Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AIRBUS

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    46
  • Katılım

  • Son Ziyaret

AIRBUS - Başarıları

Araştırmacı

Araştırmacı (4/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Oldu arkadaşım görürsem selamını söylerim,tarih geçmişte olduğu gibi cezayı çok ağır kesecek herkes bunu kafasının bir köşesine yazacak.. *********
  2. Doğan Bey tekrar merhaba; bakın sizin bu ahiretteki insan tanımınız Kuranda belirtilmeyen ve hatta tam tersi belirtilen bir savdır..baştan belirteyim ben inanca saygı duyarım meğer ki o inanç hadi aklın dışına çıktı diyelim vicdanın dışına çıkmadığı sürece.Şimdi siz özetle diyorsunuz ki kimse dünyadaki hiçkimseyi düşünmeyecek hatta hatırlamayacak aklı silinecek(öyle ya bunun olabilmesi için aklının ve tüm anılarının silinmesi manasına gelir)Öyleyse bu dünya manevi olarak da geçici ve yalan dünya(maddi olarak öyle olduğunu biliyorum zaten)..bu da şuna delalet eder sizin kızınıza oğlunuza eşinize ananıza babanıza olan sevginiz ve ''gönül''bağınızı anlamsızlaştırır,çünkü bütün bunlar gözaçıp kapayıncaya kadar bir ömür çerçevesinde yaşanıp biten ve silinen yokolan duygulardır,orada herkes kendine özgü ve kimseden habersiz bireylerdir(robotlar gibi),yani bu insan onuruna ve vicdanına ve hatta ruhuna çok ters düşer.Şöyle ki Bizler hadi maddiyatı geçtim manevi olarak ruhumuzda beslediğimiz duyguları pat diye silinip yeniden yapılandırılacak,garip anlamsız varlıklar değiliz,eğer varsa tanrının ''birer parçasıyız''oyuncağı değiliz (duygu düşünce ve özgürlüğümüzle)Ayrıca sevgi evrenseldir ve evrensel olan böyle kutsal bir duyguya el uzatmak vicdan değildir. Yani böyle birşey insanı insan yapan yaratılış yapısına terstir,sizin söylediğiniz gibi olursa o artık insan olmaz.
  3. NOTAMATİK adlı arkadaş İSTANBULIAN adlı arkadaşın yorumuna gereken cevabı vermiş ve gerken yerleri alıntılamış,zaten benim de böyle bir yoruma hiç cevap yazmaya niyetim yoktu,iyi olmuş teşekkürler NOTAMATİK.
  4. Top yine taca atıldı,farkettim..
  5. Bugün dünya üzerinde yaşayan müslümanların neredeyse tamamına yakın bir kısmının iman ve ibadetlerinin arkasında cenneti hakedip sonsuza kadar orada hiçbir çaba içinde olmadan bir eli yağda bir eli balda yaşamak olduğunu söyleyebilirim. (Yanlız bu cümleyle uğraşmayın konu bu değil,aksini söyleyene de zaten inanmam) Benim Cennet hakkında bazı sorgulamalarım var ve bir tanesine burada değinmek istiyorum; Farzedelim ki siz öldünüz ve ahiret günü geldi dünyadayken yaptığınız güzel ibadetlerden dolayı cennete kabul edildiniz.Fakat sizin çok sevdiğiniz eşiniz, anneniz,babanız veya kardeşiniz yahut dostunuz,dostlarınız herhangibiri veya birkaçı yaptığı yanlışlardan dolayı cehenneme atıldı ve inanca göre bu çok olasıdır, (dinibütün çevrelerde yaygın inanç ahirette herkoyunun kendi bacağından asılacağıdır.) Peki şimdi soruyorum siz bu sevdiğiniz insan yada insanlar belki de sadece dinin gerekliliklerini yerine getirmedi diye cehennemde korkunç işkence ve eziyetler içindeyken cennette huzurlu bir şekilde keyfinize bakabilecekmisiniz, eğer erkekseniz gül bahçelerinde neşe içinde huri kovalayabilecekmisiniz. (kadınsanız ne kovalayacağınız belli değil pek ) Arkadaşlar eğer bu topiğe yazıcaksanız rica ediyorum; işte efendim buranın aklıyla orayı düşünemeyiz,beynimizin %5 inin kullanarak orayı tasvir edemeyiz ,orada kimse kimseyi tanımayacak gibi korkunç tabansız cevaplar vermeyin. Teşekkürler..
