Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Abdulla Öcalanın Röportajından Bir kesit:

Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinin Türkiye'nin denetimine girebileceğini de belirten Öcalan, şöyle devam etti:

Türkiye, Kuzey Irak'ı denetlesin

"Neden Türkiye şimdi içinde bulunduğu kritik durumdan çıkmak için Kürtlerle stratejik ittifak yapmıyor? Bu bir koyup üç alma politikası değil, bir koyup on alma politikasıdır. Devletin petrole ihtiyacı yok mudur? Kürtlerin istediği sadece demokratik özerkliktir.

Bu Akımı başlatan adamın ağzından duyun birde bunu.....

Kürt arkadaş sen oralarda fazla kalmışsın kalk gel sende istanbula da masum kürt

kardeşlerimizin! canım istanbulu ve trakya yı ne hale soktuklarını gelde bir gör bakalım,

Burada benimsedikleri korkunç yaşam tarzlarının çıkış noktası fakirlik eğitimsizlik gibi

sebeplere asla dayandırılamaz hiç biribirimizi kandırmayalım.Benim dedem ve annanem de

çok ama çok fakirlik görmüş çiftçi insanlar ve hayatları boyunca sadece 2 çocuk yapmışlar,

kimsenin namusunu parasını malını yaşama hakkını zorbalıkla gasp etme yoluna gitmeyi

hiçbirzaman akıllarından bile geçirmemişler ,çocuklarını ''kan parası''meselesi

uğruna kimsenin otomobilinin altına itmemişler,bali-tiner vb.kullanmamışlar,belediyeye

dolayısıyla halka ait kaldırım kenarlarını şahsi otoparkları ilan edip zorla tehditle

insanlardan park parası istememişler vb.vb.vb.....Yani bu işler öyle suçu kabahati

ona buna atıp ezilmişlik ahkamı kesmekle olmuyor insan gibi yaşamaya karar vermekle

oluyor.Saygılarla..

Senin o tvlerde BU TOPraga kurban olam diyen en basitinden parti başkanlarından haberin yok heralde....Devletten çaldığı paralarla aldığı bir şişe şarap trilyonlara satıldı hırsızlığın en büyüğüdür...Bunuda söyle...Bali Tiner kullanmıyorlar doğrudur uyuşturucu pazarları ellerinde çünkü!BU Ülkenin gençliğini zehirleyenler televizyona çıkmış TÜM ÜLKÜ OCAKLARI BİRLEŞSİN UYUŞTURUCUYA HAYIR falan nutukları atıyor....Herşeyi tek taraflı düşünmeye devam edin en iyisi...

Madem güneydoğuda ki MHP lilerin dini kullandığının farkındasın alet olmazsın hepsi bu,yada olanları uyarırsın bu kadar basit,sorunu biliyorsan çözüm kolaydır.

Alet olmak mı asla....Onlardan kopardığım adamların sayısını ben bilirim...

Sen hangi şartlarda yaşıyorsan emin ol bende aynı şartlarda yaşıyorum bu ülkede neden ben şikayet etmiyorum??

Çünkü sana senin soyun yok,ırkın yok,dilin yok demiyorlar....

Gönderi tarihi:
Ne fark eder ki kendisinden bilgi alınan üst düzey yönetici değilmi müsteşar adam mitte görev yaptımı,yapmadımı arkadaşımız ısrarla mit le uzaktan yakından ilgisi yok emekli bir binbaşıdır diyor.Oysa ki mitte üst düzey yöneticilik yapmıştır doğrumu değilmi? :closedeyes:

MİT'e Giriş

Eken, 1987 yılında Özel Birlik Komutanlığından emekliye ayrıldığında, zaman geçirmeden MİT'te göreve başladı. Görev yeri, MİT Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcılığıydı." *

* Devletin Derinliklerinde, Saygı Öztürk, Ümit Yayıncılık

Mit'te hiç bir şey yapmamıştır. Google search iyle tartışmaya çalışanlar bozulur buralarda :)

Korkut Eken, 1987 yılında ordudan emekliliğini isteyip kağıt üstünde MİT'te göreve başlamış olsada. MİT'te hiçbir fiili görevde bulunmayıp 6 ay sonra MİT'ten de emekli edilmiştir.

Sususrlukçu kadroya Kırmızı Pasaport verildiği ve bununda. kendilerine MİT kimliği sağlanılarak yapıldığı ülke gündemini uzun süre işgal etmiş konulardır.

Bizim bu konudan bahsederken link verdiğimiz ve Dönemin gerçek MİT şefi Mehmet Eymür'ün anlattığı gibi. MİT le hiçbir ilgisi, alakası, mesaisi, vazifezi olmayan kişiler kağıt üstünde MİT'te çeşitli görevlere getirilmişler ve bu sayede kendilerine Kırmızı Pasaport lar çıkarılmıştır.

Korkut Eken bu konunun en bilinen örneklerindendir zira. MİT te daire başkanı yardımcılığı gibi bir göreve kağıt üstünde atanıp, 6 ay sonrada emekli edilmiştir.

