Φ NICLENO Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 İzmir Selma Yiğitalp Lisesinde ders cıkışında bir ögrenci edebiyat ögretmeni HÜLYA TOKER'E ''Ülkemiz nereye gidiyor,cumhuriyet degişecek mi ?'' diye sordu.Hülya hanım da bunun üzerine 'Biz Kemalist ögretmenler bu kürsülerde olduğumuz sürece, cumhuriyet rejimi degişmiyecektir' diye cevap verdi...Sen misin bunu diyen. Öğrenci velisi bunu İzmir Milli Egitim İl Müdürlüğüne ihbar etti..Ve ögretmen hakkında soruşturma acıldı....AYRINTILAR VATANDAN MUSTAFA MUTLUNUN YAZISINDA.......... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Haydiii,özellikle hukukçu arkadaşlarımıza sormak lazım bu konuyu..Birinin bu kelimeleri kullanması suç mu ?var mı bunda apayrı bir incelik?Bu soruşturmada ki gerekçeler neler olabilir? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Sayın ftoyd "düşünce suç değildir" diyenlere bunu sormak gerekir asıl.Aslında bu AKP iktidarı ile birlikte, senelerdir uygulanan yıldırma politikalarından biridir.Bunu zaman zaman diğer başlıklarda da yazdım .Yeniden yazmak gereği duyuyorum.Bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsan önce maliyeyi ,sonra milli eğitimi ele geçireceksiniz.Özellikle milli eğitimde bu hükümete gelene kadar böyle bir kadrolaşma görülmemiştir.Adamlar işi kuralına göre oynuyorlar.O kadar çok örnek biliyorum ki bu konuda.Kendi fikirlerine uymayan öğretmenler hakkında açılan- düzmece nedenlerle-soruşturmalar ve buna bağlı açılan davalar.Bu davalar kazanılıp o öğretmen görevine iade edilse bile ;tekrardan uydurulan bahanelerle açılan yeni soruşturmalar.Türkiye'nin sanırım bunları da yaşaması gerekiyor.Bu ülke tamamen dibe vurmadan adam olamayacak galiba.Tabi tekrardan ayağa kalkma şansı kalırsa. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 sayin gelincik bu iktidara gelinceye kadar boyle kadrolasma gorulmedi diyorsun bende acaba diyorum ders sirasinda uyudunmu yoksa ) ulkede her hukumet doneminde kadrolasmalarin haddi hesabi yoktur haa AKP doneminde neden bukadar cok goze carpiyor cunku AKP dinci bir parti ve genelde basin ve medya ve diger kurumlar yaptigi en ufak bir hatayi goz onune seriyor .. diger iktidar partileri ise daha cok laiklik ayaklarina yatipta saman altindan su yurutuyorlardi simdi AKP yaptiklarinin cezasini er yada gec cekecektir peki ya diger partiler onlar halen kaymak yemeye devammi edecekler.. Bana gore turkiyedeki butun gelmis gecmis tum iktidar partileri yargilanmalidir Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Sayın ftoyd "düşünce suç değildir" diyenlere bunu sormak gerekir asıl.Aslında bu AKP iktidarı ile birlikte, senelerdir uygulanan yıldırma politikalarından biridir.Bunu zaman zaman diğer başlıklarda da yazdım .Yeniden yazmak gereği duyuyorum.Bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsan önce maliyeyi ,sonra milli eğitimi ele geçireceksiniz.