Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Sanırım (anladığım kadarıyla) Aleviler, Hz. Ali ve Hz. Muhammed'i birbirine eşit tutuyorlar. saygılar Alevilik çok çeşitli kollara ayrılıyor aslında Sayın Tarafsız... Hz. Muhammed'in halefinin Hz. Ali olduğu düşüncesinde birleşiyorlar. Tabii bunu çok mistik hale bürüyen Alevi kolları da var. Sever misiniz, sevmez misiniz bilemem tabii... Ama ben Hz. Ali'yi en azından tarihi bir şahsiyet olarak severim... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Sever misiniz, sevmez misiniz bilemem tabii... "sen yüzüme tükürdün bu nedenle ben seni öldürseydim kendi öfkem için öldürmüş olurdum, bu yüzden seni öldürmüyorum" diyen birini tabikide taktidirimi kazanır, peki Hz. Muhammed mi Ali mi söylemiş ? kim söylerse söylesin, isterse düşmanım olsun, hoşuma gider ! önemli olan düşünce ve davranışlardır ! saygılar Alıntı
Φ LaRsiE_ Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Sayın Larsie... Bu hikaye "Hz. Ali"nin başına gelmiştir, bir peygamberin değil. Büyük ihtimalle Bedir savaşındaydı sanırım. Hz. Ali yazıcaktım ama yanlışlık olmasın diye yazmadım düzelttiğin için teşekkür ederim Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 sayın muki kuranda ben bir çelişki bulamadım uydurma mı???? olaylara şöyle yönden bak muki kardeş senin ülkeni senin inandıgın varlıkları başka güçler el koymaya başlasa sen o güçlere karşı savunma yapmazmıydın kardeşinin ailenin başkaları egemenliği altında yaşamaktansa kendini rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamam istemezmiydin.... Mesela sana bir peygamberin anısını anlatayım bir gün savaşta iken düşman yere düşer ve o peygamberin Yüzüne Tükürür peygamberde kılıcı düşmanın yanına saplar ve düşman merak eder sorar beni neden öldürmedin sen yüzüme tükürdün ben seni öldürseydim kendi öfkem için öldürmüş olurdum ve bu yüzden seni öldürmüyorum der ve o düşman müslüman olur.... bu yazıda anlatılmak istenen düşünen kişiler için ibret alıcıdır düşünüp anlamayanları bilemem saygılar Ali veya muhammmed önemli değil. O kıssada alinin niçin öldürdüğüde yar alır onu atlamışsınız.Ali derki, ben seni Allah için öldürecektim. Peki allah için insanları öldürmek ne demek oluyor.Size göre yapılan savaşlar vatanı korumak için yapılmamışmı idi? olaylara şöyle yönden bak muki kardeş senin ülkeni senin inandıgın varlıkları başka güçler el koymaya başlasa sen o güçlere karşı savunma yapmazmıydın Bir cümlenin başında bunu söyleyip hemen ardından yüz derece zıt bir açıklama yapmak zaten ancak dindarlara mahsus bir olay. *********** Alıntı
Φ LaRsiE_ Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Ali veya muhammmed önemli değil. O kıssada alinin niçin öldürdüğüde yar alır onu atlamışsınız.Ali derki, ben seni Allah için öldürecektim. Peki allah için insanları öldürmek ne demek oluyor.Size göre yapılan savaşlar vatanı korumak için yapılmamışmı idi? Bir cümlenin başında bunu söyleyip hemen ardından yüz derece zıt bir açıklama yapmak zaten ancak dindarlara mahsus bir olay. *********** ne alakası var laf bulamamak ve hemen dini ortaya koyup dine dil uzatmak zıt cümleymiş nediyim hoppa sana iblizm kuralları sana diğer dinlere saygılı olmanı sölemedimi hiç Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 Mesela sana bir peygamberin anısını anlatayım bir gün savaşta iken düşman yere düşer ve o peygamberin Yüzüne Tükürür peygamberde kılıcı düşmanın yanına saplar ve düşman merak eder sorar beni neden öldürmedin sen yüzüme tükürdün ben seni öldürseydim kendi öfkem için öldürmüş olurdum ve bu yüzden seni öldürmüyorum der ve o düşman müslüman olur.... bu yazıda anlatılmak