Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 benim anlattığım olay ile senin analttığının hiç bir alaksı yok ve neye teşekkğür etmem gerektiğini anlamadım Kastım,siz değildiniz.Domuzbağı arkadaşımız teşekkür etmişti,o ettiği için siz de teşekkür edin,dedim. Aslında çok alakası vardı,ama anlaşılmak yada anlamaya çalışmak... Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 Kastım,siz değildiniz.Domuzbağı arkadaşımız teşekkür etmişti,o ettiği için siz de teşekkür edin,dedim. Aslında çok alakası vardı,ama anlaşılmak yada anlamaya çalışmak... konuyu anlatan benim ve mantığını ben biliyorum senin anlattığınla ortak bir noktası yok eğer var diyorsan buraya açıklarmısın Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 konuyu anlatan benim ve mantığını ben biliyorum senin anlattığınla ortak bir noktası yok eğer var diyorsan buraya açıklarmısın Birbirimizi anlamayacaksak,kırmaya hiç gerek yok.Saygılar. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 Birbirimizi anlamayacaksak,kırmaya hiç gerek yok.Saygılar. mücadele etmek yerine neden kaçmak işte sorun burda anlatmanın alternatifini yaratamıyorsan demek ki ortaya attığın düşüncenin tam destekçisi değilsin yada konuya tam hakim değilsin demektir hakimsen yazarsın bende cevaplarım kırma konusuna gelince net üzerinden kırılma olmaz rahat ol ne sen benşi görürsün ne ben seni yazdıkların seni temsil eder fikirlerin seni temsil eder onlara görede tepkiyi saygıyı övgüyü alırsın payına ne düşüyorsa Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 mücadele etmek yerine neden kaçmak işte sorun burda anlatmanın alternatifini yaratamıyorsan demek ki ortaya attığın düşüncenin tam destekçisi değilsin yada konuya tam hakim değilsin demektir hakimsen yazarsın bende cevaplarım kırma konusuna gelince net üzerinden kırılma olmaz rahat ol ne sen benşi görürsün ne ben seni yazdıkların seni temsil eder fikirlerin seni temsil eder onlara görede tepkiyi saygıyı övgüyü alırsın payına ne düşüyorsa Tamam,o zaman burada herkes kendi bakış açısı ile,anlayarak düşündüklerini yazsın. Örneğin;konun özünden başlayalım. Siz Kürt sorununu kabul ediyor musunuz? Ediyorsanız,kendi tanımınızı;etmiyorsanız nedeninizi yazarsanız sevinirim. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Tamam,o zaman burada herkes kendi bakış açısı ile,anlayarak düşündüklerini yazsın. Örneğin;konun özünden başlayalım. Siz Kürt sorununu kabul ediyor musunuz? Ediyorsanız,kendi tanımınızı;etmiyorsanız nedeninizi yazarsanız sevinirim. Birincisi zaten kendi bakış açımla yazıyorum bunu söylemene gerek yok İkincisi Kürt sorununu kabul ediyormusun diyorsun öncelikle benim kürtlerle bir alıp veremediğim yok olmadı da ne zaman oldu Bayrağıma dilime Türklüğüme karşı girişimleri başladığından beri oldu. Kürt sorunu Türkiyede zaten birilerinin dayatması ile oluyor.YOksa çözülmesi çok zor değil.Ha unutmadan kürt sorunu PKK ile birlik olmakla çözülmez.PKK biter başkası gelir.PKK ile çözülecek olsa 35 sene önce çözülürdü.Bir ülke delimide 35 sene çözmesin de 35 sene boyunca ne olacağını bilemediği bir serüvene kendisini atsın. Ben kendimden örnek vereyim.