü var. Kürtler hem Cumhuriyet'in reformlarına karşı ayaklanıyorlar, hem de bir Kürt milliyetçiliği ayaklanmasını gerçekleştiriyorlar. 1925'e dek Atatürk Meclis'teki konuşmalarında, 'Türk, Kürt, Çerkez hepimiz İslam'ın unsurlarını oluşturuyoruz' diyor. 1925'ten sonra ise 'Türkiye'de yaşayan herkes Türk milletidir, herkes Türktür. Cumhuriyet'i Türkler kurdu' deniyor. Yani, 'Herkes kendine Türk diyecek ve Türkçe konuşacak' deniyor. Oysa Atatürk'ün 1925'e kadar bir Türk tanımı yoktu. Kanunlarda da Türk tanımı yoktu, çoğu zaman 'Türkiye halkı' diye geçiyordu ve Atatürk de çok defa böyle diyordu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Sayin Biji Türkiye,kanitlariniz Kürtlere özerklik iddiasi disinda kalanlar gercektir,Kürtlere özerklik adi altinda Atatürk'e isnat edilmeye calisilan bu iddia yanlistir,elimde 1945 baskisi *Atatürk'ün söylev ve demecleri*var.*Türk inkilap tarihi enstitüsü yayinlari I*Kitapta Kürtlerin ayaklandirilmaya calisildigi,Ali Galip'in calismalari Ingilizlerin Kürt ayrilikcilarla yaptigi isbirlik ve Atatürk'ün*Bunlara ragmen bir Kürt KIYAMI olasiligi yok*sözü vardir.Atatürk Türkiye'yi isgalden kurtarirken Türkiye'nin bölünmesine karsi oldugu icin Istiklal savasi verildi,yani mantiken bu savasi veripte sonrada ülkeyi yeniden bölmek istemesi heralde pek uyumlu degil birbirine.Isgalciler hazir ülkeyi bölmüsken neden Atatürk bagimsizlik savasi verme geregi duymus olacaktiki bilmem ama benim aklim mantik disi seylere pek calismaz bu nedenle öyle bir iddianin Atatürke mal edilemiyecegini tekrarlamam gerekir,aslinda Atatürk'ün konusmalarindan cikarilan hicbir madde veya cümle yoktur ama ilave edilen cok sey vardir. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 sayın politika bu kanıtlar bir gazete alıntısı falan değildir,bunlar atatürk'ün el cezire komutANLIğına yazdığı yazıdır,ama ben size imkan olsa ATATÜRK'ü canlandırsam getirsem ve oda bunları doğrulasa nafile,çünkü sizin fikirleriniz okadar sabitleşmişki tıpkı bir duvar gibi ama eğer o duvarı aşıp ardına bakarsanız gerçekleri görebilirsiniz... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Sayin BijiTürkiye,sizinle tam anlasmaya basladigimizi düsünmeye hazirlanirken hic anlasamadigimizi anliyorum.Alintilar gazete alintisi degil diye yaziyorsunuz,olabilir,benimkilerde gazetelerden alinti degildir,yani sizin okuduklarinizi bizde azcok okumaktayiz okuyoruz.Size verdigim kaynak 1945 baskisi.Heralde daha dogru olmasi gerekir.Siz iddianizi kabul ettirebilmek icin herkesi sabitlesmis fikirler duvarinin arkasinda duruyor ve duvarin öbür tarafini görmemekle elestiriyorsunuz,bende diyorum ki benim fikirlerim sabit degil ama ben mantikdisi olan birseyi kabul etmiyorum.Sizin iddia ettiginiz ve gazeteden alinti degil dediginiz sözler,ne kadar mantika uygun bunu hic düsündünüzmü.Ben size bir aciklama yaptim hemde mantiksal bir aciklama,dedimki;Atatürk ülkenin bölünmesine karsi savas vermis birisi olarak nasil diyebilirki savastan sonra ülkeyi bölüsüp yasayalim diye,yani bunu akliniz aliyormu.Hazir bölünmüs olan bir ülkeyi neden önce kurtarip sonra yine bölsün,yani bu anlasilmaz bir iddia.Ben bunu anlatmaya calistim size. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Sayın politika federasyon yada muhtariyet yada özerklik bölünme değildir merkez TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR bu nerkeze bağlı kendi içişlerinde serbest bir bölgesel yapı demektir,zaten kürtlerin böyle bir talebi olsa onlarda ATATÜRK'le birlikte saf tutmazlardı öyle değilmi? Ama diğer biryandanda kendilerine bağımsızlık teklif edilirken (ingilizler tarafından) neden ATATÜRK'le türk adı altında birleşip savaşsınlar ve daha sonra isyan çıkarsınlşar bunun mantığı varmıdır? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Federasyon veya muhtariyet bölünmedir,o sizin dediginiz federal sistem olayi biraz farklidir federasyon veya muhtariyetten.Federal sistem bile Türkiye icin bir bölünmenin ayak sesleridir.Bakin Belcikaya bölünmenin esiginde bir Avrupa ülkesi.Hicbir ülke üniter yapisini bozarak topragini hediye etmez.Bugün muhtariyet yarin bagimsizlik bu böyledir,parmagin devami koldur sayin Bijitürk. Türkiye bölünmeyecektir,buna ne Erdogan'in nede AB ve ABD nin gücü yetmez.Sizin istediginiz resmen bölünmektir. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Federasyon veya muhtariyet bölünmedir,o sizin dediginiz federal sistem olayi biraz farklidir federasyon veya muhtariyetten.Federal sistem bile Türkiye icin bir bölünmenin ayak sesleridir.Bakin Belcikaya bölünmenin esiginde bir Avrupa ülkesi.Hicbir ülke üniter yapisini bozarak topragini hediye etmez.Bugün muhtariyet yarin bagimsizlik bu böyledir,parmagin devami koldur sayin Bijitürk. Türkiye bölünmeyecektir,buna ne Erdogan'in nede AB ve ABD nin gücü yetmez.Sizin istediginiz resmen bölünmektir. saygilarla tabiiki sayin politika' yok öyle bende vardim sinifda yok oda vardi yok bir sinifda yetmis kisi var gerci bati ülkelerinde 70. kisi yoksa e az 25.kisi vardir yani anlayacagin her bati ülkeside 25.bölünmesi gerekir!!! öylemi sayin politika sonra sen ben biliyormuyuz? 70.den hangisine bagliyiz!!! ama bildigimiz bir gercek var??? soylu bir ulusun cocuklariyiz. Lord Curzon; “Türkler Avrupa’dan atılmalıdır. Amerikalı senatör Lodge’un dediği gibi İstanbul Türklerden tamamen alınmalı, bir veba tohumu olan, harplerin yaratıcısı, komşuları için bir küfür olan Türkler Avrupa’dan silinmelidir.” Jean Louis Carra; “Türkleri Avrupa’dan kovmak gerekir. Ancak önce taksim konusunda anlaşılmalıdır.” Martin Luther; “Bugün Türklerin ayakları altında ezilip inleyen Hıristiyanlar, zamanı gelince onları yargılayıp, cezalandıracaktır. Türk ordusu şeytan ordusudur.” herhalde birileri sadece birilerine söylemiyor 70.millete söylüyor.. bu ulusa sesleniyor!!! saygilarimla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Sayın politika federasyon yada muhtariyet yada özerklik bölünme değildir merkez TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR bu nerkeze bağlı kendi içişlerinde serbest bir bölgesel yapı demektir,zaten kürtlerin böyle bir talebi olsa onlarda ATATÜRK'le birlikte saf tutmazlardı öyle değilmi?Ama diğer biryandanda kendilerine bağımsızlık teklif edilirken (ingilizler