Φ jeune Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Duyan da bu ülkede bir tek kürtlerin gariban olduğunu sanır!Ben de garibanım kardeşim! Fakirim! Kürt olmadığım halde! Benim gibi milyonlarca insan var bu ülkede! ona bakilirsa herkez gariban.ama herkezin evi koyleri yakilmadi; sadece kokeninden dolayi pkk damgasi yapistirilmadi..veya kimse kokeninden dolayi goc etmeye zorlanmadi. benimde kokeniim kurt degil ama olsamda kurtlugumle gurur duyardim.. ortada devletin yaptigi bir ayrimcilik var ve biz buna karsiyiz.. Alıntı
Φ FarqiN Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sevgili yarasa *****, Dizboyu alıntı yapıp göz boyamaya çalışacağına tek alıntı yapıp fikirlerini beyan edebilirsin. Kafan mı karışıyor yoksa? Saydıklarım Kürtlere hastır evet. Sen benim köylerimi gezmiş olsan değil bu biçim konuşmak, belki şimdi dağda idin. ********* Senin gördüğün en gariban millet kim? Türk milleti mi =) Senin evinin önüne ne zaman asvalt döşendi? Peki ya benim köy yoluma? Hala döşenmedi! Evinde oturup sıcak kahven önünde zırva siyaset yapma bana. Fransız kraliçe tarzı kelimeler de kullanma. Ya gerçekçi olacaksın ya susacaksın. Her şeyi almışsın ama bunu almamışsın: Eşek sırtında, 12 köy ötedeki okula sabah 5'te iki metre karda sırtında giden varsa yazsın. Yoksa susun! 6. köyde donarak ölen çocukların kemikleri sızlamasın! Sızlatma işte köy yolunda ölen çocuğun kemiğini. Ne anlarsın sen gerçi, boğaza nazır insan. O ölmedi telef oldu sizin lügatınızda. -30 derecede işesen yere düşmez, 12 köy ileri giderdi küçük çocuklar. Sen soğuğun genzi yakmasını bilmezsin. Çerkezce okul olsun, niçin olmasın? Bunu sorun etmeye ne gerek var? İstediğin dil'i kullanmakta özgürsün. Ben bunda sorun edecek bir şey görmedim. Gel o okulu beraber kuralım ne dersin? Peki Kürt dili ile eğitim veren okula ne dersin? Hayır dersin elbet. İşine gelmez çünkü. İşine gelmeyincede alıntı yaparak bir şey yaptığını zannedersin. Ajitasyon yapan yok. Hakkımı vermezsen alırız, alırsak kötü sonuçlara mahal veririz. Mesela bir yerde bizi bölmek isteyenlerin yolunda gitmiş oluruz. Tutar bu memleketi Edirne'den Hakkari'ye böleriz. Daha mı iyi olur bu? İçimizde savaşsak daha mı iyi olacak he yarasa *****? Bak ne yazmışsın; Bu ülkenin her köyünde çoban, her şehrinde çarıklı, açlıktan ve soğuktan ölen insan var! ********* Selametle... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Forumdaki bu konuyu bir arkadaşım göstermişti ve; "Sen de Kürt'sün, belki vardır yazacağın bir şeyler." demişti.İlk baktığımda uzun uzadıya sayfaları sayı olarak gösteren aşağı panoyu gördüm ve ne yalan söyleyeyim üzüldüm. . . Selametle... Bende çokj düşündüm bir kürt olarak.Neden Kürt sorunu.Neden hala bunları konuşuyoruz. Değerli arkadaşım bize duyguısal yaklaşımlarla bakmayın olaya deniliyor,ben gecenin bir yarısında hemen yanıbaşımda geçen kurşunları unutmadım.Ansızın patlayan bombaları unutmadım.Daima yanıbaşımda ki ölüm yoldaşlığını unutmadım.Bu duygusallık mıdır?Hayır bu insan hayatının kimliğinden dolayı nasıl da basitleştiğidir.Çok güzel yazmışsın. Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Bir çok hurafe de bugün milyonlarca kişi tarafından kabul edilmiştir. Doğru olduğunu göstermez! Bu sadece o milyonların sorunudur! Demokrat Milyonların sorunudur. Tavsiyene teşekkürler. Benden de sana tavsiye olunur... Savunduğun tarafın erimeye mahkum olduğunu bilmiyorsun sanırım? Referansa bak sen Başbakan diyorsa doğrudur Hangi başbakan olması önemli değil kardeşim; bu psikolojiyi çok iyi anlıyorum ben ... Sonuçta "Kürt Sorunu" lafı büyük birinin ağzından çıkmıştır (işine gelmesede). Lafta önemlidir. Merak etme psikolojik boyutunu yalnızca sen bilmiyorsun. Ben de bunu anlamıyorum. Herkesle eşit şartlarda yaşayan bu insanlara ne oluyor da PKK gibi bir örgütü ortaya çıkarabiliyor, bu ülkenin ekmeğini yerken Türk bayrağını indirebiliyorlar? PKK örgütünü senin sahip olduğun zihniyet ortaya çıkardı. Einstein'in sözü aklıma geldi bir an; "Aptallığın en açık kanıtı aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç almayı beklemektir" (Sözüm meclisten dışarı) Evet, bunu ben de söylüyorum. Ama sorunun, kürtlerin kimliklerinin sayılmaması, dillerinin yasaklanması olarak görmüyorum! Bu ülkede lazı da var çerkesi de, arapı da. Her ne hikmetse kimse çıkıp kendi dilinde eğitim diye başkaldırmıyor ha? Neden acaba? Bu ülkede bir tek kürtlerin mi ayrı