Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Kürt Tarih Tezinin Dayanılmaz Tutarsızlığı

Günümüzde Kürt tarih tezi olarak ileri sürülen tarih yazımını, üç kuşak şeklinde görüyoruz: I. Kuşak Şerefname, II. Kuşak Nikitin ve Minorsky gibi Rus subayların tezleri, III. Kuşak olarak ise Tori ve Izady gibi Batı Kürdoloji Enstitülerinin tarih yazımları. Bu tezler, bu yazıda, olgu ve veri düzeyinde ele alınacak, etnolojik ve sosyolojik olarak kritik bir tarih okumasından geçirilecektir. Bu, Kürt tezini destekleyenler için de, karşı çıkanlar için de yapılması gereken bir zorunluluktur. Kendimizi kandırmamak ve tutarlı olmak için eleştirisel okuma görevimizdir.

Bu tezlere göre Hurriler, Gutiler ve Lulliler tarihteki ilk Kürtlerdir. Milattan önce 2000’li yıllarda Mezopotamya’nın kuzeyinde yaşayan bu toplulukların dilleri dahi bilinmemektedir. Daha sonraki dönemde bu sefer Mittanilerin Kürt olduğu ileri sürülmekte, Mittanileri takip eden dönemde Medler ve Urartuların Kürt olduğu ileri sürülmektedir. Daha sonraki dönemde Arapların, Roma (Anadolu Rum) ve Sasanilerin (İran Fars) Anadolu’yu zaptetmeleri sürecinde, Arabistan’ın çevre dağlarında yer alan Farslaşmış bölgelerde, Arap egemenliği sürecinde Farsça konuşan Müslüman toplulukların, Abbasilerin dağılması sonrasında oluşan devletlerin yani Hamadoğulları, Mervanoğulları ve Büyütoğulları’nın Kürt devleti olduğu ileri sürülmekte, bundan sonraki dönemde ise Şah İsmail’in ve Kaçarların Kürt olduğunu ileri süren tezlere sıra gelmektedir. Bu noktada günümüzdeki son tezler burayı da aşarak, Roma’nın dağılması sonrası ortaya çıkan Kapadokya, Kommenega ve Ermenilerin de Kürt olduğu ve hatta Nasturilerin, Süryanilerin Kürt olduğu ve Kürt bölgesi olduğunu düşündükleri bölgede yaşamış tüm etnilerin tüm uygarlıkların ve tüm devletlerin Kürt olduğunu ileri sürme noktasına gelmiştir.

Devamı:

-http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=148090&pid=753425&st=0entry753425-

Sayin Dogrucudavut,

Yani demek istediginiz ne onu anlayamadim.

- "Kurtler uydurmaca bir topluluktur" mu demek istiyorsunuz? Ya da:

- "aslinda Kurt diye bir sey yoktur" diye bir sey mi demek istediniz bu yazdiginizla. Anlayabilmis degilim.

- Yoksa siz "derhal Kurtlerin tarihi ve kokenleri uzerine itibarli bir aratirma yapilsin" mi demek istiyorsunuz (ki bundan epeyce suphe duyuyorum)?

Ha arastirmalara gelince, yillarca yasaklayip OCU gibi gormeseydiniz ya da arastirmak yerine INKAR etmeseydiniz Kurtlerin varligini ve tarihlerini, dillerini, s, vs, (ki hala bunu yapiyorsunuz) yuzlerce arastirma yapilirdi ve kimin nerelerden geldigi belli olurdu! Ne dersiniz? Verdigimiz mucadele INKARA karsi verilen bir mucadeledir beyefendi. Siz isin aslini anlayamamissiniz!

Gönderi tarihi:
Hayir sizler kalkip Kizilderilileri, Bulgarlari bile Turk yaptiniz abes kacmiyorda bir takim bilim adami arastirma yapip tez atiyor ortaya abes kaciyor. Olmadi be abicim! Yine olmadi!

Kurtler kimler biliyormusunuz? Ben size soyliyeyim.

Su anda Turkiye, Iran, Irak, Suriye ve Ermenistan basta olmak uzere diasporasi da dahil edildiginde dunyanin en Turkce konusmayan, Turk olmayan, kendi adetleri ve diller olan, kendi tarihi olan en buyuk milleti oluyor beyefendi. Acin ufkunuzu. Su an variz, dun ya da yarin degil. Su an variz, dilimizle tarihimizle su an variz...

Duzeltiyorum: Dunyanin devleti olmayan en buyuk halki demek istemistim!

Gönderi tarihi:
Hoşgeldin Diyarbakırlı,

Öncelikle, Türkiyedeki Türk Milleti kavramı ırka dayanmaz. Dolayısıyla, Türk Milletinin içinde Kürt ırkından insanlar da vardır. Yani, Kürtler ayrı bir Millet değil, Türk Milletinin içerisinde yeralmış bir etnik gruptur.

Sen de bunu Anadolu insanı diyerek teyit etmişsin ama 'aramizda kucuk tarihi ya da antropolojik farkililklar bile olsa yine birbiriyle kaynasmis ve kardes olmus birer milletiz' demek bu yapıyı bölmek demektir. Türkiyede tek Millet vardır, o da Türk Milleti.

Yani, beyanların çelişkili. Zaten en son mesajlarında sen Federasyonu savunuyordun. Şimdi de melezlikten bahsedip Filistine birlik çağrısı yapıyorsun. Ne demek istediğini anlamadım. Yani, Irak, Suriye, Türkiye toplanıp hep beraber İsraile mi saldıralım ?

- Beyanlarim celiskili degilin, sizin beyaniniz ve millet kavraminiz tamamen yanlis bir siyaset urunudur. Asil celiski sizde. Nasil kalkip hala milyonlari, varolan milyonlari inkar ediyorsunuz cok ilginc be kardesim.

- Kardesim sana illah heceliyeyim mi?

"B E N T U R K D E G I L I M". Kardesim zorla mi? Degilim iste yahu!

Eger bu sizin icin beni cezaevine atma ya da dislama nedeniyse o sizin bileceginz is! Kurtler Turklerle ayni irktan gelmiyorlar. Bunu herkes kabul ediyor siz hala ayni makamda ayni yanlis tezleri savunuyorsunuz.

Ha bu arada, "eger halkin boyle bir istegi varsa degerlendirilir ve Kurtce yasallastirilir" diye bir sey atmissiniz ortaya. 40 bin insanin olumu, milyonlarin gocu ISTEK degil de nedir be kardesim? Insaf!

Bu sizin sayisi yirmi milyonlara varan, yasadiklari yorelerin SAHIPLERI olan Kurt halkiyla nufuslari bir milyona bile ulasmayan ve bolgeye sizler gibi tarihte GOC sonucu yerlesmis Cerkezleri , Lazlari son bir tutmaniz olsun lutfen. Kaldi ki isterlerse birakin konussunlar dillerini ve yasasinlar kulturlerini.

Gönderi tarihi:
Bakın şimdi ben öncelikle abartmalar ve mübalağalara önem vermem.

Ben insanların silah zoruyla PKK'ya katıldığını falan sanmıyorum. İnsanlar PKK yanlısı mitinglerede silah zoruyla katılmıyorlar. Türkiye'de Kürt olduğunu söylemekte büyük bir baskı görmek , zulum görme sebebi değildir. Kürtçe konuşmanın, kürtçe müzik dinlemenin önünde, siyasal yanı olmadığı sürece münferit olaylar dışında bir engelde yoktur. Sizin yansıttığınız gibi, Kürt Sorunu ile PKK sorunu birbirinden o kadar farklı konular değildir. Yani PKK'yı ve onun siyasetini, taktiklerini yok sayıp adımlar atmakta mümkün değildir.

.

.

.

İnsanlar yaşadıkları ile vardır;yaşadıklarınız edebiyat değildir.Ne yapalım o zaman?Geçelim mi tüm yaşananları?

