Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yasin 1- Yâsîn. 2- 3- Ey Muhammed! Hikmetli Kur'ân'a andolsun ki, sen risâlet görevi 4- Dosdoğru bir yol üzerindesin. 5- 6- Babaları uyarılmamış ve kendileri de ****** olan bir kavmi, çok güçlü ve çok merhametli olan Allah'ın indirdiği (Kur'ân) ile korkutasın. Bu ayetlere göre araplara peygamber gelmemiş,onun için muhammedin onları uyarmak için gönderildiği söyleniyor. Ankebût 61 Andolsun ki onlara: "Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir?" diye sorsan, mutlaka, "Allah" derler. O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar? Ankebût 63 Andolsun ki onlara: "Gökten su indirip onunla ölümünün ardından yeryüzünü canlandıran kimdir?" diye sorsan, mutlaka, "Allah" derler. De ki: (Öyleyse) hamd da Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu (söyledikleri üzerinde) düşünmezler. Lokman 25 Andolsun ki onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, mutlaka "Allah..." derler. De ki: (Öyleyse) övgü de yalnız Allah'a mahsustur, ama onların çoğu bilmezler Zuhruf 87 Andolsun onlara kendilerini kimin yarattığını sorsan elbette "Allah" derler. O halde nasıl (Allah'a kulluktan) çeviriliyorlar Peki uyarılmamış bu insanlar nasıl oluyorda allahı biliyorlar,nasıl oluyorda allahın herşeyi yarattığını söylüyorlar.Karmaşa bununlada sınırlı değil. Maide suresi 44- İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir. 45- Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısas (ödeşme) yazdık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir. 46- O peygamberlerin ardından, yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur olan, kendinden önceki Tevrat'ı tasdik eden ve Allah'dan korkanlar için bir hidayet rehberi ve bir öğüt olan İncil'i verdik. 47- İncil ehli de Allah'ın ona indirdikleriyle hükmetsinler. Kim, Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar fâsıkların ta kendileridir Bu ayetlere görede tevrat ve incili allah indirmiş. Peki nasıl oluyorda kendilerine kitap peygamber gelmemiş arap putperstleri müslümanlar gibi allahın herşeyi yarattığına inanıyorlar,allahı biliyorlar ama buna rağmen kendilerine kitaplar gönderilen yahudi ve hıristiyanlar allahı bilmiyor. Çünkü ne tevratta nede incilde allah ismi geçmez? Allah sürekli isimmi değiştiriyor. Hele aşağıdaki ayet tam bir muamma Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Ne demek allaha inanmayan? Siz şimdiye kadar hem yahudi veya hıristiyan olduğunu söyleyip hemde ateist olan birini gördünüz mü? Hadi diyelim ki bu insanlar kendlerine gelen kitapları tahrif etti ama allahın ismini de gıcıklık olsun diye değiştirmezler herhalde.Yani bu ayetteki bilgi doğru değil. Ehli kitap kendi kitaplarında belirtildiği şekilde br tanrı inaçları var. Yani bu insanlar ateist değil elbette. Peki nasıl oluyorda ehli kitap allaha inanmıyor ? Yoksa bu insanlar arapların AL İLAH,ına mı inanmıyorlar.Bu durumda tevrat ve incili allahın indirdiği savı havada kalmış olmuyormu? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yasin 1- Yâsîn. 2- 3- Ey Muhammed! Hikmetli Kur'ân'a andolsun ki, sen risâlet görevi . . . Yoksa bu insanlar arapların AL İLAH,ına mı inanmıyorlar.Bu durumda tevrat ve incili allahın indirdiği savı havada kalmış olmuyormu?