Üniversitede hiç bir şekilde kürt arkadaşlara karşı tavrım olmamıştır hatta şuanda maraşta asker olan en yakın arkadaşlarımdan biri kürttür.Kendi ağzından çıkan lafta şudur "devlet bana ne istedi isem verdi niye elime silah alıpta dağlara çıkayım.İstemesini bildikten sonra kullanmayıda bildikten sonra devlet bana niye hakkımı vermesin ben istiyorum o da veriyor." bu bahsettiğim arakdaşımın annesi Türkçe bilmiyor bu arada bu öyle bir kürt yani. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Şimdi,şunu baştan yazayım.Ben bu forumda,kimseye herhangi bir şekilde busun demedim,demem de. yalnız gördüğümü yazarım,yaşadığımı anlatırım. k.Bakmayın fakat yazmak zorundayım..........Yanlız gördğünüzü yadığınınızı söyeyemesiniz ...Duyduklarınızıda görmüş gibi yazıyorsunuz. Tekrar başa dönmemize gerek yok sanırım. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Birincisi zaten kendi bakış açımla yazıyorum bunu söylemene gerek yok İkincisi Kürt sorununu kabul ediyormusun diyorsun öncelikle benim kürtlerle bir alıp veremediğim yok olmadı da ne zaman oldu Bayrağıma dilime Türklüğüme karşı girişimleri başladığından beri oldu. Kürt sorunu Türkiyede zaten birilerinin dayatması ile oluyor.YOksa çözülmesi çok zor değil.Ha unutmadan kürt sorunu PKK ile birlik olmakla çözülmez.PKK biter başkası gelir.PKK ile çözülecek olsa 35 sene önce çözülürdü.Bir ülke delimide 35 sene çözmesin de 35 sene boyunca ne olacağını bilemediği bir serüvene kendisini atsın. Ben kendimden örnek vereyim.Üniversitede hiç bir şekilde kürt arkadaşlara karşı tavrım olmamıştır hatta şuanda maraşta asker olan en yakın arkadaşlarımdan biri kürttür.Kendi ağzından çıkan lafta şudur "devlet bana ne istedi isem verdi niye elime silah alıpta dağlara çıkayım.İstemesini bildikten sonra kullanmayıda bildikten sonra devlet bana niye hakkımı vermesin ben istiyorum o da veriyor." bu bahsettiğim arakdaşımın annesi Türkçe bilmiyor bu arada bu öyle bir kürt yani. Kürt sorunu var dersen objektif olursun ona göre... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Bunu yazan ben değildim,bilgim yok siz benim soruma cevap verin,Filistin değil devşirme dedim size Yok, yukarda 1436 nolu linkte soruma siz cevap vermişsiniz de o yüzden ben de size sormuştum. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Yok, yukarda 1436 nolu linkte soruma siz cevap vermişsiniz de o yüzden ben de size sormuştum. sorunuz hakkında yorum yazmamıştım,sadece Filistin olmasa da mesela devşirme demiştim. ki açık açık yazayım,ben Osmanlı devletinin bana verilen resmi tarihinin,pembe bir gözlükten ibaret olduğunu düşünenlerdenim. devşirme,iskan politikası,haraç ve cizye anlayışı...işte bunlar,işte 700 yıllık bir Osmanlı rüyası Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Birincisi zaten kendi bakış açımla yazıyorum bunu söylemene gerek yok İkincisi Kürt sorununu kabul ediyormusun diyorsun öncelikle benim kürtlerle bir alıp veremediğim yok olmadı da ne zaman oldu Bayrağıma dilime Türklüğüme karşı girişimleri başladığından beri oldu. Kürt sorunu Türkiyede zaten birilerinin dayatması ile oluyor.YOksa çözülmesi çok zor değil.Ha unutmadan kürt sorunu PKK ile birlik olmakla çözülmez.PKK biter başkası gelir.PKK ile çözülecek olsa 35 sene önce çözülürdü.Bir ülke delimide 35 sene çözmesin de 35 sene boyunca ne olacağını bilemediği bir serüvene kendisini atsın. Ben kendimden örnek vereyim.