Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 ya ben bu sorunu duyunca aklıma ne geliyor biliyormusun türkmen ülkeleri var küçük adları şimdi aklıma gelmiyor. kırgızlar falan,işte o ülkelerin yaşlı halklarındada kürt etegi denden kıyafet yüzde dövmeler var ve o insanlar biz türküz diyorlar türkiyedeki kürt kökenli kardeşlerimizde çok eski dönemlerden osmanlı zamanından göççç eden kardeşlerimizde aslında türk kökenli olabilirmi.birde yerleşim yerlerinde kendi gelenek ve ananelerinizi korudugunuz için göze göründügünüzü düşünüyorum. küçük insanların küçümsemek için birilerini bulmalarıve her ırkta oldugu gibi azınlık olma ve savunma iç güdüsü,her konuyada örnegim var düşünün baş kentten küçük bir kasabaya geliyorum ve iki seçenek var ya çatışıp yalnız kalacagım ya uyum saglayacagım. fitneyle dost olsam çatışırım ama dürüst bir dostum varsa bana onları onlara beni anlattıgında karşılıklı kabulleniş ve hoşgörülü bir yaşam sevilen bir birey olurum. sevgilerimi muşlu kızı esen e gönderiyorum.esen kal Zannetmiyorum;Kürt veya Türk ne farkeder ki.O insanlar kendilerini böyle tanımlıyorsa!Benim üniversitedeki hocam Suriye sınırlarında yaşayan ''kimliksiz bırakılan kürtler''i anlatırken şu cümleyi kullanmıştı;orada yaşananlara bizzat tanık olduktan sonra işte Kürtler budur demişti.Ben tüm bunları burada tüm samimiyetimle yazarım...sizde anlatın,bende anlatayım... Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 siz daha bunlarla mı uğraşıyorsunuz memleket avuçlarınızın arasından kayıp giderken... Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 siz daha bunlarla mı uğraşıyorsunuz memleket avuçlarınızın arasından kayıp giderken... ne güzel sözler bunlar işte bizi böyle uyutuyorlar din dil ırk derken atı alan türkiyeye gelecek biz yer bulamayacagız bir gün şöyle bir manzara düşünün belkide bir şehre tıkılıp kalacagız kürt türk alevi sünni ateis ya bu da sıktı yani eskiden bu yoktu degilmi ateis, neyse vah vah diyerek biz nasıl bu oyuna geldik diyecegiz. zannetmem de ben ülkemin, birlik ve beraberligini koruyacagından eminim.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 siz daha bunlarla mı uğraşıyorsunuz memleket avuçlarınızın arasından kayıp giderken... Biz uğraşmıyoruz...bunları yazmak yanlış olmasa gerek;bu ülkenin doğusunda hergün gelen ölüm haberleri varken yada bombalar patlarken...kimin yaptığı değil(yapanlar benim için birer katil)neden hala bunu meşrulaştırdıklarını ve kurulu oyunları belki de bugün daha çok anlamalıyız değil mi? Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Sayın Taklamakan, Kimliklerinin kendi dillerinde düzenlenmesi, Kimliklerinde TC değil Kürt vatandaşı denilmesi, Kimliklerinde Ay yıldızlı bayrak değil, sarı-yeşil-kırmızı renkte yıldızlı bir bayrak olması, Eğitimi kendi dillerinde alabilmeleri, Okullarında kendi bayraklarının göndere çekilmesi, Kendi marşları ile haftaya başlamak, Haritalarda kendilerine ait sınırların var olması, Daha sayayım mı? Arkadaşım. Açıklamalarınız net değil. Bu topraklarda beraber yaşayalım diyorsunuz. Sonra kendimize ait sınırları olan haritamız yok diyorsunuz. Sarı yeşil kırmızı bayrağımız yok diyorsunuz. Bu ikiyüzlülük olmasa da , şiddetli kafa karışıklığı olsa gerek. İstediğiniz BAĞIMSIZLIK sizin. Belki bunu söylemeye korkuyorsunuz , KİMLİK kelimesinin arkasına sığınıyorsunuz. Aslında bana kalırsa , tarihi olayları doğru okuyup bir kararla bunu çözebiliriz. Hani üzerinde güneş batmayan ingiltere , Hani 4 kıtada at koçturan Osmanlı, Hani dünyanın yarısına sahip CCCP.. Örneğin ben tatilimi geçirmek için asla Beytüşşebab a gitmem. Yemen e gitmediğim gibi. Oysa yemen de zamanında bizim eyaletimiz değil miydi. Başka bir forumda tanıştığım bir öğretmen arkadaş var. Hakkari de 3 yıl öğretmenlik yaptı. Memleketi Ispartaya dönünce tüm aile bayram yaptı kurbanlar kesildi. Bu ne biçim kardeşlik. Bu ne biçim mozaık. Öğretmen ne diyor biliyor musunuz , Urfadan