Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE SALDIRI

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Kuru sıkı olduğu söylenen silah diğer silahlı saldırganın elindeki silah.

...........

Kimdir bu silahlı saldırgan. Daha önce tehdit, yaralama, uyuşturucu madde bulundurma gibi suçlardan sabıkası olan bir adam. Peki bu adam birden bire mi çıktı ortaya ? Yok maşallah MHP Antalya il örgütünün nerede bir eylemi, etkinliği, şenliği, anması var bu adam oradaymış.

Sonra bu adam yanında diğer mhplilerle üniversiteye saldırıyor. Silahını çıkarıyor kalabalığın üstüne ateş ediyor.

Ardından mhp basına çatıyor "partimize yönelik komplo var" , "bizle ne alakası var", "basın partimize saldırıyor". Haklı tabi, o ilde partinin bütün etkinliklerinde en önde görünen bir adamla parti arasında bağ kurmak mümkün mü?

Adamın sabıkasına bakıyoruz. "Sarkıntılık" , "bıçaklama" , "tehdit", "uyuşturucu madde bulundurma", "gasp", "darp". Böyle bir adam mhp nin Antalya'daki her etkinliğinde en önde. Ondan sonra bu adam yanında başka mhplilerle birlikte Üniversiteye saldırıyor ateş ediyor. Kameralara yakalanınca vay efendim bizle ne alakası var. bize yönelik komplo var. Ondan sonra kurtlar vadisi dizisi senaryoları vs. Böyle bir adamı yıllarca içinde tutacaksın, her faaliyetinde en önde olacak. Kameralara yakalanınca "komplo" olacak bu. Birde milleti saf yerine koyuyorlar ya.

böyle tipleri ocaklara topla. Ondan sonra "bize niye malediliyor".

Ülkü ocaklarıda zaten, nezih beyefendilerin gittikleri yerler ya :)

Biraz geç cevap verdim sanırım, işyerindeki internetteki sorunları düzeltmeye çalışıyorum bu sebeple biraz geç kaldım. 27 tane makina var ve IP'leri çakışıyormuş ancak düzeltebildim kusura bakılmasın...

CYRANO, diğerinde kuru sıkı tespit edildiğini zaten biliyorum.

Sabah haberleri izlerken; sakallı şahsın önce bir silah dükkanına gittiği 1.300 YTL değerinde bir silahı beğendiği ancak parasının yetmediği belirtiliyor ve neyseki parası yokmuş etrafı kana bulayacakmıştı deniyordu. Kuru-sıkı tabancaların ucuz olması cihetiyle karasakal'ın kuru-sıkı almış olduğu belirtiliyordu.

Başka birşeye de değinelim...Evvela oy kullanırken sadece karnını düşünen adamı eleştiri yapıyorduk. Şimdi bunlar karın doyurmuyor diyoruz. Kişinin gideceği yolla düşüncesi arasındaki paralellik konusunda karnı ilk plana çıkartanın Marx olduğunu anımsıyorum...Yani ki, siyaset için karnın doymuş olmasını şart koşmanın mihenk taşı onun düşünceleridir...

Yani; karnın doyması da aç olması da bazı saiklerle oy kullanılmasında 1. etken olmayabilir...

• Cevaplar 79
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
İnsanlar kula kul olmaya alıştırılmış yakışıklı,

Parti liderinin, dini liderinin, ideoloji liderinin yani kendi fikri olmayan fikrini elbise gibi giydiği kimsenin esiri olmuşlar... Düşünemeyenlerin yerine birileri düşünüyor ve uyguluyor... Diğerleri hoşlarına giden aileden aldıkları geleneksel kültürün etkisinde yakın oldukları fikrin peşindeler...

Hangisi benim ülkemin ve milletimin yararınadır 10 yıl ya da 100 yıl sonra bu ülke nerede olacak çocuklarımıza ne olacak, maddi manevi değerlerimizi kimler kullanacak diye sormayalım diye sürekli kafamızı meşgul ediyorlar başka şeylerle...

Azıcık kafasını kaldırıp ne oluyor ya diyeninde tepesine iniyor emperyalist sömürünün sopası... Ölümü gösterip komaya razı ettiriyorlar...

Deniz Gezmiş'lere anaşist gözü ile bakmış bu milletin emekçi sınıfı bile... Daha ne diyelim?

Kapitalizmi savunan emekçiler? Yaşasın kral diyenlerle kral çıplak diyenlerin kavgası birazda...

Vasıfsız öneticiler partilerine ve teşkilatlarına hakim olmuş olsalardı, bu tip insanların içeriye ‘sızmaları’ zaten mümkün olmayacaktı.

Çünkü ‘gerçek’ milliyetçiler ‘okuyan’, ‘düşünen’, ‘sorgulayan, ‘araştıran’, gördükleri her ‘tuzun’ arkasından koşmayan, ‘fikri’ hür, ‘vicdanı’ hür bir kişilik yapısına sahiptirler.

Belki ‘alnında kılıç’ olmayan, ama ‘kullanılmak’ üzere zamanını bekleyen daha kaç üye vardır?bunların içinde...

Deniz gezmişler değilmiydi Askere,polise kursun sıkan?

bunlarmı türkiyenin liderleri..bugünkü alnı kılıçlı adam,dünkü deniz gezmişlerdi ,Sözde abd'ye karşı geliyor askere kurşun sıkıyor,bugünkü senaryonun başka bir versiyoru ,işte bakın göreceksiniz bu alnı kılçlı adamda yarın bir gurubun kahraman olacak,deniz gezmiş gibi.

Çünkü arada bir fark yok biri sözde milliyetçilik adına kendi insanına kurşun sıkıyor,diğeri ise sözde abd ye karşı kendi askerine,polisine kurşun çıkıyor.

Gönderi tarihi:

PKK Üniversiteleri hedef aldı...

İş ve ziyaret için sık sık gittiğim bu güzel kentimizin terör örgütünün hedefleri arasında olduğu devletin güvenlik raporlarında da mevcut.

Bir milyondan fazla gencin her yıl girdiği ÖSS’de kazananların da sayısı belirlidir. Türkiye’nin hemen her yerinde dershanelere trilyonlar verilerek çocuklarımızı hazırladığımız sınavlar Diyarbakır, Şırnak’ta da yapılıyor. Terör örgütünün hakimiyet kurduğu Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yapılıyor. Güvenlik ve gözlemcilerin yıldırılmasıyla bölgede önemli miktarda öğrenciye cevaplar yazdırılarak ÖSS’yi kazanmaları sağlanıyor. Ve bu şanslı (!) öğrencilerin okul tercihleri yine örgüt tarafından belirlenerek hedef fakültelere dağıtımı yapılıyor. Alınlarının teri ile değil de örgütün terör baskısıyla Üniversitelere kapak atan gençler bunun bedelini örgütün emirlerini yerine getirmekle ödüyorlar. Nitekim yukarıda yazdıklarımın ayrıntılı raporları devletin istihbarat ve güvenlik birimlerinde kayıtlı. Ancak adı hukuk devleti olan Türkiye’de terörle mücadele yasaları budandığı için yasal işlem yapabilmek mümkün olmuyor. Kıldan tüyden konularla ilgili Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusu yapanlar, TBMM’de Küba Dostluk Grubu’na girebilmek için uğraşanlar, seçildiği kent, doğduğu köy için önerge verenler birazda bu ÖSS işine kafa yorup sınavlarda hangi okullardan kaç kişi nereye yerleştirildiğini araştırma zahmetinde bulunsa örgütün kentlerdeki işbirlikçileri ortaya çıkacak. Ama oy uğruna, genel başkan sultaları, grup kararları adına yapamıyorlar.

