Misafir yersoy Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 tıpkı sayın Yersoyun Hacc olayını araplara para kaptırma olayı gibi algılaması gibi Algılama? Gerçek değil yani? Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 yazımı gene okumamışsın sayın yersoy !!!!. sana buraya okumadan soru sorman için bonus mu veriorlar bilmiyorum ... ama lutfen oku .... yordun beni artık.... senin düşünceni gerçek ve doğru kabul etsem senden ne farkım kalacak, sevgili yersoy.... senin bu düşüncelerinin yanlış algılamadan ve yanlış anlamadan kaynaklandığına inandığım için müslümanım ya zaten.... ve farkımız da zaten öncelikle buradan başlıyor ya canım kardeşim..... sana tavsiyem Bilim yap... *****... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Allah katında tek din İslamdır.. Sayın 4mevsim in taşıdığı ayetlerde olan dini Allah a has kılma durumunun adı İslam olunca,herhangi bir hristiyanın da dini İslam ,ya da herhangi bir yahudinin de dini İslam olabiliyor demektir.Yani onlar da aslında müslümanlardır .. İnandığımız eşi benzeri olmayan Yaratıcımıza inanmış Kitap ehli olarak,Yahudi Tevrat la hükmettiği,Hristiyan Tevrat ı da değişmemiştir ve Allah tandır diyerek hem İncil le hem tevrat la hükmettiği,Kuran a tabi müslümanlarında hem İncil le hem Tevrat la hem Kuran la hükmettiği durumda ,gerçekten de din tekdir.Zaten Kitaplar birbirinin tamalayıcısıdır.Yani onlar bütündür.İnanılan tek ilah adına,hepimizin ortak inancı tek İlah adına din tekdir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Allah katında tek din İslamdır..Sayın 4mevsim in taşıdığı ayetlerde olan dini Allah a has kılma durumunun adı İslam olunca,herhangi bir hristiyanın da dini İslam ,ya da herhangi bir yahudinin de dini İslam olabiliyor demektir.Yani onlar da aslında müslümanlardır .. İnandığımız eşi benzeri olmayan Yaratıcımıza inanmış Kitap ehli olarak,Yahudi Tevrat la hükmettiği,Hristiyan Tevrat ı da değişmemiştir ve Allah tandır diyerek hem İncil le hem tevrat la hükmettiği,Kuran a tabi müslümanlarında hem İncil le hem Tevrat la hem Kuran la hükmettiği durumda ,gerçekten de din tekdir.Zaten Kitaplar birbirinin tamalayıcısıdır.Yani onlar bütündür.İnanılan tek ilah adına,hepimizin ortak inancı tek İlah adına din tekdir. Allah katında tek din İslamdır demek ne kadar doğru bilemeyiz tabii... Ama yeryüzünde tek dinin İslam olmadığı ve Tevrat'a, İncil'e, Kuran'a inananların da birbirlerinin gözlerini oyduğu apaçık ortadadır. Madem hiçbir ayrım yok, neden müslüman olan biri (özellikle bayanlar), olmayanla hayatını birleştirmek istediğinde millet ayyuka kalkar? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Allah katında tek din İslamdır..bir hristiyanın da dini İslam ,ya da herhangi bir yahudinin de dini İslam olabiliyor demektir.Yani onlar da aslında müslümanlardır .. İnandığımız eşi benzeri olmayan Yaratıcımıza inanmış Kitap ehli olarak,Yahudi Tevrat la hükmettiği,Hristiyan Tevrat ı da değişmemiştir ve Allah tandır diyerek hem İncil le hem tevrat la hükmettiği,Kuran a tabi müslümanlarında hem İncil le hem Tevrat la hem Kuran la hükmettiği durumda ,gerçekten de din tekdir.Zaten Kitaplar birbirinin tamalayıcısıdır.Yani onlar bütündür.