istenen düşünen kişiler için ibret alıcıdır düşünüp anlamayanları bilemem saygılar ... Hazreti Ali bir harpte hasmını yere yatırır. Boynuna basıp tam kafasını vücudundan ayıracağı sırada, yerde yatan adam Hazreti Ali?nin yüzüne tükürür. Bunun üzerine Hz. Ali adamın üzerinden kalkar. Bu hale şaşıran adam sorar: ? Beni öldürmekten niçin vazgeçtin? ? Ben seni Allah rızası için öldürecektim. Sen benim yüzüme tükürünce sana sinirlendim. Nefsim devreye girdi. O sinirle seni öldürseydim, Allah rızası için değil, kendi kızgınlığım için öldürmüş olacaktım. O zaman da sevap kazanamayacaktım. Onun için öldürmekten vazgeçtim. Adam: ? Halbuki ben seni kızdırıp bir an önce beni öldürmeni düşündüğümden öyle yapmıştım. Derhal öldürürse fazla acı duymam diye düşünmüşdüm, dedi ve Hz. Ali?nin büyüklüğüne hayran kalıp müslüman oldu. Düşünen kişi için ibret: İslami inançlar devredeyken adam katledilecekmiş. İslami inançlar devreden çıkıp, insani duygular devreye girince bir can kurtulmuş. İslam aradan çekilince, mustakbel katil katlden vazgeçmiş. Çıkardığım ibret bu. islam yaşamı değil ölümü kutsayan bir dindir. İslam yaşamı değil, ölümü emreden bir dindir., Allah devreye girince katliam oluyor. Nefs devreye girince yaşam devam ediyor. En kötü insani duygu olan kibir bile bir insanı katletmek için yeterli motivasyon vermemiş Ali'ye. Saygılar. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 ... Düşünen kişi için ibret: İslami inançlar devredeyken adam katledilecekmiş. İslami inançlar devreden çıkıp, insani duygular devreye girince bir can kurtulmuş. İslam aradan çekilince, mustakbel katil katlden vazgeçmiş. Çıkardığım ibret bu. islam yaşamı değil ölümü kutsayan bir dindir. İslam yaşamı değil, ölümü emreden bir dindir., Allah devreye girince katliam oluyor. Nefs devreye girince yaşam devam ediyor. En kötü insani duygu olan kibir bile bir insanı katletmek için yeterli motivasyon vermemiş Ali'ye. Saygılar. Siz bütün okuduğunuz,gördüklerinizden böyle ibret çıkarıyorsanız size de bakıp ibret çıkaranları görürseniz şaşmayın! MUHABBETLE... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Ali veya muhammmed önemli değil. O kıssada alinin niçin öldürdüğüde yar alır onu atlamışsınız.Ali derki, ben seni Allah için öldürecektim. Peki allah için insanları öldürmek ne demek oluyor.Size göre yapılan savaşlar vatanı korumak için yapılmamışmı idi? Bir cümlenin başında bunu söyleyip hemen ardından yüz derece zıt bir açıklama yapmak zaten ancak dindarlara mahsus bir olay. *********** Dağdaki Mehmetçik vatan için savaşıyorum derken gelene geçene silah mı doğrultuyor misal? Allah'a inanmaya başlayan elinde kılıçla mı geziyor sayın Hoppa...Kuran'da al eline kılıcı Allah adına herkesi kes yazıyor da biz mi bilmiyoruz...Engin bilgilerinle yalnız kendini aydınlatmayıp başkalarına da ışık olursan memnun oluruz... Kurduğun son cümleyle inananları yalancı, iki yüzlü ilan etmişsin bilmem farkında mısın?Bu ne kadar ahlakidir,ne kadar doğrudur, doğru değilse kim yalancıdır takdir sizlerin... MUHABBETLE... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Siz bütün okuduğunuz,gördüklerinizden böyle ibret çıkarıyorsanız size de bakıp ibret çıkaranları görürseniz şaşmayın! İslam arada iken adam katledilecekmiş. Nefs araya girince adam kurtulmuş mu kurtulmamış mı? Hikaye okumadan önce buna cevap ver. Herkes senin yönlendirdiğin gibi mi sonuç çıkarmak zorunda? Herkesin beyni yıkansa ve herkes aynı sonucu çı8karsa mutlu olacaksınız heralde? Saygılar. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 İslam arada iken adam katledilecekmiş.Nefs araya girince adam kurtulmuş mu kurtulmamış mı? Hikaye okumadan önce buna cevap ver. Herkes senin yönlendirdiğin gibi mi sonuç çıkarmak zorunda? Herkesin beyni yıkansa ve herkes aynı sonucu çı8karsa mutlu olacaksınız heralde? Saygılar. Öncelikle üslubumu sert bulduysan ve kırıldıysan affola!Malumun üzere her hikayenin veya yazılı olan metnin bir konusu ve vermek istediği bir mesaj vardır...Eğer o hikayeyi veya yazıyı yirmi kişi okuyup yirmisi de birbirinden başka bir mesaj algılıyorsa o hikaye değil bilmeceye yakın daha adı konulmamış başka bir türdür...O hikayede anlatılanlar ve verilmek istenen mesaj aşikar ortadadır...Siz o hikayenin vermek istediği mesajın temeline karşısınız...karşı da olabilirsiniz amenna...Bu noktada hikayenin mesajı bu muydu,şu muydu şeklinde artık tartışılmaz...Mesaj ortada çünkü.. İnançlı insan her eyleminde Allah rızasını gözetir,inanıyorsa gözetmek zorundadır...Bu bağlamda eylemler nefs istediğ için, '' id (psikoloji)''desteklediği için yapılmaz...Psikolojiye bakabilirsiniz id(ilkel benlik...nefs)neler yapmamızı istiyormuş...Nefs araya girinci eylemler olumlu mu oluyormuş,olumsuz mu oluyormuş fikir edinebilirsiniz ya da biliyorsunuzdur... Velhasıl kelam o hikayede nefsinize uymayın Allah rızasını gözetin diyor...Sonuç olarak HZ. Ali nefsine uymadığı için adamı öldürmüyor ama Allah rızasını gözettiği içnde adam Müslüman oluyor...İster böyle algıla ister öyle algıla tabiki yorum ve izan senin... ''HER GÖRÜNEN GERÇEK DEĞİLDİR.HER GERÇEK GÖRÜNEBİLEN DEĞİLDİR.'' MUHABBETLE... Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2008 İblis birgün ölümle karşılaştı. Pelerinini savurarak karanlığı kuşatıyordu ki ölüm onu kuşattı. iblis, bir yandan arkasına bakarak ölümden kaçtı; öyle ki önünü göremiyordu. Girdiği bir odada aynaya dönük oturan çirkin bir yaratık gördü. Ölümle onun yerine bu çirkin yaratığı alması için pazarlığa koyuldu. Aniden bu çirkin yaratık iblisin önünde secdeye durdu. İblis ölüm'e döndü ve; ''bu yaratığı al, adı insandır.'' buyurdu. ölüm bu yaratığı inceledi ve geri döneceğini tebliğ ederek izafiyete yükseldi. Yalnız kalan insan ve iblisinin aynaya dönük yüzleri birbirini bulup tek renk haline geldi. Bu renk tüm odayı boyadı. Oda kendi ekseninde dönmeye başlayınca bu renk teklemeye başladı. iblisi odadan sıyrılırken anlamaya çabalıyordu; kaçtığı ölüm, oda, aynaya bakan çirkin yaratık, hepsi onda onun gördüğü kadarıyla varoluyordu. Hepsi iblisti aslında. Yaşayan! iblisle karşılaşırsan ondan kaç! seni kendi rengine boyayarak yok eder. Senden geriye yalnız iblis kalır. o da dünyadan geriye. Hoppa! İblis bana tapıyor. Sen onda boyanırsın ben yükselirim. İblis bende tecelli ediyor ve insanları kandırma; benim peygamberim sen değilsin. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 İblis birgün ölümle karşılaştı. Pelerinini savurarak karanlığı kuşatıyordu ki ölüm onu kuşattı. iblis, bir yandan arkasına bakarak ölümden kaçtı; öyle ki önünü göremiyordu. Girdiği bir odada aynaya dönük oturan çirkin bir yaratık gördü. Ölümle onun yerine bu çirkin yaratığı alması için pazarlığa koyuldu. Aniden bu çirkin yaratık iblisin önünde secdeye durdu. İblis ölüm'e döndü ve; ''bu yaratığı al, adı insandır.'' buyurdu. ölüm bu yaratığı inceledi ve geri döneceğini tebliğ ederek izafiyete yükseldi. Yalnız kalan insan ve iblisinin aynaya dönük yüzleri birbirini bulup tek renk haline geldi. Bu renk tüm odayı boyadı. Oda kendi ekseninde dönmeye başlayınca bu renk teklemeye başladı. iblisi odadan sıyrılırken anlamaya çabalıyordu; kaçtığı ölüm, oda, aynaya bakan çirkin yaratık, hepsi onda onun gördüğü kadarıyla varoluyordu. Hepsi iblisti aslında. Kafasını çalıştıran insanlar, bir işlemci içerisindeki, bir milyon tranzistörü artık az bile buluyor. Süper iletken geliştirip bu sayıyı bir milyara çıkartmak için çalışıyor. Bizimkiler de çaydanlıktan çıkan cinle şeytanla uğraşıyor. Aslında hak ediyoruz içindeki durumumuzu. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 İblis birgün... Masal çok fantastik de, başı sonu eksik kalmış. Başına "evvel zaman içinde, kalbur saman içinde..." ve sonuna "onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine..." konacaktı... Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Yüce İblis vahiyleri artık lazca indirmeye başladı İşte son gelen vahiyler. GİRİŞ SURESİ 1. Süper ve mega olan İBLİSİN aduyla. 2. İblis sizun Rabbinizdur. Ondan başkasına tapmayasunuz. 3. Daha önceki vahiyler değiştirilmiştur. En son gönderdiğim Kuran'a da eklemeler yapılmıştur. İblis Muhammedi son peygamberi etmemiştur. 4. Haçan Kuranı Arapçanın Kureyş lehçesinde gönderdik. Bu kitabi ise Türkçenin Lazca lehçesinde gönderiyruz ki, düşünüp öğüt alasuz. 5. Gökkubbe nasıl yükseltilmiş bir bakasun, o takalar nasıl yüziy. 6. Elbet bunlarda aklı çalışan uşaklar içün işaretler vardur. 7. Gerçi benim gönderdiğim kitapta kendi varlığımı ispat etmeye çalişmam biraz garip olayi, ne de olsa bu kitabun kendisi benim varluğuma delildur. 8. Yeni gönderdiğim peygamberum Hoppaya inanasunuz. Ona paralarinizu veresinuz. 9. İblse ve peygamberine karşı gelenler yanliş yoldadur. Haçan akilli olun da. INTERNET SURESİ 1. Turksat uydusuna, 2. Kıvrım kıvrım yüzen hamsiye, 3. İnternete yemin ederimki, Hoppa, sen dellenmiş deyilsun. 4. Ancak Rabbinin seçilmiş bir elçisisun. 5. Senden önce de elçiler geldu, onların kıssaslarını ha pu şaşkın uşaklara anlatasun. 6. Musayu Fıravuna, Muhammedi de Araplara gönderduk. 7. Lakin hepsi saptılar. Ayetlerimi deyiştirduler. 8. Sor bakalum onlara, Kuran da ben ne zaman "Muhammed son peygamberdir" demişim. 9. İblisin ayetlerini deyiştirdiler, ellerindeki kitaplar İblisin hak kitabı deyildur. 10. Artık bütün insanlar son peygamberim Hoppa,ya inansınlar. Seçilmiş elçim odur. KIBLE SURESİ 1. Kıblenin yeri deyişmiştur. Artık hacı olmak isteyen uşaklar Trabizon Avni Aker stadını tavaf etsunler. İhramda iken paluğa çıkmak ve traş olmak yasaktur. 2. Karulara **** gibi bakmayasunuz, onlar sizin bacinizdur. Lakin Rus karulara kaput kullanmak şartuyla gitmende bir mahsur yoktur. 3. iblis, uşaklarınun düşünüp anlamasi içun ha pu türkçenun lazca şivesiyle yazılmuş kitabu gönderendur. O herbişeyi bilur, kafası saat gibi çalışandur. 4. İblis sizler için hamsiyi yaratandur. Takalar denuzde onun izniyle yüzmektedur. Rus karularu sizin sahillere gönderen de odur. Ne kadar da az şükredeysinuz. 5. İblis bundan önce de peygamberler göndermiştur. Hoppa, onlara Nuhun kıssalarından anlatasun. 6. Hani o rabbine demiştu "Rabbim Rabbim" rabbi de ona cevap vermiştu "Ne var uşağum ne istiysun?" 7. "Haçan penum kavmum penu reddettu Rabbim needeceğum?" 8. "Haçan onlari kendi haline pirak, elbet onların hepsini acemi yüzücü gibi boğacağuz" deduk. 9. İşte İblis uşağım, sen sağlam bir akide üzeresun. 10. Ha bu kitaba bağlanasun. Bu kitab aynı Karadenizin fırtınalarında batmayan taka gibidur. MIRAC SURESİ 1. Uşaklarum, Rabbinizin son kitabuna uyunuz. Bu kitap öncekileru doğrulayan yeni bir vahiydur. 2. Türkçenin lazca lehçesindedur ki düşünip anlayapilesinuz. 3. Nice peygamberler gönderduk da inkar ettuler. Haçan artık bu son peygamberdur. Aklınızu paşunuza devşirun. 4. İblis, o inkarcılaru öldükten sonra merkep olarak diriltecektur. 5. O uşaklara senden bir önceki peygamber Muhammedin kıssalarından anlat. 6. Hani o dokuz yaşunda pir kizi karu diye almiştu. 