Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İşte muhammede tapmamın sebebi aşağıdaki ayetler

21-Enbiya

98. Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz.

99. Eğer onlar birer Tanrı olsalardı oraya (cehenneme) girmezlerdi. Halbuki hepsi (tapanlar da tapılanlar da) orada ebedî kalacaklardır.

Bu konuda diğer arkadaşlardanda katılım bekliyorum. Ne kadar çok muhammed tapan olursa Allahı daha çık kızdırmış oluruz.

Allah sözünden dönmez nede olsa

Gönderi tarihi:

Bu konu da, daha önce tartışılmış, ancak arkadaşlarımız, cevap verdiklerini iddia edip, cevap vermekten kaçınmışlardı.

2)Kuranın allahı,kendisinden başka ilahlarıda cehenneme atacağını söylüyor. Allah dünyada başka ilahları yok etse idi, kendisinden başka ilah kalmaz,hemde o ilahlara tapınan insanları cehenneme atmasına gerek olmazdı.Peki öyleyse, Allah,kendisinden başka ilahları dünya hayatında niye yok etmiyor,yoksa gücümü yetmiyor?

Kuran'ın Allah'ı ne yaptığını biliyor mu da katakutacığım :D

Bir taraftan demokrat, diğer ilahlara yaşama hakkı tanıyor "iyi olan kazansın" diyor.

Öbür taraftan despot, "diğer ilahlara oy atanları cehennemde kebap yapıcam" diyor.

Bir taraftan Şeytan'a "git tamam kendi seçim kampanyanı düzenle, serbestsin" diyor.

Diğer taraftan "sana oy verenleri ve seni yakıcam" diyor.

Bir taraftan "ben dilemezsem, yaprak bile kıpırdamaz" diyor.

Öbür taraftan "imtahandasınız" diyor.

Bu Allah'ın bütün eylemleri çelişkili yani.

Kafası fazla karışık :stuart:

Yoksa kafası karışık olan, kendi düşüncelerini "Allah'tandır" diye yutturan başka birisi mi :D

*

Şimdi müslüman arkadaşlara soralım bakalım:

İnsan dünyaya imtihan için geldi diyorsunuz.

İslam'daki imtihan mevzusunun neden tiyatrodan başka birşey OLABİLEMEYECEĞİNİ başka yazılarımızda yazdık.

Konumuz şimdi imtihanı tartışmak değil.

Bütün çelişkilerine rağmen imtihanın olduğunu varsayalım.

Biz dinsiziz, kafiriz. Cehnennemi hakettik diyelim. (Buna "varsayım" deniyor, anlamayanlar için)

Bir başkası, putunu kendi yapıp, kendi tapıyor.

Hadi insan "Allah'a duyduğu inanç ve inançsızlıktan dolayı" cehenneme gidiyor. Buna da bişey demiyelim. Naapalım kural öyleymiş diyelim.

Peki kardeşim, cansız bir heykelcik neden cehenneme gönderilir?

O cansız heykelcik de mi çakmış imtahandan? :stuart:

*

Heykel örneğini bilerek verdim.

Kuran'ın Allah'ı cansız taşları da cehenneme atıyor da. :D

Merak ettim yani. Onlar hangi imtihandan çakmışlar.

Kendilerinin ilah yerine konduğundan, kendilerine tapınıldığından haberleri bile yok yani.

Buna rağmen Kuran'ın Allah'ın o cansız taşlara duyulan sevgi ve saygıyı dahi kıskanıp, onlardan intikam alıyor :unsure:

Örneğin ben, ulaşamayacağım bir kıza aşık olsam, aşkımdan delirsem, Sen benim ilahımsın desem, resimlerine assam her yere. Tek düşüncem o olsa.

Kuran'ın Allah'ı benle birlikte o kızı da mı cehenneme atacak?

Benden haberi bile yok kızın!

Tut ki, kız da dinibütün müslüman çıksın, komediye bak şimdi :stuart:

*

Sevgili hoppa,

Kuran'daki bu tür akıl-mantık dışılıkları çarpıcı örneklerle gösterdiğin için çok teşekkürler. Ben bu örneğe şapka çıkartırım. :clover:

Benim daha önce örnek olarak gösterdiğim "aşkımdan haberdar olmayan, tapındığım kız'ın suçu" örneğini pek anlayamaya yanaşmamıştı arkadaşlarımız.

Şimdi sen harika bir örnekle tapınılan kız yerine, tapınılan Muhammed'i koymuşsun. Bakalım ne diyecekler.

21-Enbiya

98. Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz.

99. Eğer onlar birer Tanrı olsalardı oraya (cehenneme) girmezlerdi. Halbuki hepsi (tapanlar da tapılanlar da) orada ebedî kalacaklardır.

Bu konuda diğer arkadaşlardanda katılım bekliyorum. Ne kadar çok muhammed tapan olursa Allahı daha çık kızdırmış oluruz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bu konu da, daha önce tartışılmış, ancak arkadaşlarımız, cevap verdiklerini iddia edip, cevap vermekten kaçınmışlardı.

ALINTI(BrainSlapper @ 04-04-2007, 01:44)

ALINTI(katakuta @ 04-04-2007, 00:13)

2)Kuranın allahı,kendisinden başka ilahlarıda cehenneme atacağını söylüyor. Allah dünyada başka ilahları yok etse idi, kendisinden başka ilah kalmaz,hemde o ilahlara tapınan insanları cehenneme atmasına gerek olmazdı.Peki öyleyse, Allah,kendisinden başka ilahları dünya hayatında niye yok etmiyor,yoksa gücümü yetmiyor?

"KONU;" Tartışılmış ama cevap verilmemiş neyse hasbelkader verelim...

Kime; haksöz,katakuta,hoppa,brain vs vs...

"ALLAH" (c.c.) Şirk koşanı Cehenneme "ATAR". ALLAH c.c. Dünya'da Kendisine şirk koşanları "SIRAYLA" mefta yapıyor,misal; firavun,nemrut,stalin,pol pot vs vs acele yok, bak Dünya hayatında öbür İnsanlara'da "İBRET" olarak gösteriyor seçim İnsanlarda...

Kuran'ın Allah'ı ne yaptığını biliyor mu da katakutacığım

Bir taraftan demokrat, diğer ilahlara yaşama hakkı tanıyor "iyi olan kazansın" diyor.

Öbür taraftan despot, "diğer ilahlara oy atanları cehennemde kebap yapıcam" diyor.

Bir taraftan Şeytan'a "git tamam kendi seçim kampanyanı düzenle, serbestsin" diyor.

Diğer taraftan "sana oy verenleri ve seni yakıcam" diyor.

Bir taraftan "ben dilemezsem, yaprak bile kıpırdamaz" diyor.

Öbür taraftan "imtahandasınız" diyor.

Bu Allah'ın bütün eylemleri çelişkili yani.

Kafası fazla karışık

Yoksa kafası karışık olan, kendi düşüncelerini "Allah'tandır" diye yutturan başka birisi mi

Bir kere kendini "İLAH" diye tanımlayan (haşa) Ölümlü, mesela; firavun,nemrut, vs vs bu durumda (kendinin ölümlü olduğunu bilen) İlahlık taslarsa zaten kendi içinde, sorunlu kendi yaşamı elinde olmayan birinin böyle davranması "ABSÜRD"...

