Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar benim bu sayfayı açmamdaki en önemli sebep şudur.HERKESİN KAFASINDA BİR TANRI İANCI VARDIR.VE ONA İNANIR VE ONDAN UMUT BESLEYEREK GÜÇLENİR VE HAYAT BULUR İNSAN OĞLU.

MÜSLÜMANLAR DİYORUZ.YADA MÜSLÜMANLIK.BU KAVRAM ÇERÇEVESİNDE MÜSLÜMAN OLAN HER KİŞİNİN DÜŞÜNDÜĞÜ VE İNANDIĞI ALLAH ACABA HEP AYNIMIDIR.YANİ ALLAH OLARAK DÜŞÜNÜLEN KAVRAM VE OLGU GERÇEKTEN HERKEZ İÇİN AYNIMIDIR.AYRICA İNSANLARIN ALLAH DENİLİNCE AKILLARINA GELEN ŞEY AYNI ŞEYMİDİR.

BUNU BİR DÜŞÜNÜN VE ALLAH İNANCINA BİRDE BU GÖZLE BAKALIM.GERÇEK OLAN ALLAH ACABA HERKEZİN DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ YILDIZIN BİRİNDE OTURMUŞ VE ÇEVRESİNDEKİ HİZMETKARLARINA EMİRLER YAĞDIRAN BİR GÜÇMÜ YOKSA SADECE VAR OLAN VE ONDAN BAŞKA BİRŞEYİN OLMADIĞI BİR GÜÇ BİR POTANSİYELMİ?

ARKADAŞLAR ÖNCE ŞUNU BELİRTEYİMKİ BEN TAMAMİYLE ALLAH İNANCI OLAN VE ONDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEYE İNANMAYAN BİR İNSANIM.YANİ TEM MATERYALİZME TAMAMİYLE KARŞI BİR İNSANIM.SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILMASIN.BEN SADECE DOĞRUYU BULMA YADA GERÇEĞİ GÖSTERME ÇABASI İÇERİSİNDEYİM.

DÜŞÜNCELER PAYLAŞARAK ÇOĞALIR İLKESİNE İNANAN BİR İNSANIM.(TABİ DÜŞÜNCEMİZİNDE KENDİMİZDEN OLDUĞUNU SAYARSAK...!)

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM...

RABBİM HEPİNİZLE OLSUN...SELAMIN ALEYKÜM...

Gönderi tarihi:

"Insan Düşündükçe Tanrı Gülermiş"

Benim düşündüğüm Tanrı, evrenin mimarı gibi. (Matrixten önce de öyle düşüyodum - walla :) )

Yani biraz dengeleyen bir durum.

Öteki dünya bana inandırıcı gelmiyor ama belki burada ki yaşantımızın yansıması gibi bişey olabilir.

Amma zor konular.

Aleykum selam arkadaşlar..

SaNTo...

Gönderi tarihi:

Güzel ve ince mevzuu...

yanlis anlasilacagindan korkmadan yazamalisin bence, sorgulamak insanin tabiatinda olan bisey..

sorularina kendimce cevap veriim .....

Ben düsünebildigmden beri bir Tanrinin varligina inaniorum...

Mutlaka ailemde gördügüm seyler beni etki altina almistir, ama Islamiyet le cok gec yaslarda yakindan ilgilenmeye basladim...

Ailemin bana verdigi temel bilgilerden öteye gitmeye calisiorum, bu da benim kafamda su soru isaretini yaratio...

aceba benim inancim aileminki ile ayni mi ?

Ben konstrukuvizm e(umarim türkcesi böyle yaziliodur) inaniorum, yani insanlar yasadiklari dünya yi kendileri yaratir, daha dogrusu herkes kendi acisindan baktigi icin herkes icinde dünya farkli görünür...

hal böyle olunca inancimizda, tanri kavramimizda degisiodur herhalde sanursam galiba di mi :huh:

Gönderi tarihi:

ben onun bir parcasıyım..o bir bütün..ruh ona yol alır..bir gun o olmayı ogrenir...o gun yolculuk biter..

1400 yıldır ilgilenmiyor deil..1400 yıldır kayıtlara alınmıyor olabilirmi onun ilgisi..

Gönderi tarihi:

İlginç bir başlık...

Bir okadar da Düşündürücü... :sweatingbullets:

Neyse bu konu ile ilgili şunları söyleyebilirim...

