Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sabah koşusu vacipmidir

benim merak ettigim Türkiyenin yani ülkemizin her kasabasinda sabahleyin bir bayan esortmanlarini giyinse Sabah koşusuna ciksa Ana caddede ,, önüne hangi engeller cikar?

Sağlıklı beslenmeye ve spora çok önem veren bayanlar , "Her sabah koşusuna hatda son zamanlarda yeni sunulan spor aktivitelerine katilmasi gerrekmezmi. Formda kalmak için vede saglikli yasam icin bunu yapmak zorunda degilmidir... zorundaysa bundan hangi tür bayanlarin yararlanma hakki vardir?

gercekten laikliginle övündügümüz dininle övündügümüz ülkemizde bayanlar özgürce kosabilirlermi özgürlükleri yeterlimidir , caddelerde , bayirlarda , kirlarda , sokaklarda eşortmaninla , şortunla kosabilirmi!!!

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
Sabah koşusu vacipmidir

benim merak ettigim Türkiyenin yani ülkemizin her kasabasinda sabahleyin bir bayan esortmanlarini giyinse Sabah koşusuna ciksa Ana caddede ,, önüne hangi engeller cikar?

Sağlıklı beslenmeye ve spora çok önem veren bayanlar , "Her sabah koşusuna hatda son zamanlarda yeni sunulan spor aktivitelerine katilmasi gerrekmezmi. Formda kalmak için vede saglikli yasam icin bunu yapmak zorunda degilmidir... zorundaysa bundan hangi tür bayanlarin yararlanma hakki vardir?

gercekten laikliginle övündügümüz dininle övündügümüz ülkemizde bayanlar özgürce kosabilirlermi özgürlükleri yeterlimidir , caddelerde , bayirlarda , kirlarda , sokaklarda eşortmaninla , şortunla kosabilirmi!!!

Efendi Türkler

Eğer tesettürlü kıyafetinle yaparsan vaciptir. Öyle şortla mortla olmaz. Ziynet yerleri sallanır, erkekler de görür, aklına kötü kötü şeyler gelir.

Gönderi tarihi:
Eğer tesettürlü kıyafetinle yaparsan vaciptir. Öyle şortla mortla olmaz. Ziynet yerleri sallanır, erkekler de görür, aklına kötü kötü şeyler gelir.

inaniyormusun en azindan onu basarabilecegimizi ülkemizin her sokaginda ama öyle ama böyle kadin erkek özgürce engeller olmadan kosabilecegimize!!! giyim özgürlügünden vazgectik kosma özgürlügünden bahsediyorum simdi , kosma özgürlügü varmidir!

:shuriken:

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

alp029rz0.jpg

alp006qb5.jpg

alp108xo7.jpg

İZMİR-Karşıyaka Sahili :)

Yanlız bu görüntüleri güneş batarken çektim,akşam koşusu yani :D

Gönderi tarihi:
Sabah koşusu vacipmidir

Efendi Türkler

tabi bunu vacip hale getirmek şöyle bir fikir üretebilirler.... haremlik , selamlık alanlar..... :whistling:

Gönderi tarihi:

Durdunuz düşündünüz ve bu mu geldi aklınıza, Ülkemizdeki bayanlar ana caddaeye koşuya çıksa önüne çıksa çıksa trafik engeli çıkar, isteyen çıksın koşsun kim engelliyor ya da yasaktır diye birşey mi var, sabah yada akşam koşusunun vacibi mi olurmuş.

Gönderi tarihi:
Durdunuz düşündünüz ve bu mu geldi aklınıza, Ülkemizdeki bayanlar ana caddaeye koşuya çıksa önüne çıksa çıksa trafik engeli çıkar, isteyen çıksın koşsun kim engelliyor ya da yasaktır diye birşey mi var, sabah yada akşam koşusunun vacibi mi olurmuş.

