Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Anlattığı İNSAN,dır..

Şimdi soralım :D ..Allahı anlatmaya,ispatlamaya çalışanların REFERANSI ne :) (Kuran demeyin,kitap demeyin..insanı anlatır çünki)

Yine soralım.. :D ..hadi oradan olum..yok Allah falan diyenlerin dayanağı ne :)

Bu soruları soran kim..cevaplayacak olan kim.. :)

Uykusu kaçarsa selodayının saçmalar gecenin bir yarısı elbette.. :D ..ciddiye alıpta cevaplamaya kalkmasın kimse..iyice baksın kendisine.. :D

Sevginiz Sermayeniz Olsun..

Gönderi tarihi:
Şimdi soralım :D ..Allahı anlatmaya,ispatlamaya çalışanların REFERANSI ne :) (Kuran demeyin,kitap demeyin..insanı anlatır çünki)

Yine soralım.. :D ..hadi oradan olum..yok Allah falan diyenlerin dayanağı ne :)

Bu soruları soran kim..cevaplayacak olan kim.. :)

Uykusu kaçarsa selodayının saçmalar gecenin bir yarısı elbette.. :D ..ciddiye alıpta cevaplamaya kalkmasın kimse..iyice baksın kendisine.. :D

Güzel bir tespit sayın selodayı. Yanlız, Allahın olmadığını söyleyenler, Allahın varlığını kabul ednelerin kabullerine sunulan bir eleştiridir. Bu durumda ispat inanmayanlara değil, inananlara düşer değil mi?

Gönderi tarihi:
Güzel bir tespit sayın selodayı. Yanlız, Allahın olmadığını söyleyenler, Allahın varlığını kabul ednelerin kabullerine sunulan bir eleştiridir. Bu durumda ispat inanmayanlara değil, inananlara düşer değil mi?

ama sizin ki pek öyle görünmüyor. çünkü öyle olsa şöyl derdiniz. inanacağım ama şu ve şu meseleler kafama takılıyor. onlar hal olursa inanırım.

ama sizin ki yok deyip sonra da sen var dedin ya sen ispat et deyip kaçmak. sonra anlamadığınız ve ya bizim bilmediğimizden dolayı anlatamadıklarımızı kendinize delil sayıyorsunuz. peki siz neden kendi iddianıza ispatınız varsa yapıp ta nokta koyamıyorsunuz.

Allah(yaratıcı)ın varlığına delil mi istiyorsun. sen bana var olan bir şeyin nasıl olabileceğini(iddiaları) söylle ben de bir Allah ile olacağını ispat edeyim.

mesela doğa(tabiat), Allah, vs.

daha başka neler bekliyorum cevabınızı.

Gönderi tarihi:
ama sizin ki pek öyle görünmüyor. çünkü öyle olsa şöyl derdiniz. inanacağım ama şu ve şu meseleler kafama takılıyor. onlar hal olursa inanırım.

Ne meselesi hallolacakta inanacağm?

ama sizin ki yok deyip sonra da sen var dedin ya sen ispat et deyip kaçmak.

Bütün iletilerimi oku da böyle bir çıkarımı ondan sonra yap. Ben hiç bir şeye durup dururken yok demem. Bu akıl işi mi? Hayır değil. Ben ortaya atılan teorileri eleştiriyorum. Bu savlardan birisi de Tanrının varlığıdır. Birileri görmediğimiz, hissedemediğimiz ama varlığını düşleyebileceğimiz bir şeyin varlığından bahsediyor, ben de o varlığı sorguluyorum. Tez ve antitez böyle oluşur... Kimse de bir yere kaçmıyor. Yazdıklarınızı mantık süzgecinden geçirip gerçekleri karşılayacak şekilde yazarsanız sevinirim...

sonra anlamadığınız ve ya bizim bilmediğimizden dolayı anlatamadıklarımızı kendinize delil sayıyorsunuz.

Bu söylem bana hiç yabancı gelmedi. Örneğin evrim konusunda, ya da herhangibir bilimsel konuda "henüz bilmiyoruz, ama öğreneceğiz" dediğimizde bu sizin kullandığıınz en iyi silah oluyor... Yazdıklarınızı mantık süzgecinden geçirip gerçekleri karşılayacak şekilde yazarsanız sevinirim...

peki siz ispatınız varsa yapıp ta nokta koyamıyorsunuz.