Dünya görüşleri inançlara ilişkin beş küme altında toplanabilir, bunlar:

1. Tanrı

2. Metafizik (en mükemmel gerçeklik)

3. Epistemoloji (bilgi)

4. Etik

5. İnsan doğası

Dünya görüşlerinin bu noktada açıklanmasına ihtiyaç olmayan ek inançları da içermesi mümkün olsa da, bu beş küme birbirleriyle yarışan kavramlar sistemlerinin en önemlileridir.

DURUM BÖYLE OLUNCADA TANRI KAVRAMI İLE İLGİLİ DÜŞÜNCEMİZİ...

Herhangi bir inanç sisteminin en can alıcı öğesi Tanrı’ya ilişkin ne söylediği ve ne söylemediğidir. Dünya görüşlerin temel sorulara verdiği yanıtlarda büyük farklılıklar vardır: Tanrı var mıdır? Tanrı’nın doğası nedir? Tanrı sadece bir tane midir? Tanrı’nın kişiliği var mıdır yani bilgiye sahip olabilen, seven ve harekete geçen bir Tanrı mıdır? Veya Tanrı kişiliksiz bir güç veya kuvvet midir?, Eğer varsa bugüne kadar artık insanlara görünmesi gerekmiyormu veya dünyada olumsuz giden birçok soruna sözüm getiremezmiydi? vb. ... Tanrı’nın doğasına ilişkin çelişen görüşlerden dolayı Budizm, Hinduizm, ve Şintoizm sadece farklı inançlar değil, aynı zamanda farklı dünya görüşleridir de. Hristiyanlık ve Yahudilik tek Tanrıcılığın bir örneği olduğu için, birbirleriyle olan benzerlikleri, dualistik (iki tanrıcılık), politeistik (çok tanrıcılık) ve dünyayı tanrısal gören panteistik sistemlerin görüşlerinin birbirleriyle olan benzerliklerine oranla daha yakındır. O zaman tüm dünya görüşlerinde temel olan bir öğe Tanrı’ya olan bakışıdır...

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Biliyorsunuz ki 1400 sene ve evvelinde allah sık sık dünya ile ilgilenirdi, şimdi terkedildikmi acaba.

1400 yıl önce son peygamberle birlikte son Kitabı da gönderdi ve artık uyarılmamış hiçbir kavim kalmadı, seçim insanlara bırakıldı..Şimdi Allah her an bir iştedir, her an yaratmadadır, bizim yaşamımızın sürekliliğini sağlıyor.Doğadaki her şeyin devamlılığını O şu an sağlıyor..Geçmişte yaratıp çekilmiş değil.. Ve dualarında seninle..

Benim düşündüğüm Tanrı, evrenin mimarı gibi. (Matrixten önce de öyle düşüyodum - walla :) )

Öteki dünya bana inandırıcı gelmiyor ama belki burada ki yaşantımızın yansıması gibi bişey olabilir.

Amma zor konular.

SaNTo...

sana neden inadırıcı gelmeyebilir acaba!!

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR.BENİM BU SAYFAYI AÇMAMDAKİ EN ÖNEMLİ SEBEP ŞUDUR.HERKESİN KAFASINDA BİR TANRI İANCI VARDIR.VE ONA İNANIR VE ONDAN UMUT BESLEYEREK GÜÇLENİR VE HAYAT BULUR İNSAN OĞLU.

herkesin kafasında bir tanrı inancı yoktur ve bence senin başlığının yanlış anlaşılması değil doğru anlaşılması sorun yaratabilir inandığı tanrıyı sorgulayabilen az bulunur ve sorgulayamayanlar tepki gösterebilir.tanrı umut verir insana ve en büyük sorunlarından biride budur neye karşı umutlu olmalı insan umut nedir nasıl körü körüne bağlanılır.umutta tanrı gibidir bu yüzden onun içinde bolca bulunur,umut etmek geleceğin içinde yaşamaya benzer yaşadığınız zamanın ve belki dahada kötüsü çoğu zaman gelecek zamanında heba olmasına sebep olur.dünya üzerinde birsürü konuda umut yoktur benim için,gerçeği görmekse mesele olmamalıdırda.

saygılar herkese

"ümit kötülüklerin en kötüsüdür"

f.nietzsche

Gönderi tarihi:

.