"P K K ülkücü uyuşturucu işbirliği" dosyasının dönemin en önemli tanığı olan Mehmet Eymür'Ün ağzından anlatımı kendi sitesinden linkleyerek tarafımca verilmiştir. BU anlattığım konularda detaylıca belirtilmiştir o dosya da.

Ayrıca, "Türkiyenin gerçeklerini analtıyor" dediğin Kurtlar Vadisi dizisinin senaristlerinden Soner Yalçın'ın "Reis, Gladionun Türk Tetikçisi" kitabındada bu işbirliğinden detaylıca bahseder.

Gönderi tarihi:
Korkut Eken susurluk skandalındaki çete ilişkileri yüzünden hapis yatan bir emekli binbaşıdır. MİT lede herhangi bir alakası yoktur Eken'in.

Mit'te hiç bir şey yapmamıştır. Google search iyle tartışmaya çalışanlar bozulur buralarda :)

Korkut Eken, 1987 yılında ordudan emekliliğini isteyip kağıt üstünde MİT'te göreve başlamış olsada. MİT'te hiçbir fiili görevde bulunmayıp 6 ay sonra MİT'ten de emekli edilmiştir.

Adam MİT te güvenlik dairesi başkan yardımcılığı yapmış hala neyi inkara çalışıyorsun anlayabilmiş değilim önce MİT le ilgisi olmadığını idia ettin şimdide kağıt üzerinde diye birşeyler söylüyorsun yahu bu nasıl bir ısrarcılıktır?Çokmu zor karşındakine sen haklıydın demek?Tecrübelerim arasında emin olduğum birşey "çok şey bildiğini idia edenler en çok yanılgıya düşenlerdir.

Birde verdiğim linki beğenmemiş arkadaşımız ne yapmam lazım gidip MİT ten sizin için yazılı imzalı evrakmı alıp geleyim :D

turkiyedeki kurt sorunu anca ve anca insanlarin mentalitetlerini degistirmesi ve kendi insanlik seviyesini yukseltmesi sayesinde olur gelismis ulkelerde etnik zorun cözulmemistir daha kotuye gitmistir turkiye gibi ulkelerde acik olarak kurd inkar edilir fakat gelismis ulkelerde gizli olarak yabancilar inkar edilir bunlarin hangisi iyi? kurdistan dunyanin en cok oljasi oldugu bir geografik bölgedir kurdistanin eski haritasina baktigimiz zaman sovyette iranda irakta suriyede ve turkiyede petrol bölgesinde oldugunu göruruz onun icin hic bir sömurucu ulke böyle bir bölgede guclu bir devletin kurulmasini istemez dikkat edersenizkurdistanin hic bir zaman gelismemistir sebebi kurt insani cacil degildir fakat sömurucu ulkeler bunun böyle olmasini istemislerdir cunku cahil halki kandirmasi sömurmesi daha kolaydir irakda her gun olay oluyor fakat kurtlerin oldugu yerde kerkukde hic bir zaman olay olmuyor niye acaba cunku irakin en buyuk petrol rafinederi kerkukdedir somurucu ulkeler kendi cikarlarini korumamaktadir

Pardon arkadaşım şu sürekli tekrar edip durduğun kürdistan neresidir çok merak ettim......

Gönderi tarihi:
Adam MİT te güvenlik dairesi başkan yardımcılığı yapmış hala neyi inkara çalışıyorsun anlayabilmiş değilim önce MİT le ilgisi olmadığını idia ettin şimdide kağıt üzerinde diye birşeyler söylüyorsun yahu bu nasıl bir ısrarcılıktır?Çokmu zor karşındakine sen haklıydın demek?Tecrübelerim arasında emin olduğum birşey "çok şey bildiğini idia edenler en çok yanılgıya düşenlerdir.

Birde verdiğim linki beğenmemiş arkadaşımız ne yapmam lazım gidip MİT ten sizin için yazılı imzalı evrakmı alıp geleyim :D

Arkadaşım evet yine altınız çize çize söylüyorum, MİT'le hiçbir ilgisi yoktur söz konusu kişinin. Hiram Abas ve ekibi susurlukçu kadroya kırmızı pasaportlar çıkarabilmek için bir dönem, kağıt üstünde mit te görevli olarak göstermiştir onları.

hikayeye bakalım. Atış talimi yapmışlarda, hiram abas, Korkut Eken'İn atışlarını çok beğenmişte. "size ihtiyacımız var emekli olun MİT'e gelin" demiş. Korkut Eken'de geldim hadi deyip MİT'e geçmiş :)

Ondan sonra 1. MİT raporu basına sızmış. MİT'te rapordaki ifadeyle "Hayatında mit binasına girmemiş kişilerin mit ajanı ve şefi olarak göründüğü ve kırmızı pasaport edinebildikleri" ibaresi yeralmış Böylesine büyük bir katılımla MİT'e giren kişide yani Korkut Eken. 6 ay sonra emekli edilivermiş mit'ten.