Böyle bir durumu dayatanın peşinden gidenler (uyanamayanlarda) kebap olmayı hak eder bak örnek; (firavun,nemrut) sonra İkaz edilmedikte diyemezler...

Doğru bir tarafta şeytan, ve şürekaları (yaptıkları;hırsızlık,cinayet,yalan,şirk,fuhuş, vs vs) öbür tarafta, "İnananlar"...

Dileyen dilediğini şeçer...

Doğru "ALLAH c.c." dilemezse yaprak bile kıpırdamaz.

Ve " İNSAN;İMTİHANDA"...

Şimdi burada hiç bir "DİN'İ" argüman kullanmadan soracağım; o ilah'lık taslayanlar (haşa) İnsan'ın bir tek "KIL'INI" yaratabilse, idiler ne yaparlardı'ki...

" "Biz insanı imtihan etmek için karışık bir sıvı damlasından yarattık. Bunun için onu işitme ve görme yetenekleri ile donattık." (İnsân, 2).

Kainatı ve İnsanı yaratan "KURALI" koyar...

Bir "KIL" yaratsın şirk koşan yapamaz kendisi "KARIŞIK BİR SIVIDAN YARATILMIŞ" üstelik "KILLI"...

ALINTI(BrainSlapper @ 04-04-2007, 02:05)

Şimdi müslüman arkadaşlara soralım bakalım:

İnsan dünyaya imtihan için geldi diyorsunuz.

İslam'daki imtihan mevzusunun neden tiyatrodan başka birşey OLABİLEMEYECEĞİNİ başka yazılarımızda yazdık.

Konumuz şimdi imtihanı tartışmak değil.

Bütün çelişkilerine rağmen imtihanın olduğunu varsayalım.

Biz dinsiziz, kafiriz. Cehnennemi hakettik diyelim. (Buna "varsayım" deniyor, anlamayanlar için)

Bir başkası, putunu kendi yapıp, kendi tapıyor.

Hadi insan "Allah'a duyduğu inanç ve inançsızlıktan dolayı" cehenneme gidiyor. Buna da bişey demiyelim. Naapalım kural öyleymiş diyelim.

Peki kardeşim, cansız bir heykelcik neden cehenneme gönderilir?

O cansız heykelcik de mi çakmış imtahandan?

İnançsızlar derki her şey "MADDE" dir...

Peki o "CANSIZ,(MADDE) HEYKELCİK'İN" İmtihandan dolayımı, Cehenneme gönderildiğini zanneder İnançsız, bir düşünsün bakalım o heykelciğe tapan "Cehennemde beraberce kebap olurken'ki "PİŞMANLIĞI" bu heykelcikten sebepmi yanıyorum bak beni bu durumdan, kurtasmasını bırak, kendinden bile habersiz demeleri için olmasın sakın...

Demek'ki "MADDE" cansızmış ve BİLİNCİ YOKMUŞ BİRDE "ÖZGÜR İRADESİ"...

ALINTI(BrainSlapper @ 04-04-2007, 04:52)

Heykel örneğini bilerek verdim.

Kuran'ın Allah'ı cansız taşları da cehenneme atıyor da.

Merak ettim yani. Onlar hangi imtihandan çakmışlar.

Kendilerinin ilah yerine konduğundan, kendilerine tapınıldığından haberleri bile yok yani.

Buna rağmen Kuran'ın Allah'ın o cansız taşlara duyulan sevgi ve saygıyı dahi kıskanıp, onlardan intikam alıyor

Örneğin ben, ulaşamayacağım bir kıza aşık olsam, aşkımdan delirsem, Sen benim ilahımsın desem, resimlerine assam her yere. Tek düşüncem o olsa.

Kuran'ın Allah'ı benle birlikte o kızı da mı cehenneme atacak?

Benden haberi bile yok kızın!

Tut ki, kız da dinibütün müslüman çıksın, komediye bak şimdi

Taş'ın "İMTİHAN" olduğunu söylemek (manipule'dir) yani bir nevi çarpıtma, yoksa tütsülü kebap olmasın, hani bazı saunalarda olduğu gibi...

Hepimiz biliriz yanardağ'dan çıkan lavların kuruduğu vakit "TAŞLAŞTIĞINI" yoksa buda bir Mucize olmasın...

Kız "CANLI VE TAŞ DEĞİL" zaten "KURGU" komik, ulaşılamayana "KORUK" dermiş, ulaşamayanlar zaten olay "sanalda";sanal, bir senaryo...

Üstelik "SANALDA BİLE HABERİ YOK,SANAL (KIZIN"...

Sevgili hoppa,

Kuran'daki bu tür akıl-mantık dışılıkları çarpıcı örneklerle gösterdiğin için çok teşekkürler. Ben bu örneğe şapka çıkartırım.

Benim daha önce örnek olarak gösterdiğim "aşkımdan haberdar olmayan, tapındığım kız'ın suçu" örneğini pek anlayamaya yanaşmamıştı arkadaşlarımız.

Şimdi sen harika bir örnekle tapınılan kız yerine, tapınılan Muhammed'i koymuşsun. Bakalım ne diyecekler.

ALINTI(hoppa @ 04-07-2008, 04:54)

21-Enbiya

ENBİYA - 98

İnnekum ve mâ ta’budûne min dûnillâhi hasabu cehennem(cehenneme), entum lehâ vâridûn(vâridûne).

Muhakkak ki siz ve sizin Allah'tan başka taptıklarınız, cehennem yakıtısınız (odunusunuz). Siz, ona girecek olanlarsınız.

21 / ENBİYA - 99

Lev kâne hâulâi âliheten mâ veradûhâ, ve kullun fîhâ hâlidûn(hâlidûne).

Eğer onlar gerçekten ilâhlar olsaydılar, oraya (cehenneme) girmeyeceklerdi. Ve hepsi orada ebediyyen kalacak olanlardır.

( Mesela; firavun,nemrut,taştan heykeller . Eğer onlar ilâh olsaydılar oraya girerler miydi?)...

:stuart:

:lol:

Gönderi tarihi:
"KONU;" Tartışılmış ama cevap verilmemiş neyse hasbelkader verelim...

"Kendi içinde tutarlı" veya "dinen tutarlı" cevaplar verebilecek arkadaşlar bekliyorum.

Muhammed benim allahımdır. İnancım bu.

Şimdi senin allah beni ve "ilah edindiğim Muhammed"i kebap yapacak mı yapmayacak mı?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
"Kendi içinde tutarlı" veya "dinen tutarlı" cevaplar verebilecek arkadaşlar bekliyorum.

Şimdi senin allah beni ve "ilah edindiğim Muhammed"i kebap yapacak mı yapmayacak mı?

Saygılar.

"MUHAMMED" (a.s.v.) "ALLAH" (c.c.) Kulu ve Resulu'dur bu su götürmez gerçektir...

Sanal bir yazışmada üstelik (POLEMİK) olsun diye yazılan "ABSÜRD" bir yazı,yazanı bağlar...