Siz,nerede askerdiniz?Sadece askerlik yaptığınız yere bakarak mı ''münferit olaylar sıralamasına" yerleştirdiğiniz sorunlardan konuşacağız?

Bu ülke de Kürtçe yasaklandı,ayıplandı.Bu ülke de insanlar Kürt olduğu için terörist ilan edildi.

Bunlar yapılmadı mı?

Ben daha 23 yaşında olmama rağmen,tüm yaşananlar hafızamda.Uzak tarih değil,hemen dündü bu yaşananlar.

Siz tanık olmadınız,ama ben oldum.

İşte farkımız bu.

Edebiyat dediğiniz yazılanlarda;insanlar sevdiklerini kaybetti.Silahlar patladı,bombalar,mayınlar can aldı.İnsanın yaşadıkları ne zamandan beri edebiyat ile sınırlanıyor?

Hiç düşündünüz mü,ne oluyor bu bölgede?

Çok şey kaybetti bölge,çok şey kaybetti bu bölgeyle bu ülke?

Yaşanılanları bi tarafa bırakayım,nasıl olsa edebiyat!Gelelim "PKK ve bölge halkına"

Şunu bir daha belirteyim;PKK BENİM MUHATTABIM DEĞİL.TERÖR DEDİĞİNİZ,NOKTAYI KOYDUĞUNUZ BİR ÖRGÜTÜN DOĞRULUĞU/YANLIŞLIĞI TARTIŞILAMAZ.

Tartışılamayanları tartışılana dönüştüreyim ve şöyle özetleyeyim;

PKK,Türkiye'de Kürt sorunu var olduğu sürece söz sahipliğine soyulacak.Ne zaman ki Kürtler,kendini güven içinde hissederse PKK bitecek.

Kimse,PKK'yı meşrulaştırdığımı düşünmesin.Acı ama gerçek.Bakın,siz diyorsunuz ki DTP,PKK'nın uzantısıdır.Bende diyorum ki;DTP,PKK'nın dışında bir adım atamaz.Bakın daha ileriye gittim.Nitekim Ahmet Türk'ün tasfiyesi,şahinlerin parti içinde ki apırlığı da bunu net gösteriyor.

Alanlarda ki Kürt'lere gelince;insanlar seçimlerinde hürdürler.Seçimlerde ki hürlüğün yanına bir de taraf olmayı eklersek.Bir de şunun yanında,taraf olmaya zorlanan insanların,kendilerince alternatiflere olan yaklaşımını da bir tarafa yazarsak.

Daha açık olayım,eğer varsa bir yerlerde sorun,mesela Kürt dili ile ilgili kısıtlamalar,PKK bunu çok kolay kullanıp taraf toplayabilir,kimse bunun önüne de geçemez.

Bakın,size kendimden bir örnek vereyim...Ahmet Kaya,ödül gecesinde öylesi bir durum ile karşılaştığında şunu demiştim;BU ÜLKE HALA BENİM DİLİME TAHAMMÜL EDEMİYOR!Bu düşünce bile insanları çok farklı noktalara çekebilir.

Düşünün ki;devlet eliyle yetkilenen koruyucuların elinden sevdiği insanları yitiren,nasıl düşünür?

Lütfen,söyleyin...köyü yakılan,evinden barkından olan insanları taraf etmek zor mu?Aç insanı,senin dilini yok sayanlara deyip dağlara çıkarmak zor mu?

Şunu açık belirteyim;bugün Kürtler hala PKK'yı bir alternatif olarak görüyor.

Bu,devletin güveni ile aşılabilecek bir durum.

Ne zaman ki;halk devletine güvenirse...,işte o zaman PKK tükenir.

Ve lütfen,yaşananların tek sorumlusu PKK deyip,şiddetle çözüme kavuşturulmaya çalışılan zihniyetlere ortak olmayın.

Bu arada ben bizim evde sırf PKK alıp götürmesin diye saklanan gençleri çok iyi hatırlıyorum.Ayrıca yasalar ışığında izlenen politikalar hiçbir şeklide çözüm getirmedi,çünkü kendisinde de şiddet vardı.

Gönderi tarihi:

Sayin Dogrucudavut, asagidaki alinti sizin yorumunuzdan.

"Bu tür hizmetler, eğer bu hizmetten yararlanacak yeterince nüfus var ise ve vatandaşların talebi üzerine değerlendirilir. Bunun Kürtçe'nin tabu olarak görülmesi ile bir ilgisi yoktur. Kürtlerin nüfusu, eskiden bu talebin dikkate alınmasını gerektirecek bir sayıya sahip değildi. Aynı şey, Çerkezce yada Lazca için de geçerlidir. Kürtçe üzerindeki hassasiyet, Kürtçenin, Kürtçülük ve terör propogandası için araç haline getirilmesi nedeniyledir."

Hangi gerceklere dayanarak Kürt nüfusunun eskiden kürtce tv talebini dikkate alinmasini gerektirecek bir nüfusa sahip degildi diyorsunuz? Eskiden nüfuslari neydi ve simdi ne kadar? Bunlari iddaa ettiginize göre herhalde muhakkak bir kaynaginizda vardir.

baska bir sorum, herhangi bir etnik grubun kültürel ihtiyaclarinin karsilanmasi icin alinan nüfus bazi nedir? Hangi sayidan itibren ihtiyaclarin karsilanmasinin gerekliligi anlasiliyor?

Gönderi tarihi:
Irk tabi ki bilimsel bir konudur,yalnız söz konusu Kürt'ler oldu mu;bilim bile çoğu zaman benim için işine gelinen kısımdır.

Kürtler,başlı başına bir ırk değildir,Ari ırkına mensubtur.

"Ari Irk" diye bir ırk yoktur. "Ari Irk" tanımı bir ırk adı değildir. Şöyle ki, Cermen Ari Irkı'na almanlar ve avusturyalılar girerken, iskandinavlar ve romanyalılar cermen tali ırkına mensuptur.

Bu arada bazı forumdaşlarım,Kürt ırkı vardır şeklinde ki yaklaşımımı oldukça yanlış bulmuş.

Kendilerine ne demek istediğimi açıkladım;madem ki örtülü bir kullanım olmuş,tekrar açıklayayım.

Günlük dilde;size ırkınızı sorduklarında;siz Kürt veya Türk dersiniz.

Ben günlük dilde insanların birbirine ırkını sorduklarına hiç şahit olmadım. Irklar akademik bir konudur.

Ari Irkından olan Kürtler de;kendi bünyesinde aslında o ırkın kendisinden başka birşey değildir.

Söylediğim gibi Ari Irk diye bir Irk adı yoktur. Her ırk ari ırk ve tali ırk olarak kendi içinde ayrılır.

İşte yaşanılan tüm coğrafyalarda;diğer diller ile alışveriş içersinde bulunan bir dil...isterseniz Kürtler ile ilgili yapılmış birkaç araştırmaya beraber göz atalım;

Öncelikle,Kürtler;kimin için,ne?

"Türkiye; Kürtler Türk’tür. Dağlı Türklerdir. Kürt Türkleri (Nazmi Sevgen) Orta Asya’da bulunan Turani kavimlerdendir. ( Bahattin Ögel.B.Kodaman/F.Kırzıoğlu/A.H.Çay) Osmanlılarla temasları arttıkça farklılıklarını hisseden ve bunu tazmin etmek için yeni bir hüviyet kazanmak isteyenler (Aydın Taneri. Türkistanlı bir Türk boyu Kürtler)

İran; Kürtler aslen Ari ırkındandırlar. Med kavmindendirler. Medlerin dili Kürtçe’dir (Pirniya-Antik İran Tarihi).