Bu şekilde mit görevlisi olarak gösterilen ve kırmızı pasaport alan sadece Korkut Eken midir? Hayır daha kimler kimler, Alaaddin Çakıcı. Bir mafya babasıda Mit personeli olarak Kırmızı Pasaport edinmiştir. Başka kimler, Türkiyede idam istemiyle gıyaben yargılnana Haluk Kırcı'da. Mit mensubu olarak Kırmızı Pasaport edinmiştir. Ve hatta İnterpol tarafından "Kırmızı Bülten" le aranan kişi aynı zamanda. Mİt antetli "Kırmızı Pasaport" taşımaktadır. Ve yine Abdullah Çatlı üstünden Kırmızı Pasaport çıkmıştır.

Gönderi tarihi:

CYRANO Bizler Ülkücülerin ne olduğunu biliyoruz sen yorma kendini...Dinki öldürende Madımaktaki 37 aydının katili gibi ülkücüydü.!

Gönderi tarihi:
CYRANO Bizler Ülkücülerin ne olduğunu biliyoruz sen yorma kendini...Dinki öldürende Madımaktaki 37 aydının katili gibi ülkücüydü.!

Akşam tv haberlerinde BBP başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun çok güzel bir açıklaması vardı diyordu ki "bu ülkede birinin başına taş düşse sebebi ülkücülerdir diyecekler"

Düne kadar madımak olayını aşırı sağcılara yükleyenler şimdi manevra değiştirip işi ülkücülerin üzerine yıkmaya çalışıyorlar milliyetcilik akımı her kesimi ürkütmeye başlamış anlaşılan.

Gönderi tarihi:
Kurde itirazim yok derken konustugum

Insan kurt mu turk mu aklima bile gelmezdi.

Gittigim doktor kurt mu turk mu diye

Dusunmez

.

.

.

SEVR Kanuna Aykiri Idi Lozan kazandi

Gecmis olsun.

Bravo altına imzamı attım iki yazınında ...******** boşuna emek vermişsin,saygılar sevgiler..

Gönderi tarihi:
Akşam tv haberlerinde BBP başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun çok güzel bir açıklaması vardı diyordu ki "bu ülkede birinin başına taş düşse sebebi ülkücülerdir diyecekler"

Düne kadar madımak olayını aşırı sağcılara yükleyenler şimdi manevra değiştirip işi ülkücülerin üzerine yıkmaya çalışıyorlar milliyetcilik akımı her kesimi ürkütmeye başlamış anlaşılan.

"milliyetçilik akımı" mı :)

kimmiş sivası yüklemeye çalışanlar. ayrıca niye böyle bir ihtiyaç duysunlarki. merak etme ülkücülerin sicili katliam konusunda yeteri kadar kanlı. sivasa ihtiyaçları bile yok.

türk milliyetçiliği Atatürk Milliyetçiliğidir. ırkçılıkla karıştırmayalım lütfen.

Atatürkü benimseyemeyen onun resimleri astıkları halde. onun fikirlerini kabul etmeyen insanlarında zaten ne kadar Atatürk Milliyetçisi olabilecekleri aşikardır.

ki bu konuda sen bir ülkücü olarak güzel örneksin kanımca tabi. yazdıklarından anladığım kadarıyla :)

Gönderi tarihi:

Atatürkü benimseyemeyen onun resimleri astıkları halde. onun fikirlerini kabul etmeyen insanlarında zaten ne kadar Atatürk Milliyetçisi olabilecekleri aşikardır.

Çok doğru :D

Gönderi tarihi:

CYRANO bu sözüne bende katılıyorum.

Çok doğru :D

sahtoo imzanı da çok beğendim :) ilk defa kendini bu şekilde başkalarını aşağılamaya gitmeden ifade eden (Kürt demek gelmiyor içimden) birini tanıdım.

Gönderi tarihi:

.

evet bende akşam ATV ana haberde çok güzel bir açıklamasını dinledim Muhsin Yazıcıoğlu'nun. Ogün Samast ı azmettiren, Yasin Hayal'in emir aldığı Erhan Tuceli'in Muhsin Yazıcıoğlu'nun "gönüllü koruması" olduğunun fotoğraflarla ortaya çıkmasından sonra. Muhsin Yazıcıoğlunun söz konusu kişi tanıdığını kabul etmesi

çok güzel bir açıklamaydı gerçekten.

Gönderi tarihi:
evet bende akşam ATV ana haberde çok güzel bir açıklamasını dinledim Muhsin Yazıcıoğlu'nun. Ogün Samast ı azmettiren, Yasin Hayal'in emir aldığı Erhan Tuceli'in Muhsin Yazıcıoğlu'nun "gönüllü koruması" olduğunun fotoğraflarla ortaya çıkmasından sonra. Muhsin Yazıcıoğlunun söz konusu kişi tanıdığını kabul etmesi

Buna da katılıyorum...Adamın bir katille boy boy fotoğrafları çıktı nolmuş olamaz mı diyor ve bu nu söyleyen bir siyasetçi haklı temsil ettiğini söyleyen adamlardan biri...

