Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Milliyetcilik kokusmustur, Onu terkedin


BerlinFatih

Önerilen İletiler

Bir millete veya kabileye körü körüne bağlanmak, kokuşmuş olan tehlikeli bir mefhumdur. Bu Ümmeti parçalar, böler ve zayıf düşürür. Düşmana ümmet üzerinde kontrol ve nüfuz imkanlarını kolaylaştırır. Düşmanın ümmet üzerinde amaçladığı gayelerinin tahakkuku için, milletleri dayanıksız hale getirir. Şari’ bunu mutlak olarak haram kılmıştır. Şari’ bunu, Cabir hadisinde (muttefek aleyh) cahiliyye narası olarak tarif etmiştir. Rasulullah (sav) şöyle dedi: “Bu cahiliyye narası ne için?” dediler ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Muhacirden bir adam, Ensar’dan bir adama vurdu.” Bunun üzerine Rasulullah (sav) şöyle dedi: “Onu (kabileciliği) bırakın! Zira o kokuşmuştur.”

Yine el-Hakim’de yer alan ve Hudayfe (ra)’ın rivayet ettiği bir diğer Sahih hadiste Allah’ın Rasulü (sav) şöyle buyurdu: “Ümmetim, aralarında temayuz, temayul ve mekaami’ görünmedikçe imtihan edilmeyecektir.” Dedim ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Temayuz nedir?” O (sav) şöyle dedi: “Temayuz benden sonra İslam’da, insanlar tarafından değiştirilecek olan kavmiyetçiliktir.” Dedim ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Temayul nedir?” O (sav) şöyle dedi: “Bir kavim, başka bir kavmi karşısına alır ve onun mukaddesatına tecavüz eder.” Dedim ki; “Ey Allah’ın Rasulü! Mekaami’ nedir?” O (sav) şöyle dedi: “Bir adam kavmiyetçiliğe davet eder ve kavmiyetçiliği destekleyen cahiliyye bayrağı altında öldürülürse, onun ölümü cahiliyye ölümü olur.” Yine Muslim, Cendeb b. ‘Abdullah el-Beceli’den Rasulullah (sav)’in şöyle dediğini rivayet etti: “İslam topraklarında kavmiyetçiliğin pis kokusu, burunların kapanmasına sebep olur.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ey Allah'ın kulu. Peygamber efendimizin "Bir kavim, başka bir kavmi karşısına alır ve onun mukaddesatına tecavüz eder" buna temayuz denir diye hadisini yazmışsın. Sende iki gram akıl varmı acaba, bugün Türk Milliyetçilerinin tek amacı bağımsız, tek vücut, dışa bağımlı olmayan, Türk üst kimliği altında çerkezi, kürtü, lazı, alevisi ve diğer etnik yapılarıyla beraber bu ezan seslerinin susmadığı ve ay yıldızlı bayrağın inmediği bir Türkiye Cumhuriyeti Devletini muhafaza ve müdafa etmektir. Sen ümmetçiliği sadece Türk, kürt vb. diye ayırarak alıyorsun. Senin anlattığın o eski zamanlardaki nüfusa göre böyle bir kavmiyetçilik(az nüfuslu), olabilir. Ama şu an tek millet, tek ümmet o da Müslüman, Türk milletidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

berlinfatih, T.C kafirlerden gelmişse bu memleketten git nerde istiyorsan orda yaşa. Neden bunu mesele yapıyorsun. Sana göre kafir olmayan masum insanları öldüren binladinmi, yoksa hizbullahmı. Senin annenin, babanın ve kardeşlerinin şu anda burda veya daha evvelki senelerde rahatça yaşamasını sağlayanlar senin beğenmediğin, kafirler dediğin kahramanlardır. Beğenmediğin Başbuğ M.K. Atatürk İstanbul Hükümetinin Osm.nın teslimiyetçiliğini kabul ettiğinde Kürtü, Türkü, lazı, çerkezi.. hepsi bu adamın peşinden gitmiş ve Bağımsızlığımız alınmıştır. Eğer o adam dediğin gibi bir insan olsa bu millet peşinden gitmezdi. Gerekirse yine savaşırız.

BU MİLLETİ YA SEV YA TERKET.

sözüm herkese

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne oldu kimseden ses çıkmadı. Herkes milliyetçilğin yükselen değer olmasından korkmaya başladı sanırım. Bugüne kadar aydın geçinen angutlar Türk milliyetçilerini faşistlikle suçlamışlardır. Adettendir diye her önüne gelen Türk Milliyetçileini böyle nitelendirmektedir. Türk Milliyetçisi Türkü, kürtü, lazı, çerkezi... bu vatan üzerinde yaşayan herkesin hakkını savunandır, savunma hareketinden dolayı hep göze batan, dikkat çeken, kavgacılıkla suçlanandır,Millet çıkarlarını gözetmenin kavgacılık olarak nitelendirildiği durumda kavgacının önde gideni olmaktan gurur duyandır. Dinini, imanını, bayrağını savunmuş ve savunacak olandır.

Artık herkes geröekleri görmelidir. Türk Milliyetçisi olmak herzaman MHP'li olmak demek değildir. Siz yeterki Milletin çıkarlarını gözetin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

berlin fatih sen nasıl şanlı bayrağımıza küfrün temsilcisi dersin?Sen bayrağımızdaki hilalin,yıldızın ne manaya geldiğini bilmiyorsun herhalde.hilal islamiyetin simgesidir.Önce şunu belirteyim ki sen faşistlikle milliyetçiliği karıştırıyorsun.senin söylediklerin faşistlik içindir ki bunu ben de kabul ediyorum. ALLAH dostlarından HACE AHMED YASEVİ (k.s.) hazretleri de türklüğün gelişmesi için olağanüstü çaba göstermiştir.Milliyetçidir. H.BEKTAŞ-I VELİ ,MEVLANA gibi gönül sultanlarını yetiştiren bir mübareğin örneğini verdim sana.buna ne diyeceksin.????............