Bugüne kadar kimse "Allah yoktur" savını ispatlamamıştır, henüz ispatlayamaz da... Tartışmaları daha dikkatli okuyup yazdıklarınızı mantık süzgecinden geçirip gerçekleri karşılayacak şekilde yazarsanız sevinirim...

Allah(yaratıcı)ın varlığına delil mi istiyorsun.

Bunu istesem de gösteremezsin

diyelim ki istiyom:

sen bana var olan bir şeyin nasıl olabileceğini(iddiaları) söylle ben de bir Allah ile olacağını ispat edeyim.

İspat etmek ne demektir? önce burada anlaşalım. Bardaktaki suyu, nem oranı düşük bir odada günlerce bırakınca yok oluyor (buharlaşıyor). Bana Allahın varlığını ispatlar mısın? Canlıların ortaya çıkış ve yok oluşlarını jeolojik zaman çizelgesine göre incelediğinde basitten karmaşığa değişen bir yol izliyor. Bana Allahın varlığını ispatlar mısın? K ve Ar izotop oranları birbirini kesen iki volkank kayada, kesen kaya için hep daha genç bir yaşa işaret ediyor. Bana Allahın varlığını ispatlar mısın? Graniti eritmeye başladığında, kayanın bir kısmını eritmek suretiyle bambaşka bir bileşimde kaya elde edebiliyorsun. Bana Allahın varlığını ispatlar mısın?

Gönderi tarihi:

Üç kişi İmam Azam Hazretlerine birer soru sordular. Büyük imam hepsine birbirinden güzel cevaplar verdi:

1- Bize Allahı gösterebilir misin?

2- Cehennem ateş olduğuna göre, ateşten yaratılan cinler ve şeytanlar orada nasıl azap göreceklerdir?

3- Hem kaza ve kadere inanmamızı istiyorsun, hem de insanın iradesinden bahsediyorsun. Halbuki insan her şeyi mecburen yapar, kendi iradesi yoktur?

Bu soruları alan büyük imam, eline aldığı bir avuç toprağı soranların yüzlerine attı. Üçü de bu davranışa tepki gösterdiler. İmam-ı Azam bunun üzerine şöyle dedi.Allahı göremediği için inkar etmeye çalışan adam! Toprağın yüzünde meydana getirdiği acıyı görebildin mi? Daha yüzündeki acıyı göremezken Allahı göremediğin için nasıl inkar edersin? Ya sen ikinci sorunun sahibi! Bildiğin gibi insan topraktan yaratılmıştır. Ama bu bir avuç toprak senin yüzünü acıtmaya yetti. Demek ki cehennemin ateşi de ateşten yaratılan varlıkları yakabilir. İnsanın iradesini inkar eden adam! Madem benim iradem yok, ne diye yüzüne attığım toprak için benden şikayetçi oluyorsun?

Aldıkları bu cevaplar karşısında şaşkına dönen adamlar ne diyeceklerini bilemeden oradan uzaklaştılar.

Gönderi tarihi:
Ne meselesi hallolacakta inanacağm?

bakın inanmamaya kendinizi şartlamışsınız. okadar güvensen inandığın şeye böyle demezdin. daha baştan kabul etmemek.

Bütün iletilerimi oku da böyle bir çıkarımı ondan sonra yap. Ben hiç bir şeye durup dururken yok demem. Bu akıl işi mi? Hayır değil. Ben ortaya atılan teorileri eleştiriyorum. Bu savlardan birisi de Tanrının varlığıdır. Birileri görmediğimiz, hissedemediğimiz ama varlığını düşleyebileceğimiz bir şeyin varlığından bahsediyor, ben de o varlığı sorguluyorum. Tez ve antitez böyle oluşur... Kimse de bir yere kaçmıyor. Yazdıklarınızı mantık süzgecinden geçirip gerçekleri karşılayacak şekilde yazarsanız sevinirim...

iyi o zaman teziniz olan doğa yapıyoru ispatlayın ben de ona antitezleri göstereyim.tabi doğa gördüğünüz ,hissettiğiniz bir şeyse. ve kaçmaktan kastım, çekinmek, gitmek değil.