Aysunn KÜRT De bana zaten yıllardır KÜRT KÜRT KÜRT Dediler diye bende kendimi Türk hissetmeyi bırakıp Kürt Hissettim...

Gönderi tarihi:

sahto en büyük amacımız yaşadığımız toprakları müreffeh bir ülke yapma uğrunadır.

ayrımcılık bugün insanlara çok basit bir kelime oyunu gibi gelebilir. ancak unutmamalıki

bugün ırakta hergün yüze yakın sivil ölmektedir.bunların çoğu etnik ayrımcılığın ateşlediği

oluşumun sonuçlarıdır. ve emperyalist ülkelerin üzerine oynadıkları ülkenin halklarını geliştirme

yada bilinçlendirme gibi bir misyonları yoktur olamazda.30-40 yıl önceden planlar yaparlar

ve bu planları büyük bir sabırla uygulamaya sokarlar.zaman içinde birde bakmışsın emperyalistlerin

istedikleri oluvermiş.bu planları yıkacak Mustafa Kemal gibi liderlerde her zaman dünyaya gelmiyor.

gayri biz bize ortak düşmanımız olan emperyal devletlere ve bizim geleceğimiz satan emperyal

ülkelerin kuklalarına karşı birlikte bilinçlenmek mecburiyetindeyiz.bu topraklarda birlikte yaşayıp

birlikte büyüyecek ve yine birlikte güleceğiz.Bunu hepbirlikte yapma mecburiyetimiz var.

Pisikopat faşistlere bakarsan bu ülkede yaşayacak kibrit memesi kadar yer bulamayız hiçbirimiz.

Onlara allah, insan olma,vicdanlı olma ve düzgün ahlaklı olma meziyeti versin... amin.

Not: sözlerim bu başlık altına yazan değerli forumdaşlarıma değildir.Onlar bilirler kendilerini...

Gönderi tarihi:

Dink suikastinin sanığı Erhan Tuncel, Trabzon polisinin muhbiriydi ve Dink'in öldürüleceğini haber verdi.

Hrant Dink'in ölümüne ilişkin sürdürülen soruşturmada çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı.

Trabzon'a giden mülkiye müfettişleri, emniyete Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisinin ulaştığını tespit etti.

Azmettirici olarak yakalanan 'büyük abi' Erhan Tuncel'in, Trabzon Emniyeti'ne Dink'in öldürüleceğini haber verdiği, ancak Dink'in 'tehdit ediliyorum' sözlerine kulak asılmadığı gibi, bu ihbarı da ciddiye alanın olmadığı iddia edildi.

İddialara göre, bu bilgiyi tetikçi Ogün Samast ve onu azmettiren Yasin Hayal'in akıl danıştığı, 'büyük abi' olduğu iddiasıyla tutuklanan Erhan Tuncel polise verdi.

Zira Tuncel, McDonald's'ın bombalandığı 2004 yılından beri polise muhbirlik yapıyordu.Alıntı Kanal D haber.

Herzaman ki gibi önce kullan sonra tanımıyorum de gitsin,bu artık neredeyse bir devlet politikası oldu.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Kisa ve öz:

öNCE terörle biryere varilamiyacagini herkesin bilmesi gereklidir,

Ikincisi elbirligi ve büyük bir azimle ülkemizin esit sartlarda kalkinmasi refaha erismesi icin calisilmalidir,

Ücüncüsü egitm egitim ve kültür seferberligi...

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türkiye'de etnik kökenlilere yönelik olarak asla bir ayirimcilik yapilmamaktadir.Etnik ayirimciligi etnik kökenliler yapmaktadirlar,zaten problem buradan dogmaktadir.kisisel olarak yapilan ne varsa bunu etnik kökenlilere karsi olarak algilamak.Bu Avrupada yasayan yurttaslarimiz icinde aynidir belkide dogaldir.Avrupada yerli halktan irkcilikla alakasi olmayan herhangi bir olumsuz davranisi yabanci olarak yabanci düsmanligi ile birlestirenler vardir.Halbuki yabanci düsmanligi ayri bir seydir,ve Avrupada cokta yaygindir.Türkiyede Bati tarzi bir yabanci düsmanligi helede etnik kökenlilere yönelik bir düsmanlik yoktur,en aindan yasalarimiz bunu kesinlikle yasaklamistir.Kendini bilmez birilerinin böyle irkci davranislarda bulunmasini ne Türk milletine nede Türk devletine baglayamayiz.Bu bence cok büyük bir haksizlik olur.

Egitimin rolü iste burada ortaya cikmaktadir,insanlarimizi egitim ve kültür yönünden Atatürk'ün dedigi gibi yetistirememis olmamizin sonuclaridir bunlar.Yanlis ve disa bagimli Türk insanini dislayan ve dislatan siyasetlerle Türkiye ve Türk insani maalesef cagdas egitim yönünden geri birakilmistir.

