Φ hoppa Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 tevbe/ 29; [ve] kendilerine [çok önceden] vahy bahşedilmiş olduğu halde [gerçek anlamda] Allah'a da ahiret gününe de inanmayan, Allah'a ve onun elçisinin yasakladığını yasak saymayan ve böylece [ Allah'ın onlar için din olarak seçtiği] hak dini din olarak benimsemeyip ona uymayan kimselerle savaşın; ta ki baş eğdirip kendi elleriyle bağışıklık vergisi ödeyinceye kadar. Öncelikle neyi okuduğumuzu, ya da bizlere neyi okutturduklarını bilelim. Saygılar Allahın ayetlerinin arasına parantezler açarak kendi ayetlerini koyuyorsun.Allahtan kork allahtan. Ayetin parantezsiz yani senin eklemelerin olmadan doğru meali böyle. 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Madem öyle yazdın sonucuna katlan.Demekki gerçek anlamda inanmayanlarla savaşılması gerekiyor. Peki bir insanın gerçek mi sahte mi inandığını neye göre tesbit edeceksiniz ?Bir takım müslümanlar kalkıp sizin yakınlarınızdan bir kaçını gerçek anlamda inanmıyor diye öldürse ne düşünürsünüz ? Yukarıda yazdığınıza göre islama uyugun demeniz gerekiyor. Kaldı ki kalplerde olanı bilme yetkisi peygambere verilmemişken,başkaları bunu nasıl yapacak? Tevbe 101 Çevrenizdeki bedevi Araplardan ve Medine halkından birtakım münafıklar vardır ki, münafıklıkta maharet kazanmışlardır. Sen onları bilmezsin, biz biliriz onları. Onlara iki kez azap edeceğiz, sonra da onlar büyük bir azaba itileceklerdir. Hem size ne kardeşim ister gerçek inanır ister sahte inanır, milletin başına iman bekçisimi kesileceksiniz,sonrada gerçek inanmıyorsun diye millete savaş açacaksınız.. İnsan bir şeyi yazmadan önce biraz düşünür Allahın ayetlerinin arasına kendi ayetlerini eklerken farkında olmadan dinde zorlama yoktur ayetini çiğnediğinin farkında bile değilsiniz. Bırakın cevap vermeyin öyle kalsın. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Allahın ayetlerinin arasına parantezler açarak kendi ayetlerini koyuyorsun.Allahtan kork allahtan. Ayetin parantezsiz yani senin eklemelerin olmadan doğru meali böyle. 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Madem öyle yazdın sonucuna katlan.Demekki gerçek anlamda inanmayanlarla savaşılması gerekiyor. Peki bir insanın gerçek mi sahte mi inandığını neye göre tesbit edeceksiniz ?Bir takım müslümanlar kalkıp sizin yakınlarınızdan bir kaçını gerçek anlamda inanmıyor diye öldürse ne düşünürsünüz ? Yukarıda yazdığınıza göre islama uyugun demeniz gerekiyor. Kaldı ki kalplerde olanı bilme yetkisi peygambere verilmemişken,başkaları bunu nasıl yapacak? Tevbe 101 Çevrenizdeki bedevi Araplardan ve Medine halkından birtakım münafıklar vardır ki, münafıklıkta maharet kazanmışlardır. Sen onları bilmezsin, biz biliriz onları. Onlara iki kez azap edeceğiz, sonra da onlar büyük bir azaba itileceklerdir. Hem size ne kardeşim ister gerçek inanır ister sahte inanır, milletin başına iman bekçisimi kesileceksiniz,sonrada gerçek inanmıyorsun diye millete savaş açacaksınız.. İnsan bir şeyi yazmadan önce biraz düşünür Allahın ayetlerinin arasına kendi ayetlerini eklerken farkında olmadan dinde zorlama yoktur ayetini çiğnediğinin farkında bile değilsiniz. Bırakın cevap vermeyin öyle kalsın. Âl-i İmrân Sûresinin 200 . Ayetinde Ey iman edenler! Sabredin. Sabır yarışında düşmanlarınızı geçin. Hazırlıklı ve uyanık olun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz. Nahl Sûresinin 127 . Ayetinde Sabret! Senin sabrın ancak Allah’ın yardımı iledir. Onlardan yana üzülme. Tuzak kurmalarından dolayı da sıkıntıya düşme. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 120 . Ayetinde Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız onların hileleri size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır. Bakara Sûresinin 250 . Ayetinde (Tâlût’un askerleri) Câlût ve askerleriyle karşı karşıya gelince şöyle dediler: “Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et.” Sayın Hoppa: “Sen sırf, Rabbimizin âyetleri bize geldiğinde iman ettiğimiz için bize hınç duyuyorsun. Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve müslüman olarak bizim canımızı al.” A’râf Sûresinin 126 . Ayetinde Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Allahın ayetlerinin arasına parantezler açarak kendi ayetlerini koyuyorsun.Allahtan kork allahtan. Ayetin parantezsiz yani senin eklemelerin olmadan doğru meali böyle. 