dili var, ayrı örf ve adetleri var? Sorun kimde? Bu durumda lazda mı çerkesde mi, yoksa kürtte mi? Yukarıdaki Farqin mahlaslı arkadaş bunu cevabını vermiştir sana. Gayet iyi bir şekilde. Ama tabii sen anlamak istemiyorsan o ayrı. ****************** Bak yine kendini ele veriyorsun. Dediğinin doğru olduğunu kabul etsek bile, demek ki bu yapay bir sorun! Demek kikürtlere has bir sorun yok! Ortada kışkırtma var ki buna kanan da bir millet var. Nedense en yatkınmillet bu. Demek ki, Airbus arkadaşımız biraz doğru demiş ha? Ergenekon bu sorunun sadece bir parçasıdır Bana savaş örneklerini verme. Sorundan bahset ve konuyu değiştirme olur mu? Konuyu çevirmiyorum. Buda sorunun bir parçasıdır. At gözlüğünü bir kenara bırak istersen. Ve bunun cevabınıda ver bana. Bak şimdiiii! Haydaaaa! Biraz önce ne diyordun şimdi ne? Arkadaşım karar ver. Bu sorun yeni mi eski mi? Hani tarih boyunca vardı bu sorun? Yazdıklarınız çelişmesin lütfen... YETERLİ Mİ? Bu sorun yüzyıllardan beri var olmakta, eskidir. Görmemeni doğal karşılıyorum tabii. Tarih boyunca bu sorun var diyene sor, bana değil. Öyle bir şey yazmadım ben.. Selametle Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 devlet 3 secenek sunuyorya korucusun ya apocusun ya da yolcusun (yani buyuk sehirlere goc etmek zorundasin) Sen PKK'yı besleme, militan verme, sorun kalmaz... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Şimdi size bir tarih yazayım mı?Zulmün bir kadere dönüştüğü bir tarih.Adı konulmamış,dili yasaklanmış bir halkın kaderi...Şimdi size bir tarih yazayım mı?İnsanın insan olduğundan utandığı bir tarih. Yakılmış bir köy düşünün.Evlerinden,yurdundan edilmiş insanları düşünün.Düşündünüz mü?Acıyı hissedebildiniz mi?Hissedemezsiniz,yaşamak gerek.Anladınız mı?Anlayamazsınız,o ateşte küle dönmek gerek. Ninni yerine ağıd duyan bir çoçuğu düşünün.Gözyaşlarına dönüşmüş bir yarın düşünün.Düşündünüz mü?Çaresizliğe ortak oldunuz mu?Olamazsınız.Görmek gerek.Ağladınız mı?Ağlayamazsınız,bir yüreğe sahip olmak gerek. Kürt sorunu var mıdır?Vardır,sadece sorun olmakla kalmayıp,sorunsallaşmaya devam eden,coğrafyamıza,ülkemize bedeller ödeten.Kendimi bildim bileli,konuşulan ama olduğu yerde sayan.Kürt sorunu vardır! Duyan da bu ülkede bir tek kürtlerin gariban olduğunu sanır!Ben de garibanım kardeşim! Fakirim! Kürt olmadığım halde! Benim gibi milyonlarca insan var bu ülkede! Konumuz gariblerin olduğu bir ülke değil,Kürt sorunun yarattığı garipler! Bu ülkenin her köyünde çoban, her şehrinde çarıklı, açlıktan ve soğuktan ölen insan var! Bu ülkede fakirlik kürtlere has bir ayrıcalık (!) değildir! Ben kendi gözlerimle görüyorum! Egenin neredeyse bütün köylerini gezdim gördüm. Doğusu ile karşılaştırdım. Yol yok yol... Çoğu köy yaşanacak durumda değil. Eee? Ne oldu? Bu sorun da mı kürtlere has şimdi? tabi ki değil.Ama Sayın Yarasa bir iletinizde bu gariplerin doğulu olduklarından bahseden sizseniz,o zaman neden şimdi kalkıp da sadece onblar değil diyorsunuz.Bakın ben Diyarbakır'da olduğum bu süre zarfında onlara ve yaşadıklarına tanık oldum fazlasıyla.İşim gereği bu insanlarla içiçeyim.Bende onlardan biriyim.Diyarbakır'a geldiğinizi söylemiştiniz.Yanlış da hatırlıyor oılabilirim,ama her neyse,nüfusun yarısından fazlasının çevre illerden geldiği Diyarbakır'da bu sorunun verdiği o büyük yıkımları rahatlıkla görebilirsiniz?Köyü yakılanlar,öldürülenler,yoksulllaştırılanlar,koruyuculardan kaçanlar...Evet sadece garip olan onlar değil,ama belki de sadece garibanlaştırılanlar onlardır,ne dersiniz? ona bakilirsa herkez gariban.ama herkezin evi koyleri yakilmadi; sadece kokeninden dolayi pkk damgasi yapistirilmadi..veya kimse kokeninden dolayi goc etmeye zorlanmadi.benimde kokeniim kurt degil ama olsamda kurtlugumle gurur duyardim.. ortada devletin yaptigi bir ayrimcilik var ve biz buna karsiyiz.. yüreğine sağlık Jön! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Geçmişte, tarihte ne olmuştu? Biz Yüzyıllarca beraber yaşamış kardeş halklarız şu an ülke ateş altında ve özgürlüğümüz paramparçadır Türk-Kürt birlikte hareket edersek kurtulabiliriz.. Sonra ne oldu? Tek dil, tek ülke, tek halk ve tek bayrak. Ya yaw kardeş bu yanlıştır diyenin sonu elbette ceza hapis işkence sürgün ve ölüm! Kardeş halk bu halemi düşürülmeliydi be! Yeter artık nice güzellikleri ölümlere verdik! Gel be ey eşit dil, din, kültür ve toprak kardeşliği Ey insanca yaşam! DİYORUZ... demeye devam mı edelim Yorgun Demokrat.Tabi ki evet demeden ben evet diyorum.Herşeye rağmen KARDEŞLİK!! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sayın Yarasa, Şimdi geçelim senin gezip görmediğin ve hiç bilemeyeceğin Güneydoğu zulmünü. Sen bana Hamidiye alaylarını anlat bakalım. Osmanlı devletinin son döneminde Güneydoğu hangi isimle anılırdı onu anlat. Kürtleri ve sıkıntılarını inkar yoluna gideceğine 1924 yılında Meclise gelen mebuslar için nerenin mebusu denirdi resmi belgelerde? Türk'lerin nereden geldiğini, Kürt'lerin nereden geldiğini anlatıver bana. Odak oluşturup aynı yeri hedef alacağımıza farklı bir yaklaşımda bulunalım ve başlangıçtan ele alalım. Mesela Mezopotamya' yı anlat bana. Sümer Rahip devletini anlat. Tarihini anlat. Bu gün Kürtler olarak anılan M.Ö. 3000' li yılların Sümer uygarlığının etkinliğini anlat. Orta Asya'dan savrulup yarısı Avrupa'ya, yarısı Anadoluya yayılan Türk'leri anlat. Çanakkale savaşını anlat bana. Orada şehit olanların yüzde 67'sinin Kürt asıllı olduğunu mu inkar edeceksin yoksa Kamışlıda Şehit olan 90 bin askerin yüzde 80 küsürünün Kürt asıllı olduğunu mu? Buradaki çıkarım nedir peki dostum? Demek ki beraber müdafa etmişiz bu toprakları değil mi? Aynı haklara sahibiz. Demek ki dalgalanan şanlı bayrağa Türk bayrağı deme hakkına sahip değilsin. Türk bayrağı dersen, ya ben Türk olurum yada kendime bayrak çizerim. Onun için Türkiye bayrağı demeye davet ediyorum seni. Tepemizde şanlı Türk bayrağı ve karma bir millet. Karma millete Türklüğü dayatman nedir, amaç nedir burada öncelikle. Bana, zihnine empoze edilen, bünyenize nifak asimilasyon hareketinin temasını anlat. Şu an bile kurulan Kürdistan'ın bombalanan köylerini anlat. ******************************* Hadi bana Cem Ersever'i anlat. Tansu Çiller - Süleyman Demirel - Mesut Yılmaz'ın kurduğu derin devleti ve izlediği politikayı anlat. Bana Terörist diye tabir ettiğiniz gerillalar arasından çıkan itirafçıların çocuklarının üzerinde oturduğu milyar dolarları anlat yarasa. Bkz. Mahmut Yıldırım. Oğlu İstanbul' un en etkili mafya babasıdır. Babalığı devletten gelmedir. Yanında yakalanan 3 eleman MİT' in gizli servis elemanıdır. Devletinin şevkati mi bu? Bunlar Kürt iş adamlarını öldürünce devletinin rolü belli oldu Sayın Yarasa, Sen bana bunları anlat, daha çok var bunlardan bende.. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Sen PKK'yı besleme, militan verme, sorun kalmaz... Siz haklarimiz verin o zaman kimse daglara filan cikmaz! Sorun da kalmaz! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 1990 yılında Mahmut Yıldırım 10 yıllık gerillalığını göz ardı eder ve itirafçı olma yoluna gider. Bir çatışmada teslim olur. O zaman 5. yılını dolduran Jandarma İstihbarat ve TErörle Mücadele dairesi sorguya alır. JİTEM adı ile anılan gayri resmi istihbarat servisi Cumhur başkanı ve Başbakanın izni ile kurulmuştur. JİTEM tespit ve infazdan sorumluydu. JİTEM elemanları öldürmeye programlıdır ve ağır psikolojik eğitim görürler. Kurucusu Binbaşı Cem Ersever psikolojisi bozuk bir deli idi. 19 yaşında arkadaşını testere ile keserek öldürdüğü için Testere lakabını almıştır. Cem Ersever Mahmut Yıldırım' ın sorgusuna katılır. Bu adamda bir ışık görür. Nihayet kendi gibi bir psikopata rastgelmiştir. Mahmut Yıldırım' a Başbakanlık İstihbarat Dairesi mühürlü bir kimlik basılır. Jandarma Lojmanından ev tahsis edilir. Diyarbakır / Silvan' da koordinasyon işini tamamladıktan sonra infaz' a geçerler. Mahmut Yıldırım artık Yeşil kod adlı bir istihbarat uzmanıdır. Rütbeli bir gerilla olduğu için çoğu gerilla ekibi Mahmut Yıldırımı tanımaktadır. Fakat itirafçı olduğu bilgisi henüz merkeze dahil ulaşmamıştır. Ve kirli savaş başlar... Yıl 1992... Silvan' ın Batman yolu güzergahındaki köy sabaha karşı basılır. Bu köy gerillalara besin kaynağıdır. Bunu kurutmanın yolu köyü yakmaktı. JİTEM elemanlarında merhamete dair bir şey yoktu. Bkz. İtirafçı adlı kitap... Köyü insanları ile yaktılar. Çoluk çocuk demeden. Bunu 94' te yakalanan bir JİTEM elemanı Botan bölge komutanına itiraf etmiştir. Cesetler meydana toplanmış ve köy terkedilmiştir. Ertesi gün puntolarla haber geçer; PKK köy bastı! Burada inanmayan insanın kendisine sorması gereken iki soru: Yapan Pkk ise amaç nedir? Yapan JİTEM ise amaç nedir? 1. Cevap : Amaç olamaz... Hiç bir mantıklı çıkarımda bulunulamaz. Öylesine insan öldürülmez. 