İnanılan tek ilah adına,hepimizin ortak inancı tek İlah adına din tekdir. Hristiyanlar vs. ağzıyla kuş tutsa cennete gidemezler bu nasıl tek din ? demekki onlar aslında müslüman değillerdir ! bu yüzden yanlış bir yazı olmuş sizinkisi, doğru olsaydı hangi dine inanırsak inanalım cennet yolu açılmış olurdu. Ama cennet yolu sadece müslümanlara (islam dinine) açık. saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 yazımı gene okumamışsın sayın yersoy !!!!.sana buraya okumadan soru sorman için bonus mu veriorlar bilmiyorum ... ama lutfen oku .... yordun beni artık.... senin düşünceni gerçek ve doğru kabul etsem senden ne farkım kalacak, sevgili yersoy.... senin bu düşüncelerinin yanlış algılamadan ve yanlış anlamadan kaynaklandığına inandığım için müslümanım ya zaten.... ve farkımız da zaten öncelikle buradan başlıyor ya canım kardeşim..... sana tavsiyem Bilim yap... *****... Bilim yapıyoruz Sayın evaporit... Ama takip etmiyorlar işte Yazını okudum, anladım da, sen beni ne kadar anladın? Bu kadar yorucumu yani beni anlamak? Zor bir şey söylemedim ki... Hacca gitmmek demek Arabistana eşi benzeri olmayan bir turizm olanağı açmak demek. Oranın zenginliğine zenginlik katmak demek... Biraz tarafsızca düşünmenizi tavsiye ederim... Bu arada benim gibi düşünmeyin tabii ki... Herkesin bir farkı olsun, fikir çeşitliliği olsun ki doğruyu daha sağlıklı yakalayalım. Saygılarımla... Allah katında tek din İslamdır.. Bunu her öğreti söyleyebilir... Sayın 4mevsim in taşıdığı ayetlerde olan dini Allah a has kılma durumunun adı İslam olunca,herhangi bir hristiyanın da dini İslam ,ya da herhangi bir yahudinin de dini İslam olabiliyor demektir.Yani onlar da aslında müslümanlardır .. Ateistler de aslında müslümandır değil mi? Bunun şimdi hıristiyan misyonerliğinden ne farkı var? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Hristiyanlar vs. ağzıyla kuş tutsa cennete gidemezler bu nasıl tek din ? demekki onlar aslında müslüman değillerdir ! bu yüzden yanlış bir yazı olmuş sizinkisi, doğru olsaydı hangi dine inanırsak inanalım cennet yolu açılmış olurdu. Ama cennet yolu sadece müslümanlara (islam dinine) açık. saygılar Bi kere yazdığınız Kur'an-ı Kerim e taban tabana zıt.. Bakara(*) Sûresinin 111 . Ayetinde Bir de; “Yahudi ve Hıristiyanlardan başkası Cennet’e girmeyecek” dediler. Bu, onların kuruntuları! De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz (iddianızı ispat edecek) delilinizi getirin.” Bakara(*) Sûresinin 113 . Ayetinde Yahudiler, “Hıristiyanlar bir temel üzerinde değiller” dediler. Hıristiyanlar da, “Yahudiler bir temel üzerinde değiller” dediler. Oysa hepsi Kitab’ı okuyorlar.(Kitab'ı) bilmeyenler de tıpkı bunların söyledikleri gibi demişti. Artık onların aralarında uyuşamadıkları davada, hükmü Allah verecektir. Ne yani,şimdi bu ayetlere bakıp bizde yahudiler ve hristiyanlar bir yol üzere değil mi diyelim.. Yok öyle şey.. Bazı arkadaşlar misyonerlikten dem vurmuş.Adamlar İslama daha yakın yaşarken, Peygamberimiz İsa nın doğum gününü tüm dünyada coşkuyla kutlarken sokak sokak,kimler dinine daha yaraşır yaşıyor bi sorgulamak lazım.Hepsi dinleri için sevgi diyor önce..Halbuki biz onlardan da öte olacakken,İslam adı altında ne görüntülere şahit oluyoruz. Kısacası herşeyi geçin,dinini tek bir yaratıcıya has kılan kurtulacaktır.Peygamberim İbrahim örneği yeter anlamak için.. O,kavmindeki tek inanandı ,O nun Allah ı buluşunda ve dinini ibadetini O na has kılışında elbet ibretler var.,başlangıçta Kitap olsun olmasın..Tabii düşünene... Ha bi de alıntıladığım ayetlere bakarak,"Allah hüküm verecek "sözünü illa ve illa cezalandırmak gibi algılayanlara da cümleyi yeniden okumalarını tavsiye etmek zorundayım.