Bu söylem bana hiç yabancı gelmedi. Örneğin evrim konusunda, ya da herhangibir bilimsel konuda "henüz bilmiyoruz, ama öğreneceğiz" dediğimizde bu sizin kullandığıınz en iyi silah oluyor... Yazdıklarınızı mantık süzgecinden geçirip gerçekleri karşılayacak şekilde yazarsanız sevinirim...

teori yani kuram değil.,nasıl oluyorda delili yokken(şu bulunamayan geçiş formları) ispatlanmış gibi kabul ediyorsunuz.

Bugüne kadar kimse "Allah yoktur" savını ispatlamamıştır, henüz ispatlayamaz da... Tartışmaları daha dikkatli okuyup yazdıklarınızı mantık süzgecinden geçirip gerçekleri karşılayacak şekilde yazarsanız sevinirim...

ve ben sizden Allah yokturu ispatlayın demedim. bunu yapamayacağınızı da kabul etmişiniz zaten. ben sizden var olanların oluşlarının nasıl olduğunu nasıl izah ediyorsunuz. kimlere veya kime veya başka bir şeklide nasıl izah ediyorsunuz onu istedim. yani kendi inanışınızın ispatı nedir?

Bunu istesem de gösteremezsin

diyelim ki istiyom:

ben bunu yapacağım dedim. siz kendi inanışlarınızı listeleyin ve diğerlerini de yeterki.ama bunu unutunuz mu ne hiç böyle birşeye değinmemişsiniz?listeleme işi

İspat etmek ne demektir? önce burada anlaşalım. Bardaktaki suyu, nem oranı düşük bir odada günlerce bırakınca yok oluyor (buharlaşıyor). Bana Allahın varlığını ispatlar mısın? Canlıların ortaya çıkış ve yok oluşlarını jeolojik zaman çizelgesine göre incelediğinde basitten karmaşığa değişen bir yol izliyor. Bana Allahın varlığını ispatlar mısın? K ve Ar izotop oranları birbirini kesen iki volkank kayada, kesen kaya için hep daha genç bir yaşa işaret ediyor. Bana Allahın varlığını ispatlar mısın? Graniti eritmeye başladığında, kayanın bir kısmını eritmek suretiyle bambaşka bir bileşimde kaya elde edebiliyorsun. Bana Allahın varlığını ispatlar mısın?

evet ispatlarım ama siz bunları neyle ispatlıyorsunuz onu bi yazın dedim işte .

tekrar söylüyorum Allah, doğa, vs. bu seçenekleri inandığınız şeyleri bir yazın (herhalde onlar da ispatlıdır yoksa bizim inandıklarımıza ispat istemezsiniz değil mi?)

yazdıklarımın mantıklı olduğu sizin verdiğiniz cevaplardan bellidir ayrıca.

ve böyle bir üslupla söyleyerek de bir şey kazanamazsınız.

Gönderi tarihi:

İyi hoşta biz hissediyoruz,siz hissetmiyorsanız biz napalım.Öyle bi hissediyoruzki,her işimize müdahale ediyor,önceden bizim bilmediğimiz olacak olaylar için bile bizleri ve koşulları düzenleyip uygun hale getiriyor,biz de bunu ancak olaylar gerçekleşince anlıyoruz.Siz bundan yoksunsanız,bunun nedenini olmamasında değil,olupta onu kabul etmemenizde sorgulayın.Sizin unuttuğunuz neden sizi unutmasın ki,sizin yok saydığınız neden sizi yok saymasın ki(haşa aslında saymaz ve mühlet verir).

Gönderi tarihi:
İyi hoşta biz hissediyoruz,siz hissetmiyorsanız biz napalım.Öyle bi hissediyoruzki,her işimize müdahale ediyor,önceden bizim bilmediğimiz olacak olaylar için bile bizleri ve koşulları düzenleyip uygun hale getiriyor,biz de bunu ancak olaylar gerçekleşince anlıyoruz.Siz bundan yoksunsanız,bunun nedenini olmamasında değil,olupta onu kabul etmemenizde sorgulayın.Sizin unuttuğunuz neden sizi unutmasın ki,sizin yok saydığınız neden sizi yok saymasın ki(haşa aslında saymaz ve mühlet verir).

aynen katılıyorum...

ister hissedin ister hissetmeyin

allah var...

tartışmaya ne gerek var..

isteyen istediğini hissetsin brakın da cnm müslüman kardeşlerim....

saygılar

Gönderi tarihi:
İyi hoşta biz hissediyoruz,siz hissetmiyorsanız biz napalım.

