Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 O karikatürü Güncel konularda "devenin başı" linkinde bulabilirsin Brain, doğrusu beni güldürdü, selamlar... Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2008 Güldüren biri varsa burada, o da sizsiniz sayın Muallim. ---------- Öcülerin böcülerin hayal ürünü olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. http://www.worldproutassembly.org/images/burka3.jpg http://img.donanimhaber.com/image.aspx/upf...86BB4714059.jpg Oradakilerin hepsi çıplak olsa bir şey demezsiniz neden ? (Nasıl ki çıplak giyinenler dahi bir ölçü içindedir(edep seviyesi ne düzeydeyse ancak o kadar çıplak giyinir kişi) aynen öylede örtünme de bir ölçü içindedir.(Örtünmenin ölçüsü kuran'da belirtilmiştir.) Fakat çıplak giyinme şekli nasıl ki kişisel tercihtir(elbise açısından), aynen öyle de örtünme şekli de bir kişisel tercihtir.) Demek ki sorun kılık kıyafetle alıp veremediğiniz bir dertten kaynaklanıyor. Peki kişisel tercihe neden karışıyorsunuz ? Din çarşaf giymezseniz örtünmeniz kabul olmaz mı diyor ? (hani dayanağınız nedir?) Din örtünme yerlerini belirtmiş ama örtünmek için illa çarşaf kullanın dememiştir ! Sizi okuyan da, kadının ve erkeğin düşüncelerinin her an cinsellik olduğunu düşünebilir. Kadının saçının teli ve başka yerleri gözükmüş olsa o kadın kocasına helal değilmidir artık? Birkaç defa söyledim yine tekrar ediyorum, bu tekrarlar ne zaman bitecek bilemiyorum ; Kişinin kocasına karşı giyimi serbesttir. (Tepeden tırnağa birbirlerinin helalliğidirler. Örtünme namahreme karşıdır. ) Neresine bakarsa baksın !--> Fakat unutmamız gereken bir şey var ! Biz insanız, insan gibi davranmalıyız,aklımız var; edepli olmalıyız. ("Sevgide özgürlük, saygıda mecburiyet vardır" prensibi gereği...) Olur olmadık zamanda olur olmaz yerine bakmak divanelik değil de nedir ? Divaneye öyle yapma böyle hareket etme ne yapıyorsun gibisinden mantıklı soru sorulur mu(daha doğrusu soru mu sorulur) ? Adı üstünde divanedir, ne yapsa yeridir der geçeriz dimi... Güneşi insanlara haram etmenin,Mavi gökyüzünü peçesiz seyretmeyi haram etmenin, bir açıklaması olabilir mi ya! Ne diyeyim ki daha. Saygılar. Kendi yorumunuzu kurân böyle diyor dermişçesine bir açıklama yapmışsınız... Haram olduğunu ispatlayın ? Yoksa kurân'daki örtünme ölçülerinden bihaber misiniz? Sevgili Muki: Bu beyefendinin yukardaki hadisleri okudugu muhakkak, "Bıyıkları kırpınız, sakalları uzatınız" http://bp1.blogger.com/_00cV29btfy8/Roba1I...400/rageBoy.jpg Kur'an'dan bihaber olup hadisleri okuması fayda etmez. Dini bir konu da hüküm verilirken : Önce kur'an, daha sonra sünnet daha sonra diğerleri gelir. Daha sağlıklı örnekler bulmanız dileğiyle ! Lokman Suresi, 19. âyet: ?Yürüyüşünde tabii ol. Sesini alçalt. Çünkü seslerin en çirkini herhalde eşeklerin sesidir!? Görüldüğü üzere kur'an ölçüyü vermiştir. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Kur'an'dan bihaber olup hadisleri okuması fayda etmez. Dini bir konu da hüküm verilirken : Önce kur'an, daha sonra sünnet daha sonra diğerleri gelir. Daha sağlıklı örnekler bulmanız dileğiyle ! Lokman Suresi, 19. âyet: ?Yürüyüşünde tabii ol. Sesini alçalt. Çünkü seslerin en çirkini herhalde eşeklerin sesidir!? Görüldüğü üzere kur'an ölçüyü vermiştir. Sayin Muallim, bu oldukca çirkin bir ornek. Neyse elinize saglik. Kuran ve Hadislere gore ... ve bildiginiz gibi, insanlar eşeklerin anırmasını işitecek olursa, derhal Tanrıya sığınması ve Muhammede salavat getirmesi gerekir, çünkü eşek, şeytan gördüğü için anırmıştır ve üstelük Kuranda eşek sesinin ; seslerin en çirkini olduğu anlatılmıştır. Cok acaip bir sey, Allah yarattigi şeyleri hiç sevmiyor.... eşek sesleri domuz sesindendemi çirkin? Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Oradakilerin hepsi çıplak olsa bir şey demezsiniz neden ? Neden çıplak kelimseni tercih ediyorsunuz? Biz çıplaklığı mı savunuyoruz? Çıplak olmak da ayıptır bize göre. Neden bu tür bir çarpıtmaya gidip haklı çıkacağınızı düşünüyorsunuz? (Nasıl ki çıplak giyinenler dahi bir ölçü içindedir(edep seviyesi ne düzeydeyse ancak o kadar çıplak giyinir kişi) aynen öylede örtünme de bir ölçü içindedir.(Örtünmenin ölçüsü kuran'da belirtilmiştir.) Fakat çıplak giyinme şekli nasıl ki kişisel tercihtir(elbise açısından), aynen öyle de örtünme şekli de bir kişisel tercihtir.) Sorularıma hala cevap vermedin neden? Biraz daha değişik bir yoldan deneyelim. Bir bayanın giyiminde açık olmak topluma göre göreceli olabilir. Özellikle de o toplumda erkeklerin bayana bakış açısına göre... Şimdi siz ve sizin gibi düşünenler ve özellikle de Arap camiası, kadına tam anlamıyla cinsel bir obje şeklinde bakıyorsa eğer elinin görünmesi dahi erkekler için kışkırtıcı bir durum olacaktır. Bu durumda kadın ne yapsın? Kara çarşafa bürünsün. Suç kimde? Sen ve senin gibi düşünen Arap zihniyetinde! İşin diğer yönü, çarşaf ve bu gibi sakınmalar hiç bir şeye çözüm değildir. Aksine, sen ve senin gibi düşünen Arap takipçileri, kadın çarşafa bile girse, onun kadın olduğunu düşünerek bile kışkırtılacaksınız! E kadın ne yapsın şimdi? Eve kapansın! Suç kimde? Sen ve senin gibi düşünen Arap zihniyetinde! Sonuç olarak ne diyebiliriz? Muhammedin dini sanırım Arap toplumuna ve zihniyetine hitap eden, kadını yalnızca cinsel obje konumuna düşüren bir dindir! Var mı itirazı olan? Demek ki sorun kılık kıyafetle alıp veremediğiniz bir dertten kaynaklanıyor. Hayır efendim! Sorun, sen ve senin gibi düşünen, baskıcı ama bir taraftan da bir yerlerine hakim olamayan Arap zihniyetinden kaynaklanıyor! Anlatamadık gitti! Daha kaç defa aynı şeyleri yazdıracaksın Muallim? Birkaç defa söyledim yine tekrar ediyorum, bu tekrarlar ne zaman bitecek bilemiyorum ; Vallahi ben de bilemiyorum! Kişinin kocasına karşı giyimi serbesttir. (Tepeden tırnağa birbirlerinin helalliğidirler. Örtünme namahreme karşıdır. Bu cümle de yukarıda saydıklarımın ispatıdır! ?Yürüyüşünde tabii ol. Sesini alçalt. Çünkü seslerin en çirkini herhalde eşeklerin sesidir!? Bu hakaretinizi de size iade eder, daha az ses çıkarmanızı dilereim. En azından çıkardığınız sesin bir anlamı olsun ki çirkin olmasın! Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Sayin Muallim, bu oldukca çirkin bir ornek. Neyse elinize saglik. Kuran ve Hadislere gore ... ve bildiginiz gibi, insanlar eşeklerin anırmasını işitecek olursa, derhal Tanrıya sığınması ve Muhammede salavat getirmesi gerekir, çünkü eşek, şeytan gördüğü için anırmıştır ve üstelük Kuranda eşek sesinin ; seslerin en çirkini olduğu anlatılmıştır. O ayet sunduğun resimdeki adama hitabendir. Hani sakal olayında hadislere uyma açısından örnek göstermişsiniz ....Oysa alakası yok görüldüğü üzere. Hz. Muhammed'e salavat getirme olayının farz olduğunu gösterecek en ufak bir deliliniz var mı ? Salavat getirmek sünnettir, farz değil ! Cok acaip bir sey, Allah yarattigi şeyleri hiç sevmiyor.... eşek sesleri domuz sesindendemi çirkin? Bir yerde yangın çıkmış suçlu ise sigarasını çakmakla yakan sıradan masum bir vatandaşmış. Ne yani her yangın çıkan yerde sigarasını çakmakla/kibritle yakabilecek masum vatandaş çıkması çok normaldir. Ama şüphelenmek ba'bında sorguya alınabilir fakat direk kesin hüküm verilemez. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 Konuya cevapları şöyle genel olarak okuduğumda,bu kez malesef ateist arkadaşlara hak vermek durumundayım..Kimse ateistlere,çıplaklığı hoş görürler gibi bir söylemde bulunamaz,aynı şekilde dindar insanların bile hoş görmediği karaçarşaf olayı yine işin uç tarafı..Bu artık kişisel tercihten öte,tam anlamıyla yozlaşmanın,dine hurafe sokmanın,kadını potansiyel "yapılacak" varlık kılmanın ,aynı çıplakların ekranlarda satılışı gibi bişey.Al birini vur ötekine.. Anlatılan İslam ülkelerine gelince,Kuran da olmayan bir sakal zorunluluğunu nasıl şeriat adı altında zorla insanlara dayatırlar, Kuranda olmayan bir uslüpla nasıl bayanları zorla kapatmaya hatta ve hatta çarşafa dolamaya kalkarlar.Kuranda bir damla şehvet anılmazken,sedece Peygamberin içinde bulunduğu tehlikeli duruma karşı peçe öğüdü bulunurken,bu insanlar hangi tehdit altında da, kadınları tanınmasın diye peçeye zorluyorlar?.. Çalıştığım bir gün,molamda,oturduğum kafede bir çarşaflı gördüm,yüzü üçgen görünenlerden,yanında da normal türbanlı biri..İçim içimi yedi ve dayanamayıp izin isteyerek masalarına oturdum.Neden karaçarşaf,dinimizde bunun yeri üzerine(malum İran görüntülerini de çok çok izleyince), ...?? ışıktan,vücut hatlarını en iyi bu renk ile göstermediklerinden,yine şu şehvet söylemlerinden falan devam ettiler.Molam bitince sadece dinleyip kalkmakla yetindim.Ben merak ediyorum şimdi hacca giden ve bembeyaz giyinen kadınlarımız ,biri arkasında namaz kılsa başına bi hal gelir mi??Ya bunlar dinimize sokulmuş ne tuhaf hurafeler.Erkeğin sapkını zaten kadını çarşaf altında hayal eder yine nasiplenir kendi kendine,adamın kendini bileni de çıplak görse başını çevirir kişinin karakterini de onaylamayarak...Bu insanlar bana göre belli bir tarikata bağlı insanlar genel olarak ve ben zaten bunu asla onaylayamam.Kusura bakmayın,dinim izin vermiyor...Açık açık olmak istiyorsa kendi tercihidir,kapalı kapalı olmak istiyorsa kendi tercihidir,ama bu,uçlar aynı hakka sahip olabilir anlamına gelmez.İnanın bunları yazdıklarımı görseler ve beni tanısalar,beni kesecek kadar kendini müslümanım diye kandıran malesef,farkında olmadan farklı bir din benimsemiş ve kendini hidayette sanan ama sadece sanan insanlar var. Allahu Ekber diyerek insan yakanlar var.. Bir kadın öldürülmüştü sizde hatırlarsanız,çocukları olan bir kadın,tecavüzlerle ,domuz bağları ile.. Yemin ediyorum,böylelerine karşı keşke erkek olsaydım da,işkence öldürmekten kötüdür diyen ve kısas hükmü veren Rabbime karşı,ben yine de onları öldürmekle yetinseydim Allah ım için..Cihad nelere karşı olmalı acaba?? Önce İslam.. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Şu hadislerde Muhammed, açıkça sakalı uzatmayı ve bıyığı kısaltmayı emretmiştir: . . . ?Şüphesiz sarık, peygamberlerin sünnetindendir?. (Ebu Bekir b. Arabi) Eski Mısır müftülerinden Mahluf, sarık sarmanın sünnet olduğuna fetva vermiştir. Yakında fetva verenler çoğalır mı çoğalır bizim memlekette de. Laikliğin kıymetini bilmeyenler bu fetvaların altında ezilip büzülecekler. Ya lütfen biri bana adam akilli aciklasin, biyigi kirpip sakali uzatmanin dini veya baska yönden insanlara ne yarari var??? Neden bu sakal isi islam dininde o kadar önemli yer almis???? Genelde baktiginiz zaman kirpik biyik ve uzun sakalli insanlar korkunc derecede cirkin gözüküyorlar, neden böyle oluyorlar anlamis degilim dosgrusu. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Ya lütfen biri bana adam akilli aciklasin, biyigi kirpip sakali uzatmanin dini veya baska yönden insanlara ne yarari var??? Neden bu sakal isi islam dininde o kadar önemli yer almis???? Genelde baktiginiz zaman kirpik biyik ve uzun sakalli insanlar korkunc derecede cirkin gözüküyorlar, neden böyle oluyorlar anlamis degilim dosgrusu. Ben açıklayayım kılda keramet (kahinlik, sezi) var. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Ya lütfen biri bana adam akilli aciklasin, biyigi kirpip sakali uzatmanin dini veya baska yönden insanlara ne yarari var??? Neden bu sakal isi islam dininde o kadar önemli yer almis???? Genelde baktiginiz zaman kirpik biyik ve uzun sakalli insanlar korkunc derecede cirkin gözüküyorlar, neden böyle oluyorlar anlamis degilim dosgrusu. Hadisleri incelerken; hangi olaydan sonra söylenmiş, kime söylenmiş, ne yaptığı için söylenmiş bunları bakmanız gerekiyor. Sakal bırakmak sünnettir, farz değildir. O yüzden sünneti yapmanın önemini anlamanız (tüm sünnetlerin) dini yönden yararını bilmenizi sağlar, başka yönden yararları için araştırmak gerekir. Mesela misvak kullanmak sünnettir. Dini yönünden yararını sünneti yapmanın önemini anlayarak öğrenirsiniz. Başka yönden yararını da bilimsel makalelerden öğrenebilirsiniz. (Her sünnetin bilimsel tarafı olacak diye bir kaide yok tabi ki... Misal sakal bırakmanın bilimsel tarafı yok. Ama ne için öyle tutum içine girmişler; sakal bıraktıkları zamanı araştırarak öğrenebilirsiniz..) Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Hadisleri incelerken; hangi olaydan sonra söylenmiş, kime söylenmiş, ne yaptığı için söylenmiş bunları bakmanız gerekiyor. Sakal bırakmak sünnettir, farz değildir. O yüzden sünneti yapmanın önemini anlamanız (tüm sünnetlerin) dini yönden yararını bilmenizi sağlar, başka yönden yararları için araştırmak gerekir. Mesela misvak kullanmak sünnettir. Dini yönünden yararını sünneti yapmanın önemini anlayarak öğrenirsiniz. Başka yönden yararını da bilimsel makalelerden öğrenebilirsiniz. (Her sünnetin bilimsel tarafı olacak diye bir kaide yok tabi ki... Misal sakal bırakmanın bilimsel tarafı yok. Ama ne için öyle tutum içine girmişler; sakal bıraktıkları zamanı araştırarak öğrenebilirsiniz..) cevabiniz icin tesekkürler, ama inaninki anlayacagim dilden yazmamissiniz. Su an daha da karisti kafam dogrusu. Aslinda bana göre bir simge disinda fazla bir fuktionu yok ama sakalin. belki baska bir arkadas daha acik anlatir. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 cevabiniz icin tesekkürler, ama inaninki anlayacagim dilden yazmamissiniz. Su an daha da karisti kafam dogrusu. Aslinda bana göre bir simge disinda fazla bir fuktionu yok ama sakalin. belki baska bir arkadas daha acik anlatir. Tarihte erkek aslanın yelesi niye varsa, insan erkeğinin de sakalının o yüzden var olduğu düşünülmüş. Bazı geyik, bizon, keçi, kurt ve maymun türlerinde de erkek bireylerde benzer kabarık kıllanma yapıları vardır. Şimdi değiştiğine bakmayın, ilkel kültürlerde saç da aynı biçimde değerlendiriliyordu. Yani kadın saçını uzatsa da serbestçe salamıyordu. Tevrat bu anlayışı kadın başını açacaksa saçını kazıtmalı diyecek kadar ileri götürmüştür. Bu anlayış halen sürmektedir, kadınların saçını serbestçe bırakması yadırganır, topuz, toka, başörtüsü...vs. kullanırlar. Erkek için ise saçını kaybetmek çok üzücü olduğu için saç kazıtma adeti çıkmıştır. Ya hep ya hiç mantığı... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Ya lütfen biri bana adam akilli aciklasin, biyigi kirpip sakali uzatmanin dini veya baska yönden insanlara ne yarari var??? Neden bu sakal isi islam dininde o kadar önemli yer almis???? Genelde baktiginiz zaman kirpik biyik ve uzun sakalli insanlar korkunc derecede cirkin gözüküyorlar, neden böyle oluyorlar anlamis degilim dosgrusu. Arkadaşım,İslam dinini öğrenmeleri gereken Kuran da,bi kaç yere girerken traş olmaları uyarısı dışında bişey bulamazsın.Ayetlerde olan tek bir sakal bıyık tarifi yoktur.İyisi mi boşuna kafanı karıştırma,,insanların bu konuyu önemseyesi gelmiş,Allah tan hipilerde saç sakal karışık dolaşıyor...Mesela Kuran da olmayan recm olayının İslam ülkeleri denilenlerde uygulanışı gibi,değişmiştir dedikleri Tevratla hükmetmeye kalkıyorlar madem,bi de değişmemiştir deyip okusalar anlayacağım..Bu ne lahana ne turşu..Ben bol malzemeli mercimek çorbası yapsam iyi olacak,acıkmışım.. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Yemin ediyorum,böylelerine karşı keşke erkek olsaydım da,işkence öldürmekten kötüdür diyen ve kısas hükmü veren Rabbime karşı,ben yine de onları öldürmekle yetinseydim Allah ım için..Cihad nelere karşı olmalı acaba??Önce İslam.. Bu cümle kuranın hangi aytinde geçiyor ? Pardon işkence kötümü dediniz ? Maide 33.Allah ve elçisiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapmağa çalışanların cezası: (ya) öldürülmeleri, ya çarmıha gerilmeleri, ya ellerinin, ayaklarının çapraz kesilmesi veya bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada çekecekleri rezilliktir. Âhirette ise onlara büyük bir azab vardır. Bir suça hem dünyada hemde ahirette sonsuza dek azap ederek ceza vermek işkence olamaz değilmi? Olsa olsa allahın merhametindendir. Pardon işkence kötümü dediniz ? Nur 2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun. Sopa deyip basite alacaksanız aşağıda linkteki videoyu izlemenizi öneririm. İşkence ne imiş görün. -http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/worldnews.html?in_article_id=472442&in_page_id=1811- Bu adama vurulan kırbaç 20 tane varın siz bunun yüz tanesi nasıl olur artık düşünün. Sâffât 67 Sonra zakkum yemeğinin üzerine onlar için, kaynar su karıştırılmış bir içki vardır. Nisâ 56 Şüphesiz ayetlerimizi inkar edenleri gün gelecek bir ateşe sokacağız; onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka derilerle değiştiririz ki acıyı duysunlar! Allah daima üstün ve hakimdir. Bunlarda zaten işkence değldir değilmi? Allahın insanlara öngördüğü işkencelerin yanında, sözünü etiğiğiniz işkencelerin esamesi bile okunmaz Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Tarihte erkek aslanın yelesi niye varsa, insan erkeğinin de sakalının o yüzden var olduğu düşünülmüş. Bazı geyik, bizon, keçi, kurt ve maymun türlerinde de erkek bireylerde benzer kabarık kıllanma yapıları vardır. Şimdi değiştiğine bakmayın, ilkel kültürlerde saç da aynı biçimde değerlendiriliyordu. Yani kadın saçını uzatsa da serbestçe salamıyordu. Tevrat bu anlayışı kadın başını açacaksa saçını kazıtmalı diyecek kadar ileri götürmüştür. Bu anlayış halen sürmektedir, kadınların saçını serbestçe bırakması yadırganır, topuz, toka, başörtüsü...vs. kullanırlar. Erkek için ise saçını kaybetmek çok üzücü olduğu için saç kazıtma adeti çıkmıştır. Ya hep ya hiç mantığı... Mantıklı bir açıklama. Teşekkürler. Saygılar. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Bu cümle kuranın hangi aytinde geçiyor ? Pardon işkence kötümü dediniz ? Maide 33.Allah ve elçisiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapmağa çalışanların cezası: (ya) öldürülmeleri, ya çarmıha gerilmeleri, ya ellerinin, ayaklarının çapraz kesilmesi veya bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada çekecekleri rezilliktir. Âhirette ise onlara büyük bir azab vardır. Bir suça hem dünyada hemde ahirette sonsuza dek azap ederek ceza vermek işkence olamaz değilmi? Olsa olsa allahın merhametindendir. Pardon işkence kötümü dediniz ? Nur 2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun. Sopa deyip basite alacaksanız aşağıda linkteki videoyu izlemenizi öneririm. İşkence ne imiş görün. -http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/worldnews.html?in_article_id=472442&in_page_id=1811- Bu adama vurulan kırbaç 20 tane varın siz bunun yüz tanesi nasıl olur artık düşünün. Sâffât 67 Sonra zakkum yemeğinin üzerine onlar için, kaynar su karıştırılmış bir içki vardır. Nisâ 56 Şüphesiz ayetlerimizi inkar edenleri gün gelecek bir ateşe sokacağız; onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka derilerle değiştiririz ki acıyı duysunlar! Allah daima üstün ve hakimdir. Bunlarda zaten işkence değldir değilmi? Allahın insanlara öngördüğü işkencelerin yanında, sözünü etiğiğiniz işkencelerin esamesi bile okunmaz Uf sayın Hoppa ya,nerden izlettiniz ,4 e kadar zor geldim. Sayın Hoppa,madem cezası böyle korkunç,*********insanları zora sokan bir durum,bu cezayı gerektiren suçu işleyip işlememe durumu neden ihmal ediliyor.Bu insanların akli dengesinde bir bozukluk mu var da ,atıyorum recm edileceğini bile bile illa da insan karısını ya da kocasını aldatıyor..ya da eli kesileceğini bile bile hırsızlık yapıyor..Bu insanlar hangi akıl hastanesinden kaçmış,bi de bana bunu açıklar mısınız? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Bütün peygamberler sakallı idiler ve o yuzden, bu mevzu hakkında, hadislerde sakalin onemleri gecer. Bazi Musluman ulkelerde, sakal şart olmuş! Hacce gidenler, geldikten sonra sakal çıkarırlar. Benim sorum şu: Bildiginiz gibi bazı ırklar (Taylan, çin, Japonya, ...) sakal çıkaramazlar. Allah bunların Musluman olmasını istemiyormu? Sakalın sünnet oluşu, müslüman olup olmamanın kriteri olmadığını falan bir kenara bıraktım. Yahu hiçmi içinizde mantıklı birisi yok ta. Bu arkadaşımıza sen bu ırkların köse olduğunu nereden çıkardın diye sormamış. Hiçmi bilmezsiniz bu arkadaşımızın saydığı ırkların kültüründe bu yüzyıla kadar sakalın çok önemli olduğunu. Adamların, ejderhalarını bile sakallı bıyıklı tasvir ettiğini. Onuda geçtim, hiçmi bir samuray, filmi izlemediniz. Bu milletlerin ince uzun sakalları ve bıyıklarınıda mı hatırlayamadınız? Birde resim koymuş bakın bu ırklar sakalsız diye. Yahu bu kadar mı mantıksızlaştınız. ? ünlü Asahara, japon sakal desen maşallah. hiç mi bir konfiçyus tasfiri görmediniz ya da ? hiçmi zihninizde resimler canlanmadı ? Aslında en güzel ****** şeylere cevap dahi yazmamak. Bir süre birbirlerini onaylayıp sıkılıyorlar. Ama bazen pes diyor insan. Ne gibi bir saik bu kadar mantıksızlaştırır insanları ? Sorsan bilimselliklerinden yanlarına yaklaşılmaz. Ama saçma sapan varsayımların peşinden aynı şeyleri tekrarlayabilirler sıkılmadan. Sakal bırakmak müslüman olmanın şartı falan değil. O saydığın milletler de köse falanda değil dersin. Bu kadar basit. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Uf sayın Hoppa ya,nerden izlettiniz ,4 e kadar zor geldim.Sayın Hoppa,madem cezası böyle korkunç,*********insanları zora sokan bir durum,bu cezayı gerektiren suçu işleyip işlememe durumu neden ihmal ediliyor.Bu insanların akli dengesinde bir bozukluk mu var da ,atıyorum recm edileceğini bile bile illa da insan karısını ya da kocasını aldatıyor..ya da eli kesileceğini bile bile hırsızlık yapıyor..Bu insanlar hangi akıl hastanesinden kaçmış,bi de bana bunu açıklar mısınız? Suçu önlemek bu tür cezalarla