2. Cevap : En basitinden büyüyünce pkk'ya katılmasın. Yada yardımın bedelini ödesin. Ya da millete duyulan kin... Hemen ardından finans sağlayan iş adamları öldürülmeye başlar. Tek tek faili meçhule kurban giderler. Sadece iş adamları değil, beşikteki çocukları bile bir şekilde öldürülürdü. Gazeteci ve yazarlar katledilmeye başlandı sonra. Diyarbakırda bir otel... Mahmut Yıldırım resepsiyona Musa Anter' i sorar. Resepsiyonist odayı arar. İsim sorar: Mahmut... Mahmut Yıldırım... Geliyor efendim. Sağol... Lobide oturur Yeşil. Musa Anter gelir. Selamlaşırlar. Musa Anter endişelenmiştir. Niçin yanına geldiğine anlam verememiştir. Yeşil gitmeleri gerektiğini söyler. Musa Anter yeğenini de alması gerektiğini söyler. Yeşil problem olmadığını söyler. Beyaz bir torosa binerler. Diyarbakırdan Silvan'a sürerler. Silvan'ı geçip Batman yoluna girerler. Abdulkadir AYGAN' ında (itirafçı) aralarında bulunduğu JİTEM ekibi aracı çevirir. A.A : Apé Musa endişeliydi. Araçtan indirirken tuzak olduğunu anlamıştı sanki. Yeşil tereddüt etmeden kafasına sıktı ama. Yol kenarında bıraktık... Haber başlığı : Musa Anter öldürüldü! Kim öldürdü ? Pkk Niçin? Bilinmiyor... Bu devlet politikasının bir yüzü. O kadar ufak bir yüzü ki... 500 küsür köy yakıldı. Bunların 200 küsürü ahali ile beraber yakıldı. Binlerce köy boşaltıldı... Dizboyu karda don bile verilmedi... Köyleri boşaltılanlar İstanbul'a geldiğinde donları yoktu diye donlarınızı almaya çalışıyor. Annesi babası öldürülenler bu zulme son diye çıktılar dağa... Öldürüldükten sonra kafasını kesip poz veren devletinizi görünce utandım ben... O zaman kırıldı kanadım... Alıntı
Φ AIRBUS Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Siz haklarimiz verin o zaman kimse daglara filan cikmaz! Sorun da kalmaz! Oldu arkadaşım görürsem selamını söylerim,tarih geçmişte olduğu gibi cezayı çok ağır kesecek herkes bunu kafasının bir köşesine yazacak.. ********* Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Ben bu dediklerinizi ciddiye almıyorum,nitekim kendi adıma söyleyeyim o dediğiniz şahısda beni ilgilendirmiyor.Ben yada biz burada kimseyi,bölücülüğü savunmuyoruz,sadece gerçek olanları yazıyoruz. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2008 Ohooo Ezber cümleler almış başını gitmiş Siz haklarimiz verin o zaman kimse daglara filan cikmaz! Sorun da kalmaz! Ne hakkı istiyorsunuz ya Yarın ben de dağa çıkacağım... Çerkes dilinde eğitim başlayana kadar savaşa devam Yani diyorsunuz ki, yol su elektrikk gelse, okulda kürtçe eğitim olsa, kürtçe TV olsa sorun kalmayacak... Buna siz inanıyor musunuz? Nasıl da kandırmış savaş politikası savaşan insanlarımızı... Arkadaşlar; ben gördüğümü bilirim gördüğümü söylerim. Bugün kürt asıllı insanlarımız ülkenin her tarafında her kademesinde var mı yok mu??? Bu insanlar Türkiyenin kurtuluş savaşında varmıydı yok muydu? O savaşta ülkemizin her ırkından insanı var mıydı yokmuydu? Bu ülkede neden bir tek kürt halkı böylesi ayrıcalıkların peşine düşmüş onu açıklayın! Mecliste neden kürtlerin hakkını savunduğunu söyleyen partilerin sempatizanlarının Türk bayrağına saygısızca davrandığını, insanları öldürdüğünü, ortalığı Nevruz adına ateşe verdiğini, inadına polisle çatıştığını, PKK nın odağı haline geldiğini, İstiklal Marşını bile söylemekten aciz olduğunu anlatın bana! Demogoji yapmayı bırakın artık! Bu demogojilere, sermaye güçleri de sağ olsun, karnımız tok!!! Ben kürt olsam - ki olmama gerek yok kürt kökenli arkadaşlarımdan bilirim - burada Kürt sorunu vardır diye demogoji yapıp milletin kafasını karıştıracağıma, zaten hali hazırda varolan haklarımı anormal amaçlar adına isteyeceğime PKK ya ***** okur, beni kardeşim sayılan (silah arkadaşı dedelerimizi düşünün) insanlarla savaşmaya zorlayan ve bundan para, rant, gelir elde eden güçlere ve onların kuklası PKK örgütüne ***** okur ve işin içyüzünü anlatmaya çalışırdım! Geçiniz efendim; geçiniz! Bu ülke insanı artık çok iyi ayırt edebiliyor kimin ülke insanı olup kimin vatan haini olduğpunu! Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Kürt Sorunu olmasaydı PKK'da olmazdı.. ********** Sevgiler Alıntı