Üniversitede hiç bir şekilde kürt arkadaşlara karşı tavrım olmamıştır hatta şuanda maraşta asker olan en yakın arkadaşlarımdan biri kürttür.Kendi ağzından çıkan lafta şudur "devlet bana ne istedi isem verdi niye elime silah alıpta dağlara çıkayım.İstemesini bildikten sonra kullanmayıda bildikten sonra devlet bana niye hakkımı vermesin ben istiyorum o da veriyor." bu bahsettiğim arakdaşımın annesi Türkçe bilmiyor bu arada bu öyle bir kürt yani. Bakınız,arkadaşım bir daha belirteyim;bu ülkede bir Türk-Kürt kavgası yoktur. Kürtlerin sorunu,kendi gibi olan halkı değil;kendisini yok sayan sistemdir. Kimse ama hiçkimse,benim yanımda Kürt milliyetçiliği yapamaz,Türk milliyetçiliği yapamayacağı gibi. Onun için yanıtlarınızda,Kürtlere olan yaklaşımınızdan değil,ki ben bu konuda yazan hiçbir arkadaşın,olayı kendi hayatında siyasete döktüğünü düşünmüyorum,Kürt sorununa olan yaklaşımınızı alayım. Yukarda ki ifadeleriniz de KÜRT SORUNUN BİR DAYATMA OLDUĞU şeklinde bir düşünceninizin olduğu kanaatine vardım. Dayatma vs...ne olursa olsun,hatta sorunlu Kürtler meselesi olsun... bu bedeller niye diye sorarım sizlere? neden,nerede hala çözüm derim. Kürtler ne ister?Aslında çok şey istemiyor bu insanlar.Emin olun buna.Herkes bir parça ekmeğin derdinde. Sizin kavganız ne ise onlarında odur. Ama bunun yanında,orada patlayan bombalar vardı. Orda çıkarlara göre eğitilen zihniyetler vardı. Şiddette çözüm aranmaz,PKK şiddettir,çözümü PKK'da aramam. Bunun yanında,PKK ile aynı tarafa tabi tutulan Kürtlere uygulanan yanlış politikalar şiddettir,şidette çözümü aramam. Bakın,bugün Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de sokakta yaşayan/çalışan çocuklar...Bu ülke de en çok sokakta olan çocuk;bu bölgenin çocuklarıdır. Peki,hiç düşündünüz mü neden? Cevabı bana verebilir misiniz?...Saygılar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 sorunuz hakkında yorum yazmamıştım,sadece Filistin olmasa da mesela devşirme demiştim. ki açık açık yazayım,ben Osmanlı devletinin bana verilen resmi tarihinin,pembe bir gözlükten ibaret olduğunu düşünenlerdenim. devşirme,iskan politikası,haraç ve cizye anlayışı...işte bunlar,işte 700 yıllık bir Osmanlı rüyası Filistin ile devşirmenin alakası ne çözemedim. Filistindeki araplar müslüman değil mi ? Neden cizye, haraç alınsın ? Ben biraz şanslı bir nesilim. O 12 Eylül sonrası Özal dönemi Milli tarih ( ! ) döneminde okumadım. O yüzden daha objektif diyebileceğim bir eğitim almıştım. Osmanlı bildiğimiz emperyallerden değildi. Ekonomisi ganimet ekonomisi idi. Ancak, batıdaki benzerlerine göre emperyalist dozu daha azdı. Mesela, çekildiği topraklardaki müslüman olanların sayısından bunu anlayabiliriz. İşgal ettiği topraklarda gerçekleştirdiği bayındırlık hizmeteri Anadoluya nazaran çok fazlaydı. Anadoludaki yapılara bakarsanız çoğu Selçuklu döneminden kalmadır. Oysa, Balkanlara ve Ortadoğu ve Kuzey Afrikada daha fazla iz bıraktığını görürsünüz. Yani, bir Fransız sömürgesi olan Nijere bakın, bir de Cezayire dediğimi anlarsınız. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Filistin ile devşirmenin alakası ne çözemedim. Filistindeki araplar müslüman değil mi ? Neden cizye, haraç alınsın ? Ben biraz şanslı bir nesilim. O 12 Eylül sonrası Özal dönemi Milli tarih ( ! ) döneminde okumadım. O yüzden daha objektif diyebileceğim bir eğitim almıştım. Osmanlı bildiğimiz emperyallerden değildi. Ekonomisi ganimet ekonomisi idi. Ancak, batıdaki benzerlerine göre emperyalist dozu daha azdı. Mesela, çekildiği topraklardaki müslüman olanların sayısından bunu anlayabiliriz. İşgal ettiği topraklarda gerçekleştirdiği bayındırlık hizmeteri Anadoluya nazaran çok fazlaydı. Anadoludaki yapılara bakarsanız çoğu Selçuklu döneminden kalmadır. Oysa, Balkanlara ve Ortadoğu ve Kuzey Afrikada daha fazla iz bıraktığını görürsünüz. Yani, bir Fransız sömürgesi olan Nijere bakın, bir de Cezayire dediğimi anlarsınız. Filistin değil devşirme diyorum Sömürgeciliğin iyisi kötüsü yoktur Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Filistin değil devşirme diyorum Sömürgeciliğin iyisi kötüsü yoktur İmparatorluk mantığı tüm dünyada böyledir. Batılılar iyi sömürdüklerinden sanayi devrimi için gerekli enerji kaynaklarını sağlamışladır. Bugün, Avrupada rahat bir yaşam, işsizlik sigortası vs. olmasının arkasında bu sömürgelerden aktarılmış kaynakların ve köleciliğin etkisi büyüktür. Britanya imp.nu, Holandayı, Fransayı düşünün. Osmanlı o kadar zalim olmamıştır. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 İmparatorluk mantığı tüm dünyada böyledir. Batılılar iyi sömürdüklerinden sanayi devrimi için gerekli enerji kaynaklarını sağlamışladır. Bugün, Avrupada rahat bir yaşam, işsizlik sigortası vs. olmasının arkasında bu sömürgelerden aktarılmış kaynakların ve köleciliğin etkisi büyüktür. Britanya imp.nu, Holandayı, Fransayı düşünün. Osmanlı o kadar zalim olmamıştır. Zalimliğin ölçütü nedir? Biri bana yazsın Allah aşkına emperyalizmden nefret ediyorum. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Zalimliğin ölçütü nedir? Biri bana yazsın Allah aşkına emperyalizmden nefret ediyorum. Ben de nefret ediyorum da bunu bana niye yazdınız. Ben emperyalizmi savunmuyorum ki. Konuyu tartışıyoruz sadece. Benim söylediğim dünyada sadece Osmanlı emperyalist değildi ve en emperyalist de Osmanlı değildi. Bunda mutabıksak nefret etmeye devam edebiliriz, buna engel yok. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Ben de nefret ediyorum da bunu bana niye yazdınız. Ben emperyalizmi savunmuyorum ki. Konuyu tartışıyoruz sadece. Benim söylediğim dünyada sadece Osmanlı emperyalist değildi ve en emperyalist de Osmanlı değildi. Bunda mutabıksak nefret etmeye devam edebiliriz, buna engel yok. edelim,lanet okuyalım başlarına yıkalım,onlarında canını yakalım evet,sadece Osmanlı emperyalist değildi... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 edelim,lanet okuyalım başlarına yıkalım,onlarında canını yakalım Bir Gandhiciye yakışmıyor bu laflar Olmadı. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 edelim,lanet okuyalım başlarına yıkalım,onlarında canını yakalım evet,sadece Osmanlı emperyalist değildi... Osmanli'yi savunmak amaciyla degilde bugün hala sömürgeleri bulunan FRANSA VE INGILTERE'yi Osmanli kadar elestirmiyorsunuz,acaba neden?Kürt ve Ermeni devleti kurmayi denemis olduklari icinmi;YOKSA BATI ÜLKELERI OLDUKLARI ICIN MI?Osmanli'da her imparatorluk gibi belirli sartlari haizdi.Romalilar hiristiyanlari aslanlara yem ediyorlardi,Osmanli cok sükür Kürtlere öyle bir sey yapmamisti.Isyanlari bastirdi sadece,suc olan bu mu yoksa? saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Osmanli cok sükür Kürtlere öyle bir sey yapmamisti.Isyanlari bastirdi sadece,suc olan bu mu yoksa? Muhtemelen odur. Sn.Politika Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2009 Zalimliğin ölçütü nedir? Biri bana yazsın Allah aşkına emperyalizmden nefret ediyorum. emperyalizmi kimse sevmez.Şuanda oldıuğu bu ülkenin halkı dünyada ki bütün tarih dünyasında kabul edilmiş bir gerçektir emperyalizm le en büyük mücadeleyi vermiş ve kazanarak tarihe geçmiştir.savaşın kanın zulmün vermiş olduğu acının ne olduğu bilinir ancak unutmamak lazımdır ki şu söz her zaman geçerlidir "gerekmedikçe savaş cinayettir, gerektiğinde yapmak ise onur mücadelesidir" buna zalimlik denmez bu savaşın çıkma , bu kanın dökülme sebebini yaratan insanlar zalimdir.eleştiriyi onlara götürmek daha doğru olur Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Aklima bir hikaye geldi;Adamin birine Peygamber Nuh hakkinda sormuslar:Nuh kimdir?adam düsünmüs ve Nuh iste demis,tekrar sormuslar;Nuh kimdir?Adam da yine ayni cevap ya Nuh iste! sözün özü,adama bir türlü peygamber dedirtememisler,hani halk arasinda söylenir ya "nuh deyip peygamber diyememek"iste yukarda ki hikayede o var. Simdi,bizim Kürtcülerde aynen böyle:Kürt sorunu yoktur,deriz,hayir vardir derler,nedir Kürt sorunu?Okula Kürt diye gidemiyormu,meclise giremiyormu,memur olamiyormu,asker subay general cumhurbaskani,basbakan bakan elci esnaf tüccar,pilot yolcu olamiyormu oluyor cünkü yasalarda hicbir ayirim yoktur.Dilini de konusur bakmayin hükümetin verdigi tavize.Zarari yok o da olsun.Ama bütün bunlara ragmen Nuh'a peygamber diyemiyenler gibi onlarda bir türlü bu gercekleri kabul edemezler,onlarin gözünde yukarda saydigim ve hersey olabilen Kürtler Kürt degildir,onlar Türk devletinin Kürtleridir,yani asimile olanlar.Asimile olmayanlar Kürdistan icin mücadele veren PKK yandaslari yani Nuh'a peygamber diyemiyenlerdir.Böyle oldugu icin onlardan her yalan her iftira beklenir.Amaca giden yol da hersey mübahtir yani.Onun egitimini görürler daglarda veya bazi cemiyetlerde. saygilarla Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Aklima bir hikaye geldi;Adamin birine Peygamber Nuh hakkinda sormuslar:Nuh kimdir?adam düsünmüs ve Nuh iste demis,tekrar sormuslar;Nuh kimdir?Adam da yine ayni cevap ya Nuh iste! sözün özü,adama bir türlü peygamber dedirtememisler,hani halk arasinda söylenir ya "nuh deyip peygamber diyememek"iste yukarda ki hikayede o var. Simdi,bizim Kürtcülerde aynen böyle:Kürt sorunu yoktur,deriz,hayir