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne demek turk bayragı kufru temsil ediyor yaa!

 

sen sanıyor musun ki biz bu bayragı cumhuriyetle birlikte kullanmaya basladık?!..

 

tarih bilgini gelistir kardesim...

 

bunun dısında bu konu hakkında sunu yazabilirim evet Hz. Muhammed (sav) hicbir ırkın baska bir ırka ustunlugunun olmadıgını soylemistir bu sebeple kesinlikle asırıya kacmaya gerek yoktur ama Tanrı bu dinin bayragını yuzlerce yıl turk milletine tasıtmıstır. bunu da unutmamalı... bayrak dustugu yerden kalkar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin erdogan,

ülkücüler cumhuriyetcidir dolayisiyla ISLAMa düsmandirlar. Yani Biz Müslümanlar **** olan cumhuriyeti benimseyenlerle ayni safta olamayiz ve olmadikta hic. ülkücü mülkücü bunlar bos safsatadir genelde, bunlarin samimi bir davasida yoktur. Biz Müslümanlari diger kesimlerle karistirmamaya calis.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin erdogan,

ülkücüler cumhuriyetcidir dolayisiyla ISLAMa düsmandirlar. Yani Biz Müslümanlar **** olan cumhuriyeti benimseyenlerle ayni safta olamayiz ve olmadikta hic. ülkücü mülkücü bunlar bos safsatadir genelde, bunlarin samimi bir davasida yoktur. Biz Müslümanlari diger kesimlerle karistirmamaya calis.

3826[/snapback]

 

sen bölücü faşistin birisin berlin bilmemne. Senin babanmı savaştı kurtuluş savaşında çanakkalede. Aynı safta hiç olmamışlar. Kendini kandırma.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

berlin fatih.Sofi bir arkadaşın rivayetine göre bizim siyasilerden biri bir SEYYİD olan bir ALLAH DOSTUnu ziyarete gitmiş.Elini öptükten sonra o siyasi,Türkiyeye şeriat getireceğini ,bu konu hakkında mübareğin ne düşündüğünü sorar.Mübareğin verdiği cevap ibret niteliğindedir:"ŞERİAT GETİRİLMEZ,YAŞANIR!..."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

hep muhalefet yaparak bir yerlere gelemye calısan herseyin en iyisini bildigini sanan ama toplamda hicbir sey bilmeyen birisi tarafından yazılmıs bir dokuman soruyorum size madem milliyetcilik kokusmusluk sa Ulu Önder bizi özümüze döndürmeseydi rum cocugu olarak dünyaya gelen Türk evlatları da normal olacaktı degilmi??tek bir söz

,check your connections

koklerinizi kontrol edin

damarlarında asil Türk kanı dolasan biri bu sekilde ***** bi dokuman yazmaz yazamaz seriat seriat dersiniz aslında bagnazlıktan baska bisey olmadıgını bilmezsiniz siz insanların kurallarını Allah tealanın emriymis gibi gosteren ******* yüce Allah C.C der ki insanların aklına nifak tohumları ekmeyin onları birbirlerine dusman etmeyin!!!! soruyorum berlin li coni arkadasıma forumda gezip gordum senin bu yaptıkların bir muslumana yakısır mi Allahın emrini cignemek ....

yorumsuz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar buraya kendi fikrinizi belirtelim.ama lütfen kendi kısır ve bulanık fikirlerimizi islamın fikirleri diye belirtmeyelim.İslamın milliyetçilik ve devlet hakkındaki fikirleri açık ve nettir.Ve cumhuriyet döneminde yaşamış islam alimleride cumhuriyetin esasları üzerine yeterince fikir belirtmişlerdir.yani gerçekler gün gibi ortadadır.Bu devletin mahiyeti nedir ve ne yapmak isteniyorsa hepsi akşama kadar gırtlaklarını yırtarak "laik, demokratik ve batılı" safsatalarını haykıran insanlar cevabını vermektedirler.ayrıca türk milleti islama yüzyıllarca bayraktarlık etmiş olabilir.Fakat o nesil o zamanlarda kaldı.nasılki insanlar atalarının günahlarını yüklenemezlerse aynen o şekildede atalarının sevablarını yüklenemezler.geçmişe ders almak için bakmalı...avunmak veya kendimizi kandırmak için bakmamalı...

ve son olarak ben bir kürt olarak türk alt kimliğinde olmak istemiyorum.Rabbim beni alt kimlik olarak değil farklı bir kimlik olarak yarattı.ve ben yine bir kürt olarak mustafa kemalin önderliğinide kabul etmiyorum.Bundada milli hassasiyetlerimden öte dini hassasiyetlerim etkindir.atatürkü doğru tanımak lazım.atatürkü din kisvesine sokmak ona büyük bir hakarettir.çünkü kendisi dinden sıyrılmak ve sıyrıtmak için elinden geleni ardına koymamıştır.

vesselam....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

sayın erdogan ülkücüler ahmet yesevi k.s. nin izindedirler. yani türk-islam şuurunu benimsemişlerdir.tabi her yerde oldüğu gibi ülkücülerin içinde de asıl ülkünün ne olduğunu tatbik edemeyenler vardır.asıl ülküden sapmış fşizme meyil gösterenler olmuş ve hemen dışlanmıştır.alparslan türkeş CKMPni ele geçirerek tamamen türk ırkçılığına dayalı bu partiye islam şuurunu katmış,onları ıslah etmeye çalışmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.