Φ politika Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Sizin icin Rojdan ile Temel arasinda fark yok oyle mi? O yuzden mi Rojdanlarin varligini inkar ediyorsunuz? O yuzden mi bir halka kalkip YOK diyorsunuz? Lutfen bizlere bir daha kalkip da milliyetci de demeyin. Size milliyetciligin tanimini yapayim mi? (Wikipedia'dan) "Milliyetçilik veya Ulusçuluk (İngilizce: nationalism), kendilerini birleştiren dil, din, tarih veya kültür bağlarından dolayı millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun siyasi birliğini ve egemenliğini savunan siyasi görüş. Milliyetçilik, ulus idealine bağlılığın, evrensel ilkelere bağlılıktan ya da bireyin hak ve özgürlüklerinden daha önemli olduğunu savunur." Biz Kurtler ne zaman Kurtlugun Insanliktan ya da evrensel haklardan daha onemli oldugunu savunduk? Bizler ne zaman Turkler'e "Turkce konusmayin, kendinize Kurt diyin" dedik? Bizler ne zaman kalkip sizlerin dilinizde egitim yapmaniza karsi ciktik? Bizler ne zaman kalkip ta Turk tarihine "YOK" dedik? Ne zaman kalkip "cocuklariniza sakin Turk isimleri takmayin" dedik? Ne zaman kalkip sizlerin evrensel hakkiniz olan, varolus hakkiniza karsi ciktik? ************** Bakin arkadasim size Vandan naklen yayinlanan Siyaset meydanini salik veriyorum,oradaki cocuklari, onlarin sizlerden ne kadar ayri oldugunu,ayri düsündügünü izledigimde birilerinin neden yatip kalkip bu ülkeyi bölmeye calistigini daha iyi anladim.Cünkü o cocuklar Türkiye bizim vatanimiz diyordu,cünkü o cocuklar bize ögretmen gönderin diyordu,hem bise söyleyeyimmi,bu ülkede amacli hareket etmeyen birisine karsi hicbir yasak konmamistir,bunlar sadece PKK nin Kürtleri kandirmak icin uydurduklari yalanlardan öte birsey degildir.Cünkü o aksam ögrencileri ile beraber Siyaset meydanina gelen gencecik ögretmen hanimin adi ROJDAN ve memleketide Diyarbakirdi.ROJDANLAR yasak olmamistir bu ülkede,bu ülkeye haksizlik yapmayin,ve birlikte olmanin yollarini deneyin.Gittiginiz yol bos bir yoldur. hA bu arada ben WIKIPEDIA'yabakmadanda milliyetciligin ne oldugunu biliyorum,ve bunuda inkar etmedim,ne zamandan beri ülkesini sevmek suc kapsamina aliniyor.ne zamandan beri ülkesini bölmeye calisanlara karsi olmak suc olmaya baslamistir.Kavramlarin ideolojik anlamda karsi tarafi suclamak icin kullanilmasi yanlistir.Ülkesini milletini seven herkes milliyetcidir sizin millet kavramindan ne anladiginiz önemlidir sadece.Hem bu ülkede Kürtlerin varligini kim inkar ediyorki ikdie bir bunu yaziyorsunuz,bunu yazmaniz bile sizin ayrilikci düsündügünüzü gösterir. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Nereden duydun sen bunu?Panzerin çarpması sonucu ölen kişiden bahsediyoruz üzerinden kasıtlı panzer geçmiş birinden değil,o panzerler adam öldürmek için orda olsaydı artık gerisini tahmin ediver.. Yanlışınız var;çarpma sonucu değil.Hem öyleyse bile çoçukları göre göre panzerlerle halka yürümenin ne anlamı var!Muz politikası işe yaramayınca panzere döndük galiba! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 .. . . İlk söylediğim son söylediğimdir... ************ Adli tıp raporuna göre, panzer çarpmamış. Üstünden geçmiş, ezmiş. ve çocuk bu sebeple ölmüş. Ama aynı zamanda uzaktan adli tıp uzmanlığı yetisinide sahip olan arkadaşımız bunun böyle olmadığını biliyor ve bizide aydınlatıyor sağolsun. 16 yaşınada bir çocuğun ne amacı, ne bilinci olacak? Diyarbakır'da değilde, konyada doğmuş konyalı bir çocuk olsa terörü protesto mitingine katılırdı. Ki bu çocuk bu ülkenin mahkemelerinde yargılansa bile bilinçli bir faaliyette bulunmadığı için cezadan muaf tutulurdu. Sonra neyin yaygarası gocunması bu. Bu ülkenin müfettişleri var, hakimleri var, savcıları var. 16 yaşında bir çocuğun feci bir şekilde nasıl can vermiş bunu araştıracaklar. Bazıları sadece çok akıllı geriye kalan herkesin kafası çalışmıyor ya. Kazayla panzer çarpmış bilmem ne. Bayrak indirilirken polis seyrediyor. Sonra kazayla çocuğa panzer çarpıyor. Terörle mücadele etmek, teröristlere propaganda malzemesi sağlamak değildir. Terörle mücadele etmek çocuklarla savşamak değildir. Bu ülkenin ordusu, silahsız yada yaralı yakaladığı teröristleri bile sorgular mahkemeye seveder. Zira teröristle devlet bir maçın eşit iki tarafı değildir. Varlığı ancak yasalara önce kendisinin bağlı kaldığı zaman mümkün olan kurum devlettir. Devletin silahla, öldürerek mücadele edeceği kişiler eli silahlı teröristlerdir. Ne terör, ne çatışma. Meselelere insanlıktan yoksun bakış açısıyla bakmayı gerektirmez. Ve bunu haklı çıkarmaz. Yok eğer kendimize İsrail gibi devlet ve toplumları örnek almıyorsak. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 ************ Acaba neden görmek istemiyorlar.Teröre terörle karşılık verildiğinde , sorunun çözümü mümkün değildir.Eğer bunun temelindeki nedenleri göremiyor ve ona göre tedbir ve hamle yapılamıyorsa sorun çözülmez, mümkün değildir.Olayı, sadece terör olayı olarak görmek ve buna tepki vermek basit insan ve dolayısıyla basit devletlerin işidir.Devletler arasındaki siyasi çıkarlar nedir ,bunları desteklemelerinin mantığı nedir ,sonucunda neler kazanmayı bekliyorlar ? Bunların hepsi satranç masasındaki hamlelerdir.Eğer üç beş hamle sonrasını göremiyor ve ona göre tedbir alamıyorsak daha çok bekleriz sorunların çözülmesini. Ondan sonra da dövünürüz "bir sürü şehit veriyoruz " diye. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 ************* Adli tıp raporuna göre, panzer çarpmamış. Üstünden geçmiş, ezmiş. ve çocuk bu sebeple ölmüş. Ama aynı zamanda uzaktan adli tıp uzmanlığı yetisinide sahip olan arkadaşımız bunun böyle olmadığını biliyor ve bizide aydınlatıyor sağolsun. Ne terör, ne çatışma. Meselelere insanlıktan yoksun bakış açısıyla bakmayı gerektirmez. Ve bunu haklı çıkarmaz. Yok eğer kendimize İsrail gibi devlet ve toplumları örnek almıyorsak. Yorum yok... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Herne kadar o genc cocugun ölmüs olmasina sevinemiyorsakta yinede arkadaslarin dedigi gibi 16 yasinda bir gencin orada olmasinin amaci neydi,ne icin oraya kosmustu?Ben polis ve o cocukla ilgili birseyler yazmadan önce dün gece Ali Kirca'nin Van'da gerceklestirdigi Siyaset meydanini izledim.O bölgenin okullarindan ve Istanbul'dan gelen ögrencilerdi Siyaset meydaninin konuklari.Vandan,Sirnaktan,Hakkariden,Semdinliden,Yüksek ve Yesil ovadan,Igdirdan ve daha bircok bölgenin okullarindan ögrencilerdi hepsi.Sarikamisla ilgili ve Van'da benimde ilk defa duydugum 120 cocuk olayini siyaset meydaninda anlattilar,canlandirdilar.Bir kahramanlik destani ama gercek yasanmis bir olay. Ögrencileri izlerken,onlarin yüzlerindeki umutla karisik umutsuzlugu gördüm. Doguya hicbirsey verilmedigini anlatiyordular o cocuklar ve soruyordular neden devlet bize el uzatmiyor,biz ülkemizi seviyoruz.biz terör istemiyoruz,biz okumak istiyoruz lütfen devletimiz is adamlarimiz artik bizide görsünler diyordular.Hicbirisi ne bölünmeden bahsetti nede Kürdistandan.Iclerini rahatlikla döktüler,70 kisilik siniflardan bahsettiler,hala 70 kisilik siniflar varmis demekki.Ögretmensizlikten sikayet ettiler en ilgincide kadin ögretmen istediklerini söylemeleriydi.Bircok ögrenci hala köylerinden baska bir yere gitmis görmüs degillerdi.Onlarin dünyasi dogduklari köyden ibaretti.Televizyonlardaki dizilerden bahsedip bizi kötü tanitiyorlar diyordular.O genc yaslarina ragmen hepsinin birlestigi ortak nokta EGITIMSIZLIK VE EKONOMI oldu.Bu cocuklar okumaya ac cocuklar devletin elini bekliyorlar.Bunlardan bir tanesi ;Sanki Türkiyede hersey hallolmus gibi hükümet türbanla ugrasiyor diyordu.Kisacasi o cocuklarda Türkiyenin gelecegini gördüm dün gece. Hep ayni seyleri söyledik,Güneydogunun Dogunun ve tüm Türkiye'nin sorunu sorunu Ekonomi ve egitimdir diye. Bu yaziyi neden yazdigima gelince,dün gece o cocuklari izlerken onlarin civil civil,ve cogu Istanbulluya tas cikartacak kadar düzgün bir Türkceyle ve ümitsit bir ümitle yardim istediklerini amaclarinin kardeslik ve okumaktan öte baska birsey olmadigini görünce ister istemez bayragi yere indirip üzerinde tepinenleri ve 16 yasindaki o genc cocugu düsündüm,ve onunla dün geceki cocuklarin bir olamiyacagini anladim. EVET GERCEKTEN O COCUK NEDEN O GÜN ORADAYDI? saygilarla Sevgili politika bahsetmiş olduğunuz programı bende izledim Ama programın ilk dakilarında çocukların konuşmalarının ezberletildiğini gördüm. YAni burada vanın,hakkarinin,şırnağın büyükleri bu çocuklara sözcülük yaptırdı. Evet bir çok olumsuzluklar imkansızlıklar elbette vardır. Oysa ben o programda Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde bir çok öğretmenimizi nasıl şehit ettiklerini veöğretmenlerimizin o bölgeye neden gitmek istemediklerini bu nedenlerle Gönderilen öğretmenlere neden sahip çıklılmadığını ve teröre bu destek olduğu sürece bu bu sorunların olabileceği konusu üzerine düşülmedi. Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde eğitimsizlik ve ekonomi varmış ,ya diğer terör olmayan doğu bölgelerine de demeli Eğitim ve ekonomi zayıf diye Polise ve Askere taş ve sopalarla saldırmalarını gerektirmez.(Sevgili politika Sizin böyle düşünmedğinizi biliyorum ,ustünüze alınmayın) Şimdi eğitimsizliği gerekçe göstererek her olayda Polise ve Askere taş ve sopalara saldırmak hakkı doğurmaz. Eğer Terör olmayan doğu illerinde çocuklar sokaklara çıkıp terör propagandsaı yapmıyorsa diğer yerlerdede yapamaz. Eğer yaparlarsada sonucuna üzülmem. saygılar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 ************ Adli tıp raporuna göre, panzer çarpmamış. Üstünden geçmiş, ezmiş. ve çocuk bu sebeple ölmüş. Ama aynı zamanda uzaktan adli tıp uzmanlığı yetisinide sahip olan arkadaşımız bunun böyle olmadığını biliyor ve bizide aydınlatıyor sağolsun. 16 yaşınada bir çocuğun ne amacı, ne bilinci olacak? Diyarbakır'da değilde, konyada doğmuş konyalı bir çocuk olsa terörü protesto mitingine katılırdı. Ki bu çocuk bu ülkenin mahkemelerinde yargılansa bile bilinçli bir faaliyette bulunmadığı için cezadan muaf tutulurdu. Sonra neyin yaygarası gocunması bu. Bu ülkenin müfettişleri var, hakimleri var, savcıları var. 16 yaşında bir çocuğun feci bir şekilde nasıl can vermiş bunu araştıracaklar. Bazıları sadece çok akıllı geriye kalan herkesin kafası çalışmıyor ya. Kazayla panzer çarpmış bilmem ne. Bayrak indirilirken polis seyrediyor. Sonra kazayla çocuğa panzer çarpıyor. Terörle mücadele etmek, teröristlere propaganda malzemesi sağlamak değildir. Terörle mücadele etmek çocuklarla savşamak değildir. Bu ülkenin ordusu, silahsız yada yaralı yakaladığı teröristleri bile sorgular mahkemeye seveder. Zira teröristle devlet bir maçın eşit iki tarafı değildir. Varlığı ancak yasalara önce kendisinin bağlı kaldığı zaman mümkün olan kurum devlettir. Devletin silahla, öldürerek mücadele edeceği kişiler eli silahlı teröristlerdir. Ne terör, ne çatışma. Meselelere insanlıktan yoksun bakış açısıyla bakmayı gerektirmez. Ve bunu haklı çıkarmaz. Yok eğer kendimize İsrail gibi devlet ve toplumları örnek almıyorsak. Adli tıp raporunu görmedim üzerinden geçmiş bile olsa Polisin bilinçli olarak bunu yapmadığını düşünüyorum. 16 yaşındaki çocuğun ne amacı olabilirmiş! daha amacını öğrenemedinizmi sevgili CYRANO. nasıl olsa yaşı 16 bırkalım ortalığı yağmalasınlar, yaksınlar ,yıksınlar yarın ellerine silah verilince ne diyeceksiniz?nasıl olsa yaşları 16 hukuken cezadan muaf ! Hani bizim polisimiz kahramandı! ne oldu bugün katil oldu? Bayrak indirilirken polis seyrediyormuş ne yapsın adamlar vurunca suçsuz ,savunmasız insanları vurdu oluyor..ne yapsın admalar nasıl yaransın bu millete? Ne yapabilirdi? siz polis olsaydınız siz ne yapardınız ?sanırım rica ederdiniz. Polis üzerine düşeni yaptı ve bayarğı ellerinden aldı. Siz türk askerini ve polisini çocuklarla savaşıyor olarak göstermesiniz....polis üzerine düşen görevi en iyisini laiki ile yaptığına inanıyorum. sizin terör örgütündeki yaşların ortlamasından haberiniz varmı? o zaman dağlarda eli silahlı teröristlerde yaşını sorsun öyle mücadele etsin öylemi? Terörü Dağda k.