Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Bu da Bugünkü Haber: DTP Kars il başkanı Mahmut Alınak, Başbakan Erdoğan'a Kars'ın sorunlarıyla ilgili Kürtçe dilekçe gönderdi. Alınak, dilekçeye yanıt verilmemesi durumunda yargıya başvuracaklarını belirtti. DTP Kars İl Başkanı eski milletvekili Mahmut Alınak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kars'ın sorunlarıyla ilgili Şubat 2006'da gönderdiği dilekçeye yanıt verilmediği gerekçesiyle bu kez dilekçeyi Kürtçe hazırlayarak yeniden gönderdi. Alınak, dilekçesinde elektrik hırsızlığıyla ilgili tüm davaların silinmesi ve memurlara her ay maaşın yüzde 30'u kadar kış yardımı verilmesi gibi taleplerde bulundu. Alınak, yaptığı açıklamada Erdoğan'a geçen yıl gönderdiği dilekçeye yanıt alamadığını belirterek, "O gün Türkçe yaptığımız başvuruyu şimdi Kürtçe olarak yapıyoruz" dedi. Kürtçe dilekçeye yazı dilinden dolayı yanıt verilmemesi durumunda Başbakan Erdoğan hakkında "Görevi kötüye kullanmaktan" şikayetçi olacaklarını belirten Alınak, "Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni gideceğiz" dedi. Devlete "Resmi Dilden" başka bir dilde Dilekçe göderiliyor, hemde bunun bilince olması gereken Milletvekilliği yapmış bir şahıs tarafından... Hükümetin İlgilenmemesı zaten son derece abes, bunu kabul ediyorum... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 :clover: Sevgili 'Tengeriin boşig'.., Sevgili 'BrainSlapper'; Her ikinize en içten teşekkürlerimi iletmek istiyorum... Konun açılımını öylesine yararlı ve anlaşılır bir noktaya getirdiniz ki... Lütfen devam edin... Ve sevgili boşig ilkbaşlarda tarihsel anlamda konunun açılımı için -Eğitim ve İhtisasın - nedeniyle senden daha derinlemesine bilgi aktarımını rica etmek amacıyla bir şeyler yazmayı düşünmüyordum... Ama görüyorum ki Brain de bu konulardada oldukca birikimli olduğunu gösterdi... ve ben her ikinizin açılımlarını bu konudaki eksiklerimi gidermek adına taktir ve teşekkürle izliyorum... Lütfen konun açılabileceği son noktasına kadar devam etmenizi, olabildiğince eksikler kalmaması adına rica ediyorum... her ikinizede sevgiler...selamlar... *tna Alıntı
Φ eLLa_bey Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Kürt sorunumu ortada bir sorun varsa oda yöneticilerin sorunu en fazla 2 aylık bir harekat ortada sorun morun kalmaz Alıntı
Φ sahtoo Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Brainslipper Senin tarafını anladım sanırım eğer öyleyse zaten aynı taraftayız..Biz Terör Örgütü PKK Yı değil Özgürlükleri için dağa çıkanları Savunuyoruz...Deniz Gezmiş te dağa çıktı ama Özgürlük İçin....Nazım Hikmet Kürt mü dedin? Keşke bİZLER bu vatanı Nazım Kadar sevebilsek...Zazaq Konusuna Değinmişsin...Sana Bir öRnek vereyim benim memleketimde Bir asker şehit oldu ve kendisi zazaydı...Törende bir pankat açıldı ve Üzerinde şöyle yazıyorudu.''TÜRK-ZAZA Gençliği'' Anlayacağın Bazı Kürtlerin zazaları kabullenmemeleri bu ve benzeri tutumlardan dolayıdır ki bunu yapan Kürtler özgürlükçü değil bölücüdürler...Buna Bizde Karşıyız zaten... Birde şunu iyi anla ltfen Terörist diye adlandırılan ve gerçekten öyle olan Kürtler değilde diğer Kürtlerin amacı Hiçbirzaman Devlet kurmak bu Ülkeden toprak almak olmamıştır.Sadece Kendi dillerini konuşmak ve okumak istiyorlar Sence Hakları değil mi? Yaşadıkları Ülkede onların dilinde şarkı söyleyen kitap yazan sanatçıların tutuklanmamasını İsiyorlar ve bence çok şey istemiyorlar...Türkiye Osmanlını ermenilere Yaptığı gibi Kürtlere verdikleri Sözlerleri Tutmazsa Ermeni sorununun benzeri Kürt sorunu diye bu Ülkede Yaşanacak ve bence asıl Felaket ozaman olacak.... Benim daha doğrusu bizim tepkimiz sadece Milliyetçileredir..Senin sandığın gibi Bu Ülke bu adamların sayesinde Artık Mustafa Kemal in belirttiği gibi TÜRKlerin değil...Sadece Türklerindir.... Profilde msn adresim var eklersen sevinirim Saygılarımla.... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Sevgili 'Tengeriin boşig'.., Sevgili 'BrainSlapper'; Her ikinize en içten teşekkürlerimi iletmek istiyorum... Konun açılımını öylesine yararlı ve anlaşılır bir noktaya getirdiniz ki... İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşım, özellikle sizin takdiriniz çok hoşuma gitti... BrainSlapper'in söyledikleri de gerçekten son derece net ve anlaşılır. Umarım o da yazılarına devam eder. İlgili arkadaşlarımızca eleştiri geldikçe, yazacaklarımız elbette ki mevcut... Saygılarımla... Alıntı
Φ sahtoo Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Tongerin dostum ben Milliyetçiliğin Türkiye Halkına Değilde sadece Türklere yapılmasına Karşıyım....Hele Ülkücülüğe gerekirse canımı verrim! Bu Ülkeyi asıl parçalayan 2 ye bölen onlardır.... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Brainslipper Senin tarafını anladım sanırım eğer öyleyse zaten aynı taraftayız..Biz Terör Örgütü PKK Yı değil Özgürlükleri için dağa çıkanları Savunuyoruz...Deniz Gezmiş te dağa çıktı ama Özgürlük İçin....Nazım Hikmet Kürt mü dedin? Keşke bİZLER bu vatanı Nazım Kadar sevebilsek...Zazaq Konusuna Değinmişsin...Sana Bir öRnek vereyim benim memleketimde Bir asker şehit oldu ve kendisi zazaydı...Törende bir pankat açıldı ve Üzerinde şöyle yazıyorudu.''TÜRK-ZAZA Gençliği'' Anlayacağın Bazı Kürtlerin zazaları kabullenmemeleri bu ve benzeri tutumlardan dolayıdır ki bunu yapan Kürtler özgürlükçü değil bölücüdürler...Buna Bizde Karşıyız zaten... Deniz Gezmiş Filistin'de de savaşmıştı yalnız... Şu var ki Deniz Gezmiş her zaman Atatürk'ün yolundan gittiğini söylemiştir. Samsun'dan Ankara'ya Atatürk Yürüyüşünün en önünde yer almıştır. Sizin Deniz Gezmiş'i savunabilmeniz için, Atatürk'ün gösterdiği yoldan ayrılamamış olmanız ve onun "Türk" tanımını benimsemiş olman gerekir. Senin yazının devamından anlıyorum ki, sen bu görüşü çoktan