Biz yine Akdeniz Üniversitesi’ne dönelim. Antalya’da “geliyorum” diye bas bas bağıran olayların perde arkasını araştırdım. Son üç yıldır yoğun olarak yapılan kayıtlarla bazı fakültelerde grup oluşturan PKK yanlıları geçtiğimiz ay Nevruz’u bahane edip gece sabaha kadar Antalya sokaklarını ateşe vermeye kalkışmışlardı. Polisin eli kolu bağlı olduğu için cesaretlenen teröristler yerleşkedeki öğrenci yurdu ve kantinlerde haraç toplamaktan, adam bıçaklamaya, kız öğrencilere baskıdan, personeli tehdide kadar her haltı yiyorlardı.

Güneş Operasyonu sırasında gösteri yapıp örgütün bez parçasını ve İmralı’daki katilin fotoğraflarını asmaya başladıklarında her hangi bir hukuki yaptırımla karşılaşmayınca zıvanadan çıktılar ve bölücübaşının doğum

Geçtiğimiz yıl Aydın ve Muğla’da baş gösteren olaylar gibi Akdeniz Üniversitesinde örgütün varoşlarda ikamet eden militanları da yerleşkedeydi. Günlerdir estirilen terör rüzgarı 301. madde tartışmaları sırasında tetiklenip ülke gündemi değiştirilerek bilgi kirliliğine sebep oldu.

Şimdi gazeteler boy boy provakatörün MHP yöneticilerinin arkasındaki fotoğraflara yayınlıyor. Hrant Dink cinayeti sırasında da BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’yla aynı fotoğraf karesinde bulunan kişinin istihbaratın adamı olduğu bir süre sonra ortaya çıkmıştı. Antalya’da özel olarak seçilen o tipin de sisli bir havada görevli olduğu mutlaka ortaya çıkacaktır. Ülkücü gençlerle PKK’lıları karşı karşıya getirmeye yönelik bu plan dün tutmamıştı bugün de, yarın da tutmayacaktır.

Yel değirmenlerine savaş açarcasına telefon görüşmeleri dinlenip hayali senaryolarla çete avına çıkılacağına Türkiye’nin her yerinde OKS, ÖSS ve diğer sınavlar mercek altına alınıp, terör örgütünün tezgahı bozulmalıdır.

Üniversite yöneticileri de, öğrencileride bu konuda uyanık olmalı, PKK’nın okullarımıza sızması engellenmelidir.

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Gönderi tarihi:
Vasıfsız öneticiler partilerine ve teşkilatlarına hakim olmuş olsalardı, bu tip insanların içeriye ‘sızmaları’ zaten mümkün olmayacaktı.

Çünkü ‘gerçek’ milliyetçiler ‘okuyan’, ‘düşünen’, ‘sorgulayan, ‘araştıran’, gördükleri her ‘tuzun’ arkasından koşmayan, ‘fikri’ hür, ‘vicdanı’ hür bir kişilik yapısına sahiptirler.

Belki ‘alnında kılıç’ olmayan, ama ‘kullanılmak’ üzere zamanını bekleyen daha kaç üye vardır?bunların içinde...

Deniz gezmişler değilmiydi Askere,polise kursun sıkan?

bunlarmı türkiyenin liderleri..bugünkü alnı kılıçlı adam,dünkü deniz gezmişlerdi ,Sözde abd'ye karşı geliyor askere kurşun sıkıyor,bugünkü senaryonun başka bir versiyoru ,işte bakın göreceksiniz bu alnı kılçlı adamda yarın bir gurubun kahraman olacak,deniz gezmiş gibi.

Çünkü arada bir fark yok biri sözde milliyetçilik adına kendi insanına kurşun sıkıyor,diğeri ise sözde abd ye karşı kendi askerine,polisine kurşun çıkıyor.

Deniz Gezmiş 6. filo Türkiye'den defol dediği için vatan haini oldu değil mi?

peki o gerçek (!) okuyan ülkücüler neredeydiler Amerika Türkiye'yi işgal ederken?

asker, polis alt kademesi zaten emir kulu ama sana soruyorum İstanbul'un göbeğinde pkk sempatizanları ve hatta bizzat gece dağa, gündüz şehre inen göstericilere taş atan polis 1 mayıs'ta yürüyüş yapan emekçileri copluyorken ne düşünüyorsun?

Deniz Gezmiş polise askere kurşun sıkmış, polis asker kim senin benim güvenliğimi, toprağımın güvenliğini savunması gereken bizden insanlar değil mi? üniformalarımı onları kutsal kılıyor?

ülkenin gerçek anlamda hakkını üniforma savunmaz...

biri Amerika'dan emir alırken diğeri defol diye haykırıyor...

alnı kılıçlı adamla deniz gezmişi asla bir tutamazsın hadi bakalım deniz'leri astıkları gibi asabiliyorlar mı alnı kılıçlı şahsiyeti...

okur yazar bir kaç ülkücü kaldıysa eğer onlarıda zaten partiye almıyorlar...

ülkü ocaklarını bana anlatma istersen... :)

komunizm geliyor diye millete verirler gazı komunizmin ne olduğunu bile bilmeyenler silahlanır...

sonra kalkar birileri antiemperyalistleri sokak kabadayısı bir .... le bir tutarlar...

neyi savunmaya kalkıyorsun ki, sen okur yazar bir ülkücüysen gocunmazsın, ben milliyetçiyim, ulusalcıyım, devrimciyim, kemalistim yani birilerine göre çok tehlikeli biriyim ama gocunmuyorum... hatta kemalistim diye geçinen pek çok adamında ***************

Gönderi tarihi:

Sayin kaplan 200

Buda simdi yeni bir komplo teorisimi. Terorist yandaslari olan genclerin doguda ve diger bolgelerde universiteyi kazanan genclerin teroristlerin yardimiyla kazandiklari gercekten cok ilginc bakiyorumda sen buna kendini cok ama cok kaptirmissin peki universite sorularinin cevaplari daha onceden biliniyor veyahut bir sekilde elde ediliyorsa bunu daha onceden yapmazlarmiydi ki kaldiki bizim ulkede hirsizliga kafamiz cok ama cok iyi calisir .. bu yazdiklarinin elle tutulur ve kabul edilecek bir yani yoktur tek niyetiniz solcu gencleri karalamaktir sirf kendinizi temize cikarmak icin.. Akdeniz universitesindeki olaylar sirasinda birisi sunu diyordu terorist yandaslari pkkanin bayragini 4 gun disarida asmis ilginc cok ilginc ve buna kimse itiraz etmemis bu hicte inandirici gelmiyor cunku hatirliyorumda pkk bayragina benzer bir ulkenin cumhurbaskani turkiyeye gelmisti yanlis hatirlamiyorsam Nijer cumhurbaskaniydi ankara neredeyse tum polis teskilati sokaktaydi... antalyada boyle birsey olacak ve teroristlerin bayragi 4gun asili kalacak...

sayin kaplan herkesimin dusuncelerine saygili oldugumuz gibi sizde kendinizi hakli cikarmak icin birilerini karalamaktan vazgecin.. iyisimi baska komplo teorileri bulun cunku bunlar tutmadi.. basarilar :)

Gönderi tarihi:

Deniz Gezmiş 6. filo Türkiye'den defol dediği için vatan haini oldu değil mi?

peki o gerçek (!) okuyan ülkücüler neredeydiler Amerika Türkiye'yi işgal ederken?

asker, polis alt kademesi zaten emir kulu ama sana soruyorum İstanbul'un göbeğinde pkk sempatizanları ve hatta bizzat gece dağa, gündüz şehre inen göstericilere taş atan polis 1 mayıs'ta yürüyüş yapan emekçileri copluyorken ne düşünüyorsun?

Deniz Gezmiş polise askere kurşun sıkmış, polis asker kim senin benim güvenliğimi, toprağımın güvenliğini savunması gereken bizden insanlar değil mi? üniformalarımı onları kutsal kılıyor?