Özetle Kürt İranlı ırkın şubesidir ( Raşid Yasemi. Kürt Tarihi)

Ruslar; Ari soyuna mensup Medlerin ve şimdiki Ari Kürtlerin ataları olan Sırtilerin Zagros dağlarına gelmeden önce Van Gölü civarında Kardaka denilen bir yer vardı. Hazrete bu yetmez devam eder Onlar Asurilerle aynı köktendirler ve Sami ırkına mensupturlar. Hazret devam eder ve en sonda Van merkezli Urartuları Kürtlerin atası olarak akbul eder.(Minorski Kürtlerin Etnolojisi)"

ve devam edelim...

"Kürtler konusunda iki teori vardır. Birincisi Hint-Avrupalı, ikincisi ise Khaldiler, Gürcüler, Ermenilerle akraba. (Bazil Nikitin)

Batılılar; İranın doğusundan buraya yerleşmiş topluluk ( Will Durant)

Kürtler dil ve fiziksel özellikleri bakımından İran’lıdır. (Henry Field. İran Halk bilimi)

Avrupalıları andıran mavi gözlü, İskoçyalılar gibi kuvvetli, Avrupalılarla aynı ırktandırlar (Joseph Paftik)

Amerika; Kürtler Medlere dayanmaktadır ( William O’Dougles. Hayret verici diyar)

Çok yanlış bir sınıflama olmuş. Yani başına ülke adı yazıp, ardından o ülkenin ilgili akademik kurumlarının ortak görüşüymüş gibi yazmışsın. Oysa bu alıntıladığın teorilerin hiçbiri tarihçiler tarafından gerçekçi bulunmamıştır. Zira gerçekçilik iddiası olamayacak teorilerdir. Kürtler türk boyu olduğu iddia eden teori gibi. Medlerin dilinin kürtçe olduğunu iddia eden teoride.

Siyasal gereklilikler için ısmarlama tarih yaratma projesi var biraz.

İlk yazılı eser olarak 11. yy ı vermişsiniz. Peki bu 17 yy önceki medlere dayandırılan bir tarihi için temel çelişki değil mi ?

Bir arkadaşımızda kızılderililerin, bulgarların vs türk olduğu iddialarını ortaya koyup kıyaslama yapmış. İki yanlış, iki yanlıştır. İki örnektede siyasal gereklilikler için ısmarlama tarih söz konusudur. Bu tarihe yapılan en büyük haksızlıktır. Kadim insanlar, toplumlar ve diller yaşamışlardır. Sonradan geriye dönük değiştirme ve düzeltme yapmak imkansızdır. Biz ancak onların nasıl yaşadıklarını öğrenebiliriz. Binlerce yıl sonra onlara yeni bir yaşam tarzı ve kader tayin edemeyiz.

Ki böyle iddialar için maddi dayanak gerekir. Kızılderililerin türk olduğu tezi gibi uçuk "nü adası" teorileri anlamsızken. Batıya akınlar düzenleyen uygurlar ve batı hun imparatorluğunun geriye dönmeyip orada kalmış olması, bati dillerinde macaristan'ın adının "Hun"gary olması, on ogur'dan türemiş olması. Herşeyden önce bir türk devletinin oraya göç edip, yerleşik hayata geçip kaybolmuş olması tarihsel bir tartışmanın önünü açabilir.

Gönderi tarihi:
Cyrano,şimdi zamanım kısıtlı :) ne demek istediğimi daha açık açık yazacağım...saygılar.Kürtler'in kim için ne olduğunu,benim için ne olduğunu...

Kürtlerin sizin için ne olduğu, geldikleri ırka göre mi değişecek :)

Beni rahatsız eden tarihin siyasal gereklilikler ve ideolojiler için tahrip edilmesi.

Gönderi tarihi:
Kürtlerin sizin için ne olduğu, geldikleri ırka göre mi değişecek :)

Beni rahatsız eden tarihin siyasal gereklilikler ve ideolojiler için tahrip edilmesi.

Hayır değerli forumdaşım,

sşyasal gereklilikler için değil yada benim keyfimle ilgili olduğu için değil...Kürt halkının tarihinin çıkarlara göre şekillenmek istendiğini bildiğim için bunu yazdım...görüşmek üzere...saygılar.

Gönderi tarihi:

Kürtleri mazlum konumuna getirmek icin tarihi bile inkar etmenin anlamsizligina bakiyorum da yani diyorum ki,bütün dünya tarihcileri, arastirmacilari hep Kürtlere karsiymislar ki ne dillerinin varligindan bahsetmisler,ne kültürlerinin zenginliginden,ne irklarindan hic ama hic bir seylerinden bahsetmemisler,ama gercekte Kürtler yasamis en büyük medeniyetlerden biridir ama ne yazik ki topraklari bölüsülmüs!!

Iste Kürt irkcilarin daha dogrusu,Kürt isbirlikcilerin Kürt halkini kandirmalari böyle.Bu nedenle 30 yildir kan dökülüyor,ve Kürt halki bu yalanlarla yasatiliyor.Terörist basi keyif sürerken daglarda gerncecik insanlar ac susuz yasiyordular ama beyinleri yikanmis ve asla mevcut olmayan bir medeniyetin pesine düsmüstüler.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kürtleri mazlum konumuna getirmek icin tarihi bile inkar etmenin anlamsizligina bakiyorum da yani diyorum ki,bütün dünya tarihcileri, arastirmacilari hep Kürtlere karsiymislar ki ne dillerinin varligindan bahsetmisler,ne kültürlerinin zenginliginden,ne irklarindan hic ama hic bir seylerinden bahsetmemisler,ama gercekte Kürtler yasamis en büyük medeniyetlerden biridir ama ne yazik ki topraklari bölüsülmüs!!

Iste Kürt irkcilarin daha dogrusu,Kürt isbirlikcilerin Kürt halkini kandirmalari böyle.Bu nedenle 30 yildir kan dökülüyor,ve Kürt halki bu yalanlarla yasatiliyor.Terörist basi keyif sürerken daglarda gerncecik insanlar ac susuz yasiyordular ama beyinleri yikanmis ve asla mevcut olmayan bir medeniyetin pesine düsmüstüler.

saygilarla

Tarihin inkari demekle neyi kast ettiginiz tam olarak anlasilmiyor. hangi tarihciler ve arastirmacilar ne zaman Kürt'lerin dillerinin ve kültürlerinini olmadigindan bahsetmisler? Sadece arastirmacilar ve tarihciler böyle yaziyor demekle bu is burada bitmiyor. Böyle bir kaniya inanan ve bizimde inanmamizi isteyen birisi olarak dogal olarak kanitlarinizi ve kaynaklarinizi aciklamanizi bekliyorum.

Gönderi tarihi:
Sizler de Kürtler yoktur dememişmiydiniz?

İnkar edildi ve şimdi kabullenildi...Bir zamanlar Kürtçe şarkı söylediği için yurtdışında yaşamak zorunda olan Şiwan Perver'in bugün ülkede konuşulması buna en iyi örnek!

Bakın yine taviz dediniz;neden bu güzel adımları sahiplenmiyorsunuz?

Hele bi gösterin benim "Kürtler yok dedigim"iletiyi.Sayin mavi ben ne yazdigimi hem biliyorum hemde yazdiklarimin sonuna kadar da arkasindayim,bugün böyle yarin söyle yazmam ben.Veya derneklerde dagarcigimi doldurup burada ahlam kesmem.

Evet Kürtce Kürtcülere verilmis bir tavizdir.Bunu daha baska tavizler takip edecektir,bunu demokratik acilim olarak görenler görebilir,bu beni baglamiyor.Umarim ki demokratik bir acilim olarak kalir ve o arkadaslar hakli cikarlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Kürdistan Dernekler Birligi nami diger-KOMKAR denilen Kürtcü kurulusun Beko TOPGIDER imzali aciklamasi:

" Bugün Avrupa ülkelerinde 1,5 milyon Kürt insaninin yasadigi tahmin edilmektedir.Bu insanlarin cogu Avrupa ülkelerinin vatandasidir.Yani secme ve secilme hakkina sahiptir.Bu ciddi potansiyeli degerlendirmeliyiz.