terketmişsin... Birde şunu iyi anla ltfen Terörist diye adlandırılan ve gerçekten öyle olan Kürtler değilde diğer Kürtlerin amacı Hiçbirzaman Devlet kurmak bu Ülkeden toprak almak olmamıştır.Sadece Kendi dillerini konuşmak ve okumak istiyorlar Sence Hakları değil mi? Yaşadıkları Ülkede onların dilinde şarkı söyleyen kitap yazan sanatçıların tutuklanmamasını İsiyorlar ve bence çok şey istemiyorlar...Türkiye Osmanlını ermenilere Yaptığı gibi Kürtlere verdikleri Sözlerleri Tutmazsa Ermeni sorununun benzeri Kürt sorunu diye bu Ülkede Yaşanacak ve bence asıl Felaket ozaman olacak....Benim daha doğrusu bizim tepkimiz sadece Milliyetçileredir..Senin sandığın gibi Bu Ülke bu adamların sayesinde Artık Mustafa Kemal in belirttiği gibi TÜRKlerin değil...Sadece Türklerindir.... Elbette ki bu ülkede; bu ülkenin menfaati için çalışan, bu ülke için var olan Kürt kerdeşlerimiz var... Onlara tek bir lafımız yok zaten... Bizim lafımız "Devlete Silah Çekene"dir. Bakın, Atatürk'ün Bursa Nutku'nu okuyun. Orda, gerektiğinde Türk Gençliğinin Jandarmaya, Polise ve Devlete bile "Cumhuriyeti Korumak" uğruna karşı çıkabilmelerini söyler. Ancak bu o "Devlete Silah Çekmek" demek değildir. O Türk Gençliği, o devlete silah çekenlerin karşısında durmasını da bilir. Ayrıca tüm bunlar bir yana, siz bana Türkiye'nin Kürtlere verdiği "Sözlerden!" bahsedermisiniz, öğrenmiş oluruz bunları... Ayrıca Osmanlı'nın Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili görüşlerinizi de merak ettim... Ve Türkiye'nin bununla olan benzerliğini de... Ayrıca yukarıda özetçe değindiğimiz "Türk Mezalimi" "Kürtlerin Kayırılması" "Türk-Zaza Benzerliği" "Alevi Kürtler/Zazalar" ve gibi ve bunların tarihi ile ilgili konularda, sizin üniversitelerde o yazdığınız kitapları, ele aldığınız bilgileri ve değindiğiniz noktaları da merak ettim... Bu konular hakkında görüş bildirirken, lütfen kaynak göstermeyi de ihmal etmeyin... Zira yukarıda yazdığınız iletinizin kelime aralarında, son derece çarpıcı iddialar var, aralara sıkıştırmışsınız ama ispatları yok ne yazık ki ve insanların kafalarında soru işaretleri kalmasın istiyorum, ortaya dökelim herşeyi... Tongerin dostum ben Milliyetçiliğin Türkiye Halkına Değilde sadece Türklere yapılmasına Karşıyım....Hele Ülkücülüğe gerekirse canımı verrim! Bu Ülkeyi asıl parçalayan 2 ye bölen onlardır.... Bu açıdan; bir cepheleşmeye neden oldukları için, (kimi) Ülkücülerin ne olduğu konusunda bir şekilde haklısınız... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Valla ben bu konuda defalarca dile getirdiğim fikrimi tekrar edeceğim. Bu ülkede Türk düşmanlığının onda biri kadar kürt düşmanlığı olsa iç savaş çıkardı. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Valla ben bu konuda defalarca dile getirdiğim fikrimi tekrar edeceğim. Bu ülkede Türk düşmanlığının onda biri kadar kürt düşmanlığı olsa iç savaş çıkardı. Seni burada görmek güzel Cyrano... Az ve Öz... Alıntı
Φ hasanlorke Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Sayın boşig, sahto nikli arkadaşa haksız yere yükleniyorsnuz.En etik dışı ve uyduruk yorumlarla PKK yı karalıyorsunuz. PKK terorist degil "ozgurluk savaşcısı", terör eylemi yapmıyorlar "öz savunma" eylemi yapıyorlar. Kendileri biz teröristiz demedikleri müddetçe kimsenin onları bu şeklide karalamaya hakkı yoktur. KATAKUTA BU YORUM ŞAKA MI ? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Bu ülkede Türk düşmanlığının onda biri kadar kürt düşmanlığı olsa iç savaş çıkardı. bencede çok güzel bir söz kısa ama çok şey anlatan........ Yalnız benim anlamadığım şey dağlarda ki teröristleri özgürlük savaşçısı gibi lanse edip masumlaştırma çabası,bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden bu ülkenin askerine kurşun sıkan,köy basan,ev yakan çocukları öldüren ve tüm bunları yaparken ülkemizi bölme parçalama girişiminde bulunmuş işgale kalkışmış ülkelerden destek alan insanlara (sözüm ona)özgürlük savaşçısı diyerek ne kast ediliyor? Ben kendimde koyu bir Türk milliyetcisiyim burda dikkatimi çeken herkesin ağız birliği yaparak tokyekun ülkücü düşünen insanları olayların asıl suçlusu gibi gösterme çabası üniversitelerde ki saldırılardan bahsediyor arkadaşlarımız Türk bayrağını indirip yerine ***** asmaya kalkarsanız tabiki tepki göreceksiniz yada yada yaşadığınız ve her türlü imkanından yararlandığınız ülke aleyhine slogan atıp cam çerçeve indirip kaldırım taşlarını söküp atm leri kullanılmaz hale getirip arabaları yakıp yıkarken tepki gösteren insanlarmı sizi rahtasız ediyor?Ne yapalım oturup seyredilsinmi?Şunu hiç bir zaman unutmayın ki savunduğu dava uğruna ki bu vatan sevgisinden başka birşey değildir en çok can ülkücüler vermiştir,o yüzden ülkücüler hakkında acımasızca yorum yaparken bu gerçeği göz önünde bulundurmanızı isterim ülkücülük kisvesi adı altında bir çok çirkinliğe bulaşmış insanları ayırarak tabi.Bu ülke kimsenin tekelinde değildir ama burası Türkiye Cumhuriyetidir bunun aksini kimse idia edemez. Hiç bir Türk milliyetcisi milliyetcilik yaparken kimlik sorgulamaz "sen Kürdsün,sen Çerkezsin,sen Boşnaksın sen Lazsın git"demez bir ülkeyi oluşturan o ülke içerisinde yaşayan insanların toplamıdır milliyetcilik etnik kökene bakmaz. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bu ülkenin şuan ki başbakanı bir konuşmasında Ziya Gökalp şiiri okuduğu için hapis yatmış bir insandır,o yüzdendir ki kendilerine haksızlık edildiğini söyleyen her kesim birde karşı tarafa baksın Nazım Hikmet ülkesini terk etme durumuna kalmışsa Necip Fazılda ömrünü zindan köşelerinde tamamlamıştır.Ha tüm bunları onaylıyorumuyum hayır onaylamıyorum fakat bunları onaylamamam dağdaki militanları onayladığım anlamına gelmez ülkesine karşı eline silah alıp dağa çıkan teröristtir bunun başka bir açıklaması yok... Birde Atatürk'ün millyetcilik anlayışından bahsetmiş arkadaşımız oysaki hiç bir fanatik Kürd Atatürk'ü sevmez,tıpkı fanatik sosyalistler gibi,tıpkı bağnaz dindarlar gibi..... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 bencede çok güzel bir söz kısa ama çok şey anlatan........ Yalnız benim anlamadığım şey dağlarda ki teröristleri özgürlük savaşçısı gibi lanse edip masumlaştırma çabası,bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden bu ülkenin askerine kurşun sıkan,köy basan,ev yakan çocukları öldüren ve tüm bunları yaparken ülkemizi bölme parçalama girişiminde bulunmuş işgale kalkışmış ülkelerden destek alan insanlara (sözüm ona)özgürlük savaşçısı diyerek ne kast ediliyor? Ben kendimde koyu bir Türk milliyetcisiyim burda dikkatimi çeken herkesin ağız birliği yaparak tokyekun ülkücü düşünen insanları olayların asıl suçlusu gibi gösterme çabası üniversitelerde ki saldırılardan bahsediyor arkadaşlarımız Türk bayrağını indirip yerine ***** asmaya kalkarsanız tabiki tepki göreceksiniz yada yada yaşadığınız ve her türlü imkanından yararlandığınız ülke aleyhine slogan atıp cam çerçeve indirip kaldırım taşlarını söküp atm leri kullanılmaz hale getirip arabaları yakıp yıkarken tepki gösteren insanlarmı sizi rahtasız ediyor?Ne yapalım oturup seyredilsinmi?Şunu hiç bir zaman unutmayın ki savunduğu dava uğruna ki bu vatan sevgisinden başka birşey değildir en çok can ülkücüler vermiştir,o yüzden ülkücüler hakkında acımasızca yorum yaparken bu gerçeği göz önünde bulundurmanızı isterim ülkücülük kisvesi adı altında bir çok çirkinliğe bulaşmış insanları ayırarak tabi.Bu ülke kimsenin tekelinde değildir ama burası Türkiye Cumhuriyetidir bunun aksini kimse idia edemez. Hiç bir Türk milliyetcisi milliyetcilik yaparken kimlik sorgulamaz "sen Kürdsün,sen Çerkezsin,sen Boşnaksın sen Lazsın git"demez bir ülkeyi oluşturan o ülke içerisinde yaşayan insanların toplamıdır milliyetcilik etnik kökene bakmaz. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bu ülkenin şuan ki başbakanı bir konuşmasında Ziya Gökalp şiiri okuduğu için hapis yatmış bir insandır,o yüzdendir ki kendilerine haksızlık edildiğini söyleyen her kesim birde karşı tarafa baksın Nazım Hikmet ülkesini terk etme durumuna kalmışsa Necip Fazılda ömrünü zindan köşelerinde tamamlamıştır.Ha tüm bunları onaylıyorumuyum hayır onaylamıyorum fakat bunları onaylamamam dağdaki militanları onayladığım anlamına gelmez ülkesine karşı eline silah alıp dağa çıkan teröristtir bunun başka bir açıklaması yok... Birde Atatürk'ün millyetcilik anlayışından bahsetmiş arkadaşımız oysaki hiç bir fanatik Kürd Atatürk'ü sevmez,tıpkı fanatik sosyalistler gibi,tıpkı bağnaz dindarlar gibi..... Öncelikle bende üniversite okudum. Ve o bahsettiğin olayları gördüm. Sana böyle mi anlatıyorlar. Ben bu güne kadar. o saydığın fiilerini. yani cam çerçeve indirme, araba yakma, bayrak indirme vs yapılırken ortada hiç ülkücü falan görmedim. Ki daha doğrusu bu güne kadar Ülkücülerle PKK yandaşı öğrencielr arasında herhangi bir çatışmada görmedim. Şu üniversitede okudum da. DEHAP lı öğrencilerle ülkücüler çatıştığını gördüm diyen varsa. hemen söylesin nerede görmüşte bizde bilelim. Bunun yerine, okul çıkışı evlerien giden öğrencilere satırlarla saldıran. Yemekhanede yada anfide forum düzenleyen öğrencilere döner bıçaklarıyla saldıran. Üniversite bahçesinde sevgilisinin omzuna kolunu attı diye. gençleri tartaklayan. Oruç tutmuyor diye üniversite kampusunde iki öğrenciyi öldüren. Gazi üniversitesini adeta bir okuldan çıkarıp, hocaları geçtim Rektörü bile isyan ettirecek kadar çete üssü haline çeviren. Bu yaptıklarına müdahele eden başkomiseri bile öldürmekten çekinmeyen. Üniversitelerde bir görüşün savunucuları değil. bir sokak çetesinin elemanlarından farklı davranmayan bir güruh benim bugüne kadar gördüğüm "ülkücü öğrenci" kavramı. ki kaldı ki bunların bir çoğu o okulda öğrenci falan değildir. dışarıdan gelirler. ceplerinde onar yirmişer lira harçlık konulur ancak. Üniversite'nin bahçesinde bahar partisi düzenleyen, ve kurulan bira standından isteyen alkolunude aldığı. hocaların öğrencilerin topluca eğlendiği bir partiye. Ellerinde satırlarla döner bıçaklarıyla saldırıp. öğrencileri ve hocaları yaralamanın herhangi bir yerinde. ülkeyi savunmak vs gayesi görebiliyor musun ? Yada tekrar soruyorum. P K K'nın hangi korsan gösterisinde bir tane ülkücü görülmüş etrafta. sadece PK K değil herhangi bir korsan gösteride yasadışı eylemde. ülkücüleri gören varmı eylemi yapanların karşısında. fikri ne olursa olsun. kimseye zarar vermeden. silahsız oturup üniversitenin bir köşesinde bir şeyler tartışan insanların arasına katılıp kendi fikirlerini söylemek yerine. dışarıdan getirilen ve yanlarında satırlarla gelen bir gürühla o öğrencilerin üstüne saldırmanın neresi vatanseverlik. birde şu anahtarı koymayın boşuna yani : "ülkücü adını kullanıp karanlık işler yapanlar" ben bu argümanı çocukluğumdan beri duyarım. Ama her dönemde böyle adamlar çıkar o camiadan. ve bir yandan böyle söylenir bir yandan o adamlar yine sahiplenilir. bu ülkede ne kadar ünlü silah kaçakçısı, uyuşturucu kaçakçısı vs varsa hepsi ülkücü camiadandır. şimdi tek tek isimmi sayayım. ha denirki onlar ülkücü adını kullanıyor. ama ülkücülerin bütün kongrelerinde şölenlerinde falan bu adamlar başköşede görürsünüz. bu gün ülkü ocakları denilen kurumlar. herhangi bir ideolojinin veyahut vatan sevgisinin paylaşıldığı merkezler olmaktan çok ama çok uzaktır. ülkücü sen çerkezsin sen kürtsün diye ayrım yapmaz demişsinde. Arkadaşım ülkücüyüm diyen kişi herhalde ülkücülerin fikir babası Nihal Atsız'ın görüşlerini bilir değil mi ? bakalım Nihal Atsız'da senin söylediğinimi söylüyor: ermeniler, kurtler, cerkezler, abazalar, bosnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gurculer, cecenler icer(de)ki dusmanlarimizdir. bu kadar cok dusmanla carpismak icin iyi hazirlanmali. tanri yardimcin olsun! Hüseyin Nihal Atsız yok ülkücülerin fikir babası senin söylediğini söylemiyor. ona göre. ben bir çeçen adigesi olarak Türklerin savaşması gereken iç düşmanıyım. benle beraber, lazlar, arnavutlar, pomaklar, çerkesler . gerçekten kendisininde dediği gibi. ne çok iç düşmanı varmış türklerin ! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 yok ülkücülerin fikir babası senin söylediğini söylemiyor. ona göre. ben bir çeçen adigesi olarak Türklerin savaşması gereken iç düşmanıyım. benle beraber, lazlar, arnavutlar, pomaklar, çerkesler . gerçekten kendisininde dediği gibi. ne çok iç düşmanı varmış türklerin ! Sevgili Cyrano, merak etmeyin bu vatan için sizden iyi dost bulunmaz... Yalnız bir soru sormak istiyorum, ben Adige'yi "Çerkes" olarak biliyordum. Tabi sizin kendi benliğiniz olduğu için mutlaka daha iyi biliyorsunuz ancak eksiğimi tamamlarsanız sevinirim... Şunu eklemek istiyorum: Osmanlı'nın, tarihte Türklere yaptığı "Hor Görme" bilinmekte ve ortadadır... Selçukluların "Türkmen/Oğuzlar"a karşı yaptıkları da ortadadır... Tamam bu devletler Türk Devletleridir ancak bu yapılanların bir tanesi bile Ülkücülerce kabul edilmez yada görmezden gelinir. Oysa Türklere şimdiye kadar yapılmış en kötü eziyetleri, sürgünleri hep Osmanlı devleti yapmıştır, lakin Ülkücülere göre Osmanlı kadar Türk bir devlet yoktur... Büyük bir çelişki... Ayrıca Ülkücüler "Komünizm"e karşı olduklarını söylerler. Ve beni Komünist sandıkları için bayağı bir didişmiştik... Bu bir yana, hala şunu göremezler: -Komünizm yıkılmış bir sistemdir ve yıkılmamış olsa bile hiç bir düşünceye gem vuramazsınız. -Ayrıca adını unuttuğum bir tarihçinin söylediği bir laf vardı: Biz Komünizm'i Rusyada aradık hep ama Osmanlıda gördüm ki, asıl Komünist Osmanlı'ymış... Tabii ki gerçek manada bi Komünizm değil bu ancak, Komünizm 1299larda şekil bulmuş olsaydı, sanırım gerçekliğini Osmanlı bünyesinde ispat ederdi... Yine de Ülkücüler hem Osmanlı'yı savunup, hemde Komünizm'e oldukça düşmandırlar... Bundan başka, Cyrano'nun diğer dedikleri de su götürmez bir gerçektir. Dediğim gibi, bu vatan savunulacaksa, bu Ülkücüler tarafında yapılamaz... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Ülkücülerin Osmanlıcılığıda şudur. daha önce bir yazımda detaylıca anlatmıştımda gerçi. 1950 lerden itibaren Amerika'nın sovyetler birliğine karşı başlattığı bir proje vardı "Yeşil Kuşak Projesi" buna göre amerika islami coğrafyada sovyetlere karşı dini tandanslı bir kuşak örmek istiyordu. Ülkemizde her ne kadar MNP , MSP geleneği bunun ucu görünsede. aslında DP, AP geleneğidir gerçek aktörü. İkinci dünya savaşından sonrada Türkçü hareket için bir kırılma başladı. Dönemin türkçüleri kendilerini Alman Nasyonal Sosyalist hareketine endekslerken. Nazi Almanyasının Türkiyeye girdikten sonra, kimlerin tutuklanacağı kimlerin idam edileceği listeleri hazırlanırken. Türkçü turancı kadrolar berlindeki nazi üniversitelerinde eğitim alırken. Savaşın müttefiklerce ve hatta komunist sovyetler birliğince kazanılması. Irkçı argümanları tüm dünyada geçersiz hale getirmişti. Daha önce Teorisyenleri Hüseyin Nihal Atsız islamiyet için "sümer efsanesi" derken 1960 lardan itibaren Türkçü harekette bariz bir islamcılığa kayış başladı. Mesela devrin türkçüleri, Vahdettin'in kaçmasına izin verdiği için Atatürk'e sitemler ederken. bu günün ülkücüleri vahdettinin ne büyük bir vatan kahramanı olduğunu ispata düştüler. 1960 lara kadar. hiç bir dini söylemi kullanmayan türkçü hareketin bu gün kendini tarif ederken Türklükten daha öne çıkardığı nokta müslümanlık. aslında anlaşılır, yani ikinci dünya savaşında Nazi almanyasının büyük bozgunu ve almanyanın ikiye bölünmesiyle ırkçı söylemlerin dünyadaki itibarı sıfıra düştü. Ki politika tarihi açısından. Irkçı söylemin en yakın alternatifi dini söylemdir. Bir zamanlar ellerinde türk kafatasları. alman bilim adamlarına Türklerin "Ari Irk" tan olduğunu ispatlamaya çalışan türkçülerin bir yirmi yıl sonraki mirasçıları, Artık müslümanların kardeşliğinden bahseder oldu. Fakat bu ani kırılma beraberinde, hareket içinde depolitizasyonu getirdi. 1930 ların ve 40 ların okuyan, araştıran, tartışan, eğitimli türkçü kadroları yerine. Salt kaba ajitasyonla ve dini mezhebi körüklemelerle harekete geçirilen bir kitle doğdu. Bu günkü ülkücü hareket. bu yeşil kuşak projesinden sonraki kırılmanın getirdiği depolitizasyonun son noktasıdır. Allah aşkına kaç ülkücü tanıdınız siz oturup iki şey tartışabileceğiniz.? bu nasıl bir şeyse. seminere katılan bir ülkücü öğretim görevlisinin bile tartışma şekli. ayağa kalkıp kürsüdekilere bağırmak. hakaret etmek engellemek isteyenlere saldırmak. yaratılan yeni türkçülük kültürü bu. Tabiki bunun yanında savunduğu şeyin ne olduğunu ve neden yaptığını bilecek kadar donanımlı türkçülerde var. ancak bunların hiçbirisi ülkücü değil. benim öğrenim hayatım boyunca. her düşünceden çok yakın arkadaşlarım oldu. proleterya diktatörlüğünü savunından. Irkçılık derecesinde türkçü olana kadar. Ancak hepside fikirlerini karşısındakiyle tartışmayı bilecek kadar donanımlı insanlardı. osmanlıyla ilgili de bir anekdot. valla osmanlı tarihtir mirastır ama. Türkler osmanlıdan çektiklerini Timurdan çekmediler. not: Adigeler çerkes boylarından birisidir. sapsığlar ve kadarbeylerle birlikte en yaygın çerkes boyudur. Çeçenistan: nohçolar, adigeler ve kabartaylardan müteşekkildir. Türkiyede ise çerkes kavramı bütün kafkas milletleri için kullanıldığı için, kafa karışıklığı yaratır. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 PKK terorist degil "ozgurluk savaşcısı", terör eylemi yapmıyorlar "öz savunma" eylemi yapıyorlar. masum insanları ve hatta bebekleri öldürmelerini de savunursunuz siz şimdi öz savunma adına osmanlıyla ilgili de bir anekdot. valla osmanlı tarihtir mirastır ama. Türkler osmanlıdan çektiklerini Timurdan çekmediler. sen hangi türklerden bahsediyorsun? biz osmanlının mirasçısı olmaktan gocunmuyoruz siz kimsiniz ki gocunuyorsunuz? ya sev ya terket sözünü boşuna söylememişler demek ki Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Sayın boşig, sahto nikli arkadaşa haksız yere yükleniyorsnuz.En etik dışı ve uyduruk yorumlarla PKK yı karalıyorsunuz. PKK terorist degil "ozgurluk savaşcısı", terör eylemi yapmıyorlar "öz savunma" eylemi yapıyorlar. Kendileri biz teröristiz demedikleri müddetçe kimsenin onları bu şeklide karalamaya hakkı yoktur. PKK terörist örgüttür.Bunun aksini iddia eden hem vatan hainidir hem de Türkiye yasalarına karşı suç işlemiş olur.Gerçi Admin gereğini yapmıştır ama,bu alıntıladığım yazıların da bu forum içinde bulunması beni ve ülkesini seven herkesi rahatsız edecektir sanırım.Bu iletide dahil silineceğini umuyorum.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 ben sözkonusu iletinin sileceğini hiç sanmıyorum. zira forum yönetiminin edebiyat bilgisi biraz daha fazladır Tırnak içine alınan ifadeler. yazarın kendi tanımı değildir. bir yazıda geçen ifadeye yazar katılmıyorsa, onu tırnak içinde belirtir. şöyle ki mesela sabah gazetesinin manşeti şu olsun Avrupa "Barbar Türkler" den medeniyet öğrenmeli. Şimdi burada sabah gazetesi türklere barbar demiş olmaz dimi. arkadaşımız retorik bir cümle kurmuş. ama vatan haini ilan edilmiş neredeyse. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 sen hangi türklerden bahsediyorsun?biz osmanlının mirasçısı olmaktan gocunmuyoruz siz kimsiniz ki gocunuyorsunuz? ya sev ya terket sözünü boşuna söylememişler demek ki sen neyin kavgasını veriyorsun arkadaşım. sana gocun diyen mi var ? Tarih ortada. olan biten ortada. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 ben sözkonusu iletinin sileceğini hiç sanmıyorum. zira forum yönetiminin edebiyat bilgisi biraz daha fazladır Tırnak içine alınan ifadeler. yazarın kendi tanımı değildir. bir yazıda geçen ifadeye yazar katılmıyorsa, onu tırnak içinde belirtir. şöyle ki mesela sabah gazetesinin manşeti şu olsun Avrupa "Barbar Türkler" den medeniyet öğrenmeli. Şimdi burada sabah gazetesi türklere barbar demiş olmaz dimi. arkadaşımız retorik bir cümle kurmuş. ama vatan haini ilan edilmiş neredeyse. Öyle mi.. Alıntıya bir daha bakarsan benim tırnak içindeki kelimelere değil dışındakiler yönelik yazdığımı görürsün.Kaldı ki dediğin mantıkla istediğim hakareti tırnak içine alıp yazabileceğimi de öğrenmiş oldum.Nasılsa bana ait olmayacak değil mi? Öyleyse arkadaşınız ''********'' bir cümle kurmuş.. ''Saygılar'' Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 sen neyin kavgasını veriyorsun arkadaşım. sana gocun diyen mi var ? ya sev ya terket sözünü boşuna söylememişler demek ki nasıl gocunmam atalarıma iftira edilirken Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 sen neyin kavgasını veriyorsun arkadaşım. sana gocun diyen mi var ? Tarih ortada. olan biten ortada. Arkadaşa sorduğun sorunun aynısını bende sana sorabilirmiyim sen neyin kavgasını veriyorsun cyrano, İlk önce ülkücülerle başladın eleştirilerine şimdide her zaman ki gibi konuyu Osmanlıya kadar getirdin senin bu Osmanlı düşmanlığına bir anlam yüklemeye çalışıyorum ama bir neden bulamıyorum,sahi sen neyin kavgasını veriyorsun bir tarafı kötülerken diğer tarafın hatalarınımı örtbas etme gayretindesin,ülkücüleri ve Osmanlıyı tartışmaya sokarak sözüm ona özgürlük savaşçısı bana göre terörist olanlarımı savunuyorsun. Tüm ülkücüleri çek senet mafyacısı gibi gösterip diğer taraftan Urfi Çetinkayaların,Hüseyin Baybaşinlerin,yada bilmem ne İdrislerin etnik kökenlerini görmezden nasıl gelirsin,bizim bu terimlere karnımız tok biz kimin ne olduğunu bilirizde genede iyi niyet gösterip konuşmamayı tercih ederiz.Bende H.Nihal Atsızın ve Ziya Gökalpin düşüncelerini benimsemeyen bir milliyetçiyim,çünkü şövenizm farklı birşeydir milliyetcilk faklı birşeydir,Gerçek ülkücüler Hoca Ahmed Yesevi fikirlerini benimseyen kişilerdir, çünkü savunulan bu dava onun ocağında pişmiş şekil almıştır.Zaten ülkücülerde şuan gelinmeye çalışılan noktanında ilk noktaya dönme çabası olduğunu görürsünüz.Bütün siyasi görüşler zaman içerisinde değişim geçirir siz bana tek bir siyasi görüş gösterebilirmisiniz ki ilk kurulduğu günkü gibi olsun.Tüm siyasi partiler kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder halk neyi benimsiyorsa siyasi partilerde o yöne kaymaya başlar,yakında seçim olacak dikkat edin bakın tüm siyasi partiler başörtüsü savunucusu kesilecek taki iktidara gelinceye kadar yada tepetaklak gidinceye kadar sonrasındada sürün Arabistana denilecek,Diğer tüm bu partilerin yaptığını MHP de yaptı ve yaptığı yanlışın bedelini son seçimde halk ona fazlası ile ödetti.Ama ben gerçek ülkücülere herhangi bir parti kılıfı uydurmak istemiyorum çünkü aynı ideolojinin peşinden koşan sayısız parti var BBP partiside MHP den kopma bir partidir ama daha muhafazakar bir kitleye hitap eder tıpkı CHP ve DSP nin aynı ideoloji peşinden gidip farklı kesimlere hitap etmesi gibi. Miliyetcilik vatanını ve milletini sevmek ve korumak demektir herhangi bir millete karşı üstünlük çabası değildir. Okul kapmüslerine gelince kimlerin ne gibi olaylar yaptığını hiç tartışmaya gerek bile yok sanıyorum çok fazla geriye değil şurda birkaç ay öncesine gidin yeter ODTÜ deki olayları hatırlayın kimler kimleri öldürmeye kalkmıştı aynı siyasi görüşü savunan iki gurubun dehşet görüntülerine mıhlandık ekran başında,1 Mayıslarda ki sokak gösterilerini,Gaziosmanpaşayı,Türkiyenin başkentinde ki parti kongrelerini,yerlere atılan Türk bayraklarını,bombalı saldıraları Meclise çıkıp sebolik renklerde ki mendillerle yapılan yeminleri es geçip "beni tartakladılar oruç tutumuyor diye adam öldürdüler"hikayelerimi ile örtbas edeceksiniz?? Osmanlı ya gelince kim neyi söylerse söylesin onlar bizim atalarımız geçmişi olmayan bir neslin geleceğide olmaz,komünizmi Rusyada arayanlar Osmanlı ya baksın demiş bir arkadaşımız evet eğer hakların eşitliğiyse komünizm bunun en güzel örneğidir Osmanlı. Siz iki kelime oturup tartışmayacağınız ülkücü yok diyorsunuz doğrudur vatana millete dil uzatırsanız tartışmazsınız size bu fırsat verilmez ve doğru olanda budur,çünkü siz kendi aranızda bile tartışmayı beceremiyorsunuz ki karşı görüşlerle tartışın. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Urfi Çetinkayada, Hüseyin Baybaşinde, Kürt İdriste Çatlı ve arkadaşlarının iş ortaklarıdır. Ayrıca Urfi Çetinkaya ülkücüdür zaten mantığa bak ya. Ülkücüleri eleştirince p k k lıları savunmuş oluyorsun öylemi. vay be sanki memlekette p k k ile savaşan ülkücülerde. Bak çok güzel bir soru sordum. Hangi ünviersitede p k k yandaşı öğrencilerle ülkücülerin çatıştığı görülmüş. bilen duyan varsa söylesin. bana diyorki arkadaş ülkücüleri tartışmaya sokuyorsun şimdi. sanki ülkücüler konusunu açan ve ülkücüleri savunan kendisi değil benim iletimden önce. Bak açık açık yazıyorum. Türkiye uyuşturucu mafyasının başındaki adamlar ülkücü müdür değil midir ? Uyuşturucu ticareti yapan bir kişi p k k ile iş yapıyor demektir. Çünkü bu ülkeye uyuşturucu doğu sınırlarından p k k işbirliğiyle girer. Ülkücülerin p k k ile herhangi bir mücadelesi falan yoktur. Ne okullarda ne alanlarda. tek yaptıkları şehit cenazelerini, kendi parti mitingine çevirme gayretidir. Onların mücadele dedikleri şey. okullarda üç beş kişi dolaşmak. fırsatını bulduklarında sevmedikleri öğrencilere satırlarla saldırmak. Tıpkı bir dönem, P K K ile mücadele için kurulan ve genelde ülkücü kimliği öne çıkan polislerden oluşan özel tim polislerinin. Metris cezaevinde 500 kişilik bir toplamla. PK K ile ortak uyuşturucu ticareti yapmaktan hapis yatmaları gibi. Kaldıki p k k lı uyuşturucu ve silah kaçakçıları Behçet Cantürk'le , Savaş Buldan'ın iş ortaklarıda yine. Ünlü ülkücü "baba" lardır. Üniversitelere gelince. hiç kendini yorma. Üniversitelerde bin tane fikir vardır. ama ülkücülerden başka, eline silah bıçak alıp. üniversitede diğer öğrencilere saldıran yada öldüren hiç kimse yoktur. Ülkücü "öğrenci" lerin çok olduğu Gazi Üniversitesi ise artık bir çete kampusune dönmüştür. İnsanlar çocuklarını o okula göndermek istememekte. öğrencilerle birlikte hocalarda derslere katılmayarak artık okulu boykot etmektedir. Hatta bu ülkücü "öğrenciler" kendilerine müdahele eden b ir baş komiseri bile öldürecek kadar gözü dönmüş kişilerdir. Artık sokaktaki çocuk bile bilmektedirki. bir yerde ülkü ocağı varsa. o bölgenin torbacısı, uyuşturucu satıcısı, çakalı, serserisi mutlaka o ocağın müdavimlerindendir. Kısacası kimsenin masal dinleyecek hali yoktur. "Ben Ziya Gökalp'ın. Hüseyin Nihal Atsız'ın görüşlerini kabul etmeyen bir ülkücüyüm" diyen kişinin söylediği. şunla aynıdır " ben marx ın söylediklerini kabul etmeyen bir marksistim". MHP ninde, ülkücülerinde ideolojileri ve siyasi çizgisi o iki teorisyenin ürettikleridir. Osmanlı konusuna gelince. Benim Osmanlı düşmanlığı yaptığım falan yok. Şu sığ bakış açılarınızdan artık vazgeçin. Bu gibi arkadaşların mantığıyla. "Osmanlı süperdi, mükemmeldi, kusursuzdu, dör dörtlüktü" demek Osmanlı dostluğu. Osmanlının tarihindeki büyük hatalarından bahsetmek ise, "Osmanlı düşmanlığı" Tarih ortadadır. Osmanlı devleti ile türklerin ilişkileri. türk boylarının Osmanlıya bakışı vs hepsi ortadadır. Evet açık söylüyorum. Türkler Osmanlı'dan çektiklerini Timur'dan çekmemişlerdir. Bu sığ mantık yürütenelre göre Osmanlı Düşmanlığıdır. oysa, anadoluda türklerin tekerlemesini sanki yazan benim : "Şalvarı şaltak Osmanlı, Eğeri kal tak Osmanlı. Ekende yok biçende yok. Yiyende ortak Osmanlı" yada "ferman padişahın dağlar bizimdir" diyenler türk değilmiydi. Yoksa, Osmanlı devletini kuran Türkmen boyları değilmiydi Osmanlı tarihi boyunca isyan eden, sürgüne gönderilenler. İnsan atasınızı reddedemez. Atasından vazgeçemez. Ama bu atasının yaptığı kötü şeyleride görmeyeceği anlamına gelmez. Bazılarına göre sanki Türk tarihi Osmanlıyla sınırlı ve türklerin ataları Osmanlıdan ibaret. Hunlar bir türk devletidir. İdare türklerin elindedir. Göktürkler bir tür devletidir, uygurlarda öyle. Sekçuklu imparatorluğuda, anadolu selçuklu devletide birer türk devletleridir. idare türklerin elindedir. Osmanlıda ise, kuruluşundan yüz yıl sonra, Artık türklerin devlet yönetiminde yer alamadıkları ve "Türk" kelimesinin Osmanlı hanedan ve saray çevresinde bir aşağılama sıfatı olarak kabul edildiği bir devlettir. Siz istediğiniz masalı yada ajitasyonu anlatın. tarih değişmez. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 not: Adigeler çerkes boylarından birisidir. sapsığlar ve kadarbeylerle birlikte en yaygın çerkes boyudur. Çeçenistan: nohçolar, adigeler ve kabartaylardan müteşekkildir. Türkiyede ise çerkes kavramı bütün kafkas milletleri için kullanıldığı için, kafa karışıklığı yaratır. Verdiğiniz Bilgiler için çok teşekkür ederim Sayın Cyrano... Osmanlı ile ilgili olarak ise: Osmanlı Atamızdır, geçmişimizdir... Bunu yadsıyamayız... Ancak kabul edilmesi gereken bir gerçek var ki, Osmanlılar "Türkleri" yok etmek pahasına bir "Varoluş" sergilemiştir. Atatürk bunu çok açıkça şöyle söyler: "Osmanlı hanedanı 600yıl, zırla ve güçle Türk Milletinin hükümranlığını elinde bulundurmuştur...". Bu meşhur konuşmasını ve devamını hatırlarsınız sanırım... Bakınız bugün Osmanlının 600yıl hüküm sürdüğü topraklar üzerindeyiz. Onlardan elbette ki miras aldık