Hiç bir şey :)

Öyle bi hissediyoruzki,her işimize müdahale ediyor,önceden bizim bilmediğimiz olacak olaylar için bile bizleri ve koşulları düzenleyip uygun hale getiriyor,biz de bunu ancak olaylar gerçekleşince anlıyoruz.

fft,

Birincisi, olay olduktan sonra, olanları ona atfediyorsunuz aslında. Aksini ispat edemezsiniz. Sadece kabul edersiniz.

İkincisi, öyle bir konuşuyorsun ki, sanki bütün inananların işleri rast gidiyo, hayatlarından memnun... Eminmisin öyle olduğuna? Yoksa diğer taraftamı alacaklar mükafatlarını?

Üçüncüsü, öyle bir konuşuyorsun ki, sanki inanmayanların işleri rast gitmiyor, hayatlarından hiç memnun değiller... Eminmisin öyle olduğuna?

Siz bundan yoksunsanız,bunun nedenini olmamasında değil,olupta onu kabul etmemenizde sorgulayın.

fft, ben hiç bir şeyden gocunmuyom ki? Neden sorgulayım?

Sizin unuttuğunuz neden sizi unutmasın ki

sizin yok saydığınız neden sizi yok saymasın ki(haşa aslında saymaz ve mühlet verir).

fft, bunların hepsi kabuldür. Kabul et artık :)

allah var...

tartışmaya ne gerek var..

E neden tartışmalar katılırsın öyleyse sayın xprensesx?

Saygılar...

Gönderi tarihi:
bakın inanmamaya kendinizi şartlamışsınız. okadar güvensen inandığın şeye böyle demezdin. daha baştan kabul etmemek.

Arkadaşım, sorgulamadan araştırmadan kabul edip inanan sizlersiniz; bizler ise araştırıp, öğrenip, sorgulayıp bu düşünceyi seçtik ok? Her şeyi mantık süzgecinden geçiren insanlar şartlanmış olamaz. Bunun yerine, sorgulamadan kabul edenler şartlanmışlarıdır. Sizin cesaretiniz var mı Allah'ın varlığını sorgulamaya? Kuran'ı objektif değerlendirmeye?

iyi o zaman teziniz olan doğa yapıyoru ispatlayın ben de ona antitezleri göstereyim.tabi doğa gördüğünüz ,hissettiğiniz bir şeyse. ve kaçmaktan kastım, çekinmek, gitmek değil.

Hala tez ve antitez olayı anlaşılmamış...

Her neyse, ben sana jeolojiyi anlatsam, fosilleri anlatsam şartlanmadan değerlendirip algılayabilecekmisiniz?

teori yani kuram değil.,nasıl oluyorda delili yokken(şu bulunamayan geçiş formları) ispatlanmış gibi kabul ediyorsunuz.

Geçiş formlarıı HY sitelerinden mi öğrendin? Onlar var... Paleontoloji oku, HY değil....

ve ben sizden Allah yokturu ispatlayın demedim. bunu yapamayacağınızı da kabul etmişiniz zaten. ben sizden var olanların oluşlarının nasıl olduğunu nasıl izah ediyorsunuz. kimlere veya kime veya başka bir şeklide nasıl izah ediyorsunuz onu istedim. yani kendi inanışınızın ispatı nedir?

Bilim takip edebilirsiniz. Benim anlatmamla olmaz... Gerçekten uzun uzun anlatamam. Vaktim yok...

evet ispatlarım ama siz bunları neyle ispatlıyorsunuz onu bi yazın dedim işte .

Arkadaşım ispatla da inananlım. Cehenemmde yanma meraklısı psikopatlar değiliz :)

tekrar söylüyorum Allah, doğa, vs. bu seçenekleri inandığınız şeyleri bir yazın (herhalde onlar da ispatlıdır yoksa bizim inandıklarımıza ispat istemezsiniz değil mi?)