ırakda orda burda aramaya ne gerek var işte teröristlewr meydanda,Mecliste Önce onları temizlesinler ,asıl bataklık meydanlara çıkıp öcalan propagandası yapnlardır,asıl bataklık k ırağa yapılan harekata karşı gelip eylem yapan ortalığı yağmalayandır. 16 yaşındaki bir genç panzer altında kalarak can vermiş...bend hiç üzülmedim her insan hak ettği gibi yaşar ve hak ettiğini bulur. Bu arda sevgili suhedanın dediği gibi polis bilerek Ezmiş olsaydı bir ölü ile bitmezdi.. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 Adli tıp raporunu görmedim üzerinden geçmiş bile olsa Polisin bilinçli olarak bunu yapmadığını düşünüyorum.. . . 16 yaşındaki bir genç panzer altında kalarak can vermiş...bend hiç üzülmedim her insan hak ettği gibi yaşar ve hak ettiğini bulur. Bu arda sevgili suhedanın dediği gibi polis bilerek Ezmiş olsaydı bir ölü ile bitmezdi.. Cok güzel yazmissiniz sayin kaplan-200, alkislamak gerek sizi. Gercekten okuyunca inanamadim yazduíklarinizi. Sunu bilin sayin kaplan-200, ne kadarda yazilarinizda hukuka saygili oldugunuzu yazzanizda hic inandirici gelmiyor, cünki o cocuk terörüstte olsa birakin polisi hic kimsenin o cocugu öldürmesine hakki yok. Polisin görevi o cocugu yakalayip hakim önüne cikartmak. Sunuda bilin polis bu durumda kahraman degil adam öldürmüştür. Bu tip olaylarda malesef her zaman olmustur ve polis yüzünü devamli göstermistir. hakka ve hukuka ne kadar saygili oldugunuz kendi ifaledelinizle belli olmustur. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 Cok güzel yazmissiniz sayin kaplan-200, alkislamak gerek sizi. Gercekten okuyunca inanamadim yazduíklarinizi. Sunu bilin sayin kaplan-200, ne kadarda yazilarinizda hukuka saygili oldugunuzu yazzanizda hic inandirici gelmiyor, cünki o cocuk terörüstte olsa birakin polisi hic kimsenin o cocugu öldürmesine hakki yok. Polisin görevi o cocugu yakalayip hakim önüne cikartmak. Sunuda bilin polis bu durumda kahraman degil adam öldürmüştür. Bu tip olaylarda malesef her zaman olmustur ve polis yüzünü devamli göstermistir. hakka ve hukuka ne kadar saygili oldugunuz kendi ifaledelinizle belli olmustur. Yazdıklarımdan bunu çıkardıysanız helel olsun derim size Anlayışınız mükemmel... Polis isteyerek yapmaz diyorum!yapsaydı eğer onlarca eylem yapan öldürülürdü....burayı anladıkmı? Diğer bir konu ise Her insan Hak ettiği gibi yaşar...Yani su testisi su yolunda kırılır....burayı anladıkmı? Yazılarımı bir kaçdefa okuyun bence. saygılar. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Yazdıklarımdan bunu çıkardıysanız helel olsun derim size Anlayışınız mükemmel...Polis isteyerek yapmaz diyorum!yapsaydı eğer onlarca eylem yapan öldürülürdü....burayı anladıkmı? Diğer bir konu ise Her insan Hak ettiği gibi yaşar...Yani su testisi su yolunda kırılır....burayı anladıkmı? Yazılarımı bir kaçdefa okuyun bence. saygılar. Cok iyi okuduk yazdiklarinizi, dogruda anladik. Baska türlü yazmak istediyseniz, bunada inanmiyorum ama, dogru anlasilir sekilde yazin derim. Ne alakasi var bir cocugun miting alaninda polis panzeri tarafindan cignenerek öldürlmesine "her insan hak ettigi gibi yasar" demenizle. Polis bilerek öldürmezmis, bende buna helal olsun derim. Ya sizin yasiniz cok kücük polisin gecmisteki bilerek öldürdükleri olaylari bilmiyorsunuz, yada gene takkiye yaparak ne olursa olsun türk polisine laf kondurtmam ayagi ile her seyi inkar ediyorsunuz. Zaten ülkemiz insanlari icin inkarcilik bir aliskanlik haline geldiya yillardan beri. Siz önce o kadar cok savundugun polisleri arastir ve neden o kadari katillikten vee iskenceden mahkemelere ciktiklarin ve cezalendirildiklarini arastir ondan sonra bilerekmi öldürü yoksa kazaylami öldürür söylersiniz. O kadar keskin konustugunuz icin herhalde ülkemizde polis ne katillikten nede iskence sonucu öldürmelerden mahkemelerede cikmadilar , mahkumda olmadilar. Gene söyleyeyim ben halaa sizin hak ve hukuk anlayisiniza hayranim. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Cok iyi okuduk yazdiklarinizi, dogruda anladik. Baska türlü yazmak istediyseniz, bunada inanmiyorum ama, dogru anlasilir sekilde yazin derim. Ne alakasi var bir cocugun miting alaninda polis panzeri tarafindan cignenerek öldürlmesine "her insan hak ettigi gibi yasar" demenizle. Polis bilerek öldürmezmis, bende buna helal olsun derim. Ya sizin yasiniz cok kücük polisin gecmisteki bilerek öldürdükleri olaylari bilmiyorsunuz, yada gene takkiye yaparak ne olursa olsun türk polisine laf kondurtmam ayagi ile her seyi inkar ediyorsunuz. Zaten ülkemiz insanlari icin inkarcilik bir aliskanlik haline geldiya yillardan beri. Siz önce o kadar cok savundugun polisleri arastir ve neden o kadari katillikten vee iskenceden mahkemelere ciktiklarin ve cezalendirildiklarini arastir ondan sonra bilerekmi öldürü yoksa kazaylami öldürür söylersiniz. O kadar keskin konustugunuz icin herhalde ülkemizde polis ne katillikten nede iskence sonucu öldürmelerden mahkemelerede cikmadilar , mahkumda olmadilar. Gene söyleyeyim ben halaa sizin hak ve hukuk anlayisiniza hayranim. Siz hayranlığa devam edin.geçmişte hataların yapılmadığını söyleyen oldumu?bilerek yada bilmeyerekte hata yapmışlarsa cezalarını çekmiştir. Ama siz bilmesiniz sanırım Bir çok aAsker ve polisimiz İftiralarla ceza evlerinde yatarken Terör suçundan ceza alanlar 3-5 Ay sonra elini kolunu sallayarak gezdiklerini.. Siz bilmesiniz Korkut EKEN Gibi efsenelerimizin neler çektiklerini.. Sİz bilmesiniz türkiyede dönen dolapları.Her yeri yaşadığınız Almanya gibi sanırsınız.. Evet tekrar söylüyorum Geçmişte yapılmış diye bugunde yapılıyor mantığı nasıl bir mantıkdır!Çıkın sokak ortasında 10-15 yaşlarında bir çocuğa bu olayı anlatın,bakın size ne diyecek...Yüzlerce insanın içerisene panzerle saldırmışlar ama nasılsa bir kişi ölüyor .Bilerek yapılsaydı yüzlerce insandan en az onlarcasını öldürmezmiydi... Çocuk katıldığı mitingin amacını bilyor,Yaptığının yasal olmadığınıda biliyor,Bilmiyor derseniz gülerim ben buna. Ne yapacaktı polis, Arçları yaksınlar özellikle devlet dairelerini Emniyet müdürlüklerini yağmalasınlar polis engel olmasın. Nede olsa yaşları 16 ,üstelik ufak bir eylem. Atsın monotof kokteyli ****** polisleri,********* ....nerde yaşıyorsunuz siz yaa...almanyada yapabilirlermi böyle bir şey... Yapanlarında sonucunu görüyoruz ,duyuyoruz. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Siz hayranlığa devam edin.geçmişte hataların yapılmadığını söyleyen oldumu?bilerek yada bilmeyerekte hata yapmışlarsa cezalarını çekmiştir.Ama siz bilmesiniz sanırım Bir çok aAsker ve polisimiz İftiralarla ceza evlerinde yatarken Terör suçundan ceza alanlar 3-5 Ay sonra elini kolunu sallayarak gezdiklerini.. Siz bilmesiniz Korkut EKEN Gibi efsenelerimizin neler çektiklerini.. Sİz bilmesiniz türkiyede dönen dolapları.Her yeri yaşadığınız Almanya gibi sanırsınız.. Evet tekrar söylüyorum Geçmişte yapılmış diye bugunde yapılıyor mantığı nasıl bir mantıkdır!Çıkın sokak ortasında 10-15 yaşlarında bir çocuğa bu olayı anlatın,bakın size ne diyecek...Yüzlerce insanın içerisene panzerle saldırmışlar ama nasılsa bir kişi ölüyor .Bilerek yapılsaydı yüzlerce insandan en az onlarcasını öldürmezmiydi... Çocuk katıldığı mitingin amacını bilyor,Yaptığının yasal olmadığınıda biliyor,Bilmiyor derseniz gülerim ben buna. Ne yapacaktı polis, Arçları yaksınlar özellikle devlet dairelerini Emniyet müdürlüklerini yağmalasınlar polis engel olmasın. Nede olsa yaşları 16 ,üstelik ufak bir eylem. Atsın monotof kokteyli ****** polisleri,********....nerde yaşıyorsunuz siz yaa...almanyada yapabilirlermi böyle bir şey... Yapanlarında sonucunu görüyoruz ,duyuyoruz. ******, birde kalkip sözüm ona bilgi veriyorsunuz. Sizin efsaneleriniz malesef Susurluk cetesi olarak tarihe gecti ve tüm mafya cetelri gibi cezasini buldu. Burada kalkipta bizlere mafya cetelerini efsane diye anlatmaniza gerek yok. Bu tip insanlari savunanlardan da zaten hak ve hukuh beklemek fazla dogruda olmaz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Siz hayranlığa devam edin.geçmişte hataların yapılmadığını söyleyen oldumu?bilerek yada bilmeyerekte hata yapmışlarsa cezalarını çekmiştir.Ama siz bilmesiniz sanırım Bir çok aAsker ve polisimiz İftiralarla ceza evlerinde yatarken Terör suçundan ceza alanlar 3-5 Ay sonra elini kolunu sallayarak gezdiklerini.. Siz bilmesiniz Korkut EKEN Gibi efsenelerimizin neler çektiklerini.. Sİz bilmesiniz türkiyede dönen dolapları.Her yeri yaşadığınız Almanya gibi sanırsınız.. Evet tekrar söylüyorum Geçmişte yapılmış diye bugunde yapılıyor mantığı nasıl bir mantıkdır!Çıkın sokak ortasında 10-15 yaşlarında bir çocuğa bu olayı anlatın,bakın size ne diyecek...Yüzlerce insanın içerisene panzerle saldırmışlar ama nasılsa bir kişi ölüyor .Bilerek yapılsaydı yüzlerce insandan en az onlarcasını öldürmezmiydi... Çocuk katıldığı mitingin amacını bilyor,Yaptığının yasal olmadığınıda biliyor,Bilmiyor derseniz gülerim ben buna. Ne yapacaktı polis, Arçları yaksınlar özellikle devlet dairelerini Emniyet müdürlüklerini yağmalasınlar polis engel olmasın. Nede olsa yaşları 16 ,üstelik ufak bir eylem. Atsın monotof kokteyli ****** polisleri,********* ....nerde yaşıyorsunuz siz yaa...almanyada yapabilirlermi böyle bir şey... Yapanlarında sonucunu görüyoruz ,duyuyoruz. Bende sizi akışlıyorum Sayın Kaplan-200!Hemde ayakta...Bu nasıl zihniyet anlamış değilim.İnsan hakkettiği gibi yaşar öyle mi?Geçmişte yapılanları bırakın bugünle kıyaslamayı.Hataları kıyaslamak!Hataları kıyaslama mantoğı ile yaşanan olaylar değil bunlar!Yapılan hatalara yeni hataların eklenmesiyle yaşanan bu bu üzücü olaylara nasıl kılf uydurabiliriz ki!Tabi ki halkı galeyana getirip sokağa dökmenin,yaşadığı yerleri yakıp yıktırmanın desteklenir bir tarafı olamaz.Ama bu hiçbir zaman bir çoçuğun YAŞAMA HAKKINI elinde alma hakkını size vermez!Yüzlerce insanı ezmeleri size daha mı mantıklı geliyor?Yok artık!Polislerin olaylara müdahale tarzını tartışmaya gerek bile yok!Ben Polis bunu yaptı da o devlettir mantığını taşımıyorum.Sorun zihniyet sorunu daha doğrusu İNSAN OLAMAMA sorunu Polis isteyerek yapmaz diyorum!yapsaydı eğer onlarca eylem yapan öldürülürdü....burayı anladıkmı? Ha isteyerek yapmaması onun haklılığını tesciller!(Çok yazık biz daha ölümleri isteyip-istememe meselesi olarak algılıyoruz) Sevgili politika bahsetmiş olduğunuz programı bende izledim Ama programın ilk dakilarında çocukların konuşmalarının ezberletildiğini gördüm.YAni burada vanın,hakkarinin,şırnağın büyükleri bu çocuklara sözcülük yaptırdı. Ezbere dayanan bir eğitim sisteminin çoçuğu olduğunuz nasıl da belli.Yani küçüçük çoçuklar bile size büyükleri tarafından ezberletilmiş kuklalar gibi görünüyor! Oysa ben o programda Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde bir çok öğretmenimizi nasıl şehit ettiklerini veöğretmenlerimizin o bölgeye neden gitmek istemediklerini bu nedenlerle Gönderilen öğretmenlere neden sahip çıklılmadığını ve teröre bu destek olduğu sürece bu bu sorunların olabileceği konusu üzerine düşülmedi. Şehit olan öğretmenler sizi bu kadar üzüyorsa neden siz de üstüğnüze düşeni yapmıyorsunuz.Üstünüze düşen mi ne?Öncelikle tüm önyargılarınızı bir tarafa atın!Ve şunu iyi anlamaya çalışın.Orada ki insanların istediği tek şey var!O da barış,huzur...Öğretmenlere sahip çıkılmadı da ne demek?Her gün silahların gölgesinde güne başlayan bir toprağın insanları,kendi canlarına da sahip çıkamadılar!Eğer kastınız sadece yaşanan ölümlerse... 16 yaşındaki bir genç panzer altında kalarak can vermiş...bend hiç üzülmedim her insan hak ettği gibi yaşar ve hak ettiğini bulur İnsan hakettiğini yaşar olayı bu kadar basit!Yoksulluk diyorsunuz her yerde var!Çok doğru!Neden diye hiç sordunuz mu?Ben çok sordum!Sonra kendi kendime şunu fısıldadım.Oyunlar,oyunlar,oyunlar...Bu ülkede yaşayan herkes bu oyunlar kurban!İşçisi Tuzlada ölümü;çiftçisi Anadoluda açlığı;emekçisi alanlar da duyulmayan çığlığı...Ha bir cevap daha var!Yıllardır çözülemeyen bir sorun ve haklı kılınan ölümler!Bu kadar basit! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Bakin arkadasim size Vandan naklen yayinlanan Siyaset meydanini salik veriyorum,oradaki cocuklari, onlarin sizlerden ne kadar ayri oldugunu,ayri düsündügünü izledigimde birilerinin neden yatip kalkip bu ülkeyi bölmeye calistigini daha iyi anladim.Cünkü o cocuklar Türkiye bizim vatanimiz diyordu,cünkü o cocuklar bize ögretmen gönderin diyordu,hem bise söyleyeyimmi,bu ülkede amacli hareket etmeyen birisine karsi hicbir yasak konmamistir,bunlar sadece PKK nin Kürtleri kandirmak icin uydurduklari yalanlardan öte birsey degildir.Cünkü o aksam ögrencileri ile beraber Siyaset meydanina gelen gencecik ögretmen hanimin adi ROJDAN ve memleketide Diyarbakirdi.ROJDANLAR yasak olmamistir bu ülkede,bu ülkeye haksizlik yapmayin,ve birlikte olmanin yollarini deneyin.Gittiginiz yol bos bir yoldur. hA bu arada ben WIKIPEDIA'yabakmadanda milliyetciligin ne oldugunu biliyorum,ve bunuda inkar etmedim,ne zamandan beri ülkesini sevmek suc kapsamina aliniyor.ne zamandan beri ülkesini bölmeye calisanlara karsi olmak suc olmaya baslamistir.Kavramlarin ideolojik anlamda karsi tarafi suclamak icin kullanilmasi yanlistir.Ülkesini milletini seven herkes milliyetcidir sizin millet kavramindan ne anladiginiz önemlidir sadece.Hem bu ülkede Kürtlerin varligini kim inkar ediyorki ikdie bir bunu yaziyorsunuz,bunu yazmaniz bile sizin ayrilikci düsündügünüzü gösterir. saygilarla - Kardesim her gun bize irkci diyen siz degilmisniz? Kendi agzinizla "Kurtler bu ulkenin ana unsuru degildir Turkler ana unsurdur siz bize ayak uydurun!" demediniz mi? Her gun biriniz cikip "Kurtler Turklerin bir koludur!" demiyormusunuz? Bana sordunuz "kim Kurtler yok demis ya da haksizlik yapmis?" diye iste size cevabim! - Rijdan, Welat gibi isimler daha uc bes yil oncesine kadar yasakti. Kurtce konusmak yine oyle ayni sekilde yasakti! Ha bir de Kurt bolgelerini fakir birakmak gibi bir olayin Devlet tarafindan kasten yapildigini neden hic dusunemiyorsunuz? Kurt aileleri cok cocuklu oluyor diye, Kurt nufusu surekli buyuyor diye ne planlar yapildi neler neler soylendi (belki hatta sahsiniz tarafindan dahi) neden inkar ediyorsunuz? - Bu ulkeyi asil bolenler kimlerdir biliyormunuz? Benim bu yuzyillardir bu topraklar icin kan doken Kurtlerin degil. PKK gibi suni ve uydurmaca aletlerle benim halkimi somurup ona haklarini tanimayanlardir. Kurt sorununu YOK sayip cozmemek icin ellerinden gelen hersey yapanlardir. Siyasetcilerimizden tutun taaa siradan vatandaslarimiza kadar. Binlerce defa soyledik ve yine soyluyorz. Biz ayrilmak istemiyoruz. Bizi dilimizle, kulturumuzle, tarihimizle taniyip saygi gozterin yeter ki! Bakin eger Kurtlerin kalbini kazanirsaniz, samimi sekile kazanirsaniz Turkiye nasil cag atlar bir gorun! Tekrar ediyorum. Bizler ayrilmak istemiyoruz. Ben bir kurt olarak saygi ve hak cerceveleri icinde Kuzey Iraklilarin bile Turkiye'ye katilabilecegini dusunuyorum. Tum Dunya'da sinirlar kalkarken biz neden sinir getirelim bu topraklara? Sizce Kurtlere sirt cevirip onlari Amerika ve Avrupa ulkeleri gibi emperyalist guclerin yaninda olmaya zorlamak cok mu akillica bir olay? Yapilan bu hatanin farkindamisiniz? Neymis Talabani ve Barzani teroristmis. Hayir efendim degiller. Kendi halkalarini en iyi sekilde savunan iki lider! Bastakilerin asil hesabi Kerkuk olayi icin ortaya kiriklik ve dusmanlik yaymaktir. ucuncu kez tekrar ediyorum: BIZ AYRILMAK ISTEMIYORUZ. Bizleri taniyin ve haklarimiz verin. Elele verelim diyoruz! Yahu yapay ve alet olmasa bile, PKK dediginiz orgut bille onlarca kez ateskes yapti. Ayrilmak istemleri olmadigini soylediler. Neden hic kulak verilmedi? Cunku savas bir takim sorumlularin isine geliyor! Iste ulkeyi bolenlerin kimler oldugu nasil acikliga kavusuyor goruyormusunuz Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Bende sizi akışlıyorum Sayın Kaplan-200!. . .YAŞAMA HAKKINI elinde alma hakkını size vermez!Yüzlerce insanı ezmeleri size daha mı mantıklı geliyor?Yok artık!Polislerin olaylara müdahale tarzını tartışmaya gerek bile yok!Ben Polis bunu yaptı da o devlettir mantığını taşımıyorum.Sorun zihniyet sorunu daha doğrusu İNSAN OLAMAMA . . Polis yaptı polis devlettir diyenmi var nerden çıkardınız bunu?yapılan terör eylemlerini masum ve Sıradan bir eylem gibi gösterme hakıda kimsede olamaz.. Orada eyelmi yapanların amaçları amaçları bellidir amaçları35000 insamızı şehit eden pkk teröristlerine yapılan operasyonların durdurulmasıdır terörün diğer bir koludur. örgüt içerisinde yaş ortalmalarının 16-18 olduğunu hatırlatırım. Terör eylemlerini masum göstermek bu zihniyettekileri kandırmaktan başka birşey değildir. eğer hala terör yapan eylemlerine destek verererk onları masum ve haklı bir insan hakkı arıyor gösterenlerinde insanlık değerlerinin ölçtürmesi gerekir diye düşünüyorum. Terör insan kılığında bürünmüş bir canavardır,**************************** Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Polis yaptı polis devlettir diyenmi var nerden çıkardınız bunu?yapılan terör eylemlerini masum ve Sıradan bir eylem gibi gösterme hakıda kimsede olamaz..Orada eyelmi yapanların amaçları amaçları bellidir amaçları35000 insamızı şehit eden pkk teröristlerine yapılan operasyonların durdurulmasıdır terörün diğer bir koludur. örgüt içerisinde yaş ortalmalarının 16-18 olduğunu hatırlatırım. Terör eylemlerini masum göstermek bu zihniyettekileri kandırmaktan başka birşey değildir. eğer hala terör yapan eylemlerine destek verererk onları masum ve haklı bir insan hakkı arıyor gösterenlerinde insanlık değerlerinin ölçtürmesi gerekir diye düşünüyorum. Terör insan kılığında bürünmüş bir canavardır,**************************** Saygılar. Terör dediğiniz gibi insan kılığına bürünmüş bir canavardır.Ne acayip varlıklar değil mi bu canavarlar?Çoluk çoçuk demeden herkesi bi sinek gibi ezer öyle geçer.Sayın Kaplan-200 işte bu terör maalesef sadece dağda olan terör değil!Bu terör insanı yok sayan tüm kkavramları barındırır.Başbakanımız diyor ya;ne dili vardır terörün ne de dini.Sıradan ve masum bir eylem mi,değil mi?Tabi ki bu tartışılır.Bana sorarsanız olmaması gerekir de;yine de sormak lazım nden hala bunları yaşıyor bu ülke de?Ahmed arif;'' ...