Φ politika Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Almanya'da Türk'lerin oturduklari evlerde cikan yanginlarin yabanci düsmani izi tasimasi hernekadar gündemden uzak tutulmaya calisiliyorsada artik hem Türkler arasinda hemde Alman yetkilerde huzursuzluk yaratmaya basladi.Ne kadar acidirki hala birileri Almanlarin savunucu olmus ve Türkiyede yasanmis bazi olaylari *Oh olsun siz nasil bize yaptiysaniz simdide size yapiliyor*der gibi fikir beyan etmeleri ibret vericidir.Ben böyle insanlarin Türk milleti ile sorunlari oldugunu düsünüyorum.Türklere karsi yapilan herhangi birseyi gündeme tasidigimizda hep ayni iisimlerin bize, önce sunlarin hesabini sorun sonra hak arayin demeleri gercekten üzerinde durulmasi gereken bir durumdur.Özellikle böyle yazanlarin genelde Alevi olmalarida olayin farkli bir boyutu.Halbuki Almanyada yanan 9 insanimizda Aleviydi. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Almanya'da Türk'lerin oturduklari evlerde cikan yanginlarin yabanci düsmani izi tasimasi hernekadar gündemden uzak tutulmaya calisiliyorsada artik hem Türkler arasinda hemde Alman yetkilerde huzursuzluk yaratmaya basladi.Ne kadar acidirki hala birileri Almanlarin savunucu olmus ve Türkiyede yasanmis bazi olaylari *Oh olsun siz nasil bize yaptiysaniz simdide size yapiliyor*der gibi fikir beyan etmeleri ibret vericidir.Ben böyle insanlarin Türk milleti ile sorunlari oldugunu düsünüyorum.Türklere karsi yapilan herhangi birseyi gündeme tasidigimizda hep ayni iisimlerin bize, önce sunlarin hesabini sorun sonra hak arayin demeleri gercekten üzerinde durulmasi gereken bir durumdur.Özellikle böyle yazanlarin genelde Alevi olmalarida olayin farkli bir boyutu.Halbuki Almanyada yanan 9 insanimizda Aleviydi. saygilarla ****** Sunu iyi bilin Türkiye'de yananda bendendi Almanya'da yananda, hemde 100% bendendi, ondan dolayi sizin gibi kesin hükümlü olarak hemen baskalarini suclamiyorum. O vatandaslarin Alevi olduklarini bizde iyi biliyoruz, yüregimiz yandi vet aynen Sivas'ta yandigi gibi. Alevi kuruluslarinin yorumlarini okursaniz ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz, ama tabii okursaniz. Siz hem hangi hakla beni Alman'larin svunucusu ve Türkiye ile sorunlu ilan ediyorsunuz, kim oluyorsunuz sayin politika, bu tür yanlis suclamalari yapmaya hakkiniz yok. Elestirin ama kimseyi karalamaya hakkiniz yok. Benim ve tüm alevilerin istedigi, inanmiyorsaniz arastirabilirsiniz, bizi Sivas'ta yakanlarin Ludwigshafen'de yanimizda olamayacagidir. Bizi yakanlar arasinda da ayrim yapacak kadar aptal degiliz, ondan dolayi suclamaniza lütfen dikkat edin. Yoksa kedi yananlarimizi nasil anacagimiz ve suclularin nasil bulunacaginidami bizi yakanlardan ögrenecegiz acaba????? Bu sözüm size degil, yanlis anlamayin, sadece yakanlara ve onlarin destekcilerine. Türkiye ilede 1 gram sorunum yok, ondan dolayi ikide bir Türkiye ile sorunlu ezberinden vazgecin. Benim le sizin aranizda Türkiye hakkinda farkliliklar olabilir cokta dogaldir, ama Türkiye hakkinda sizinle ayni düsüncede degilim diye sizin tarafinizdan fislenmeyede müsaade edecek degilim. Vrsa elinizde kanitlar Ludwigshafen'de olan yanginin neoneziler tarafindan yakildigini, lütfen söyleyinde kamu da bilsin. Eger yoksa