  6. Bakın ben bu konularda gerçek olanları karanlığa alışmış kitlelere parlak bir ışık gibi tutmaya çalışıyorum,Sn.Yarasa nın dediği gibi;papağan gibi ezberletildi bu kürt sorunu meselesi insanlara,kürt sorunu denen olay *****. Bu yapı emperyalist ülkelerin de kesinkes tahlil ettiği bir durumdur ki güneydoğu bölgesi bugün yabacı istihbarat örgütlerinin ortadoğudaki birnevi anakalesi haline gelmiştir. Ben kafatası avcısı filan değilim lütfen yanlış anlaşılmasın;bugün benim birden çok Kürt ve kürt kökenli arkadaşım hatta dostum bile var.Ama kendilerini eğitim,ilim, kültür olarak olması gerektiği gibi yetiştirmişler ki,sorduğumda insan isterse neden olmasın neden başaramasın diyorlar.İdealistler,çalışmışlar,meslek sahibi olmuşlar ve toplumdaki yerlerini Kürt kökenli ama Türk olarak almışlar.Ve pkk filan dan nefret ediyorlar çünkü ne halt olduğunu biliyorlar,o bilinç düzeyini çoktan yakalamışlar, kolay yoldan para kazanmak ve beslenmek yerine mücadeleyi ve idealistliği seçmişler ve bu yol onlara yeterli insani olgunluğu ve erdemleri kazandırmış.
  7. Arkadaşlar Türkiye de bir Kürt sorunu vardır ve gerek meşru gerekse hukuki yollardan halledilmeli ve gelecekteki çocuklarımıza bu problemden arınmış,temizlenmiş bir ülke ve metropoller bırakmak z-o-r-u-n-d-a-y-ı-z..Şu canım istanbulun,antalyanın,izmirin vs.haline bakın anlarsınız nasıl bir sorunla karşılaşmakta olduğumuzu..bu böyle biline.. Soruna gelince;bilinen tarihleri boyunca hiç birzaman bir ülke olamamış ve tarih sahnesinde yerini alamamış bir toplum vardır. Çoğu istisnai arkadaşımı burada ayrı tutuyorum;Bu toplum toprağını ekmez,biçmez bazı değerler çerçevesinde ekmeğini kazanmayı sevmez,sürekli yaşadığı ülkenin devleti tarafından beslenmek rahat ettirilmek ister,yağma ve talanla (lüks)hayat idame ettirmek genlerinde taşınır,yeteri kadar vaad ve maddi imkan alırsa başka ülkelerle yaşadıkları ülke aleyhinde işbirliğine girişirler.Temizlikle,hijyenle bir ilgileri yoktur,öğretmen gönderirsin,doktor gönderirsin,polis asker gönderirsin öldürürler,turistin gelir tecavüz ederler,çocuk parkı yaparsın bir gecede talan ederler.. istedikleri tek şey kendi kendilerine bulundukları bölgeyi kalkındırmak için çaba sarfetmek yerine hep başka bir toplum tarafından beslenmek, o toplumun kim olduğu ve bunun ne şartlar altında olduğu hiç farketmez,tarihe bakar anlarsınız. Bir şekilde güçlü bir politika üretilmeli ve artık Türkiye yle yollar ayrılmalıdır, yoksa genler değişmeden bu sorun bitmez..eğri oturup doğru konuşalım..
  8. teşekkür ederim Sn. Birvarmışhiçyokmuş,aynı duyguları paylaşıyorum. ***************
  9. Bravo Sayın Boşig daha önceleri de burada sizin görüş,bakış açısı ve bilgi birkiminizi takip ediyordum,yanlız okadar çok ******** ve kendini hiçbir açıdan geliştirmediği kullandığı kelimelerden bile açıkça ortaya çıkan arkadaşlar var ki gülmeyi bıraktım üzülüyorum artık yani.. Bu arada kendimi de tanıtayım ben ateist değilim fakat birçok sözde dinibütün gibi tanrıyı kişileştirmiyorum,konuşturmuyorum,kızan köpüren çevresine lanetler yağdıran melekle insanla vs.ile diyaloglara giren ********* anlayışım yok kafamın içinde,biraz bakış açınız farklı sizin ve takip ediyorum..