MÜSLÜMANLAR DİYORUZ.YADA MÜSLÜMANLIK.BU KAVRAM ÇERÇEVESİNDE MÜSLÜMAN OLAN HER KİŞİNİN DÜŞÜNDÜĞÜ VE İNANDIĞI ALLAH ACABA HEP AYNIMIDIR.YANİ ALLAH OLARAK DÜŞÜNÜLEN KAVRAM VE OLGU GERÇEKTEN HERKEZ İÇİN AYNIMIDIR.AYRICA İNSANLARIN ALLAH DENİLİNCE AKILLARINA GELEN ŞEY AYNI ŞEYMİDİR.

BUNU BİR DÜŞÜNÜN VE ALLAH İNANCINA BİRDE BU GÖZLE BAKALIM.GERÇEK OLAN ALLAH ACABA HERKEZİN DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ YILDIZIN BİRİNDE OTURMUŞ VE ÇEVRESİNDEKİ HİZMETKARLARINA EMİRLER YAĞDIRAN BİR GÜÇMÜ YOKSA SADECE VAR OLAN VE ONDAN BAŞKA BİRŞEYİN OLMADIĞI BİR GÜÇ BİR POTANSİYELMİ?

ARKADAŞLAR ÖNCE ŞUNU BELİRTEYİMKİ BEN TAMAMİYLE ALLAH İNANCI OLAN VE ONDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEYE İNANMAYAN BİR İNSANIM.YANİ TEM MATERYALİZME TAMAMİYLE KARŞI BİR İNSANIM.SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILMASIN.BEN SADECE DOĞRUYU BULMA YADA GERÇEĞİ GÖSTERME ÇABASI İÇERİSİNDEYİM.

DÜŞÜNCELER PAYLAŞARAK ÇOĞALIR İLKESİNE İNANAN BİR İNSANIM.(TABİ DÜŞÜNCEMİZİNDE KENDİMİZDEN OLDUĞUNU SAYARSAK...!)

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM...

RABBİM HEPİNİZLE OLSUN...SELAMIN ALEYKÜM...

Amma zor konular.

SaNTo...

Aleyküm selam ve rahmetullah ve berakatuhu

arkadaşlar öncelikle şu varki Allah(cc) kainata sunduğu mühürler vardır şimdi eğer bütün müslümanlar bu mühürde Allahı görürler ancak şu vardır kimisi sadece Allahın olduğunu görür kimisi onun gücünü kimiside ona olan muhtaçlığını eğer sorduğun soru bu yönde ise cevabım budur

ama eğer cevabın zihinde müslümanların Allah(cc)ın mahiyetini düşünmeleriyse

bu uygun değildir çünkü isanlar bunu beceremiyecek ve saçma sapan düşünceleriyle Allah(cc)ın varlığı hakkında yorum yapacak Aynen bir yıldızın üstünde oturuyor olması gibi(tabi gerçek anlam olarak düşündümüzde)

mistik kardeşime de ahiret hakkında bazı şeyle paylaşmak istiyorum

insan hep ölmemeyi ister her ne kadarda ateisstler insanlar öldükten sonro yok oluruz deselerde buna inandıklarını sanmıyorum eğer inansalardı şuan kafalarını duvara vurmakla meşkul oluyo olurlardı

yani düşünelimki

su ve susama

yani su varki onu arzuluyoruz

yada bir leyla varki mecnun oluyoruz

Aynı zamanda düşünün ki milyonlarca kitabı birbirine karışrımadanyazıp sunan rabbimiz bu kitabı yırtıp atsa aynı şekilde ikinci kez de yapamıyacakmıdır.

Aynı zamanda düşünün kardeşlerim bir şeyi ilk kez yapmak mı zordur oksa ikinci kezmi.Tekrardan yapmak çok daha basittir öyle değlmi.

Aynı zamanda düşününkü Allah(cc) bu kadar hizmeti sana sunupta senden şükür beklemezmi

Esnaf seviyesinde olanlar nimetler karşılığında sizden bir fiyat istiyor peki yee bu nimetlerin hak sahibinin istediği fiyat nedir

1.zikir

2.şükür

3.fikir

nimetlerin başında bismilalh zikirdir sonda elhamdülillah şükürdür bu nimetlerden faydalanma sürecin de bunun bir yaratıcısı olduğunu idrak etmek ve ona göre amel etmek

Aynı zamanda nefsine uyupda şükürsüzlerden olanlarla şükredenler ve emir ve yasaklara uyanlar hiç bir olurmu.