Yazılan veya iddia edilen "KENDİ,İÇİNDE TUTARLI" olması gerekir ben,şöyle dedim,ben şöyle düşünüyorum, de, fakat denil-

en,yazılan her ne ise, kimseyi bağlamaz,alakadar etmez, üstelik Kainat'ın bildiği bir gerçeği "İSLAM TEVHİD DİNİDİR ŞİRK"

kabul etmez, kuralı varken ısrarla falan,filan kem,küm demek "AMELLER;NİYETLERE GÖREDİR" (Hadis) uyarınca kişiyi bağlar...

:lol:

Gönderi tarihi:

Saygılar.

Meseleye Hz. İsa dan başlıyalım.çünkü buu konu Hz. İsa içinde söylenmişti. Ona da benzer iftiralar atıldıydı. Tabi bunlar çarpıtılan gerçekler ve yalanlar olduğu için hakikat yatsıya varmadan ortaya çıktı.nasıl mı :Kuran diliyle bakalım: konuya ilişkin Enbiya süresindeki ayetler şöyledir:

98.Şüphesiz siz ve Allah'tan başka taptıklarınız cehennemin yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz.

99.Eğer onlar ilahlar olsalardı oraya girmezlerdi. Oysa hepsi orada sonsuza kadar kalacaktır.

100.Onlara orada şiddetli inlemeler vardır ve onlar orada duymazlar.

101. Ama Bizden kendilerine güzellik geçmiş bulunanlar; işte, onlar, ondan uzaklaştırılmışlardır.

Şimdi iftiracılar 101. Ayeti atlayarak bulundukları isnatlarında doğrudurlar, ancak 101. Ayet ten anlaşılacağı gibi Hz. İsa ve benzerleri ki peygamber olma şartı da yoktur, cehennemlik olmadıklarını söylemektedir.Dolayısıyla bu tapınmanın peygamberlere bir zararı olmadığı açıktır.ancak kendisine tapınılmasını isteyenler için firavun için geçerli olan cehennemi kendilerine güzellik verilen peygamberler için kullanmak yalancılık ve çarpıtmadır.

Ayrıca: 101.Hakim`in Abdullah bin Abbas (r.a.)`tan rivayet ettiğine göre: "Şüphesiz siz ve Allah`tan başka taptıklarınız cehennemin yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz" (Enbiya, 21/98) mealindeki ayeti kerime indirilince İbnu Zeb`ari: "Güneşe, aya, meleklere ve Uzeyr`e de tapılmıştır. Demek ki bizim ilahlarımızla beraber bütün bunlar da cehenneme atılacaklardır" dedi. Bunun üzerine bu ayeti kerime indirildi.

Ya öyle?

Bir ikinci delil

Allah: "Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve anneni Allah'ı bırakarak iki ilah edinin, diye sen mi söyledin?" dediğinde: "Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz. Eğer bunu söyledimse mutlaka sen onu bilmişsindir. Sen bende olanı bilirsin, ama ben Sen'de olanı bilmem. Gerçekten, görünmeyenleri (gaybleri) bilen Sen'sin Sen." (116)

"Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiç bir şeyi söylemedim. (O da şuydu:) 'Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin.' Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim. Benim (dünya) hayatıma son verdiğinde, üzerlerindeki gözetleyici Sen'din. Sen her şeyin üzerine şahid olansın." (117)

Eğer onları azablandırırsan, şüphesiz onlar Senin kullarındır, eğer onları bağışlarsan, şüphesiz aziz olan, hakim olan Sen'sin Sen." (118)

Allah dedi ki: "Bu, doğrulara, doğru söylemelerinin yarar sağladığı gündür. Onlar için, içinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler vardır. Allah onlardan razı oldu, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur." (119)

Göklerin, yerin ve içlerinde olanların tümünün mülkü Allah'ındır. O, her şeye güç yetirendir. (120)

Şimdi 118 de hz. İsa kendisi için endişe duyuyor mu? İdda edildiği gibi cehennemlik olsa kendisinin de affedilmesini istemez miydi?

Sonuç:hz. İsa ya incili hz. Muhammed e kuranı vermiş, onları peygamber yapmış bunlar onlara verilen güzeliklerdir. Şimdi Allah?ın çelişkide olduğunu söylemek habibim (sevgilim)dediği en çok değer verdiği kendi isminin yanına Muhammed ismini koyduğu birini (kelimei şahadeti kastettim) cehenneme atacak öyle mi?

Çelişkiye gelince peygamber sizi cennete çağırıyor siz se onu cehenneme cağırıyorsunuz. Hemde inanmadığınız bir dinin inanmadığınız cehennemine çağırmakla. Demem o ki cehenneme davetiniz bile samimi değilll. Oysa Allah Rasülü (SAV) hayatını da tehlikeye koyarak sizi (herkesi) cennete çağırırken SAMİMİYDİ?

tutarsız olan tutmadığı dalı tutmuş gibi yapıp sonrada habersiz bırakıp dala ve o dala tutunmaya çalışanlara eziyet edendir

İler tutar yanı yok,iler tutar yanı yok

İhanetin adı yok,ihanetin adı yok

Neylersin ki çember daralmakta

Başım belada... yok yok

Birilerin başı belada...

ben yeniyim farkındasınızdır tutarlı olmasına tutarlıyım da uslup tutmuş mu kararsızım :)

saygılar

Gönderi tarihi:

Saygılar.

Yukarıda bu arkadaşımızın daha önce yazdığı şeylerden yaptığı alıntıları gördüm. Ve gerçekten çarpıtmak mı, yoksa böyle anlamak mı durum çözemedim.

Önce dünyada kendilerine tapılan insanlar yokmuş gibi (firavun, buda, yunan ve roma kültürlerindeki yaşayan tanrılar) Allah cansız nesneleri cehenneme atacakmış gibi saçma sapan şeyler.

Firavun kendisini tanrı ilan etmiştir. Ve halkına kendisine tapınmayı zorunlu kılmıştır. O'da, ona tapanlarda şirk suçu işlemişlerdir kurana göre. Bununda cezası cehennemdir.

Hz. Muhammed kendisininde sıradan bir insan olduğunu söylemiş. kendisine tapılmasına müsade etmemiş. Kimseyi kendisine tapınmaya çağırmamıştır.

Ayetlerde anlatılan şey son derece açık ve basit olduğu halde, bu arkadaşlarımızın böyle anladığını falanda düşünmüyorum ben. Şahan Gökbakar'ın enfes tiplemelerinden birisi vardı Doç. Dr. Orhan Sağıroğlu diye. Bu onun tarzı ancak.

Kendilerini tanrı ilan edenlerde onlara tapanlarda cehenneme gidecektir. Anlatılan bu.

Gönderi tarihi:
Meseleye Hz. İsa dan başlıyalım.çünkü buu konu Hz. İsa içinde söylenmişti. Ona da benzer iftiralar atıldıydı. Tabi bunlar çarpıtılan gerçekler ve yalanlar olduğu için hakikat yatsıya varmadan ortaya çıktı.nasıl mı :Kuran diliyle bakalım: konuya ilişkin Enbiya süresindeki ayetler şöyledir:

.

.