Yani,hadi bunu geçtim,dinden bi haber erkeklerimiz şortlu bayana farklı bakmayacak kadar medeni oldu da bir de bunu din olayına döktüler..;Daha koşacağımız önümüzde öyle bir yol var ki,vacip ya da değil,tam sürat koşmalı..Ama bizde adımlar geri geri gidiyor..

Gönderi tarihi:

Aslinda bunu din konusu yapmadan once caddelerde kosu alani var mi yok mu onu tartismak lazim ;)

Sanki ulkemiz kosu bakimindan dort dortlukte bunu dine getirilmesi kaliyor :D

Birakin kosmayi ben Turkiye'de araba bile kullanmam ;)

Gönderi tarihi:
Aslinda bunu din konusu yapmadan once caddelerde kosu alani var mi yok mu onu tartismak lazim ;)

Sanki ulkemiz kosu bakimindan dort dortlukte bunu dine getirilmesi kaliyor :D

Birakin kosmayi ben Turkiye'de araba bile kullanmam ;)

:) doğru diyorsun,bizim ehliyette süs oldu cüzdanda zaten.

bu arada hazır mevzu açılmışken ben koşmasam, bi bisiklet yolu alsam..cidden belim ağrıyor..

Gönderi tarihi:
:) doğru diyorsun,bizim ehliyette süs oldu cüzdanda zaten.

bu arada hazır mevzu açılmışken ben koşmasam, bi bisiklet yolu alsam..cidden belim ağrıyor..

Gercekten acaba Turkiye'nin her yerinde semt ayirimi olmadan bisiklet, paten yollarinin oldugunu gorebilecekmiyiz dersiniz ;)

Gönderi tarihi:
Gercekten acaba Turkiye'nin her yerinde semt ayirimi olmadan bisiklet, paten yollarinin oldugunu gorebilecekmiyiz dersiniz ;)

Ne yalan söyleyim,Polyanacılık oynamak isterdim ama çok bi ütopik geldi.Tam anlamıyla hayalimsi sanırım..Eh yine de hayal kuranlar çok olur belki de ,gün gelir hayalleri gerçekleştirmek nasip olur.Bizde olmasada,belki bizden sonraki bizden olacaklara aşılarız bişeyler..Öğretmenler... evet iyi bir öğretmen belki...ne kutsal meslek..bir öğretmen çok şey başarabilir belki,ne dersiniz..

Gönderi tarihi:

Atesit bir bayan bile caddelerde özgürce rahatça koşamaz, erkekler tarafından hep rahatsız edilirler, bakışlarlada olsa !

Tabi rahatsız edilmek ve teşhir edilmek isteyen bayanlar istisna !

Ama şöyle bir durum var, ülkemiz spor tesisleri ve alanları bakımından fakir bir ülke, yani bu sporu her insan yapamıyor, spor alanlarında ise rahatça yapılıyor

Bir bayan herkesin koştuğu bir koşu yolunca rahatça koşabilir pek kimsenin ilgileneceğinide sanmıyorum sürekli alışkın bir halk tarafından, ama diyelimki çarşı içinde bir bayan halkın içinde koşuyorsa erkekler bunu normal karşılayamaz bizim toplumda !

Kısacası bu dini değil genel ahlaki bir sorundur ve gelişmeye ihtiyacı vardır !

saygılar

Gönderi tarihi:
Atesit bir bayan bile caddelerde özgürce rahatça koşamaz, erkekler tarafından hep rahatsız edilirler, bakışlarlada olsa !

Tabi rahatsız edilmek ve teşhir edilmek isteyen bayanlar istisna !

saygılar

yukardaki bu düşünce ne zaman laikleşirse koşar kardeşim koşar!

Gönderi tarihi:
yukardaki bu düşünce ne zaman laikleşirse koşar kardeşim koşar!