[/b] İngilizcede God ne ise,Türkçede Tanrı ne ise,arapça da Allah odur,neye şaşırdınız.Kuran inmeden önce Peygamberin babasının adı Abdullahtır,nolmuş..Bizim Allahımız İbrahim in,İshak ın,Yakup ve Yakup oğullarının,Musa nın,İsa nın Allah ı ,İlah ı,TanrısıKitap ehlinin Allah ı bizim Allahımız,sadece onlar bunu bilmiyor o kadar,ama biz onların tapındıklarının kendi Allahımız olduğunu biliyoruz..Sözde islamcılar,İncil değişmiştir,Tevrat değişmiştir ,değişen şeye inananlarda kafirdir deyip kendilerini zanlarda oyalarken,adamların haberi yok ama bizden daha yakın islamda yaşıyorlar.Siz Kuranda havarilerin biz müslümanlarız deyişini okudunuz mu? yani adamlar bilnmiyor ama aslında müslümanlar.Yani inanlılar yani arapça inanlı olan müslümanlar..Allah ın adı tanımlanamaz,Musa ya bu konuda en güzel sözü,olabilecek en mükkemmel sözü söylemiştir Tanrımız.. Kısaca şöyle özetlersem,eğer ben bir kayaya tapıyorsam(haşa) kaya benim Allahımdır,eğer sen bir ağaca tapıyorsan ağaç senin Allahındır,eğer biz Kuranın,İncilin,Tevratın,Zeburun Allahına tapıyorsak,O bizim Allahımızdır.. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Neden tevratta veya incilde allah ismi geçmez.Kendilerine kitap gelmeyen putperstler allahı biliyorlarda ehli kitap neden bilmiyor? Soru bu. Ehli kitabın allaha inanmadığını kuran söylüyor ben değil.Bende diyorum ki kendilerine kitap gönderilen bu insanlar ateistmi idiler? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Neden tevratta veya incilde allah ismi geçmez.Kendilerine kitap gelmeyen putperstler allahı biliyorlarda ehli kitap neden bilmiyor? Soru bu. Ehli kitabın allaha inanmadığını kuran söylüyor ben değil.Bende diyorum ki kendilerine kitap gönderilen bu insanlar ateistmi idiler? Sayın Hoppa ,anlatamadım galiba,sorun diller sorunu,dil sorunu..İncil i okurken her yerde YH... mi yazıyor? hayır,Tanrı diyor,baba diyor,şu bu diyor,bizde de Allah diyor,ilah diyor Rab diyor..Allah ın ismi tanımlanamaz.. anladınız mı? YH.. ne demek?? cidden isim bu mu?yoksa bu ibranicede bir kelimenin karşılığı mı?konuştuğumuz dil ibranice olsa bunu böyle mi kullanırız?? yapmayın artık...kısacası ehli Kitap Tanrı dediğinde zaten Allah demiş oluyor,anlatabildim mi?? Kendilerine Kitap gönderilenler de asla ateist olmaz,inanmadıkları ve reddettikleri şey,malesef fazla düşünmedikleri ve aslında kendilerini tamamlayan şey..Kitaplarıyla hükmettikleri sürece onlar da imanlı,onlar da kurtulabilir.. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Neden tevratta veya incilde allah ismi geçmez.Kendilerine kitap gelmeyen putperstler allahı biliyorlarda ehli kitap neden bilmiyor? Soru bu. Ehli kitabın allaha inanmadığını kuran söylüyor ben değil.Bende diyorum ki kendilerine kitap gönderilen bu insanlar ateistmi idiler? Soruma cevap alıncaya kadar bu sorular devam edecek. Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Kuran ehli kitabı allaha inanmıyorlar diye suçluyor. Bende diyorum ki bu insanlar ateistmi idi ? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Neden tevratta veya incilde allah ismi geçmez.Kendilerine kitap gelmeyen putperstler allahı biliyorlarda ehli kitap neden bilmiyor? Soru bu. Ehli kitabın allaha inanmadığını kuran söylüyor ben değil.Bende diyorum ki kendilerine kitap gönderilen bu insanlar ateistmi idiler? Kitabımız ,onların Allah a inanmadığını söylemez,Kuranın Allah ını inkar edişlerinden bahseder.Onların Kuran a yaklaşımları,biraz ateistlerin yaklaşımlarını andırıyor kısacası.Halbu ki Allah ın Kitabını yani Kutsal olanı anlmak için Kutsal desteğe ihtiyaç olduğunu en iyi bilenler yine kendileri..Biraz ateistlerle takılıp kendi Kitaplarına olan yorumlarından ,Kuran a yapılan yorumu değerlendirseler,yine anlarlar az çok ama ,olmuyor işte..olmayınca olmuyor.. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Kitabımız ,onların Allah a inanmadığını söylemez,Kuranın Allah ını inkar edişlerinden bahseder.Onların Kuran a yaklaşımları,biraz ateistlerin yaklaşımlarını andırıyor kısacası.Halbu ki Allah ın Kitabını yani Kutsal olanı anlmak için Kutsal desteğe ihtiyaç olduğunu en iyi bilenler yine kendileri..Biraz ateistlerle takılıp kendi Kitaplarına olan yorumlarından ,Kuran a yapılan yorumu değerlendirseler,yine anlarlar az çok ama ,olmuyor işte..olmayınca olmuyor.. Ne demek kuranın allahı ? Tevrat ve incilin allahı başkamı,hani onlarıda allah indirmişti yapmayın artık...kısacası ehli Kitap Tanrı dediğinde zaten Allah demiş oluyor,anlatabildim mi?? Yooo anlatamadınız Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Neden tevratta veya incilde allah ismi geçmez.Kendilerine kitap gelmeyen putperstler allahı biliyorlarda ehli kitap neden bilmiyor? Soru bu. Ehli kitabın allaha inanmadığını kuran söylüyor ben değil.Bende diyorum ki kendilerine kitap gönderilen bu insanlar ateistmi idiler? Soruma cevap alıncaya kadar bu sorular devam edecek. Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Kuran ehli kitabı allaha inanmıyorlar diye suçluyor. Bende diyorum ki bu insanlar ateistmi idi ? Ehli Kitabı suçlamıyor,kendisine kitap verildiği halde inkar edenden,Allahın kurallarını tanımayandan bahsediyor,yani burda hristiyanlar arasından çıkmış bir ateist, ya da yahudiler arasından çıkmış bir ateist sözkonusu.Yani kendine verilen Kitaba inanmayan ve uygulamayan sözkonusu..Allah a yani Tanrıya yani ilaha ve ve ve Ahiret gününe inanmayan ...Onlardan ahiret gününe inanmayan ne demek sayın hoppa..Bal gibi ateist demek.. anladınız mı? siz de bu toplumda büyüdünüz,belki size Kitap olarak Kuran verildi ama siz inanmadınız ve inkar ettiniz aynı şey.. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 ftoyd @ 03-04-2008, 00:19) Kitabımız ,onların Allah a inanmadığını söylemez,Kuranın Allah ını inkar edişlerinden bahseder.Onların Kuran a yaklaşımları,biraz ateistlerin yaklaşımlarını andırıyor kısacası.Halbu ki Allah ın Kitabını yani Kutsal olanı anlmak için Kutsal desteğe ihtiyaç olduğunu en iyi bilenler yine kendileri..Biraz ateistlerle takılıp kendi Kitaplarına olan yorumlarından ,Kuran a yapılan yorumu değerlendirseler,yine anlarlar az çok ama ,olmuyor işte..olmayınca olmuyor.. Ne demek kuranın allahı ? Tevrat ve incilin allahı başkamı,hani onlarıda allah indirmişti yapmayın artık...kısacası ehli Kitap Tanrı dediğinde zaten Allah demiş oluyor,anlatabildim mi?? Yooo anlatamadınız Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Ne demek kuranın allahı ? Tevrat ve incilin allahı başkamı,hani onlarıda allah indirmişti Yooo anlatamadınız Arapçada Tanrı manasına gelen terim nedir sayın Hoppa...?Dil olarak,lisan olarak arapça da Tanrı kelimesinin karşılığı nedir?? Allah tır ..Allah =Tanrı=God anladınız mı? Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Hiç bir şey anlamadım çünkü israrla konuyu saptırıyorsunuz Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Sayın Hoppa,onlar da çokları gibi bazı islam ülkelerine bakıp,bizde ki özellikle sizlerin bol bol taşıdığı Nisa,Ahzap,Tövbe gibi surelere takılıp,hani bulduğunuz yerde öldürünleri direk üzerlerine alınıp,bu kitap Allah tan değil,Muhammed in yazdığı Kitap deyip kestiriyorlar.Halbu ki kıyaslamaya kalksanız,sizler diğerlerini daha uç görürsünüz belki..ya da onlar çelişki sunar,neden bizim Kitabımızın Allahtan olamayacağına dair kendilerince ayetler karşılaştırır,ama sizler bile Tevrattan Muhammed in kopya çektiğine şahitlik edersiniz,O derece anlamlar birdir ..Kısacası onlar esenlik diler,biz selam,onlar bunu fark sanar biz ise aynı algılarız..işte fark o kadardır.. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yasin 1- Yâsîn. 2- 3- Ey Muhammed! Hikmetli Kur'ân'a andolsun ki, sen risâlet görevi 4- Dosdoğru bir yol üzerindesin. 5- 6- Babaları uyarılmamış ve kendileri de ****** olan bir kavmi, çok güçlü ve çok merhametli olan Allah'ın indirdiği (Kur'ân) ile korkutasın. 1.Yâ Sîn. 2,3,4.