.

ben yeniyim farkındasınızdır tutarlı olmasına tutarlıyım da uslup tutmuş mu kararsızım :)

saygılar

sagol kardeş bunların hakkından senin gibi dinine baglı olanlar gelir
Gönderi tarihi:
sagol kardeş bunların hakkından senin gibi dinine baglı olanlar gelir

dinine bağlı kısmı için teşekkür ederim OSMANLI NEFERİ fakat yazdıklarım yeni şeyler değildir hakkından gelme kısmını ise kabul edemiceğim bu benim için çok iddalı olur

fazla uzaatmayayım tevazu ahlakımız olsun zira ilim ve kudret Allah tandır sen ben hepimiz vesileyiz sadece

:)

Allah'a dayan saye sarıl hikmete râm ol

Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol

Allah'a dayan gâyene tevfikini versin

Kur'an'a sarılmazsan eğer yese düşersin.

negüzel demiş Akif vesselam

Gönderi tarihi:
Kendilerini tanrı ilan edenlerde onlara tapanlarda cehenneme gidecektir. Anlatılan bu.

Anlatılan bu değil.

Ayet apaçık ve net. Kendini tanrı ilan edenler değil, tanrı edinilenler.

Boşuna uğraşmayın, ben cehenneme giderken muhammedide beraber götüreceğim.Kurtuluşu yok.

Aha bakın bir daha yazıyorum.

Gerçek tanrı muhammeddir.ondan başka tanrı yok.

Gönderi tarihi:

Ben üçüncü sınıf söz oyunlarının üstünde durulmasına dahi gerek görmem.

Enbiya suresi Hz Muhammed'den önceki peygamberlerden ve kendisini tanrı ilan eden ve kendisine tapılmasını isteyen insanlardan bahseder. Onların arasındaki farkları anlatı.

Dünyada, binlerce yıl boyunca kendisini tanrı ilan eden insanlar olmuştur. Bilinen en eskisi Stonehenge i inşa eden adamdır. Pers krallarından, firavunlara, hint soylularından yaşayan yunan tanrılarına kadar.

Aynı sure 29. ayet ;

29.Onlardan her kim: "Gerçekten ben, O'nun dışında bir ilahım" diyecek olsa, bu durumda Biz onu cehennemle cezalandırırız. Zalimleri Biz böyle cezalandırırız

Bu arkadaşlarımızın mantığıyla Kuran'ın Hz. İsa'dan cehennemlik olarak bahsetmesi gerekir. Hristiyan inanışına göre İsa üç tanrıdan birisi olduğu için İsa'nında cehennemlik olduğunu söylemesi gerekir. Aksine bizzat Enbiya suresinde İsa'ya rağmen ona böyle şeyler atfedildiğinden bahseder.

Aslında tartışılacak bir tarafta yoktur. Surede anlatılanlarda Ayetin anlattığıda son derece açıktır. Ancak la yı lö yapmak için cımbızlamak. Cımbızladığınıda çarpıtılabilecek kadar çarpıtmak olunca iş gerisi hikaye kalır.

Gönderi tarihi:
Hristiyan inanışına göre İsa üç tanrıdan birisi olduğu için İsa'nında cehennemlik olduğunu söylemesi gerekir.

Hristiyan inançlarını anlamadıgınız belli. Sizin Hristiyan inanç ifadenizi aynen Araplardan duydum. Onlarda anlamıyorlar.

Bahsettiginiz konunun adı ingilizcede "Holy Trinity"dir. Bunun manası 3 tanrı degil. Bütün Hristiyanlar yalnız "1" Tanrıya inanırlar. 3 Tanrıya degil. Hristiyan Dini, Yahudi ve Islam dini oldugu gibi tek Tanrıcı bir dindir. "Holy Trinity" manası bu tek Tanriya 3 açıdan bakmaktır. Yani, bu tek Tanrinin kendisini insanlara nasil gosterdigini ifade eder olarak inanirlar.

ORNEK: Sizin bildiginiz "Guneş" bir tane. a- Bu Guneşi yildiz olarak taniyorsunuz b- ışığından taniyorsunuz c- sicakligindan taniyorsunuz .... ama siz 3 tane Gunes var demiyorsunuz. Yalniz 1 tane Gunes var diyorsunuz.

"Holy Trinity" de ayni kavram.

Gönderi tarihi:
Aslında tartışılacak bir tarafta yoktur. Surede anlatılanlarda Ayetin anlattığıda son derece açıktır. Ancak la yı lö yapmak için cımbızlamak. Cımbızladığınıda çarpıtılabilecek kadar çarpıtmak olunca iş gerisi hikaye kalır.

Ayet açık ve nettir. La'yı lö yapan bellidir. Gramer bellidir. Dil bellidir. Etken ve edilgen fiil ne demektir o da bellidir. Ayette, Kendini ilah ilan edenlerden değil, ilah edinilen şeylerden bahsetmektedir.

Ayrıca Muhammed her surenin şurasına burasına, başka taze malzeme bulamadığı için bozuk plak gibi her yere serpiştirdiği eskilerin masallarını, laf olsun diye anlatmamaktadır. Anlattığı kişileri korkutmak için anlatmaktadır. O hikayeleri anlattıktan sonra Mekkelilere dönüp "Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz. Eğer onlar birer Tanrı olsalardı oraya (cehenneme) girmezlerdi. Halbuki hepsi (tapanlar da tapılanlar da) orada ebedî kalacaklardır." demektedir. Mekkelilerin tapındığı şeyler bellidir. Aralarında kendini ilah ilan etmiş adam yoktur.

Ayet açıktır. Muhammed insanların masallara inanmadığını görünce, sinirlenmiş, masallarına inanmayanları kebab yapmakla tehdit ettiği gibi, benim ilahım sizin ilahlarınızı döver tartışmasına girmiş ve onların ilahlarını da kebap yapmakla tehdit etmiştir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Çelişkiye gelince peygamber sizi cennete çağırıyor siz se onu cehenneme cağırıyorsunuz. Hemde inanmadığınız bir dinin inanmadığınız cehennemine çağırmakla. Demem o ki cehenneme davetiniz bile samimi değilll. Oysa Allah Rasülü (SAV) hayatını da tehlikeye koyarak sizi (herkesi) cennete çağırırken SAMİMİYDİ?

Bir tutarsızlığa verilebilecek en iyi yanıtlardan biri, benzer bir tutarsızlık sunmaktır. Bu bir metoddur. İkinci tutarsızlığı piyasaya sürmüş olmamız, birinci tutarsızlığı kabullendiğimiz anlamına gelmez. İlk tutarsızlığı göstermek için ortaya sürülen bir malzemedir ikinci tutarsızlık.

Bunun örneği ABD'de denenmiştir.

Bir eyalette, kilise ve bazı veliler, biyoloji derslerine "Allah ve yaratılış teorisinin/masalının" da konmasında ısrar etmişlerdir.

Bunun üzerine başka bir grup, biyoloji derslerine "Allah ve yaratılış teorisi/masalı" konacaksa, derslere "Uçan Kurabiye Canavarı ve yaratılış teorisinin/masalının" da konmasında ısrar etmişlerdir.

Sonuçta derslere Allah ve yaratılış teorisi/masalı konmamıştır.

İkinci grubun, "Uçan Kurabiye Canavarı ve yaratılış teorisini/masalını" piyasaya sürmeleri onların, Uçan Kurabiye Canavarına inandığını göstermez.