Öldükten sonra Allah ın bize herşeyi öğreteceği,şahitlerle birlikte bütün gerçeklikleri ortaya koyacağı büyük gün,inananlar arasında da neyi ne derece uyguladıklarına göre (veya ne sebeple doğrusunu Allah bilir) hüküm verilmesinin sonu,illa ceza ile bitmeyebilir.Kimsenin bu konuda kesin bilgisi olamaz.Rabbimiz hangi günahı örter ya da örtmez,biz bilecek değiliz.Yani bu sözlere bakıp bakıp saptırıp,haşa hükmü kendi vermeye kalkan ne yaptığını yeniden ve yeniden düşünsün.Kalpleri bilmek Allah ın takdiri,ve ona göre hüküm vermekte ancak ve ancak Allah ın tekelinde. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Ateistler de aslında müslümandır değil mi? Bunun şimdi hıristiyan misyonerliğinden ne farkı var? Dininizi Allah a ya da God a ya da tek bir İlaha mı has kıldınız da üzerinize alındınız?? Benim dinim İslam,İncil i ve Tevrat ı hayatında rehber kabul eden her hristiyan ı,ben kardeş kabul ederim..O,idrak edip İslam ın özünü kavrasa zaten dininin İslam olduğunu kavramış olur.Hep diyorum,bizler aynı anadili konuşan ama şivesi biraz farklı olanlarız o kadar.Sevgi de en yakın olarak Hristiyanları gösteren Rabbimin ayetini hiçe sayıp,ayetlerin birine inanıp birine inanmayıp hayat sürmek benim işim değil. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Bi kere yazdığınız Kur'an-ı Kerim e taban tabana zıt..Bakara(*) Sûresinin 111 . Ayetinde Bir de; ?Yahudi ve Hıristiyanlardan başkası Cennet?e girmeyecek? dediler. Bu, onların kuruntuları! De ki: ?Eğer doğru söyleyenler iseniz (iddianızı ispat edecek) delilinizi getirin.? Bakara(*) Sûresinin 113 . Ayetinde Yahudiler, ?Hıristiyanlar bir temel üzerinde değiller? dediler. Hıristiyanlar da, ?Yahudiler bir temel üzerinde değiller? dediler. Oysa hepsi Kitab?ı okuyorlar.(Kitab'ı) bilmeyenler de tıpkı bunların söyledikleri gibi demişti. Artık onların aralarında uyuşamadıkları davada, hükmü Allah verecektir. fft Allah katında tek islam dinidir ! yanlış mı ? yoksa Allah katında islam dışında hristiyanlıkta mı var ? Allah "sizin için islam dinini seçtim" demesine rağmen, islam dinini seçmeyenler Allah'la paralel durumdalar mı ? sanırım yukarıdaki ayetlerde, hristiyanlık veya yahudilikten islam dinine geçişte bir sorun olmayacağı vurgulanmak isteniyor ! ayrıca, şurası çok önemli ve siz burayı hep atlıyorsunuz sanırım İslam dinini seçmemek demek Allah'ın dinini inkar etmek demek İslam dinini seçmemek demek Hz. Muhammed'i inkar etmek ve islam dininin yalan olduğunu kabul etmek demek ! Namaz kılmamak, hacca gitmemek, oruç tutmamak demek ! Bütün bunlar cennetlik işler mi sizce ? saygılar Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2007 Determinist arkadaşlar olsaydı, bu davranışların önceden belli olduğunu, ve nedensellik çerçevesinde ''evet cehenneme gitmeleri gerekir'' şeklinde konumu belirleyeceklerdi.... Neyseki Burada belirlenemezlik durumu sözkonusu da durumu kurtarabilirler Oysa kuran İnanıp iyi işler yapan yahudi ve hıristiyanların, hatta