ülkenin gerçek anlamda hakkını üniforma savunmaz...

biri Amerika'dan emir alırken diğeri defol diye haykırıyor...

alnı kılıçlı adamla deniz gezmişi asla bir tutamazsın hadi bakalım deniz'leri astıkları gibi asabiliyorlar mı alnı kılıçlı şahsiyeti...

okur yazar bir kaç ülkücü kaldıysa eğer onlarıda zaten partiye almıyorlar...

ülkü ocaklarını bana anlatma istersen... :)

komunizm geliyor diye millete verirler gazı komunizmin ne olduğunu bile bilmeyenler silahlanır...

sonra kalkar birileri antiemperyalistleri sokak kabadayısı bir .... le bir tutarlar...

neyi savunmaya kalkıyorsun ki, sen okur yazar bir ülkücüysen gocunmazsın, ben milliyetçiyim, ulusalcıyım, devrimciyim, kemalistim yani birilerine göre çok tehlikeli biriyim ama gocunmuyorum... hatta kemalistim diye geçinen pek çok adamında ***************

Sevgili sardunyam ben ülkücület ,türkücüler onu yaptı bunu yaptı demedim.

1 mayısata yürüyüş yapanlar masum işçiler değildir sevgili sardunyam,masum işçiler ellerinde apo posterleriyle,sözde pkk bayraklarıyla ortalığı yağmalamazlar.

Sende çok iyi biliyorsunkı masum 1 mayıs işçi bayramıda ,masum nevruz gibi pkk yandaşları kendi emellerine alet etmiştir.

nevruz ve 1 mayıs gibi önemli günlerde pkk yandaşları boy göstermektedir ve kendi amacından çıkmaktadır.

bunu göremiyormusunuz anlamıyorum.

Şimdi ne alaka sardunyam ''Polis asker emir kulu'' derken bu inlar nihayetinde birer insan-hiçkimse ne askere nede polise bunlar işçi bunları coplayın dövün-diğerleri pkk yandaşları sesinizi çıkarmayın demez diyemez.

evet askerin polisin üzerindeki ünü forma onları üstün kılıyor çunkü o ünüforma T.C devletini ,türk milletini temsil ediyor.

6.filoya defol demesi ,askere-polise devlete kurşun sıkmasını gerektirmez.

haberturk.com dan bakın, alnı kılıçlı adamı nasıl kahraman görüyorlar dünkü yazımda ne demiştim bir gurubun kahramanı olacak.

çünkü o gurup o adamı pkk ya karşı görüyor...ama kendi vatandaşına kursun sıktığını göremiyor.

işte deniz gezmişle arasındaki benzerlik.

ikiside kahraman oldu.

Gönderi tarihi:
Sayin kaplan 200

Buda simdi yeni bir komplo teorisimi. Terorist yandaslari olan genclerin doguda ve diger bolgelerde universiteyi kazanan genclerin teroristlerin yardimiyla kazandiklari gercekten cok ilginc bakiyorumda sen buna kendini cok ama cok kaptirmissin peki universite sorularinin cevaplari daha onceden biliniyor veyahut bir sekilde elde ediliyorsa bunu daha onceden yapmazlarmiydi ki kaldiki bizim ulkede hirsizliga kafamiz cok ama cok iyi calisir .. bu yazdiklarinin elle tutulur ve kabul edilecek bir yani yoktur tek niyetiniz solcu gencleri karalamaktir sirf kendinizi temize cikarmak icin.. Akdeniz universitesindeki olaylar sirasinda birisi sunu diyordu terorist yandaslari pkkanin bayragini 4 gun disarida asmis ilginc cok ilginc ve buna kimse itiraz etmemis bu hicte inandirici gelmiyor cunku hatirliyorumda pkk bayragina benzer bir ulkenin cumhurbaskani turkiyeye gelmisti yanlis hatirlamiyorsam Nijer cumhurbaskaniydi ankara neredeyse tum polis teskilati sokaktaydi... antalyada boyle birsey olacak ve teroristlerin bayragi 4gun asili kalacak...

sayin kaplan herkesimin dusuncelerine saygili oldugumuz gibi sizde kendinizi hakli cikarmak icin birilerini karalamaktan vazgecin.. iyisimi baska komplo teorileri bulun cunku bunlar tutmadi.. basarilar :)

BAk dostum çok iyi biliyoruzki o bölgelerde her türlü yardımlar yapılıyor..

Ehliyet alıncaksa ,ünv.sınavına girilecekse genellikle o bölgeye gidebilenler o bölgeyi tercih ederler.

benim bir çok tanıdığım memur var, arkadşı- akarabası yanına gelip o bölgede sınava giriyor.

askerlik dönemimizden biliyorum bakkaldan sigara alır gibi ehliyet alıyordu arkadaşlar...

Şimdi geçin bunları, oralarda yaşayanlar bunu çok iyi bilir...bilmeyenlerde oralarda yaşayan yakınlarına, görev yapmış olanlara sorsun yeterli.

Gönderi tarihi:
BAk dostum çok iyi biliyoruzki o bölgelerde her türlü yardımlar yapılıyor..

Ehliyet alıncaksa ,ünv.sınavına girilecekse genellikle o bölgeye gidebilenler o bölgeyi tercih ederler.

benim bir çok tanıdığım memur var, arkadşı- akarabası yanına gelip o bölgede sınava giriyor.

askerlik dönemimizden biliyorum bakkaldan sigara alır gibi ehliyet alıyordu arkadaşlar...

Şimdi geçin bunları, oralarda yaşayanlar bunu çok iyi bilir...bilmeyenlerde oralarda yaşayan yakınlarına, görev yapmış olanlara sorsun yeterli.

sayin kaplan-200 bu senin soylediklerin turkiyenin 4 bir yaninda oluyor sadece doguya ozel bir durum degil bugun turkiyede rusvet verdikten sonra turkiyenin her yerinde her istedigini yaparsin.. Mesela en basit olarak su ornegi vereyim sana gecenlerde medyaya yansidi kecioren belediyesindeki rusvet olaylari simdi senin yukarida anlatiginla birebir uyusmuyormu ohalde kecioren belediyesi calisanlarida *********.. bana kalirsa sen sapla samani birbirine karistiriyorsun bilmiyorum senin yasin kac ama eminimki sende islerinin hizla hal olmasi icin rusvet yoluyla hallettigin zamanlar olmustur ozaman sendemi teror yandasisin para karsiligi ehliyet aliniyor diyorsun bunu bilmeyen yokki ehliyet alacak sahis polisi yemege goturur veya dosyanin arasina para sikistirir 1 hafta sonrada ehliyetini alir.. doguyu gec ankarada istanbulda kisacasi buyuk sehirlerde para karsiligi baskalarinin yerine universite sinavlarina girenler cok vardir bunlar artik ceteler halinde calisip gecim kaynagi olmustur benim anlamadim yolsuzluk hirsizlik dolandiricilik nezamandir teror yandasi olarak gosterilmeye baslandi eger oyle birsey soz konusuysa turkiyenin tasi topragi terorist yandaslariyla kaynamakta bunlar ister sagci olsun ister solcu... Sirf solcular diye veya doguda yasiyorlar diye teror yandasi olarak damgalaman cok sacma ... Bana sorarsan ulkuculerle teror yandaslari arasinda hic bir fark yok al birini vur otekine

Gönderi tarihi:

Türbanlı giremez silahlı girer

AYŞE KİLİMCİ* / Sağcı kim peki bu son olayda, söylemi ne? Solcunun da öyle. Sağcının yanında yer alan solcu kim? Yan yana düştüklerinin farkında mı? Türbanlının geçemediği üniversite kapısından provokatör nasıl geçebildi? Üstelik her yanından akıyor olay çıkartacağı. Sağcı ne söylüyor? İktidar yanlısı ya da aidiyetiyle öğünenler de değil başı çeken, olmadıklarını kendileri söylüyor zaten ve “Partimizle ilgisi yoktur” dese de, il örgütünü görevden alma gereği duyuyor, demek gölgesi düşsün istemiyorlar, o denli dışlıyorlar kendilerinden bu olayı. Peki, o çıktı bu çıktı, bu oyunda kim ebe kaldı? Ben ebe olmam diye mızıkladı herkes demek ki, sonunda iş kız kavgasına, söz atmaya geldi dayandı. Hadi canım...