Lobi calismalari icin Kürtler hedeflerini iyi belirlemelidir.Bu nitelikte olan insanlar Alman ve Avrupa merkezi yerel yönetimlerine girmeli ve hatta parlamento secimlerinde aday olmalari icin motife edilmeli ve destek olunmalidir

Kürtler kendi haklarini elde etmek icin cok yönlü mücadele etmis,ama sorunu uluslarasi alana tasimasinda sürekli eksik ve yetersiz kalmislardir.

Lobi ve diplomasi calismalarina agirlik verilmelidir.Söz konusu beceri ve yetenekli kisilerin bir kismi örgütlü ancak BÜYÜK BIR KESIMI MEVCUT KÜRT DERNEKLERINE MESAFELI durmaktadirlar!

Kürt kurumlari bunlari ikna etmeye calismalidir.

Bu nedenle DIYASPORADA KI KÜRT'LERIN en önemli hedefi,Avrupa ülkelerindeki parti ve etkin uluslararasi kurumlara girerek KÜRTLER VE KÜRDISTAN icin politika yapmak olmalidir.

BEKO TOPGIDER

10 Aralik 2007

Yukardaki aciklama,aslinda yurt disindaki Kürtcülerin nasil ve hangi amac dogrultusunda calistiklarina belgedir.Cünkü bu Komkar denilen Kürtcü olusum özellikle Almanya da Alman devletinden maddi destek almakta ve BND yani Alman Istihbarat Servisi tarafindan da Türkiye'ye karsi kullanilmaktadir.

Bu örgütün amaci tamamen Türkiye'nin parcalanmasini güder.Bu yönde hertürlü calismayi yapar, Bu örgütün Türkiye aleyhinde nasil calistigini daha baska belgelerle anlatmaya calisacagim.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin Dogrucudavut,

Yani demek istediginiz ne onu anlayamadim.

- "Kurtler uydurmaca bir topluluktur" mu demek istiyorsunuz? Ya da:

- "aslinda Kurt diye bir sey yoktur" diye bir sey mi demek istediniz bu yazdiginizla. Anlayabilmis degilim.

- Yoksa siz "derhal Kurtlerin tarihi ve kokenleri uzerine itibarli bir aratirma yapilsin" mi demek istiyorsunuz (ki bundan epeyce suphe duyuyorum)?

Ha arastirmalara gelince, yillarca yasaklayip OCU gibi gormeseydiniz ya da arastirmak yerine INKAR etmeseydiniz Kurtlerin varligini ve tarihlerini, dillerini, s, vs, (ki hala bunu yapiyorsunuz) yuzlerce arastirma yapilirdi ve kimin nerelerden geldigi belli olurdu! Ne dersiniz? Verdigimiz mucadele INKARA karsi verilen bir mucadeledir beyefendi. Siz isin aslini anlayamamissiniz!

Sn.Diyarbakırlı,

İkinci paragrafınızdaki yorumunuzla ilk paragrafta bana sorduğunuz sorunun cevabını benim cevabımı beklemeden kendi kendinize vermeye çalışmışsınız. Şimdi bu oldu mu ? Neden bu kadar ön yargılısınız ?

O alıntıladığım yazıyı okudunuz da mı, benim 'Kürtler yoktur' dediğim sonucuna vardınız ? Batılı ve Rus emperyalist emelleri için Kürt tarihi yazanların düştüğü çelişkileri yine onların dayandığı kaynaklara göre gösteren ve tarihi objektif olarak ortaya koyan bir yazı Kürtleri inkar anlamına mı gelir ?

Bence, bunu bir okuyun ondan sonra tartışalım.

-http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=148090&pid=753425&st=0entry753425-

Gönderi tarihi:
- Beyanlarim celiskili degilin, sizin beyaniniz ve millet kavraminiz tamamen yanlis bir siyaset urunudur. Asil celiski sizde. Nasil kalkip hala milyonlari, varolan milyonlari inkar ediyorsunuz cok ilginc be kardesim.

- Kardesim sana illah heceliyeyim mi?

"B E N T U R K D E G I L I M". Kardesim zorla mi? Degilim iste yahu!

Eger bu sizin icin beni cezaevine atma ya da dislama nedeniyse o sizin bileceginz is! Kurtler Turklerle ayni irktan gelmiyorlar. Bunu herkes kabul ediyor siz hala ayni makamda ayni yanlis tezleri savunuyorsunuz.

Ha bu arada, "eger halkin boyle bir istegi varsa degerlendirilir ve Kurtce yasallastirilir" diye bir sey atmissiniz ortaya. 40 bin insanin olumu, milyonlarin gocu ISTEK degil de nedir be kardesim? Insaf!

Bu sizin sayisi yirmi milyonlara varan, yasadiklari yorelerin SAHIPLERI olan Kurt halkiyla nufuslari bir milyona bile ulasmayan ve bolgeye sizler gibi tarihte GOC sonucu yerlesmis Cerkezleri , Lazlari son bir tutmaniz olsun lutfen. Kaldi ki isterlerse birakin konussunlar dillerini ve yasasinlar kulturlerini.

Tekrar edeyim. Türk Milleti tarifi, kana, ırka dayalı bir millet tarif değildir. Bu dünyanın en modern tanımıdır. Kürtler yoktur diyen de yoktur, ne bu forumda ne de başka bir yerde. Irka dayalı millet tanımı Almanlar gibi milletler için geçerlidir. Avrupalılar, 1000 senedir, bu coğrafyaya Turkia demiştir. Cumhuriyetle birlikte, bu isme atfen bu topraklarda yaşayan tüm insanlara Türk denmiştir.

Türkiyede saf Türk ırkından olan kişilerin sayısı azdır. Biz bu Anadolu topraklarındaki antik halklarla, sonradan gelen Türkmenlerin harman olmasından mütevellit bir milletiz. Bu yüzden, Atatürk, Hititleri de, Urartuları da, Frigleri de, Sümerleri de atalarımız saymıştır. Türkçe bu topraklarda kullanılan ortak dil olmuştur, tarih boyunca.

Kürtler de bu topraklara Türkmenler ile birlikte sonradan gelmiştir. Aslen İrani bi halktır. Ancak, onlar da Anadoluda karşılaştıkları halklar ile karışmıştır. Zazalar, Harezmşah Türkmenleri ile gelen başka bir İrani grup olan Gurlar ile Türkmenler ve Anadolu halklarının karışması ile oluşmuş, Alevi bir gruptur. Şehirlerde yaşayan insanlar Türkçeyi öğrenmiş ve benimsemiş, dağlık, kırsal alanlarda merkezi yönetimden uzak, dağlık alanlarda yaşayanlar ise ortak dil olan Türkçeyi öğrenmemişlerdir. Kürtlerin bir kısmı, Anadoluya, Çaldıran savaşından sonra Yavuz Selim tarafından, Alevi Kızılbaş Türkmenleri bölgeden uzaklaştırmak için getirilmiştir.

Lazlar bu topraklara Kürtlerden çok önce gelmiş, bugün Türk Milletine bağlı ama kendi kültürlerini de yaşayan bir gruptur. Yanlış olarak bilinen tüm Karadenizin Lazlardan oluştuğu zannıdır. Benim gerçek laz arkadaş arkadaşlarım da oldu. Onların hiçbir zaman bu topraklarda yönetimden şikayeti olmamış, yurdu herkes gibi müdaafa eden,vatansever insanlardır ve Türk Milletindendir.