sabiilerin dahi mahrum edilmeyeceğini, cennete gideceklerini bildirip dururken, size ne oluyor ki, hristiyan ve yahudilerin derdine düştünüz, bunu anlayamıyorm... Allah zalim midir ki, yarattıklarına zulmetsin ? İslam Tanrının gönderdiği bütün dinlerin ortak adıdır.... Ancak tek din islam değildir... Dİn demek insanlara bir yaşam ve inanç sistemi öneren, bir ilahı olan her şeydir... İslam dini deyince, Tanrının önerdiği yaşama şekli ve inanç sistemi akla gelmektedir... ''Allah katında geçerli din islamdır'' önermesi , ''Marks indinde geçerli din Marksizm'' gibi çok şekillerde yansıması olan bir önermedir... Allah katında kabul edilebilir, geçerli, üstün din islam'' olduğu için, yahudi ve hristiyanlar da bu kelime kapsamında ele alındığından, bu dinleri onlardan kabul edilecektir... Yahudilik ve hrıistiyanlık Allahı birleyen, allahın elçilerini tanıyan insanlardır.... Ancak, gerçekte Müsümanıkla alakası olmadığı halde müslümanmış gibi görünen ve gerçekte hristiyanlıkla alakası olmadığı halde hristiyanmış gibi görinen ve benzer şekilde yahudiler için de aynı şekilde alakasız kimseler için Kuran, ''...İman ettik deyip te, gerçekte iman etmemiş kimseler gibi olmayın...'' der.... Diğer dinlerin tanrılığına soyunan ilahlar da kendi indlerinde kendi inanlılarını yarattıkları yeryüzü cenneti ile mukafatlandırma ya da yeryüzü cehennemine atmakla cezalandıracaklarını ifade etmiyorlar mı ? İslam iseniz, onların cennetine bırakın yaklaştırılmayı, uzağından bile geçirilmezken, yeryüzü ilahları cehennem azabını tattırmakta gecikmezler... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Allah katında tek din İslamdır..Sayın 4mevsim in taşıdığı ayetlerde olan dini Allah a has kılma durumunun adı İslam olunca,herhangi bir hristiyanın da dini İslam ,ya da herhangi bir yahudinin de dini İslam olabiliyor demektir.Yani onlar da aslında müslümanlardır .. İnandığımız eşi benzeri olmayan Yaratıcımıza inanmış Kitap ehli olarak,Yahudi Tevrat la hükmettiği,Hristiyan Tevrat ı da değişmemiştir ve Allah tandır diyerek hem İncil le hem tevrat la hükmettiği,Kuran a tabi müslümanlarında hem İncil le hem Tevrat la hem Kuran la hükmettiği durumda ,gerçekten de din tekdir.Zaten Kitaplar birbirinin tamalayıcısıdır.Yani onlar bütündür.İnanılan tek ilah adına,hepimizin ortak inancı tek İlah adına din tekdir. Sayin fft, Sayin 4mevsimin yorumuna gore "Allah katinda tek din Islamdir" demek yanlis olacak galiba... buyrun okuyun. dünyadaki bütün milletlere kendi dillerinde uyarıcılar gelmiştir..ben kuranın söylediklerinden anlıyorum bunu ..her toplumun inancı vardır..bu onların tanrıyı bulduklarını bildiklerini ve inandıklarını bize gösteriyor...her dinde ortak benzer söylemler bize gösteriyor..ellerinde kuran gibi bir kitap olmaması onlara uyarıcı peygamber gelmediğini göstermez..din derken bu günkü anlamda müslümanlığı kastetmiyoruz...din allahın katında tektir....onun varlığına inanıyorsanız dünyanın herhangi bir köşesinde ...namazın nasıl kılınacağını bilmemeniz ya da abdesti nasıl alacağınızı bilmemeniz sizi dinin dışında bırakmaz...allah herhangi bir dile mahkum değildir..her topluma anlayacağı dilden konuşur...kimileri duyar kimileri duymaz..kimileri anlar kimileri anlamaz...ama bana göre herkes yaratıcısını bulmaya temayül taşır kalbinin derinliklerinde...inkar edebilmek için onu oradan söküp çıkartabilmesi için çok inatçı bir çaba gerekir...yine de kalp arayış içinde kalır...vazgeçmez...vazgeçemez...