Akdeniz Üniversitesi’ndeki karşıt görüşlü (son tırışka bulguya göre, kız kaynaklı kavga) öğrencilerin taşla sopayla birbirine girdiği haberinde önce karşıt görüşlülerin sağcı mı solcu mu olduğu, herhangi bir dernek ya da örgüt üyesi olup olmadığı, slogan, pankart ve hedef sahibi olup olmadığı aklımı kurcaladı. Bu olayda karşıt görüşlü var mı, sağcı kim solcu kim? Karşıt görüş ne demek? Kırmızı severlerle yeşili severler mi kapışmış? Hangi karşıt görüş altında toplanmış bu gençler? Sağcı solcu mu var, bence yok. Bu kimler arasındaki bir karşıt görüş kavgası, saflar bunca karışmışken... 68 kuşağı karşıt görüşlü kavgasından aklımızda kalan ve olması gereken bu, yani kavganın bile bir ciddiyet gerektirdiği...

Biz bu filmi daha önce görmüştük bayat bir söylem ama ne yazık ki öyle.

Karşıt görüş ne demek, bu olayda ve bugünlerde?

Bu filmde solcular var mı, varsa kim? Solun temsilcisi olarak ne söylüyor ve ne yapıyor? Solun temsilcisi kimler? Olayın esas oğlanı kim, yazılı görsel basına bakılırsa, Rektör Akaydın, o da “Bu silah bana doğrultuldu, kasıt bana”dan gayrısını söylemiyor.

Bu arada saklanma gereği duymadan, hatta iyice fark edilsin diye alnında kılıç dövmesi, çember sakalı ve silahıyla bir ortalık karıştırıcı zuhur ediyor, gözümüze baka baka rolünü oynuyor.

Ne provokatör ne rektör, ben gene yurttan ayrılmak zorunda kalan öğrencilere yandım, bir de olayın sağ-sol kavgası, pardon kız kavgası diye sunulup aklı karıştırılan kamuoyuna...

Anı kitap ‘Ah benim akortsuz kalbim’ çıkalı altı ay olsa da hâlâ yazıyorum sanki, şimdinin kötü senaryosunu film çekimi olarak yaşadığımız darbe öncesi günler hiç gitmiyor aklımdan. Hâlâ aynı yakıcılıkta. Üstelik Mayıs yaklaşıyor, olası tezgâhlar içimi ürpertiyor.

Hatırla Sevgili’de anlatılanlar, işin yunmuş yıkanmış hali, bir de aslını bilse şimdiki gençler...

Sağcı kim peki bu son olayda, söylemi ne? Solcunun da öyle.

Sağcının yanında yer alan solcu kim? Yanyana düştüklerinin farkında mı?

Türbanlının geçemediği üniversite kapısından provokatör nasıl geçebildi?

Üstelik her yanından akıyor olay çıkartacağı. Sağcı ne söylüyor? İktidar yanlısı ya da aidiyetiyle öğünenler de değil başı çeken, olmadıklarını kendileri söylüyor zaten ve “Partimizle ilgisi yoktur” dese de, il örgütünü görevden alma gereği duyuyor, demek gölgesi düşsün istemiyorlar, o denli dışlıyorlar kendilerinden bu olayı. Peki, o çıktı bu çıktı, bu oyunda kim ebe kaldı? Ben ebe olmam diye mızıkladı herkes demek ki, sonunda iş kız kavgasına, söz atmaya geldi dayandı. Hadi canım...

Bu filmin sonu nasıl bitecek dersiniz? Film kopacak mı, ışıkçı yuhalanacak mı, seyirciler susacak mı yoksa filmin devamını onlar mı çevirecek, ne olacak?

Ben o çantasını sürüyerek yurttan ayrılan kız öğrencinin yerindeyim, üstelik o eşyasını kitabını alıp da çıkmış, bizim her şeyimiz yurtta kalmıştı, muştalı faşigelerden dayak yiyenlerimiz de vardı, karlı bir Ankara sabaha karşısıydı, hiç unutmuyorum, karda kan izleri vardı. Yedinci katın camından minik çalışma rahlemizi kafamıza atmışlardı, onu da bana Vecihi Timuroğlu yaptırmıştı, daktilomu koyuyordum, mimarlık öğrencileri üstünde çizim yapıyordu, odada çalışmak için. Hiçbir şeysiz ama elimizde o masacıkla bir yerlere sığınmıştık.

Demek kürsü ya da masa başımıza geçmeden görüp söylemek ve davranmak zorundayız, hepimiz... Yoksa, sonrası karda kan izleri. Ya da mayısta açamayan, vurulan çiçekler.

Aslında bu ülkenin Mayıs’ları milat ilan edilmeli. Tekrarı istenmeyen milatlar.

Darbeli Mayıs’tan mitralyözlü Mayıs’a kadar...

Her ikisini de hatırlıyorum, içim cız ederek. Arada bir de buçuk Mayıs var, Aydemir kalkışımı. İki buçuğunu da anımsıyorum, ilkinde beş yaşındaydım, halk partiye ‘rey’ veren annemin gözyaşlarını, sonra da ordu için alyans verme kampanyasına yüzüğünü vermeyişini ve idamların ardından üzüldüğünü. Gözyaşlarının demokrasiye olduğunu bugün anlıyorum.

İkincisi, Aydemir kalkışımına ağabeyimin karıştığını, sonuncusunda da otuz yedi insanımızın canına kastedildiğini...

Mayıs denince içimin ürpermesi bundan...

Her yere, suya, toprağa, havaya cemreler düşerken, bizim üstümüze bu tarihte neden hep kurşun, darbe, mesnetsiz işler yağıyor?

Biz ne zaman oh diyeceğiz, demokrasi kör dövüşünde?

Yoksa hiç diyemeyecek miyiz, yoksa film yeni mi başlıyor?

Bence, ‘şiddetlen ey darlık, açılırsın’ meselini yaşamaya yeni başladık ve herkesin doğru düşünüp doğru safta durması asıl şimdi gerekiyor

* Yazar / [email protected] 11-04-2008 Taraf Gazetesi

Gönderi tarihi:
sayin kaplan-200 bu senin soylediklerin turkiyenin 4 bir yaninda oluyor sadece doguya ozel bir durum degil bugun turkiyede rusvet verdikten sonra turkiyenin her yerinde her istedigini yaparsin.. Mesela en basit olarak su ornegi vereyim sana gecenlerde medyaya yansidi kecioren belediyesindeki rusvet olaylari simdi senin yukarida anlatiginla birebir uyusmuyormu ohalde kecioren belediyesi calisanlarida *********.. bana kalirsa sen sapla samani birbirine karistiriyorsun bilmiyorum senin yasin kac ama eminimki sende islerinin hizla hal olmasi icin rusvet yoluyla hallettigin zamanlar olmustur ozaman sendemi teror yandasisin para karsiligi ehliyet aliniyor diyorsun bunu bilmeyen yokki ehliyet alacak sahis polisi yemege goturur veya dosyanin arasina para sikistirir 1 hafta sonrada ehliyetini alir.. doguyu gec ankarada istanbulda kisacasi buyuk sehirlerde para karsiligi baskalarinin yerine universite sinavlarina girenler cok vardir bunlar artik ceteler halinde calisip gecim kaynagi olmustur benim anlamadim yolsuzluk hirsizlik dolandiricilik nezamandir teror yandasi olarak gosterilmeye baslandi eger oyle birsey soz konusuysa turkiyenin tasi topragi terorist yandaslariyla kaynamakta bunlar ister sagci olsun ister solcu... Sirf solcular diye veya doguda yasiyorlar diye teror yandasi olarak damgalaman cok sacma ... Bana sorarsan ulkuculerle teror yandaslari arasinda hic bir fark yok al birini vur otekine

Sayin Yakisikli, dogru söze tesekkür etmekten baska bir sey düsmez. Kalemine saglik herkes keske senin gibi acik yazsa. Tabiiki rüsvet isi ülkemizde sadece dogu bölgesinde ysayan insanlar icin gecerli degil, tüm ülke insanlari icin gecerli. Birde anlamadigim neden bizler ülkücüyüz ve millietciyiz diye yola cikipta aslinda terörüstlerden hic bir farki olmayan bu insanlari masum göstermeye celisiyoruz hic anlamiyorum. Ülkücüyüm diyenlerin en önde gelenleri yillardan beri mafya ve ceteler ile icice oldugu gibi birde karsi görüsten olan insanlara karsi saldirilarda bulunuyorlar. Ha PKK ha ******** her ikiside insanlara ve ülkeye zarar veriyorlar.

