Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"DİN DENDİĞİNDE ÇİLEDEN ÇIKIYORUM" dediğinde acaba bu kişi dinsizliği sevdiği için mi, ya da İslam inancından nefret duyduğu için mi bunu söylüyor...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kısacık bir soru....

Bir insanın ;

Doğrudan İslamiyete karşı saygısızlık göstermezken ve saygısızlığı asla düşünmezken, din dendi mi beni çileden çıkarıyor demesi, sizce neyin ifadesidir...

Herkese sevgi ve saygılar... :clover:

Gönderi tarihi:

Pek anlayamadığım için yorum yapamadım. Tersini sormak istemediğinden emin misin dipnot?

Yani genelde dine saygılıyken İslam denilince tahammül edemeyişi olmasın?

Gönderi tarihi:
Pek anlayamadığım için yorum yapamadım. Tersini sormak istemediğinden emin misin dipnot?

Yani genelde dine saygılıyken İslam denilince tahammül edemeyişi olmasın?

Sizin beni tanıdığınızı düşünüyorum sevgili demirefe... :)

Sevgi va saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Bilinçaltından kaynaklanır bu.

Mesela Satanistler Hıristiyanlıktan nefret ederler, çünkü Hıristiyanlığın içinde, Hıristiyanlığa bir tepki olarak ortaya çıkmışlardır.

Aleviler Sünnilerden, Sünniler Alevilerden pekte hoşnut olmazlar.

Hıristiyanlık Yahudilikten Yahudilik Hıristiyanlıktan hoşnut değildir ve İslam ile de aynı ilişkileri vardır.

Hıristiyan bir toplumun dini baskılarını reddederek Ateist olan birisinin elbette ki "Ben İslam'dan nefret ettiğim için Ateist oldum" demesini bekleyemezsiniz.

Müslüman bir toplumun dini baskılarını reddederek Ateist olan birisinin elbette ki "Ben Yahudilik'ten nefret ettiğim için Ateist oldum" demesini bekleyemezsiniz.

Sigmund Freud Hz. Musa'ya hayran ve soyunun İbrani olmasına rağmen, en çok Musevi Dini Ritüellerini reddeden ve hatta Museviliği bırakmayan eşinin hadi ibadetini yasaklayacak kadarda katı bir Ateist olduğunu unutmamak gerekir. O da içinde yaşadığı Yahudi Toplumunun Dini baskısından dolayı Ateist olmaya yönelmişti belki de ve bu yüzden "Ben Hıristiyanlık'tan nefret ettiğim için Ateist oldum" dememiştir.

Nietzchie'de ilk önce Hıristiyanların Tanrısını öldürmüştü zaten...

Reddiyeler, içinde bulunduğunuz toplumun kabullerinden başlar. Bu kaçınılmazdır.

Kısaca İslam inancının dikte edildiği bir toplumda yaşıyorsanız eğer, asi bir ruha sahipseniz, elbette ki İslam'ı reddederek başlayacaksınızdır... O yüzden İslam'dan nefret ederler.

Ama bir dinden nefret etmek çare midir?

Tabii ki hayır...

Bir Ateist, maddeyi kavrayabilmelidir tam olarak.

Bunu daha önce çok tartıştık...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Suudi Arabistan’da yedi erkeğin toplu tecavüzüne uğradıktan sonra 200 kırbaç cezasına çarptırılan ve oturduğu şehrin adıyla "Katif Kızı" diye anılan genç kızın verdiği ifadeyi Amerikan ABC televizyonu ele geçirdi.

"16 yaşında, bir gençle telefon arkadaşlığına başladım. İlişkiyi aileme açıklamakla tehdit edince resmimi gönderdim. Resmi geri isteyince beni buluşmaya zorladı. Arabasına bindim. Yolumuzu kestiler, bıçak zoruyla tecavüz ettiler."