(Ey Muhammed!) Hikmet dolu Kur?an?a andolsun ki sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilenlerdensin. 5,6.Kur?an, ataları uyarılmamış, bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir. Doğru meâl vermek gerekiyor dimi Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Hiç bir şey anlamadım çünkü israrla konuyu saptırıyorsunuz Sayın Hoppa ,ısrarla saptırmıyorum,nedense ısrarla anlatmaya çalışıyorum..bende bilmiyorum neden bu kadar kendimi paraladığımı,ama şu an inanın öyle hissediyorum.. Son söz,Kitap ehli Tanrı demekle Allah der,hepimizin Tanrısı aynıdır,hepimizin Kitaplarındaki din islamdır ve hepimiz müslümanız. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Sayın Hoppa ,ısrarla saptırmıyorum,nedense ısrarla anlatmaya çalışıyorum..bende bilmiyorum neden bu kadar kendimi paraladığımı,ama şu an inanın öyle hissediyorum..Son söz,Kitap ehli Tanrı demekle Allah der,hepimizin Tanrısı aynıdır,hepimizin Kitaplarındaki din islamdır ve hepimiz müslümanız. Kuran öyle demiyor ama. Eğer kitap ehli kendi kitaplarına göre tanrıya inanıyorsa ve bu sizin dediğiniz gibi allah demek anlamına geliyorsa o zaman niçin tevbe suresinde ehli kitabn allaha inanmadığını söylüyor ? Elbette hiç bir müslüman bu yorumu kabul etmeyecek ama bunun cevabı bana göre çok açık. Muhammed; maide suresinde ehli kitabı kendi saflarına çekebilmek için,bakın sizin kitaplarıda allah indirdi gibisinden şirinlik yapıyor.Zamanla bu insanların aldırış etmediklerini görünce ve etrafında ki insanların savaşabilecek kadar çoğaldığını görünce tevbe suresinde ağzındaki baklayı çıkartıyor. Amaç ise o insanların zenginliğine el koymak. Bakın aşağıdaki ayetler bunu belgeliyor. Yine tevbe suresinden 34- Ey iman edenler, şurası bir gerçektir ki, yahudi hahamları ile hıristiyan rahiplerinin bir çoğu insanların mallarını haksız yere yerler ve Allah yolundan saptırırlar. Bir de altın ve gümüşü hazineye doldurup, onları Allah yolunda sarfetmeyenleri bu yüzden acıklı bir azap ile müjdele! 35- O gün o altın ve gümüşlerin üstü cehennem ateşinde kızdırılacak da bunlarla alınları, yanları ve sırtları dağlanacak (onlara): "İşte bu kendi canınız için saklayıp biriktirdiğiniz şeydir. Haydi şimdi tadın bakalım şu biriktirdiğiniz şeyin tadını!" denilecek. İlkönce onları cehennem azabıyla korkutuyor. Buda işe yaramayınca zorla. Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Kuran öyle demiyor ama. Eğer kitap ehli kendi kitaplarına göre tanrıya inanıyorsa ve bu sizin dediğiniz gibi allah demek anlamına geliyorsa o zaman niçin tevbe suresinde ehli kitabn allaha inanmadığını söylüyor ? Elbette hiç bir müslüman bu yorumu kabul etmeyecek ama bunun cevabı bana göre çok açık. Muhammed; maide suresinde ehli kitabı kendi saflarına çekebilmek için,bakın sizin kitaplarıda allah indirdi gibisinden şirinlik yapıyor.Zamanla bu insanların aldırış etmediklerini görünce ve etrafında ki insanların savaşabilecek kadar çoğaldığını görünce tevbe suresinde ağzındaki baklayı çıkartıyor. Amaç ise o insanların zenginliğine el koymak. Bakın aşağıdaki ayetler bunu belgeliyor. Yine tevbe suresinden 34- Ey iman edenler, şurası bir gerçektir ki, yahudi hahamları ile hıristiyan rahiplerinin bir çoğu insanların mallarını haksız yere yerler ve Allah yolundan saptırırlar. Bir de altın ve gümüşü hazineye doldurup, onları Allah yolunda sarfetmeyenleri bu yüzden acıklı bir azap ile müjdele! 35- O gün o altın ve gümüşlerin üstü cehennem ateşinde kızdırılacak da bunlarla alınları, yanları ve sırtları dağlanacak (onlara): "İşte bu kendi canınız için saklayıp biriktirdiğiniz şeydir. Haydi şimdi tadın bakalım şu biriktirdiğiniz şeyin tadını!" denilecek. İlkönce onları cehennem azabıyla korkutuyor. Buda işe yaramayınca zorla. Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Bakın,alıntıladığınız bütün ayetlerde,onlardan Kitabı ile hükmetmeyen ve bozgunculuk çıkaranlar,Tanrı yolundan alıkoyanlar anlatılıyor..Birde şunlara bakın.. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 52 . Ayetinde İsa onların inkarlarını sezince, “Allah yolunda yardımcılarım kim?” dedi. Havariler, “Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah’a iman ettik. Şahit ol, biz müslümanlarız” dediler. Mâide(*) Sûresinin 111 . Ayetinde Hani bir de, “Bana ve Peygamberime iman edin” diye havarilere ilham etmiştim. Onlar da “İman ettik. Bizim müslüman olduğumuza sen de şahit ol” demişlerdi. Mâide(*) Sûresinin 112 . Ayetinde Hani havariler de, “Ey Meryem oğlu İsa! Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?” demişlerdi. İsa da, “Eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının” demişti. Saff(*) Sûresinin 14 . Ayetinde Ey iman edenler! Allah’ın yardımcıları olun. Nasıl ki Meryem oğlu İsa da havarilere, “Allah’a giden yolda benim yardımcılarım kimdir?” demişti. Havariler de, “Biz Allah’ın yardımcılarıyız” demişlerdi. Bunun üzerine İsrailoğullarından bir kesim inanmış, bir kesim de inkar etmişti. Nihayet biz inananları, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece üstün geldiler. Sonra da sayın Hoppa Mâide(*) Sûresinin 68 . Ayetinde De ki: “Ey Kitap ehli(yani hepimize sesleniyor)! Tevrat’ı, İncil’i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz.” Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur’an onlardan çoğunun taşkınlık ve küfrünü artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Bakın,alıntıladığınız bütün ayetlerde,onlardan Kitabı ile hükmetmeyen ve bozgunculuk çıkaranlar,Tanrı yolundan alıkoyanlar Sonra da sayın Hoppa Mâide(*) Sûresinin 68 . Ayetinde De ki: “Ey Kitap ehli(yani hepimize sesleniyor)! Tevrat’ı, İncil’i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz.” Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur’an onlardan çoğunun taşkınlık ve küfrünü artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme. Eğer bir kere olsun konuyla ilgili cevap verirseniz dişlerimi kıracağım. Bakara 256 Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tağutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir. Hani islamda zorlama yoktu.Eğer onlar kendi kitaplarına göre hükmetmiyorlarsa bu allahın sorunu değilmi,allah onları hesaba çekmeyecek mi? Neden muhammedi onların sürüne saldırıp savaştırıyor ? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Eğer bir kere olsun konuyla ilgili cevap verirseniz dişlerimi kıracağım. Bakara 256 Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tağutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir. Hani islamda zorlama yoktu.Eğer onlar kendi kitaplarına göre hükmetmiyorlarsa bu allahın sorunu değilmi,allah onları hesaba çekmeyecek mi? Neden muhammedi onların sürüne saldırıp savaştırıyor ? Allah ,kendi Kitabı yani İncil ve tevrat ile hareket edenlerle savaştırmıyor,ayrıca dediğiniz gibi Kitap ehli arasında ,ayrıma düştüğümüz noktalarda Allah hüküm verecektir.Allah cezalandıracak birine şu diğerine bu yapacak demiyorum,Allah aralarında hüküm verecek diyorum .Belki de bakarsınız koca bir islam alemi(sözde görünenler) eyvah der,napmışız der..??Allah bilir,sadece Allah bilir.. sabah iş başı,ben kaçar,iyi geceler... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 1.Yâ Sîn.2,3,4.(Ey Muhammed!) Hikmet dolu Kur?an?a andolsun ki sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilenlerdensin. 5,6.Kur?an, ataları uyarılmamış, bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir. Doğru meâl vermek gerekiyor dimi Önceden ayetin ortasından bir kaç kelime alıp akıl bulandırmaya çalışıyorlardı,tutmayınca şimdi mealleri kendileri yazmaya başladı Kasıtlı ve bilinçli yapılıyor,bilmeyen insanları bu şekilde etkileyebileceklerini sanıyorlar,bu hangi misyona hizmet ettikleri malum şahıslar... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 bu hangi misyona hizmet ettikleri malum şahıslar... Hangi misyon?? Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Öncelikle meâl diyanetin meâli. (standart olarak herkesin(en azından ehl-i kitabın) kabul ettiği meâl) Kime ne diye hizmet edelim ? Evet Allah'a hizmet ediyorum. O'na ulaştıran yoldakiler olsa olsa belki sadece araç olabilir amaç değil. Tek ve gerçek amacımız Allahın rızasını kazanmaktır. Hangi misyon?? Her sâlih amelde Allah rızasını arama misyonu Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 1.Yâ Sîn.2,3,4.(Ey Muhammed!) Hikmet dolu Kur?an?a andolsun ki sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilenlerdensin. 5,6.Kur?an, ataları uyarılmamış, bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir. Doğru meâl vermek gerekiyor dimi Onca soruya vereceğiniz cevap bu kadarcıkmı? Oysaki Yüce iblis adına yemin ederim ki mealleri elmalılıdan vermiştim. Yanlış bir şey varsa benim suçum değil ki ? Güya siz doğrusunu vermişsiniz ama benim sorularımın hala cevabı yok.Sizi giidi kurnazlar siziiiii, meal yanlış bahanesi ile soruların üstüne yattğınızı anlamadımmı sanıyorsunuz ? Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Önce indiriliş sırasına göre bir kur'an'ın teminini akabinde islami fıkıhtaki, hicretten sonra ''tearrüp'' kavramının anlaşılıp, ondan sonra dilenirse iddialarının değerlendirilmeye alınmasını tavsiye ederim. Ancak bu değerlendirme bir özyinelemeden ileriye gidemeyecektir. Emeğine sağlık ftoyd, ancak anlaşılmak işdeş fiildir. Sen hangi gerçeği hangi doğrular aracılığıyla anlatırsan anlat, anlatılan seni duymadıkça, dinlemesi karanlığını arttırmaktan ileri gidemeyecektir. Saygılar Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Yasin 1- Yâsîn. 2- 3- Ey Muhammed! Hikmetli Kur'ân'a andolsun ki, sen risâlet görevi . . . Hadi diyelim ki bu insanlar kendlerine gelen kitapları tahrif etti ama allahın ismini de gıcıklık olsun diye değiştirmezler herhalde.Yani bu ayetteki bilgi doğru değil. Ehli kitap kendi kitaplarında belirtildiği şekilde br tanrı inaçları var. Yani bu insanlar ateist değil elbette. Peki nasıl oluyorda ehli kitap allaha inanmıyor ? Yoksa bu insanlar arapların AL İLAH,ına mı inanmıyorlar.Bu durumda tevrat ve incili allahın indirdiği savı havada kalmış olmuyormu? Cevap verebilecek kimse yokmu efendim ? Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. Ne demek allaha inanmayan? Siz şimdiye kadar hem yahudi veya hıristiyan olduğunu söyleyip hemde ateist olan birini gördünüz mü? Hadi diyelim ki bu insanlar kendlerine gelen kitapları tahrif etti ama allahın ismini de gıcıklık olsun diye değiştirmezler herhalde.Yani bu ayetteki bilgi doğru değil. Ehli kitap kendi kitaplarında belirtildiği şekilde br tanrı inaçları var. Yani bu insanlar ateist değil elbette. Peki nasıl oluyorda ehli kitap allaha inanmıyor ? Yoksa bu insanlar arapların AL İLAH,ına mı inanmıyorlar.Bu durumda tevrat ve incili allahın indirdiği savı havada kalmış olmuyormu? tevbe/ 29; [ve] kendilerine [çok önceden] vahy bahşedilmiş olduğu halde [gerçek anlamda] Allah'a da ahiret gününe de inanmayan, Allah'a ve onun elçisinin yasakladığını yasak saymayan ve böylece [ Allah'ın onlar için din olarak seçtiği] hak dini din olarak benimsemeyip ona uymayan kimselerle savaşın; ta ki baş eğdirip kendi elleriyle bağışıklık vergisi ödeyinceye kadar. Öncelikle neyi okuduğumuzu, ya da bizlere neyi okutturduklarını bilelim. Saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.