Gönderi tarihi:
Sevgili sardunyam ben ülkücület ,türkücüler onu yaptı bunu yaptı demedim.

1 mayısata yürüyüş yapanlar masum işçiler değildir sevgili sardunyam,masum işçiler ellerinde apo posterleriyle,sözde pkk bayraklarıyla ortalığı yağmalamazlar.

.

.

.

haberturk.com dan bakın, alnı kılıçlı adamı nasıl kahraman görüyorlar dünkü yazımda ne demiştim bir gurubun kahramanı olacak.

çünkü o gurup o adamı pkk ya karşı görüyor...ama kendi vatandaşına kursun sıktığını göremiyor.

işte deniz gezmişle arasındaki benzerlik.

ikiside kahraman oldu.

Sayin kaplan-200 Deniz Gezmis ve arkadaslari hakkinda hic bir bilgiye sahip olmadiginiz ve söylediklerinizin sadece belirli cevrelerin devamli söyledigi gercek disi bilgiler oldugu ne yazikki cok belli. Bu sayede sizin niyetinizde cok belli ve elma ile armutu hala karistirmaya devam ediyorsunuz. ne zaman Deniz Gezmis askere silah cekmis, ates acmis veya birini vurmus???? Siz hala Susurluk ceteleri icin vatansever derken onlarin eli silahli cani ve katil oldugunu bir kenara birakarak sadece TC adina Asala gibi bir terör örgütüne karsi eylem yaptigi icin vatanperver gösteri?orsunuz ve deíger taraftan nerdeyse hic bir bilgi sahibi olmadiginiz belli olan Deniz Gezmis hakkinda ahkam kesiyorsunuz. Cok celisiyorsunuz lütfen birakin artik bu tür davranislari. 1 Mayis isci bayramini sanki cok destekliyormussunuz gibi yok efendim meydanlarda sadece PPK lilar var diye yakiniyorsunuz. Gidin 1 mayis isci bayramina destekleyin ülkemizin isci ve emekcilerini de meyda PKK ya kalmasin. Desteklemediginiz ve dogru görmediginiz bir bayram icin sunlar ceya bunlar kullaniyor diye yakinmaniza hicte gerek yok. Zaten sizin yakindiginiz gibi de degil aslinda ama. PKK gibi bazi örgütler bu tür eylemleri kullanirlar, ama gercek 1 Mayisin sahipleri hic bir zaman onlara meydani vermemistir.

Gönderi tarihi:
MHP ve ülkücüleri çatışmanın içerisine çekme operasyonu

.

.

.

i.kumbasar

Ülkücü denilen taseron ve katil cetelerin kim oldugunu Türkiye halki cok iyi taniyor. Tayyip Erdogan ne kadar degismisse Ülkücüler de o kadar degismistir. Mafya, cete ve katilleri burada hala vatan kurtaricisi olarak göstermekle hic bir sey elde edilemez. Dün neyseler bu gün de aynisilar , daha dogrusu daha da fazlasiyla devam ettirmekteler.

Gönderi tarihi:

Yenişafak'tan Tamer KORKMAZ, enteresan tespitleri içeren bir yazıya imza atmış bugün. Ben de alıntılayalım bakalım dedim...

MHP'den neden rahatsızlar?

Akdeniz Üniversitesi'nde solcu gençlerin üzerine bir şarjör mermi boşaltan “serada yetiştirilmiş” Neo-Provokatör sonunda tutuklandı…

Yaptıklarından zerre kadar pişmanlık duymuyor…

Ormanda gizlenmiş, şehre inince yakayı ele vermişti…

Yakalandığında sakalları yerinde yoktu…

Güya tanınmamak için sakallarını kesmişti, ama alnındaki o “kan damlayan” Zülfikar dövmesiyle Atlantik'in öte yanından bile fark edilebilecek durumdaydı:

Bu da provokatörün karikatürü olmalı!

* * *

Darbeci Ergenekon çetesine toz kondurmayan Amiral Gemisi Hürriyet “Sakallı-Zülfikarlı Provokatör”ün de “provokatör” olmadığı iddiasındaydı:

Gazete “Meğer kız meselesiymiş” manşeti atarak “Son Provokatör” olayında gözbağcılığa soyunmuştu…

Kamuoyunda türban yasakçılığının önde gelen simalarından biri olarak tanınan üniversite rektörü “kız meselesi” savını nedense pek sevmişti…

Tam da bu esnada şapkadan çıkarılan tavşan enseleniverdi:

Kavgayı başlattığı öne sürülen genç çıktı; “Ne kız meselesi ben yeni evlendim. Bu haberlerle olay örtbas edilmek isteniyor” diyerek Hürriyet mutfağındaki Mandrake'nin neo-numarasını çöp tenekesine gönderiverdi.

* * *

Zülfikarlı provokatörü istihdam edenler işin içine özellikle MHP'yi karıştırmak istediler…

Saksıda yetiştirilmiş ve belli bir zaman sonra tasarlanmış bir kontr-eylemde kullanılacak bir “Provokatör”ün…

“Üye olup ilişiğinin kesildiği” MHP'nin kimi halka açık programlarına katılıp fotoğraf karelerinin içine “ben buradayım” pozuyla girmesi; böylesine ince ayarların senaryo gereği kurgulanması hiç de zor değildir…

12 Eylül darbesi öncesinde “ters köşeye yatıran” tertiplerin en babalarını hep birlikte yaşadık…

Provokatör kendisinin MHP'li olarak tanımlanması için gerekli rolü gayet iyi oynamıştı: Bu bağlamdaki bir dizi fotoğraf da peş peşe ortaya çıkıverdi, ya…

* * *

MHP lideri Bahçeli'nin başdanışmanı Vedat Bilgin (Taraf'ta dün yayınlanan söyleşide) Antalya'daki olayın MHP'ye bir şekilde tehdit mesajı gönderdiğini anlatırken son derece isabetli tespitler yapıyor:

“Örtülü mesajları şu: 'Bakın işin içine sizi de çekeriz. Demokrasi lafları size hayırlı kapılar açmaz. Sivil siyasete bağlılığınız, siyasetin meşru zemini olarak Meclis'i göstermeniz, Meclis dışı arayışları reddetmeniz bizi rahatsız ediyor' diyorlar, bu provokasyonla bize…”

* * *

Ankara'nın yeni gidişatını tersine çevirmek, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyen Eski Statüko Kalıntıları, 80 öncesindeki gibi MHP camiasından genç adamlar devşiremiyorlar artık…

Sıkıntıdalar…

MHP'nin kutuplaşma oyununa gelmediğini gördükleri için çıldırıyor olmalılar ki, Akdeniz Üniversitesi'ndekine benzer provokasyonlarla MHP'yi de gerilimin içine dahil etmek istiyorlar:

Başaramıyorlar…

Bahçeli'nin MHP'si bu tür kumpaslar karşısında gerekli tedbirleri almak babında ne denli duyarlı olduğunu bir kere daha gösterdi…

MHP yönetimi, Ulusalcı-Laikçi çevrelerin 22 Temmuz öncesinde hayal ettikleri “CHP-MHP Koalisyonu” kurgularının ne anlama geldiğini gayet iyi bildiği için bu tür numaralara hiçbir biçimde itibar etmemişti…

Devlet Bahçeli, 22 Temmuz'dan hemen sonra Çankaya oylamasına katılacaklarını beyan ederek demokratik işleyişin akamete uğramaması yolunda çok kıymetli bir adım atmıştı…

“Milli olmayan” ve “darbelerden fal tutan” Eski Statüko'ya ait Ulusalcı Kalıntılar, MHP'nin demokrasiden yana kararlı duruşunu ve “militarizmle arasına mesafe koymuş olmasını” hazmedemiyorlar.