SUUDİ Arabistan’ın doğusunda bulunan, Şiilerin çoğunlukta olduğu Katif şehrinde 7 kişinin tecavüzüne uğrayan genç kıza 200 kırbaç ve altı ay hapis cezası verilmesine dünyadan tepki yağıyor. "Namahrem" erkeklerle aynı otomobilde bulunarak "halvet" suçu işlediği gerekçesiyle mahkum edilen "Katif Kızı"nın 2006 yılının aralık ayında İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne verdiği ifadeyi, Amerikan ABC News televizyonu ele geçirdi.

...............................................

Buyrun işte gelinde din denilince çileden çıkmayın :angry: Şeriatın kestiği parmak acımaz diyorlar ama nedense bu parmaklar hep kadınlar oluyor.İyide arabada bulunan erkeklere ne ceza verilmiş?Haram neden sadece kadınların suçu oluyor tek başınamı işliyor bu haramı.Gelde dinden imandan çıkma degilmi ama??????

Gönderi tarihi:
Bir insanın ;

Doğrudan İslamiyete karşı saygısızlık göstermezken ve saygısızlığı asla düşünmezken, din dendi mi beni çileden çıkarıyor demesi, sizce neyin ifadesidir...

dinsizliğin

saygılar

Gönderi tarihi:
dinsizliğin

saygılar

Acaba!...

Gönderi tarihi:

DİPNOT bu senin pek tarzın değildi. Ateizm tartışmasına pek girdiğini hatırlamıyorum. Sen daha çok dinin politikaya alet edilmesi üzerinde dururdun.

Ama haklısın, körü körüne din savunanlarla din tüccarları iki taraftan, bir ara beni de ateist yapacaklardı neredeyse. Şimdi bu ateizm tartışmasına yeniden başlamakta isteksizim. Herkes de benim gibi galiba, baksana bir kelimelik yanıtlarla gidiyor.

Gündem biraz kilitlendi. Başörtüsü daha serbest olmadan özgür tartışmayı kilitledi yani, bravo...

Din siyasallaşırsa doğrudan dine savaş açılır, din pazara düşen bir meta olur diye ben zamanında çok uyarı yaptım. E tabi demirefe uyarmış, kim duyacak, kim dinleycek. Öyle bir zaman gelir ki, şimdi biz "oruç tutuyor, namaz kılıyor diye kime baskı yapılmış?" diyoruz ya. Yeminle söylüyorum, cinnet geçirip "namaz kıl diye baskı yapıyordu" diye cinayet işleyen çıkar. "Niye oruç tutmuyorsun diye bana küfretti" diye cinayet işleyen çıkar.

Öngörülerimin çıkmasından nefret ediyorum, umarım olmasın...

Gönderi tarihi:
DİPNOT bu senin pek tarzın değildi. Ateizm tartışmasına pek girdiğini hatırlamıyorum. Sen daha çok dinin politikaya alet edilmesi üzerinde dururdun.

Ama haklısın, körü körüne din savunanlarla din tüccarları iki taraftan, bir ara beni de ateist yapacaklardı neredeyse. Şimdi bu ateizm tartışmasına yeniden başlamakta isteksizim. Herkes de benim gibi galiba, baksana bir kelimelik yanıtlarla gidiyor.

Gündem biraz kilitlendi. Başörtüsü daha serbest olmadan özgür tartışmayı kilitledi yani, bravo...

Din siyasallaşırsa doğrudan dine savaş açılır, din pazara düşen bir meta olur diye ben zamanında çok uyarı yaptım. E tabi demirefe uyarmış, kim duyacak, kim dinleycek. Öyle bir zaman gelir ki, şimdi biz "oruç tutuyor, namaz kılıyor diye kime baskı yapılmış?" diyoruz ya. Yeminle söylüyorum, cinnet geçirip "namaz kıl diye baskı yapıyordu" diye cinayet işleyen çıkar. "Niye oruç tutmuyorsun diye bana küfretti" diye cinayet işleyen çıkar.

Öngörülerimin çıkmasından nefret ediyorum, umarım olmasın...

Size katılıyorum sevgili demirefe...

Umarım öyle olmaz, ama....