Türkiye bir bütündür,Türkiyeyi yönetenler bu bütünden ayri bir yönetim sergilediler son 50 yildir.

Bizi 50 yildir yönetenler oy hesaplari ile illeri ilce,nahiyeleri ise il yapmislardir.

Halkimiza okuma ögrenme sevgisi asilanmamistir.Okumak isteyenler her kitabi alip okuyamamaktadirlar,ya pahalidir gücü yetmiyordur yada kendi görüsüne terstir.Bunlarin nedeni halkimizin yeterli egitimi almamis olmasindan kaynaklanan ülkeye bilincli hizmet verememesinde yatmaktadir.Bu meyanda Köy Enstitülerini anmadan gecemiyecegim,Köy enstitülerine bugün bile jakoben zihniyetin ürünü diye saldiranlar var oldukca Türk insani yikici her akim icin bir yemdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
yıllardır başımızda olan son yıllarda adı kürt sorunu olarak konan tüm insanımıza kan ağlatan bu konu hakkında yapıcı fikirlerinizi bekliyorum.

saygılar

sorun "Kürt Sorunu" olarak kabul edilirse, kardeşçe bir çözüm biraz zor olmazmı ?

bir bileşkedir sorun, Terör Sorunu, ekonomik sorun, siyasal sorun, eşitsiz gelişim sorunu. Ama bunların temelinde, orada yaşayanlar kürt olmalarından kaynaklı bir durummu söz konusu ?

Ekonomik sorun ayağı : Bölgeye yatırımın düşük olması buna kaynaklı yoğun işsizlik. Bunun altında yatan ne. Aklı başında hiçbir yatırımcının Terörün yoğun olduğu bir bölgeye yatırım yapmak istememesi. Şahsen bende yatırımcı olsam, fabrikamı hergün onlarca terör eylemi olan bir şehire kurmazdım.

Terör sorunu: bunu açıklamaya gerek yok sanırım. Konuşularak çözülemiyecek bir taleple başlayan terör "Doğu ve Güneydoğuda bağımsız bir kürdistan devleti" bu tartışılabilecek yada uzlaşılabilecek bir başlık değildir.

Eşitsiz gelişim sorunu: Bölge insanının feodal yapıya diğer bölgelerden daha bağlı olması. Aşiretçilik, tarikatçılık gibi feodal kurumların o bölgede ülkenin diğer bölgelerine göre çok daha yoğun olması. Cumhuriyet ilkelerinin daha az benimseniyor olması. Cumhuriyetin ilk yıllarında bölgede başlıyan isyanlardan sonra, bölgenin yurdun diğer bölgelerine göre daha farklı bir gelişim göstermesi.

Siyasal Sorun ise : Bölgede yoğun desteğe sahip olan partinin, Terörü reddetmek ve terör örgütüne sırtını dönmek gibi bir misyonla değil. Aksine ısrarla terör örgütünün yasal alandaki temsilcisi olmak misyonunu sürdürmesi. Yıllarca Siyasal İktidarlarca bölgeye ilişkin sorunlar, asli çözüme yönelik olarak değil, rant, siyasi çıkar ve politik güç merkezli bakışlarca değerlendirilmiş olması.

Gönderi tarihi:

Kültürel Sorun : Kürtçe nin serbest bıraklıması, kürtçe müzik ve yayınların serbest olması. Ancak bu konularda talep edenler tarafından, asli bir talep olarak öne sürülmemekte. Daha çok varılacak asıl amaç için birer mevzi. Yada "söke söke alınmış hak" olarak sunulduğu için ülkede dirençle karşılaşmaktadır. Ancak bu gün görüldüğü gibi kürtçe müzik ve yayın serbesttir. Zaten dünde yasalarda açık bir serbestlik olmasada Fiilen serbestti, yani isteyen kürtçe müzik yapabiliyordu. Fakat bu talepler karşılandığı halde bir şey değişmemiş. Aksine belirttiğim gibi talepkarlar bunu devletin bir "hoşgörüsü" olarak değil, PKK'nın silah gücüyle elde ettiği mevzi olarak sunmaya çalışmışlardır. Binbir şatafatla açılan kürtçe dil kursları, talep ve öğrenci yeterli olmadığı için birer birer sessizce kapanmıştır.

var olan sorunların çözümü, şovenizmin iki taraftada yer bulmaması. Türklerin "her kürt pkk lıdır" gibi argümanlara prim vermemesi. Kürtlerin "Türkler faşisttir" gibi PKK propagandalarına kulak asmaması. Bölge insanının kati bir dille teröre sırt çevirmeleri gibi iki kritik başlıkta ortak nokta bulunduktan sonra mümkündür.

Bu bahsettiklerim, var olan toplumsal uzaklıkların çözümüne ilişkindir.Bu noktada devlete düşen asli sorumluluk terörün varlığını sürdürebilmesine yol açan etkenler arasında, Devletin çözebileceği noktaları halletmesi.