  10. Bakın;Yukarıda yazdığınız yazıdaki ince düşünceniz için teşekkürler.. Fakat benim kullandığım ifadelerle ilgili olarak şunu söyleyebilirim; Kuran da ''sözde'' yeralan bir çok ayette zaten bu ayetlere inanmayanlara,kuşku duyup sorgulayanlara sağır,kör ve hatta hayvan da dahil birçok yakıştırma yapılmaktadır, ve birçok insan da bu ayetleri aynen kabul eder,yani şimdi karşıt görüşe karşı inananlar Kurana dayanarak(hiç te anlam veremediğim şekilde ve üslupta) bukadar sert ve aşağılayıcı bir tavır takınacak ama alternatif düşünce tarafından böyle bir şey geldiği vakitte çok rahatsız olacak..Ben sağır ve kör sıfatlarını bu niyetle kullandım. Yoksa kimseyi tanımadan etmeden hiçkimseye hakaret etmek huyum değildir. Vurgulamak istediğim bugün islamın getirildiği noktadır, yüzyıllardır giyim tarzı olarak,yaşam tarzı olarak imanlının en önde gideni gözükenlerin aslında islamın da genceceik beyinlerin de dibine nasıl da dinamit koyduğunu hem de bunu müslüman olmayan zihniyetle ortak hareket ederek yaptıklarını gözler önüne sermektir. Ve bunun düşünen gören şartlandırılmamış beynler tarafından farketmenin ne kadar kolay olduğunu anlatmaya çalıştım. saygılar..
  11. Arkadaşım şu yazdığın cevaba istinaden ben seninle hangi platformda nasıl tartışmalıyım acaba? Şöyle açıklamaya çalışayım.. İmanlı bir çok arkadaşı ayrı tutarak söylemeliyim ki;bir taneniz çıksın da değişik bir tepki versin; ortaya konulan düşünceye akıllı mantıklı bir cevap vermek şöyle dursun,yegane başvurulan yol;karşıdaki insanın kişiliğiyle ilgili arapça bir takım lanetler,yakıştırmalar yaparak saldırıya geçmek...Bumudur dinin getirdiği ahlak,görgü kuralı vs..Sen bu yazıyla zaten benim düşüncemde ne anlatmak istediğimi kanıtlamışsın tüm foruma haberin yok.. Verdiğiniz tepki ruhen ve aklen karanlığa alışmış bir insanın yüzüne tutulan küçücük bir ışık hüzmesine bile tahammül edemeyişidir,yarattığı rahatsızlıktır,göz kamaşmasıdır. Ben sana zaten islamın özünden uzaklaştırldığını ve saptırıldığını yazımda kanıtladım ama sen bana bunun böyle olmadığını kanıtlayamazsın sevgili arkadaşım, sadece inandırıldığını yaşarsın sorgulayamazsın o cesaret ve özgüven yerleşmediyse farklı birşey düşünemezsin..
  12. Kuran ın da yıllar boyunca tahribata uğradığı,saptırıldığı ve hatta birçok ayetinin sömürü düzeninin devamı için insanların akıl ve mantıklarını zincire vurmak iradelerini ipotek altına almak için değiştirildiğini anlamamak için hakikatten sadece kör değil sağır da olmak lazım diye düşünüyorum. Bugünkü müslüman toplumların ve hatta uç düzeylere kaymış ve artık tüm yaşamsal hissiyatını ve ışığını yitirmiş tarikat mensuplarının yaşam tarzına bakarsanız da kolayca anlaşılır. Zaten bu kadar çok tarikata ve mezhebe bölünmüş aynı din içinde değişik inanışların sergilenmesi ve bunların da birbirleriyle sürekli çekişme-savaş içinde olması zaten islam dininin çoktan pekte iyi niyetli olmayan ellere geçtiğinin kanıtlarından biridir. sevgilerle