Sevgi ve saygılar...

Gönderi tarihi:
Yılın çarpıtma haberini ENSONHABER deşifre ediyor. Kirli bir propoganda savaşını çağrıştıran haberin doğrusunu biz sadece hatırlatıyoruz.

'MÜSLÜMANLAR KÖTÜDÜR' KAMPANYASI MI BAŞLATILDI?

Bu haber bugün Milliyet'in internet sitesinde 'Taşlarla başını ezerek öldürdüler' başlığı ile yer aldı.

HABERİN DOĞRUSU NEYDİ

Oysa hafızasını biraz yoklayanlar bu haberde yaplan dezenformasyonu çok çabuk anlayabilecekler. Haberin doğrusu ise şöyle. Görüntü Kuzey Irak’ta çekilmiş. Taşlanarak öldürülen kadının adı Dua Khalil Asvat. Ailesi tarafından infaz edilmiş. Ailesi Yezidi azınlığa mensup, kadın ise Müslüman bir erkekle aşk ilişkisi yaşadığı için ve İslam dinini kabul ettiği için ailesi tarafından taşlanarak öldürüldü.

GOOGLE YALAN SÖYLEMEZ

Bu haberin orjinali için Google'dan arama yaptığınızda 3 Mayıs 2007 tarihli Milliyet'in internet sitesinde 'çarpıtılmamış haliyle' yer alıyor. Burada söz konusu olan genç kadının Müslüman veya Yezidi olması değil. Ortada açıkça bir çarpıtma söz konusu.

"SORUN YOK"...

;)

Gönderi tarihi:

Mesele de bu ya... Biz baş örtülmesi gerekli mi değil mi diye tartışıp, dini ön plana çıkarıp en alt ligin küme düşme hattındaki din, mezhep, tarikat takımlarıyla maç adı verilen kör döğüşleri mi yapacağız, bilim, teknoloji, aydınlık liginde şampiyonluğa mı oynayacağız...

Neymiş golü şu dakkada müslümanlar değil yezidiler yemiş. Karşı atak gecikmez, merak etmeyin...

Gönderi tarihi:
demirefe

Mesele de bu ya... Biz baş örtülmesi gerekli mi değil mi diye tartışıp, dini ön plana çıkarıp en alt ligin küme düşme hattındaki din, mezhep, tarikat takımlarıyla maç adı verilen kör döğüşleri mi yapacağız, bilim, teknoloji, aydınlık liginde şampiyonluğa mı oynayacağız...

Neymiş golü şu dakkada müslümanlar değil yezidiler yemiş. Karşı atak gecikmez, merak etmeyin...

Kalite farkı'da var???.

:)

Gönderi tarihi:
Yok yok DİPNOT iyi bir konuya deyinmişsin neden dersen artık bende müslüman olarak nebilm belki çıktım müslümanlıktan bir çok kapalı kız tanıyorum seks yapan yada evli olan bir çok kapalı kız tanıyorum yasak ilişki yapan ama dışarıdan git üstüne allah kitap indirirler sana keza bunun erkekleride öyle bana sanki dini bilgisi üstünmüş gibi büyüklük taslıyor ve böyle sanki anlatamayacağım ifadeler var böyle sevgili saygılı gibi ama tam bir faşist tipi var yani böyle insanlardan nefret ediyorum tarikatcilikte öyle ya nedir tarikatcilik anlamıyorum allaha bağlanmayı bilmiyor mu kimse kuranı kerim-i dünya biliyor sizmi öğreteceksiniz müslümanlığı islamiyeti herkesin okumak için beyni var açar okur müslüman olur yada olmaz bu o insanın iradesine kalmış bişey türkiyedeki bu örümcek beyinli insanlar seni dışlar hemen farklı görürler şuan ben ve bir arkadaşım türkiyede tek türüz diye inanıyorum çünkü herkes itici geliyor bize

Santa bunları yapıcaklar tabiyki de. İslam yüzlerce yıldır insanları birbirlerine hem seks objesi olarak baktırıyor hemde onları birbirlerine yasaklattırıyor. Saldırgan hayvanı kafese kapatırsan dahada saldırganlaşır.