Çerkezlere, Çeçenlere, Abhazlara gelince, kitle olarak bu vatana yaklaşık 200 yıl önce gelmiş ve bu vatanı herkesten fazla benimseyip savunumuşlardır. Ayrıca, 1000 sene öncesinde de bu topraklarda yaşayan Çerkezler olmuştur. Tıpkı, Mısırdaki Memlükler gibi... İzmirde Yunanlılara ilk kurşunu atan ve şehit olan Hasan Tahsin de bir Çerkezdir. Çerkezler de Türk Milletindendir. Kültürlerini de hiçbir zaman unutmamaışlardır. Köylerine gittiğiniz zaman bunu çok net anlayabilirsiniz.

Kürtler, bu ülkede Kürt oldukları için hiçbir zaman rahatsız edilmemişlerdir. Devletin cezalandırıdğı Kürtler, emperyalistlerin oyununa gelen, emperyalistlerle işbirliği yapıp ülkeyi ve milleti bölmeye kalkan Kürtçülerdir. Kürtler de kendi kültürlerini serbestçe yaşamaktadırlar. Terör bölgelerinde kültürel hakların arkasına sığınıp siyasi isteklerini gerçekleştirmeye çalışanlar, elbette ki tepki görecektir. Devletin televizyonda Kürtçe yayına geçmesi, bu konunun Terör örgütü tarafından istismar edilmesini önleme amacıyla olmalıdır. Roj Tv gibi TVlerden yapılan propogandaya halkın maruz kalmasını önleme açısından doğru bir harekettir. ancak, bögede Türkçe bilmeyip sadece Kürtçe bile vatandaşlarımızın olması nedeniyle, bu yayın, neticede bir yabancılaşmaya da yol açabilir. İşte bu nedenle, bu yayınlarda Türkçe öğretilemesinin de gündeme gelmesi gerekir.

Gönderi tarihi:
Hangi gerceklere dayanarak Kürt nüfusunun eskiden kürtce tv talebini dikkate alinmasini gerektirecek bir nüfusa sahip degildi diyorsunuz? Eskiden nüfuslari neydi ve simdi ne kadar? Bunlari iddaa ettiginize göre herhalde muhakkak bir kaynaginizda vardir.

baska bir sorum, herhangi bir etnik grubun kültürel ihtiyaclarinin karsilanmasi icin alinan nüfus bazi nedir? Hangi sayidan itibren ihtiyaclarin karsilanmasinin gerekliligi anlasiliyor?

Siz heralde, yazılanları okumadan yorum yapıyorsunuz. Buraya yapıştırıyorum tekrar :

Bu tür hizmetler, eğer bu hizmetten yararlanacak yeterince nüfus var ise ve vatandaşların talebi üzerine değerlendirilir. Bunun Kürtçe'nin tabu olarak görülmesi ile bir ilgisi yoktur. Kürtlerin nüfusu, eskiden bu talebin dikkate alınmasını gerektirecek bir sayıya sahip değildi. Aynı şey, Çerkezce yada Lazca için de geçerlidir. Kürtçe üzerindeki hassasiyet, Kürtçenin, Kürtçülük ve terör propogandası için araç haline getirilmesi nedeniyledir.

1965'te, Devlet İstatistik Enstitüsü (2005'ten sonra 'Türkiye İstatistik Kurumu') tarafından 1965'te yapılan Genel Nüfus Sayımında, 1965'te 31.391.421 olan Türkiye nüfusu'nun 2.219.502'si anadili olarak Kürtçe'yi 4'ü, Kurmanci'yi beyan ettiği ve 2.219.547'sinin nüfus kaydında Kürtçe'nin anadilleri olarak geçtiği, 1.752.858 kişi Kütrçe'yi, 313 kişi ise Kumanci'yi ikinci dili olarak beyan ettiği ve 1.753.161'inin nüfus kaydında Kürtçe'nin ikinci dil olarak geçtiği açıklanmıştır.[13] Nüfus kayıdında Kürtçe'nin anadil ve ikinci dili olarak geçtiği kişinin sayısı toplam nüfusun yüzde 12,65'ine tekabül etmektedir.

Ancak genelde sayımlarda Zazaların da bu gruba dahil edilmesi karşıklara yol açmaktadır.[14]

2000'li yıllara bakıldığında, CIA'ye göre, Türkiye'de yaklaşık 15,0 milyon[15], MGK raporuna göre 12,6 milyon (Zazalar dahil) Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşamaktadır.[kaynak belirtilmeli]

Geleneksel kıyafetleriyle Vanlı Kürt kadınlar, 1973.

2007'de Milliyet gazetesinin KONDA'ya yaptırdığı ankete ise yüz yüze görüşme yapılan yaklaşık 50 bin kişinin %13,4'i kendini Kürt olarak tanımlamış ve 18 yaş altındaki nüfusun eklenmesiyle bu oranın %15,68'e çıkıp Kürt nüfusunun 11.445 bin kişi olabileceği tahmin edilmiştir. ( Vikipedi )

Devlet her etnik gruba TV kuracak diye bir kural yoktur. Bu ihtiyaç, Kürt vatandaşlarımızın, büyük bir kısmının Türkçe bilmemesi, sadece Kürtçe bilmesi nedeniyle, PKK'nın yayın organlarının propogandasına maruz kalıp ülkeden, milletten kopma tehlikesi nedeniyledir. Normal şartlarda, her etnik grup özel Tv kurabilme hakkına sahiptir. Türkçeden başka dillerde yayın yapma yasağı 1984'te başlamış, 2001'de sona ermiştir. Yani, bu serbestlik yeni değildir.

Devletin bu işte öncü olması, ancak, Kürt vatandaşlarımızı ülkeye bağlamak için olmalıdır. Koparmak için değil. Bu nedenle, yapılacak yayınlarda şarkı, türkü dışında, Türkçe de öğretilmelidir. Çünkü, ortak dilimiz olan Türkçeyi öğrenmemek, ülkeye, milllete yabancılaşmayı doğurur. Birliğe hizmet etmez.

Gönderi tarihi:
Siz heralde, yazılanları okumadan yorum yapıyorsunuz. Buraya yapıştırıyorum tekrar :

Devlet her etnik gruba TV kuracak diye bir kural yoktur. Bu ihtiyaç, Kürt vatandaşlarımızın, büyük bir kısmının Türkçe bilmemesi, sadece Kürtçe bilmesi nedeniyle, PKK'nın yayın organlarının propogandasına maruz kalıp ülkeden, milletten kopma tehlikesi nedeniyledir. Normal şartlarda, her etnik grup özel Tv kurabilme hakkına sahiptir. Türkçeden başka dillerde yayın yapma yasağı 1984'te başlamış, 2001'de sona ermiştir. Yani, bu serbestlik yeni değildir.

Devletin bu işte öncü olması, ancak, Kürt vatandaşlarımızı ülkeye bağlamak için olmalıdır. Koparmak için değil. Bu nedenle, yapılacak yayınlarda şarkı, türkü dışında, Türkçe de öğretilmelidir. Çünkü, ortak dilimiz olan Türkçeyi öğrenmemek, ülkeye, milllete yabancılaşmayı doğurur. Birliğe hizmet etmez.

Sn Dogrucudavut, malesef sormus oldugum " kültürel hakkin verilmesindeki nüfüs bazi kactir" soruya cevap vermemissiniz. Diger taraftan Türkiye'deki Kürt nüfusu toplam nüfüsa göre her dönem azimsanmayacak fazla olmustur. Türkiye zaten belirli dönemlerde zorunlu göclerle Kürt'leri zaman icerisinde asimile edip Türklestirmeye bile calismis olsa özünde Kürt'lerin gercek sayilarini azaltamamistir. Diyelimki ülke nüfusunun 2% sini bile olusturmus olsalar, bu rakam ciddiye alinacak büyüklüktedir. Ama Kürt nüfusu her dönem sizinde kabul edeceginiz gibi 2% lerin coookkkkk cookkkkk üzerinde olmustur. Devletimiz istese gercekleri dogru drüst bir nüfus sayimi ile ortaya cikartir, ama gerceklerden korkuldugu icin Kürt nüfusunun gercek sayisi belirlenmek istenmiyor.