Aynı zamnda görü yorsunuz ki bu dünyada insanlar adaletli olmuyor ani sürekli haksızlıklar oluyor burdaki mizanlarda işi hakkıya görmüyor Allah8cc) da onlara anlamaları ve tövbe etmeleri için zaman veriyor ama elbet zamanı gelince adaletli bir mizana ihtiyaç duyulacaktır.

Aynı zamanda görülüyorki bu dünyada iyilikler hak ettiği ameli görmüyor götülüklerde hak ettikleri cezayı

Aynı zamanda salih kullar mükafatını almıyor ve bu dünyadaki ihtilaflar yarım kalıyor kin haset nefret gibi duyguların esabı sorulmuyor.Ozaman herşeyin mümkün olacağı herşeyin sonuca bağlanacağı gün gelecektir.hesabını veremeyenlere hesabını veremek için diğer hesap verecekleri beklerler.

Aynı zamanda ölme ve dirilme hayatın bir çok yerinde kendini gösteriyor ve Rabbimiz bize bunu gösteriyor.

yani kardeşlerim kışın ölü gibi olan yer yüzünün hayat durdu dediğiniz yer yüzünün yazın tekrar dirilmesi gibi bakın kardeşlerim apaçık bir delil olan kuranda şu noktaya değinir

Herşeyi yok edilip tekrar geri döndürülüyorsa insanın da öldükten sonra eski haline döndüürlmesi niye mümkün olmasın.

Aynı zamanda ölümle uyku araındaki ilişki de bize hergün bazı şeyleri hatırlatmaktadır.

Yediden dirilmenin imkan olmadığını söyliyenler olsa bile bunun bitkisel hayat olacağını şurun geri gelmeyeceğini söylemektedir.halbu ki uyku onlara apaçık sunulmuş bir delildir.

Gönderi tarihi:

Santo.. :) ..buradada buldum seni dostum.. :D

Allahı evrende kainatta aramak beyhude uğraşmaktır..yorar insanı..Allahın aranması gereken ve bulunacağı tek yer İNSAN..Allah kitaplarında hiç kendini anlatmamış..peygamberleride hep İnsan ve İnsan hayatını anlatmış..Allah Zatı ile ilgili bilgi vermezken..biz ısrarla Allah şöyledir böyledir deyip dururuz..

İnsanı incelersek..ki yapmamız gereken budur..hangi insanı derseniz..tabi ki bir İNSAN olarak KENDİNİZDEN başlayın..çünkü size en yakın olan sizsizniz..ve sizin gaybınız Allahın gaybı gibidir karşınızdakilere..sizin cömertliğiniz Allahın cömertliğidir aslında..Allah kimin avcuna bi kaç milyon dolar koymuş bu güne kadar..yada..El_Şafi..yani ŞİFA sıfatı olan ...kim..DOKTOR..şifa veren DOKTOR..Affedici..kim affediyor..İnsanı İnsan af ediyor yine..Allahın Kelam sıfatı..kimden tecelli ediyor..İnsandan..SEMİ sıfatı(duyan)kimden..İnsandan..yani İNSANDAN SÖYLEYİP İNSANDAN DUYUYOR..

Kısacası ENEL HAK..denilen yer..Evvelide Ahiride Zahiride Batıni de İNSAN..kardeşler..İNSAN..yok başka bakılacak..incelenecek.. SECDE edilecek yer..Allah dememiş Bana secde edin..ADEM demiş..İsimleri ve İsim koymayı öğretmiş..yani bu Dünyada Zahire(,görünüre yani..)çıkması için İnsan Bedeni Formunda bi elbise giymiş..İnsanda kendini var zannedip karşısında birde ALLAH aramaya başlamış..İşte size en büyük ŞİRK..

Bu yazıyı kim anlaya acep..SANTO.. dayi bu..nerde ne zaman çıkar ortaya belli olmaz.. :D

Gönderi tarihi:

Santo.. :) ..buradada buldum seni dostum.. :D

Allahı evrende kainatta aramak beyhude uğraşmaktır..yorar insanı..Allahın aranması gereken ve bulunacağı tek yer İNSAN..Allah kitaplarında hiç kendini anlatmamış..peygamberleride hep İnsan ve İnsan hayatını anlatmış..Allah Zatı ile ilgili bilgi vermezken..biz ısrarla Allah şöyledir böyledir deyip dururuz..

