Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 İngiliz ve Amerikan sermayeli uluslararası tütün tekeli BAT, TEKEL’e el koymasının ardından yaptığı açıklamada, “Dünyanın en büyük 8. sigara pazarında payımızı yükseltmekten memnunuz” açıklaması yaptı. Şirket adına açıklamada bulunan Üst Yönetici Paul Adams, “2007'de 32 milyar adet sigara satışıyla pazarın yaklaşık yüzde 29’una sahip olan TEKEL’i bünyemize katarak, BAT’ın Türkiye pazarında yüzde 7’nin üzerinde olan payının, yüzde 36’ya yükselmiş olacağız” diye konuştu. BAT, özelleştirmeyle birlikte şu varlıklara el koymuş oluyor: * Pazarın yaklaşık yüzde 29'una sahip olan TEKEL sigara markalarının tüm hakları * Bir tanesi için süreli intifa hakkı olmak üzere halihazırda üretimleri üç tesiste konsolide edilmiş olan altı adet fabrika (İstanbul, Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat) *2 yıllık tütün yaprağı stoku BAT tarafından, TEKEL’den satın alınan varlıkların 2007 vergi, amortisman ve faiz öncesi kazancının 151 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Çalışanların geleceği belirsiz Sadece varlık satışına dayalı yapılan özelleştirme, TEKEL çalışanlarının istihdamını kapsamıyor. Üst Yönetici Paul Adams tarafından yapılan açıklamada, BAT’ın, istihdama ilişkin yaklaşımını, ihale satış sözleşmesinin tamamlanmasına yakın bir zamanda, işçiler ve sendika ile yapılacak görüşmelerin ardından kamuoyuyla paylaşmayı planladığı açıklandı. Ancak emperyalist şirketin, TEKEL çalışanlarının büyük kısmını kapı önüne koymayı planladığı konuşuluyor. kaynak:sol.org Akp'ye oy vermiş, tazyikli suyla yerden kalkamayan tekel işçisinin "yeter" diyerek yerleri yumruklaması da yetmedi. Tekel de nakde dönüştürülen miraslar arasına girdi. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gözümüz aydınnnnn. Bakalım akp ******** buna ne kulp bulacaklar? Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Oldum olası ingilizlerden korkarım. Dünya coğrafyasında iliklerine kadar sömürüp bir kenara atmadıkları kendinden öte bir yer yoktur. Tarih,bunlarla öyle dolu ki Hemde en güzel parçaları koparmakta ustalar. Telekom ve ardından Tekel Yüksek karlılıklara gözlerini dikiyorlar ve alıyorlar da İddiaya girerim ki Feribot seferlerini ve bogaz koprulerını de ihale edin. Lapin gibi atlayacaklar. Hiç şüphem yok. Ve ne hikmet ise hep onları severiz. Hiç te şüphelenmeyiz. Kolay mı üzerinde güneş'in batmadığı bir vatan kotarabilmek. Bir Çanakkale'de batmıştı. İntikamını iyi alıyorlar galiba. Bu arada Bakkalar konfederasyonu uykusuna devam etsin. 300 bin ortağı ile buna soyunabilirdi. ortak başına düşecek pay 6000 dolar'a krediler bile tesis edebilirdi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Anliyormusunuz neden Askere Kara harekati icin izin verdiklerini,asker daglarda savasirken onlarda rahatca hem Türkiyenin siyasi sistemini degistirmeye yönelik yasalarini cikartip calismalarini hizlandirirken satilacak neler varsa satmakla yani Türkiyeyi satmakla mesguller.Dünyanin hicbir bagimsiz ülkesi kendini yabancilara Türkiye kadar peskes cektirmemis ve kurumlarini satiliga cikarmamistir.Kapitülasyonlar tekrar geri gelmistir.AKP yi savunanlarin gözleri aydin olsun,Türklere ait hicbirsey kalmadi Türkiyede,yakinda neyi satiliga cikartirlar onu bilemeyiz.Belki ellerinde birseyler vardir ise yarayan.Cünkü bunlar herseyi satarlar,bunlardan her sey beklenir. TÜRKIYE AKP SAYESINDE TÜRKLERIN OLMAKTAN CIKARILMISTIR saygilarla. Alıntı