sonucu beklemekten baska bir sansimiz yok. Mesele Ergenekoncular olunca kendi yorumunuzda suclari belirlenmeden terörüst falan denilmez diyen kendiniz. Ama is Alman'lara gelince isbata falan gerek yok herhalde. Bumu sizin hukuk devleti ve demokrasi anlayasiniz??? Hic kimsenin düsmani bile olsa sadece varsayimlarla veya gecmiste olan olaylara dayanarak baskasini suclu ilan etmeye hakki yok. Nasilki Sivas'ta yakanlarin hepsi tüm Türkiye'ye mal edilemiyecegi gibi, Almanya'da gecmiste yasanan facilara ve kundaklamalar da tüm Alman halkina mal edilemez. Lütfen yorumlariniza dikkat edin. Saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 ****** Almanlari siz ne kadar taniyorsunuz nasil taniyorsunuz benim konumun disindadir ama Almanlara avukatlik yapacaksaniz söyleyin.Almanlari sizin ve hatta sizden cok daha fazla ben tanimaktayim,birakin bana alevi derneklerini anlatmayin ben onlarida biliyorum kimlerle calistiklarinida biliyorum,birakin edebiyat yapmayi.Ergenekon gakkinda genüz hicbir belge ve ispat konulmadi ortaya konuldugu zaman onuda yazariz.Almanlar hakkinda belgeye gerek yok,SOLINGEN-MÖLLN ortadadir,dögülen hastahanelik edilen,öldürülen yabancilardan eger haberiniz yoksa arastirabilirsiniz.Her defasinda Sivas-Maras vs yi ortaya atarak misilleme yapar gibi yazilar yazmaniz gercekten ilgi cekici. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 ****** Almanlari siz ne kadar taniyorsunuz nasil taniyorsunuz benim konumun disindadir ama Almanlara avukatlik yapacaksaniz söyleyin.Almanlari sizin ve hatta sizden cok daha fazla ben tanimaktayim,birakin bana alevi derneklerini anlatmayin ben onlarida biliyorum kimlerle calistiklarinida biliyorum,birakin edebiyat yapmayi.Ergenekon gakkinda genüz hicbir belge ve ispat konulmadi ortaya konuldugu zaman onuda yazariz.Almanlar hakkinda belgeye gerek yok,SOLINGEN-MÖLLN ortadadir,dögülen hastahanelik edilen,öldürülen yabancilardan eger haberiniz yoksa arastirabilirsiniz.Her defasinda Sivas-Maras vs yi ortaya atarak misilleme yapar gibi yazilar yazmaniz gercekten ilgi cekici. saygilarla Evet Alman'lari sadece siz iiy tanirsiniz, yok Alevileride daha iyi tanirsiniz ve nasil herhalde vatanhaini oldugunuda bilirsiniz, Ergenekon icin kanit gerekli, ama Ludwigshaven icin Sollingen ve Mölln kanit olarak yeterli. Sivas ve benzeri olaylar ülkede hala yara gibi kaniyorsa ve siz buna misiilme diyorsaniz, ne kadar tarafsiz ve hukuka saygili oldugunuz gene cok iyi anlasiliyor. Dikkat ederseniz sadece ben degil diger bazi yorumcularda sizin bu tür uslubunuzu begenmiyorlar, her seyi bilen ve aslaa elestiri kabul etmeyen uslubunuzu, buna birde önünüze geleni yok suymus yok buymus suclamalari geliyorki, siniri gercekten cok asiyorsunuz. Lütfen uslubunuza dikkat edin derim. Kimin ne kadar cok bildigini burada tartisacak halimiz yok. Herkesin bildigi kendisine yeter, eksik oldugunu kabul eden arastirir. Alevilere bu kadar kötü gözle bakan birisinin sunu veya bunu karalamak icin onlar üzerinden politika yapmaya da hic hakki yok. Alevi kuruluslarinin bu konuda cok acik aciklamalari var. Yoksa bunadami gene siz karar vereceksiniz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 EvetAlman'lari sadece siz iiy tanirsiniz, yok Alevileride