üstelik bilmek kadar korkunç bir ayıptayım...''diyor dizelerinde.Bilmenin bu kadar ayıp sayıldığı bu topraklarda ne kadar da zor bu benim ğerçeğim demek!Benim gerçeğimde de ne olursa olsun insanların yaşama hakkına müdahale etmeme vardır.Herkesin haddini bilmesi vardır.Devlet adına bürokrasi adına yapılan rezilliklere dur demek vardır.Polisin görevi bu ülkede yaşayan vatandaşları korumaksa;öğretmenin görevi eğitmekse..Aslında söylenecek çok şey var!Bu ülke için;topraklarımız için...Ama söyleneceklere zincirler vuruyorsa savruk düşünceler susmak en iyisi... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Terör dediğiniz gibi insan kılığına bürünmüş bir canavardır.Ne acayip varlıklar değil mi bu canavarlar?Çoluk çoçuk demeden herkesi bi sinek gibi ezer öyle geçer.Sayın Kaplan-200 işte bu terör maalesef sadece dağda olan terör değil!Bu terör insanı yok sayan tüm kkavramları barındırır.Başbakanımız diyor ya;ne dili vardır terörün ne de dini.Sıradan ve masum bir eylem mi,değil mi?Tabi ki bu tartışılır.Bana sorarsanız olmaması gerekir de;yine de sormak lazım nden hala bunları yaşıyor bu ülke de?Ahmed arif;'' ...üstelik bilmek kadar korkunç bir ayıptayım...''diyor dizelerinde.Bilmenin bu kadar ayıp sayıldığı bu topraklarda ne kadar da zor bu benim ğerçeğim demek!Benim gerçeğimde de ne olursa olsun insanların yaşama hakkına müdahale etmeme vardır.Herkesin haddini bilmesi vardır.Devlet adına bürokrasi adına yapılan rezilliklere dur demek vardır.Polisin görevi bu ülkede yaşayan vatandaşları korumaksa;öğretmenin görevi eğitmekse..Aslında söylenecek çok şey var!Bu ülke için;topraklarımız için...Ama söyleneceklere zincirler vuruyorsa savruk düşünceler susmak en iyisi... Daha önceki konuda Vandaki öğrencilerin ezberi hakkında yazmayı unuttuğum bir konu vardı önce onu söylemek istiyorum.... çocukların ezberletilme olayını isterseniz orada olanlarla irtibata geçin size doğrusunu söylerler. Ezberci zihniyet dediğiniz değil olaya vakıf olanlardan duyarak bu yazdıyım üstelik olayı anlamamakta müktün değildi. o nedenle ezber zihinyeti görüyoruz sanırım. Çoluk cocuk demeden sinek gibi ezer geçer demeniz sizin ne kadar art niyetli olduüunuzu göstermektedir....bakın dostum eğer çoluk çocuğu sinek gibi görselerdi bir ölümle sonuçlanmazdı bu olaylar oysa sıradan ve masum bir olayamı değilim derken Bunun tartışılır olduğunu söylüyorsanız size söyleyecek hiçbirşeyim olamaz çünkü nafile! tekrar söylüyorum Bunlar sıradan bir hak arama eylemleri değildir teröre destek vermek için çığırtkanlık yapan propaganda yapan teröist yandaşlarıdır. Bunu ne yaparsanız yapın masum göstermezsiniz. bu zihniyettekilerden başkasınıda kandıramasınız. Elbette polisin görevi korumak öğretmenin eğitmek bunları korumak bunlara sahip çıkmakta bu halkın görevi. Ne yapalım polis korumuyor deyipde taşlarla sopalarla,molotof kokteylerlemi saldıralım,öğretmenler terörün isteğine göre eğitim yaptırmıyor diye şehit etmekmi gerekiyor! Evet söylenecek çok şey var ne yeri nede zamanı ! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Bakin arkadasim size Vandan naklen yayinlanan Siyaset meydanini salik veriyorum,oradaki cocuklari, onlarin sizlerden ne kadar ayri oldugunu,ayri düsündügünü izledigimde birilerinin neden yatip kalkip bu ülkeyi bölmeye calistigini daha iyi anladim.Cünkü o cocuklar Türkiye bizim vatanimiz diyordu,cünkü o cocuklar bize ögretmen gönderin diyordu,hem bise söyleyeyimmi,bu ülkede amacli hareket etmeyen birisine karsi hicbir yasak konmamistir,bunlar sadece PKK nin Kürtleri kandirmak icin uydurduklari yalanlardan öte birsey degildir.Cünkü o aksam ögrencileri ile beraber Siyaset meydanina gelen gencecik ögretmen hanimin adi ROJDAN ve memleketide Diyarbakirdi.ROJDANLAR yasak olmamistir bu ülkede,bu ülkeye haksizlik yapmayin,ve birlikte olmanin yollarini deneyin.Gittiginiz yol bos bir yoldur. hA bu arada ben WIKIPEDIA'yabakmadanda milliyetciligin ne oldugunu biliyorum,ve bunuda inkar etmedim,ne zamandan beri ülkesini sevmek suc kapsamina aliniyor.ne zamandan beri ülkesini bölmeye calisanlara karsi olmak suc olmaya baslamistir.Kavramlarin ideolojik anlamda karsi tarafi suclamak icin kullanilmasi yanlistir.Ülkesini milletini seven herkes milliyetcidir sizin millet kavramindan ne anladiginiz önemlidir sadece.Hem bu ülkede Kürtlerin varligini kim inkar ediyorki ikdie bir bunu yaziyorsunuz,bunu yazmaniz bile sizin ayrilikci düsündügünüzü gösterir. saygilarla Burada bazı arkadaşlar biz evliyaların şeyhlerin torunlarıyız diyor,Kendi kültürümüzü ,İsimlerimizi kullanamıyoruz diyor. Şimdi Bu söylemiş oldukları evliyaların,şeyhlerin adları,Rojdan-rojin-rodi vs varmı? eğer kendi Atlarının yaşatmak istiyorlarsa isimlerin o şeyhlerden ve evliyalardan kullnmaları gerkmiyormu...sormak lazım rojdan-rojin ler kimlerdir? Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 YAni burada vanın,hakkarinin,şırnağın büyükleri bu çocuklara sözcülük yaptırdı. Evet bir çok olumsuzluklar imkansızlıklar elbette vardır. Oysa ben o programda Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde bir çok öğretmenimizi nasıl şehit ettiklerini veöğretmenlerimizin o bölgeye neden gitmek istemediklerini bu nedenlerle Gönderilen öğretmenlere neden sahip çıklılmadığını ve teröre bu destek olduğu sürece bu bu sorunların olabileceği konusu üzerine düşülmedi. Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde eğitimsizlik ve ekonomi varmış ,ya diğer terör olmayan doğu bölgelerine de demeli Eğitim ve ekonomi zayıf diye Polise ve Askere taş ve sopalarla saldırmalarını gerektirmez.