  13. Biraz daha açık söyleyeyim bazı arkadaşlara hiç açıklanmamış konuları özetlemeye çalışayım belki bir ışık yanar; İyi ki konuştu şu Lale Mansur;her kimin gıdısını okşadıysa onlar artık şimdiye kadar sokakta görse tanımayacağı lale mansur un baş hayranı olur,burada da bir kısım halk böyle işte..herkesin kendini özgürce ortaya koyması özgürlüğümü?açıklayayım;Bakın 150 yıl önce yapılan tüm hesaplar bu topraklarda Türk varlığını bitirmek yoketmek ve tüm kaynakların Emperyalist güçler tarafından kendi himayelerine alınmasıydı,ama bir MUSTAFA KEMAL gibi bir deha,Savaşçı çıkardı bu toplum içinden tarih boyunca olduğu gibi ve tüm hayallerini,rüyalarını neredeyse ulaşmışlarken başlarına yıktı..tarihte emperyalizmin pençesine düşüpte savaşarak,yokoluştan varolan ve zafer kazanan tek toplumuzdur biz Türkler.O Yıllarda alınan bu büyük darbe yıllar içinde büyük bir kine dönüşmüş ve nesilden nesile hastalıklı bir gen gibi aktarılagelmiştir.Bugün bu ülkeyi parçalamak Türklük fikrini ''birliğini''bu topraklardan silip atmak,tasviye etmek için 2 büyük tehdit yaratılmış ve yıllarca sessizce köklenmiştir.1-)İRTİCA 2-)AYRIŞMA AMAÇLI ETNİK TERÖR:bunlardan birisi bile bir ülkeyi değil 80 yılda 30 yılda yıkar çakallara yem eder.Ama biz 80 yıldır dayanıyoruz şimdi bir de ekonomik çöküntüyü de eklediler buna.Bu ülkenin sadece bor madenleri açısından ortaya konulan değeri yazıyla yazıyorum:''2 TRİLYON DOLARDIR''Şimdi bu topraklarda yaşayan hiçkimse özgürlük kisvesi altına sığınıp bu iki büyük tehlike nezdinde bir faaliyete,söyleve,örgüt tarikat nederseniz deyin canlı faaliyete geçemez,teşekkül oluşturamaz.Çünkü özgürlük başka insanların varolma,yaşama,onur gibi değerlerini tehdit ettiği andan itibaren sona erer,BU EVRENSEL KURALDIR.saygılar Bu arad teşekkürler sayın Politika..
  14. Son 5 yılda Amerika ve AB Türkiye Cumhuriyeti devletini politik ve ekonomik açıdan malesef domine etmiş ve karanlık bir yola sokmuştur;bu suretle binlerce yıldır insanlık tarihinde hiçbir varlık gösterememiş,hiç bir katksı bulunmamış olanlar o yapmacık mahsun ve zavallı görüntülerini bir kenara bırakıp yaralı aslana saldıran sırtlanlar gibi çığlıklar atmaya yeltenmiş,arkalarındaki güce dayanarak özgüven sağlamışlardır..Ama şunu unutmamalıdırlar ki Atalarımızın tarihi sadece o sırtlanların değil o sırtlanları kullanarak Türk e saldıran emperyalist güçlere diz çöktürmekle geçmiştir.Türk ün yurduna,yaşamına göz dikenin,kefen biçmek cüretini gösterenin sonu çok acıklı olur.atalarımızın bazılarının dedelerine öğretegeldikleri bu gerçeği güngelir biz de hiç çekinmeden torunlarına hatırlatmayı biliriz.Bu kadar şehidimiz boşuna bu dünyayı bırakıp özüne dönmedi bu uğurda,tü,rk ün sabrı çok ama çok geniştir taşarsa dünyayı yakar bu böyle biline,bizansın kirli politikalarından vazgeçin artık..
  15. Arkadaşım bu topraklar içinde yaşayan herkes Türk tür,hak filan idda edemezsin öyle kafana estiği gibi, emperyalist güçlerin dolduruşuyla kafana sokuluyo bunlar senin..hem sonra maraşta antepte urfada sadece kürtler mi yaşıyor da kurtuluş savaşı mücadelesini sadece kendine yontuyosun..Kürtler kurtuluş savaşı arefesinde en kritik zamanda defalarca ayaklanmadı mı Türk ordusu gelip ezip geçmedi mi..Hem nezaman insanlık tarihinde kürtler tek başına bağımsız ülke olmuş? Size güneydoğudan yerversek orada bağımsız mı olacağınızı sanıyorsunuz israil için amerikanın güdümünde tampon bölge olacaksınız başka bir şansınız yada gücünüz varmı?Kimden besleneceksiniz?Talabani,Barzani,Pkk,peşmerge kimlerin güdümünde,kimlerin kucağında?bunları düşündünmü?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.