Φ yxl Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 arkaaşlar biri devletin aslı işinin ne olduğunu bana söyleyebilir mi yönetmek mi yoksa ticaret mi Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 arkaaşlar biri devletin aslı işinin ne olduğunu bana söyleyebilir mi yönetmek mi yoksa ticaret mi Bu devletin işi gücü satmak... Yoksa nasıl açıklarını kapatacak? Halk birşeyleri anlamasın diye de yapay gündem yaratacak... Olan yine bize olacak Aylardır burada herkes tartışıyor yazıyor da, kimse olanları bu şekliyle ele almıyor... İçim acıyor artık düşündükçe! Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Bu devletin işi gücü satmak...Yoksa nasıl açıklarını kapatacak? Halk birşeyleri anlamasın diye de yapay gündem yaratacak... Olan yine bize olacak Aylardır burada herkes tartışıyor yazıyor da, kimse olanları bu şekliyle ele almıyor... İçim acıyor artık düşündükçe! 350 milyar dolar faizli yürüyen iç ve dış borcu olupta yıllık gayrisafi milli hasılası 105 milyar dolarlarda seyreden(175 bile diyen var ama ) ülkenin çıkışı ancak iki yolla olacaktır. 1-Sürekli zam yaparak,sürekli enflasyonu körükleyerek 2-Yabancı ortaklar alarak Akp hükümeti birinci maddenin birçok partiyi sildiğini çok iyi hesap etti ve ikinci maddeyi yürürlüğe koydu.Konu bu kadar basit işte. İki gün önce ABD'de düşen hayalet uçağın maliyeti 1 milyar 250 milyon dolar olduğuna göre demekki Tekel 1,5 hayalet uçak bile yapmıyor(muş) Bari bu kadar ucuza satmayın da gerçek değeri ile gitsin. Bunu da hesaplayacak uzmanlarımız pek yok ne yazık ki. Gerçi olsa da bir takım karanlıklar hesaplattırmaz zaten. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 350 milyar dolar faizli yürüyen iç ve dış borcu olupta yıllık gayrisafi milli hasılası 105 milyar dolarlarda seyreden(175 bile diyen var ama ) ülkenin çıkışı ancak iki yolla olacaktır.1-Sürekli zam yaparak,sürekli enflasyonu körükleyerek 2-Yabancı ortaklar alarak Akp hükümeti birinci maddenin birçok partiyi sildiğini çok iyi hesap etti ve ikinci maddeyi yürürlüğe koydu.Konu bu kadar basit işte. Çok haklısın be sayın gugukcuk... Memleketimiz bu şekilde adım adım satılıyor hem de yok pahasına... Çok büyük bir kaos bekliyor bizi. Bu gidiş gidiş değil. İnsan ürperiyor düşündükçe. Satacak bir şey kalmayınca ne olacak? Halkımız o zaman dönüp düşünecek... Geç olacak ama... Umarım bunlar sadece kuruntumuz olarak kalır... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Çok haklısın be sayın gugukcuk...Memleketimiz bu şekilde adım adım satılıyor hem de yok pahasına... Çok büyük bir kaos bekliyor bizi. Bu gidiş gidiş değil. İnsan ürperiyor düşündükçe. Satacak bir şey kalmayınca ne olacak? Halkımız o zaman dönüp düşünecek... Geç olacak ama... Umarım bunlar sadece kuruntumuz olarak kalır... Sayin YARASA gecenlerde bir mechul Akp li Medyada Belcikalilar yüzbin is gücü istiyor diye göbek dansi yapiyordu,, vede nasilda seviniyordu inanki o dans yaptikca bizler burda komaya giren bir gencle kahroluyorduk ,,bunlarda gurur kalmamis gururlu bir insan ya harakari yapardi yada o belcikali bakani makamindan kovardi! ne yazikki bunlar her sattiklari seyin yaninda birde hediye olarak gururu veriyorlar birde satisa cikardiklari malin cinsini görmeyecek kadar dalgin vede bayginlar Alıntı
Φ LaRsiE_ Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 satmadık neyimiz kaldı başka uyannın yukardakiler daha neyimiz kaldı satılacak Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 uyannın yukardakiler daha neyimiz kaldı satılacak Yukarıdakiler zaten uyanık. Hatta gereğinden fazla uyanıklık yapıyorlar. Uyanması gerken alttakiler... Bizler... Saygılar... Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 350 milyar dolar faizli yürüyen iç ve dış borcu olupta yıllık gayrisafi milli hasılası 105 milyar dolarlarda seyreden(175 bile diyen var ama ) ülkenin çıkışı ancak iki yolla olacaktır.1-Sürekli zam yaparak,sürekli enflasyonu körükleyerek 2-Yabancı ortaklar alarak Akp hükümeti birinci maddenin birçok partiyi sildiğini çok iyi hesap etti ve ikinci maddeyi yürürlüğe koydu.Konu bu kadar basit işte. İki gün önce ABD'de düşen hayalet uçağın maliyeti 1 milyar 250 milyon dolar olduğuna göre demekki Tekel 1,5 hayalet uçak bile yapmıyor(muş) Bari bu kadar ucuza satmayın da gerçek değeri ile gitsin. Bunu da hesaplayacak uzmanlarımız pek yok ne yazık ki. Gerçi olsa da bir takım karanlıklar hesaplattırmaz zaten. GATS incelenirse dünya hükümetlerinin uluslararası sermayeye kendi piyasalarını nasıl açtıkları bu konuda ne taahhütler verdikleri az açtınız çok açtınız tartışmaları görülecektir. Basit bir borç ödeme gibi görünmüyor gözüme. Zira GATS' a üyeliği bu hükümet gerçekleştirmedi ama taraftar olmaktan kaçınmadı da. (Bu da beklenmezdi zaten.) GATS'ın anlamı ne? Bu anlaşmalar bir örnekle şu anlama geliyor. "Ülkenizin herhangi bir şehrindeki çöp toplama işlerini bile çokuluslu şirketlere devredebilmelisiniz." anlayışı bu kısaca. Nisan ayında Bandırma ve Samsun limanlarının ihaleleri var sonra da çeşitli elektrik dağıtım ihaleleri. (bkz. oib.gov.tr) Devlet piyasadan çekiliyor yavaş yavaş. İleride hastane ve okullara sıra gelecek galiba. Amerika'da özel hapishaneler bile var. Peki herşey paralı olursa fakirler ne yapacak? Yardımsever (cemaat) vakıfların(ın) önünde kuyruğa girecekler. Sadaka alacaklar. Şükredecekler. Yeni bir ortaçağ başlıyor galiba. Yeni bir geri dönüş sarmalı içindeyiz. Tarih düz bir çizgi halinde ilerlemez. Postmodern ortaçağ geliyor(mu).(?) Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Çok haklısın be sayın gugukcuk...Memleketimiz bu şekilde adım adım satılıyor hem de yok pahasına... Çok büyük bir kaos bekliyor bizi. Bu gidiş gidiş değil. İnsan ürperiyor düşündükçe. Satacak bir şey kalmayınca ne olacak? Halkımız o zaman dönüp düşünecek... Geç olacak ama... Umarım bunlar sadece kuruntumuz olarak kalır... Konfiçyus der ki ; "Kaybedecek birşeyleri kalmayanların,kaybedecekleri bir gelecekleri vardır" Yani dostum belkide bunu pazarlarlar kimbilir? Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 BU HEP BÖYLE OLMUYOR MU 1995 den beri ha satıldı ha satılacak denildi 2005 de "babalar gibi satıldı" kim mi tabi ki Ülkenin ne büyük gelir kaynağı olan Telekom (Detaylara girmeyeceğim sadece Telekom gelirleri ile ayakda kalan ve günümüze kadar gelen 1 kaç şirketi örnek vereyim kazandırdığını siz düşünün..THY-PTT-TRT-TEKAO-DENİZCİLİK İŞLETMELERİ-TCDD....) ve 44 devam eden ilk ve son grev bunu gün gün yansıttım foruma basının ve bazı devlet sektörlerinin ne kadar taraflı davrandığını gördük...hepsinden öte Arap asıllı Hariri Konseryumun(British telekom+Oger grup+İsrail +İtalyan ortak) şu anda borcu yok yaklaşık 18 aydır kar üstüne kar kırıyor.. yazık oldu tekeli de kaçırdık.. (Hatırlayacaksınız, Uğur Katar adlı temiz süt emmiş bir Hazine Kontrolörü, TEKEL’e “sert karton kutu yapacak makine satan” bir İspanyol şirketinin Türk ortağı Nevzat Şenol’dan Maliye Bakanı’nın oğlunun firmasında santral görevlisi 21 yaşında, yoksul bir aile çocuğu, bekâr, gariban Sedat Güngörmüş’e 30 bin dolar göndermişti. Gariban santral memuru, “Bu para benim adıma fakat şirkete gönderildi” demişti.30 bin dolar niçin geldi?Neyin karşılığı olarak geldi?Niçin TEKEL’inözelleştirilmesinden sorumlu olan Maliye Bakanı’nın oğlu’nun şirketinde santral memurluğu yapan garibana geldi?Niçin üzerine kimse gitmedi?Ne Başbakan!Ne Cumhurbaşkanı!Ne Mali Suçları AraştırmaKurulu (MASAK) ne de ilk adı “Adalet” olan AKP!)Ben korkarım arkadaş yakında ne kaldı İşte Ağrı dağı Fırat nehri falan..onları da satar E ne de olsa Ticaret kafası 146 yıllık TEKEL, 20 dakikada zevkle satıldı, İngiliz sigara şirketi BAT, TEKEL’e 1 milyar 720 milyon doları peşin olarak zevkle ödeyeceğini açıkladı.Türk’ün parasıyla...TEKEL, zarar eden bir şirket değildi. 2007 yılı faiz ve vergi öncesi kârı 151 milyon dolardı. 6 fabrikası, şehir merkezlerinde kalmış milyonlarca metrekarelik değerli arsaları olan TEKEL’e ihalede büyük bir zevkle en yüksek parayı veren İngilizler, o parayı da Türk bankalarından kredi olarak bulacak. Türk’ün parasıyla Türk’ün TEKEL’ini böylece almış olacaklar.Nasıl mı açıklayayım; Özelleştirilen devlet mallarını “varlık satışı” yoluyla alan yabancılar, krediyi Türk bankalarından buluyor. MİGROS’u alan yabancılar da dışardan Türkiye’ye para filan getirmedi, Türk bankalarından çektikleri döviz kredisi ile MİGROS’a sahip oldu.TÜRK TELEKOM’u ve MEY İÇKİ’yi alan yabancılar da finansmanı Türk bankalarından sağladı. Yılda 110 milyar adet sigara satışı yapılan Türkiye iç pazarında TEKEL’in payı yüzde 29... TEKEL’i alan İngiliz BAT, önümüzdeki günlerde 6 fabrikanın 5’ini kapatıp arsalarını, mülklerini “varlık satışı” yoluyla elden çıkartabilir, sadece “Samsun Ballıca Fabrikası”nı yeni