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Madem öyle yazdın sonucuna katlan.Demekki gerçek anlamda inanmayanlarla savaşılması gerekiyor. Peki bir insanın gerçek mi sahte mi inandığını neye göre tesbit edeceksiniz ?Bir takım müslümanlar kalkıp sizin yakınlarınızdan bir kaçını gerçek anlamda inanmıyor diye öldürse ne düşünürsünüz ? Yukarıda yazdığınıza göre islama uyugun demeniz gerekiyor. Kaldı ki kalplerde olanı bilme yetkisi peygambere verilmemişken,başkaları bunu nasıl yapacak? Tevbe 101 Çevrenizdeki bedevi Araplardan ve Medine halkından birtakım münafıklar vardır ki, münafıklıkta maharet kazanmışlardır. Sen onları bilmezsin, biz biliriz onları. Onlara iki kez azap edeceğiz, sonra da onlar büyük bir azaba itileceklerdir. Hem size ne kardeşim ister gerçek inanır ister sahte inanır, milletin başına iman bekçisimi kesileceksiniz,sonrada gerçek inanmıyorsun diye millete savaş açacaksınız.. İnsan bir şeyi yazmadan önce biraz düşünür Allahın ayetlerinin arasına kendi ayetlerini eklerken farkında olmadan dinde zorlama yoktur ayetini çiğnediğinin farkında bile değilsiniz. Bırakın cevap vermeyin öyle kalsın. sevgili Hoppa Paranteziçi benim eklemelerim değil, birebir çeviridir...Bazı kelimelerin tam olarak çevirilemdeğini, bir kelimenin bir kaç kelime ile çevrilebildiğini buna ramen tam olarak o anlama yaklaşmanın güç olduğunu da gözardı etmemelisin. ''La ikrahe fid din..'' istediğin karalıkta çözülmeye devam edebilirsin; ancak bu benim yaşama alanımı, benim yolumu alaya almana sebep oluyorsa iman, hicret ve cihat aşamaları ile seninle cizyesini verdirene kadar *******. iman, ilmi-insani-ruhi hicret, ilmi-insani-ruhi cihat ile.. **************** saygılar Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 sevgili Hoppa Paranteziçi benim eklemelerim değil, birebir çeviridir...Bazı kelimelerin tam olarak çevirilemdeğini, bir kelimenin bir kaç kelime ile çevrilebildiğini buna ramen tam olarak o anlama yaklaşmanın güç olduğunu da gözardı etmemelisin. ''La ikrahe fid din..'' istediğin karalıkta çözülmeye devam edebilirsin; ancak bu benim yaşama alanımı, benim yolumu alaya almana sebep oluyorsa iman, hicret ve cihat aşamaları ile seninle cizyesini verdirene kadar *******. iman, ilmi-insani-ruhi hicret, ilmi-insani-ruhi cihat ile.. Hem sen de cihat ediyorsun ya Hoppa.. Manevi saldırıların, sataşmaların nedir? Hoppa hazretleri turan dursunculuk oynar... Hoppa hazretleri, peygambercilik oynar.. Hoppa hazretleri şu ayeti şu sebeple onaylamaz, diğer ayeti de zaten onaylamamış olduğu ''şu'' ayetle çürütür.. Hoppa hazretlerinin içi çelişir mi çelişir... Çelişmese uğraşır mı uğraşmaz.. saygılar ****** ***** ****. Diğer bir başlıkta açmış olduğm konunun burası ile ne alakası var. Unutmayın ki demokratik bir dünyada yaşıyoruz.Benimde istediğim gibi inaçlarımı açıklama, ifade etme özgürlüğüm var. İstersem turan dursunculuk, istersem şeytanclık,istersem peygambercilik , istersem allahcılıkta oynarım.Kimseyi inanmaya zorlamadığım,şiddet kullanmadığım ,inanmayanları şöyle böyle yakacağım diye tehdit etmediğim, müddetçe tahammül etmek zorundasınız. Kiimsenin yaşam alanını daraltmış filan değilim. Buda nerden çıktı. Sanal alemi reel yaşantı ile karıştırdınız galiba. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Kiimsenin yaşam alanını daraltmış filan değilim. Buda nerden çıktı. Sanal alemi reel yaşantı ile karıştırdınız galiba. Daraltmak da nerden çıktı..''ancak bu benim yaşama alanımı, benim yolumu alaya almana sebep oluyorsa'' yazdığıma eminim oysa. Hem ister ''reel'' yaşantıda ister sanalında, yoldaşlarınızın nidalarıyla istediğiniz müessesede dans edin, eğlenin, alkış tutun benim alanımla uzaktan yakından alakası olamaz. İyi seyirler... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Öncelikle meâl diyanetin meâli. (standart olarak herkesin(en azından ehl-i kitabın) kabul ettiği meâl) Kime ne diye hizmet edelim ? Evet Allah'a hizmet ediyorum. O'na ulaştıran yoldakiler olsa olsa belki sadece araç olabilir amaç değil. Tek ve gerçek amacımız Allahın rızasını kazanmaktır. Her sâlih amelde Allah rızasını arama misyonu Bir yanlış anlaşılma olmasın,ben yukarıda yazdığım iletide sizinle aynı fikirde olduğumu belirtmek için yazınızı alıntı yaparak cevap verdim.... Hangi misyon?? Yalnızca İslam ve müslüman düşmanlığı misyonu daha öncede defalarca söylemiştim tekrar söyleyeyim ben bu forumda yazan bir çok ateistin