7. İblis, ona dedu: 8. "Uşağum, seni miraca çıkaracağum, ha pu kanatlı eşşeğe pinesun." 9. Sonra ona cennetteki güzellikleri gösterduk. 10. Hurileri görünce aklu uçti. Onlar da evundeku küçük kiz kadar körpeler. 11. Uşaklarum, eylenurken dozunu kaçurmayun. Havaya ateş etmeyun, kurşunlar cennete geliy. Kaç tane melek telef olmiştur. 12. İblis herşeyi görendur, hikmet sahibidur. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Masal çok fantastik de, başı sonu eksik kalmış. Başına "evvel zaman içinde, kalbur saman içinde..." ve sonuna "onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine..." konacaktı... Karmaşık ve dolaylı bir anlatım olsun istemedim. ''kalbur saman nedir?'' diyeceklerdi bu sefer; düşünmedim değil hani... Sonu o değil ki, dahası var. İblisin cariyeleri, eşleri.. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 3/103. Topluca Allah'ın ipine tutunun ve ayrılamyın. Allah'ın size olan nimetlerini anın! Sizler düşmandınız, Allah gönüllerinizi uzlaştırdı ve o'nun nimeti sayesinde kardeş olsunuz. Ateş çukurunun kıyısında idiniz, sizi oradan kurtardı. Doğru yola giresiniz diye Allah ayetlerini size böyle açıklıyor. 49/10. Sizler kardeşsiniz; öyleyse dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeştin; Allah'ı sayın ki size merhamet etsin. 49/13. Ey insanlar! Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanıyasınız diye sizi milletler ve kabileler haline koyduk. Allah katında en değerliniz, en çok saygılı olanınızdır. Allah bilendir, haberdardır. 28/54. işte onlara, sabırlarından dolayı ecirler iki defa verilir. Onlar kötülüğü iyiikle savarlar. kendilerine verdiğimiz rızıktan da sarfederler. 42/43. Ama sabredip bağışlayanın işi, işte bu yaptığı, üzerinde durmaya değer işlerdendir. 2/263. Uygun bir söz söylemek, birşey veremediği için özür dilemek, peşinden eziyet gelen bir sadakadan daha iyidir. Allah muhta. değildir, halimdir. 3/134. Bunlar, bollukta ve darlıkta verirler, öfkelerini kontrol ederler, insanların kusurlarını affederler. Allah iyi davrananları sever. 73/10. putperestlerin yanından iyilikle ayrıl. onların söylediklerine karşı sabret! 55/13. O halde rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/16.O halde rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/21. O halde rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/25. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/28. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/30. O halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 55/32. Hal bu iken Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? 55/34. Öyleyse rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/36. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/40. O halde rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/ 42. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/45. Şimdi rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/47. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/ 49. Öyleyse rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/51. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/53. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/55. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/57. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/59. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/61. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/63. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/65. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/67. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/69. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/71. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/ 73. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/75. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/77. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 55/13. O halde rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? 55/16.O halde rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? . . . 55/77. Öyleyken rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? Dün Beşiktaş-Galatasaray maçı vardı, televizyondan seyrediyordum, şöyle parmağımı bi oynattım, Beşiktaş gol attı. Şimdi bunu kim inkar edebilir? Beşiktaş'a maçı benim kazandırdığımı kim inkar edebilir? Saygılar. Saygılar. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Dün Beşiktaş-Galatasaray maçı vardı, televizyondan seyrediyordum, şöyle parmağımı bi oynattım, Beşiktaş gol attı.Şimdi bunu kim inkar edebilir? Beşiktaş'a maçı benim kazandırdığımı kim inkar edebilir? Saygılar. Saygılar. yalnız senin bu söylediğine milleti inandırmak için yandaşlarınında sana şahitlik etmesi lazım eksik olmasın ben BrainSlapper i iyi tanırım o hayatında hiç yalan söylememiştir oyüzden allah onu çok sever o golü attırdığını bende aynı anda rüyamda gördüm BrainSlapper parmağını oynattı ve gol oldu. rüyamda gördüğüm kadarıyla parmağından ışık saçıyordu çok korkmuştum v.s. v.s. o bir peygamberdir. öyleyse sizde onun peşinden gidin tek bir galatasaraylı kalmayana kadar savaşın Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Sayın Brainslapper ve Abraham ,ben bir galatasaraylı olarak bu yaptıklarınızdan ötürü sizi yüce iblise havale ediyorum Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 öyleyse sizde onun peşinden gidin tek bir galatasaraylı kalmayana kadar savaşın Ama bu haksızlık!! Kaderimiz yine baştan mı çizildi? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Ama bu haksızlık!!Kaderimiz yine baştan mı çizildi? senin bu yaptığına şirk koşmak denirki beşiktaş camiasında affı yoktur. sana haksızlıkmı değilmi diye soranmı oldu he beşiktaşı tutacaksan tut yoksa şampiyonluğun tadına varamazsın 2. 3. sıralarda sürünüp durursun Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 senin bu yaptığına şirk koşmak denirki beşiktaş camiasında affı yoktur. sana haksızlıkmı değilmi diye soranmı oldu he beşiktaşı tutacaksan tut yoksa şampiyonluğun tadına varamazsın 2. 3. sıralarda sürünüp durursun Hiç de evrensel olmayan şeyler bunlar! Herkese hitap etmiyor! Kabul edemem Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Dün Beşiktaş-Galatasaray maçı vardı, televizyondan seyrediyordum, şöyle parmağımı bi oynattım, Beşiktaş gol attı.Şimdi bunu kim inkar edebilir? Beşiktaş'a maçı benim kazandırdığımı kim inkar edebilir? Bu örneği neden yazdığımı anlayanlar anladı zaten. Ortada olan bişeyi sahiplenmek ve buna -kanıtlanamayan- bir fail atfetmek nasıl bir mantık işidir? Kuşlar var, böcekler var, kelebekler var, falan filan var... Eeee...? O zaman Allah var, zira onları bu yaratmıştır... Allah yaratmasaydı bunlar olmazdı... Hadi ya!! Galatasaray var, Beşiktaş var ve maç oldu ve maçta bir gol var... Eee...? Bunların varlığı, BrainSlapper'in doğru söylediğini kanıtlıyor. Golü o attırmıştır... Yoksa gol olmazdı.. Hadi ya!!! Saygılar, sevgiler... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Bu başlık forumun mizah bölümüne daha uygun... Hatta başlığıda ben yazayım "İBLİS'İN FANATİK HAYRANLARI" nasıl ama Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Bu başlık forumun mizah bölümüne daha uygun... Hatta başlığıda ben yazayım "İBLİS'İN FANATİK HAYRANLARI" nasıl ama Tövbe tövbeee Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.