teknoloji ile donatıp yoluna daha yüksek zevkler alarak devam edebilir. ha bu arada..demeçler var mesela "Kriz rüzgârları esiyor." Şimdi eğilim (trend) böyle,ya da AKP Tokat Milletvekili Gülgün demeç vermiş "Tekel Sigara Fabrikalarında Çalışan İşçilerin Mağdur Edilmeyecek" Telekomda 72 bin çalışan vardı ..bırakın hizmetin iyisini kötüsünü ...Kar yapıyordu şimdi 3 e böldüler personeli yok 1 ayağı heran devlete kayacak olan ve vergi dilimi sabit olup(devlet bu tiplerin vergisini kendi cebiden öztürkçe ile senin benim cebimden ödüyor)istediği an kaçabilme şansı olanlar TİP2-Emekliliği geçmiş naftalin kokan başka devlet kurukuna geçiş hakkını kullanırken şirketle manimum 5 senelik güğzel paraya anlaşma yapmış olan 1 avuç şanslı zümre TİP1-Ve sendikanın kucağında olan emekçilerKAPSAM İÇİ-..Bunlar ayrı konu detay şu şu anda yaklaşık 40 bin kişi var ve gene kar ediyor ama Türkiye Cumhuriyetine kar etmiyor şimdi dışarıyı besliyor Telekom..bir zaman sonra bakarsınız kar olayının tadı kaçar bir de pırr satmış ve gitmiş Hariri Grup veya Amerikan şirketi..BAT neşe ile kalın bu da madalyonun diğer yüzü... kimler kutlama yapar zafer kazanan komutanlar... Richard Hudson-Johan Vandermeulen-Gary Armstrong Tekel'e 1.7 milyar dolar verdiler 03.00'e kadar Reina'da eğlendiler Tekel ihalesinde ipi göğüsleyen British American Tobacco'nun 100 kişilik ekibi cuma gecesi Reina'da sabah saat 03.00'e kadar kutlama yaptı.. 10 BİN POUND BIRAKTILAR Edinilen bilgiye gore 100 kişilik BAT ekibi kapanışı ise Ağrı Dağı parçası ile yaptı. Vandermeulen'in yanısıra gecede BAT Kurumsal İlişkiler Direktörü Rıza Tuna Turagay, BAT Satın Almalardan Sorumlu Müdürü Gary Armstrong da vardı. Gecede 100 kişilik ekibin Reina'ya 10 bin poundun üzerinde para bıraktığı da ileri sürüldü. alıntı sabah... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 devletimizin elinde kar eden satılmadık ne kaldı? özelleştirme iyi birseyse ve ulke menfaati icinse neden tek bir zarar eden kamu iktisadi teşebbüsü satılmadı? arastırmayın, ekonomi proffesöru olmanıza gerek yok. basit bir hesap yapın. Sizin bir işyeriniz var ve ayda 100 ytl kazanıyorsunuz. Siz bu işyerini 200 ytl karsılıgında baska birine satarmısınzı? Simdi bana devletin boyle bir işyerini satmasını mantıklı bir dille acıklayın lutfen... İki aylık kazancı karsılıgında baskasına satıyorsunuz. Elinizde tutup bu kazancla borclarınızı ödemek varken neden satıyorsunuz? Devlet kuculmeliymiş devlet ticaretten el cekmeliymiş. BUna tamam ama sizin bu kadar borcunuz varken borcunuzu ödemenize yardımcı olacak kazanclı bir kurulusu satmanın mantıgı ne? Devlet elindeki karlı işletmeleri yok pahasına satıyor, burdan alacagı geliri kaybediyor peki bu kaybettigi geliri nerden tahsil edecek? Arkadaslar, sayın hukumet yandası arkadaslar bunu bana acıklayın. Elinize borcunuzu ödemenize yardımcı olabilecek karlı bir iş yeri varken bunu simdi satmanın mantıgı nedir? Siz borclarınızı bitirin sonra istedginisi satın. Bittimi borclar? peki bu borcları odemek icin yeni vergi koymak yerine bu işletmeleri kullanmak kötü yada yanlıs bir fikir mi? Ama bu işletmeleri alıp yok pahasına stmak, kısa vadede nefes almak önemli olan.. Here bundan 10 yıl sonra bu ulke tamamen batmıs kimin umrunda... o zaman sömürgesi olarak baglandıgmız buyuk bir ulkeden yardım alırız... vatana ihanetin karsılıgı nedir? durmak yok yola devam...!!!! Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 birsey kalmadi! daha düne kadar yabancilara ihale verirdik ,hem sevinir hem üzülürdük neden bizler bu büyük yatirimlari kendimiz basaramiyoruz diye fakat genede bir umutdu gelecek icin birseyler yapiliyordu birseylere kavusuyorduk!!! ,,, bugün temelini satiyoruz !!! o zaman sömürgesi olarak baglandıgmız buyuk bir ulkeden yardım alırız... sayin LostsouL onlar yardim almaya aliskin onlarin hayati hep yardimlarla gecti! kisisel yardim toplayan bu ülkede baska birilerini gördünmü bir örnek yesil sermaye bilmem anlatabildimmi? durmak yok yardim toplamaya devam...,,,, vatana ihanetin karsılıgı nedir? herhalde oda hayir duasidir! Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır Mehlede Ölüm Yok Bu Ne Şivandır Şu Yemen Elleri Ne De Yamandır Ano Yemendir Gülü Çemendir Giden Gelmiyor Acep Nedendir Şu Dağın Ardında Redif Sesi Var Varın Bakın Çantasında Nesi Var Bir Çift Pabuç İle Bir De Fesi Var Burası Huştur Yolu Yokuştur Giden Gelmiyor Acep Ne İştir Kışlanın Önünde Çalınır Sazlar Ayağım Yalınayak Yüreğim Sızlar Yemene Gidene Ağlıyor Kızlar Burası Huştur Yolu Yokuştur Giden Gelmiyor Acep Ne İştir saygilarimla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Türkiye'de özelleştirme muhabeti başladığında gerekçesi şuydu "Zarar eden kuruluşları satmak" Ondan sonra yüksek kar el eden kuruluşların satışı. Darphane gibi para basan Türk Telekom'dan sonra şimdide Tekel sigara . O AKP'ye oy verdim vermez olaydım elim kırılaydı diye feryat figan eden tekel işçisinede; Hemşerim sen Tekel'in satışa çıkarıldığını zaten bilmiyormuydun? Özelleştirilen diğer devlet teşekküllerini görmedin mi? AKP avaz avaz Tekel'i de satacağını hemde "babalar gibi" satacağını söylemiyor muydu? Ona rağmen gidip "mazlum" edebiyatıyla oyunu vermedin mi? Şimdi "mazlum" edebiyatıyla oy verdiğin AKP'nin politikası senin ekmeğini tehdit edince mi aklın başına geldi? diye sormak lazım. BAT yarın seni kapının önüne koyunca görürsün mazlumu. Hiç öyle yerleri falanda yumruklama. Senden önce Telekom işçileride, Tüpraş işçileride, Seka işçileride çıktı sokaklara, yediler tazyikli suyu. Onları seyrederken düşünseydin bunu. Senin durumun ne siyaset uzmanları, ne sosyologların içinden çıkabileceği bir durum. Tekel'i satacağını ve hatta dediğim gibi "babalar gibi" satacağını, seni işsizlik ve açlık tehlikesiyle başbaşa bırakacağını açık açık söyleyen partiye oy vermeni ne siyaset bilimciler, ne sosyologlar çözebilir. Aynı şey. Yazın AKP bizi aç bıraktı, ekmeğimizle oynadı. Bittik. Mahfolduk diye sokaklara çıkan. Yolları kesen. Ondan sonra sonbaharda sandıkta oyunu AKP ye veren Ordu'lular içinde geçerli. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.