Φ FarqiN35 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Yarasa bence sadece demogoji yaparak meseleyi bir yerde tutmaya çabalıyorsun. Süleyman Demirel gibi konuşuyorsun... 35 milyonluk bir nüfusu hafife nasıl alabiliyorsun anlayamıyorum. Bu gün Amerika bile politikasını Pkk üzerine kurarken nasıl sadece "asker vuran örgüt" olarak bakabiliyorsun anlamıyorum. Sen bize sevgili Mavi olmayan gökyüzünün sorduğu şeyleri yanıtla. Derin devletinizi anlatsana bana? Biri kışın ortasında ansızın köyüne gelip sabahın beşinde köyünü yaksa, dımdızlak dışarıda bıraksa senin için tercih edebileceğin neler olurdu? Veya gözlerinin önünde annen veya baban katledilse, nasıl bir duygu beslerdin devlete? Bak ortada bir hata var ve bu Kürt asimilasyon politikasıdır. Şimdi kalkıp bana Kürtleri hiç yok etmeye çalışmadık deme. Biz 90'lı yıllarda Kürdüm dedik diye bize Diyarbakır ceza evinde b*k yedirdiler biliyormusun? Bilemezsin, çünkü sen milliyetçi bir ezbercisin. Hasan Cemal' in Kürtler kitabını okuyuver önce. ******************** Selametle... Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 1990 yılında Mahmut Yıldırım 10 yıllık gerillalığını göz ardı eder ve itirafçı olma yoluna gider.Bir çatışmada teslim olur. ...................... Ve kirli savaş başlar... Siz bana hala kirli bir savaştan bahsediyorsunuz. Anlamadığınız ne kadar da belli, ya da anlamazdan geldiğiniz. Bana savaştan ve savaş ortamında yaşananlardan ve hatta bu savaşın entrikalar içeren kısmından bahsetmeyin artık. Ayrıca madem bu sorun yüzyıllardan beri varolan bir sorun, sorunun ortasından başlamayın sorgulamaya... Köyde bir kan davası: - Babamı vurdu. -O da benim babamı vurmuştu. -Babası da dedemi vurmuştur. ve böyle gider... Ertesi gün puntolarla haber geçer;PKK köy bastı! Kirli savaş terimini ben de kullanıyorum. Devletin her zaman doğru politika yürütmediğini, çünkü olayın başka bir yönü olduğunu, Kürtler nasıl kullanılıyorsa, devletin de kullanıldığını, savaşın ise dış politikanın eseri olduğunu ben de söyleyip duruyorum. Ama nedense görülmüyor, anlaşılmıyor, analmazdan gelinip başlanıyor ezber cümlelere Öyle bir ezber ki, düğmeye basılmış gibi takır takır ağızlardan dökülüyor; sanki çıkmaya progralanmış gibi... Köyleri boşaltılanlar İstanbul'a geldiğinde donları yoktu diye donlarınızı almaya çalışıyor.Annesi babası öldürülenler bu zulme son diye çıktılar dağa... Aaaaa, nasıl da bir anda meşru gösterilmeye başladınız terörü? "Biz barıştan yanayız" "PKK destekçisi değiliz" diyen ağızlar, nasıl da bir anda PKK hareketini, dağa çıkmayı meşru ve haklı göstermeye başladı? Olayınızın iç yüzü bu mu? Bir anda ortaya çıktı??? Öldürüldükten sonra kafasını kesip poz veren devletinizi görünce utandım ben...O zaman kırıldı kanadım... Evet düğmeye basıldı ve iç yüz belirdi bir anda... DEVLETİNİZİ... Şimdi bu kelimeyi düşünüyorum da iki olasılık geliyor aklıma: Birincisi, sen zaten TC devletini kendi DEVLETİN saymıyor, DEVLETİMİZ olarak görüyorsun... Ee, biraz önceki laflarınızdan sonra pek de yakışıksız durmuyor hani İkincisi, devlet kelimesini hükümet olarak ele alıyorum da bu durumda bu devlet benim de devletim olmuyor. Bu hükümet benim seçtiğim hükümet değil mesela? Ama yazınızın tümünü değerlendirdiğimde, hükümet olarak değil TC devleti olarak ele aldığınız belli oluyor... Yani bizim devletimiz; sizin değil Bir anda nasılda dökülüveriyor iç gerçekler... Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Yarasa bence sadece demogoji yaparak meseleyi bir yerde tutmaya çabalıyorsun. Demogoji ne demektir? Kelimenin anlamını düşünün ve kimin yaptığınına öyle karar verin. Süleyman Demirel gibi konuşuyorsun... Sade bir vatandaş, YARASA olarak konuşuyorum! 35 milyonluk bir nüfusu hafife nasıl alabiliyorsun anlayamıyorum. Hafife almak mı? Siz okuduklarınızı anlamıyormusunuz? Ben diyorum ki, Türkiye'nin neredeyse yarısı kürt diyorum! Bu insanlar ülkenin her kademesinde var diyorum! Önce okuduklarınızı iyice idrak ediniz... Anlamsız ve temelsiz suçlamalara girmeyiniz! Bu gün Amerika bile politikasını Pkk üzerine kurarken nasıl sadece "asker vuran örgüt" olarak bakabiliyorsun anlamıyorum. Önce okuduklarınızı iyice idrak ediniz... Sermaye güçlerinin bir oyunu olduğunu başından beri söyleyen benim! Siz ise kürtlerin hakkını savunan bir örgüt gibi meşru kılmaya çalışıyorsunuz! Bu ne biçim çarpıtma böyle? Sen bize sevgili Mavi olmayan gökyüzünün sorduğu şeyleri yanıtla. Derin devletinizi anlatsana bana? İşte size ikinci örneği Birincisiii; Bu insanlarla oturup sorunların kökeninin milliyet olmadığını tartış bunlar seni derin devletçi ilan etsin, milliyetçi ilan etsin, faşist ilan etsin... Hatta kafatası avcısı da diyebilirsiniz Çok tuaf yahu... Siz