Onların yaptığı, bir saçmalığa, başka bir saçmalıkla cevap vermektir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Hristiyan inançlarını anlamadıgınız belli. Sizin Hristiyan inanç ifadenizi aynen Araplardan duydum. Onlarda anlamıyorlar.

Bahsettiginiz konunun adı ingilizcede "Holy Trinity"dir. Bunun manası 3 tanrı degil. Bütün Hristiyanlar yalnız "1" Tanrıya inanırlar. 3 Tanrıya degil. Hristiyan Dini, Yahudi ve Islam dini oldugu gibi tek Tanrıcı bir dindir. "Holy Trinity" manası bu tek Tanriya 3 açıdan bakmaktır. Yani, bu tek Tanrinin kendisini insanlara nasil gosterdigini ifade eder olarak inanirlar.

ORNEK: Sizin bildiginiz "Guneş" bir tane. a- Bu Guneşi yildiz olarak taniyorsunuz b- ışığından taniyorsunuz c- sicakligindan taniyorsunuz .... ama siz 3 tane Gunes var demiyorsunuz. Yalniz 1 tane Gunes var diyorsunuz.

"Holy Trinity" de ayni kavram.

Hristiyanlık üç ayrı tanrı tasfir etmiş. Ve üç ayrı tanrıya da inanmaktadır. Bizzat incilde bu üç ilahi güç birer tanrı olarak tasfir edilir. Bu 2000 yıldır hristiyanlığın zayıf karnıdır. Hristiyanlığın tek tanrılı bir din olmasıyla, üç ayrı tanrı varlığını kabulu 2000 yıldır hristiyan dünyasında cevaplananamamış bir çelişkidir.

Senin güneş, yıldır örneğinin ise alakası yoktur. Her biri ayrı birer güneş olarak tanımlanmaktadır.

İsa Mesih'tir ki, ilahi kelamın bedenleşmiş şeklidir yani Tanrıdır. Tıpkı Baba Allah gibi her yerde hazır ve nazırdır; her şeyi bilir her şeye kadirdir. Babasız olarak dünyaya gelip çarmıha gerilmesi ve öldükten sonra yeniden dirilmesi de onun tanrılığının en büyük delilidir. Zira, Baba Allah, insanlara karşı sevgi ve merhametini göstermek, asli günahın yükünden onları kurtarmak için oğlunu insan suretinde onların arasına göndermiştir. İsa Mesih de, Baba Allah gibi, aynı cevherdendir, baba gibi mükemmeldir. Ancak aynı zamanda gerçek bir insandır. (Yuhanna, 1/1,14; Matta, 18/20; Yuhanna, 2/24-25; Matta, 28/61

Hristiyanlık özünde "bir tek tanrı vardır " inancıyla her biri ayrı bir şahsiyet taşıyan "üç tanrı" nın varlığına inanmakla kendisiyle çelişkiye düşmektedir.

Hristiyanlar İsa'ya tapmakta mıdır? Evet tapmaktadır. Ve hatta İsa hristiyanlıkta "baba" dan daha çok tapılan bir kişidir.

İncilde, "baba" da "oğul" da "kutsal ruh" ta üç ayrı tanrı olarak tasfir edilir.

Ama suheyla arkadaşımız incilde yazadan daha iyi bildiği için meseleyi tabi onun dediği doğrudur :)

Gönderi tarihi:
Ayet açık ve nettir. La'yı lö yapan bellidir. Gramer bellidir. Dil bellidir. Etken ve edilgen fiil ne demektir o da bellidir. Ayette, Kendini ilah ilan edenlerden değil, ilah edinilen şeylerden bahsetmektedir.

Ayrıca Muhammed her surenin şurasına burasına, başka taze malzeme bulamadığı için bozuk plak gibi her yere serpiştirdiği eskilerin masallarını, laf olsun diye anlatmamaktadır. Anlattığı kişileri korkutmak için anlatmaktadır. O hikayeleri anlattıktan sonra Mekkelilere dönüp "Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz. Eğer onlar birer Tanrı olsalardı oraya (cehenneme) girmezlerdi. Halbuki hepsi (tapanlar da tapılanlar da) orada ebedî kalacaklardır." demektedir. Mekkelilerin tapındığı şeyler bellidir. Aralarında kendini ilah ilan etmiş adam yoktur.

Ayet açıktır. Muhammed insanların masallara inanmadığını görünce, sinirlenmiş, masallarına inanmayanları kebab yapmakla tehdit ettiği gibi, benim ilahım sizin ilahlarınızı döver tartışmasına girmiş ve onların ilahlarını da kebap yapmakla tehdit etmiştir.

Saygılar.

La'yı lö ve hatta le yapmaktır.

Enbiya suresi peygamberlerden ve kendisini tanrı ilan eden eski insanlardan bahseder.

Nasıl garip bir mantıktırki mekkelilerin taptıkları putlardır o halde ondan bahsediyordur demek. Tabi sureye şöyle bir göz atmak yerine cımbızlamak olunca iş. İslam sadece Mekke'lilere hitap ediyordur öyle ya. Binlerce yıldır, kendilerini tanrı ilan eden krallara tapan, mısırlılar, persler hindular falan okumamaktadır kuranı. İslam hızla buralarda yayılmamıştır. Enbiya Suresi'ndeki binlerce yıldır kendilerini tanrı ilan eden krallara, soylulara tapan milletlere çağrıdır.

Surenin diğer ayetlerinde gayet açık bir şekilde belirtildiği halde. "bakın Allah putları heykelleri cehenneme atacakmış" gibi çarpıtmalar yapmak akıl işi mi? Buna kendiniz inanıyor musunuz ? Hiç sanmıyorum.

Dedim ya Doç Dr. Orhan Sağıroğlu gibi diye. "Madem dünya dönüyor, o halde istanbulda havaya sıçrayınca Edirneye düşmem gerekir" diyordu oda :)

Ya insan bari surenin adına bakar. "Enbiya Suresi" yani "peygamberler suresi". Kendisinden önce gönderilen peygamberler ve onların kavimlerinden bahsetmektedir. Mekke'nin putlarından değil.

Gönderi tarihi:

Hristiyanlık üç ayrı tanrı tasfir etmiş. Ve üç ayrı tanrıya da inanmaktadır. Bizzat incilde bu üç ilahi güç birer tanrı olarak tasfir edilir. Bu 2000 yıldır hristiyanlığın zayıf karnıdır. Hristiyanlığın tek tanrılı bir din olmasıyla, üç ayrı tanrı varlığını kabulu 2000 yıldır hristiyan dünyasında cevaplananamamış bir çelişkidir.

Senin güneş, yıldır örneğinin ise alakası yoktur. Her biri ayrı birer güneş olarak tanımlanmaktadır.

İsa Mesih'tir ki, ilahi kelamın bedenleşmiş şeklidir yani Tanrıdır. Tıpkı Baba Allah gibi her yerde hazır ve nazırdır; her şeyi bilir her şeye kadirdir. Babasız olarak dünyaya gelip çarmıha gerilmesi ve öldükten sonra yeniden dirilmesi de onun tanrılığının en büyük delilidir. Zira, Baba Allah, insanlara karşı sevgi ve merhametini göstermek, asli günahın yükünden onları kurtarmak için oğlunu insan suretinde onların arasına göndermiştir. İsa Mesih de, Baba Allah gibi, aynı cevherdendir, baba gibi mükemmeldir. Ancak aynı zamanda gerçek bir insandır. (Yuhanna, 1/1,14; Matta, 18/20; Yuhanna, 2/24-25; Matta, 28/61

Hristiyanlık özünde "bir tek tanrı vardır " inancıyla her biri ayrı bir şahsiyet taşıyan "üç tanrı" nın varlığına inanmakla kendisiyle çelişkiye düşmektedir.