Ben bir alaka kuramıyorum malesef

çünkü, şort veya mini etek giyerek bacakları parıldayan bayana bakmayacak, taciz etmeyecek erkek ve ya erkekler grubunun laiklikle veya laik sistemin oturmasıyla bir alakası yoktur !

saygılar

Gönderi tarihi:

Allah (?) Kuran'da "koşu yapın" demiyor. "Koşu yapmak, sizden öncekilere olduğu gibi, size de farz kılındı" demiyor.

Onun için vacip değildir.

Yok eğer, Kuran'da yer alsaydı, koşu yaparken nasıl giyineceğimiz, nelere dikkat edeceğimiz de belirtilirdi.

Gönderi tarihi:
Allah (?) Kuran'da "koşu yapın" demiyor. "Koşu yapmak, sizden öncekilere olduğu gibi, size de farz kılındı" demiyor.

koşu yapmayında demiyor

saygılar !

Gönderi tarihi:
Ben bir alaka kuramıyorum malesef

çünkü, şort veya mini etek giyerek bacakları parıldayan bayana bakmayacak, taciz etmeyecek erkek ve ya erkekler grubunun laiklikle veya laik sistemin oturmasıyla bir alakası yoktur !

saygılar

17yz3.jpg

bu gözler nereye bakiyor! +++++ ++++

yukarda ki yorumlariniz su gercegi ortaya koyuyor DEMEK KI HIRISTIYANLAR DAHA IMANLI ne dersin

not: bacakları parıldayan bayana bakmayacak, bu sözleriniz beni cok etkiledi! ondan dolayi bir baslik acmama neden olacak bilmiyorum o baslik sizlere neler animsatir:

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
yukarda ki yorumlariniz su gercegi ortaya koyuyor DEMEK KI HIRISTIYANLAR DAHA IMANLI ne dersin

kimin daha imanlı olduğunu bilemem

ben bayanların özgürce rahatça koşu yapamamasının erkeklerle alakalı bir durum olduğunu öne sürüyorum,

eğer siz dinle alaka kuruyorsanız, o bayanlar insanı dinden imandan çıkarır söz gelimi, yani erkeklerle alakalı bir durum mümin ateist farketmez !

saygılar

Gönderi tarihi:
kimin daha imanlı olduğunu bilemem

ben bayanların özgürce rahatça koşu yapamamasının erkeklerle alakalı bir durum olduğunu öne sürüyorum,

eğer siz dinle alaka kuruyorsanız, o bayanlar insanı dinden imandan çıkarır söz gelimi, yani erkeklerle alakalı bir durum mümin ateist farketmez !

saygılar

seriat ülkelerinde kendini birden fazla kadini hak görenler neden birinci kadindan sonrasini? yaş olarak kendinden hayli kücük kizlari secer !!!

sebebi nedir? yoksa rüyasindami sayikliyor veya görüyor onun vucut hatlarini öyle ya orda gösteren yok nedersin sayin tarafsiz yoksa öylelerin gözleri heryeri delip geciyormu,,,

sakin yanlis anlama genede mecazi anlamda ve senin dediklerinden sonra bana böyle hak düstügü icin söylüyorum,, masallah masallah sende iyi görüyorsun engel tanimiyor... bu gözlere ha seriat ülkesi olmus ha laik ülke!

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
seriat ülkelerinde kendini birden fazla kadini hak görenler neden birinci kadindan sonrasini? yaş olarak kendinden hayli kücük kizlari secer !!!

Diyorum ya herşey erkeklerden çıkıyor, dinler malesef erkeklerin güdülerini yoketmiyor ! o yüzden dinle ilişkilendiremiyorum sabah koşusunu

sebebi nedir? yoksa rüyasindami sayikliyor veya görüyor onun vucut hatlarini öyle ya orda gösteren yok nedersin sayin tarafsiz yoksa öylelerin gözleri heryeri delip geciyormu,,,

cinsel yönden aç olan bir toplum, bastırılmış bir toplum dinini kullanarak bile birşeyler elde etmeye çalışıyor işte, ne yapalım !

masallah masallah sende iyi görüyorsun engel tanimiyor... bu gözlere ha seriat ülkesi olmus ha laik ülke!