kime cevap veriyorsunuz banamı? Bana cevap veriyorsanız benim yazdıklarım üzerinden cevap verin. Bu kadar çarpıtma yapmayın! İkincisiiii, Maviye (pardon mavi olmayan gökyüzüne yani; şimdi mavi dersem ters düşer; o gökyüzü haklarınızı (!) aldığınızda ya da kendi sınırlarınızı çizdiğinizde mavileşecek anladığım kadarı ile) söylediğim gibi, beni devlet ilan ettiniz. Ne devleti arkadaşım? Ben sade bir vatandaşım, bu bir; bu devletten kastın Türkiye Cumhuriyeti ise bu hepimizin devleti bu ikiii... Biri kışın ortasında ansızın köyüne gelip sabahın beşinde köyünü yaksa, dımdızlak dışarıda bıraksa senin için tercih edebileceğin neler olurdu? Hala ezber demogojiler... Savaşın içinden örnekler vermeyin bana. Uykusunda boğazı kesilen suçsuz askerleri de anlat öyleyse! Ben bu konulara girmiyorum! Anlayın artık! Bak ortada bir hata var ve bu Kürt asimilasyon politikasıdır. Yahu ne asimilasyonu yaa Allah aşkına ne asimilasyonu? Kürtçe konuşabiliyorsunuz, yayın yapmaya başladınız, türküleriniz çalınıp söyleniyor halaylarınız çekiliyor daha ne asimilasyonu yahu? Türkçe eğitim görünce mi asimile olacaksınız? Bırakın artık bu klişeleri yaa.. Bak sana bir şey söyleyeyim. Yıllar önce ben de sizin gibi, kürt olmadığım halde aynı cümleleri söyleyip savunurdum. Şimdi sayenizde ne kadar hata ettiğimi anladım biliyor musun? Biz 90'lı yıllarda Kürdüm dedik diye bize Diyarbakır ceza evinde b*k yedirdiler biliyormusun? Bu utanç verici olay yaşanmış olabilir. Ben bunları tartışmıyorum. Anlayın artık. Bunların tümünü ben de tasvip etmiyorum. Ffarklı düşünmüyoruz bu konuda! Ben diyorum ki bunun sebebi ne? Hem yüzyıllardır bu sorun var diyorsunuz hem de olayın sonuçlarından sebep yaratmaya çalışıyorsunuz. Etki tepki meselelerini tartışmayalım.... Anlayın artık... Bilemezsin, çünkü sen milliyetçi bir ezbercisin. Bak arkadaşım. Bilmediğin konulara girme. Siyasi ve felsefi görüşüm hakkında hiç bir bilgin yokken bu lafın sadece ve sadece çamur atmak olur. Bu da hiç hoş değil. Demin de dediğim gibi, düğmeye basılmış gibi, biraz zorlayınca içinizdeki nefret dökülüveriyor. İftiralara ve karalamalara başlıyorsunuz. Ayıptır! Benim bir tane cümlemi göster Türk milliyetçisi oldğuma dair. Burada asıl milliyetçiliği siz yapıyorsunuz. Bir milletin sorunlarının millet oldukları için kaynaklandığını savunup açıkça kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz. Adabı ile tartışacaksanız tartışın... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Yarasa bence sadece demogoji yaparak meseleyi bir yerde tutmaya çabalıyorsun.Süleyman Demirel gibi konuşuyorsun... 35 milyonluk bir nüfusu hafife nasıl alabiliyorsun anlayamıyorum. Bu gün Amerika bile politikasını Pkk üzerine kurarken nasıl sadece "asker vuran örgüt" olarak bakabiliyorsun anlamıyorum. Sen bize sevgili Mavi olmayan gökyüzünün sorduğu şeyleri yanıtla. Derin devletinizi anlatsana bana? Biri kışın ortasında ansızın köyüne gelip sabahın beşinde köyünü yaksa, dımdızlak dışarıda bıraksa senin için tercih edebileceğin neler olurdu? Veya gözlerinin önünde annen veya baban katledilse, nasıl bir duygu beslerdin devlete? Bak ortada bir hata var ve bu Kürt asimilasyon politikasıdır. Şimdi kalkıp bana Kürtleri hiç yok etmeye çalışmadık deme. Biz 90'lı yıllarda Kürdüm dedik diye bize Diyarbakır ceza evinde b*k yedirdiler biliyormusun? Bilemezsin, çünkü sen milliyetçi bir ezbercisin. Hasan Cemal' in Kürtler kitabını okuyuver önce. ******************** Selametle... Önce Hasan Cemal kimdir onu bize anlatin sonra yazdigi kitabin reklamini yapin,bende size ÖMER ÖZÜYILMAZ'IN KÜRETLERIN KÖKENI isimli kitabini tavsiye exdeiyorum okuyun ve tarihinizi iyice ögrenin Hasan Cemal gibi birisinden degil gercek yönleriyle ve belgeleriyle.35 milyon Kürtcülerin nasil bir ütopya dünyasinda yasadiklarini gösterir,ciddi hicbir kurum böyle bir iddiayi ortaya atmaz vede desteklemez.Bu konuda da size ALI TAYYAR ÖNDER'in TÜRKIYE'nin etnik yapisi adli kitabini tavsiye ederim: saygilarla Alıntı
Φ FarqiN Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Bu arada yarasa, Okuduklarınızı idrak edemiyorsunuz yazmışsın, Ben yazdıklarını baştan sona okuyacak gerçeklikte görmediğim için son mesajlarını okudum. Yetindim de... Zira hep sağ-sol yaparak ilerliyorsun ve düzlemin aynı... Selametle... Alıntı