Ben madeye inanırım. Maddenin devinimine, değişimine. Bizler de onların ürünleriyiz kısaca...

Gönderi tarihi:
Bilim takip edebilirsiniz.

Bilim'i ideolojilerimize alet etmemeliyiz. Bilim bir Tanrı veya Yaratıcının olmadığını söylemez.

Ben madeye inanırım. Maddenin devinimine, değişimine. Bizler de onların ürünleriyiz kısaca...

Madde nasıl var olmuştur? Yada Maddenin önceki hali?

Gönderi tarihi:
Bilim'i ideolojilerimize alet etmemeliyiz. Bilim bir Tanrı veya Yaratıcının olmadığını söylemez.

Madde nasıl var olmuştur? Yada Maddenin önceki hali?

Bilim bize maddenin her zaman var olduğunu söyler... Yoktan var olamayacağını söyler...

Gönderi tarihi:
İyide nasıl olmuşta hep var olmuş?

İyi de nasıl olmuş da yaratılmış?

İyi de onu var eden (yaratan) nasıl olmuş da hep var olmuş?

Gönderi tarihi:
İyi de nasıl olmuş da yaratılmış?

İyi de onu var eden (yaratan) nasıl olmuş da hep var olmuş?

Soruya cevap veremedin sanırım. Ben bir Yaratıcıdan söz etmedim. Gördüğün gibi Bilim henüz bütün soruların cevabını bulmuş değil, bu yüzden ideolojilerimize Bilim'i alet etmeyelim. Sosyal yaşantımızı Bilim ve Akıl'a göre düzenleyelim, faydalanalım, ama alet etmeyelim.

Gönderi tarihi:
Gördüğün gibi Bilim henüz bütün soruların cevabını bulmuş değil,

Bulduğunu söyleyen kim?

bu yüzden ideolojilerimize Bilim'i alet etmeyelim.

Ne ideolojisi? Ortada ideoloji tartışan mı var? Ayrıca alet eden kim?

Gönderi tarihi:
Senin savunduğun şeylerin hikaye olmadığını nerden bilelim?

Sayın warrior, bilimde dogma yoktur. Bilim otomatiktir. Kendini değiştirir, yeniler...

Dogmatik hikayeler de ancak dinde olur.

Gönderi tarihi:
Sayın warrior, bilimde dogma yoktur. Bilim otomatiktir. Kendini değiştirir, yeniler...

Dogmatik hikayeler de ancak dinde olur.

Bilim tanrının olmadığını ispat etti yani öylemi?

Gönderi tarihi:

Bilim var olanın bilgisiyle ilgilenir. Var olmayan şeyler ya da varlığının olduğunu sandığımız şeyler inanç meselesidir ve kişiyi ilgilendirir.

Gönderi tarihi:
Bilim var olanın bilgisiyle ilgilenir. Var olmayan şeyler ya da varlığının olduğunu sandığımız şeyler inanç meselesidir ve kişiyi ilgilendirir.

Dediklerinizden anlaşılacağı üzre 'Bilim dinle ilgilenmez.Zira dinde somut birşey yoktur.Din ihtimallere dayanır.Gözle görünmeyen,elle tutulamayan şeyler hakkında kesin bir yargı yürütemeyiz.' doğru mu anlamışım.

Gönderi tarihi:

Bilimin umrunda değildir Tanrı ya da din kavramı. Ancak elde ettiği veriler Tanrıya inananları rahatsız edebilir. Örneğin evrim kuyramı gibi, dünyanın yaşı gibi, canlıların ortaya çıkışı gibi, hayvanların ya da insanları kopyalanması gibi...

Gönderi tarihi:
Dediklerinizden anlaşılacağı üzre 'Bilim dinle ilgilenmez.Zira dinde somut birşey yoktur.Din ihtimallere dayanır.Gözle görünmeyen,elle tutulamayan şeyler hakkında kesin bir yargı yürütemeyiz.' doğru mu anlamışım.

Evet, dini esaslar bilimsel olarak kanıtlanamaz. Din ihtimallere dayanmaz, din inanca dayanır. Ya inanıyorsunuzdur ya da inanmıyorsunuzdur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.