(Sevgili politika Sizin böyle düşünmedğinizi biliyorum ,ustünüze alınmayın) Şimdi eğitimsizliği gerekçe göstererek her olayda Polise ve Askere taş ve sopalara saldırmak hakkı doğurmaz. Eğer Terör olmayan doğu illerinde çocuklar sokaklara çıkıp terör propagandsaı yapmıyorsa diğer yerlerdede yapamaz. Eğer yaparlarsada sonucuna üzülmem. saygılar. Sayin kaplan-200 yukarida yazmis oldugunuz iletiye yanit olarak sunlari soylemek istiyorum neden buyukler boyle birseyi cocuklara ezberletsin eger ezberletmis olsalardi.. boluculugu teroru ezberletmeleri daha mantikli olmazmiydi.. Dogru o bolgelerde bir cok egitim gorevlisi sehit oldu son 20 yildir ama sunuda unutmayinki oralara son 50 yildir kimse egitim ve ogretim yapmak istemiyor nedeni ise cok basit.. Hatta devlet gorevlileri bir yanlis yapitiklari zaman surgun niyetine gonderiliyordu doguya.. Neden gitmek istemediklerine gelince cok basit dogu diger bolgelere oranla cok fakir istanbul izmir ankara ve diger sehirler kadar gelismemis yol yok elektrik yok su yok yatirim yok birde ustune ustelik iklim sartlari Egitim ve ekonomi simdilerde degil yillar evvel yapilmaliydi bir okula gitmek icin ufacik bedenler gunde 10 kilometre yurumemeli... Teror olaylarinin mazisi can catlasin 30 yildir ama bu Egitimsizligin ve Ekonomik zayifligin sebebi 30 yili geciyor simdi butun bunlarin tek suclusu cocuklarmi yoksa onlara sahip cikmayan sen ben ve bizlermiyiz ... hic kusura bakmayalim egri oturup dogru konusalim... saygilar Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 YAni burada vanın,hakkarinin,şırnağın büyükleri bu çocuklara sözcülük yaptırdı.Evet bir çok olumsuzluklar imkansızlıklar elbette vardır. Oysa ben o programda Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde bir çok öğretmenimizi nasıl şehit ettiklerini veöğretmenlerimizin o bölgeye neden gitmek istemediklerini bu nedenlerle Gönderilen öğretmenlere neden sahip çıklılmadığını ve teröre bu destek olduğu sürece bu bu sorunların olabileceği konusu üzerine düşülmedi. Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde eğitimsizlik ve ekonomi varmış ,ya diğer terör olmayan doğu bölgelerine de demeli Eğitim ve ekonomi zayıf diye Polise ve Askere taş ve sopalarla saldırmalarını gerektirmez.(Sevgili politika Sizin böyle düşünmedğinizi biliyorum ,ustünüze alınmayın) Şimdi eğitimsizliği gerekçe göstererek her olayda Polise ve Askere taş ve sopalara saldırmak hakkı doğurmaz. Eğer Terör olmayan doğu illerinde çocuklar sokaklara çıkıp terör propagandsaı yapmıyorsa diğer yerlerdede yapamaz. Eğer yaparlarsada sonucuna üzülmem. saygılar. Sayin kaplan-200 yukarida yazmis oldugunuz iletiye yanit olarak sunlari soylemek istiyorum neden buyukler boyle birseyi cocuklara ezberletsin eger ezberletmis olsalardi.. boluculugu teroru ezberletmeleri daha mantikli olmazmiydi.. Dogru o bolgelerde bir cok egitim gorevlisi sehit oldu son 20 yildir ama sunuda unutmayinki oralara son 50 yildir kimse egitim ve ogretim yapmak istemiyor nedeni ise cok basit.. Hatta devlet gorevlileri bir yanlis yapitiklari zaman surgun niyetine gonderiliyordu doguya.. Neden gitmek istemediklerine gelince cok basit dogu diger bolgelere oranla cok fakir istanbul izmir ankara ve diger sehirler kadar gelismemis yol yok elektrik yok su yok yatirim yok birde ustune ustelik iklim sartlari Egitim ve ekonomi simdilerde degil yillar evvel yapilmaliydi bir okula gitmek icin ufacik bedenler gunde 10 kilometre yurumemeli... Teror olaylarinin mazisi can catlasin 30 yildir ama bu Egitimsizligin ve Ekonomik zayifligin sebebi 30 yili geciyor simdi butun bunlarin tek suclusu cocuklarmi yoksa onlara sahip cikmayan sen ben ve bizlermiyiz ... hic kusura bakmayalim egri oturup dogru konusalim... saygilar Agzina saglik kardesim... Bir yandan insanlari ac, fakir ve gelismemis birak ve oyle kalmalarini sagla, ote yandan bunlar yanlis egilime dustulerinde "ALLAH ALLAH Nasil olruda bunlar boyle yaparlar" de. Olacak is mi bu yahu? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 YAni burada vanın,hakkarinin,şırnağın büyükleri bu çocuklara sözcülük yaptırdı.Evet bir çok olumsuzluklar imkansızlıklar elbette vardır. Oysa ben o programda Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde bir çok öğretmenimizi nasıl şehit ettiklerini veöğretmenlerimizin o bölgeye neden gitmek istemediklerini bu nedenlerle Gönderilen öğretmenlere neden sahip çıklılmadığını ve teröre bu destek olduğu sürece bu bu sorunların olabileceği konusu üzerine düşülmedi. Hakkari,şırnak,van vs bölgelerde eğitimsizlik ve ekonomi varmış ,ya diğer terör olmayan doğu bölgelerine de demeli Eğitim ve ekonomi zayıf diye Polise ve Askere taş ve sopalarla saldırmalarını gerektirmez.(Sevgili politika Sizin böyle düşünmedğinizi biliyorum ,ustünüze alınmayın) Şimdi eğitimsizliği gerekçe göstererek her olayda Polise ve Askere taş ve sopalara saldırmak hakkı doğurmaz. Eğer Terör olmayan doğu illerinde çocuklar sokaklara çıkıp terör propagandsaı yapmıyorsa diğer yerlerdede yapamaz. Eğer yaparlarsada sonucuna üzülmem. saygılar. Sayin kaplan-200 yukarida yazmis oldugunuz iletiye yanit olarak sunlari soylemek istiyorum neden buyukler boyle birseyi cocuklara ezberletsin eger ezberletmis olsalardi.. boluculugu teroru ezberletmeleri daha mantikli olmazmiydi.. Dogru o bolgelerde bir cok egitim gorevlisi sehit oldu son 20 yildir ama sunuda unutmayinki oralara son 50 yildir kimse egitim ve ogretim yapmak istemiyor nedeni ise cok basit.. Hatta devlet gorevlileri bir yanlis yapitiklari zaman surgun niyetine gonderiliyordu doguya.. Neden gitmek istemediklerine gelince cok basit dogu diger bolgelere oranla cok fakir istanbul izmir ankara ve diger sehirler kadar gelismemis yol yok elektrik yok su yok yatirim yok birde ustune ustelik iklim sartlari Egitim ve ekonomi simdilerde degil yillar evvel yapilmaliydi bir okula gitmek icin ufacik bedenler gunde 10 kilometre yurumemeli... Teror olaylarinin mazisi can catlasin 30 yildir ama bu Egitimsizligin ve Ekonomik zayifligin sebebi 30 yili geciyor simdi butun bunlarin tek suclusu cocuklarmi yoksa onlara sahip cikmayan sen ben ve bizlermiyiz ... hic kusura bakmayalim egri oturup dogru konusalim... saygilar yahu kardeşim türkiyenin nerdeyse 3/1 bu programı izliyor çocuklara konuşmaları için bölücülük ve terörü ezberlete bilirlermi nasıl mantık bu*ATV yi roj tv sandız galiba. Atv de teröre dayalı konuşmaları nasıl düşüne bilirsiniz.izledinizmi siz o programı?izlediyseniz bunu anlayamadınızmı? Anlayamadıysanız Vanın neredeyse yarısı çekim yapılan yerlerdeydi olaya vakıf olanlara bir sorun.. kaleyi boş buldunuz sanırım atıyorsunuz . Türkiyede yanlız Hakkari şırnakmı aynı konumdalar bir çok şehrimiz var 10-15 km yok kat edip okula giden çocuklarımız... Elektirik yol yokmuş! Bakın hakkariye 1983 yılında elektirik giderken diğer illere 1985 yılında elektirik gittmiştir. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 yahu kardeşim türkiyenin nerdeyse 3/1 bu programı izliyor çocuklara konuşmaları için bölücülük ve terörü ezberlete bilirlermi nasıl mantık bu*ATV yi roj tv sandız galiba.Atv de teröre dayalı konuşmaları nasıl düşüne bilirsiniz.izledinizmi siz o programı?izlediyseniz bunu anlayamadınızmı? Anlayamadıysanız Vanın neredeyse yarısı çekim yapılan yerlerdeydi olaya vakıf olanlara bir sorun.. kaleyi boş buldunuz sanırım atıyorsunuz . Türkiyede yanlız Hakkari şırnakmı aynı konumdalar bir çok şehrimiz var 10-15 km yok kat edip okula giden çocuklarımız... Elektirik yol yokmuş! Bakın hakkariye 1983 yılında elektirik giderken diğer illere 1985 yılında elektirik gittmiştir. Ne olur fakir birakilmis Turk sehirlerini ve beldelerini bizim fakir birakilmis Kurt yorelerine kiyaslamayin! Turkiye'de hemen hemen herkes tarfindan kabul edilen, itiraf edilne bir durum var o da Kurt bolgelerinin kasten geride birakilmis oldugu devlet tarafindan. Bunun gercekligi apacik ortada. Lutfen bu konuya ispat aramayin. Hele elektrik dedigin, su dedigin, petrol dedigin seyler bile benim Kurt topraklarimdan gelirken benim Kurt bolgelerimin boylesine kisitlanmasi benim cok zoruma gidiyor. Evet Turk yorelerinin bir kaci da fakir durumda gelismemis durumda olabilir ama bizimkiler kadar degil. Bizim en gelismis shirimiz bile icler acisi durumda. SOn zamanlardaki gelismeler is yerel Kurt yonetimlerinin ve belediyelerinin cabalari sayesinde olmustur. Yani hem fakir birakilmisiz hem de haklarimiz kisitlanmis. *********** Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 yahu kardeşim türkiyenin nerdeyse 3/1 bu programı izliyor çocuklara konuşmaları için bölücülük ve terörü ezberlete bilirlermi nasıl mantık bu*ATV yi roj tv sandız galiba.Atv de teröre dayalı konuşmaları nasıl düşüne bilirsiniz.izledinizmi siz o programı?izlediyseniz bunu anlayamadınızmı? Anlayamadıysanız Vanın neredeyse yarısı çekim yapılan yerlerdeydi olaya vakıf olanlara bir sorun.. kaleyi boş buldunuz sanırım atıyorsunuz . Türkiyede yanlız Hakkari şırnakmı aynı konumdalar bir çok şehrimiz var 10-15 km yok kat edip okula giden çocuklarımız... Elektirik yol yokmuş! Bakın hakkariye 1983 yılında elektirik giderken diğer illere 1985 yılında elektirik gittmiştir. Ha bir de konu bayrak dediginiz ve bizlerin sizlerden daha cok savastigi bir sembole saygidan acilmisti degil mi? Ve sonra biz Kurtleri MILLIYETCI diye sifatlandirmistiniz hatirlatayim size. VE ben size milliyetciligin tarifini vermistim ve size bir kac soru sormustum: Biz Kurtler ne zaman Kurtlugun Insanliktan ya da evrensel haklardan daha onemli oldugunu savunduk? Bizler ne zaman Turkler'e "Turkce konusmayin, kendinize Kurt diyin" dedik? Bizler ne zaman kalkip sizlerin dilinizde egitim yapmaniza karsi ciktik? Bizler ne zaman kalkip ta Turk tarihine "YOK" dedik? Ne zaman kalkip "cocuklariniza sakin Turk isimleri takmayin" dedik? Ne zaman kalkip sizlerin evrensel hakkiniz olan, varolus hakkiniza karsi ciktik? Lutfen cevap verin. Verin de ogrenelim bu tarife ve gerceklere gore kim milliyetci ve kim degil! Rica ediyorum, bilmeden bir daha benim Kurt halkima MILLIYETCI yakistirmasi yapmayin. ***********! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Karistirmadan yaz,Kürt halki ile PKK halkini birbirinden ayirmasini ögren,Türkiyeyi Kürt halki degil PKK nin pesinden gidenler bölmeye calisiyor onlarindan ne kadar oldugunu sen daha iyi bilirsin,Benim Kürt halkim demek hakkini kullanabilmen icin önce Türkiyenin birlik ve bütünlügünü taniman lazim.Ezbere konusarak mastir yapmaya calisma.Gercekleri yaz yazki herkes senin yazdigina deger versin.PKK yi savunup sonrada biz ayrilmak istemiyoruz demekle,Türkiyede etnik kökene dayali bir sistemi istemek birbirine uymuyor.Ya biri yada öteki olur,ikisi birden olmaz. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Daha önceki konuda Vandaki öğrencilerin ezberi hakkında yazmayı unuttuğum bir konu vardı önce onu söylemek istiyorum....çocukların ezberletilme olayını isterseniz orada olanlarla irtibata geçin size doğrusunu söylerler. Ezberci zihniyet dediğiniz değil olaya vakıf olanlardan duyarak bu yazdıyım üstelik olayı anlamamakta müktün değildi. o nedenle ezber zihinyeti görüyoruz sanırım. Çoluk cocuk demeden sinek gibi ezer geçer demeniz sizin ne kadar art niyetli olduüunuzu göstermektedir....bakın dostum eğer çoluk çocuğu sinek gibi görselerdi bir ölümle sonuçlanmazdı bu olaylar oysa sıradan ve masum bir olayamı değilim derken Bunun tartışılır olduğunu söylüyorsanız size söyleyecek hiçbirşeyim olamaz çünkü nafile! tekrar söylüyorum Bunlar sıradan bir hak arama eylemleri değildir teröre destek vermek için çığırtkanlık yapan propaganda yapan teröist yandaşlarıdır. Bunu ne yaparsanız yapın masum göstermezsiniz. bu zihniyettekilerden başkasınıda kandıramasınız. Elbette polisin görevi korumak öğretmenin eğitmek bunları korumak bunlara sahip çıkmakta bu halkın görevi. Ne yapalım polis korumuyor deyipde taşlarla sopalarla,molotof kokteylerlemi saldıralım,öğretmenler terörün isteğine göre eğitim yaptırmıyor diye şehit etmekmi gerekiyor! Evet söylenecek çok şey var ne yeri nede zamanı ! Tabi ki Van ile irtibata geçmek lazım.Bana çok uzak değil zaten;kuzenimde orada öğretmen ve dediğiniz gibi orada ezber bir zihniyetten öte gördüğü çaresizlik,yoksulluk vs olumsuz koşullar var.Benim kastım terördü;sinek olayında ve eğer bundan art niyetli olduğumu çıkartmışsanız,hangi art niyet diye sorsam? Bu arada değerli forum arkadaşlrımdan en özeline;kusura bakma acil olarak D.bakır vdışına çıkmam gerekti bir haftalığına.Şu an D.bakırdayım ve sözümü en kısa zamanda yerine ğetireceğim.Diyarbakırdan sana kocaman sevgiler(Anladı o) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.