ölene kadar arar ... Bu inanclariniz arasinda bir celiski midir yoksa ben yanlismi anladim? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 evaporit Oysa kuran İnanıp iyi işler yapan yahudi ve hıristiyanların, hatta sabiilerin dahi mahrum edilmeyeceğini, cennete gideceklerini bildirip dururken, size ne oluyor ki, hristiyan ve yahudilerin derdine düştünüz, bunu anlayamıyorm... yahudi ve hristiyanların cennete gideceğine dair bir ayet belirtirmisiniz, zahmet olacak. Ben aradımda bulamadım. Allah zalim midir ki, yarattıklarına zulmetsin ? Hiç yoktan yarattıklarını cehennemde cayır cayır sonsuza kadar yakacak bir varlık varken, zalim midir, değil midir, nedir ne değildir tartışılır. İslam Tanrının gönderdiği bütün dinlerin ortak adıdır. Ayetle doğrulamanız gerekiyor ! aksi halde tarikat mantığından öteye gitmez. Allah katında kabul edilebilir, geçerli, üstün din islam'' olduğu için, yahudi ve hristiyanlar da bu kelime kapsamında ele alındığından, bu dinleri onlardan kabul edilecektir... Yahudilik ve hrıistiyanlık Allahı birleyen, allahın elçilerini tanıyan insanlardır.... evaporit, son peygamber Hz. Muhammed'tir, kendisini Allah seçti (sözde tabi), Allah'ın gönderdiği son elçiyi kabul etmeyen dinler, Allah'a karşı gelmiş olurlar Hac yok, kelime-i şehadet yok, oruç yok, namaz yok, kıble yok, Hz. Muhammed yok, e hadi cennete, o zaman kimsenin müslüman olmasına gerek yok, hristiyan kalınsada olur zaten onlarda cennettlik değil mi ? mümkün değil mantıken. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 evaporit yahudi ve hristiyanların cennete gideceğine dair bir ayet belirtirmisiniz, zahmet olacak. Ben aradımda bulamadım. Hiç yoktan yarattıklarını cehennemde cayır cayır sonsuza kadar yakacak bir varlık varken, zalim midir, değil midir, nedir ne değildir tartışılır. Ayetle doğrulamanız gerekiyor ! aksi halde tarikat mantığından öteye gitmez. evaporit, son peygamber Hz. Muhammed'tir, kendisini Allah seçti (sözde tabi), Allah'ın gönderdiği son elçiyi kabul etmeyen dinler, Allah'a karşı gelmiş olurlar Hac yok, kelime-i şehadet yok, oruç yok, namaz yok, kıble yok, Hz. Muhammed yok, e hadi cennete, o zaman kimsenin müslüman olmasına gerek yok, hristiyan kalınsada olur zaten onlarda cennettlik değil mi ? mümkün değil mantıken. Ayet istemişsiniz. 44. Şüphesiz Tevrat’ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah’a) teslim olmuş nebiler onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb’e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah’ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat’ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu halde siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. 45. Onda (Tevrat’ta) üzerlerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş kısas edilir. Yaralar da kısasa tabidir. Kim de bu hakkını bağışlar, sadakasına sayarsa o, kendisi için keffaret olur. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler zalimlerin ta kendileridir. 