Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kabe ve Hacerü'l Esved


tartanyan

Önerilen İletiler

Değerli arkadaşlar.

Kabe ve Hacerü'l Esved ile ilgili tarihi ve dini yönünü anlatan ayrıntılı bilgilere ihtiyacım var. Yardımlarınız için teşkkürler.

 

Selam dost!

 

Kabe'yi Hz.İbrahim ve oğlu İsmail inşa etmiştir!

 

Kabe bir işarettir, semboldür! Hz.İbrahim'e bağlılığı gösteren bir sembol! Allah'a teslim olan monoteistlerin fiziki açıdan bağlılıklarını gösterdiği, saygı ziyareti yaptığı bir işaret - buluşma noktasıdır!

 

Kabeye tapınılmaz! Cennetten indiği varsıyalan o taşın asıl görevi kabe etrafındaki dönüşlerin akılda tutulabilmesi içindir! Ve "Şeytan taşlama" diye bir olay da yoktur! Boşluğa, "şeytanı taşlıyorum" mantığı ile taş atmanın mantıklı bir açıklaması da olamaz zaten!

 

Kabeyi ziyaret etmek her İbraninin (müminin) görevidir! Sünniler bu ziyareti ticaret haline getirdiler! Bazı aymazların iddia ettiği gibi "Kabe ziyareti arapları zengin etmek için değil" İbrahim'e bağlılığı göstermek için yapılan saygı ziyaretidir! Dediğim gibi bu ziyareti ticarete dökenler de var! Ama bunun hesabı da sorulmayacak değil elbet!

 

Kabe ziyaretinin belli bir günü yoktur! Senede birkaç güne sıkıştırılan bu ziyaret ile malesef onlarca saf müslüman birbirilerini eziyorlar! Hac ziyareti Kuran'da bahsedilen 4 aylar başlangıçlarında da yapılabilir! Burada önemli oraya hangi niyetle gittiğinizdir!

 

Selametle!!!

 

(Ayrıntılı bilgi için bkz.Kuran)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim enterasant düşüncem var, o günkü kabe ve geriye doğru bakıp sayabileceğimiz dinler ahit sandığı musanın asası babil kulesi sümer olgusu, bunlar şimdi olsaydı nasıl bakardık acaba. Kabedeki taşın bu güne denk küçük bir parcası bile analiz edilmemiştir, eyer gökten getirildiyse bu ortaya çıkar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.