aslında ateist olduğuna inanmıyorum , ateizm maskesi kullanarak misyonlarına hizmet ediyorlar... Yarasa,gerçek ateistler dine bu kadar kafa yormaz bunu sende bilirsin başka hiç bir konuda fikir beyan etmeyip,sürekli dini konularda islama ve peygamberine eleştiri getiren kişileri bana kimse ateist diye yutturmaya çalışmasın.. Sırf bunlar yüzünden forumun bu köşesinden soğuyuverdim.Dini konularda tartışacağım ve konuşacağım kişileri artık çok dikkatli seçmeye çalışıyorum,takdir edersin ki bu hasas konuda herkes muhattab alınmaz. Tartışma adabı bu şekilde olmamalı,burada fikir tartışılmıyor bir kesim acımasızca hakarete ve alaya varan sözlerle karşısındakinin mukkadesatını yerden yere vururken karşıt görüş sürekli bir savunma pozisyonunda...Şöyle objektif olarak bir bak.. Birçoğu foruma girer girmez hedef dini konular,peki soruyorum sana bunlar siyasi hiç bir şeyle ilgilenmezmi?kitap okumazmı?film izlemezmi?şiir sevmezmi?oyun oynayıp eğlenmek istemezmi?sağlıkla ilgilenmezmi?aşık olmazmı?müzik dinlemezmi?doğayla ilgilenmezmi? Kısacası ateistler bu kadar dar bir çerçevedemi yaşar hayatı? Benim gerçek yaşamda tanıdığım ateist arkadaşlarım son derece sosyal dinle işi olmayan kişilerdir,onlarmı yanlış burdakilermi? Şimdi tüm bu soru işaretlerinde sonra bana yanılıyorsun diyebilirmisin? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 ben bu forumda yazan bir çok ateistin aslında ateist olduğuna inanmıyorum , ateizm maskesi kullanarak misyonlarına hizmet ediyorlar...Yarasa,gerçek ateistler dine bu kadar kafa yormaz bunu sende bilirsin başka hiç bir konuda fikir beyan etmeyip,sürekli dini konularda islama ve peygamberine eleştiri getiren kişileri bana kimse ateist diye yutturmaya çalışmasın.. Forumun başka köşesine girmyen biri olarak, bu sözlerin bana da geldiğini düşünüyorum. Her net kullanıcısının katıldığı tek forum burası değildir. Her forumun ilginç gelen bölümleri vardır. Şimdi katıldığım, izlediğim başka forumların listesini yazıp, reklam mı yapalım burada? Turkish-Media forumun da dini konular kısmı bana cazip geldiği için burda yazıyorum. Bu sizi, dinden başka bişeyler ilgilenmediğimiz duygusuna kapılmanıza sebep olmasın. Filmler konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Bilgisayar teknolojisi, programlar konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Eğlence ve oyunlar konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Bilim ve teknolojideki gelişmeler konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Yani her forumun bana cazip gelen bir tarafı var. * Yazılarımda, birşeylere düşmanlık niyeti yoktur. Sadece bana sunulan bilgileri analiz ederek, paylaşıyorum. Din hakkındaki gerçekler sizi rahatsız ediyorsa ve bunu düşmanlık sayıyorsanız, yapabileceğimiz bişey yok. "Allah namlı bir ilah yoktur, o sadece görünmez bir puttur" demek düşmanlık değil, benim o kavram konusundaki düşüncemdir. Muhammed'in dinde anlaşılan şekliyle ilahlardan mesaj alan bir kişi olmadığını, kendi halüsinasyonlarını ilahlardan aldığını sanarak peygamberlik iddiasında bulunduğunu söylemek düşmanlık değildir, bu konudaki benim düşüncemdir. İbahim kızkardeşi ile evlenmiş ve hem kızkardeşi hem karısı olan Sara'yı başka erkeklere sunmuştuır demek, düşmanlık değil, dini kayıtları buraya aktarmaktır. Lut kızları ile cinsel ilişkiye girmiş demek düşmanlık değil, dini kayıtları aktarmaktır. Müsterih olunuz, düşmanlık yoktur. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Bunda bir tuhaflık hakkaten de var! Sanal hayal dünyalarında gördükleri ve zihinden yarattıkları tüm halisünasyonları geçtik de, (burada hepsini tek tek saymayayım, gereksiz tekrar olmasın) şimdi de kendileri gibi inanmayanlara şekil biçiyor, kendi hayal alemlerinde biçim veriyorlar. Yok canım, bu ateist dedikleriniz zaten Mars'ta yaşayan bazı garip şekilli antenli filan organizmalardır. Bu iletileri Mars'tan dev çanak antenlerle dünyaya yönlendiriyorlar! Neymiş Necip Fazıl efendi kısaca: kendi gibi düşünmedikleri için yaratık gibi gördüğü iki ayaklılardan (sanki yeşil derili yaratıkımsı canlılarmış da!) iğreniyormuş! Yok ya? Öyle mi buyurmuş hazret? Kara çarşaflı ****** kılıklılardan iğrendiğini söyleyen olsa? Yıldız yıldız, sarı yıldız, mavi yıldız ah niye doğdun sarı yıldız. Neymiş özgürlük yokmuş! Ya bir geçin bu kafayı ya... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 hicret ve cihat aşamaları ile seninle cizyesini verdirene kadar *******. Bu ne böyle ya? Hani biz burda Tevbe suresi böyleyken böyle diyor, hani nerde bu ayetleri yürürlükten kaldıran ayetler dediydik de, bilumum kutsayıcı, toz kondurmazcı ve resnonalleştirici ayağa kalkıp "o ayetler o zaman içindi" diye feryat ettilerdi? Bakın işte halen yürürlükteymiş... Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Bu ne böyle ya? Hani biz burda Tevbe suresi böyleyken böyle diyor, hani nerde bu ayetleri yürürlükten kaldıran ayetler dediydik de, bilumum kutsayıcı, toz kondurmazcı ve resnonalleştirici ayağa kalkıp "o ayetler o zaman içindi" diye feryat ettilerdi? Bakın işte halen yürürlükteymiş... Alıntı yapılan bölümün bir alt satırında insani-ruhi-ilmi cihattan söz ettim. Elbette o günün şartlarındaki cihat anlayışı bugünkü ile bir olmayacaktır. ''o ayetler o zaman içindi'' gibi bir söylem de olsa olsa bu sebeple dile getirilmiştir. saygılar Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Yalnızca İslam ve müslüman düşmanlığı misyonu Suheda, çok yüzeysel bir tespit... Burada yazılan ve tartışılan şeyleri takip edersen başta müslümanlık olmak üzere tüm dinler ele alınıp metafizik ve materyalist düşünceler tartışılıyor. Materyalist düşünen insanlar da en elbbette ki kendi düşüncelerini açıklayacaklar ve inançlara ister istemez saldırıda bulunacaklar. Bunu doğal olarak metafizikçiler de yapmıyor mu? Müslümanlıkta, başta Kuran olmak üzere... Elmalarla armutları karıştırmayalım lütfen. Zira elmalar kendilerini yeterince belli etmekte, armutlar da bundan geri kalmamaktadır Bu arada, misyoner faliyetler adına bu tartışmaları yürütenler yok mu? Vardır elbet... Ancak, ayrımını iyi yapın derim... Birçoğu foruma girer girmez hedef dini konular,peki soruyorum sana bunlar siyasi hiç bir şeyle ilgilenmezmi?kitap okumazmı?film izlemezmi?şiir sevmezmi?oyun oynayıp eğlenmek istemezmi?sağlıkla ilgilenmezmi?aşık olmazmı?müzik dinlemezmi?doğayla ilgilenmezmi? Ben başka forumlara bakmıyorum... Zamanım elvermiyor. Bu forumda ise en çok bu konularda tartışıyorum. Amacım da belli... Dini inançları uğruna körelmiş bilimden uzaklaşmış zihniyetlere birşeyler katabilirsem yeter bana... Bu durumda dini konuları tartışan insanları bu şekilde kategorize etmeniz ne kadar doğru? Yine yazıları takip edersen bir çok arkadaşın bilimsel düşüncelerini, doğa sevgilerini, insan sevgilerini de paylaşabilirsin... Kısacası ateistler bu kadar dar bir çerçevedemi yaşar hayatı? Yanisi hayır! Saygılar... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Alıntı yapılan bölümün bir alt satırında insani-ruhi-ilmi cihattan söz ettim. Hayrola itezele? Cihata mı çıktın... Savunun millet Hadi diyelim çıktın... İnsani ve ruhi, bir de bunun yanısıra ilmi cihat mı olur itezele? Bu ne çelişki? Bunlar bir arada olur mu? Olur mu hiç? Önce ne için savaşacağına karar ver derim. Saygılar... Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Yarasa,gerçek ateistler dine bu kadar kafa yormaz bunu sende bilirsin başka hiç bir konuda fikir beyan etmeyip,sürekli dini konularda islama ve peygamberine eleştiri getiren kişileri bana kimse ateist diye yutturmaya çalışmasın.. Bilmediğiniz dininiz hakkında yorum yapıyorsunuz ona eyvallah nede olsa sizin dininiz ama bari bilmediğiniz düşünceler hakında bu şekilde bilmeden konuşmayın. Ateist ismi üzerinde,açılımı antiteist,anlamı din karşıtı demek.Din karşıtı olan insanlar elbette dinleri eleştirecek bundan doğal ne olabilriki? Sizin düşmanlık olarak yadırgamanızda bunu değiştirmeyecek..Eğer eleştirmeye gerek duymasa zaten ateist olmazdı o insanlar. Sizlerin, inanmıyorsanız bari saygı duyun beklentizinde ateistler için geçersizdir. Ateistler dinlere saygı duymadığı için zaten eleştirir. Yarasa,gerçek ateistler dine bu kadar kafa yormaz bunu sende bilirsin başka hiç bir konuda fikir beyan etmeyip,sürekli dini konularda islama ve peygamberine eleştiri getiren kişileri bana kimse ateist diye yutturmaya çalışmasın.. Gerçek ateistler dine bu kadar kafa yormaz mış: Bak bak bak, yaw kendi kafanızda oluşturduğunuz islamla alaksı olmayan bir din oluşturmuşsunuz, bari bırakında başkalarının teorisini kafanıza göre şeklillendirmeye çalışmayın.O insanlar dine kafa yormasa zaten dinleri terkedip atesit olmazlar dı. Sakladığımız gizlediğimiz bir şey yok.Misyonsa misyon evet bizler tüm dinlerin tadavülden kalkması ve müzelik olması için mücadele veren insanlarız. Eğer duymaktan memnun olacaksanız din düşmanıyız. Sizlerin dininizi yaymaya ne kadar hakkıkınız varsa, bzlerin dinlerin yok olması için mücadele etmeye hakımız var. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Alıntı yapılan bölümün bir alt satırında insani-ruhi-ilmi cihattan söz ettim. Elbette o günün şartlarındaki cihat anlayışı bugünkü ile bir olmayacaktır. ''o ayetler o zaman içindi'' gibi bir söylem de olsa olsa bu sebeple dile getirilmiştir. saygılar Haaa! İlmi cihat dediğiniz; İslam dininin ve Kuran'ın ululuğunu öne çıkarmak olsa gerek. Sizler için ilim, Muhammed'i ve Allah'ı bilmektir. Hem ayrıca; ''o ayetler o zaman içindi'' demek ne demek oluyor. İşinize geliyor Kuran geçmişin, geleceğin kitabı oluyor, işinize gelmiyor ''yok canım, bu ayet o zaman için geçerliydi'' deyiveriyorsunuz. Olmadı ama... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Bir yanlış anlaşılma olmasın,ben yukarıda yazdığım iletide sizinle aynı fikirde olduğumu belirtmek için yazınızı alıntı yaparak cevap verdim.... Yalnızca İslam ve müslüman düşmanlığı misyonu daha öncede defalarca söylemiştim tekrar söyleyeyim ben bu forumda yazan bir çok ateistin aslında ateist olduğuna inanmıyorum , ateizm maskesi kullanarak misyonlarına hizmet ediyorlar... Yarasa,gerçek ateistler dine bu kadar kafa yormaz bunu sende bilirsin başka hiç bir konuda fikir beyan etmeyip,sürekli dini konularda islama ve peygamberine eleştiri getiren kişileri bana kimse ateist diye yutturmaya çalışmasın.. Sırf bunlar yüzünden forumun bu köşesinden soğuyuverdim.Dini konularda tartışacağım ve konuşacağım kişileri artık çok dikkatli seçmeye çalışıyorum,takdir edersin ki bu hasas konuda herkes muhattab alınmaz. Tartışma adabı bu şekilde olmamalı,burada fikir tartışılmıyor bir kesim acımasızca hakarete ve alaya varan sözlerle karşısındakinin mukkadesatını yerden yere vururken karşıt görüş sürekli bir savunma pozisyonunda...Şöyle objektif olarak bir bak.. Birçoğu foruma girer girmez hedef dini konular,peki soruyorum sana bunlar siyasi hiç bir şeyle ilgilenmezmi?kitap okumazmı?film izlemezmi?şiir sevmezmi?oyun oynayıp eğlenmek istemezmi?sağlıkla ilgilenmezmi?aşık olmazmı?müzik dinlemezmi?doğayla ilgilenmezmi? Kısacası ateistler bu kadar dar bir çerçevedemi yaşar hayatı? Benim gerçek yaşamda tanıdığım ateist arkadaşlarım son derece sosyal dinle işi olmayan kişilerdir,onlarmı yanlış burdakilermi? Şimdi tüm bu soru işaretlerinde sonra bana yanılıyorsun diyebilirmisin? Dini savunma amaçlı sözler bitince insanların nelerle ilgilenmedikleri söz konusu oluyor demek ki. En iyisi hepimiz buraya başka hangi sitelere üyeyiz, boş zamanlarımızda neler yaparız, aşıkmıyız, hastamıyız, neler bizi eğlendirir bunları yazalım da siz de rahat edin. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Buna benzer bir iletim zaten forumda var. Genişleterek yineleyorum: Muhaceret(göç) - bir hüküm ve bir izin konusudur. Kur'an'da haceru (hicret ediniz) kelimesi daima amenu ''iman ediniz'' kelimesinden sonra ve cehadu (cihat ediniz) kelimesinden önce gelmiştir. Cihat'ın yönünün tayinini öncesindeki hicret belirler. *önce bir ideolojiye iman etmek gerekir. İmani şuur ile sorumluluk duygusuna ulaşıp -ancak,bu sorumluluğa gerçek anlamda (yoksa yarıyolda dönülür) ulaştıktan sonra- hicret edilir. *hicret (daha önce başka bir başlıkta belirttiğim gibi ''hicret''; yani bu benim yeni kavradığım bir sistem değildir, bu sistemi kavramam ile ilk aşamaya geldim.) 1)-sorumlu hicret; Fesat çevresinden göç edip muzaffer biçimde geri dönebilmektir. -özgür/sorumlu olmayan hicret; Siyasi ve çevresel etmenlerle yapılan hicret. -iktisadi hicret; Yukarıdaki iki hicreti de kapsar. Tanıdığımız bütün tarihi medeniyetler göçlerden sonra kurulmuştur. 2)-ilmi hicret; Bu insanın zat'ın ve zatının bilgisinde, aslında tüm evrenin bilgisinin bulunduğunu farkettiği aşamadır. Bu deruni bir yolculuktur. -Ruhi ve insani hicret; Bu aşama, alınan sosyal sorumlulukla ''kirlilikten hicret et''deki gibi ruhi ve deruni bir hicrettir. İnsanın olduğu halden, olması gereken hale geldiği hicrettir. Tanıdığımız tüm ilim adamları, bu göçlerden sonra kendilerine ulaşmışlardır. -iman: Şahsiyet kazanma -hicret: Kişisel oluşum aşaması -cihat: öncesindeki hicrete göre; kişisel ve sosyal mücadele, akınsal ve sosyal mücadele, savaş. İlmi-insani-ruhi cihat, ilmi-insani-ruhi hicretin devam sürecidir. Benim buradaki yanılgım, hicret ve cihat kavramlarının benim içselleştirdiğim gibi asla anlaşılamayacağını atlayışım, bu kavaramın anlaşılmasının Kur'an'daki iman, hicret, cihat aşamalarına paralel olduğunu unutuşumdur. Daha önce de belirttiğim gibi, anlaşılmak işteş bir fiildir. Alınan sonucu, iletenin anlatmak istediği kadar, iletilenin anlamak isteği de belirler. Bu kirletilmiş kavram dağarcığımızdan uzaklaşmak ve tüm bu kavramları alabanda etmek dileğiyle. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Buna benzer bir iletim zaten forumda var. Genişleterek yineleyorum:Muhaceret(göç) . . . İlmi-insani-ruhi cihat, ilmi-insani-ruhi hicretin devam sürecidir. Benim buradaki yanılgım, hicret ve cihat kavramlarının benim içselleştirdiğim gibi asla anlaşılamayacağını atlayışım, bu kavaramın anlaşılmasının Kur'an'daki iman, hicret, cihat aşamalarına paralel olduğunu unutuşumdur. Daha önce de belirttiğim gibi, anlaşılmak işteş bir fiildir. Alınan sonucu, iletenin anlatmak istediği kadar, iletilenin anlamak isteği de belirler. Bu kirletilmiş kavram dağarcığımızdan uzaklaşmak ve tüm bu kavramları alabanda etmek dileğiyle. Hadi diyelimki cihat kavramına,deruniiydi,ilmiydi,ruhiydi gibisinden bu şekil kılıflar buldunuz ama cizye hala açıkta duruyor.Ona nasıl kılıf bulacaksınız merak ediyorum. ''La ikrahe fid din..'' istediğin karalıkta çözülmeye devam edebilirsin; ancak bu benim yaşama alanımı, benim yolumu alaya almana sebep oluyorsa iman, hicret ve cihat aşamaları ile seninle cizyesini verdirene kadar *******. Cizye islam ülkelerinde yaşayan yahudi ve hıristiyanları, islamı kabul etmediklerinden dolayı aşağılama vergisidir. Aşağıdaki ayetin sonu bunu açıkça ifade ediyor. Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Bakın cizye hakkında islami bir siteden alıntı. CİZYE İslâm devleti bünyesinde yaşayan gayr-i müslim vatandaşların mükellef olan erkeklerinden can ve mallarını koruma bedeli olarak yılda bir defa alınan vergi. Buna cizye denilmesinin sebebi, zimmî denilen cizye yükümlüsünü ölümden koruduğu içindir. Bir islâm beldesinde yaşayan gayr-i müslim, İslâm'a girerse cizyeden kurtulur. Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Peygamberinin haram kıldığı şeyleri haram tanımayan, hak dinini din olarak kabul etmeyen kimselere, zelil ve hakîr olarak kendi elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşınız. " (et-Tevbe, 9/29). Cizye, borcunu ödedi demek olan "cezâ deynûhu" fiilinden bir çeşit borç ödeyişi ifade eden bir isim olup, müahidin ahdi üzerine vereceği vergiye ıtlak olunur ki; can, mal ve özgürlüklerinin korunması karşılığında ödenmesi gerekir. Müşriklere gelince onların cizye ödeyerek şirklerini sürdürmeleri asla sözkonusu olamaz. Onlar için ya İslâm ya da kılıç vardır. -http://www.sevde.de/islam_Ans/C/cizye.htm- Kaç kere söyledim dininizi bilmiyorsunuz diye ama bir türlü anlamak istemiyorsunuz Ben ehli kitap olmadığıma benden cizye almanız mümkün değil. Yukarıda alıntıda olduğu gibi ya islam yada kılıç demeniz gerekirdi. Alıntı yaptığım bu site kafasından bunları uuydurmuyor.İslamı eleştirmenin cezası ölümdür. İşte delili Yine tevbe suresinden 11. Eğer tevbe ederler, namazı kılarlar, zekatı verirlerse dinde kardeşleriniz olurlar. Biz âyetleri, bilen bir kavme açıklarız. 12. Eğer verdikleri sözden sonra yeminlerini bozar ve dininize dil uzatırlarsa, o küfür öncülerini hemen ******* Çünkü onların yeminleri yoktur. Ola ki, vazgeçerler. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Hadi diyelimki cihat kavramına,deruniiydi,ilmiydi,ruhiydi gibisinden bu şekil kılıflar buldunuz ama cizye hala açıkta duruyor.Ona nasıl kılıf bulacaksınız merak ediyorum. . . . 