ancak Osmanlı'nın türklere yaptığı kötülük yadsınamaz. Yavuz Sultan Selim'in katlettiği (Tabi Şah İsmöail'de karşıdan katletmiştir) Alevi-Türkmenleri bir araştırın bakalım. Onları sindirmek için yapılanlara... Atılan iftiralara. Bugün bir çok sünni, Alevilerin "Mum Söndü" geleneği için "Ensest İlişki" iddiasını atmakta... Oysa Yavuz Selim o dönemde Alevilerin ibadetlerine ve dini ritüellerine açık bir savaş başlatmıştır ve Alevi/Türkmenler yok ediliyordu. İşte Aleviler bu baskıyı biraz olsun azaltmak ve en azından dışlanmamak için ibadetlerini yada dini ritüellerini akşamları ve ışığı söndürerek (ilgi çekmemek amacıyla) yapmışlardır. Ancak bu seferde Osmanlı ajanlarınca bu iftiralar atılmıştır ve artık Cumhuriyete kadar kapanmayacak olan "Alevi/Türkmen" ve "Sünni/Arap-Osmanlı Uleması" ayrımı başlatılmış ve körüklenmiş Sünni ve Alevi Türkler birbirlerine düşman yapılmıştır. Osmanlının yaptıkları ayan beyan ortadadır. Bunları söylemek Osmanlı Düşmanlığı değildir: "Tarihçilik"tir. Bilimin gereğidir. Eğer Osmanlının torunu olmak, onların hatalarını söylemememiz anlamına gelmez. Saygılarımla... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Urfi Çetinkayada, Hüseyin Baybaşinde, Kürt İdriste Çatlı ve arkadaşlarının iş ortaklarıdır. Ayrıca Urfi Çetinkaya ülkücüdür zaten mantığa bak ya. Ülkücüleri eleştirince p k k lıları savunmuş oluyorsun öylemi. vay be sanki memlekette p k k ile savaşan ülkücülerde. Bak çok güzel bir soru sordum. Hangi ünviersitede p k k yandaşı öğrencilerle ülkücülerin çatıştığı görülmüş. bilen duyan varsa söylesin. bana diyorki arkadaş ülkücüleri tartışmaya sokuyorsun şimdi. sanki ülkücüler konusunu açan ve ülkücüleri savunan kendisi değil benim iletimden önce. Bak açık açık yazıyorum. Türkiye uyuşturucu mafyasının başındaki adamlar ülkücü müdür değil midir ? Uyuşturucu ticareti yapan bir kişi p k k ile iş yapıyor demektir. Çünkü bu ülkeye uyuşturucu doğu sınırlarından p k k işbirliğiyle girer. Ülkücülerin p k k ile herhangi bir mücadelesi falan yoktur. Ne okullarda ne alanlarda. tek yaptıkları şehit cenazelerini, kendi parti mitingine çevirme gayretidir. Onların mücadele dedikleri şey. okullarda üç beş kişi dolaşmak. fırsatını bulduklarında sevmedikleri öğrencilere satırlarla saldırmak. Tıpkı bir dönem, P K K ile mücadele için kurulan ve genelde ülkücü kimliği öne çıkan polislerden oluşan özel tim polislerinin. Metris cezaevinde 500 kişilik bir toplamla. PK K ile ortak uyuşturucu ticareti yapmaktan hapis yatmaları gibi. Kaldıki p k k lı uyuşturucu ve silah kaçakçıları Behçet Cantürk'le , Savaş Buldan'ın iş ortaklarıda yine. Ünlü ülkücü "baba" lardır. Üniversitelere gelince. hiç kendini yorma. Üniversitelerde bin tane fikir vardır. ama ülkücülerden başka, eline silah bıçak alıp. üniversitede diğer öğrencilere saldıran yada öldüren hiç kimse yoktur. Ülkücü "öğrenci" lerin çok olduğu Gazi Üniversitesi ise artık bir çete kampusune dönmüştür. İnsanlar çocuklarını o okula göndermek istememekte. öğrencilerle birlikte hocalarda derslere katılmayarak artık okulu boykot etmektedir. Hatta bu ülkücü "öğrenciler" kendilerine müdahele eden b ir baş komiseri bile öldürecek kadar gözü dönmüş kişilerdir. Artık sokaktaki çocuk bile bilmektedirki. bir yerde ülkü ocağı varsa. o bölgenin torbacısı, uyuşturucu satıcısı, çakalı, serserisi mutlaka o ocağın müdavimlerindendir. Kısacası kimsenin masal dinleyecek hali yoktur. "Ben Ziya Gökalp'ın. Hüseyin Nihal Atsız'ın görüşlerini kabul etmeyen bir ülkücüyüm" diyen kişinin söylediği. şunla aynıdır " ben marx ın söylediklerini kabul etmeyen bir marksistim". MHP ninde, ülkücülerinde ideolojileri ve siyasi çizgisi o iki teorisyenin ürettikleridir. Osmanlı konusuna gelince. Benim Osmanlı düşmanlığı yaptığım falan yok. Şu sığ bakış açılarınızdan artık vazgeçin. Bu gibi arkadaşların mantığıyla. "Osmanlı süperdi, mükemmeldi, kusursuzdu, dör dörtlüktü" demek Osmanlı dostluğu. Osmanlının tarihindeki büyük hatalarından bahsetmek ise, "Osmanlı düşmanlığı" Tarih ortadadır. Osmanlı devleti ile türklerin ilişkileri. türk boylarının Osmanlıya bakışı vs hepsi ortadadır. Evet açık söylüyorum. Türkler Osmanlı'dan çektiklerini Timur'dan çekmemişlerdir. Bu sığ mantık yürütenelre göre Osmanlı Düşmanlığıdır. oysa, anadoluda türklerin tekerlemesini sanki yazan benim : "Şalvarı şaltak Osmanlı, Eğeri kal tak Osmanlı. Ekende yok biçende yok. Yiyende ortak Osmanlı" yada "ferman padişahın dağlar bizimdir" diyenler türk değilmiydi. Yoksa, Osmanlı devletini kuran Türkmen boyları değilmiydi Osmanlı tarihi boyunca isyan eden, sürgüne gönderilenler. İnsan atasınızı reddedemez. Atasından vazgeçemez. Ama bu atasının yaptığı kötü şeyleride görmeyeceği anlamına gelmez. Bazılarına göre sanki Türk tarihi Osmanlıyla sınırlı ve türklerin ataları Osmanlıdan ibaret. Hunlar bir türk devletidir. İdare türklerin elindedir. Göktürkler bir tür devletidir, uygurlarda öyle. Sekçuklu imparatorluğuda, anadolu selçuklu devletide birer türk devletleridir. idare türklerin elindedir. Osmanlıda ise, kuruluşundan yüz yıl sonra, Artık türklerin devlet yönetiminde yer alamadıkları ve "Türk" kelimesinin Osmanlı hanedan ve saray çevresinde bir aşağılama sıfatı olarak kabul edildiği bir devlettir. Siz istediğiniz masalı yada ajitasyonu anlatın. tarih değişmez. Ajitasyonun en dik alası bu kelimeler değilmi?Yukarıda isimlerini verdiğim kişilerin hepsi pkk yardım ve yaltakcısıdır kalkmış bana bunlar ülkücüdür diyor yahu bir insan hem pkk lı olacak hemde ülkücü olacak bu nasıl bir ikilemdir?salla tutarsa taktiği ama tutmaz kardeşim görüyorum ki bu konular hakkında herhangi bir bilginiz yok,bir dönem medyanın tüm ülkücüleri yasadışı işler yapan kişiler gibi gösterme çabası boşa çıkmamış gördüğüm kadarı ile buna kanan nice insanlar var.Tansu