İnsanı incelersek..ki yapmamız gereken budur..hangi insanı derseniz..tabi ki bir İNSAN olarak KENDİNİZDEN başlayın..çünkü size en yakın olan sizsizniz..ve sizin gaybınız Allahın gaybı gibidir karşınızdakilere..sizin cömertliğiniz Allahın cömertliğidir aslında..Allah kimin avcuna bi kaç milyon dolar koymuş bu güne kadar..yada..El_Şafi..yani ŞİFA sıfatı olan ...kim..DOKTOR..şifa veren DOKTOR..Affedici..kim affediyor..İnsanı İnsan af ediyor yine..Allahın Kelam sıfatı..kimden tecelli ediyor..İnsandan..SEMİ sıfatı(duyan)kimden..İnsandan..yani İNSANDAN SÖYLEYİP İNSANDAN DUYUYOR..

Kısacası ENEL HAK..denilen yer..Evvelide Ahiride Zahiride Batıni de İNSAN..kardeşler..İNSAN..yok başka bakılacak..incelenecek.. SECDE edilecek yer..Allah dememiş Bana secde edin..ADEM demiş..İsimleri ve İsim koymayı öğretmiş..yani bu Dünyada Zahire(,görünüre yani..)çıkması için İnsan Bedeni Formunda bi elbise giymiş..İnsanda kendini var zannedip karşısında birde ALLAH aramaya başlamış..İşte size en büyük ŞİRK..

Bu yazıyı kim anlaya acep..SANTO.. dayi bu..nerde ne zaman çıkar ortaya belli olmaz.. :D

ALLAH yarattiklarindan tumuyle farklidir ve o kavranilamaz.

eger yarattiklarinin cok azi tarafindan kavranilabilseydi o hic sonsuz olurmuydu?

bize dusen ona ortak kosmadan ve noksan sifat isnad etmeden inanmak.

Gönderi tarihi:

ALLAH yarattiklarindan tumuyle farklidir ve o kavranilamaz.

eger yarattiklarinin cok azi tarafindan kavranilabilseydi o hic sonsuz olurmuydu?

bize dusen ona ortak kosmadan ve noksan sifat isnad etmeden inanmak.

Allah yarattıklarından tümüyle farklı..amenna ve saddakna..Aynen İNSAN da öyle değilmi..Yaradılanların hepsinden farklı.. :)

Nasıl ki Allah görünmüyor ise suret olarak..aynen İnsanda görülemez..çünki İnsan Allahın Ruhundan Üflediğidir..bu bedenler İnsanın müstakil olarak emrine ve tasarrufuna verilmiş Harikulade bir Elbiseden başka bir şey değildir..vakti saati gelince çıkarılacak..çıkarıldıktan sonrada en çok sevenler tarafından Kokmasın diye yerin iki metre altına gömülecek..

Allah Mutlak varlıktır..''O''nu ancak ''O''bilebilir..aynen bizim kendimizi bilebileceğimiz gibi..ehhh kendini bilende Rabbini bilir denince mesele kalmaz sanıyorum.. :)

Gönderi tarihi:

:D:D

Kendini bilse bizim gibi onu sorgulayıp şekilden şekile sokan tipler yaratırmıydı? :P Bence o sırada biraz ''güzel'' olmuştu... Hurma şarabından olsa gerek :stuart: Ama baya güzel bee!!1 :devil:

Güzeli severiz..hurma şarabındanda olsa..güzel güzeldir.. :D

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Allah (c.c) çok yücedir..

Allah (c.c) kendisini düşünüpte çıkaracabileceğimiz bir beyin yaratmamıştır..

biz O'nu ne kadar düşünsekte nasıl bir varlık olduğunu merak etsekte bunun sonucuna varamayız..

Allah (c.c) yarttıkların farklıdır..

bana küçükken arkadaşlarım Allah (cic) bir insan olduğunu söylerlerdi.. ama ben buna inanmazdım çünkü hep şunu düşünürdüm.. bir marangozun mobilya yaptığını bilirsiniz..mobilya marangozdan çıkar..demek istedğim şu insanı da bir insan mı yaratır..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.