46. O peygamberlerin izleri üzere Meryemoğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik. 47. İncil ehli Allah’ın onda indirdiği ile hükmetsin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler fasıkların ta kendileridir. Demek ki ne gerekiyormuş,Allah ın indirdiği ile hükmetmek.Var mı bu insanlara İncil i bırak ta Kuran la hükmet diye direten.Yok..İnansalar haklarında daha hayırlı olur o kadar. Oruç yok demişsiniz,var. Namaz yok demişsiniz,var.Onlarda Tanrı önünde diz çökerler.Boyunlarını eğerler.Muhammed yoksa,ondan önceki bütün peygamberler detaylarıyla var,şahit olarak o peygamberler yeter onlara. Hristiyan olarak kalmak isteyen biri için,takdir Allah ın şüphesiz.Eğer sıkı sıkıya İncil e bağlı ve onunla hükmeden biriyse ama Allah göğsünü İslama açmıyorsa,o insan yine de bizler için kucak açılacak insandır çünkü biz ,o Kitabına göre davrandıkça onun bize yakın olduğunu yani inanmasa da biz gibi davrandığını biliriz.Bilmiyorsak,kendi dinimizle ilgili bilgimizde bir sıkıntı vardır bana göre.Zaten onlarıda dinimize inanmamaya iten en büyük etken,inandık diyenlerin inandığından bi haber olup davranışta dinlerini yaşatamamalarıdır. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Bakara Suresi (62) Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir). Maide Suresi (12) Andolsun, Allah İsrailoğullarından sağlam söz almıştı. Onlardan on iki temsilci -başkan- seçmiştik. Allah şöyle demişti: "Sizinle beraberim. Andolsun eğer namazı kılar, zekatı verir ve elçilerime inanır, onları desteklerseniz, (fakirlere gönülden yardımda bulunarak) Allah'a güzel bir borç verirseniz, elbette sizin kötülüklerinizi örterim ve andolsun sizi, içinden ırmaklar akan cennetlere koyarım. Ama bundan sonra sizden kim inkar ederse, mutlaka o, dümdüz yoldan sapmıştır." Maide Suresi (65) Eğer kitap ehli iman etseler ve Allah'a karşı gelmekten sakınsalardı, muhakkak onların kötülüklerini örterdik ve onları Naim cennetlerine koyardık. Maide Suresi (72) Andolsun, "Allah, Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler kesinlikle kafir oldu. Oysa Mesih şöyle demişti: "Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin. Kim Allah'a ortak koşarsa artık Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler için hiçbir yardımcı yoktur." Araf Suresi (49) "Sizin, Allah bunları rahmete erdirmez' diye yemin ettikleriniz şunlar mı?" (Sonra cennetliklere dönerek) "Haydi, girin cennete. Size korku yok. Siz üzülecek de değilsiniz" derler. Nisa Suresi (46) yahudilerden öyleleri var ki, (kelimeleri yerlerinden kaydırıp) tahrif ederek onları anlamlarından uzaklaştırırlar. Dillerini eğip bükerek ve dine saldırarak "İşittik, karşı geldik", "İşit, işitmez olası!" "Râ'inâ" derler. Halbuki onlar, "İşittik ve itaat ettik; dinle ve bize bak" deselerdi bu kendileri için daha hayırlı olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler. Maide Suresi (69) Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir.) allah katında din tektir...adı islamdır...hz ademden beri gelmiş kadim bir vahiy geleneğinin tek adıdır...hz muhammed kendinden önceki peygamberler ne için gönderilmiş ve insanları neye çağırmışsa o da aynen öyle yapmıştır... cennetin ölçüsü bellidir..