olmaz. Banka soygunu yapacak olan adam bilmiyor mu yakalandığında başına gelecekleri? Aynı şekilde diğerleri de biliyor. Burada iki ayrı şey sorgulanmalı: suçlar ve cezalar. Cezalar suçları nasıl ve ne şekilde önler? Yaptırımı nedir? Recm korkusu bu suçun önlenmesini sağlamış mı? Akıl hastası dediğin insanları değil de, asıl akıl hastası insanları sorgula bence. O suçu işlemek mi akıl hastalığı yoksa bu şekilde cezalandırmak mı? 15-20 erkeğin bir genç bayanı tekme tokkat dövdüğünü ve 30-40 cm lik taş blokları o bayanın kafasına bırakarak parçalanmasını sağlayan adamların akıl durumlarını boşverecez de o bayanın akıl durumunu sorgulayacaz ha? Kendinize gelin derim! Haydi çekinmeyin, bir adım daha ileri gidip recm ve benzeri İran kurallarını savunun!!! Çekinmeyin çekinmeyin, nasılsa yönetimimiz sizin gibi düşünüyor!!!... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Uf sayın Hoppa ya,nerden izlettiniz ,4 e kadar zor geldim.Sayın Hoppa,madem cezası böyle korkunç,*********insanları zora sokan bir durum,bu cezayı gerektiren suçu işleyip işlememe durumu neden ihmal ediliyor.Bu insanların akli dengesinde bir bozukluk mu var da ,atıyorum recm edileceğini bile bile illa da insan karısını ya da kocasını aldatıyor..ya da eli kesileceğini bile bile hırsızlık yapıyor..Bu insanlar hangi akıl hastanesinden kaçmış,bi de bana bunu açıklar mısınız? İnsan her zaman yanılabilir, şaşar da, yanlış yapar da. Ama, bu demek değildir ki insanlık dışı bir cezaya maruz kalsın. Asıl akıl hastası olanlar bu insanlara bu türlü cezalar verenlerdir. Siz 4'e kadar gene iyi dayanmışsınız. Allah'ın sopası diye düşünerekten herhalde! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Suçu önlemek bu tür cezalarla olmaz. Banka soygunu yapacak olan adam bilmiyor mu yakalandığında başına gelecekleri? Aynı şekilde diğerleri de biliyor. Burada iki ayrı şey sorgulanmalı: suçlar ve cezalar. Cezalar suçları nasıl ve ne şekilde önler? Yaptırımı nedir? Recm korkusu bu suçun önlenmesini sağlamış mı? Akıl hastası dediğin insanları değil de, asıl akıl hastası insanları sorgula bence. O suçu işlemek mi akıl hastalığı yoksa bu şekilde cezalandırmak mı? 15-20 erkeğin bir genç bayanı tekme tokkat dövdüğünü ve 30-40 cm lik taş blokları o bayanın kafasına bırakarak parçalanmasını sağlayan adamların akıl durumlarını boşverecez de o bayanın akıl durumunu sorgulayacaz ha? Kendinize gelin derim! Haydi çekinmeyin, bir adım daha ileri gidip recm ve benzeri İran kurallarını savunun!!! Çekinmeyin çekinmeyin, nasılsa yönetimimiz sizin gibi düşünüyor!!!... yapmayın yersoy,bunca şeyi kaldırabilsem,savunacak olsam ,rahat rahat herkes gibi oturur tv de haberleri izlerim.Ben her türlü insanların suçuna ,başkasına zarar verişine karşıyım.El kesmek ne ise,hırsızlık yapmakta aynı derecede üzer beni.İnsanların recme uğraması da,birbirlerini aldatacak kadar duyguları hiçe sayışları da üzer beni..Keşke herkes dürüst olsa..Sayın Muki, insanız,hata yaparız demiş,evet,hepimiz hata yaparız.Ama siz tutup hırsızlık yapar mısınız?kocanızı aldatır mısınız?yani hata sınırlarımızı nelere göre belirliyoruz.İnsanca yaşamak lazım,bütün bu cezaların da hiç uygulanmadan rafa kalkması lazım,hatta ve hatta bütün hapisler her kötü işlem kalkmalı..Ama bunun için iyi insanlar lazım,birin,ikinin,yüzün değil,tüm insanların insan olması lazım. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 yapmayın yersoy,bunca şeyi kaldırabilsem,savunacak olsam ,rahat rahat herkes gibi oturur tv de haberleri izlerim.Ben her türlü insanların suçuna ,başkasına zarar verişine karşıyım.El kesmek ne ise,hırsızlık yapmakta aynı derecede üzer beni.