daha iyi tanirsiniz ve nasil herhalde vatanhaini oldugunuda bilirsiniz, Ergenekon icin kanit gerekli, ama Ludwigshaven icin Sollingen ve Mölln kanit olarak yeterli. Sivas ve benzeri olaylar ülkede hala yara gibi kaniyorsa ve siz buna misiilme diyorsaniz, ne kadar tarafsiz ve hukuka saygili oldugunuz gene cok iyi anlasiliyor. Dikkat ederseniz sadece ben degil diger bazi yorumcularda sizin bu tür uslubunuzu begenmiyorlar, her seyi bilen ve aslaa elestiri kabul etmeyen uslubunuzu, buna birde önünüze geleni yok suymus yok buymus suclamalari geliyorki, siniri gercekten cok asiyorsunuz. Lütfen uslubunuza dikkat edin derim. Kimin ne kadar cok bildigini burada tartisacak halimiz yok. Herkesin bildigi kendisine yeter, eksik oldugunu kabul eden arastirir. Alevilere bu kadar kötü gözle bakan birisinin sunu veya bunu karalamak icin onlar üzerinden politika yapmaya da hic hakki yok. Alevi kuruluslarinin bu konuda cok acik aciklamalari var. Yoksa bunadami gene siz karar vereceksiniz. Baki n arkadasim,kimse Sivas ve Maras katliamlarini unutmadi ve kimse alevilere kötü gözlede bakmiyor,vatan hainide demiyor,neden carpitiyorsunuz,eger yurt disinda iseniz ki öyle anlasiliyor o zaman sizinde bilmeniz gerekir ki bazi alevi dernekleri PKK ile beraber calismaktadirlar.Bunu inkar etmemizin bir yarari olmaz.Olaylara objektif yaklasalim.Mezhep kavgasida yapmiyoruz,herkesin inanci kendinedir ve saygi duymak gerekir. Diger bazi yorumcularin benim uslübumu begenip begenmemeleri beni baglamiyor,siz iyi yazin sizi begensinler benim gözüm yok,ben yazdiklarim icin begenilme endisesi tasimiyorum.Begenen begenir begenmeyen begenmez,bu benim uslübümü degistirmem icin bir neden olamaz,ben kendimce dogru olanlari yazarim,ve kimse icinde yazmiyorum.Kisacasi Alevilere kötü gözle bakmiyorum ama siz bize farkli bir gözle bakmadiginizi da inkar edemezsiniz.Bakin politika bölümündede aynisini yapmissiniz.Türklerde Alman bayragina küfrediyor kendim duydum diyorsunuz.Buda sizin Türklerle ilgili önyarginizi ortaya koymazmi.. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Baki n arkadasim,kimse Sivas ve Maras katliamlarini unutmadi ve kimse alevilere kötü gözlede bakmiyor,vatan hainide demiyor,neden carpitiyorsunuz,eger yurt disinda iseniz ki öyle anlasiliyor o zaman sizinde bilmeniz gerekir ki bazi alevi dernekleri PKK ile beraber calismaktadirlar.Bunu inkar etmemizin bir yarari olmaz.Olaylara objektif yaklasalim.Mezhep kavgasida yapmiyoruz,herkesin inanci kendinedir ve saygi duymak gerekir.Diger bazi yorumcularin benim uslübumu begenip begenmemeleri beni baglamiyor,siz iyi yazin sizi begensinler benim gözüm yok,ben yazdiklarim icin begenilme endisesi tasimiyorum.Begenen begenir begenmeyen begenmez,bu benim uslübümü degistirmem icin bir neden olamaz,ben kendimce dogru olanlari yazarim,ve kimse icinde yazmiyorum.Kisacasi Alevilere kötü gözle bakmiyorum ama siz bize farkli bir gözle bakmadiginizi da inkar edemezsiniz.Bakin politika bölümündede aynisini yapmissiniz.Türklerde Alman bayragina küfrediyor kendim duydum diyorsunuz.Buda sizin Türklerle ilgili önyarginizi ortaya koymazmi.. saygilarla Unutmadigimiz icin halaaa katiller yakalanamadi, halaaa oralarda neler oldugu devlet erkanlari tarafindan acikca