Bir çarşı içinde önünüzde minicik etekli teni parıldayan süper bir hatun yürüse ne yaparsınız ? örneğin benim önümde yürüse, herhangi fiziksel tacizde bulunmak aklımdan bile geçmez karakterim gereği ama en azından önümden yokolana kadar bakarım ! bunun gibi birşey yani !

saygılar

Gönderi tarihi:
Diyorum ya herşey erkeklerden çıkıyor, dinler malesef erkeklerin güdülerini yoketmiyor ! o yüzden dinle ilişkilendiremiyorum sabah koşusunu

cinsel yönden aç olan bir toplum, bastırılmış bir toplum dinini kullanarak bile birşeyler elde etmeye çalışıyor işte, ne yapalım !

Bir çarşı içinde önünüzde minicik etekli teni parıldayan süper bir hatun yürüse ne yaparsınız ? örneğin benim önümde yürüse, herhangi fiziksel tacizde bulunmak aklımdan bile geçmez karakterim gereği ama en azından önümden yokolana kadar bakarım ! bunun gibi birşey yani !

saygılar

birkere bu yok olana kadar bakmak fiziksel tacizdir ikincisi bu kisinin cinsellik konularda yasamis oldugu ruh halini ortaya koyar saglikli degildir en kisa zamanda tedavi olmaya ihtiyaci vardir... hersey erkeklerden cikiyor diyorsun bu yanlis sadece bu geri kalmis ülkelerede baglamak haksizlik olur, baglayamayiz öyle olsa afrikada gözler bozulurdu .. bu sadece islam aleminin sorunu ,, demek bu gözler ellerine bugün Hava anamizi yapraginla ele gecirse kimbilir ne yapacak ... tekrar diyorum bunlarin ilaci laikliktir?

Gönderi tarihi:
birkere bu yok olana kadar bakmak fiziksel tacizdir

fiziksel taciz, vücuda maddesel olarak temas ederek yapılan tacizdir (ben öyle biliyorum, yanlışım varsa düzeltiniz)

ikincisi bu kisinin cinsellik konularda yasamis oldugu ruh halini ortaya koyar saglikli degildir en kisa zamanda tedavi olmaya ihtiyaci vardir...

demekki laiklikle ilgisi yokmuş !

hersey erkeklerden cikiyor diyorsun bu yanlis sadece bu geri kalmis ülkelerede baglamak haksizlik olur, baglayamayiz öyle olsa afrikada gözler bozulurdu

sadece laikliğe bağlamakta haksızlık olur !

bu sadece islam aleminin sorunu

Geriye kalan 4,5 milyar insanın bulunduğu alemlerde böyle cinsel açlık, taciz gibi şeyler yok demek istiyorsunuz ki buna katılmak mümkün değil !

tekrar diyorum bunlarin ilaci laikliktir?

Siz bunların ilacı laikliktir diyorsunuz ve nedenlerini açıkladınız !

Bende bunların ilacı laiklik değildir diyorum ve nedenlerini açıkladım !

saygılar

Gönderi tarihi:
fiziksel taciz, vücuda maddesel olarak temas ederek yapılan tacizdir (ben öyle biliyorum, yanlışım varsa düzeltiniz)

demekki laiklikle ilgisi yokmuş !

sadece laikliğe bağlamakta haksızlık olur !

Geriye kalan 4,5 milyar insanın bulunduğu alemlerde böyle cinsel açlık, taciz gibi şeyler yok demek istiyorsunuz ki buna katılmak mümkün değil !

Siz bunların ilacı laikliktir diyorsunuz ve nedenlerini açıkladınız !