sonra Türkiye biştmiş arkadaşlar diyor. Zamanında Turgut Özal rahmetli çıktı. Komunist partiyi serbest bırakacam dedi. Ortalık birbirine girdi. Nooldu. % 1,5 u geçemeyecekler demişti. Öyle de oldu. Yasak olduğunda sesleri daha fazla çıkıyor. Al işte serbest. Oku tüm kitaplarını. Yap propaganda nı. Anlat kendini kahvelerde açık açık. Çık Tv lere. Nooldu. Herkes sus pus. Komunizm de gelmedi. Bişey de olmadı. Kandırmaca bitti. Komunizm gelecek korkusu ile de kandırdılar da. Biz ülkenin çoğunluğuyuz diyerek kandıranlarda. Herkes ağzının payını aldı. Gelelim bizim kimlikçilere. Hatiranız nerden nereye olsun istersiniz. Elin Yemen ini , Medinesini korumak için az mı gencecik fidanlarımız yok oldu. Az mı para harcayıp az mı kan döktük. Ne oldu , bizim gariban Anadolu insanı öldü. Arkada bisürü acı hikaye ve türkü kaldı. Bide batık ülke ekonomisi. Peki şimdi olan ne. Farklı mı. Verildi yemenliye Yemen. Mısırlıya Mısır. Peki şimdi Yemen liler cennette mi yaşıyorlar. Yoksa Mısır lılarda cenneti ala da mı. Nooldu. Ama orada Anadolu gençleri öldüler. Atatürk bile Trablusgarbda , Suyevşte , Suriyede savaşmadı mı. Ne anlamı kaldı. Bu günkü savaşın da anlamı kalmayacak. Bence bir an önce KİMLİK lerini ellerine verip , göstermek lazım. Anyayı Konyayı. Sus pus olacaklar. Komunizm korkusu ile halkı korkutanlar gibi. Yada komunist çoğunluk var diyenler gibi. Ben batıda ürettiğimiz değerlerin bir hiç uğruna , kimlik tutkusundan yanıp tutuşanlara gitmesine karşıyım. Al kimliğini kardeşim. İstiyorsun ya.Hadi yoluna demek lazım. Daha fazla genç fidanlar ölmeden , daha fazla para gitmeden. Kristal kırıldı mı , yapıştırımaz sınız. İki halktan ölenleri yok sayamaz sınız. Aileler unutmaz. Et tırnak benzetmesi de hikaye. Kız alıp vermek te. Bu savaşı isteyen belli. Ekonomik olarak batmamızı isteyenler. O zaman oyunlarını bozmak lazım. Doğudakiler yıllarca fakirlik edebiyatı yaptılar. Antalya nın dağ köyleri , yörükler bunlardan daha fakir. Çıkın da görün. Karadenizin dağ köyleri , bunlardan ileri değil. Bunların yaptığı , yaygara. Neden yörükler ayrılalım demiyor , vatanına bağlı , askerine polisine yardım ediyor el kaldırmıyorda , bunlar habire isyanda. Habire kimlik derdinde. Cumhuriyetin kuruluşundan beri , 28 defa isyan etmişler. Bunlada övünüyorlar. Gel ekmeğimizi ye. Sonra isyan et ve övün. Bakın İsviçre , toprak bütünlüğü yada büyüklüğü ile mi yakaladı zenginliği. İngiltere bizim bikaç ilimiz kadar kaldı. Dünyanın en çok konuşulan dili İngilizce. İnternette tek dil. İskoçya ekonomide tarih yazıyor. İki ilimiz kadar hepisi. UÇAKTA UÇARKEN BAKIN. ALTTA SINIR GÖREMEZ SİNİZ. SINIR KAFALARDADIR. Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Sayın Taklamakan, dediklerinize ekleyecek çok şey var,şu an yazamıyorum;ama şunu belirteyim; alıntı yaptığınız kısım Sayın Yarasa'nın verdiği cevapptı,ben bunu red etmiştim.İletiyi okursanız göreceksiniz ki bu Sayın Yarasa'nın kimlik anlayışıydı.Bunu akşam size yazmak isterdim ama en azından bu kısmını şimdi yazmam iyi olur.Nitekim yanlış anlaşılmak istemiyorum.Teşekkür ederim. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Sevgili Emre ben yazınca miiliyetçi,sen benim için yazana dönüşüyorsun. Lütfen herkes ne yazdığına dikkat etsin.Nitekim saygı sınırlarımı zorlayan yakıştırmalar var. Mavi onlar yazdıklarıyla seni susturamayınca!Neyse bak tek yazıyorsun ama kendinle çok güçlüsün.Sevgiler! Bu arada Politika tamamen red ediyor kimlikleri,kimliksizlik daha cazip gelmiş olmalı kendisine. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Kımlıksız kımse yoktur Türkıyede. TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDASI kımlıgı neden sızı rahatsız edıyorkı.Dünyanın hangı ülkesınde o ülkenın vatandası olanların kımlıklerınde etnık kökenlerı yazılıdır,bır örnek versenızde bızde faydalansak,ufkumuz genıslese.Dünyada örnegı olmayan bır seyı sız hangı hakla Türkıye Cumhurıyetınden beklemekdesınız. saygılarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Kımlıksız kımse yoktur Türkıyede.TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDASI kımlıgı neden sızı rahatsız edıyorkı.Dünyanın hangı ülkesınde o ülkenın vatandası olanların kımlıklerınde etnık kökenlerı yazılıdır,bır örnek versenızde bızde faydalansak,ufkumuz genıslese.Dünyada örnegı olmayan bır seyı sız hangı hakla Türkıye Cumhurıyetınden beklemekdesınız. saygılarla Kardesim zorla guzellik olur mu yahu? Kurt oglu Kurduz iste, Turk degiliz. Niye bu kadar rahatsiz ediyor sizi bu kelime yahu? TURK DEGILIM! KURDUM! ISterseniz size bir kac dilde daha soyliyeyim. Anlamakta zorlaniyorsunuz herhalde! Allah Allah! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Kımlıksız kımse yoktur Türkıyede.TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDASI kımlıgı neden sızı rahatsız edıyorkı.Dünyanın hangı ülkesınde o ülkenın vatandası olanların kımlıklerınde etnık kökenlerı yazılıdır,bır örnek versenızde bızde faydalansak,ufkumuz genıslese.Dünyada örnegı olmayan bır seyı sız hangı hakla Türkıye Cumhurıyetınden beklemekdesınız. saygılarla Kimlik dedigin kagit uzeri bir yazi degildir. Bir insanin kendi dilini konusabilmesi ve kendi dilinde hizmet gorebilmesidir. Kendi kulturunde ve tarihinde egitim yapabilmesidir. ALMANYA'da Frisler var, Hollanda'da Limburg ve Frisler var, Belcika da Fransiz Valonlar, Flamanlar ve Almanlar var, Findalniya'da Isvecliler ve norvecliler var, Ingilterede Bengaliler var, Araplar var, Kanada'da Fransiz asilli Quebecliler var...Daha ornek vereyim mi? Yetmemis olabilir! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Mavi onlar yazdıklarıyla seni susturamayınca!Neyse bak tek yazıyorsun ama kendinle çok güçlüsün.Sevgiler! Bu arada Politika tamamen red ediyor kimlikleri,kimliksizlik daha cazip gelmiş olmalı kendisine. Emre şimdi en azından telin diğer köşesinde olsaydın,ne kadar güzel olurdu.Canım kardeşim inan ki yanında olmak isterdim...belki de seninle daha güçlü olurdu yazdıklarımız...yüreğine iyi bak canım benim. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Kardesim zorla guzellik olur mu yahu? Kurt oglu Kurduz iste, Turk degiliz. Niye bu kadar rahatsiz ediyor sizi bu kelime yahu? TURK DEGILIM! KURDUM! ISterseniz size bir kac dilde daha soyliyeyim. Anlamakta zorlaniyorsunuz herhalde! Allah Allah! ben de laz uşağu lazum. Ama demeyrum ki benu kimluksizleştirdular Siz neyden rahatsızsınız onu söyleyun uşağum Ben de Türk değilum ama Atatürkün "1Ne mutlu Türküm diyene" sözü altındaki gerçeğu çok iyu pileyrum Miillyetçilik ve halkıçılığın ne olduğunu burada milleyetçi inasnlardan çok daha eyu pileyrum kardeşum Sizin zorunuza giden nedur onu söleyun pakayum... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Arkadaşım. Açıklamalarınız net değil. Bu topraklarda beraber yaşayalım diyorsunuz. Sonra kendimize ait sınırları olan haritamız yok diyorsunuz. Sarı yeşil kırmızı bayrağımız yok diyorsunuz. Bu ikiyüzlülük olmasa da , şiddetli kafa karışıklığı olsa gerek. . . Saygılar. Sayın Taklamakan, kimlik kavramını açıklamaya gerek var mı?yanlış anlamalarda ortadan kalkmıştır umarım diyerek gelelim diğer yazdıklarınıza. sorun bence ne biliyor musunuz?herkesin yaşadıkları dışında tüm yaşananlara duyarsız kalması.Belki de onun için birbirimizi anlamıyoruz. öncelikle arkadaşınızın o Türkiye dışı tanımlamasını gerçek dışı ve kalıpsal buluyorum.ben Diyarbakırda yaşıyorum ve bu söylemi de buraya bakarak saçma buluyorum.Gelelim et ve tırnağa.insan ilişkilerinde bu kavram bana oldum olası saçma geliyor.Maalesef kandırmaca.Biz et tırnak değil,aynı kaderi yaşayan halklarız. Sayın Tengerii bana Hamidiye alayları demişti,asimilasyona uğrayan Türklerin varlığından bahsetmişti.Asimilasyon,******** ilettir.ve yapan *******(bu arada yıldızlayan benim)bakın ben daha ileriye giderek Osmanlı Devletinin Türk adı taşımasına rağmen göçebeleri nasıl kendince kullandığını yazarım,toprağa ve topraksızlığa mecbur edilenleri yazarım...