Gönderi tarihi:
Sn Dogrucudavut, malesef sormus oldugum " kültürel hakkin verilmesindeki nüfüs bazi kactir" soruya cevap vermemissiniz.

Bunun cevabını vermiştim:

Bu pozitif ayrımcılıktır. Böyle bir hakkın devlet TVsinde verilmesi için,

1-Bu hizmette bir kamu yararı varmıdır ?

2-Kamu yararı ile bağlantılı olarak, bu hizmeti talep eden nüfus oranı nedir ?

Bu soruların cevabına göre karar verilir. Bana sorarsanız, bu AKP'nin bir seçim yatırımıdır.

Diger taraftan Türkiye'deki Kürt nüfusu toplam nüfüsa göre her dönem azimsanmayacak fazla olmustur. Türkiye zaten belirli dönemlerde zorunlu göclerle Kürt'leri zaman icerisinde asimile edip Türklestirmeye bile calismis olsa özünde Kürt'lerin gercek sayilarini azaltamamistir. Diyelimki ülke nüfusunun 2% sini bile olusturmus olsalar, bu rakam ciddiye alinacak büyüklüktedir. Ama Kürt nüfusu her dönem sizinde kabul edeceginiz gibi 2% lerin coookkkkk cookkkkk üzerinde olmustur. Devletimiz istese gercekleri dogru drüst bir nüfus sayimi ile ortaya cikartir, ama gerceklerden korkuldugu icin Kürt nüfusunun gercek sayisi belirlenmek istenmiyor.

O göç ettirmeler, sorun çıkaran, isyan eden ağalar ve işbirlikçiler içindir. Cumhuriyetin, ırk saflaştırma, Kürtleri yok etme gibi bir politikası olmamıştır. Buradaki görmeniz gereken ince nokta, emperyalistler tarafından her zaman kullanılmaya müsait olmuş feodal ağalar ve şeyhlerin, ülkenin birliğine zarar vermesini engellemektir. Devlet, feodal yapıya son vermek istemiştir. Çünkü, Kürtçülük, bu feodal zeminde yeşermektedir.

Kürt nüfusuna gelince size CIA raporlarını da verdim. Daha ne vereyim ?

Gönderi tarihi:
Bunun cevabını vermiştim:

Bu pozitif ayrımcılıktır. Böyle bir hakkın devlet TVsinde verilmesi için,

1-Bu hizmette bir kamu yararı varmıdır ?

2-Kamu yararı ile bağlantılı olarak, bu hizmeti talep eden nüfus oranı nedir ?

Bu soruların cevabına göre karar verilir. Bana sorarsanız, bu AKP'nin bir seçim yatırımıdır.

O göç ettirmeler, sorun çıkaran, isyan eden ağalar ve işbirlikçiler içindir. Cumhuriyetin, ırk saflaştırma, Kürtleri yok etme gibi bir politikası olmamıştır. Buradaki görmeniz gereken ince nokta, emperyalistler tarafından her zaman kullanılmaya müsait olmuş feodal ağalar ve şeyhlerin, ülkenin birliğine zarar vermesini engellemektir. Devlet, feodal yapıya son vermek istemiştir. Çünkü, Kürtçülük, bu feodal zeminde yeşermektedir.

Kürt nüfusuna gelince size CIA raporlarını da verdim. Daha ne vereyim ?

Sn Dogrucudavut hala anlasamiyoruz. Siz diyorsunuzki Kürtce tv icin önce yeterli sayida Kürt nüfusu yoktu, ama su an var diyorsunuz. Bende sormusumki, bunun bazi nedir, yani % kac nüfus oranina göre baz alinir? Bu sorunun cevabini vermediginiz halde verdim diyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Simdi,hep inkardan bahsediliyor ve Türkiye Cumhuriyeti devleti suclaniyor.Bu aslinda Kürtcü siyasetin bir geregidir.Böyle suclamak zorundadirlar yoksa ellerinde herhangi bir gerekceleri yoktur.

Inkar derken,inkar edilmemis olmayi Kürtcüler söyle degerlendiriyorlar:

-KÜRTCE YAYIN,

-Kürtce üniversite

-Kürtce eyalet yani Kürdistan

-Kürtlere ayri bir statü.

Bu yukarda saydigim maddeler yapilmadigi icin Kürtler inkar edildi diyip duruyorlar ama bir tane babayigit cikipta,biz Kürdistan istiyoruz diyemedi bu forumda.Hep duygu sömürüsü,devlete hakaret,devleti suclama,Kürtlere iskence falan filan asli astari olmayan tamamen dünya kamuoyunu yaniltmaya yönelik Ermeni tarzi yalanlarla kizim sana söylüyorum gelinim sen isit taktigini kullandilar.Simdi derler ki "ya biz ayrilmak istesek bunu da söyleriz"bu da bir yalandir.Yüzyili askin bir süredir Kürtcüler hep ayrilikci siyaset takip ettiler, amaclari Türkiyenin Güneydogusunda bir Kuzey Kürdistan kurmakti.Bunu inkar ediyorlar,cünkü hicbirisi mertce konusamiyor.Mertce konusabilselerdi Avrupalarda Türkiye aleyhinde her yolu denemezlerdi.Önce isyan sonra fil gözyaslari ile masum rolune bürünüp cocuk fazla aglarsa meme verilir ayagina yattilar.

Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde kalan hertaraf Türkiyedir ve Türk illeridir.Kurucusu Türklerdir,bu nedenle adina Türkiye denmistir.Türkiyede yasayan herkes Türktür ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarina uymakla yükümlüdür.Türkiyenin statüsünü degistirmeye calismak ihanettir ve ihanetin cezasi neyse onu ceker,simdi cekmezse zamani geldiginde cektirirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Avrupa Birligi ülkelerinde yuvalanmis olan Kürtcülerin Türkiye'ye karsi nasil calistiklarini defalarca dile getirdik.Alevisi,Kürt'ü,Ermeni'si ve daha akla gelen ne kadar bölücü gruplar varsa bunlarin hepsi AB ülkelerinde yuvalanmis o ülkelerin vatandasligina gecerek Türkiye aleyhinde acik acik yikici faaliyetlerde bulunmaktadirlar.PKK nin harac toplamasina,eroin ve kadin pazarciligi ile kasasini doldurup Türkiye'de terör eylemleri yapmasina bu Avrupa ülkeleri canak tutmaktadir.

Avrupa'da yuvalanmis olan bölücülerin birlestigi bir kurulus vardir bunun adi da KOMKAR-yani Kürt dernekleri Birligidir.

Asagida Basbakanligi döneminde Türkiye'yi ziyaret etmis olan SPD'li Gerhard SCHRÖDER'e Türkiye ziyareti öncesi KOMKAR tarafindan yazilip gönderilen mektubu biraz kisaltarak alintiliyorum;

SAYIN GERHARD SCHRÖDER

ALMANYA BASBAKANI

..." Ekselanslari,

Türkiye'yi ziyaret edeceginizi ögrenmis bulunuyoruz.Bu ziyaretiniz üzerine,Türkiye'nin kanunlari ve Anti-Demokratik poitikalari nedeniyle ülkenizde yasayan,asagida imzalari bulunan bizler,zatialinize bu mektubu yazma ihtiyacini duyduk.

Cünkü AB'ne girmek icin sizden yardim isteyen Türkiye'de baris ve demokrasinin,bölgede huzurun saglanmasi icin birkac önemli konuya dikkatinizi cekmek istiyoruz.