Bir daha asla, Terörle savaşsın diye, Bölgede halkın sevmediği, bölge halkına karşı zorbalık uygualyan, Ağa, aşiret reisi tayfasının sırtının sıvazlanmaması. Ve devletin halkın nefret ettiği bu adamların arkasındaymış gibi bir görüntünün oluşmaması ( bu açık olarak halka devlet arasında soğukluk yaratır. yaratmıştırda. ve bu tayfanın teröre karşı hiçbir faydasıda olmamıştır. ) Koruculuk teşkilatının sıkı bir denetime sokulup. Bir daha elinde devletin silahıyla köylerde kadınlara tecavüz eden korucu vakalarının yaşanmaması.

Bir daha asla, Hizbullah gibi yapılanmalara Terörle savaşa yardımcı olsun gibi "iyi niyetle" izin verilmemesi, destek olunmaması yada dokunulmaması gibi vakalara rastlanmaması (hizbullah örneğinde olduğu gibi, bu taktikte hiçbir işe yaramadığı gibi eninde sonunda, devletin yeni bir düşmanına dönüşür)

Terörle savaşırken, sağlıyacağı faydadan çok daha büyük zararlar verecek, ve devletin kontrolunden çıkma tehlikesi arezden oluşumlar, çeteler gibi unsurların bir daha kullanılmaması (1999 daki teröre karşı kazanılan büyük başarıdan önce Ordunun ilk yaptığı iş bu çeteleri temizlemek olmuştur)

Tabiki bunların gerçekleşmesinin ön koşulu. Bölge halkının teröre kesinlikle sırtlarını dönmeleri. Ve terör örgütünün yasal alandaki temsilcisi gibi davranan partilere prim vermemeleridir.

Gönderi tarihi:

Biraz daha düşünelim bence.

Türkiye tarihinde, kişisel olarak değilde, kitlesel olarak etnik temelli ayrımcı hareketler olmamış mıdır ?

Doğru olan Tarihimizdeki bu kara sayfaları ( bir 6-7 eylül olaylarını, bir 1940 lar ırkçılık-turancılık davalarını, Bir maraşı, Çorumu, Malatyayı) hiç olmamış varsaymak yerine. Bunlardan ders alıp. Irk ve din gibi kavramlara siyasi çıkar eksenli yaklaşımların ne acı sonuçlar doğurduğunu görüp. Bir daha böyle şeylerin yaşanmasına prim verecek, politikalara, görüşlere karşı tavır belirlemektir.

Bu tür ayrımcı ve çok acı sonuçlar doğuran hareketlerin asla kişisel sebeplerden kaynaklanamıyacağını. Bunların arkasında mutlaka, ırk ve din gibi değerleri kullanarak kışkırtan politakalar ve görüşler olduğunu herkes artık anlamalı.

6-7 Eylülde binlerce kişinin ellerinde silahlar, baltalarla istanbulda rum avına çıkması elbette kişisel sebeplerden kaynaklanmamaktadır. Altında yatan Menderes'in din ve ırk gibi değerleri kaşıyan politikası vardır.

1940 larda, Turancıların, Naziler Türkiyeyi işgal ettikelrinde, katledilecek kişilerin listesini yapıp gazetelerinde yayınlaması elbette Kişisel olaylar değildir.

Maraşta, çorumda malatyada, bu gün hatırlamak bile istemediğimiz. Afrika safarilerinde sürek avı gibi. Bu şehirlerde alevi avına çıkılmasının altında yatanda kişisel faktörler değildir.

Bu vahşi toplumsal olayların ortak noktası, Irk ve Din gibi, üzerinde oyun oynandıkça nükleer silahlardan bile tehlikeli sonuçlar yaratacak değerlerin çıkarlar için kaşınmasıdır.

Zamanın Med TV'sine çıkıp, "bu günden sonra hiçbir türk yatağında rahat uyuyamıyacaktır" diyen PKK'lı Sakine Polat'la. Bütün kürtler teröristtir temizlemeliyiz diyenlerin arasında zerre kadar fark yoktur.

Şovenizmin ve Irkçılığın hiçbir mazereti veya gerekçesi olmadığı gibi. Kimseye bir yarar sağladığıda görülmemiştir. Elbette bugün herkes farkındadır. PKK'nın Türk Milliyetçiliğini şovenizme doğru iten eylemler ve hareketler yaptığının. Ancak amaçlarıda budur. PKK bu ülkede Atatürk Milliyetçiliği yerine Irkçılığı isteyecektir elbette.

Pkk ve destekçisi ülkelerin istediği tablo. Atatürk Milliyetçiliği ve onun görüşleri yerine. Nihal Atsız gibi adamların görüşlerinin Türklerce benimsenmesi. Ne bileyim Kürt evlerinin yakılması. Kürtlere karşı linç uygulanması. Böylece Dünyada Türklerin Kürtleri katlettiği gibi bir tablo çizilmesi. Ve kürt vatandaşların PKK ya yakınlaşması.