Φ Yorgun_Demokrat Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Demogoji ne demektir? Kelimenin anlamını düşünün ve kimin yaptığınına öyle karar verin. Sade bir vatandaş, YARASA olarak konuşuyorum! Hafife almak mı? Siz okuduklarınızı anlamıyormusunuz? Ben diyorum ki, Türkiye'nin neredeyse yarısı kürt diyorum! Bu insanlar ülkenin her kademesinde var diyorum! Önce okuduklarınızı iyice idrak ediniz... Anlamsız ve temelsiz suçlamalara girmeyiniz! Önce okuduklarınızı iyice idrak ediniz... Sermaye güçlerinin bir oyunu olduğunu başından beri söyleyen benim! Siz ise kürtlerin hakkını savunan bir örgüt gibi meşru kılmaya çalışıyorsunuz! Bu ne biçim çarpıtma böyle? İşte size ikinci örneği Birincisiii; Bu insanlarla oturup sorunların kökeninin milliyet olmadığını tartış bunlar seni derin devletçi ilan etsin, milliyetçi ilan etsin, faşist ilan etsin... Hatta kafatası avcısı da diyebilirsiniz Çok tuaf yahu... Siz kime cevap veriyorsunuz banamı? Bana cevap veriyorsanız benim yazdıklarım üzerinden cevap verin. Bu kadar çarpıtma yapmayın! İkincisiiii, Maviye (pardon mavi olmayan gökyüzüne yani; şimdi mavi dersem ters düşer; o gökyüzü haklarınızı (!) aldığınızda ya da kendi sınırlarınızı çizdiğinizde mavileşecek anladığım kadarı ile) söylediğim gibi, beni devlet ilan ettiniz. Ne devleti arkadaşım? Ben sade bir vatandaşım, bu bir; bu devletten kastın Türkiye Cumhuriyeti ise bu hepimizin devleti bu ikiii... Hala ezber demogojiler... Savaşın içinden örnekler vermeyin bana. Uykusunda boğazı kesilen suçsuz askerleri de anlat öyleyse! Ben bu konulara girmiyorum! Anlayın artık! Yahu ne asimilasyonu yaa Allah aşkına ne asimilasyonu? Kürtçe konuşabiliyorsunuz, yayın yapmaya başladınız, türküleriniz çalınıp söyleniyor halaylarınız çekiliyor daha ne asimilasyonu yahu? Türkçe eğitim görünce mi asimile olacaksınız? Bırakın artık bu klişeleri yaa.. Bak sana bir şey söyleyeyim. Yıllar önce ben de sizin gibi, kürt olmadığım halde aynı cümleleri söyleyip savunurdum. Şimdi sayenizde ne kadar hata ettiğimi anladım biliyor musun? Bu utanç verici olay yaşanmış olabilir. Ben bunları tartışmıyorum. Anlayın artık. Bunların tümünü ben de tasvip etmiyorum. Ffarklı düşünmüyoruz bu konuda! Ben diyorum ki bunun sebebi ne? Hem yüzyıllardır bu sorun var diyorsunuz hem de olayın sonuçlarından sebep yaratmaya çalışıyorsunuz. Etki tepki meselelerini tartışmayalım.... Anlayın artık... Bak arkadaşım. Bilmediğin konulara girme. Siyasi ve felsefi görüşüm hakkında hiç bir bilgin yokken bu lafın sadece ve sadece çamur atmak olur. Bu da hiç hoş değil. Demin de dediğim gibi, düğmeye basılmış gibi, biraz zorlayınca içinizdeki nefret dökülüveriyor. İftiralara ve karalamalara başlıyorsunuz. Ayıptır! Benim bir tane cümlemi göster Türk milliyetçisi oldğuma dair. Burada asıl milliyetçiliği siz yapıyorsunuz. Bir milletin sorunlarının millet oldukları için kaynaklandığını savunup açıkça kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz. Adabı ile tartışacaksanız tartışın... Herşeye boşverin diyorsunda bu şeylerin hepsi Kürt Sorunu'dur, Kürt Sorununun arasında bunlarda yer almaktadır, Kürt Sorunundan çıkmıştır nasıl boşverilir hayret. Sonuçtan Kürtlerin yüzyıllarca nasıl zulüm gördüğü anlatılıyor. Daha düne kadar Kürtler dağ Türkleridir diyen Azi Nesin değilmiydi? Atilla İlhan gibi Cumhuriyetçilerin başımın üstünde yeri vardır. Neticede sen bir birey olarak bu sorunu kabul etmeyebilirsin, bunu normal karşılıyorum. Ama milyonlarca insan bu sorunun var olduğunu söylüyorsa bu çok ciddi bir meseledir ve vardır bu sorun gerçekten. Bu yazdıklarımada boş vermeyeceğini umuyorum. Ve Amerika okuyun diyip geçme. Dostça Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Kürt Sorunundan çıkmıştırnasıl boşverilir hayret. Sonuçtan Kürtlerin yüzyıllarca nasıl zulüm gördüğü anlatılıyor. Size söyleyebileceğim son şey şu: Sabahleyin ez-kürdüm (sanırım böyle idi; ben kürtüm demek istiyor sanırsam...) adında bir kullanıcı bir ileti yazdı ve ne kadar haklı olduğumu gösterdi. İletisi aşırı siyasi uçlarda propaganda içerdiği için kaldırıldı sanırım. Keşke kaldırılmasaydı da sorunun ne olduğu hemen oracıkta görülebilseydi. bu konuda yönetimi eleştirmiyorum; yanlış anlaşılmasın. O arkadaşımız Kürdistanın kurulacağından ve sorunların biteceğinden bahsetti. Gördünüz mü? Sorun ne imiş? Kürdistan Gerçek olsa gam yemeyeceğim... Sermayenin oyununa nasıl da gelmişler ve hayal kuruyorlar: "Kürdistan kurulacak, halkımız sefaletten kurtulacak" Hadi ordaaan! Sermaye elini ayağını çeksin, alacağını aldıktan sonra bir yüzüstü bıraksın, göreceğiz açlıktan kırılmıyor mu o halk orada. Bu insanlar PKK'yı meşru göstermeye çalışıyorlar yahu! Meşruluğa bakın! Eroin kaçıran adam öldüren devrimci bir örgüt... Hem de sosyalist Bari bunu deme be! Sosyalistmiş... Hangi sosyalist hareket miili duygularla hareket eder, millitetçidir? Neyse konuyu değiştirmeyelim... uzun lafın kısası, iddialarımda ne kadar haklı olduğumu göstermiş oldu PKK yanlısı arkadaşımız... Siz de demokrasi ve hak-hukuk-özgürlük savunacağım derken, istemeden de olsa bu insanların tarafında yer almayın derim. Bunların derdi başkadır! Bu da gün gibi ortadadır... Alıntı