Yamyamlara bak, adamlar çırılçıplak dolaşıyo ama kimse kimseye ne tecavüz ediyor ne de bişey. Çünkü onlar daha bizim cinsellik dediğimiz şeyi, İslamında şehvet dediği şeyi kirletmemişler. Zevkleri içinde yapıyorlar ama üremek için yapıyorlar. Biz dinleri yaratmışız, cinselliği yasaklattırmışız, sonrada cinsellik bize bizi kişiliksiz yapacak kadar cazip gelmiş.

Bi çıplaklar kampına gittiğinde canın herkesi çekmez ama herkesin sıkısıkı kapalı olduğu bi yerde sütyeninin ucu görünse kudurursun.

En küçük insan kim? Dinlerin bu baskısıyla kendini kaybedipte cinsellik denen şeyi hayatında en ön plana koyandır. Sonra bakarsın dinsiz olmuşuz ama yine de o zinciri kırmamışız. Adam çıkar karşına önüne gelen kadınla yatar sonra der ki -ben dinlerin ahlak yargılarını kırıyorum. başka biri türbanlı olduğu halde senin dediğini yapar. başkasının dünyası ondan ibarettir, tecavüz eder, taciz eder ama ondan dindar yoktur. Erkeğin kadına, kadının erkeğe yaklaşımı cinsel artık. İnsan dinlerin zorla benimsettiği böyle tabuların insanın kişiliğini bozduğunu görünce reddediyo, yiğreniyo dinden tamam ama sonra insan o dinler kadar kirleniyo. Mesela senin türbanlıları eleştirdiğin şeyi başkaları dinin yasaklarını kırmak için yapıyo ama sonuç aynı yani, ikisi de kipkirli. Dinmi suçlu yoksa insanın bünyesimi bencil?

Gönderi tarihi:
Kalite farkı'da var???.

:)

Fark nerede?...

Vicut örtüsü, ruh köleliği, acizlik, kulluk, kölelik vb. ikinci sınıf yaratılmasından kaynaklanan erkek egemenliğine boyun eğmenin yaşamsal değerimi sizce?...

Haydi söyleyin...

Dökün içinizi...

sizi inanın sevkle dinleriz... ;)

Gönderi tarihi:
Fark nerede?...

Vicut örtüsü, ruh köleliği, acizlik, kulluk, kölelik vb. ikinci sınıf yaratılmasından kaynaklanan erkek egemenliğine boyun eğmenin yaşamsal değerimi sizce?...

Haydi söyleyin...

Dökün içinizi...

sizi inanın sevkle dinleriz...

bende zevkle dinlerim, süper soru

saygılar

Gönderi tarihi:

Günümüz hızla değişen dünya karşısından kurduğumuz/kurguladığımız dinden arındırılmış dünya hayali hızla yıkılıyor…

Bir bakıyorsunuz İncil’i okumamış, onu rehber edinmeyen çok az Batılı lider var...

Bizde ise durum çok farklı; Bizde din denince, hala kendi oluşturduğu simgelere bakıyor insanlar...

Yani dinsel düşünce içerisinde bocalayanlar çarşaf, başörtüsü ve camii dışına çıkamıyor nedense...

Bunun doğal sonucu ise kendi dinini hiç bilmediği için, Batı’nın din anlayışını da hiç anlayamıyor/anlayamıyor...

Ve sanıyor ki dinsizlik bacak göstermektir, dincilik ise çarşafa, türbana vs. sarınmak.

Son olarak şu söylenmeli bence "beyinlerin üzerindeki çarşafları göremeyen bir akıl ne dini anlayabilir, ne de siyaseti..."

....

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Kısacık bir soru....

Bir insanın ;

Herkese sevgi ve saygılar... :clover:

Düşünsel dengesizliğin göstergesidir bence...

İnanayım mı inanmayayım mının kararsızlığı...

MUHABBETLE...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.