İnsanların recme uğraması da,birbirlerini aldatacak kadar duyguları hiçe sayışları da üzer beni..Keşke herkes dürüst olsa..Sayın Muki, insanız,hata yaparız demiş,evet,hepimiz hata yaparız.Ama siz tutup hırsızlık yapar mısınız?kocanızı aldatır mısınız?yani hata sınırlarımızı nelere göre belirliyoruz.İnsanca yaşamak lazım,bütün bu cezaların da hiç uygulanmadan rafa kalkması lazım,hatta ve hatta bütün hapisler her kötü işlem kalkmalı..Ama bunun için iyi insanlar lazım,birin,ikinin,yüzün değil,tüm insanların insan olması lazım. Bu insanlar dine yönelerek mi iyi olacaklar? Dine yönelen kişilerin suçlara ceza veriş tarzını görüyoruz işte! Alıntı
Φ Sinek Vale Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Kılda keramet olsa. . . Bugün bize göre sakalla saç ayrı ama eski insanlarda öyle bi ayrım yok. Sakalı kesmek yada uzatmak onlar için estetik bi özellik değil. Ulu insanlar hep uzun sakallıydılar. İnsanlar kendisi gibi giyinip kendisi gibi davrandığında sevap kazanacaklarını söyleyen birisinin akıl sağlığından süphe ederim. Birisinin giyinip kuşandığı gibi giyinip kuşandığında sevap kazanacağını düşünen adamında akıl sağlığından süphe ederim. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Kılda keramet olsa. . . Bugün bize göre sakalla saç ayrı ama eski insanlarda öyle bi ayrım yok. Sakalı kesmek yada uzatmak onlar için estetik bi özellik değil. Ulu insanlar hep uzun sakallıydılar. İnsanlar kendisi gibi giyinip kendisi gibi davrandığında sevap kazanacaklarını söyleyen birisinin akıl sağlığından süphe ederim. Birisinin giyinip kuşandığı gibi giyinip kuşandığında sevap kazanacağını düşünen adamında akıl sağlığından süphe ederim. Bende başkasının sakalını bu kadar tartanlara biraz şüpheyle bakıyorum.Yanlış anlaşılmasın;biraz şekilci gibi geliyorda bana! Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Uf sayın Hoppa ya,nerden izlettiniz ,4 e kadar zor geldim.Sayın Hoppa,madem cezası böyle korkunç,*********insanları zora sokan bir durum,bu cezayı gerektiren suçu işleyip işlememe durumu neden ihmal ediliyor.Bu insanların akli dengesinde bir bozukluk mu var da ,atıyorum recm edileceğini bile bile illa da insan karısını ya da kocasını aldatıyor..ya da eli kesileceğini bile bile hırsızlık yapıyor..Bu insanlar hangi akıl hastanesinden kaçmış,bi de bana bunu açıklar mısınız? Pes yani gerçekten pes,bu kadar olur hayret bir şey yani. İşkencecinin değilde, işkeceye maruz kalanların akli dengesi olmadığını savunmak, akıl hastanesi kaçkını oluğunu söylemek. Ne bileyim yani söyleyecek bir şey bulamıyorum. Demekki din inanırların vicdanını bu kadar köreltebiliyor,bu kadar uyuşturabiliyor. Sorduğum soruların hiç birine cevap vermeden geçiştirmek,kurandan işkence ayetlerini gösterdiğim halde görmezden gelmekte cabası. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Sorduğum sorularn hiç birine cevap vermeden geçiştirmek,kurandan işkence ayetlerini gösyerdiğim halde görmezden gelmekte cabası. Sayın hoppa, sen ne bekliyordun? Hala alışmadın mı? Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Uf sayın Hoppa ya,nerden izlettiniz ,4 e kadar zor geldim. Bence sık sık öyle videolara bakıp kendinizi alıştırın. Çünkü şayet cennete giderseniz cehennemdekilerin işkencesini sonsuza dek izleyeceksiniz.Tabi cehnnemde yanan insanların işkencelerini sürekli seyrederken cennette nasıl rahat rahat zevki sefa süreceksiniz orasını bilemem. Hatta öyle ki o insanlar sizden su istediğinde geri çevireceksiniz. Araf 50- Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.