Özellikle milli eğitimde bu hükümete gelene kadar böyle bir kadrolaşma görülmemiştir.Adamlar işi kuralına göre oynuyorlar.O kadar çok örnek biliyorum ki bu konuda.Kendi fikirlerine uymayan öğretmenler hakkında açılan- düzmece nedenlerle-soruşturmalar ve buna bağlı açılan davalar.Bu davalar kazanılıp o öğretmen görevine iade edilse bile ;tekrardan uydurulan bahanelerle açılan yeni soruşturmalar.Türkiye'nin sanırım bunları da yaşaması gerekiyor.Bu ülke tamamen dibe vurmadan adam olamayacak galiba.Tabi tekrardan ayağa kalkma şansı kalırsa. Bu cümleye katılmamak elde değil..Nasıl da bu kadar duyarsız ve gündem bu kadar yoğunken,sadece aklı dizilerde ,magazinde ,şarkıcı yarışmalarında olan bir halk olduk.. etrafımda durmadan insanları gözlemliyorum da ,en başta ailemi akrabamı komşumu,ilgilendikleri konulara bakıyorum da ve bizleri sadece dinleyip "ya vah şöyle mi böyle mi"bir anlık düşünüp sonra saniyede tekrar dizisi,magazini başına oturan ve umursamaz olanları...Dediğiniz gibi illa dibe vurmak lazım heralde...Koca Osmanlıdan yıllarla,uğraşa uğraşa,bölmek için ellerinden geleni yapa yapa,en önemlisi de kültürü boza boza, Rabbim Atatürk e nasip etti de yanında savaşanlarla şu kadarcık alanı zor kurtardık, şu ufacık alanın bile gücü karşısında büyümesin ve yıkılsın diye ne yapacaklarını şaşırdılar.Ya bu kadar oyuna ve bu oyunlara gelenlere pes diyorum..Özellikle ve özellikle Atatürk hayattayken bir çok konuda ant içen nice gençliği merak ediyorum..Hadi bizler yani yaşım 30 a yaklaşırken ve Almanya da doğduğumdan bunca yabancı ürüne,sömürü ürünlerine çocuk yaşta alışarak büyüdük,Türk malı kullanmaya ve gelişmeye,bu ülkeyi geliştirmeye ant içenler nerde.. 1926 nın ant içenleri özellikle nerde..Naptılar bizlere..ben okudukça geldiğimiz noktaya hayret ediyorum,tarihe baktıkça insan aklı almıyor bu kadar kısa sürede geldiğimiz noktaya..Ya bu yaşlılarımız nerde... Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Sevgili Floyd; Yaşlılarımız nerde diyorsun...Merak etme ,buradayız ve kanımızın son damlasına kadar da laik demokratik cumhuriyetimizi . ilke ve inkılaplarımızı korumak azmindeyiz. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Sevgili Floyd; Yaşlılarımız nerde diyorsun...Merak etme ,buradayız ve kanımızın son damlasına kadar da laik demokratik cumhuriyetimizi . ilke ve inkılaplarımızı korumak azmindeyiz. Yanınızdayız efendim... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 sayin gelincik bu iktidara gelinceye kadar boyle kadrolasma gorulmedi diyorsun bende acaba diyorum ders sirasinda uyudunmu yoksa ) ulkede her hukumet doneminde kadrolasmalarin haddi hesabi yoktur haa AKP doneminde neden bukadar cok goze carpiyor cunku AKP dinci bir parti ve genelde basin ve medya ve diger kurumlar yaptigi en ufak bir hatayi goz onune seriyor .. diger iktidar partileri ise daha cok laiklik ayaklarina yatipta saman altindan su yurutuyorlardi simdi AKP yaptiklarinin cezasini er yada gec cekecektir peki ya diger partiler onlar halen kaymak yemeye devammi edecekler.. Bana gore turkiyedeki butun gelmis gecmis tum iktidar partileri yargilanmalidir Ders te uyumadım sn.yakişikli. Eğer milli eğitim içinde tanıdığınız , bildiğiniz insanlar mevcut değilse ezbere konuşmamanızı tavsiye edeceğim. Bu konuda oldukça geniş bir çevrem ve milli eğitimde düzmece açılan soruşturma ve davalarla ilgili oldukça da fazla bilgi sahibiyim.Yazımda basından öğrendiğim konusunda da bir bilgi , yazmış değilim zaten. Ve diğer partilerin , bunu , yapmadığını da idda etmiş değilim.Sadece bu iktidar zamanında yapılan , şimdiye kadar görülmemiş düzeyde olan kadrolaşmadan sözettim. Üstelik "sen" değil "siz" sizinle bir samimiyetimiz olduğunu sanmıyorum. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2008 Ders te uyumadım sn.yakişikli. Eğer milli eğitim içinde tanıdığınız , bildiğiniz insanlar mevcut değilse ezbere konuşmamanızı tavsiye edeceğim. Bu konuda oldukça geniş bir çevrem ve milli eğitimde düzmece açılan soruşturma ve davalarla ilgili oldukça da fazla bilgi sahibiyim.Yazımda basından öğrendiğim konusunda da bir bilgi , yazmış değilim zaten. Ve diğer partilerin , bunu , yapmadığını da idda etmiş değilim.Sadece bu iktidar zamanında yapılan , şimdiye kadar görülmemiş düzeyde olan kadrolaşmadan sözettim. Üstelik "sen" değil "siz" sizinle bir samimiyetimiz olduğunu sanmıyorum. sayin gelincik siz yada sen benim icin farketmez ki sizinle bir samimiyetim oldugunu soyledigimi hatirlamiyorum nereden cikardin simdi sen yazinca samimi oluyoruz allah allah ne gunlere kaldik insanlar her kelimenin altinda laf aramaya baslar oldu biri kalkar cobanla oyum bir olmaz der digeri kalkar sen degil siz diye hitap edeceksiniz der kendinizi dev aynasinda goruyorsunuz sanirim kusura bakmayin ama ben saygi sinirlarini simdiye kadar asmadim ve kimseye karsida laubalik yapmadim istesenizde boyle bir terbiyesizlikte bulunmam millette bir komplekstir aldi basini gidiyor... milli egitim sanki daha once cok iyimiydide simdi bozuldu... ayrica turkiyedeki egitim duzeyide gozler onunde Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Haydiii,özellikle hukukçu arkadaşlarımıza sormak lazım bu konuyu..Birinin bu kelimeleri kullanması suç mu ?var mı bunda apayrı bir incelik?Bu soruşturmada ki gerekçeler neler olabilir? Üzerime alınsam ayıp olmaz değil mi? Kaç tane hukukçu bu formda vardır bilmiyorum ama tartışma etiğini koruyalım. Haydiii gibi bir sesleniş hoş değil...Gelelim meseleye; Ben evvela bir kaç hukuki kaideye değineyim. -Bir memurun hakkında yapılan ceza yargılamasından beraat etmesi idari ceza verilmesine engel değildir. -Soruşturma açılmasına ise hiç engel değildir. Yani, suç işlemeseniz dahi hakkında soruşturma açılabilir. Nihayetinde amiriniz vermiş olduğu bir işi yapmamanız dahi idari soruşturma açılması için mümkündür. -Mesai saati dışında yapılan bir eylemden soruşturma açılabilinir mi? Evet açılabilinir. Basit örnek, bir mobilyacıdan cumartesi günü aldığınız malın bedelini ödemediğiniz ve size haciz kararı geldiğinde idare, hakkınızda soruşturma açabilir. -Kişinin hakkında soruşturma açılması için suç işlenmesi, emirlere riayet edip etmemesi önemli değildir. Hiç bir şey yapmasanız dahi hakkınızda soruşturma açılabilinir ancak savunmanız alınmadan ceza verilemez. -Yani ki, soruşturma açılması yasal ancak etik değildir. Gelelim meselenin başka bir boyutuna; Türkiye'de birçok kavram farklı kesimler ve hatta bazen aynı kesimler tarafından farklı olarak algılanabilmektedir. Kemalizmi bir kesim; baskıcı, jakoben, tutucu bir anlayış olarak görmekte iken bir kesim Atatürkçülükle eşit olarak düşünmektedir. Konunun ayrıntısını bilmiyorum. Eğer öğretmenin cevabı sadece yukardaki ise bir ceza verilmeyeceği gibi, ben hakkında idari soruşturma başlatılan öğretmenin yerinde olsam manevi tazminat davası açardım. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda görevli bir öğretmen arkadaşım bir öğrencinin alnına tebeşiri değdirerek çocuğa uyarıda bulunmuş. Ben, değdirme diyorum da O, öyle söylediği için diyorum. Çocuk, babasının yanına; babası doktora, ardından hem Milli Eğitime şikayet hem de Savcılığa suç duyurusu. Çocuğun, elinde doktor raporu. Savcıdan, ceza davası ve 9 ay hapis erteleme. Okuldan sürgün...Arkadaşım, yalan söylemeyeceğini düşündüğüm/olay karşısında umduğum biri. Ayrıca Din Kültürü öğretmeni. Olay tam olarak nasıl gelişti bilmiyorum ve ben arkadaşıma inanmak istiyorum. Bazen, gerek öğrenci velisinin şikayeti ve gerekse öğrencinin veliye durumu nasıl aksettirdiği önem arzediyor. Yukardaki olay dikkate alındığında birşey söylemek lazım. Adam, bacağından bıçaklanıyor ve 9 ay hapis almıyor. Milli Eğitimle ilgili konularda hem adalet hem de Milli Eğitim hassas davranıyor. Doğru mu?DEĞİL. Ama, torpil yok kemalistler tasfiye ediliyor filan demeden önce olayın bir de özünü ve gerçeklik boyutunu incelem lazım. Selamlar ile... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Üzerime alınsam ayıp olmaz değil mi? Kaç tane hukukçu bu formda vardır bilmiyorum ama tartışma etiğini koruyalım. Haydiii gibi bir sesleniş hoş değil...Gelelim meseleye; . . . Doğru mu?DEĞİL. Ama, torpil yok kemalistler tasfiye ediliyor filan demeden önce olayın bir de özünü ve gerçeklik boyutunu incelem lazım. Selamlar ile... "Haydiii gibi bir sesleniş hoş değil" Biraz tepkimi(gündem ve forum ortamında tepkilerimiz biraz abartılı oluyor sanırım) nasıl vereceğimi şaşırsam da bu konuda kesinlikle haklısınız..Kusura bakmayın lütfen.. Onun dışında verdiğiniz bütün bilgiler için de teşekkür ederim.. Selamlar, Saygılar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Atatürk bir ulusalciydi.Bugünlerde ise Türkiyede bir ulusalci avi baslatildi. Emniyet Genel Müd.nün gecen yil hazirladigi bir brifingte"ULUSALCILIK TERÖRLE MÜCADELEDE EMNIYETIN TAKIP ETMESI GEREKEN FAALIYETLER"arasinda yer almis.(29 mart 2008 MILLIYET) Dikkat edin dincilik tekkecilik falan degil, ulusalcilik! Bunun anlami basinda ulusal sözcügü bulunan hersey suc kapasamindadir,Örnegin;23 Nisan ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI. Ulusalcilar kimlerdir?Genelde ülkesini sevenler,Atatürkcüler,Bagimsizlik sevdalilari.SEVR KARSITLARI. Karsi olanlar kimler?Bunlari yazmamin bir nedeni yok cünkü kimlerin karsi oldugu zaten ortada.SEVR karsitlarinin karsitlari ULUSALCILARIN karsisinda olanlardir. ABD Disisleri bakani RICE ve Grossman AKP hükümetine"ULUSALCI YÜKSELISI,AMERIKAN ve BATI KARSITLIGINI"önleyin talimati vermistir. AB eski Türkiye komiseri KAREN FOGG da gizli yazismalarinda(Kibristan biliyoruz)"TÜRK KIMLIGININ YOKEDILMESI "gerektigini vurgulamistir,bunlar belgelerle sabittir yani uydurma degil. FETULAH GÜLEN Ulusalcilardan duydugu rahatsizligi su sözlerle ortaya koymustur;""AB sürecinde son günlerde yasanan kavga ve tartismalara bir bakiverin,ölseler biraraya gelmeyecek kimseler ULUSAL CEPHE adi altinda suni bir kitlesel dalga olusturmaya calisiyorlar.Ulusal cephe adi altinda olusturulmaya calisilan dalganin sinirlari belli degil,hedefi,niyeti ve cagri yaptigi hassasiyetler fasrkli farklidir,kararli,sabirli ve samimi olmali"" Türkiye'deki ulusalciliktan rahatsiz olan ABD-AB gibi Fetulah Gülen'de bu olusumlardan rahatsiz oldugunu dile getirerek sadece Amerika ve AB ile degil "EMNIYET"lede ayni safta oldugunu söylemis oluyor.Yani burada Necip Hablemitoglunu rahmet ve saygiyla anmam gerekiyor,Emniyetteki Fetullahci örgütlenme ile ilgili gercekleri yazmis oldugu icin. "Kemalist"ddigi icin bir ögretmenin tutuklanmasi veya göz altina alinmasinida bu zeminde degerlendirmek gerekir,hukuk disiligi hukuka mal edemezsiniz. saygilarla Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Atatürk bir ulusalciydi.Bugünlerde ise Türkiyede bir ulusalci avi baslatildi.Emniyet Genel Müd.nün gecen yil hazirladigi bir brifingte"ULUSALCILIK TERÖRLE MÜCADELEDE EMNIYETIN TAKIP ETMESI GEREKEN FAALIYETLER"arasinda yer almis.