Bildiginiz gibi,Türkiye'de 15 yil süren kirli savas sonucunda,KÜRT HALKI VE ÜLKESI BÜYÜK ZARARLAR GÖRDÜ.SU ANDA HALK GÖRÜLMEMIS BIR YOKSULLUK VE SEFALET ICINDE YASAMINI SÜRDÜRÜYOR.KÜRT HALKININ SORUNLARI CÖZÜLEMIYOR.CÜNKÜ,TÜRKIYE'DE SORUNLARI ANKARA DISINDA CÖZECEK BASKA MERKEZDE YOK,BU DA SORUNLARIN CÖZÜMSÜZ KALMASINA NEDEN OLMAKTADIR.

PKK'nin TEK YANLI ATESKES ILAN etmesi ve savasin durmasindan sonra,Kürt sorununda cözüm umutlari dogdu.

Kopenhag kriterlerinin amaci demokrasinin tam anlamiyla yerlesmesidir.Bu konuda en önemli nokta KÜRT SORUNUNUN CÖZÜMÜDÜR.Kürt sorununda cözüm olmazsa baris ve güven ortami saglanmaz.Türkiye de ki huzur ve baris DOGRUDAN AVRUPAYI DA ILGILENDIRMEKTEDIR.

Ekselanslari,Türkiye ziyaretinizde etkinizi kullanarak asagidaki konularda Kürt sorununun cözümü icin Türkiye'ye baski yapmanizi istiyoruz.

1-Demokratik degisimden hep bahsetmesine karsin,Türkiye'deki düsünce ve örgütlenme özgürlügü önündeki engeller tamamen kalkmis degil.Siyaset yapmayi,basin ve düsünce özgürlügünü engelleyen pekcok yasa yerinde duruyor.

Kürt kimlikli partiler üzerinde baskilar,kapatma davalari sürüyor.Kürt kimlikli partiler üzerinde ki engeller kaldirilmali Kürtler kendi adlariyla parti kurabilmeli.

2-KÜRT DILI VE KÜLTÜRÜ önünde ki engeller kaldirilarak Kürt diliyle her türlü yayin yapilabilmeli,Türkce yayin icin saglanan DEVLET YARDIMININ AYNISI KÜRTCE YAYINDA DA YAPILMALIDIR.

3-TÜRKCE'ye TANINAN RADYO VE TELEVIZYON HAKKI,KÜRTCEYE DE TANINMALI,KÜRTCE RADYO VE TELEVIZYON ÖNÜNDE KI ENGELLER KALDIRILMALI.

4-KÜRTCE EGITIM HER KÜRD'ÜN HAKKIDIR.Uluslararasi hukuk ta Kürt cocuklarina kendi dilleriyle egitim görme hakki taninmistir.Kopenhag kriterleri cercevesinde bu haklar vardir.Kürtler,Türkiye'de ulusal azinlik degillerdir.Bu ülkede ki Kürtlerin sayisi 15 milyondan fazladir.KUZEY KÜRDISTAN'DA HALK COCUKLARINA KÜRTCE EGITIM ICIN IL YÖNETICILERINE BASVURUYOR AMA BUNLAR REDDEDILIYOR.

5-Türkiye merkezi bir devlettir.

6-Kürtlere kendini yönetme hakki istiyoruz.

7-Türkiye Kuzey Irak'a karisamaz,Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesini engelleyin.

EKSELANSLARI,

KÜRTLER SIZIN PARTIYE OLUMLU BAKIYORLAR.DILERIZ KI BIZIM BU ISTEKLERIMIZI TÜRK HÜKÜMETINE ILETIRSINIZ.

SAYGILARIMIZLA

KÜRDISTAN DERNEKLER BIRLIGI-KOMKAR

Bu mektubun altinda,siyasi,yazar,avukat,doktor kimlikli 70 e yakin Ermeni,Kürt ve Alevi ismi var imza olarak.

Kürtler eziliyor,Kürtlerin demokratik haklari,diye oturup kalkanlarin,Avrupayi ve Almanya'yi Türkiye'ye karsi savunmayi bir meslek, hobi haline getirmis olanlarin nerelerden kaynaklandigina en büyük delildir yukarda ki mektup.Mektup kisaltilmistir cünkü baya bir uzunca yazilmis. Ben sadece Türkiye acisindan önemli olan bölümlerini aldim,ve sanirim ki bu bile bölücülerin yurt disinda nasil calistiklarini ve Türkiye'de bu calismanin meyvelerini nasil topladiklarini anlamak zor olmayacak.

KÜRTCE YAYIN,KÜRTCÜLERE VERILMIS OLAN BIR TAVIZDIR.BUNU BASKA TAVIZLER IZLEYECEKTIR. Kürtce yayinla baslayan bu tavizler yukarda ki mektubun icinde yer almis olan istekler dogrultusunda gerceklestirilecektir.Cünkü Türkiye'yi yöneten hükümet bu amacla iktidara getirilmistir.Aslinda yukarda ki mektubun Türkiye ayagini kimlerin olusturdugunuda Ermeni özürcülere,bakarak anlayabiliriz.Heralde yüzde 47 nin nasil olduguda böylece anlasilmistir.Yüzde 47 Kürtcülerin oylariyla gerceklesmistir,cünkü AKP den büyük beklentileri vardi.DTP nin meclise girisi,yargidaki suclunun, kocasi dagda terörist olan birisinin milletvekili olmasinin altinda yatan cok gizli hesaplar var.

saygilarla

Gönderi tarihi:

AB arastirmalari,Türkiye'deki Kürt nüfusun orani genel nüfüsa göre yüzde7-8 olarak veriyor.Bunu baska kaynaklar yüzde 10-13 arasi verir.Dolayisiyle Kürtcülerin yüzleri kizarmadan 25 milyon Kürt'ün varligindan bahsetmeleri aslinda siyasi bir cambazliktir.Yüzde 8 veya 13 olarak verilen Kürt nüfus icersinde Kürtlerin asimile ettigi,Türk,Ermeni ve Araplar da vardir.Kürtlerin asimile edemedigi baska bir toplum ise Kürtlerin vahsetinden kurtulmak icin ERMENISTAN'a SIGINMIS ve halen Ermenistan topraklarinda yasamaktadirlar.Dogduklari bölgeye dönememeleri Kürtler tarafindan katledilmek korkusundandir.Kürt irkciligi maalesef Alman irkciligindan daha radikaldir.Bunu o bölgelerde yasayan ama Kürt olmayanlar gayet iyi bir sekilde bilmekteler.

Türkiye'de ancak Türk vatandasi olunabilir,Türkiye'lilik kavrami bir oyundur,bu tür kavramlari Marksist ve Leninistler cokca kullanir.Erdogan'in bu kavrami dile getirmis olmasi kendi kafasinin ürünü olmasindan degil,ona bu kavramin empoze edilmesindendir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Avrupa Birligi ülkelerinde yuvalanmis olan Kürtcülerin Türkiye'ye karsi nasil calistiklarini defalarca dile getirdik.Alevisi,Kürt'ü,Ermeni'si ve daha akla gelen ne kadar bölücü gruplar varsa bunlarin hepsi AB ülkelerinde yuvalanmis o ülkelerin vatandasligina gecerek Türkiye aleyhinde acik acik yikici faaliyetlerde bulunmaktadirlar.PKK nin harac toplamasina,eroin ve kadin pazarciligi ile kasasini doldurup Türkiye'de terör eylemleri yapmasina bu Avrupa ülkeleri canak tutmaktadir.

.

.

Türkiye aleyhinde yurt disinda calisanlarin ,bölücü olduklarini yukarida ki mektubun icindeki yazilanlardan anlamak cok kolaydir.Örnegin ne diyor mektupta:"15 yil süren kirli savas sonunda Kürt halki ve ülkesi büyük zararlar gördü"Bu cümleden cikan anlam,Türkiye'nin terörle mücadelesini,Kürtcülerin savas olarak gördükleri ve bu savasi kirli diye niteleyip dolayli olarak Türk devletini sucladiklari,ve de zarar görenin sadece Kürt halki ve Kürdistan oldugu vurgulamasidir.Yani Türk devleti Kürdistana karsi savas acmis anlamina yazilmis olan bu cümle Kürtcülerin Türkiye'yi bölünmüs olarak gördüklerini anlatir.PKK bunun icin terör yapmakta akillari sira isgal gücü Türkiye ile savasmaktadirlar."