çarklar dönüyor anlayacağınız. bir arkadaşım bana sen dürüst değilsin demişti,nedeni de DTP hakkında yaptığım olumsuz bir eleştiriydi.Ben kendi içinde çelişkiler barındıran bir partinin temnsiliyetini sorgularım ama onu muhattap almayan bir siyasi arenayı da aynı düşüncelerle eleştiririm.Bizim basit hesaplarla kaybedecek zamanımız yok.siyasi alanı tıkamayalım.yazık giden canlara. örnekler vermişsiniz başka ülkeleri göstererek.sonra da kimlik talepleri ile ilişkilendirmişsiniz.bence o dönemi göz önüne alarak eleştirilerde bulunmalı,bunu tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulmalı. sınırlar insanların kafasındadır diyorsunu,evet kafasındadır ve bunu kaldırmak lazım.ben toprak bütünlüğü konusunda taviz vermeyenlerdenim.farklı düşünenler olabilir.onları da dinlemek,onlara da anlatmak lazım.ve kabul edilmeli herkes aynı düşünemez. ve yine kabul edilmeli hatalar hiçbir şekilde meşrulaştırılmaz ve insanlar ne kimliğinden ne de inandıklarından dolayı yargılanamaz.kimlik konusunda fazla yazmadım,açıklamıştım...ama isterseniz tekrar açıklarım saygılar. Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Kardesim zorla guzellik olur mu yahu? Kurt oglu Kurduz iste, Turk degiliz. Niye bu kadar rahatsiz ediyor sizi bu kelime yahu? TURK DEGILIM! KURDUM! ISterseniz size bir kac dilde daha soyliyeyim. Anlamakta zorlaniyorsunuz herhalde! Allah Allah! siz neden kendinizden rahatsız oluyorsunuz ben anlamadım .iyiki amerikada yaşayan bir siyahi degilsiniz. normal sıradan fransızca ,farsça ,türkçe, rusça ve birkaç ülkede kullanılan kelimeleri bir arada kullanma yetenegine sahip aynı camede namaz kılıp aynı cenazede yas tuttugumuz misafirperver örf adet bilen komşularımızsınız.birde batı illerinden komşularımız var uçuk kaçık şen şakrak e biz ikinizdende degiliz nereye gidelim.iyi bir fikir oldu bu bende benim gibilerini bulup yeni bir başlangıç yapayım bakım halinden şikayet edip duran kaç kişi kabul eder kimse hiç kimse keyfini bozmaz ben oyalanırken onlar fırsatları degerlendirir. ben yorgun mutsuz olarak devem ederim .vazgeçtim bile Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 siz neden kendinizden rahatsız oluyorsunuz ben anlamadım .iyiki amerikada yaşayan bir siyahi degilsiniz. normal sıradan fransızca ,farsça ,türkçe, rusça ve birkaç ülkede kullanılan kelimeleri bir arada kullanma yetenegine sahip aynı camede namaz kılıp aynı cenazede yas tuttugumuz misafirperver örf adet bilen komşularımızsınız.birde batı illerinden komşularımız var uçuk kaçık şen şakrak e biz ikinizdende degiliz nereye gidelim.iyi bir fikir oldu bu bende benim gibilerini bulup yeni bir başlangıç yapayım bakım halinden şikayet edip duran kaç kişi kabul eder kimse hiç kimse keyfini bozmaz ben oyalanırken onlar fırsatları degerlendirir. ben yorgun mutsuz olarak devem ederim .vazgeçtim bile Istiyorsaniz gidin yapin. Eger ayri bir diliniz ve gecmisiniz varsa buyrun. Kalkip bir iki kisilik bir toplulukla koca Kurt halkini ayni sekilde gosterip haklarimizi ve hakliligimizi saklayamazsiniz! Biz bir futbol stadini dolduran takim taraftari degiliz. Koy filan da degiliz. Gecmisi olan, dili ve kulturu olan bir halkiz. Lutfen boyle basit kiyaslamalarda bulunmayin. Yeter artik! ** Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Biz uğraşmıyoruz...bunları yazmak yanlış olmasa gerek;bu ülkenin doğusunda hergün gelen ölüm haberleri varken yada bombalar patlarken...kimin yaptığı değil(yapanlar benim için birer katil)neden hala bunu meşrulaştırdıklarını ve kurulu oyunları belki de bugün daha çok anlamalıyız değil mi? iyi güzel söylüyorsunda reklamın iyisi kötüsü olmaz , terör kötülükle kanla beslenir biz her vah eyvah dediğimizde sanki bu ülkeyi bölmek isteyenlerin çorbasına ekmek doğruyoz ... bırakın türkü kürdü bu topraklarda yıllarca kardeş gibi yaşandı gidin şehitliklerin listelerini inceleyin şırnaklısı samsunlusu tekirdağlısı eskişehirlisi...bi arada...amerikalısı bilmemnelisi çok mu önemsiye benim insanlık değerlerimi yoksa onun derdi emellerine ulaşma yolunda yeni maşalarmı bulmak alet olmayalım, oldurtmayalım... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Ben rahatsızoldugumu söylemedımkı,durumdan rahatsız olanlar sızlersınız yanı ********.Türkıyede azınlıkların okulları var,onlar haklılar cünkü adı üstünde azınlıklar.Kürtler azınlık olmadıkları ıcın yasalar ne dıyorsa o olur.Bu heryerde böyledır.Baskalarının atına bınıp sövalyelık pesınde kosmak kımseye yarar getırmez getırmedıde.Sızın yaptıgınız ****** bunada kımse ızın vermez.Bırakın bos seylerın pesınde kosmayı. saygılarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 iyi güzel söylüyorsunda reklamın iyisi kötüsü olmaz , terör kötülükle kanla beslenir biz her vah eyvah dediğimizde sanki bu ülkeyi bölmek isteyenlerin çorbasına ekmek doğruyoz ... bırakın türkü kürdü bu topraklarda yıllarca kardeş gibi yaşandı gidin şehitliklerin listelerini inceleyin şırnaklısı samsunlusu tekirdağlısı eskişehirlisi...bi arada...amerikalısı bilmemnelisi çok mu önemsiye benim insanlık değerlerimi yoksa onun derdi emellerine ulaşma yolunda yeni maşalarmı bulmak alet olmayalım, oldurtmayalım... tamam ben sustum.yazılacak herşeyi yazdım. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Sn Maviolmayan gokyuzu, Eger mumkunse , başka bir konuya geçmeden , Şu kimlik meselesini bana bir açıkalr mısınız. Defalarca sordum cevap yok Şu andaki durum nedir. Sizin kimlikle yaşam dediğinizde ne olacak. Nasıl değişecek , şöyle karşılaştırmalı olarak. Madde madde bir yazar mısınız lutfen Bayılacagım artık. Saygılar. Not: Kimilk tan anladğımım tanım şudur : xxxxxx Realite ile kariılaştırma ya gelince 1- Şu andaki falanca konuda ki durum şudur. Kimlikle yaşarsak bu şöyle olacaktır. 2- Şu andaki filanca ...... 3- şu andaki 4- Şu 5- Şu Bu kadar mı zor yaaaa. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Sn Maviolmayan gokyuzu, Eger mumkunse , başka bir konuya geçmeden , Şu kimlik meselesini bana bir açıkalr mısınız. Defalarca sordum cevap yok Şu andaki durum nedir. Sizin kimlikle yaşam dediğinizde ne olacak. Nasıl değişecek , şöyle karşılaştırmalı olarak. Madde madde bir yazar mısınız lutfen Bayılacagım artık. Saygılar. Not: Kimilk tan anladğımım tanım şudur : xxxxxx Realite ile kariılaştırma ya gelince 1- Şu andaki falanca konuda ki durum şudur. Kimlikle yaşarsak bu şöyle olacaktır. 2- Şu andaki filanca ...... 3- şu andaki 4- Şu 5- Şu Bu kadar mı zor yaaaa. Sayın Taklamakan, daha önce ki sayfaya bakmadınız galiba;ben cevap vermiştim... Sayın Taklamakan, Öncelikle geciken cevabım için çok özür dilerim.Gelelim kimlik olgusuna.Kimlik bireyin kim olduğu ile ilgilidir.Yani bireyin dili,dini,değeri,kültürü...Tüm bunları içine alan ve karakteri de kendi alanını içerisinde belirleyen geniş bir yelpazedir.Ben kimlik deyince nedense herkes olayın siyasi yönünü ele aldı.Ya da bunu görmek istedi.Kimse kalkıp da bu kimlik meselesini Kürt kimliğine sahip vatandaşlarımızın kendini ifade biçimi olarak algılamadı.Çok merak ediyorum;insanlar neden kimlikten korkarlar.Yani bir insanın ne olduğunu duymaktan neden çekinirler.Değerli arkadaşım neden kimlik dedim;çünkü yasaklı olan ha bunu kabul etmeyenler için en azından ayıp olan bir dil;ve bir dil ile yok edilebilecek ona ait tüm değerler.Kimlik dedim çünkü biliyorum ki imkansız değil,kürt kimliğine sahip bir bireyin aynı zamanda TC kimliğna sahip olması. "Ulusal azınlıkların etnik, kültürel, dil ve dini kimliklerinin korunacağını, ulusal azınlıklara mensup kişilerin bu kimliklerini ayrıma tabi tutulmaksızın ve kanun önünde tam eşitlikle, hür olarak ifade etmeye, korumaya ve geliştirmeye hakları olduğunu teyit ederiz." Paris şartında bakın bunlar yazılıyor;yani demek istediğim kesinlikle Sayın Yarasa'nın dediği