Φ ez-kürdüm Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 nasıl ne olacak o zaman türkiyede türkçe yasaklasınlar millet kürtçe konuşsun ne olacak dersin halk kültürünü unutur be ..nasıl ne olacak...insan türk olduğunu unutur...her halk kendi kültürünü yaşatma hakkına sahiptir.ama türkiye bu hakkımızı engelliyor..sen dillerin ırkların neden kaybolduğunu sanıyorsun...mesela türkiye allah korusun amerikanın himaye sine girse..türkiyede türkçe konuşmayı yazışmayı yasaklasa yani türkiyede türkçe hakkında herşeyi yasaklasa ne olur sen onu uzun uzun düşün..türk kürt laz denen bir ırk ortada kalmaz. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Sevgili yarasa *****,Dizboyu alıntı yapıp göz boyamaya çalışacağına tek alıntı yapıp fikirlerini beyan edebilirsin. Kafan mı karışıyor yoksa? . . Selametle... calişmadan kafa yormadan hic biryerde kimse kimsenin önüne aş ekmek konmaz .... armut piş agzima düş edebiyati bitmistir dünyada ... soguktan etkilenmeyen cocukmu var dogusunu bilmemde batisinda bir incecik okul önlügünle kişin okula giden ögrencileri görebilirsiniz.. isterse bu okula giden incecik önlükle minik ögrencinin okulu ücyüz metre mesafe de olsun ona dayanamaz! ama ögrenme okuma sevdasi Aileleri zorluyor! Dogunun sogunuda göz önüne alirsak??? 15.köy mesafesi biraz sallama olmuş... sonra doguda daga cikilmayip şehire inilseydi... bugün herhalde batinin bir adim önünde olurdu,, Neden şehire indirilmiyor bu gencler.... olurmu hic Agam şeyhim paşam demeyecek gencler??? kasabaya şehire indirilirmi? şeyhlerin toprak agalarin karşisina dikilirmi öbür yandan silah trafigi,uyuşturucu tarafigi v.s v.s.. yerli yabanci dünyanin reislerinin işine gelirmi?... hemde o cografyada hazirlanmiş bir büyük senaryo var iken... onlar dagdan hic indirilirmi? kimbilir onlar daga cikmayip şehirleri tercih etselerdi bu ülke bir adim daha önde olmazmiydi... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Sen PKK'yı besleme, militan verme, sorun kalmaz... sorun bu sekilde cozulmez.devlet bi kere kokeninden dolayi ayrimcilik yapmiyacak bu insanlara.terore o kadar para harcaniyor.terore harcanan paranin 100 de 1 ini doguya yatirima ayirsa fabrikalar kursa insanlara is imkani saglasa hem ulke ekonomisine ktkisi olur hemde insanlar evlerine ekmek goturur.zaten insanlarin tek derdi evine alninin teriyle hakettigi parayi goturmek.bu insanlarin baska derdi yok.yoksa durduk yere niye goc etsin.keyfinden mi goc ediyo bu insanlar.devlet tarafindan goce zorlaniyor suca zorlaniyor.kokeninden dolayi ayrimcilik yapiliyor evleri koyleri yakiliyor.korucu olmaya zorlaniyor.bolgeye yeterli egitim saglanmiyor is imkani yok.ama sizin buldugunuz cozum yolu ne kadar guzel..pkk yi besleme militan verme.bu kadar basit degil hersey.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 sorun bu sekilde cozulmez.devlet bi kere kokeninden dolayi ayrimcilik yapmiyacak bu insanlara.terore o kadar para harcaniyor.terore harcanan paranin 100 de 1 ini doguya yatirima ayirsa fabrikalar kursa insanlara is imkani saglasa hem ulke ekonomisine ktkisi olur hemde insanlar evlerine ekmek goturur.zaten insanlarin tek derdi evine alninin teriyle hakettigi parayi goturmek.bu insanlarin baska derdi yok.yoksa durduk yere niye goc etsin.keyfinden mi goc ediyo bu insanlar.devlet tarafindan goce zorlaniyor suca zorlaniyor.kokeninden dolayi ayrimcilik yapiliyor evleri koyleri yakiliyor.korucu olmaya zorlaniyor.bolgeye yeterli egitim saglanmiyor is imkani yok.ama sizin buldugunuz cozum yolu ne kadar guzel..pkk yi besleme militan verme.bu kadar basit degil hersey.. FEODALIZM icin Daga cikmayacaksin??? feodalizm i yikmak icin dagdan ineceksin o kadar basit? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.