12. Eğer verdikleri sözden sonra yeminlerini bozar ve dininize dil uzatırlarsa, o küfür öncülerini hemen ******* Çünkü onların yeminleri yoktur. Ola ki, vazgeçerler. Mumtehine suresindeki ayetleri buraya eklemeyi unutmussunuz. [060.008] [DV] Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara âdil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allah, adaletli olanları sever. Ayriyeten,[009.029] [DI] Kitap verilenlerden, Allah'a, ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Peygamberinin haram kıldığını haram saymayan, hak dinini din edinmeyenlerle, boyunlarını büküp kendi elleriyle cizye verene kadar savaşın. tevbe suresinde goruldugu uzre, kitab ehlinden bahsederken, Allaha ve ahiret gunune inanmayan lafsi gecmektedir, Oysa biz gerek kutsal denilen tevratta ve incilde, gerekse kuranda goruyoruzki, Kitab ehli Allahada ahiretede inaniyor, oyle ise bu Allaha ve ahiret gunune, inanmayanlar kimler diye, fazla kafa yormaniza gerek yok, Bu forumlarda bile, gore bilmeniz mumkun, Allahada inanmiyor ahiret gununede inanmiyor, oldukten sonra dirileceginede inanmiyor, Tum bunlara ragmen, yinede onlara bile, Mumtehine suresindeki ayet gecerli, Tabiyki bu gercerlilik sartli, Eger onlar Din ugrunda muminlerle savsmiyorlarsa, yurtlarindan surmeye calismiyorlarsa, onlara adil davranmayi ogutluyor kuran, saygilar. Evren Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Mumtehine suresindeki ayetleri buraya eklemeyi unutmussunuz.[060.008] [DV] Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara âdil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allah, adaletli olanları sever. . . . saygilar. Evren Sen bu ayetleri gitte tarihte islamı eleştirdiği için öldürülenlerin katillerine göster.Turan dursun kimi yurdundan sürmüştüde öldürüldü,madımak hotelinde yakılanlar kimi yurdundan sürmüştüde yakıldı? Bana kurandaki çelişkiileri gösterip, islamın kendi taraftarlarından başkalarına hayat hakkı tanımadığı gerçeğini örtemezsiniz. Geçiniz bunları efendim Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Buna benzer bir iletim zaten forumda var. Genişleterek yineleyorum: Muhaceret(göç) . . . Benim buradaki yanılgım, hicret ve cihat kavramlarının benim içselleştirdiğim gibi asla anlaşılamayacağını atlayışım, bu kavaramın anlaşılmasının Kur'an'daki iman, hicret, cihat aşamalarına paralel olduğunu unutuşumdur. Daha önce de belirttiğim gibi, anlaşılmak işteş bir fiildir. Alınan sonucu, iletenin anlatmak istediği kadar, iletilenin anlamak isteği de belirler. Bu kirletilmiş kavram dağarcığımızdan uzaklaşmak ve tüm bu kavramları alabanda etmek dileğiyle. Anlaşılmanın olduğu kadar. Anlaşılamadığını sananın anlaması da isteş bir fiildir. 1- Önce, bir ideolojiye iman edecekmişsin. Her ne kadar imandan pek bahsetmemişse de burası önemli işte. İdeoloji dediği de kısaca siyasi, sosyal konulu insan fikri. Tabiî ki Vahiyleri bundan ayırmak gerekiyormuş. Vahiy ne imiş? Zaten kendiside belirmişti akıldan üstün Allah?ın aklı (faal akıl) olarak. Çelişkisini de kendisi görsün. (ideolojiye iman) Buradaki iman edeceğin ideolojinin ne olduğuna bakmayacaksın. Yalnızca iman edeceksin. Bu ideoloji artık masal mı olur, masalın dayatması mı olur, sömürü ideolojimi olur, çağlar öncesi iedeoloji mi olur hiç önemi yok. Yeter ki iman et. İman ettiğin bu iedeoloji çağlar öncesinin Yahudi toplumununmuş, Arap toplumununmuş olması da önemli değil. Hatta Hitlerin Mussolininin ideolojilerinin olması da pek önemli değil. Yeter ki iman ette bir ?Kişisel oluşum aşaması (hicret)?sürecin oluşsun. İmanın açılımı ise; önkoşulsuz, sorgulamasız inanmak. İmanın şartları gibi. Zaten şüphe ve sorgulama olursa imandan çıkıyorsun. 2- Şahsiyet kazanma (hicret). Burada koşulsuz, sorgulamasız iman ettiğin insan ideolojisi ile kazandığın şahsiyet var. Bu şahsiyetinle neye kime hizmet ettiğinin farkında olmak gerekmiyor. Hicret et, kişilik oluştur. Yeter ki o ideoloji atalar tarafından kabullenilmiş olsun. Yeter ki sana empoze (dayatılmış) edilmiş olsun. Yeter ki o ideolojiden nemalanıyor olasın. İmanlı (!) ol yeter. 3- Savaş; Empoze edilmiş bu ideolojiyle kişilik kazandın. Sıra geldi mi savaşa? İdeoloji uğruna savaşacaksın. Yukarda söylediğim gibi, bu savaşta neye kime hizmet ettiğin pekte önemli değil. Yeter ki savaş. Bu savaşta belirli kesime, neden, niye hizmet ettiğin de önemli değil. Bu çıkar çevreleri ataerkil zihniyet olmuş, sömürü zihniyeti olmuş, belirli toplum kimliklerini üstün görmüş, zengin fakir olarak ayırmış hiç mi hiç önemli değil. Sen yeter ki savaş. İşin ucunda tomurcuk göğüslüler var, şarap; ırmaklar gibi akıyor. İşte sana, çağlar öncesi zengin Arap sınıfın fantezi ideolojisi. Durma savaş kendini kurtar. Başkası mı? Sana ne !.