(29 mart 2008 MILLIYET) Dikkat edin dincilik tekkecilik falan degil, ulusalcilik! Bunun anlami basinda ulusal sözcügü bulunan hersey suc kapasamindadir,Örnegin;23 Nisan ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI. Ulusalcilar kimlerdir?Genelde ülkesini sevenler,Atatürkcüler,Bagimsizlik sevdalilari.SEVR KARSITLARI. Karsi olanlar kimler?Bunlari yazmamin bir nedeni yok cünkü kimlerin karsi oldugu zaten ortada.SEVR karsitlarinin karsitlari ULUSALCILARIN karsisinda olanlardir. ABD Disisleri bakani RICE ve Grossman AKP hükümetine"ULUSALCI YÜKSELISI,AMERIKAN ve BATI KARSITLIGINI"önleyin talimati vermistir. AB eski Türkiye komiseri KAREN FOGG da gizli yazismalarinda(Kibristan biliyoruz)"TÜRK KIMLIGININ YOKEDILMESI "gerektigini vurgulamistir,bunlar belgelerle sabittir yani uydurma degil. FETULAH GÜLEN Ulusalcilardan duydugu rahatsizligi su sözlerle ortaya koymustur;""AB sürecinde son günlerde yasanan kavga ve tartismalara bir bakiverin,ölseler biraraya gelmeyecek kimseler ULUSAL CEPHE adi altinda suni bir kitlesel dalga olusturmaya calisiyorlar.Ulusal cephe adi altinda olusturulmaya calisilan dalganin sinirlari belli degil,hedefi,niyeti ve cagri yaptigi hassasiyetler fasrkli farklidir,kararli,sabirli ve samimi olmali"" Türkiye'deki ulusalciliktan rahatsiz olan ABD-AB gibi Fetulah Gülen'de bu olusumlardan rahatsiz oldugunu dile getirerek sadece Amerika ve AB ile degil "EMNIYET"lede ayni safta oldugunu söylemis oluyor.Yani burada Necip Hablemitoglunu rahmet ve saygiyla anmam gerekiyor,Emniyetteki Fetullahci örgütlenme ile ilgili gercekleri yazmis oldugu icin. "Kemalist"ddigi icin bir ögretmenin tutuklanmasi veya göz altina alinmasinida bu zeminde degerlendirmek gerekir,hukuk disiligi hukuka mal edemezsiniz. saygilarla Tutuklanmak veya göz altına alınmaktan bahseden kim...Ulusalcılık tabanlı bu savunmanın mahiyeti beni ilgilendirmiyor konuyu ilgilendiriyor mu onu da bilmiyorum... Ancak, eğer biri ben Kemalistim ve biz Kemalistler bu ülkede olduğu sürece ... gibi bir cümle kursaydı ve bundan "yargılansaydı" karşı çıkacaklardan biri de ben olurdum. Tutuklanma veya göz altına alınma durumunda ise daha da sert olurdu sözlerim. Ancak, ortadaki bir idari soruşturmadır ve hukuka uygundur ancak yanlıştır... Yani, bazen hukuka uygun olan şeyler saçmalık olabilir...Ya da yasal olan şeyler saçma olabilir...Herkes, kendisine verilen yetkiyi kullanmak zorunda değildir diyen bendim değil mi? Kimileri de kah yargıya güvenin derler kah yargıyı suçlarlar... Selam ve saygılarla... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2008 Üzerime alınsam ayıp olmaz değil mi? Kaç tane hukukçu bu formda vardır bilmiyorum ama tartışma etiğini koruyalım. Haydiii gibi bir sesleniş hoş değil...Gelelim meseleye; . . . Selamlar ile... sayin karabekir burda dur bir dakka herkes her konuda sikayetde bulunabilir bu demek degildirki isteyen herkesin karsisindaki kisiyi sorusturma actirabilecegi!!! bu sikayetin ilk bas vurulacak yeride polistir ordada polis gerekli görürüzse tutanak tutar aksi takdirde aranizda anlasin diye kibarca zorlama yapar eger sahis israrinda devam ederse is avukata intikal eder onuda masraflarini kendisi karsilamak zorundadir avukatda gerekli bilgiyi verir davayi cok gereksiz buluyorsa kibarca izahat eder eger kisi fiziki darp a ugramissa tabiki hemen polis tutanagini tutar islem baslar olayin derecesine görede savcilik tabiki olay cok büyük boyutda olmasi gerkiyor devreye girer hani ölüm olur büyük uyusturucu ticareti olur hani bir mafya ele gecer v.s v.s ... sonra orda gecen konusmalar siyaside olsa ne olursa olsun direk kisiye siyasi hakaret yoksa o kisiyi rencide etmiyorsa o birkere kesinlikle suc degildir orda siyasi anlamda bir suclama yoktur orda idari soruşturma açılması kabaca hukuk un cignenmesi bundan ötesi degil.. sonra gelelim tebesir davasina o ögretmenin hakki yoktur bir cisimle ögrencisini tahrik etmeye en fazla zor durumda kalirsa en fazla ellerinle ögrencisini kibarca sarsabilir .. sonra o ögretmenide sorusturma actirma yanlistir hani dosyasi kabariktir buna benzer olaylardan tabikii bunada dur demenin zamani gelir bu ilk asamada acilan her idari sorusturma hukuka aykiridir !!! tabiiki sizin hukuk anlaysinizi bilemem Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 sayin karabekir burda dur bir dakka herkes her konuda sikayetde bulunabilir bu demek degildirki isteyen herkesin karsisindaki kisiyi sorusturma actirabilecegi!!! bu sikayetin ilk bas vurulacak yeride polistir ordada polis gerekli görürüzse tutanak tutar aksi takdirde aranizda anlasin diye kibarca zorlama yapar eger sahis israrinda devam ederse is avukata intikal eder onuda masraflarini kendisi karsilamak zorundadir avukatda gerekli bilgiyi verir davayi cok gereksiz buluyorsa kibarca izahat eder eger kisi fiziki darp a ugramissa tabiki hemen polis tutanagini tutar islem baslar olayin derecesine görede savcilik tabiki olay cok büyük boyutda olmasi gerkiyor devreye girer hani ölüm olur büyük uyusturucu ticareti olur hani bir mafya ele gecer v.s v.s ... sonra orda gecen konusmalar siyaside olsa ne olursa olsun direk kisiye siyasi hakaret yoksa o kisiyi rencide etmiyorsa o birkere kesinlikle suc degildir orda siyasi anlamda bir suclama yoktur orda idari soruşturma açılması kabaca hukuk un cignenmesi bundan ötesi degil.. sonra gelelim tebesir davasina o ögretmenin hakki yoktur bir cisimle ögrencisini tahrik etmeye en fazla zor durumda kalirsa en fazla ellerinle ögrencisini kibarca sarsabilir .. sonra o ögretmenide sorusturma actirma yanlistir hani dosyasi kabariktir buna benzer olaylardan tabikii bunada dur demenin zamani gelir bu ilk asamada acilan her idari sorusturma hukuka aykiridir !!! tabiiki sizin hukuk anlaysinizi bilemem İdari soruşturmadan bahsediyoruz, adli değil... İsterseniz idari soruşturma hangi durumlarda açılır idare hukuku kitaplarından bakarak bulabilirsiniz... Bana "Uzlaşma" kurumunu veya avukatın nelere kadir olduğunu anlatmanıza gerek yok... Ben, öğretmenin çocuğa tebeşirle alnına dayaması hukuka uygundur demiyorum, bıçakla yaralamayla arasında bu yüzden bir ilinti kurdum. Ceza, fazla ağır verilmiştir demek için...Yazdıklarımı daha dikkatli okumanızı ve nerede duracağımı bana bırakmanızı rica ediyorum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.