gibi; Kimliklerinin kendi dillerinde düzenlenmesi, Kimliklerinde TC değil Kürt vatandaşı denilmesi, Kimliklerinde Ay yıldızlı bayrak değil, sarı-yeşil-kırmızı renkte yıldızlı bir bayrak olması, Eğitimi kendi dillerinde alabilmeleri, Okullarında kendi bayraklarının göndere çekilmesi, Kendi marşları ile haftaya başlamak, Haritalarda kendilerine ait sınırların var olması, Daha sayayım mı? bir kimlik anlayışı değil.Kürt kimliğ sizinde takdir edeceğiniz gibi;kürtçe konıuşan,kendine Kürt diyen insanların sahip olduğu FARKINDALIKTIR.Kimlik bireyin herkes içinde kendi farkına varmasıdır.Neden mi bunları yazdım; 1-Denilen bir kimlik anlayışında herkesin kalkıp olayı siyasi yönüyle ele alması. 2-Kürt kimliğinin yıllarca yok sayılması. 3-Bugün bile bu kimliği taşıyanların birer yurttaşdan çok birer tehlike olarak görülmesi. 4-Ve bu sorunu taşıyan bu formıun bir üyesi olarak farkına vardığım;KÜRT kelimesini kullandığım zaman bana ,beni anlamaya bile yanaşılmadan yapılan ve bunu sırf bu yüzden yapan forum arkadaşlarımın suçlamaları.Varsa başka sorunuz buyurun burdayım. yine Sayın Taklamakan, kimlik kavramını açıklamaya gerek var mı?yanlış anlamalarda ortadan kalkmıştır umarım diyerek gelelim diğer yazdıklarınıza. sorun bence ne biliyor musunuz?herkesin yaşadıkları dışında tüm yaşananlara duyarsız kalması.Belki de onun için birbirimizi anlamıyoruz. öncelikle arkadaşınızın o Türkiye dışı tanımlamasını gerçek dışı ve kalıpsal buluyorum.ben Diyarbakırda yaşıyorum ve bu söylemi de buraya bakarak saçma buluyorum.Gelelim et ve tırnağa.insan ilişkilerinde bu kavram bana oldum olası saçma geliyor.Maalesef kandırmaca.Biz et tırnak değil,aynı kaderi yaşayan halklarız. Sayın Tengerii bana Hamidiye alayları demişti,asimilasyona uğrayan Türklerin varlığından bahsetmişti.Asimilasyon,******** ilettir.ve yapan *******(bu arada yıldızlayan benim)bakın ben daha ileriye giderek Osmanlı Devletinin Türk adı taşımasına rağmen göçebeleri nasıl kendince kullandığını yazarım,toprağa ve topraksızlığa mecbur edilenleri yazarım...çarklar dönüyor anlayacağınız. bir arkadaşım bana sen dürüst değilsin demişti,nedeni de DTP hakkında yaptığım olumsuz bir eleştiriydi.Ben kendi içinde çelişkiler barındıran bir partinin temnsiliyetini sorgularım ama onu muhattap almayan bir siyasi arenayı da aynı düşüncelerle eleştiririm.Bizim basit hesaplarla kaybedecek zamanımız yok.siyasi alanı tıkamayalım.yazık giden canlara. örnekler vermişsiniz başka ülkeleri göstererek.sonra da kimlik talepleri ile ilişkilendirmişsiniz.bence o dönemi göz önüne alarak eleştirilerde bulunmalı,bunu tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulmalı. sınırlar insanların kafasındadır diyorsunu,evet kafasındadır ve bunu kaldırmak lazım.ben toprak bütünlüğü konusunda taviz vermeyenlerdenim.farklı düşünenler olabilir.onları da dinlemek,onlara da anlatmak lazım.ve kabul edilmeli herkes aynı düşünemez. ve yine kabul edilmeli hatalar hiçbir şekilde meşrulaştırılmaz ve insanlar ne kimliğinden ne de inandıklarından dolayı yargılanamaz.kimlik konusunda fazla yazmadım,açıklamıştım...ama isterseniz tekrar açıklarım saygılar. bakın verdiğim cevaplar...buyrun şimdi...bekletmeyeyim... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sayın Taklamakan, daha önce ki sayfaya bakmadınız galiba;ben cevap vermiştim... yine bakın verdiğim cevaplar...buyrun şimdi...bekletmeyeyim... Yok. Sizinle anlaşamayacağız. Laf kalabalığı yapıyor demogojıye yonelıyorsunuz. Eğer Sn yarasanın yazdıklarını teyıt etmıs ısenız ona cevabımı verdım. Sizden de TIK yok. Ama sız KIMLIK le yasamak ıle su andakı durumu karsılastırma ısını YAPAMAYACAKSINIZ bu acık. Bu kadar ısrarla sormama ragmen , kacıyorsunuz. Madde madde karsılastırmalı durum rıca edıyorum. Bende beklıyorum. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Yok. Sizinle anlaşamayacağız. Laf kalabalığı yapıyor demogojıye yonelıyorsunuz. Eğer Sn yarasanın yazdıklarını teyıt etmıs ısenız ona cevabımı verdım. Sizden de TIK yok. Ama sız KIMLIK le yasamak ıle su andakı durumu karsılastırma ısını YAPAMAYACAKSINIZ bu acık. Bu kadar ısrarla sormama ragmen , kacıyorsunuz. Madde madde karsılastırmalı durum rıca edıyorum. Bende beklıyorum. Sn Taklamakan, yapmayın,ne demogojisi...neden yazdıklarımın eksik olan,size uymayan noktalarını ve bu konuda düşündüklerinizi yazmıyorsunuz...ben şimdi ne yazayım ki...söz veriyorum...sorun yazayım!Kimlik benim için ne,açık açık yazdım... Kürt kimliğ sizinde takdir edeceğiniz gibi;kürtçe konıuşan,kendine Kürt diyen insanların sahip olduğu FARKINDALIKTIR.Kimlik bireyin herkes içinde kendi farkına varmasıdır.Neden mi bunları yazdım; 1-Denilen bir kimlik anlayışında herkesin kalkıp olayı siyasi yönüyle ele alması. 2-Kürt kimliğinin yıllarca yok sayılması. 3-Bugün bile bu kimliği taşıyanların birer yurttaşdan çok birer tehlike olarak görülmesi. 4-Ve bu sorunu taşıyan bu formıun bir üyesi olarak farkına vardığım;KÜRT kelimesini kullandığım zaman bana ,beni anlamaya bile yanaşılmadan yapılan ve bunu sırf bu yüzden yapan forum arkadaşlarımın suçlamaları.Varsa başka sorunuz buyurun burdayım. demiştim...buyrun;eleştirin,eksik olan yönünü söyleyin...ki ben de ne yazacağımı bileyim...eğer yazmazsanız ben sadece beni eleştirmek için yazdığınızı düşüneceğim. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Tamam yavaş yavaş ta olsa sadede gelinmeye başlandı. Kürt kimliği sizinde takdir edeceğiniz gibi;kürtçe konıuşan,kendine Kürt diyen insanların sahip olduğu FARKINDALIKTIR.Kimlik bireyin herkes içinde kendi farkına varmasıdır Sn maviolmayan gökyüzü , Kimlikten kastınız bu idi ise , kim aldı elinizden bu güne kadar. Bir insan olarak siz bunun farkında değilseniz , bu bizim sorunumuz olamaz. Bide tutturup illede kimlik , illede kimlik dememeniz lazım. Varın farkına olsun bitsin. DTP milletvekili Emine Ayna da , Leyla Zana da kimlik derdindeler. Onlarda mı sizin anladığınız anlamda farkındalık istiyorlar aceba. Yoksa onlarda mı farkında değiller ne istediklrinin. 2-Kürt kimliğinin yıllarca yok sayılması. Bu kişisel farkında olma meselesinin biz farkında değildik. Bu yüzden de bu anlamda ki kimlik tartışmasına anlam veremedik. Bir yörük te çıksa bu mantıkla Kimliğim de Kimliğim dese , ona da kimse var muamelesi yapmaz. Kürt ün biri çıkmış cumhurbaşkanı olmuş , diğeri TBMM başkanı olmuş , diğeri içişleri bakanı olmuş , daha sayamadığımız bi sürü kürt bi yerlere gelmiş , tutup bizi yok saydınız diyorsunuz. İnsaf kelimesi nedir bilir misiniz. İnsaf İnsaf. 3-Bugün bile bu kimliği taşıyanların birer yurttaşdan çok birer tehlike olarak görülmesi. Peki bir laz , bir çerkez , bir yörük neden potansiyel tehlike sayılmıyor da , bir kürt sayılıyor. Sizce neden. Siz eline silahı alıp , ingiliz uşaklığı yaparak , vatanına saldıran bir laz gördünüz mü. Yıllarca askerini öldüren bir yörük gördünüz mü. Beline bomba bağlayıp masum insanların arasına girip , patlatan bir çerkez gördünüz mü. Görmediniz. Yıllardır akan kanı görmezlikten gelip , yok sayıp , bide bizi tehlike görüyorlar diye şikayet etmek , akıl mantık ve vicdan la açıklanamaz. Orada askere , polise , öğretmene silah doğrultup mermi sıkan , japonlar mı , kim. Bizi tehlike olarak görüyorlar.... Bu cümleyi neden bir japon kullanmıyor örneğin. Cumhuriyetin ilanındna bu yana , 28 defa isyan ettiğinizle övünün , sonrada bizi tehlike olarak görüyorsunuz diye şikayet edin. Hangi mantıkla yapıyorsunuz bunu. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Tamam gelinen noktadan devam edeyim... Kimlikten kastınız bu idi ise , kim aldı elinizden bu güne kadar. Bir insan olarak siz bunun farkında değilseniz , bu bizim sorunumuz olamaz. diyorsunuz... elimizden kim mi aldı...yapmayın bu ülkede Kürt kelimesinin yasaklı olduğu yılları görmemezlikten gelmeyin.Ben farkındayım,farkında olduğum için zaten bu sorun...siz tasalanmayın. DTP milletvekili Emine Ayna da , Leyla Zana da kimlik derdindeler. Onlarda mı sizin anladığınız anlamda farkındalık istiyorlar aceba. Yoksa onlarda mı farkında değiller ne istediklrinin onların derdinde olduğu kimlik anlayışı beni bağlamaz,onlar gibi düşünmemde...Bakın gündemi takip ediyorsanız,DTP içinde çıkan farklı seslerin bu süreci anlamlandırma ve halkın istediğini görme açısından çok iyi analizlere varabilirsiniz.Emine Ayna silahlı mücadaleyi ve silahı ön koşul olarak sunarken Ahmet Türk,silahları ve ondan doğacak çözümü red etmektir.Bu sadece kendi içerisinde farklı düşünen 20 kişilik bir grupta ki çatışmayı değil,halkın ne demek istediğini göstermektedir ayrıca... Bu kişisel farkında olma meselesinin biz farkında değildik. Bu yüzden de bu anlamda ki kimlik tartışmasına anlam veremedik. Bir yörük te çıksa bu mantıkla Kimliğim de Kimliğim dese , ona da kimse var muamelesi yapmaz. Kürt ün biri çıkmış cumhurbaşkanı olmuş , diğeri TBMM başkanı olmuş , diğeri içişleri bakanı olmuş , daha sayamadığımız bi sürü kürt bi yerlere gelmiş , tutup bizi yok saydınız diyorsunuz. İnsaf kelimesi nedir bilir misiniz. İnsaf İnsaf lütfen bana insaf demeyin...ben o zaman size derim ki 11 yaşındaki bir çocuğa 13 kurşun sıkılırken insaf nerdeydi? Birilerinin ben şuyum demesi neden sizi rahatsız ediyor... ve neden illah bu insanları siz de iş bulabiliyorsunuz,siz de şuraya gellebiliyorsunuz gibi basit cümlelerle suçlamaya kalkıyorsunuz...Firavunun Mısırı mı burası yoksa Hindunun kastı mı var bu ülke de? Peki bir laz , bir çerkez , bir yörük neden potansiyel tehlike sayılmıyor da , bir kürt sayılıyor. Sizce neden. Siz eline silahı alıp , ingiliz uşaklığı yaparak , vatanına saldıran bir laz gördünüz mü. Yıllarca askerini öldüren bir yörük gördünüz mü. Beline bomba bağlayıp masum insanların arasına girip , patlatan bir çerkez gördünüz mü. Görmediniz. Yıllardır akan kanı görmezlikten gelip , yok sayıp , bide bizi tehlike görüyorlar diye şikayet etmek , akıl mantık ve vicdan la açıklanamaz. Orada askere , polise , öğretmene silah doğrultup mermi sıkan , japonlar mı , kim. Bizi tehlike olarak görüyorlar.... Bu cümleyi neden bir japon kullanmıyor örneğin. Cumhuriyetin ilanındna bu yana , 28 defa isyan ettiğinizle övünün , sonrada bizi tehlike olarak görüyorsunuz diye şikayet edin. Hangi mantıkla yapıyorsunuz bunu. diyorsunuz da arkadaşım neden 28 isyan demiyorsunuz,neden tehlike diyemiyorsunuz...Bakın ben size bir örnek vereyim...ben Diyarbakırlı değilim,İstanbul da yaşarken sürekli buraya gelip giden biri olmam bazı kişilerin beni Diyarbaklırlı olarak anlamış,bakın sırf bundan dolayı bir iş arkadaşım benimle 3 yıl boyunca konuşmadı;Diyarbakır'lı olmadığımı öğrenince benimle konuşmaya başladı...ve çoğu kişi Kürtler bilinçsizdir gibi basit düşüncelerini dile getirme hakkını kendilerinde buldular.Kusura bakmayın ben tüm bu basitlikleri hoş göremem,burada Yağız denilen bir arkadaşımızın yazdığı iletiyi Kürtlerle ilgili yazdığı iletiyi de görünce gerçekten acıdım böyle basit düşünenlere... ben hiçbir şekilde silahı ve ölümü meşru görmem,bölücülük falan yapanları da desteklemem,onlar da kendi dünyalarında boğulacaktır...ama bunun yanında olayı böylesi basitleştirenleri de insanı ve ona ait olan tüm değerleri yok sayanları da haklı bulmam. ayrıca sizler yörük diyorsunuz da onların çektiklerine susa susa onları toprağa mecbur eden zihniyetleri beslediğimizi de unutmayalım...saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Demogojiye girmeyeceğim. Net olmanızı rica ediyorum. Kimlik anlayışınızın altını dolduramadınız. Bari , kimlikle yaşamadan kastınız ne ise , Bu kastınızı , şu anki durumla karşılaştırmalı olarak sunun da bakalım. En az 5 defa sordum. TIK yok. Son defa rica ediyorum 6 ıncı defa. Kimlik anlayışınızla , bu günkü yaşanan farklı durumu , Madde , madde karşılaştırmalı olarak yazar mısınız. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.