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 insani-ruhi-ilmi cihat Bu cihat türünde ne tür bir cizye aşağılanarak elleriyle ödeyecek duruma gelenlerce veriliyor acaba? Bunu da açıklamanız gerek bir zahmet. Ne tür bir kin cizyeyi "aşağılayarak" almayı emreder kutsal olduğu öne sürülen bir metinde? İfade açık: Sağir küçük demektir. Sağirun küçük düşmüş, yenilmiş, aşağılanmış olanlar anlamına gelir. Yani adamlar yenilip öldürülüp hakarete uğramış olmakla kalmayacaklar, bir de cizyeyi aşağılanmış şekilde elleriyle ödeyecekler, sürekli aşağılanıp, itilip kakılarak cizye ödeyecekler. Savaşta yenilmekle de iş bitmiyor. Cizye sürekli ödenen bir şey olduğuna göre, bu aşağılama hep sürecek ayet emrine göre! Din ile kin birbirine karışmış... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Suheda, çok yüzeysel bir tespit...Burada yazılan ve tartışılan şeyleri takip edersen başta müslümanlık olmak üzere tüm dinler ele alınıp metafizik ve materyalist düşünceler tartışılıyor. Saygılar... Anlatmak istediğimi bu sefer ıspatla göstereyim... Yazılarımda, birşeylere düşmanlık niyeti yoktur.Sadece bana sunulan bilgileri analiz ederek, paylaşıyorum. Din hakkındaki gerçekler sizi rahatsız ediyorsa ve bunu düşmanlık sayıyorsanız, yapabileceğimiz bişey yok. "Allah namlı bir ilah yoktur, o sadece görünmez bir puttur" demek düşmanlık değil, benim o kavram konusundaki düşüncemdir. Muhammed'in dinde anlaşılan şekliyle ilahlardan mesaj alan bir kişi olmadığını, kendi halüsinasyonlarını ilahlardan aldığını sanarak peygamberlik iddiasında bulunduğunu söylemek düşmanlık değildir, bu konudaki benim düşüncemdir. İbahim kızkardeşi ile evlenmiş ve hem kızkardeşi hem karısı olan Sara'yı başka erkeklere sunmuştuır demek, düşmanlık değil, dini kayıtları buraya aktarmaktır. Lut kızları ile cinsel ilişkiye girmiş demek düşmanlık değil, dini kayıtları aktarmaktır. Müsterih olunuz, düşmanlık yoktur.[/b] Saygılar, sevgiler. Şimdi Brain cevap hakkını kullanmış,yukarıda yazmış olduğu daha doğrusu iddia ettiği şeylerin kendince kanıtı ne biliyormusun?Tekvin Dine karşı başka bir din kitabından alıntılar kullanmak,"ben ateistim ama Tekvin'e inanıyorum Kuran'a inanmıyorum"bu nasıl bir mantık,sencede bunda bir tuhaflık yokmu? Forumun başka köşesine girmyen biri olarak, bu sözlerin bana da geldiğini düşünüyorum.Her net kullanıcısının katıldığı tek forum burası değildir. Her forumun ilginç gelen bölümleri vardır. Şimdi katıldığım, izlediğim başka forumların listesini yazıp, reklam mı yapalım burada? Turkish-Media forumun da dini konular kısmı bana cazip geldiği için burda yazıyorum. Bu sizi, dinden başka bişeyler ilgilenmediğimiz duygusuna kapılmanıza sebep olmasın. Filmler konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Bilgisayar teknolojisi, programlar konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Eğlence ve oyunlar konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Bilim ve teknolojideki gelişmeler konusunda başka bir forumu takip ediyorum. Yani her forumun bana cazip gelen bir tarafı var. Saygılar, sevgiler. Brainciğim geçelim bu işleri yukarıda saymış olduklarının hepsi bu forumda ziyadesi ile var,yada başka forumlarda bu konuları daha çok beğeniyorsan buraya aktarıp bizimle paylaşabilirsin... Birde zor olmuyormu her başlık için başka bir forumu ziyaret etmek,benim bir kaç forum sitesinde daha üyeliğim var ama burdan fırsat bulup bakamıyorum bile... Neyse amacım kimseyi yargılamak değil sadece kendi düşüncelerimi ifade ettim.. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Bunu" kurana inanmıyorum ama başka kitaba inanıyorum ve alıntılar yapıyorum"diye algılamak kadar komik bir şey olamaz.Bu,sizin iddalarınıza ,yine sizin kabul etmek zorunda olduğunuz allahın, diğer bir kitabından örnekler vererek çelişkiyi göstermektir.Ama ne çare !! Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Bunu" kurana inanmıyorum ama başka kitaba inanıyorum ve alıntılar yapıyorum"diye algılamak kadar komik bir şey olamaz.Bu,sizin iddalarınıza ,yine sizin kabul etmek zorunda olduğunuz allahın, diğer bir kitabından örnekler vererek çelişkiyi göstermektir.Ama ne çare !! Asıl komiklik ne biliyormusunuz konu hakkında ne ufak bir fikir sahibi olmadan yorum yapmak Biz Brain'le o iddia ettiği konuları defalarca kez tartıştık o tekvinde yazılanları bana iddalarına kanıt olarak sundu,çelişki olarak değil... İsterse sayfanın linkinde verebilirim,alıntısınıda yapabilirim.. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Diğer konuda ne tartıştığınız beni ilglendrmiyor bu konuda yapılmak istenen yukarıda dediğim gibidir.Dedik ya "ama ne çare" Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.