Bu kadar da olmaz dediğim ne varsa olduğuna şahitlik ettim. Yukardaki metinde bu kadar da olmaz dediğim çok şey var. Olduğuna şahitlik etmem zor görülüyor ancak olabilirliği üzerinde de bazı veriler var.

Doğruda olabilir yanlış da olabilir yukardakiler ancak olaya bakarken önümüze bir pencere daha açıyor...İlginize...

Gönderi tarihi:

Bu yazisi ile Tamer Korkmaz aslinda MHP yi birileri adina tehdit etmektedir,acaba kimin adina yapiyor bunu sorusuna verilecek en dogru cevap Fehmi Koru'nun bindig at kimin atiysa Tamer Korkmaz o at hesabina MHP yi tehdit etmektedir,yazi dikkatle incelenirse,yazida MHP yi bir koruma uslubu var ama bu koruma ustalikla islenirken yine ustalikla MHP ye aba altindan sopa gösterilmekte ve eger AKP ile isbirligi´ne gitmezsen sonun iyi olmaz denmektedir.Tamer Korkmaz kalem oynatarak aklisira yanlis bir adrese gönderme yapiyor,cok iyi biliyorki Türkiyede artik darbe devri coktan gecmistir,darbe söylentileri sadece ortaligi bulandirmak ve düsmanlik beslenen kesimlere karsi bir bosalma tatmin olma duygularinin disa vurulmasidir.Tamer Korkmaz'da aynen bunu yapmaktadir,ve iste eski statükücu yani Türk devletinin bekasini ve milletin bagimsizligini isteyenlere karsi duydugu kirli duygularini tatmin etmektedir.

Herkes biliyorki alninda zülfikar olan kisi MHP üyesidir.Sayin Bahceli bunu ögrendigi icin Antalya il örgütünü feshetmistir.Bahcelinin gönderme yaptigi adres ise AKP adresidir,kimse gercekleri saptirip statüko falan filanlarla isgüzarliga soyunmasin,helede Yeni Safak hic buna kalkismasin cünkü onun rengini bilenler biliyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yenişafak'tan Tamer KORKMAZ, enteresan tespitleri içeren bir yazıya imza atmış bugün. Ben de alıntılayalım bakalım dedim...

Bu kadar da olmaz dediğim ne varsa olduğuna şahitlik ettim. Yukardaki metinde bu kadar da olmaz dediğim çok şey var. Olduğuna şahitlik etmem zor görülüyor ancak olabilirliği üzerinde de bazı veriler var.

Doğruda olabilir yanlış da olabilir yukardakiler ancak olaya bakarken önümüze bir pencere daha açıyor...İlginize...

ömer + Zülfikar ... iyi bir tespit?

Gönderi tarihi:
ömer + Zülfikar ... iyi bir tespit?

Yazımı alıntılayım Ömer+Zülfikar...iyi bir tespit demişsiniz...

Ben kendi yazım içerisinde bulamadım, belki Hz.Ali+Zülfikar demiş olabilirim...

Yanlış bir bilgiyi önlemek amacıyla belirtme gereği hissettim...Selamlar

Gönderi tarihi:

Bu sabah, Akdeniz Üniversitesindeki olayların yargılamasını yapan mahkemenin haber yasağı aldığını öğrendim...

Şimdi kalkıp da sormak gerekiyor; Niye haber yasağı koyuyorsunuz. Gerekçeniz ne, neyi korumaya çalışıyorsunuz...Hukuku korumaya çalışmadıklarını ben rahatlıkla söyleyebilirim...

Öyleyse neyi korumaya çalışıyorsunuz...Sanıkları mı? Tanıkları mı? Bir partiyi mi? Üniversiteyi mi? NEYİ...

İşgüzar yargıçlardan o kadar nefret ediyorum ki...(Bu yargıç öyle midir değil midir bilmiyorum, gerekçeyi de görmedim ama haber yasağına asla çocuk koruma kanunu dışında kolay kolay iyi bir gerekçe bulamadım)

Bakalım ne olacak diyeceğim ama artık bu konudan nasıl haberdar olacağız merak konusudur...

Gönderi tarihi:
Bu sabah, Akdeniz Üniversitesindeki olayların yargılamasını yapan mahkemenin haber yasağı aldığını öğrendim...

Şimdi kalkıp da sormak gerekiyor; Niye haber yasağı koyuyorsunuz. Gerekçeniz ne, neyi korumaya çalışıyorsunuz...Hukuku korumaya çalışmadıklarını ben rahatlıkla söyleyebilirim...

Öyleyse neyi korumaya çalışıyorsunuz...Sanıkları mı? Tanıkları mı? Bir partiyi mi? Üniversiteyi mi? NEYİ...

İşgüzar yargıçlardan o kadar nefret ediyorum ki...(Bu yargıç öyle midir değil midir bilmiyorum, gerekçeyi de görmedim ama haber yasağına asla çocuk koruma kanunu dışında kolay kolay iyi bir gerekçe bulamadım)

Bakalım ne olacak diyeceğim ama artık bu konudan nasıl haberdar olacağız merak konusudur...

sayin 'karabekir' bu konu da kimlerin korundugunu bilmemek olmaz!!! milliyetci gecinen sözde milliyetci parti olan mhp bu dönemde bu partinin hatda gecmis dönemdede milliyetcilikle alakasi olmadigi artik tescillenmistir,, benim icin milli seriatci parti konumundadir!!! milli laik okullarda okuyan ögrencilere hep bu kesimden disaridan saldiri gelmistir!!!

bu sahis eli silahli Üniversite disindan geliyor vede mhp ye üye ?? bunda yadirganacak taraf varmi !!! siz gecmis dönemde Üniversite icinde okuyan bir tane mhp li gördünüzmü? gecmis dönemde de hep bu sahislar Üniversite disindan gelmedimi? okuyan düsünen milliyetci insanlara saldiri nereden geldi her dönem! bu sahisda bugün aynisini yapiyorsa yadirganacak yani varmi!!!

Gönderi tarihi:
sayin 'karabekir' bu konu da kimlerin korundugunu bilmemek olmaz!!! milliyetci gecinen sözde milliyetci parti olan mhp bu dönemde bu partinin hatda gecmis dönemdede milliyetcilikle alakasi olmadigi artik tescillenmistir,, benim icin milli seriatci parti konumundadir!!! milli laik okullarda okuyan ögrencilere hep bu kesimden disaridan saldiri gelmistir!!!

bu sahis eli silahli Üniversite disindan geliyor vede mhp ye üye ?? bunda yadirganacak taraf varmi !!! siz gecmis dönemde Üniversite icinde okuyan bir tane mhp li gördünüzmü? gecmis dönemde de hep bu sahislar Üniversite disindan gelmedimi? okuyan düsünen milliyetci insanlara saldiri nereden geldi her dönem! bu sahisda bugün aynisini yapiyorsa yadirganacak yani varmi!!!