Bende bunların ilacı laiklik değildir diyorum ve nedenlerini açıkladım !

saygılar

hayir hayir laikligi nedense islam alemi cok zor kavriyor anlamakda zorluk cekiyor ???? basaramiyorlar kavriyamiyorlar anlamak istemiyorlar bak arkadasim islam alemi bizim ülkemiz haric tabii icimizde laikligi sindirememisler haric???

öbür dünya ülkelerin siyasi olsun dini olsun kadini baski altina alma onlari yönlendirme diye bir problemleri yok öyle programlari yok olmadigi icinde geri kalmisda olsa kadinlara karsi laiktir....

tekrar diyorum ilaci laikliktir???

Gönderi tarihi:
öbür dünya ülkelerin siyasi olsun dini olsun kadini baski altina alma onlari yönlendirme diye bir problemleri yok öyle programlari yok olmadigi icinde geri kalmisda olsa kadinlara karsi laiktir....

yani o ülkelerde açık saçık giyinen bayanlara cinsel tacizde bulunulmuyor mu ? tecavüz olayları yaşanmıyor mu ? erkekleri süt kuzusumu, hiç cinsel açlık çekmiyorlar mı ?

ayrıca o gelişmiş ülkelerde (siz onlara laik diyorsunuz) cinsel doygunluk bizim kadar eksik değil sebebide kadınların daha baskısız ve özgür olmasına bağlı olarak cinsel birleşmelerin daha özgür ve serbest olmasından kaynaklanıyor olmalı, yolda gördüğünüz bir kadınla cinsel birleşme sağlamanız bir çok topluma göre daha kolaydır. Yoksa erkekler aynı erkekler, azgınlık belki onlarda daha ileri boyutta, ama bunu bir şekilde bizden daha rahat karşılayabilme potansiyeli oluşmuş durumda. Biz buna dayanarak ne kadar laiksen o kadar sex yapabilirsin ve açlık çekmezsin dolayısıyla cinsel tacizler azalaır diye düşünemeyiz ki

Bunların analizini yaparken, onlar laik oldukları için sabah koşusu huzur ve güven içinde yapılabilir diyebilmek benim mantığıma ters düşmekte

saygılar

Gönderi tarihi:
yani o ülkelerde açık saçık giyinen bayanlara cinsel tacizde bulunulmuyor mu ? tecavüz olayları yaşanmıyor mu ? erkekleri süt kuzusumu, hiç cinsel açlık çekmiyorlar mı ?

ayrıca o gelişmiş ülkelerde (siz onlara laik diyorsunuz) cinsel doygunluk bizim kadar eksik değil sebebide kadınların daha baskısız ve özgür olmasına bağlı olarak cinsel birleşmelerin daha özgür ve serbest olmasından kaynaklanıyor olmalı, yolda gördüğünüz bir kadınla cinsel birleşme sağlamanız bir çok topluma göre daha kolaydır. Yoksa erkekler aynı erkekler, azgınlık belki onlarda daha ileri boyutta, ama bunu bir şekilde bizden daha rahat karşılayabilme potansiyeli oluşmuş durumda. Biz buna dayanarak ne kadar laiksen o kadar sex yapabilirsin ve açlık çekmezsin dolayısıyla cinsel tacizler azalaır diye düşünemeyiz ki

Bunların analizini yaparken, onlar laik oldukları için sabah koşusu huzur ve güven içinde yapılabilir diyebilmek benim mantığıma ters düşmekte

saygılar

ya birak allahaskina din kardesiyiz ,, herseye bir mana bulmaya birak arkadasim .. simdi islam aleminde evlenme yasi cok kücük eee nasil cinsel aclik? yoksa erotik cinselligi ögrenemedigi icinmi!!! yoksa sevismesini bilmedigi icin tam tatmin olamiyor... sonra bati aleminin kadinlari en az seriatcilardan bin kat namusludur...

arkadasim herseyin ilaci laiklikdir

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.