Diger bir nokta ise,yine mektupta gecen bir cümlede ki gizli anlam;"Türkiye'de ki baris ve huzur ortami,dogrudan Avrupayida lgilendirmektedir"vurgusu ile Avrupa'ya, müdahale edin cagrisidir."

Diger bir önemli vurgulama ise;"Kürt sorununun cözümü icin Ankara'dan baska bir merkez de yok"cümlesi icinde ki bu merkez Avrupa ülkeleri olabilir cagrisidir.

Yani Kürtcüler aynen Irak'taki bölücülerin Amerika'dan yardim istemeleri gibi Avrupadan yardim istemektedirler,bu nasil bir yardim olursa olsun onlar icin farketmiyor.

Iste Kürtcülerin gercek yüzleri yukarda ki mektupla ortaya cikmistir,kendilerini istedikleri kadar demokrat nsan haklari havarisi göstersinler,amaclari TÜRKIYE'NIN BÖLÜNMESIDIR.Türk kavramina siddetle saldirmalarinin nedeni de budur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Kürtcüler,bölücülerden baska Kürtleri kabul etmezler ve bu nedenle TBMM.de ki 150'nin üzerinde ki Kürt milletvekillerinide Kürt kabul etmezler,onlar icin Kürt bölücü olursa Kürt'tür,eger bölücü degilse asimile olmus Kürtlügünü kaybetmistir.Bunlarin aradigi cinsten milletvekilini tarif etmek icin,asimile olmamis AKP milletvekili Ihsan Arslan'in dediklerine bakalim.Bebek katillerini gerille,Güneydogu'yu Kürtistan olarak tanimlayan AKP milletvekili Ihsan Arslan'in 1991'deki Musa Anter,Ömer Vehbi Hatipoglu,Ismail Besikci,Hüseyin Okcu gibi isimlerle Güneydogu meselesi ile ilgili sorulara verdigi cevaplarin toplandigi "KÜRT SORUSTURMASI"isimli kitaptaki görüsleri söyle:

- Dogdugum yer olmasi itibariyle KÜRDISTAN VATANIMDIR...

-Zulme karsi verdigi mücadele sonunda,halkin mazlumiyeti yaninda ve onun yegane koruyucu ve destekcisi konumuna giren GERILLA HAREKETI,bölge halkinin gözünde muteber bir kisilige sahip olmustur.

-...Türkiye cografyasinin MISAK-I MILLI ILE CIZILEN SINIRLARI HICBIR ANLAM IFADE ETMEMEKTEDIR.

-Son Islam devletini ve onun müesseselerini ortadan kaldiran ve yegane politikasi Islam'a düsmanlik ve onu yok etme esasi üzerine kurulan bir zihniyet ve otoriteye karsi tüm ISYAN VE BASKALDIRILARI alkislamak gerekir.

-...Kisa vadede alinmasi gerekli yegane önlemin,ayni zamanda yegane cözümün,Türkiye'nin tamamina uygulanacak yeni bir EYALET SISTEMI oldugunu hatirlatmak isterim.

-Türkiye Türklerindir..Türkiye ülkesiyle bölünmez bütündür..Baslangicta cok masum gibi görünen bu ilkeler gercekte cok acik gasp ve tahakkümü icermektedir.Hayir bunlar yillardan beri devam edegelen gayri samimi uyutma politikalarinin geregidir.Eger TÜRKIYE TÜRKIYEDE YASAYAN HERKESINDIR denmiyorsa bu ikiyüzlülüktür...

Ayni tarihte DEP milletvekillerinden Hatip Dicle'de Kürdistan eyaleti istediklerini acikladi.

Yukardaki sözler birisi AKP den ama asimile olamamis bir milletvekilinin digeri ise hic asimile olmamis bir Milletvekilinin sözleridir.

Erdogan'in neden bölücülerce sevildigini simdi anlayabiliyormuyuz?

Erdogan'in Kürt sorunu,Kürt kimligi,Kürtce yayin,Kürdoloji acilimlarinin altinda hangi fikir babalarinin yattigini artik anliyormuyuz?

Ikinci Cumhuriyetcilerin asil amaclarinin ne oldugunu anlayabildik mi?

Genc siviller denilen Laik Türkiye Cumhurieti karsitlarinin amaclarini görebiliyormuyuz.

Yukarda ki aciklamalarin ikiside Türk devletinin bölünmesini iceriyor,bu aciklamalari yapanlar,Türkiye Cumhurietinin meclisinde görev yapmak icin yemin etmis olmalarinin aslinda o yeminin gecersiz olmasi anlamina gelmiyormu.Simdi ben Vatanim olarak kabul etmedigim bir ülkenin meclisinde yemin ederek "VATANIMI"dedigimde yalan yere yemin etmis olmazmiyim?

Atatürk ilke ve inkilablari dedigimde sahtekarlik yapmis olmazmiyim.

Sayin Forumdaslar,tekrar ediyorum,Türkiye üzerinde cok büyük oyunlar oynanmaktadir,bu oyunun basaktörü Tayyip Erdogandir.Senaryo yazarlari,AB-ABD ve bölücü yandaslaridir.Kibrisi kaybettik,sira Güneydogudadir!!

saygilarla

Gönderi tarihi:
Simdi,hep inkardan bahsediliyor ve Türkiye Cumhuriyeti devleti suclaniyor.Bu aslinda Kürtcü siyasetin bir geregidir.Böyle suclamak zorundadirlar yoksa ellerinde herhangi bir gerekceleri yoktur.

Inkar derken,inkar edilmemis olmayi Kürtcüler söyle degerlendiriyorlar:

-KÜRTCE YAYIN,

-Kürtce üniversite

-Kürtce eyalet yani Kürdistan

-Kürtlere ayri bir statü.

Bu yukarda saydigim maddeler yapilmadigi icin Kürtler inkar edildi diyip duruyorlar ama bir tane babayigit cikipta,biz Kürdistan istiyoruz diyemedi bu forumda.Hep duygu sömürüsü,devlete hakaret,devleti suclama,Kürtlere iskence falan filan asli astari olmayan tamamen dünya kamuoyunu yaniltmaya yönelik Ermeni tarzi yalanlarla kizim sana söylüyorum gelinim sen isit taktigini kullandilar.Simdi derler ki "ya biz ayrilmak istesek bunu da söyleriz"bu da bir yalandir.Yüzyili askin bir süredir Kürtcüler hep ayrilikci siyaset takip ettiler, amaclari Türkiyenin Güneydogusunda bir Kuzey Kürdistan kurmakti.Bunu inkar ediyorlar,cünkü hicbirisi mertce konusamiyor.Mertce konusabilselerdi Avrupalarda Türkiye aleyhinde her yolu denemezlerdi.Önce isyan sonra fil gözyaslari ile masum rolune bürünüp cocuk fazla aglarsa meme verilir ayagina yattilar.

Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde kalan hertaraf Türkiyedir ve Türk illeridir.Kurucusu Türklerdir,bu nedenle adina Türkiye denmistir.Türkiyede yasayan herkes Türktür ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarina uymakla yükümlüdür.Türkiyenin statüsünü degistirmeye calismak ihanettir ve ihanetin cezasi neyse onu ceker,simdi cekmezse zamani geldiginde cektirirler.

saygilarla

Siz iddaa ediyorsunuz diye illada forumculardan birisi kabul etmedigi bir konu hakkinda Türkiye'de özgür kürdistanmi istiyoruz diyecek? Türkcülerin bos iddaalarini ciddiye bile almak dogru degil aslinda.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.