Bu kadar keskin bir akıl yürütme yapamayorum ben maalesef...Okuyan düşünen milliyetci insanlara saldırının hep belli bir yerden geldiğini düşünmüyorum. Üniversite içinde okuyan bir tane MHP'li gördünüz mü diye sormuşsunuz...Çooook diye cevap verebilirim. Milli laik okullarda okuyan gençlere hep bu kesimden saldırı geldi demişsiniz. O, okullarda herkes okuyor. Kendilerine de mi dövdüler...Olabilir...Genellemeler konusunda biraz fazla ileri gitmişsiniz gibi geldi...Bu kadar celallenmek iyi değil...

Hem olay, hem de şu andaki yargı süreci bizleri endişelendirebilir ama tespit yaparken olayın tüm vechelerini düşünmek zorundayız da...

Bir MHP'li yapmamıştır demiyorum, MHP'nin Milliyetçilik anlayışını da bir türlü sevemedim. Yani en azından gözlerden uzak, kuytulardaki milliyetçilik anlayışını sevmedim...Veya MHP'lilerin kuytulardaki kafatascı anlayışlarını diyelim. Ama, MHP'nin bu eylemden ne kazanacağını da düşünmüyor değilim. Yani, bu eylemi gerçekleştiren MHP neyi amaçlamıştır dediğimde birşey çıkmıyor ortaya. O zaman her zaman yaptığım akıl yürütmeyi yapıyorum.

En fazla kim kara girmiştir...MHP'nin karşısında kim varsa o...CHP demiyorum...Alın size bir komplo teorisi daha...Ülkü ocağına üye olabilirsiniz birileriyle kolaylıkla resimde çektirebilirsiniz...Onlar adına eylem de yapabilirsiniz...Bir adam (bu adam) bu kadar ileriyi hesaplayabilir mi? Hesaplayanlar var da...Bu olay öyle bir olay değil...

O kameralar yok mu...Onlar olmasaydı hiçbir şey aydınlanmayacaktı ve alnında zülfikarlı bir adam gençlerin üzerine kinini kusmuş olacaktı...

Ben, henüz bu konuda bir karar ver/e/bilmiş değilim. Geçmişte bazı mafya milliyetçilerinin yaptıklarına şahit oldum. Hem MHP'li hem mafyalı bu insanların neler yapabileceği hakkında bir bilgim var. Ama geçmişte bunları yapabilirlerdi o halde bu olayı da onlar gerçekleştirdi diyemiyorum maalesef...

Bu adam, fazla belli, fazla ortada, fazla fakir bu eylem için...KİM YAPTI *** BUNU...NİYE YAPTI...

Gönderi tarihi:
Bu kadar keskin bir akıl yürütme yapamayorum ben maalesef...Okuyan düşünen milliyetci insanlara saldırının hep belli bir yerden geldiğini düşünmüyorum. Üniversite içinde okuyan bir tane MHP'li gördünüz mü diye sormuşsunuz...Çooook diye cevap verebilirim. Milli laik okullarda okuyan gençlere hep bu kesimden saldırı geldi demişsiniz. O, okullarda herkes okuyor. Kendilerine de mi dövdüler...Olabilir...Genellemeler konusunda biraz fazla ileri gitmişsiniz gibi geldi...Bu kadar celallenmek iyi değil...

Bu adam, fazla belli, fazla ortada, fazla fakir bu eylem için...KİM YAPTI *** BUNU...NİYE YAPTI...

bizi bu hakki taniyan yani .Bu kadar celallenmeyi ülkemizin hizla kimligini milli egemenligini milliyetcilik duygularini yitirmesidir!!! bilmem anlata bildimmi,, milliyetciyim,, milliyetci partiyiz diye gecinenlerinde milliyetcilikten uzak olmalaridir.. ama sen diyorsan bunlari yitirmemiz icin daha cok zaman var??? sesini kis... kisariz zaten son kullandigin kelimelerde o noktayi isaret ediyor!!! hukukcusu böyleyse fakiri nasil olmaz??? neyse

Bir kere, milliyetcilik milletin degerlerini yaşama ve yaşatma ülküsüdür. Milliyetcilik bir ülkeyi bir ulusu ayakda tutan en büyük iradedir ayni zamanda çagımızın bir gercegidir olmazsa olmazlaridir. Atamizi başarıya ulaştıran ve Laik Cumhuriyeti kuran iradedir. Ayrica Milliyetcilik 5 bin yıllık Türk tarihinin köklerinde vardir...

ama bugün bakiyoruz icinde arap sentezinimi ariyorsun mafyacilik sentezinimi ariyorsun ne ararsan var bir nevi Anti- Türk Anti- Milliyetcilik yapiya dönüsmüs durumda ,, onun ötesinde seriatcilarin muhafızlıgına dönüsmüs durumda... bende bir milliyetci olarak bunlari parmakliyorum.

bakin sayin karabekir ben sana cok degisik bir örnek vereyim madem hukukcusun senin anlayacagini umuyorum ya!! madem milliyetcilik milletin degerlerini yaşama ve yaşatma ülküsüdür o zaman yozgatda milletin degerlerinden olan genelev eve neden saldirildi!! bakin bugün bir italyan gelin tecavüz edildi ve vahsice öldürüldü.. belki bunla bir baglanti kurmayacaksiniz biliyorum belki diyeceksin zaten iki karsi varmis.. ama genede hukukcular ne demek istendigini gayet iyi anlar...

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
bizi bu hakki taniyan yani .Bu kadar celallenmeyi ülkemizin hizla kimligini milli egemenligini milliyetcilik duygularini yitirmesidir!!! bilmem anlata bildimmi,, milliyetciyim,, milliyetci partiyiz diye gecinenlerinde milliyetcilikten uzak olmalaridir.. ama sen diyorsan bunlari yitirmemiz icin daha cok zaman var??? sesini kis... kisariz zaten son kullandigin kelimelerde o noktayi isaret ediyor!!! hukukcusu böyleyse fakiri nasil olmaz??? neyse

Bir kere, milliyetcilik milletin degerlerini yaşama ve yaşatma ülküsüdür. Milliyetcilik bir ülkeyi bir ulusu ayakda tutan en büyük iradedir ayni zamanda çagımızın bir gercegidir olmazsa olmazlaridir. Atamizi başarıya ulaştıran ve Laik Cumhuriyeti kuran iradedir. Ayrica Milliyetcilik 5 bin yıllık Türk tarihinin köklerinde vardir...

ama bugün bakiyoruz icinde arap sentezinimi ariyorsun mafyacilik sentezinimi ariyorsun ne ararsan var bir nevi Anti- Türk Anti- Milliyetcilik yapiya dönüsmüs durumda ,, onun ötesinde seriatcilarin muhafızlıgına dönüsmüs durumda... bende bir milliyetci olarak bunlari parmakliyorum.

bakin sayin karabekir ben sana cok degisik bir örnek vereyim madem hukukcusun senin anlayacagini umuyorum ya!! madem milliyetcilik milletin degerlerini yaşama ve yaşatma ülküsüdür o zaman yozgatda milletin degerlerinden olan genelev eve neden saldirildi!! bakin bugün bir italyan gelin tecavüz edildi ve vahsice öldürüldü.. belki bunla bir baglanti kurmayacaksiniz biliyorum belki diyeceksin zaten iki karsi varmis.. ama genede hukukcular ne demek istendigini gayet iyi anlar...

Efendi Türkler

Yok, anlamaz...Yukarda söylediklerinizden hemen hiçbir şey anlamadım...Hukukçusu böyle serzenişi dışında...

Ben, olayın bu kadar basit olmadığını düşünüp kim yaptı bunu diye büyük harfle sorarken kendime soruyordum ki, cevabını kendiminde bilmediğini belli etmek için...

Bir sürü akıl yürütmede bulundum, herkesi hem şüpheli yaptım hem suçsuz...Bu noktada bir adresim yok demeye getirdim...

Yukardaki yazımda Milliyetçilik adına yapılan bazı yanlışlara değinmiş miyim: Evet. Sinirlenmek bazen iyidir bazen de...Ancak sinirli bir halde genelleme yapmak kötüdür...Yani ki, hem celallenip hem de genelleme yapmayın diyorum...