ölçü tektir..allaha ve ahiret gününe inanmak..ve salih ameller işlemek... Hac Suresi (17) Şüphesiz, iman edenler, yahudiler, Sabiîler, Hıristiyanlar, Mecûsiler ve Allah'a ortak koşanlar var ya, Allah kıyamet günü onların aralarında mutlaka hüküm verecektir. Çünkü Allah her şeye şahittir. cehennemin ölçüsü de bellidir....allaha ortak koşmak...ondan başkasına kulluk etmek... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 3. Al-i İmran 85. "Kim İslam'dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. " saygılar Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 allah katında din tektir...adı islamdır...hz ademden beri gelmiş kadim bir vahiy geleneğinin tek adıdır...hz muhammed kendinden önceki peygamberler ne için gönderilmiş ve insanları neye çağırmışsa o da aynen öyle yapmıştır... cennetin ölçüsü bellidir..ölçü tektir..allaha ve ahiret gününe inanmak..ve salih ameller işlemek... Hac Suresi (17) Şüphesiz, iman edenler, yahudiler, Sabiîler, Hıristiyanlar, Mecûsiler ve Allah'a ortak koşanlar var ya, Allah kıyamet günü onların aralarında mutlaka hüküm verecektir. Çünkü Allah her şeye şahittir. cehennemin ölçüsü de bellidir....allaha ortak koşmak...ondan başkasına kulluk etmek... 3. Al-i İmran 85. "Kim İslam'dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. " saygılar tamam işte aynı şeyi söylüyoruz... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 cehennemin ölçüsü de bellidir....allaha ortak koşmak...ondan başkasına kulluk etmek... sayın 4mevsim ondan başkası olmadığına göre ve ona ortak olma ihtimali olmadığına göre allahın bukadar kızmasının sebebi nedir? Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 sayın 4mevsim ondan başkası olmadığına göre ve ona ortak olma ihtimali olmadığına göre allahın bukadar kızmasının sebebi nedir? sayın abraham..allah kendisinden başka ilah olmadığını ve bunun insanlar tarafından kabul edilmesini istiyor....allaha iman ne demektir...insanın varedenle varlığın yerlerini belirleme durumudur...yaratıcı olan allahtır...bu konuda ona kimse şirk koşamaz zaten...yarat ta görelim derler...yaratma yoktan var etme ona mahsustur....allahın isimleri vardır..yeryüzündeki tezahürlerinin bazı bölümlerine işaret eden....mesela RAB ismi ona dalalet eder....düzenleyen sevk ve idare eden tertip eden manasına gelir....şirk genelde allahın bu fiillerine karşılık meydana gelir.... mesela kuranda hristiyan ve yahudilerin haham ve rahiplerini rabler edindiği ayeti indiğinde ..daha önce hristiyan olan bir sahabi itiraz eder...ve der ki ya rasulallah bizler onları rabler edinmezdik..bizler rahiplerimize tapmazdık deyince....peygamberimiz der ki...onlar size allahın haram kıldıklarını helal helal kıldıklarını haram kılmazlar mıydı...işte onları böyle rabler edinmiş olurdunuz.... kuranda hristiyanların ve yahudilerin hatta putperest arapların eleştirildikleri bir husus ona oğullar ve kızlar isnat etmeleridir...bu da ihlas surasinde anlatılan EHAT SAMET olan LEM YELİD ve LEM YULED olan allahın bu isimlerine karşıdır ve şirktir... kuranda yine firavunun halkına'' ben sizin en büyük rabbiniz değil miyim '' diye sorduğundan bahsedilir...kendilerini rabler ilan ederek insanlara zulmetmişlerdir.. bu yüzden şirk en büyük günahtır...