Hristiyanlar İsa'ya tapmakta mıdır? Evet tapmaktadır. Ve hatta İsa hristiyanlıkta "baba" dan daha çok tapılan bir kişidir.

İncilde, "baba" da "oğul" da "kutsal ruh" ta üç ayrı tanrı olarak tasfir edilir.

Ama suheyla arkadaşımız incilde yazadan daha iyi bildiği için meseleyi tabi onun dediği doğrudur :)

Sayin Cyrano:

Bu konu Hristiyanları bile oldukca şaşırtır. Ben Hristiyan degilim ama konuştugum Hristiyanlarin neye inanip veya inanmadıklarına merak ederim. şurasi muhakkakki, bir çok Hristiyanlar ISA nin Tanrı olduguna inanmazlar. Holy Trinity kavramına inanmazlar. Ama, Holy Trinity kavramına inanan Hristiyanların "Tek Tanriya" inandıkları belli , Incil'e bakınca, kalınlaştırdıgım kelimelerde.

"Hear, O Israel: The LORD our God, the LORD is one." (Deuteronomy 6:4)

"I am the LORD, and there is no other; apart from me there is no God. I will strengthen you, though you have not acknowledged me, so that from the rising of the sun to the place of its setting men may know there is none besides me. I am the LORD, and there is no other." (Isaiah 45:5-6)

""The most important [commandment]," answered Jesus, "is this: 'Hear, O Israel, the Lord our God, the Lord is one."" (Mark 12:29)

"So then, about eating food sacrificed to idols: We know that an idol is nothing at all in the world and that there is no God but one." (1 Corinthians 8:4)

"A mediator, however, does not represent just one party; but God is one." (Galatians 3:20)

"Now to the King eternal, immortal, invisible, the only God, be honor and glory for ever and ever. Amen." (1 Timothy 1:17)

"For there is one God and one mediator between God and men, the man Christ Jesus" (1 Timothy 2:5)

"I charge you to keep this command without spot or blame until the appearing of our Lord Jesus Christ, which God will bring about in his own time-- God, the blessed and only Ruler, the King of kings and Lord of lords, who alone is immortal and who lives in unapproachable light, whom no one has seen or can see. To him be honor and might forever. Amen." (1 Timothy 6:13-16)

Neyse, hoşca kalın.

Gönderi tarihi:

Kuranda sadece müşriklerin değil, onların taptıkları putların da cehenneme atılacaklarının söylendiği çok bilinen bir konudur. "Yakıtı insan ve taş olan ateşten sakının" (Kuran 2/24) Burada taştan kastedilenin putlar olduğu çok bilinen bir konudur. Bütün tefsirciler bunu böyle anlamıştır. Dolayısıyla hoppa da doğru anlamış, Muhammed firavunları filan kastetse, "ilahlık taslayan ve onlara tapanlar" diyecek kadar arapça bilirdi herhalde.

Sanırım insanların kafasında şöyle bir manzara canlandırmaya çalışmış: Taştan putu ortaya koymuşlar, ortalık alev esiyor, insanlar etrafında dövünüp "ah biz niye bu taşa taptıydık!" diye ağlaşıyorlar. Dünyada taptıkları puta lanetler ediyorlar. O da yine aynı dünyada olduğu gibi ifadesiz bir suratla öylece duruyor.

Bu betimlemeden tırsıp tırsmamak insanlara kalmış. Fakat o çağ için insanları korku damarından iyi yakalamış anlaşılan. O çağ ne kelime, bu çağda bile korku egemenliğini oldukça yaygın olarak sürdürüyor...

Gönderi tarihi:
Sayin Cyrano:

Bu konu Hristiyanları bile oldukca şaşırtır. Ben Hristiyan degilim ama konuştugum Hristiyanlarin neye inanip veya inanmadıklarına merak ederim. şurasi muhakkakki, bir çok Hristiyanlar ISA nin Tanrı olduguna inanmazlar. Holy Trinity kavramına inanmazlar. Ama, Holy Trinity kavramına inanan Hristiyanların "Tek Tanriya" inandıkları belli , Incil'e bakınca, kalınlaştırdıgım kelimelerde.

"Hear, O Israel: The LORD our God, the LORD is one." (Deuteronomy 6:4)

"I am the LORD, and there is no other; apart from me there is no God. I will strengthen you, though you have not acknowledged me, so that from the rising of the sun to the place of its setting men may know there is none besides me. I am the LORD, and there is no other." (Isaiah 45:5-6)

""The most important [commandment]," answered Jesus, "is this: 'Hear, O Israel, the Lord our God, the Lord is one."" (Mark 12:29)

"So then, about eating food sacrificed to idols: We know that an idol is nothing at all in the world and that there is no God but one." (1 Corinthians 8:4)

"A mediator, however, does not represent just one party; but God is one." (Galatians 3:20)

"Now to the King eternal, immortal, invisible, the only God, be honor and glory for ever and ever. Amen." (1 Timothy 1:17)

"For there is one God and one mediator between God and men, the man Christ Jesus" (1 Timothy 2:5)

"I charge you to keep this command without spot or blame until the appearing of our Lord Jesus Christ, which God will bring about in his own time-- God, the blessed and only Ruler, the King of kings and Lord of lords, who alone is immortal and who lives in unapproachable light, whom no one has seen or can see. To him be honor and might forever. Amen." (1 Timothy 6:13-16)

Neyse, hoşca kalın.

Suheyla biz "senin konuştuğun hristiyanların" neye inandıklarından bahsetmiyoruz. Biz hristiyanlığın 2000 yıllık temel çelişkisinden bahsediyoruz. Biz hristiyanlığın inancından bahsediyoruz.

Roma Hristiyanlığı (katoliklik, protestalık katolikliğin reform edilmiş halidir) İsa'nın ölümünden yüzlerce yıl sonra oluşmuş bir dindir. Hristiyanlık islam gibi, emirleri, kuralları, yapısı kitabı mukaddesinde yazan, peygamberi tarafından iletilen bir din değildir. üç (veya dört) incil "anı" tarzında yazılan eserlerdir. Batı hristiyanlığı din adamlarının yorumları üzerine inşa edilmiş bir dindir. En başta Aziz Pavlus olmak üzere.

Hades'e , Dis'e, Janus'a, Corona'ya, Venuse'e, Neptun'e tapan romalılar hepsine alternatif olarak İsa'ya tapmaya başlamışlardır. Romalıların evlerindeki tanrılarının heykellerinin yerini, İsa'nın heykelleri almaya başlamıştır. Peki bu nasıl olmuştur, Aziz Pavlus başlangıcında sadece Yahudiler'in geçtiği bir din olan Hristiyanlığa pagan sembollerini ve değerlerini sokarak evrensellik kapılarını açmıştır. Yani Aziz Pavlus İsa'nın öğretilerini koyu pagan romalılar ve yunanlıların kabul edeceği, İsa'yı ise tapındıkları tanrıların alternatifi olacak bir şekle sokmuştur.