vardir derler,nedir Kürt sorunu?Okula Kürt diye gidemiyormu,meclise giremiyormu,memur olamiyormu,asker subay general cumhurbaskani,basbakan bakan elci esnaf tüccar,pilot yolcu olamiyormu oluyor cünkü yasalarda hicbir ayirim yoktur.Dilini de konusur bakmayin hükümetin verdigi tavize.Zarari yok o da olsun.Ama bütün bunlara ragmen Nuh'a peygamber diyemiyenler gibi onlarda bir türlü bu gercekleri kabul edemezler,onlarin gözünde yukarda saydigim ve hersey olabilen Kürtler Kürt degildir,onlar Türk devletinin Kürtleridir,yani asimile olanlar.Asimile olmayanlar Kürdistan icin mücadele veren PKK yandaslari yani Nuh'a peygamber diyemiyenlerdir.Böyle oldugu icin onlardan her yalan her iftira beklenir.Amaca giden yol da hersey mübahtir yani.Onun egitimini görürler daglarda veya bazi cemiyetlerde. saygilarla güzel yazmışsın Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Aklima bir hikaye geldi;Adamin birine Peygamber Nuh hakkinda sormuslar:Nuh kimdir?adam düsünmüs ve Nuh iste demis,tekrar sormuslar;Nuh kimdir?Adam da yine ayni cevap ya Nuh iste! sözün özü,adama bir türlü peygamber dedirtememisler,hani halk arasinda söylenir ya "nuh deyip peygamber diyememek"iste yukarda ki hikayede o var. Simdi,bizim Kürtcülerde aynen böyle:Kürt sorunu yoktur,deriz,hayir vardir derler,nedir Kürt sorunu?Okula Kürt diye gidemiyormu,meclise giremiyormu,memur olamiyormu,asker subay general cumhurbaskani,basbakan bakan elci esnaf tüccar,pilot yolcu olamiyormu oluyor cünkü yasalarda hicbir ayirim yoktur.Dilini de konusur bakmayin hükümetin verdigi tavize.Zarari yok o da olsun.Ama bütün bunlara ragmen Nuh'a peygamber diyemiyenler gibi onlarda bir türlü bu gercekleri kabul edemezler,onlarin gözünde yukarda saydigim ve hersey olabilen Kürtler Kürt degildir,onlar Türk devletinin Kürtleridir,yani asimile olanlar.Asimile olmayanlar Kürdistan icin mücadele veren PKK yandaslari yani Nuh'a peygamber diyemiyenlerdir.Böyle oldugu icin onlardan her yalan her iftira beklenir.Amaca giden yol da hersey mübahtir yani.Onun egitimini görürler daglarda veya bazi cemiyetlerde. saygilarla Balon bir aciklama. Örnek vermis oldugunuz deyim malesef Türkcüler icin gecerli, cünki onlar sorunum var diyen insanlara zorla hayir senin sorunun yok diyorlar. yani Türkcüler Nuh deyip peygamber demiyorlar. sagir Sultan bile artik duyup Kürt sorunu oldugunu kabul etti bu cihanda ama su Türkcüler inadina Nuh diyor peygamber demiyorlar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Osmanli'yi savunmak amaciyla degilde bugün hala sömürgeleri bulunan FRANSA VE INGILTERE'yi Osmanli kadar elestirmiyorsunuz,acaba neden?Kürt ve Ermeni devleti kurmayi denemis olduklari icinmi;YOKSA BATI ÜLKELERI OLDUKLARI ICIN MI?Osmanli'da her imparatorluk gibi belirli sartlari haizdi.Romalilar hiristiyanlari aslanlara yem ediyorlardi,Osmanli cok sükür Kürtlere öyle bir sey yapmamisti.Isyanlari bastirdi sadece,suc olan bu mu yoksa? saygilarla Öyle bir iddiam olmadı,hatta aksisini düşünüyorum;Türk olmasına rağmen Kürt'lerden çok Türk'lere haksızlık yapan yine imparatorluğun kendisidir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.