Hukukçusu böyle serzenişinize bir anlam veremedim...Her ne ise, Yozgat da milletin "değerlerinden olan genel ev" demişsiniz...Merakımı celbetti hangi milletin, nasıl değer dedim kendi kendime...Ama, kusura bakmayın bu değeri veya hangi millet olduğunu araştır/a/mayacağım. Yanlış anlaşılmasın, orada yapılanları haklı bulduğum filan yok, sadece milletin değeri olan geneleve takıldım. Eski adının umumhane olması mı acaba onu bir değer kılıyor yoksa padişahların hareminin bulunması mı...

Bir kadına yapılan tecavüzle suçladığınız kesim arasında da bir ilinti kuramadım...

Ha, şu söylenebilir...Sanırım dün Ahmet Hakan'ı okumuşsunuz...Yani, bazen Türklüğün karalanması için bir takım eylemler yetiyordur ve 301'den çok daha fazla zarar veriyorlardır ha...

Selamlar "Efendi" m...

Gönderi tarihi:

komplo teorileri bazen gün gibi ortada duran faili aklamanın ötesine gitmez. Kim yapmışsa yapmış taşeronu ortadadır. Taşeronların üssü ve merkezide ortadadır.

hani hep şu konulur "memleketimiz karıştırmak isteyen dış güçlerin işi" iyi güzelde. bunların tetikçileride hep bir partiden çıkıyorsa. işin komiği bu partide kendini "memleketimizi karıştırmak isteyen dış güçlerin işi" diye savunuyorsa olan budur dediğim gibi.

Birazda bunların işbirlikçileri kim. Tetikçileri kim. Kim onlara hizmet ediyor. Kim yardımcı oluyor. bunlara bakalım. "memleketimizi karıştırmak isteyen dış güçler" gibi adresi belirsiz noktalara mektup yollamayalım sürekli.

Her olayda bu söylem sıkıyor. Çorum katliamı? Memleketi karıştırmak isteyen dış güçlerin işi. camiye bombayı atan kişi alman, ingiliz değildi. Maraş katliamı "memleketimizi karıştırmak isteyen dış güçlerin işi" cami hoparlörlerinden "ümmeti muhammed cihada" diye çağrı yapanlarda amerikan, italyan falan değildi. Belediye hoparlörlerinden şurada toplanın diye anons yapanlarda. Kanlı Pazar. "Memleketimizi karıştırmak isteyen dış güçlerin işi" valla "kadıköyde kuran-ı kerim'i ateşe verdiler, camilerde toplanın cihada hazır olun" diye sür manşetten bas bas bağıran gazeteler washington post yada le monde değildi. Malatya zirve yayınevi katliamı. "Memleketimizi karıştırmak isteyen dış güçlerin işi" adamların boğazını kesenlerin arasında arap, brezilyalı, irlandalı falan yoktu. Onların cebine harçlık koyan, telefonda onlarla sohbet edenlerin arasındada. Hrant dink suikasti? "Memleketimizi karıştırmak isteyen dış güçlerin işi" vuran italyan değildi. Eline silahı tutuşturan alman değildi, ailelerine para veren parti avusturya dan bir siyasi parti değildi.

Emperyalizmin ne olduğu ve neler yaptığını zaten herkes biliyor. Onun yerli işbirlikçileri tasmalı uşaklarını es geçmek anti emperyalistlik olmuyor.

yok o zaman PKK'dan da bahsetmeyelim. "Memleketimizi karıştırmak isteyen dış güçlerin işi" diyelim olsun bitsin.

bekir. bir adresin yok mu? bravo :). Adamın o ildeki her etkinliğinde en önde yürüdüğü. uyuşturucudan, tacize, gastpan, darpa kadar bir sürü sabıkası olduğu halde yöneticilerinin yanından ayrılmadığı parti zaten adres falan olamaz.

Bu bir çaba mı yanılma mı? Bir siyasi partinin üyeleri kurulduğu günden beri yaptığı şeyi yapıyor. Ancak silahlı saldırganlardan birisi bu sefer kameraya yakalandığı için. En niyetli gazeteler bile "karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası" diyerek geçiştiremiyor. bu sefer da vinci şifresi tadından teoriler başlıyor.

Gönderi tarihi:
Yok, anlamaz...Yukarda söylediklerinizden hemen hiçbir şey anlamadım...Hukukçusu böyle serzenişi dışında...

Ben, olayın bu kadar basit olmadığını düşünüp kim yaptı bunu diye büyük harfle sorarken kendime soruyordum ki, cevabını kendiminde bilmediğini belli etmek için...

Bir sürü akıl yürütmede bulundum, herkesi hem şüpheli yaptım hem suçsuz...Bu noktada bir adresim yok demeye getirdim...

Yukardaki yazımda Milliyetçilik adına yapılan bazı yanlışlara değinmiş miyim: Evet. Sinirlenmek bazen iyidir bazen de...Ancak sinirli bir halde genelleme yapmak kötüdür...Yani ki, hem celallenip hem de genelleme yapmayın diyorum...

Bir kadına yapılan tecavüzle suçladığınız kesim arasında da bir ilinti kuramadım...

Ha, şu söylenebilir...Sanırım dün Ahmet Hakan'ı okumuşsunuz...Yani, bazen Türklüğün karalanması için bir takım eylemler yetiyordur ve 301'den çok daha fazla zarar veriyorlardır ha...

Selamlar "Efendi" m...

bir sürü akil yürütmede bulundum diyorsun tamamda bu anladigim kadar akil yürütmek degilde savunma gibi olmus bir yandan Akp yi sürekli savunmanin yaninda ??? bir yandan belli cetelerin her dönem yaptigi bugünde hic bir degisim göstermeden kaldiklari yerden devam etmelerini??? savunman veya olayi carpitmaya calisman biraz tabiki tuhaf kaciyor... sonra bu kadar net herkesin görebilecegi bir parti binasini istedikleri gibi kullanan baska kimseler varmi?? parti binasindan cikacaksin biryerlere saldiracaksin ve gayet rahat sekilde o parti binasina geri döneceksin.. bunlar yasanmadimi bugün gelinen nokta o günlere tekrar geri dönmeye calismak olmuyormu.. iste bunlari dikkat cekiyoruzki böyle seyler bir daha olmasin elinde satir elinde silah bu ülkenin degerlerini avlama olmasin!!! kafatascilik olmasin,,

o dönemde 80.darbesinde dagilan bu kafalar tekrar canlanmasin tabiiki o dönemde bazilari kendilerini yeni kapi bulmakda da gecikmedi,, o gecikmeyen kafalarda baska bir parti hayranligi noktasinda !!! Danıştaya saldıran kafalar.... yaratti ??? o kafalar ne istiyor faso seriat yeterki faso olsun,, o tetikci ne diye haykirdi basbakana ??? onuda sen bir zahmet ekle!!!

Bu ülkede kadınlar yogun bir şekilde siddete ve saldırıya maruz kalıyor, öldürülüyor ve buna birçok kisve bulunuyor... erkekler kendini hak buluyor???? neden sayin kara bekir madem hukukcusunuz??? bu gücü tetikleyen bir sürü etkenler var öyle degilmi ???? burda milliyetciligi tekrar vurgulaya biliriz öyle halkin degerlerini sahip cikmak!! nasil sahip cikiyor ... yozgatda hayatin darbesini yiyen masum kadinlara,, ortami bozuyorlar diye namus bekciligine bürünerek sokak a iniyor .. ne adina devleti adina,, ülkede genelevleri devletin izniyle calıstırılmiyormu.. evet birileri cok güclü sekilde milli duygulari kullanip terör estirirse birileride kalkip bu cesareti kendinde bulabilir.. nede olsa bunlar natasa...

Efendi Türkler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.