İsa hristiyanlığa göre bir tanrı değilde neden hristiyanlar isa ikonaları ve heykelleri önünde dua ediyorlar, ondan niyaz ediyorlar ? İsa tanrı değilse ne bekliyorlar ondan. Neden aç kalan İsa'ya yalvarıyor ?

Ne farkı vardır yüzyıllar boyunca hades, venus, janus, dis heykelcikleri önünde dua eden paganlardan isa heykeli önünde dua eden batı hristiyanlarının. Ne değişmiştir romalılar için. Diğer tanrılarının heykelcikleri gitmiş, yerine İsa heykelcikleri gelmiştir.

Batı hristiyanlığı "çok tanrılılık" eleştirilerini tabiki kabul etmez. Ancak kendi içinde 2000 yıldır tartışır bu çelişkiyi. Dışarıya karşıda net bir cevap veremez.

Batı kültüründe tanrılar doğa üstü güçlere sahip insanlardır. İsa'nın Pavlus tarafından romalılara sunuluş biçiminin diğer roma ve yunan tanrılarından hiçbir farkı yoktur. Zeus'un oğlu Herkül'le, Hera'nın oğlu Ares'le, Ra'nın oğlu Firavun'la, Tanrının oğlu İsa arasında bir fark yoktu romalılar için. Binlerce yıldır, tanrılar ve onların oğulları olan diğer tanrılara tapanların önüne, İsa tanrının oğlu tanrı olarak sunuldu.

Kalkıp şimdi batı hristiyanlığının nasıl pagan dinlerin sembolleri ve inançlarını kapsayarak evrenselleştiğini anlatma ihtiyacı duymuyorum. Zira National Geographiç'in üç bölümlük çok güzel bir belgeseli var.

Doğu hristiyanlığı olan Ortodoks'lukta ise (ortodoks kelimesi öze bağlı olmayı ifade eder) İsa daha geri planda, tanrı daha ön plandadır.

Biz hristiyanlığın kuduste doğduğu halinden bahsetmiyoruz. Batı hristiyanlığının nasıl yaşadığından bahsediyoruz bu dini.

Aziz Pavlus, romalıların yüzlerce görünmeyen tanrısı varken yeni bir alternatif tanrı ortaya koymanın pek işe yaramıyacağını bildiği için İsa'yı insanlar arasında yaşıyan bir tanrı olarak sunmuştur Romalılara.

Gönderi tarihi:
Kuranda sadece müşriklerin değil, onların taptıkları putların da cehenneme atılacaklarının söylendiği çok bilinen bir konudur. "Yakıtı insan ve taş olan ateşten sakının" (Kuran 2/24) Burada taştan kastedilenin putlar olduğu çok bilinen bir konudur. Bütün tefsirciler bunu böyle anlamıştır. Dolayısıyla hoppa da doğru anlamış, Muhammed firavunları filan kastetse, "ilahlık taslayan ve onlara tapanlar" diyecek kadar arapça bilirdi herhalde.

Sanırım insanların kafasında şöyle bir manzara canlandırmaya çalışmış: Taştan putu ortaya koymuşlar, ortalık alev esiyor, insanlar etrafında dövünüp "ah biz niye bu taşa taptıydık!" diye ağlaşıyorlar. Dünyada taptıkları puta lanetler ediyorlar. O da yine aynı dünyada olduğu gibi ifadesiz bir suratla öylece duruyor.

Bu betimlemeden tırsıp tırsmamak insanlara kalmış. Fakat o çağ için insanları korku damarından iyi yakalamış anlaşılan. O çağ ne kelime, bu çağda bile korku egemenliğini oldukça yaygın olarak sürdürüyor...

Tabi okumak yeterlidir bildirilip bildirilmediğini anlamak için.

Onlardan her kim: "Gerçekten ben, O'nun dışında bir ilahım" diyecek olsa, bu durumda Biz onu cehennemle cezalandırırız. Zalimleri Biz böyle cezalandırırız Enbiya Suresi 29

"25.Senden önce hiçbir elçi göndermedik ki, ona şunu vahyetmiş olmayalım: "Benden başka İlah yoktur, öyleyse Bana ibadet edin."

34.Senden önce hiçbir beşere ölümsüzlüğü vermedik; şimdi sen ölürsen onlar ölümsüz mü kalacaklar?

Yani daha öncek,i ayetlerde kimlerden bahsedildiği çok açık bir şekilde anlatılmış.

Artı enbiya suresi daha önce peygamber gönderilen kavimlerden bahsetmektedir. Yahudi kavimlerinden, mekkelilerden değil. Ayetlerde açık ve seçik olarak kendilerini tanrı ilan eden insanlardan bahsedildiği halde. Cansız varlıklardan putlardan bahsedildiği iddia etmek saçmalığı aşan birşey olur.

Gönderi tarihi:

21/98 ayetinin arapçasında: "İnneküm ve ma ta'büdune min dunillahi" ifadesi var. Bu, "siz ve allahtan aşağı olan taptığınız her ne varsa" demektir. Taş, tahta, insan, allahtan başka tapılan her ne varsa hepsi... Biz "tapılan insanlar değil, sadece taştan putlar cehenneme atılacak diyor" desek, yapılan savunmanın bir anlamı olurdu. Öyle oluyor ki, konu saptırılıp polemikle işim içinden sıyrılınmaya çalışılıyor. Kimsenin saçma bulmasıyla görüşler saçma olmaz. Anlam son derece açık ve seçik. Bu kadar açık gerçekleri sadece kutsamacı, revizyoncu ve aklayıcı paklayıcı "cici din"ciler görmemeyi başarabilir...

Sonuç olarak insanlardan öfkesini alamayıp taptıkları canlı cansız nesnelere de öfkelenen, tüm dünyayı kendi ekseninde görmek isteyen saplantılı bir zihnin ürettiği garip ifadeler...

Gönderi tarihi:
Hades'e , Dis'e, Janus'a, Corona'ya, Venuse'e, Neptun'e tapan romalılar hepsine alternatif olarak İsa'ya tapmaya başlamışlardır. Romalıların evlerindeki tanrılarının heykellerinin yerini, İsa'nın heykelleri almaya başlamıştır. Peki bu nasıl olmuştur, Aziz Pavlus başlangıcında sadece Yahudiler'in geçtiği bir din olan Hristiyanlığa pagan sembollerini ve değerlerini sokarak evrensellik kapılarını açmıştır. Yani Aziz Pavlus İsa'nın öğretilerini koyu pagan romalılar ve yunanlıların kabul edeceği, İsa'yı ise tapındıkları tanrıların alternatifi olacak bir şekle sokmuştur.

İsa hristiyanlığa göre bir tanrı değilde neden hristiyanlar isa ikonaları ve heykelleri önünde dua ediyorlar, ondan niyaz ediyorlar ? İsa tanrı değilse ne bekliyorlar ondan. Neden aç kalan İsa'ya yalvarıyor ?