PKK'nın bu stratejisi bilindiği gibi. "Suç işleyenler kürttür, Türk çocuğu suç işlemez" tarzı açıklamalar yapan. Kendisine Atatürk pozları verip. Masa üstüne silah ve kuran koyup yemin edenlerde aynı amaca hizmet etmektedir.

Özlenen ve amaçlanan tablo açıktır. Kürtleri komple düşman gören ve saldıran Türkler. Bunun karşısında PKK ve Onun hamisi olan ülkelerden medet uman ve tamamen onlara biat eden Kürtler.

Bu tabloya direkt yada dolaylı hizmet edenelrin birbirinden farkı yoktur. Başka bir yazımda söylediğim gibi. "Bütün türkler faşisttir" diyen adamla "Bütün kürtler PKKlıdır ve suçludur" diyen adam. Aynı amacın iki taraftaki aktörleridirler. Yaratacakları tahribat ve ulusa verecekleri zarar aynıdır.

VE KİMSENİN GÖZÜNDEN KAÇMASIN. BU TÜR OLUŞUMLAR VE YAPILAR. TÜRKİYEDE AMERİKAN KARŞITLIĞININ REKOR SEVİYELERE ULAŞTIĞI. VE AMERİKAN BÜYÜKELÇİSİNİN , AMERİKAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA "TÜRKİYEDE Kİ AMERİKAN KARŞITLIĞINA KARŞI ÖNLEM" ÖNEREN MEKTUPLARINDAN SONRA ORTAYA ÇIKMIŞLARDIR. IRKÇILAR HANGİ TARAFTA OLURLARSA VEYA HANGİ MİLLETTEN OLURLARSA OLSUNLAR. MUTLAKA HİZMET ETTİKLERİ EMPERYALİZM OLUR. AKSİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Iraktaki Amerikan karşıtı direnişi bir sunni-şii çatışmasına çekme stratejisi güden amerika. Türkiyedede iki tarafta şovenizmi körüklemektedir.

Gönderi tarihi:
sorun "Kürt Sorunu" olarak kabul edilirse, kardeşçe bir çözüm biraz zor olmazmı ?

bir bileşkedir sorun, Terör Sorunu, ekonomik sorun, siyasal sorun, eşitsiz gelişim sorunu. Ama bunların temelinde, orada yaşayanlar kürt olmalarından kaynaklı bir durummu söz konusu ?

Ekonomik sorun ayağı : Bölgeye yatırımın düşük olması buna kaynaklı yoğun işsizlik. Bunun altında yatan ne. Aklı başında hiçbir yatırımcının Terörün yoğun olduğu bir bölgeye yatırım yapmak istememesi. Şahsen bende yatırımcı olsam, fabrikamı hergün onlarca terör eylemi olan bir şehire kurmazdım.

Terör sorunu: bunu açıklamaya gerek yok sanırım. Konuşularak çözülemiyecek bir taleple başlayan terör "Doğu ve Güneydoğuda bağımsız bir kürdistan devleti" bu tartışılabilecek yada uzlaşılabilecek bir başlık değildir.

Eşitsiz gelişim sorunu: Bölge insanının feodal yapıya diğer bölgelerden daha bağlı olması. Aşiretçilik, tarikatçılık gibi feodal kurumların o bölgede ülkenin diğer bölgelerine göre çok daha yoğun olması. Cumhuriyet ilkelerinin daha az benimseniyor olması. Cumhuriyetin ilk yıllarında bölgede başlıyan isyanlardan sonra, bölgenin yurdun diğer bölgelerine göre daha farklı bir gelişim göstermesi.

Siyasal Sorun ise : Bölgede yoğun desteğe sahip olan partinin, Terörü reddetmek ve terör örgütüne sırtını dönmek gibi bir misyonla değil. Aksine ısrarla terör örgütünün yasal alandaki temsilcisi olmak misyonunu sürdürmesi. Yıllarca Siyasal İktidarlarca bölgeye ilişkin sorunlar, asli çözüme yönelik olarak değil, rant, siyasi çıkar ve politik güç merkezli bakışlarca değerlendirilmiş olması.

tabiki kürt olmaları kimse için sorun değil ama onların bu az gelişmişliği kürt olmalarına ve devletin onları ikinci sınıf olarak görmelerine bağlayınca sorun çıkmaya balşlıyo.kaılıyorum artık herkes anladı ki bu sorun kanla çzülemeyecek.bunu anlayana kadar bir sürü insanımız öldü, bir sürü paralar gitti.ama değişen birşey olmadı.neler yapılarbilir?öncelikle zihniyetin değişmesi lazım bence.eğitimden önce.sonra eğitim sonra iş,aş ve gerekli tüm yatırımlar.ordaki kardeşlerimize kardeş olduğumuzu gstermeliyiz.onların batıda yaşayan bir insanla aynı haklara sahip olduklarını göstermeliyiz.inşallah bu kanayan yaramız düzeltilir.saygılar

Gönderi tarihi:

50 yildir insanlarimizin yeterli ve gerktigi sekilde egitilememis olmasinin sonuclaridir olanlar.Insanlar egitimsiz olduklari sürece böyle zararli akimlarin yemi olur demistim üstteki yazimda,vede kullanilirlar.Insanlarimiz yeterince egitilmis olsa idi Fatin Rüstü Zorlu'nun gazina gelerek rum avina cikmazlardi.Insanlar yeterince egitilmis olsalardi Menemen olayi olmazdi.Insanlar yeterince egitilmis olsalardi sevgiyi ögrenirdiler.Hastaliklarin nedenleri bilinmeden asilari bulunmadan önüne gecilemez.Batakliklar krutulmadan sivrisinekle savas olmaz.Sivri sinekle savasin batakligin kurutulmasiyla önlenebilece3gini insanlara ögretebilmek önemlidir buda egitimle olur.

Ha bu arada siz insanlara tarihi gercek olarak vermez,ama birilerinin sözcüsü´gibi ortaya cikarak biz sunlara bunlari yaptik diye yalan söylerseniz-sizi kastedmiyorum-egitimi yeterli olmayan insanlarin yönlendirilmelerinide önleyemezsiniz.

Bizim tarihimizde soykirim tarifine uyacak hicbir katliam olmamistir.Savaslari savaslarda yasananlari katliamle eslestirirsek encok katledilen bizler olmusuzdur.

Dilerizki böyle seyler bir daha yasanmasin.Türkiye büyük bir ülke ve herkese yeter önemli olan beraber yasamasini becerelim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Zinhiyetlerin degismesi egitimle olur,demek ki önce egitim sarttir.Devletin anayasasinda Türkiye'nin her kösesinde yasayan insanlara ayirim yapilmadan esitlik verilmistir.Bu esitlik her alanda gecerlidir.

Ne varki 1949 lardan sonra Türkiyede gelisen ve oy almaya yönelik siyasetler,Atatürk devrimlerinden yavas yavas dönüs egitimin ulusallastirilmaktan cok mezhepcilik ve dincilige yönlenmesi,bölgesel ayirimin farkli kriterlerden yemlenmesi sonucu aslinda ülke capinda sekteye ugratilan kalkinma özellikle Dogu-Güneydogu ve Karadenizde had safhaya ulasmistir.Bunda tabiiki Türkiye üzerinde tarihten kaynaklanan dis oyunlarin oynadigi rolden daha vahimi Türkiyeyi yönetenlerin bu dis oyunlarin figuranligini üslenmeleri ve onlarin cikarlari dogrultusunda ülkeyi yönetmeleri gelir.50 yildir Türkiye hergecen gün biraz daha borcbatagina saplanmaktadir.PKK olayida bu dis oyunlarin bir sahnesidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Zinhiyetlerin degismesi egitimle olur,demek ki önce egitim sarttir.Devletin anayasasinda Türkiye'nin her kösesinde yasayan insanlara ayirim yapilmadan esitlik verilmistir.Bu esitlik her alanda gecerlidir.

Ne varki 1949 lardan sonra Türkiyede gelisen ve oy almaya yönelik siyasetler,Atatürk devrimlerinden yavas yavas dönüs egitimin ulusallastirilmaktan cok mezhepcilik ve dincilige yönlenmesi,bölgesel ayirimin farkli kriterlerden yemlenmesi sonucu aslinda ülke capinda sekteye ugratilan kalkinma özellikle Dogu-Güneydogu ve Karadenizde had safhaya ulasmistir.Bunda tabiiki Türkiye üzerinde tarihten kaynaklanan dis oyunlarin oynadigi rolden daha vahimi Türkiyeyi yönetenlerin bu dis oyunlarin figuranligini üslenmeleri ve onlarin cikarlari dogrultusunda ülkeyi yönetmeleri gelir.50 yildir Türkiye hergecen gün biraz daha borcbatagina saplanmaktadir.PKK olayida bu dis oyunlarin bir sahnesidir.

saygilarla

ilk olarak ziyniyetin eğitimle değişeceğini hiç düşünmüyorum.zihniyet farklı bişeydir.ben size bir sürü eğitimli terörist gösterebilirim bizzat kendi okulumda.ikincisi türkiyenin her yerinde eğitim eşit derseniz ben sadece gülerim size kusura bakmayın.ya hiç gitmemişsinizdir doğuya herşey batıdaki gibidir sanıyosunuzdur ya da bikaç güzel yerinden harketle bu kanıya vardınız.ülkemizde herkes kardeş kardeş yaşarken birileri sen kürtsün sen türksün dedi ve insanların arasını açtı.dediğiniz gibi dış güçler devreye girdi.ve ülkede iki kesimi maşa olarak kullandı ve kullanmaya da devam ediyor.bu iki kesim tüm türkler ve tüm kürtler değil milliyetçi türkler ve milliyetçi türkler.ayrıca insanlarımızı bir arada tutan hep inançlarıydı çünkü başka ortak paydaları yoktu.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.