söylenmiyorve ben bunlara inanacagim, yok arkadasim. Siz inanabilirsiniz ama ben ve benimgibi milyonlarcasi inanmiyor. neden bu ve benzeeri sayiziz katliamlari halaa cözmezken, baska ülkede olan bir olayi, sonucunu bile beklemeden iftira anlaminda sucluyoruz? Bizim bize nasil baktigíni taaki osmalidan bugünlere kadar cok iyi biliyoruz. Bizi seven ve sayan bu yüzyillarin hesabini vererek ve ciddiyetini göstererek inandirabilir. Sayin Basbakan bile aynen sizin gibi Alevilerle bir soruunu olmadigini söylüyor. Bu size ne kadar inandirici geliyorsa, bizede aynen öyle geliyor devletin yaklasimi. Surada veya burada Alevi kurulusu olabilir, sünni bir kurulus olabilir veya baska birileride olabilir, bir veya bir kac tanesi sizin suclamaniza göre PKK ile ortak is yapiyorsa, tabiiki sizden dogal olarak bu konuda kesin belgede bekliyorum, tüm alevilerimi suclamak gerek? Eger degilse Aleviler söz konusu olunca siz neden bu örnegi getiriyorsunuz anlamiyorum. Kaplancilar ve milligörüscülerdemi alevi acaba??? Bildigim kadariyla sünnii, yanlissa düzeltirsiniz. Onlarin Türkiye hakkinda neler düsündükleri cok acik veya Türkiye'deki türbancilarinda mezhepleri ne oldugu belli, ama o insanlarin hakki olan camii ve benzeri yerleri olamsinda bir sakinca yok. Konu aleviler olupta hak istedikleri zaman PKK ile is birligi yapiyorsunuz suclamasi geliyor. Sunnilere neden yapmiyorsunuz anlamiyorum. Evet dogru Almanyada yasamis oldugum, yanmi söyleyeyim, olmadimi diyeyim. Bunu demekle ben Türkiye'yimi kötülemis oluyorum, anlayisiniza hayranim dogrusu. Benim anlatmak istedigim her ülkede bu tip olaylar olabilir ve aynen kendi bayragimiza yapilani kabul etmedigimiz gibi baskasinin bayragina küfür edebilecegimiz. Bunun neresi önyargi??? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Bakin yine anlasamadik,Sivas ve Maras olaylarinin aydinlatilmamis olmasi Türk halkinin degil iktidarlarin sorunudur.Bizim kavgamizda bugüne kadar gelmis gecmis iktidarlarin yanlislari ile ülkemizin hala yerinde sayiyor olmasiyladir.laikligin gerektigi gibi uygulanmiyor olmasi bazi inanc kesimlerini magdur etmektedir.bunu inkar etmiyoruz.Ama daha gecenlerde bazi Alevi kuruluslari Basbakanin davetine icabet edipte karsi tarafin protestolarina ragmen Alevileri bölmüs olmadilarmi. Almanya konusuna gelince,kimse yüzde yüz yabanci düsmanlari yakti demedi,bütün izler o tarafa yöneliyor dendi,ve bakin son günlerde artan bu yangin olaylarinin yabanci düsmani kisi veye kisilerce cikartilmis olabilecegini Alman emniyet gücleride artik söylemeye basladi.Ve sunuda asla inkar edemezsiniz,Sayin Ucansahin Almanyada her gecen gün artan bir yabanci düsmanligi var,bunu siz karsi ciksanizda hem BND Alman gizli servisi hemde Icisleri bakanligi artik acik acik söylemektedir.Sanirim anlasamadigimiz nokta burada.Ha bu arada istemeyerek sizi kirmisim gibi bir durum cikti ortaya,asla böyle bir amacim olamaz,yinede affinizi rica ederim. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Bakin yine anlasamadik,Sivas ve Maras olaylarinin aydinlatilmamis olmasi Türk halkinin degil iktidarlarin sorunudur.Bizim kavgamizda bugüne kadar gelmis gecmis iktidarlarin yanlislari ile ülkemizin hala yerinde sayiyor olmasiyladir.laikligin gerektigi gibi uygulanmiyor olmasi bazi inanc kesimlerini magdur etmektedir.bunu inkar etmiyoruz.Ama daha gecenlerde bazi Alevi kuruluslari Basbakanin davetine icabet edipte karsi tarafin protestolarina ragmen Alevileri bölmüs olmadilarmi. Almanya konusuna gelince,kimse yüzde yüz yabanci düsmanlari yakti demedi,bütün izler o tarafa yöneliyor dendi,ve bakin son günlerde artan bu yangin olaylarinin yabanci düsmani kisi veye kisilerce cikartilmis olabilecegini Alman emniyet gücleride artik söylemeye basladi.Ve sunuda asla inkar edemezsiniz,Sayin Ucansahin Almanyada her gecen gün artan bir yabanci düsmanligi var,bunu siz karsi ciksanizda hem BND Alman gizli servisi hemde Icisleri bakanligi artik acik acik söylemektedir.Sanirim anlasamadigimiz nokta burada.Ha bu arada istemeyerek sizi kirmisim gibi bir durum cikti ortaya,asla böyle bir amacim olamaz,yinede affinizi rica ederim. saygilarla Lütfen sayin politika, anlasmak istiyorsak konulara dogru bakmamiz gerek diye düsünüyorum. Kendi ülkemde olan vahsice katliamlari sadece iktirlar sorumlu dedigimiz zaman ve baska bir ülkede benzeri olaylara hemen Almanlar diye genellestirirsek anlasamayiz dogal olarak. ben ülkemde olan katliamlarin sadece iktidarlardan kaynaklandigi kanisinda da degilim, ülkemizde o kadar gerici, seriatci ve irkcilar var. Onlar her zaman her yerde bu tür katliamlari yapmislardir ve sadece alevilerle sinirlida degildir, Abdi Ipekci'den Ugur Mumcu'ya ve daha nice yurseverrin canlarina kiymislardir. Almanya konusundaki yazilarinizi tekrar okursaniz iyi anlayacaksiniz yanlislarinizi. Ben hicbir zaman Almanya'da irkci eylemler ve hareketler yok falan demedim ve dememde, onlarin her gün gectikce vahsilestiginide biliyorum ve inkar etmiyorum, ama ülkemdeki vahsileride görüyorum ben. farkimiz bu belkide. Aleviler hakkindaki idaalarinizin kanitini sabirsizlikla bekliyorum. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Bakin yine anlasamadik,Sivas ve Maras olaylarinin aydinlatilmamis olmasi Türk halkinin degil iktidarlarin sorunudur.Bizim kavgamizda bugüne kadar gelmis gecmis iktidarlarin yanlislari ile ülkemizin hala yerinde sayiyor olmasiyladir.laikligin gerektigi gibi uygulanmiyor olmasi bazi inanc kesimlerini magdur etmektedir.bunu inkar etmiyoruz.Ama daha gecenlerde bazi Alevi kuruluslari Basbakanin davetine icabet edipte karsi tarafin protestolarina ragmen Alevileri bölmüs olmadilarmi. Almanya konusuna gelince,kimse yüzde yüz yabanci düsmanlari yakti demedi,bütün izler o tarafa yöneliyor dendi,ve bakin son günlerde artan bu yangin olaylarinin yabanci düsmani kisi veye kisilerce cikartilmis olabilecegini Alman emniyet gücleride artik söylemeye basladi.Ve sunuda asla inkar edemezsiniz,Sayin Ucansahin Almanyada her gecen gün artan bir yabanci düsmanligi var,bunu siz karsi ciksanizda hem BND Alman gizli servisi hemde Icisleri bakanligi artik acik acik söylemektedir.Sanirim anlasamadigimiz nokta burada.Ha bu arada istemeyerek sizi kirmisim gibi bir durum cikti ortaya,asla böyle bir amacim olamaz,yinede affinizi rica ederim. saygilarla Marşta ve sivasta yaakanlar bulunmadığı için almanyadada bulunmuyor.Nasıl bir yaklaşım ! Bugün 21 şubat 2008 yine almanyada türk evi yaklımış üstelik ev sahipleri iki kişinin düşmanlar dışarı diye bağırarak kaçtıklarını görmüşler. hala bell değil deniyor acaba kendileri buna inanarakmı diyorlar anlayamıyorum. saygılar. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Marşta ve sivasta yaakanlar bulunmadığı için almanyadada bulunmuyor.Nasıl bir yaklaşım !Bugün 21 şubat 2008 yine almanyada türk evi yaklımış üstelik ev sahipleri iki kişinin düşmanlar dışarı diye bağırarak kaçtıklarını görmüşler. hala bell değil deniyor acaba kendileri buna inanarakmı diyorlar anlayamıyorum. saygılar. Anlayisiniza hayranim, devam edin lütfen. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Basindan ögrendigim kadariyla Almanya'nin Ludwigshaven sehrindeki yanginin bir sabotaj veya Nazi saldirisindan dolayi degilde bodrum katindan ciktigi bilir kisiler tarafindan tesbit edilmis ve Türkiye'nin de Almanya'ya gözlemci olarak yolladigi bilrkisilerinde ayni fikirde oldugu söyleniyor. Bilindigi gibi olay duyulunca hepimiz cok üzülmüstük ve cogumuz insallah fasit saldirilar sonucu olmamistir diye dua etmistik. Tabii aramizda gene bazi önyargililar sonuclari beklemeden Alman'lari suclayip yargisiz infaz yapmisti. Diger taraftan ülkemizde gecmiste bu vahim olaya benzer cok olaylar oldu ve hemen hemen bu güne kadar hicbiri aydinlanmadigi gibi gene tutuklu olanlarin bazilari simdiden vatanserver ilan edildi ve destekleyicileri gene kendi düsüncelerine uygun avukatlar bularak madur insanlara korku salmaya devam ediyorlar. Örnekler: Sivas olayi, Gazi olayi, Malatya katliami, Hirant Dink katliami,...... malesef saymakla bitmez benzeri olaylar ülkemizde. Diger taraftan baska ülkelerden kendi vatandaslarimiz madur durumda olduklari zaman hakli olarak o ülkelerin olayin üzerine gitmeleri gerektigini ve hatta gözlemci bile yolladigimiz olmustur. Ama söz konusu kendimiz oldugumuz zaman olayi kapatmaya calisiriz. Fazla soranlari olay cikartmak istiyorsunuz diye susturmaya calisiriz veya yapilan vahsetleri basit bir olaymis gibi gösterip unutmaya calistiririz. Ludwigshaven'de olan dehsete karsi oldugumuz kadar ülkemizdeki vahsete de karsi olsak inaniyorumki konumumuz bugünkünden daha yi bir durumda olacakti. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Almanya'da Türk'lere yönelik saldirilarda artis gözleniyor,son haftalarda pespese cikan yanginlarin yabanci düsmanligindan kaynaklandiginin tespit edilmesinden sonra Prof. Dr.Faruk Sen, Alman yetkililerden gerekli önlemlerin alinmasini istedi. Almanyada Türk düsmanligi yeni birsey degil.bazilarinin Almanyanin avukatligini üslenmeleri bu gercegi degistirmez.Almanyada Türk pasaportlu olupta Alman gibi düsünenler coktur,bu degisik nedenlere dayanir,bunun analizini yapma geregi duymuyorum,cünkü benim Türk pasaportu ile Almanca düsünenlerle isim olmaz.Almanlari savunarak Türkiyede saldiriya ugrayan alevilerin intikamini aldiklarini düsünenler ve Almanlari savunmaktan gurur duyanlar icin Almanyada yanan veya öldürülen bir Türk'ün önemli oldugunu sanmiyorum. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Almanya'da Türk'lere yönelik saldirilarda artis gözleniyor,son haftalarda pespese cikan yanginlarin yabanci düsmanligindan kaynaklandiginin tespit edilmesinden sonra Prof. Dr.Faruk Sen, Alman yetkililerden gerekli önlemlerin alinmasini istedi. Almanyada Türk düsmanligi yeni birsey degil.bazilarinin Almanyanin avukatligini üslenmeleri bu gercegi degistirmez.Almanyada Türk pasaportlu olupta Alman gibi düsünenler coktur,bu degisik nedenlere dayanir,bunun analizini yapma geregi duymuyorum,cünkü benim Türk pasaportu ile Almanca düsünenlerle isim olmaz.Almanlari savunarak Türkiyede saldiriya ugrayan alevilerin intikamini aldiklarini düsünenler ve Almanlari savunmaktan gurur duyanlar icin Almanyada yanan veya öldürülen bir Türk'ün önemli oldugunu sanmiyorum. saygilarla Almanya'da yabanci düsmanligi yok diyenmi oldu acaba???? Konumuz olan bir olay hakkinda ve bildigim bilgi yanlissa bu konuda lütfen söyleyin. Yoksa saga sola camur atarak sunu bunu onun bunun avukati yaparak konuyu cözemeyiz. Siz hic Türkiye'deki veya yurtdisindaki alevilere sordunuzmu, Sivas konusunda adaletin buldugunu? Sordunuzmu hic onlara halen kendilerini nasil hissediyorlar?? Zannetmiyorum sordugunuzu, yoksa intikamdan bahsetmezdiniz. Neden Sivas'in üzeine Ludwigshaven giubi gitmiyoruz sorusu intikam ve Alman avukatligi oluyormus anlayan lütfen aciklasin. Hayel kurarak insanlari Alman'lari savunmaktan gurur duyuyorlar diye nereye varmak istiyorsunuz???? Atasözümüz vardir, önce igneyi kendine sonra cuvaldizi baskasina dürt diye. Sivas, Malatya, Hrant-Dink malesef Ludwigshaven'de olan yangindan önce oldu. Ludwigshaven sehrindeki yangin Türkiye'ninde denetiminde irdelendi ve nasil ciktigi tesbit edilmeye calisildi. Ama bizim ülkemizdeki olaylarin hangisi aydinlanabildi??? Bunlari sorgulamak neden baskasinin avukatligi oluyormus veya intika almak oluyormus anlamadim. Tabii siz ülkemizde olan bitenlerin üzerine süt icmek istiyorsunuz. Herseyi unutalim, bagrimiza basalim ve sakina sakin haykirmayalim. Kendinizi yegane Türk savunucusu zannederek baskalarina hakaret etmeye hicte hakkiniz yok. Bende size sunu söylemek zorunda kaliyorum malesef, sizin icinde Sivas'ta, Malatya'da katledilenler hic önemli degil, Hirant Dink zaten hic önemli degil. Ben tüm dayaniksiz suclamalarinizi redediyorum ve önce insan diyorum, ama her yerde!!!!! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Almanya'da Türk'lere yönelik saldirilarda artis gözleniyor,son haftalarda pespese cikan yanginlarin yabanci düsmanligindan kaynaklandiginin tespit edilmesinden sonra Prof. Dr.Faruk Sen, Alman yetkililerden gerekli önlemlerin alinmasini istedi. Almanyada Türk düsmanligi yeni birsey degil.bazilarinin Almanyanin avukatligini üslenmeleri bu gercegi degistirmez.Almanyada Türk pasaportlu olupta Alman gibi düsünenler coktur,bu degisik nedenlere dayanir,bunun analizini yapma geregi duymuyorum,cünkü benim Türk pasaportu ile Almanca düsünenlerle isim olmaz.Almanlari savunarak Türkiyede saldiriya ugrayan alevilerin intikamini aldiklarini düsünenler ve Almanlari savunmaktan gurur duyanlar icin Almanyada yanan veya öldürülen bir Türk'ün önemli oldugunu sanmiyorum. saygilarla Sayin politika, ucansahin'in son yazdigini bende okudum ve orada sizin tesbitiniz gibi Alman'lari savunan bir anlam cikartamadim. Olay hakkinda duyduklarini yazmis ve ülkemizdeki benzer olaylarla karsilastirmis. Burada kizacak ve elestirecek ne varki??? Hakli olarak bende soruyorum, neden ülkemizdeki katliamlar ve faili mechul cinayetler aydinlanmiyor??? Saga sola satasip camur atacagimiza ülkemizin en büyük sorunlarinda biri olan ve sayin ucansahin'inde deyindigi katliamlar ve cinayetlerin üzerine neden gitmiyoruz???? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2009 ANIYORUZ 3 Şubat 2009 / Mustafa BORAK / LUDWIGSHAFEN Ludwigshafen kentinde geçtiğimiz yıl 3 Şubat'ta meydana gelen ve 5'i çocuk 9 Türk'ün yaşamını yitirdiği yangının birinci yıldönümünde bugün büyük anma töreni yapılıyor. ANIYORUZ Almanya'da Ludwigshafen Belediyesi'nin hazırladığı anma programı, 9 Türk'e mezar olan binanın önünde yapılacak tören saygı duruşuyla başlayacak. Daha sonra saat 11.00'de belediyeye ait "Das Haus" adlı kültür merkezinde devam edecek olan anma töreninde, Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse'nin yanı sıra, Berlin Büyükelçimiz Ali Ahmet Acet, Federal Hükümetin Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Rheinland Pfalz Eyaleti İçişleri Bakanı Karl Peter Bruch, Müslüman ve Hıristiyan din adamları ile yangında yakınlarını kaybeden Kamil Kaplan birer konuşma yapacak. Uyum zirvesi Törenden sonra Federal Hükümetin Uyum ve Göçten sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in başkanlığında bir uyum zirvesi düzenlenecek. Zirveye üst düzey Türk ve Alman yetkilileri ile dernek temsilcileri katılacak. Basına kapalı zirveye Türkler'i temsilen Büyükeliçi Ahmet Acet, Mainz Başkonsolosu Aydan Yamancan, Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey de hazır bulunacak. Yangının sembolü Onur 1,5 yaşında Ludwigshafen'de 9 Türk'ün yaşamını yitirdiği yangının sembolü haline gelen minik Onur 1,5 yaşında ve olup bitenden habersiz ailesiyle yaşamını sürdürüyor. Yangın sırasında binanın üçüncü katında oturan Kamil Kaplan, alevler arasında yeğeni Onur'u pencereden bırakmış ve aşağıda duran polislerin kucağında yaşama tutunmuştu. Kamil'in Onur'u aşağıya atma olayı bir haber ajansının objektiflerine yansımış ve o fotoğraf tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Tek tesellisi yeğeni ve kızı Üstünden bir yıl geçen yangında 2 kızı, annesi, eşi ve yengesini kaybederek en büyük acıyı yaşayan Kamil Kaplan'ın tek tesellisi ise faciadan kurtulan minik Onur ve kızı Derya. Onur'un vaktinin büyük bölümünü yanında geçirdiğini belirten Kamil, “Onur bizim her şeyimiz. Onunla acılarımızı unutuyoruz. Sağolsun annesi her sabah getirir, burada beraber kahvaltı yapar, oynarız. Evimizin neşe kaynağı" dedi. Yangın sırasında minik Onur'u aşağıya bıraktığı anı hayatı boyunca unutamayacağını belirten Kamil Kaplan, “Alevler binayı sarınca aklıma ilk gelen Onur oldu. Aşağıda polisler bir şeyler yapmak için çabalıyordu. Bir polisle göz göze geldik ve Onur'u aşağı bıraktım. Anlatılmaz bir duyguydu, Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Şimdi Onur dünyadan habersiz yaşıyor. Yarın bir gün büyüyecek ve mutlaka olup biteni öğrenecektir. O zaman ne olur, nasıl bir duygu yaşanır bilemiyorum" diye konuştu. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2009 umuyorum ki,birbirimize tahammül edebildiğimiz bir dünya çok uzak değildir,yangında yaşamını yitiren herkesi saygıyla anıyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.