Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 tarafsız@ Allah zaman ve mekandan münezzehtir zamandan veya mekandan münezzeh bir varlık yoktur ve olması için herhangi bir belirtide yoktur ! Yani sahip olduğumuz kısıtlı düşünce ve idrak kapasitemiz bu soruları kavramaya bilir şöyle mi diyorsunuz ? "madem sorunun cevabını kavrayamıyoruz veya kapasitemiz yetmiyor, demekki Allah vardır ve birdir, ondan başka TAnrı yoktur" saygılar Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 şöyle mi diyorsunuz ? "madem sorunun cevabını kavrayamıyoruz veya kapasitemiz yetmiyor, demekki Allah vardır ve birdir, ondan başka TAnrı yoktur" hayır öyle demek istemedim, bak sen Yaratıcıyıda sıradan bir sebeb gibi görüp sorgulamaya çalışıyorsun aynı çevrendeki sebeblerden biri gibi görürsen idrak edemezsin kitlenirsin onu demek istedim... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 hayır öyle demek istemedim, bak sen Yaratıcıyıda sıradan bir sebeb gibi görüp sorgulamaya çalışıyorsun aynı çevrendekisebeblerden biri gibi görürsen idrak edemezsin kitlenirsin onu demek istedim... tamam işte sayın tarafsızın dediğini diyorsunuz sadece kelimeler değisik... ama sayın patika kardeşim senin nasıl bir allah tasavvur ettiğini veya sandıgını çok merak ediyorum!.... yani allahı savunmak için veya ''o şöyledir'' demek için allahı cok iyi blmelisiniz...yani kısacası allahı tanıyormusunuz veya allahı nasıl tanımlıyorsunuz? saygılar...... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 HayHak kendini en iyi bilir dayıyı,da en iyi dayı bilir.. Tarafsızıda tarafsızdan iyi kimse bilemez.. patika,yıda ancak patika bilir.. Allahı,da ancak Allah bilir.. Biz kendimizi BİLEBİLDİKMİ,gerisi gelir Allah şöyledir böyledir diye anlatanların anlattıkları hikayedir Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2008 ama sayın patika kardeşim senin nasıl bir allah tasavvur ettiğini veya sandıgını çok merak ediyorum!.... yani allahı savunmak için veya ''o şöyledir'' demek için allahı cok iyi blmelisiniz...yani kısacası allahı tanıyormusunuz veya allahı nasıl tanımlıyorsunuz? hayhak arkadaşım bende sizin gibi Allahı görmedim kafamdan bir resim çizemem, nasıl bir Allah tasavvur ediyorsun demişsinde... ama varlığını hissediyorum, yani evren denen büyük boşlukta bilinçsizce süzülmediğimizden eminim herşey bir karar yerine doğru gidiyor ve başıboş olmadığımızıda biliyorum.... sende inançlı bir arkadaşa benziyorsun, evrime inanlar dünya ile kısıtlı kalarak kendilerini haklı göstermeye çalışabilirler.. ama dünya dışına evrene çıktığımız vakit, yaşadığımız gezegen nekadar güzel tasarlanmış değil mi? örneğin; şuan dönüyoruz kendi eksenimizde fakat bundan haberimiz bile yok, veya yörüngemizden bir an olsun çıkmıyoruz, yada dünyadan katkat büyük gezegen ve gök taşları yolunu şaşırıp dünyamıza çarpmıyor... bunlar birer delildir... saygılar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 "Kendini bil" sözü, insanlık tarihinde üretilmiş en köklü, en yaygın ve en doğru vecizedir. Öyle ki, bu sözün doğruluğunu benimsememiş bir kültür yoktur dünyada... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 hayhak arkadaşım bende sizin gibi Allahı görmedim kafamdan bir resim çizemem, nasıl bir Allah tasavvur ediyorsun demişsinde... ama varlığını hissediyorum, yani evren denen büyük boşlukta bilinçsizce süzülmediğimizden eminim herşey bir karar yerine doğru gidiyor ve başıboş olmadığımızıda biliyorum.... sende inançlı bir arkadaşa benziyorsun, evrime inanlar dünya ile kısıtlı kalarak kendilerini haklı göstermeye çalışabilirler.. ama dünya dışına evrene çıktığımız vakit, yaşadığımız gezegen nekadar güzel tasarlanmış değil mi? örneğin; şuan dönüyoruz kendi eksenimizde fakat bundan haberimiz bile yok, veya yörüngemizden bir an olsun çıkmıyoruz, yada dünyadan katkat büyük gezegen ve gök taşları yolunu şaşırıp dünyamıza çarpmıyor... bunlar birer delildir... saygılar tabikide dogru söylüyorsun bir düzensizlik söz konusu değildir bizim acımızdan ama bir düzenlilik söz konusuda olamaz kainatta yani hiçbirşey kendini kainatta diğerine göre ayarlamaz sadece geçiş düzergahlarında bazen birbirleriyle bir titreşim yaşarlar...burda herhangibir bilinçlilik maalasef yok!...ama bilinçsizlikte diyemeyiz!...çünkü insan her gördüğü düzenli biçimler ve şekillerin ardında bile bilinç veya bir usta arar ama zaten hep dediğim gibi haraketsizlikte bir eylemdir!...bu yüzden bir nebzede olsa bilinç kavramını kabul ediyorum ama ekolojiye göre tabiki!... ama varlığını hissediyorum, yani evren denen büyük boşlukta bilinçsizce süzülmediğimizden eminim herşey bir karar yerine doğru gidiyor ve başıboş olmadığımızıda biliyorum.... peki bu bilinç bizi nereye sürüklüyor patika kardeşim?veya niçin sürüklüyor?eger bir bilinçlilik durumu olsaydı kesinlikle bu koca evrende zerre kadar olan ama farkedlmeyi basaran dünya için tanrı birşey yapardı!...yani şimdi tanrı hem evreni ve içindekileri evrende bir atom kadar büyüklüğü olan dünya içinmi yarattı?saçma!....bence herşey olasılık halindedir...herşey birbirinin hayat veren tanrısıdır........... sende inançlı bir arkadaşa benziyorsun, evrime inanlar dünya ile kısıtlı kalarak kendilerini haklı göstermeye çalışabilirler..ama dünya dışına evrene çıktığımız vakit, yaşadığımız gezegen nekadar güzel tasarlanmış değil mi? gördüğün gibi sıradan olan herşey çok mükemmel bir şekilde ilerliyor.... tabiki evren veya dünya veya biz ona şöyle diyelim varoluş kendi içinde ne kadar cezbedici değilmi?ama biz okadar bencilizki doganın cezbediciliğini bilmiyoruz ve onların kendi aralarında birşey yapabileceklerini anlayamıyoruz!...cakmak taslarını bilirmisin? nasıl ikisini birbirine vurunca kıvılcım atar ve ses cıkarır!...veya iki mıknatısın verdiği titreşim sesi ve çekim kuvveti veya itiş kuvveti... işte bunlar doganın cezbedici güzellikleridir...işte ekoloji heryerdedir işte allah heryerdedir!.... örneğin; şuan dönüyoruz kendi eksenimizde fakat bundan haberimiz bile yok, veya yörüngemizden bir an olsun çıkmıyoruz, yada dünyadan katkat büyük gezegen ve gök taşları yolunu şaşırıp dünyamıza çarpmıyor... bunlar birer delildir... bunlarda yaşayan birşeyin delili yoktur sayın patika06 bir şeyde hayat delili bu şekilde aranamaz sadece rast gelmemiş ama gelebilecek olan şeylerde bu tarz kesin deliller çıkarsamak biraz abez bir ifadeye kaçar...yani dünya yörüngeden cıktıgı ve ona katkat büyük kraterler carptıgında bu deliller ve delilleri yaratanın olmadıgımı anlasılacak? bu delil mantıgı cok kötü!...ben size sunu soyleyeyim birgün dünya yörüngesinden cıkacak ve cok buyuk gök cisimleri dünyaya çarpacak... buna inanın...belki bu bizim hosumuza gitmeyecek ama ekoloji yerine oturmuş olacak!...birşey oluştu ve sonra o birşey bitti olacak... buna inanın sayın patika06 inanın.......... saygılar.......... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 HayHak kendini en iyi bilir dayıyı,da en iyi dayı bilir.. Tarafsızıda tarafsızdan iyi kimse bilemez.. patika,yıda ancak patika bilir.. Allahı,da ancak Allah bilir.. Biz kendimizi BİLEBİLDİKMİ,gerisi gelir Allah şöyledir böyledir diye anlatanların anlattıkları hikayedir dayı kendini bilir bilirde nasıl bilir? iyiii bilirrr :) deme sakın.... kendini tanımayan biri başkasını nasıl tanır? dayıcım sen daha iyi bilirsin!... saygılar...... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 "Kendini bil" sözü, insanlık tarihinde üretilmiş en köklü, en yaygın ve en doğru vecizedir. Öyle ki, bu sözün doğruluğunu benimsememiş bir kültür yoktur dünyada... dogru söylüyorsunda... kendini bilen biri bence bir kültür veya sınıf içinde yer almaz!... ama söyle birşey olabilir..kendini o kültürde özdeşleştirdiği birşeyle bulmuş olabilir!... ama sonra bu özdeşleştirdiği şeyinde onun için bir önemi kalmaz!.... yanı hayatına tesir edecek heryeş bir araç olarak kalır onun için!....o ise sadece gelip gidenleri izler hiç birşeyden etkilenmez!.... saygılar..... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 bak sen Yaratıcıyıda sıradan bir sebeb gibi görüp sorgulamaya çalışıyorsun aynı çevrendekisebeblerden biri gibi görürsen idrak edemezsin kitlenirsin onu demek istedim... çevremde gördüklerim sıradan sebepler değildir ! siz demedinizmi bir proteinin oluşma olasılığı bile 10 üzeri 950 dir diye ! bu kadar zor bir olasılık varken üstelik o evrende sadece ve sadece bir proteinken, bunun sıradan bir sebep olduğunu düşünemem ! ayrıca, bir proteinin oluşma zorluğu bir yaratıcının delili değil, proteinin oluşma zorluğununun delidir ! bir yaratacıya inanıyorsanız (ki bende inanıyorum) bunu tümevarım olarak değerlendirmeliyiz. "bir proteinin bile oluşma olasılığı neredeyse imkansızdır, demekki bu yaratıcının işidir " gibi mantık hiç ama hiç bilimsel ve çözümsel bir durum değil ! saygılar Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 çevremde gördüklerim sıradan sebepler değildir ! siz demedinizmi bir proteinin oluşma olasılığı bile 10 üzeri 950 dir diye ! bu kadar zor bir olasılık varken üstelik o evrende sadece ve sadece bir proteinken, bunun sıradan bir sebep olduğunu düşünemem ! doğru diyorsun.. hepsi birer sebeb ama sıradan birer sebeb değil, yanlış bir cümle kurdum.. hepsinin kendine göre bir işlevi görevi var.. ayrıca, bir proteinin oluşma zorluğu bir yaratıcının delili değil, proteinin oluşma zorluğununun delidir ! o ihtimal gerçekleşmiştir mi demek istiyorsun, ama daha tek hücreli canlıyı oluşturamadık bu tek bir proteinin oluşma ihtimali bir yaratacıya inanıyorsanız (ki bende inanıyorum) bunu tümevarım olarak değerlendirmeliyiz. "bir proteinin bile oluşma olasılığı neredeyse imkansızdır, demekki bu yaratıcının işidir " gibi mantık hiç ama hiç bilimsel ve çözümsel bir durum değil ! tümevarım özelden genele gitmek değilmidir.. benim verdiğim örnek ve ispatlarda tümevarım değilmidir.. yanılıyormuyum yoksa... Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 hayhak@bence herşey olasılık halindedir...herşey birbirinin hayat veren tanrısıdır........... bu cümle dikkatimi çekti. hangi olasılık?? bir protein molekülünün oluşma olasılığı 10 üzeri 950 de 1iken hangi olasılık bu.. dünya üzerinde birbirine bağlı kusursuz sistemlerden oluşmaktadır. örneğin ekolojik denge, mevsimler v.b birer sistemdir... bunlar birbirleri ile ahenk içinde yaşamın devamlılığını sağlarlar, çarkın dişlileri gibi... peki bu sistemleri var eden ve birbirleriyle iletişim halinde olmalarını sağlayan kim?? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 bu cümle dikkatimi çekti. hangi olasılık?? bir protein molekülünün oluşma olasılığı 10 üzeri 950 de1iken hangi olasılık bu.. dünya üzerinde birbirine bağlı kusursuz sistemlerden oluşmaktadır. örneğin ekolojik denge, mevsimler v.b birer sistemdir... bunlar birbirleri ile ahenk içinde yaşamın devamlılığını sağlarlar, çarkın dişlileri gibi... peki bu sistemleri var eden ve birbirleriyle iletişim halinde olmalarını sağlayan kim?? Çarksız varlık olmaz bunu anlamışken bir soru yönelteyim. Tanrının çarkları daha büyüktür muhtemelen onları düzene kim sokmuş? Tanrının sisteminin yanında bu gözle görebildiğimiz sistemin lafımı olur... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 ama varlığını hissediyorum, yani evren denen büyük boşlukta bilinçsizce süzülmediğimizden eminim herşey bir karar yerine doğru gidiyor ve başıboş olmadığımızıda biliyorum.... Hissetmiyorsun, hissettiğini düşünüyorsun. Emin değilsin, sadece kabul ediyorsun. Bilmiyorsun, sadece inanıyorsun. örneğin; şuan dönüyoruz kendi eksenimizde fakat bundan haberimiz bile yok, veya yörüngemizden bir an olsun çıkmıyoruz, yada dünyadan katkat büyük gezegen ve gök taşları yolunu şaşırıp dünyamıza çarpmıyor... bunlar birer delildir... Bunlar delil olamaz... Eğer bunlar Allah'ın varlığını ispatlayan delillerse vay halinize! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 ...herşey birbirinin hayat veren tanrısıdır........... Haklısınız,, başka bir yerde, başka bir boyutta, dinlerin tanımladığı gibi bir ilah olabilemez. Eğer illa bir ilah gerekiyorsa, çevrenize bakınız. Herşeyin yaratıcısı yine herşeydir. Bilim buna madde diyor. Saygılar. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 Haklısınız,, başka bir yerde, başka bir boyutta, dinlerin tanımladığı gibi bir ilah olabilemez. Eğer illa bir ilah gerekiyorsa, çevrenize bakınız. Herşeyin yaratıcısı yine herşeydir. Bilim buna madde diyor. Saygılar. işte sayın brain bununlada bitmez bu kavram!....mana, maddeyi yaşatan ve hayata geçiren en büyük hakikattir...düsününki sadece madde olan bir hayatı!.. ne anlamsız şey o öyle!..bir kadın seversin evet bu bir maddedir!..ama o maddeye anlam katmadan manasını bilmeden nasıl seversiniz?...bir hormon salgılamasıdır sevgi, belki vucutta karşı vucuda bir bag oluşmasıdır.. ama bunu harekete geçiren buna hayat veren kesinlikle manadır!...bunuda eklemek istedim...yoksa iki kayanın arasında hiç bir bağ yoktur!...onlar sadece mevcut olarak vardırlar... saygılar.... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2008 ama bunu harekete geçiren buna hayat veren kesinlikle manadır!... Manayı veren de maddenin kendisidir: beyin hücrelerinin aktivitesi gibi... Saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Manayı veren de maddenin kendisidir: beyin hücrelerinin aktivitesi gibi... Saygılar. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Manayı veren de maddenin kendisidir: beyin hücrelerinin aktivitesi gibi... Saygılar işte diyorumya herşey birbirine bir başlangıç ucu ekler!...herşey birbirinin hayat veren tanrısıdır!.... bunu anlamanıza sevindim sayın yarasa..... saygılar... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 işte diyorumya herşey birbirine bir başlangıç ucu ekler!...herşey birbirinin hayat veren tanrısıdır!.... Peki öyleyse; sevgili hayhak, Soyutlarda ve uzaklarda bir tanrı aramak yerine maddenin kendisine dönsek ve onu anlamaya çalışsak daha iyi olmaz mı? Yani diyorum ki, bilim yapsak? Sevgilerimle... Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 dünya hayatı yalan gerçek olan ise ölüm.. bu hayat bir rüyaya benzer evet hepimiz şuan rüyanın içindeyiz çünki rüyalarda yalandır hayat gibi öldüğümüz zaman ise uyanacağız işte gerçek odur Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Peki öyleyse; sevgili hayhak,Soyutlarda ve uzaklarda bir tanrı aramak yerine maddenin kendisine dönsek ve onu anlamaya çalışsak daha iyi olmaz mı? Yani diyorum ki, bilim yapsak? Sevgilerimle... BİRŞEY OLSUN VE YAŞAMAYA BIRAKILSIN DERİM!....iyi ve kötü diye bir yorum eklemeyelim, bırakalım önümüzden aktıgı gıbı gecsın, işte bu sayede o işin esas hakikatini özünü kavraya biliriz......... yani kısacası bizler birşey yapmayalım!... bizler cok egoloyuz, bizden birileri birşey yaptıgında kendi yaptıkları şey hep bir öncekinden iyidir, hiç kimseyi duymadım bir öncekini geliştirdik diye,herkes daha iyisini yapmış ...bu yüzden biz birşey yapmayalım herşey zaman içinde çürüyecek buna inanıyorum.... saygılar... Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 sevgili arkadaşlar, hepinizi içtenlikle selamlıyorum.. uzun süredir pek takip edemesem de, sizi okumayı özlemişim... hele bu yazdıklarınızı okuyunca... keyif almamak elde değil... ne güzel... nihayet elele verip ortak bir tanrı yaratmayı da başarmışsınız gibime geliyor... az daha gayret edin başaracaksınız... maddenin kendisini tanrılaştırıp... hücrelerdeki etkileşimi de bilinç yaptınız mı... oldu bitti işte... hadi hayırlı olsun... bilim bu olmalı değil mi ? tanrı var olacaksa eğer, ve eğer gerekiyorsa... o halde bilim ne güne duruyor... buyurun size bir tanrı... Manayı veren de maddenin kendisidir: beyin hücrelerinin aktivitesi gibi... sonunda bu da olacaktı desenize... ilk çağ felsefesine dönüp oradan okuyacağız.. Maddenin ezeli olup olmadığını... platonun Tanrısı ile Aristo'nun Tanrısı arasındaki farkı, bugün bilim yapacağız diye yeniden okuyacağız... buna da ilerleme diyeceğiz... hadi ordan... hiç değişmemişsiniz, sevigli Yersoy.. gene güldürdünüz beni.. siz çok yaşayın emi.. Alıntı
Misafir özedönüş Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Sayın Evaporit Tanrı, İlahi kitapların da izlediği metod gereği ancak kişi bilincinde yaşatılarak hissedilebilir ve hayatına anlam katabilir.Bunu bilgi düzeyinde açıklamaya çalışanlar kendilerine göre bir Tanrı veya Tanrısızlığı seçeceklerdir. Ama kesin karar ile paylaşılmayan ve sorgulama ile yola çıkılmış bu gibi tespitleri de yadırgamammak lazım. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2008 sevgili arkadaşlar,hepinizi içtenlikle selamlıyorum.. uzun süredir pek takip edemesem de, sizi okumayı özlemişim... hele bu yazdıklarınızı okuyunca... keyif almamak elde değil... ne güzel... nihayet elele verip ortak bir tanrı yaratmayı da başarmışsınız gibime geliyor... az daha gayret edin başaracaksınız... maddenin kendisini tanrılaştırıp... hücrelerdeki etkileşimi de bilinç yaptınız mı... oldu bitti işte... hadi hayırlı olsun... bilim bu olmalı değil mi ? tanrı var olacaksa eğer, ve eğer gerekiyorsa... o halde bilim ne güne duruyor... buyurun size bir tanrı... sonunda bu da olacaktı desenize... ilk çağ felsefesine dönüp oradan okuyacağız.. Maddenin ezeli olup olmadığını... platonun Tanrısı ile Aristo'nun Tanrısı arasındaki farkı, bugün bilim yapacağız diye yeniden okuyacağız... buna da ilerleme diyeceğiz... hadi ordan... hiç değişmemişsiniz, sevigli Yersoy.. gene güldürdünüz beni.. siz çok yaşayın emi.. kafamızda yaratmıyoruz sayın evaporit!... kafalarda şekillenenleri yok ediyoruz!.....tanrı sanı değildir kimse onu, zaferler kazanmış bir general gibi sagını solunu süsleyemez.....günümüzün hocaları bunu yapıyor.. saygılar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.