tarafından) neden ATATÜRK'le türk adı altında birleşip savaşsınlar ve daha sonra isyan çıkarsınlşar bunun mantığı varmıdır? Iste sayin BIJITÜRK konunun püf noktasida orasi ve siz cok iyi bir tespitte bulundunuz.Kürtlerin öyle bir talebi olsaydi Atatürk'le birlikte saf tutmazlardi,bizde bunun tartismasini yapmiyormuyuz.Bunun anlami Kürtlerin degilde Kürtcülerin ihanet icinde olmasi degil mi? Sevr ile Anadoluda bir Kürdistan kurulmasina Kürtler eger taraftar olsaydilar Atatürkle birlikte olup savasmazdilar,Ingilizlerle anlasmalar yapan Kürtcülerin en büyük yanilgisi tüm Kürt halkini kendilerini takip edecek diye sanmalari olmustur.Ama tam tersi olmus ve onlar sadece yaptiklari ihanetle kalmislar ve tarihede ismileri böyle gecmistir.Ben simdi yine birsey yazacagim siz beni yine sabit fikirli olarak göstereceksiniz ama farketmez.Türk adi altinda diye yazmissiniz,ben diyorum ki,eger Kürt toplumu ayrilmak isteseydi Atatürkle birlikte savasmaz topyekün ona karsi savassirlardi,demekki böyle birsey yok dolayisiyla ben Kürt toplumunu Türk adi altinda birlesip savasmalarini onlarin me kadar mantikli olduklarinin bir belgesi olarak kabul ediyorum,aynen bugün oldugu gibi Türkiyede yasayan ve Türkiyeye vatandaslik bagi ile bagli olan herkes Türktür mantigi ile hareket etmis olduklarininda bir kanitidir.Bu izafi bir tanimlamadir Irki degil.Hukuken bir vatandaslik etnik kökeni etkilemez.Birlik ve beraberlik ancak böyle saglanir,haksizliklara karsi Türkiyenin vatandaslari olarak mücadele vermeliyiz. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 tabiiki sayin politika' yok öyle bende vardim sinifda yok oda vardi yok bir sinifda yetmis kisi var gerci bati ülkelerinde 70. kisi yoksa e az 25.kisi vardir yani anlayacagin her bati ülkeside 25.bölünmesi gerekir!!! öylemi sayin politika sonra sen ben biliyormuyuz? 70.den hangisine bagliyiz!!! ama bildigimiz bir gercek var belki bizler birbirimize kiyamiyoruz fakat??? Lord Curzon; “Türkler Avrupa’dan atılmalıdır. Amerikalı senatör Lodge’un dediği gibi İstanbul Türklerden tamamen alınmalı, bir veba tohumu olan, harplerin yaratıcısı, komşuları için bir küfür olan Türkler Avrupa’dan silinmelidir.” Jean Louis Carra; “Türkleri Avrupa’dan kovmak gerekir. Ancak önce taksim konusunda anlaşılmalıdır.” Martin Luther; “Bugün Türklerin ayakları altında ezilip inleyen Hıristiyanlar, zamanı gelince onları yargılayıp, cezalandıracaktır. Türk ordusu şeytan ordusudur.” herhalde birileri sadece birilerine söylemiyor 70.millete söylüyor.. saygilarinla Yazdiklarinizin hepsine katiliyorum sayin Efendi Türkler sadece Seytan ordusu kavramina bir ilave yapmam lazim, Evet Türk ordusu belkide cok ordulardan daha farklidir,Yedi düvel dile kolay,silahi yok,carigi yok,ucagi yok ve yedi cephede cocugundan dedesine kadar tekyumruk ve tek yürek Nene Hatunlar,Ayse Kadinlar.Kadin yok yürek var,eli silah tutan kürek tutan kim varsa yürek odur,Kedi erisemedigi ete mundardir dermis.Martin Luther hirsini hakaret ederek cikarmaya calismistir.Ama Türk ordusu hala yasiyor,ya Martin LUTHER?? saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.