Aynı gidişat İslam için de geçerli. Yukarıdaki ifadeyi uyarlıyorum:

Lat'a, Uzza'ya, Menat'a tapan Araplar hepsine alternatif olarak görünmez bir ilaha tapmaya başlamışlardır. İlah görünmez olunca da, Arapların putlarının yerini, görünmez ama tasarrufu öldükten sonra da devam eden kutsal evliya ruhları almıştır. Peki bu nasıl olmuştur, başlangıçta sadece Arapların geçtiği bir din olan İslama yerel Şaman ve Zerdüşt sembolleri sokarak evrensellik kapılarını açmışlardır. Türbeler, yatırlar tanrıların alternatifi olacak bir şekle sokulmuştur.

Evliyalar tanrı değil de neden müslümanlar türbelere adak adayıp kurban kesiyorlar, neden muhtaç olan evliyaya yalvarıyor?

Gönderi tarihi:

evliyacılık, türbecilik islamın kurumsal inanışları değildir. Paganizm islama kurumsal olarak dahil olmamıştır. Ancak müslüman coğrafyalarda islamla beraber paganist geleneklerini sürdüren toplumlar vardır. Afrikada müslüman olduğu halde, atalarının tanrılarını temsil eden heykelleri kutsal sayan toplumlar vardır. Ama islamiyet bunu yine putperestlik olarak görür.

Bir dine inananların gelenekeksel pagan inançlarındanda vazgeçmemesi başka bir şeydir.

O dinin geleneksel pagan inanışları kabul etmesi başka bir şeydir.

İslam ölülerden medet ummayı kabul ediyor mu? Hayır. Hiçbir kafa karışıklığı yaratmayacak şekilde bunun hurafe olduğunu, batıl olduğunu söylüyor. Kurumsal olarak tavrında bir değişiklik yok. Ve hatta gidin o türbelerdeki insanlarla konuşun hepsi hurafe olduğunuda gayet iyi bilmektedir aslında. Ama batıl inançların Nasrettin Hoca'nın "ya tutarsa" sı gibi bir etkisi vardır. İnsanlar televizyonlarda hergün düzenbaz cincilerin büyücülerin milleti nasıl dolandırdığını izler, ayıplar. Ama yine gider cinciye. Ya da binlerce kişiyi dolandıran, aylarca haberlerde gazetelerde insanları nasıl dolandırdığı ayrıntılarıyla anlatılan Banker Kastelli cezaevinden çıktıktan sonra yine binlerce kişinin parasını ona yatırmak için sıraya girmesi gib.

Fakat bir dinin bunları kabul etmesi ve kendi bünyesine dahil etmesi başka bir şeydir. Hristiyanlık İsa'nın öğretilerinin Roma pagan inanışına uyarlanmasıyla doğdu ve kitleselleşti. İsa'nin kilisesi yoktu, papazları, kardinalleri, psikoposları yoktu. Hristiyanlık insanları tanrılaştıran batı pagan kültürünün etkisindedir. Vatikan'la Roma Pantheon'un ne farklı vardır biçimsel olarak. Pantheon rahiplerinin onayı ve kutsamasıyla göreve başlayan Roma Konsulleri, hristiyanlıktan sonra Vatikan'ın onayı ve kutsamasıyla göreve başladı. Daha sonra krallar.

Türbeler yatırlar vsler dediğim gibi islam tarafından hiçbir zaman kabul görmemiştir. İslam yayılırken, toplumların lokal inanışlarına karşı net bir tavır ve reddiye ile yayılmıştır.

Artı islamiyet doğduğu günden sonra çok hızlı yayılmış Hz Muhammed sağken bile afrika ve asya kıtasında ilerlemiştir. Bu süreç hristiyanlık gibi yüzlerce yıla yayılmış bir süreç değildir.

Gönderi tarihi:
21/98 ayetinin arapçasında: "İnneküm ve ma ta'büdune min dunillahi" ifadesi var. Bu, "siz ve allahtan aşağı olan taptığınız her ne varsa" demektir. Taş, tahta, insan, allahtan başka tapılan her ne varsa hepsi... Biz "tapılan insanlar değil, sadece taştan putlar cehenneme atılacak diyor" desek, yapılan savunmanın bir anlamı olurdu. Öyle oluyor ki, konu saptırılıp polemikle işim içinden sıyrılınmaya çalışılıyor. Kimsenin saçma bulmasıyla görüşler saçma olmaz. Anlam son derece açık ve seçik. Bu kadar açık gerçekleri sadece kutsamacı, revizyoncu ve aklayıcı paklayıcı "cici din"ciler görmemeyi başarabilir...

Sonuç olarak insanlardan öfkesini alamayıp taptıkları canlı cansız nesnelere de öfkelenen, tüm dünyayı kendi ekseninde görmek isteyen saplantılı bir zihnin ürettiği garip ifadeler...

:clover:

Saygılar.

Gönderi tarihi:

98.Gerçekten siz de, Allah'ın dışında taptıklarınız da cehennemin odunusunuz, siz ona varacaksınız.

99.Eğer onlar (gerçek) ilahlar olsalardı, ona girmeyeceklerdi. Oysa onların tümü içinde temelli kalıcıdırlar.

100.Orda kendileri için, 'kemikleri çatırdatan inlemeler' vardır. Onlar orda işitmezler de. (cansız varlıklardan bahsediliyor dimi burada)

101.Ama Bizden kendilerine güzellik geçmiş bulunanlar; işte, onlar, ondan uzaklaştırılmışlardır

102.Onun uğultusunu bile duymazlar. Onlar nefislerinin arzuladığı (sayısız nimet) içinde ebedi kalıcıdırlar

bir ilkokul çocuğunun önüne koysam şunu. Oku bakalım afacan ne anlam çıkardın bundan desem. Burada bahsedilen ne desem. İlkokul çocuğu tek seferde anlar ve söyler. Bir ilkokul çocuğunun zekası bile burada insanlardanmı, cansız varlıklardan mı bahsedildiğini çözmeye yeter.

Desekki, o çocukta la yı lö yapmaya çalışır. Yok çocuklar bilmez öyle şey. Ne la yı lö yapmaya uğraşırlar. Ne açık ve seçik bir şeyi çarpıtmak için uğraşırlar. Ne arapça bilmeden arapça tercümanlığa, ingilizce bilmden ingilizce tercümanlığa soyunurlar.

Peygamberleri anlatan bir surede. Defalarca kez kendilerini tanrı ilan edenlerden bahsedilen bir surede. cümle cımbızlayıp faraziyeler üretmek. Başkada bir şey değil.

Bu surenin adı nedir? Enbiya. Anlamı nedir Peygamberler. Neyi anlatır bu sure. Gerçek peygamberleri ve kendilerini tanrı ilan kralları insanları. Kimlerden bahseder kendilerini tanrı ilan eden insanlara tapan kavimlerden.

Kendilerini tanrı ilan eden insanlardan bahsedildiği bir surede. "Sizde Allah dışında taptıklarınızda cehenneme gidecektir" ifadesinden putlar heykeller sonucunu çıkarmak. Gerçekten bravo. Hayatında bir kez kitap okuyan insan bile önce kitabın konusuna bakar. Neyi anlattığına bakar. O bölümün kime yönelik olduğuna bakar.

Akıl, izan.

**************** :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.