Çillerin siyaset hayatı boyunca söylediği tek doğru söz "bu ülke için kurşun atanda yiyende kahramandır"sözüdür.Ben yukarda sayısız örnek saydım arkadaşımız hala kalkmış bana üniversitelerde ki ülkücü eylemlerden bahsediyor git gazete arşivlerini bir kurcala çok geriye gitme bir kaç öncesine git bakalım neler göreceksin bu konu ile ilgili,sırf dağlarda ki militanları savunabilmek için yazdığın şeylere bak yahu Şu ifadelerle konuşan bir insanla ne tartışılabilir ki??? bu nasıl bir nefrettir bu nasıl bir kindir ki akıl almaz hakaretleri peşi sıra sıralayabiliyor arkadaşımız uslup değişip çirkinleşince susmak en iyisidir ne zaman sakinleşir ve karşında ki ile belli bir çerçeve içerisinde tartışma adabını edinirsen buyur gel,diğer topiclerde gördüğüm gibi aynı ****** ve hiç hoş olmayan uslubunuz sürekli eleştirildiği halde devam etmekte kararlısınız,herşey herkesle tartışılmaz doğruymuş... Alıntı
Φ sahtoo Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Urfi Çetinkayada, Hüseyin Baybaşinde, Kürt İdriste Çatlı ve arkadaşlarının iş ortaklarıdır. Ayrıca Urfi Çetinkaya ülkücüdür zaten mantığa bak ya. Ülkücüleri eleştirince p k k lıları savunmuş oluyorsun öylemi. vay be sanki memlekette p k k ile savaşan ülkücülerde. Bak çok güzel bir soru sordum. Hangi ünviersitede p k k yandaşı öğrencilerle ülkücülerin çatıştığı görülmüş. bilen duyan varsa söylesin. bana diyorki arkadaş ülkücüleri tartışmaya sokuyorsun şimdi. sanki ülkücüler konusunu açan ve ülkücüleri savunan kendisi değil benim iletimden önce. Bak açık açık yazıyorum. Türkiye uyuşturucu mafyasının başındaki adamlar ülkücü müdür değil midir ? Uyuşturucu ticareti yapan bir kişi p k k ile iş yapıyor demektir. Çünkü bu ülkeye uyuşturucu doğu sınırlarından p k k işbirliğiyle girer. Ülkücülerin p k k ile herhangi bir mücadelesi falan yoktur. Ne okullarda ne alanlarda. tek yaptıkları şehit cenazelerini, kendi parti mitingine çevirme gayretidir. Onların mücadele dedikleri şey. okullarda üç beş kişi dolaşmak. fırsatını bulduklarında sevmedikleri öğrencilere satırlarla saldırmak. Tıpkı bir dönem, P K K ile mücadele için kurulan ve genelde ülkücü kimliği öne çıkan polislerden oluşan özel tim polislerinin. Metris cezaevinde 500 kişilik bir toplamla. PK K ile ortak uyuşturucu ticareti yapmaktan hapis yatmaları gibi. Kaldıki p k k lı uyuşturucu ve silah kaçakçıları Behçet Cantürk'le , Savaş Buldan'ın iş ortaklarıda yine. Ünlü ülkücü "baba" lardır. Üniversitelere gelince. hiç kendini yorma. Üniversitelerde bin tane fikir vardır. ama ülkücülerden başka, eline silah bıçak alıp. üniversitede diğer öğrencilere saldıran yada öldüren hiç kimse yoktur. Ülkücü "öğrenci" lerin çok olduğu Gazi Üniversitesi ise artık bir çete kampusune dönmüştür. İnsanlar çocuklarını o okula göndermek istememekte. öğrencilerle birlikte hocalarda derslere katılmayarak artık okulu boykot etmektedir. Hatta bu ülkücü "öğrenciler" kendilerine müdahele eden b ir baş komiseri bile öldürecek kadar gözü dönmüş kişilerdir. Artık sokaktaki çocuk bile bilmektedirki. bir yerde ülkü ocağı varsa. o bölgenin torbacısı, uyuşturucu satıcısı, çakalı, serserisi mutlaka o ocağın müdavimlerindendir. Kısacası kimsenin masal dinleyecek hali yoktur. "Ben Ziya Gökalp'ın. Hüseyin Nihal Atsız'ın görüşlerini kabul etmeyen bir ülkücüyüm" diyen kişinin söylediği. şunla aynıdır " ben marx ın söylediklerini kabul etmeyen bir marksistim". MHP ninde, ülkücülerinde ideolojileri ve siyasi çizgisi o iki teorisyenin ürettikleridir. Osmanlı konusuna gelince. Benim Osmanlı düşmanlığı yaptığım falan yok. Şu sığ bakış açılarınızdan artık vazgeçin. Bu gibi arkadaşların mantığıyla. "Osmanlı süperdi, mükemmeldi, kusursuzdu, dör dörtlüktü" demek Osmanlı dostluğu. Osmanlının tarihindeki büyük hatalarından bahsetmek ise, "Osmanlı düşmanlığı" Tarih ortadadır. Osmanlı devleti ile türklerin ilişkileri. türk boylarının Osmanlıya bakışı vs hepsi ortadadır. Evet açık söylüyorum. Türkler Osmanlı'dan çektiklerini Timur'dan çekmemişlerdir. Bu sığ mantık yürütenelre göre Osmanlı Düşmanlığıdır. oysa, anadoluda türklerin tekerlemesini sanki yazan benim : "Şalvarı şaltak Osmanlı, Eğeri kal tak Osmanlı. Ekende yok biçende yok. Yiyende ortak Osmanlı" yada "ferman padişahın dağlar bizimdir" diyenler türk değilmiydi. Yoksa, Osmanlı devletini kuran Türkmen boyları değilmiydi Osmanlı tarihi boyunca isyan eden, sürgüne gönderilenler. İnsan atasınızı reddedemez. Atasından vazgeçemez. Ama bu atasının yaptığı kötü şeyleride görmeyeceği anlamına gelmez. Bazılarına göre sanki Türk tarihi Osmanlıyla sınırlı ve türklerin ataları Osmanlıdan ibaret. Hunlar bir türk devletidir. İdare türklerin elindedir. Göktürkler bir tür devletidir, uygurlarda öyle. Sekçuklu imparatorluğuda, anadolu selçuklu devletide birer türk devletleridir. idare türklerin elindedir. Osmanlıda ise, kuruluşundan yüz yıl sonra, Artık türklerin devlet yönetiminde yer alamadıkları ve "Türk" kelimesinin Osmanlı hanedan ve saray çevresinde bir aşağılama sıfatı olarak kabul edildiği bir devlettir. Siz istediğiniz masalı yada ajitasyonu anlatın. tarih değişmez. Dostum bilgiler için tşk..artı <Ülkücüleri eleştirince p k k lıları savunmuş oluyorsun> dedin haklısın..Benim bu forumda asıl amacım Ülkücülere karşı bişeyler yazmaktı..bende öyle anlaşıldım ve Kürt sorunu ile ilgili bişeyler yazdım... Üniversitelerde bin tane fikir vardır. ama ülkücülerden başka, eline silah bıçak alıp. üniversitede diğer öğrencilere saldıran yada öldüren hiç kimse yoktur : Demişsin çok haklısın defalarca Üniversitelerde(Gazide örneğini gördüm) Ülkücüler Reis denen liderlerin gölgesi altında Sadece Kürtleri değil(Bende Kürt e şahit olduğum için söylüyorum) Kendi fikirlerine ters düşen herkese saldırıyorlar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.