şirk allaha ait olan kulluğu kendine istemektir....allahı insan gibi telakki edip onu yeryüzüne indirip onunla savaşmaktır...hani diyor ya bana yüksekçe bir kule inşa edin...gidip musanın rabbiyle savaşacağım.....biz ne firavunlar biliyoruz...tanrıya savaş açan...hangi ok onu vurabilir...hangi mermi ona ulaşabilir...her atlan atana geri dönecektir....hüsran olarak pişmanlık olarak...allah insanın özgür olmasını diler...allah gücü ergi elinde bulundurarak şımaranlara insanlara ilahlık taslayanlara karşı durmamızı emreder...bu bizim imanımızın bir gereğidir... şirk çok büyük günahtır...allaha zarar verdiği için mi...haşa ...asla....insan tanrılar oluşturduğu için....selamlar... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 sayın abraham..allah kendisinden başka ilah olmadığını ve bunun insanlar tarafından kabul edilmesini istiyor.... "Allah her kimi doğruya erdirmek isterse onun göğsünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar."(6/125) Allah inanmiyanlarin göğsünü İslâm'a açmak istememiş ! Yani kisi'yi "Müslüman" ya da "Kafir" yapan Tanri'dir. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 "Allah her kimi doğruya erdirmek isterse onun göğsünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar."(6/125) Allah inanmiyanlarin göğsünü İslâm'a açmak istememiş ! Yani kisi'yi "Müslüman" ya da "Kafir" yapan Tanri'dir. sayın süheyla....bütüne bakın...parçalayıp parçalayıp anlamaya çalışmayın... vahyi anlamak için okumak yetmez...anlamaya çalışmak bütünü kuşatmak gerek....3-5 harfle yazı yazılmaz...3-5 harf alfabedendir ama alfabenin kendisi değildir....tüm harfleri öğrenmeden yazı yazılmaz....bir iki ayetle de vahiy anlaşılmaz... Kehf Suresi (29) De ki: "Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin." Furkan Suresi (62) O, öğüt almak isteyen ve çok şükredici olmayı dileyen kimseler için geceyi ve gündüzü birbiri ardınca getirendir. Ahzab Suresi (43) O, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için size merhamet eden; melekleri de sizin için bağışlanma dileyendir. Allah mü'minlere çok merhamet edendir. İnsan Suresi (29) İşte bu bir öğüttür. dileyen, Rabbine ulaştıran bir yol tutar. Nebe Suresi (39) İşte bu, hak olan gündür. Artık dileyen kimse Rabbine ulaştıran bir yol tutar. Abese Suresi (12) dileyen ondan öğüt alır. dilemek bize kalmış... selamlar... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 sayın süheyla....bütüne bakın...parçalayıp parçalayıp anlamaya çalışmayın...vahyi anlamak için okumak yetmez...anlamaya çalışmak bütünü kuşatmak gerek....3-5 harfle yazı yazılmaz...3-5 harf alfabedendir ama alfabenin kendisi değildir....tüm harfleri öğrenmeden yazı yazılmaz....bir iki ayetle de vahiy anlaşılmaz... Sayin 4mevsim, benim size sundugum "parçalanmış" bir ayet degildi. Ayetin kendisini verdim. Ayetlerin tek tek okunulmaz oldugunu bilmiyordum. Neyse, sizin yukarda gosterdiginiz Kuranda olan celişkilerden başka birşey degildir. Bir sayfasinda bir şey soyler, diger sayfasinda aksini soyler. Siz bana bundan bir ornek verdiniz. Teşekkur ederim. Benim enterasan buldugum çeliskilerden biride; Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. (2/6) Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. (2/7) Sevgili 4mevsim, okuyoruz ki kişileri "kafir" yapan, onlarin kalblerini ve kulaklarini mühürleyen Tanri'dir. Fakat böyle oldugu halde Tanri kendisinin "kafir" yaptiklarini, büyük bir azab'a sokacaktir. Tanri insanlarin hem gözlerini ve kulaklarini mühürleyip kafir yapiyor ve hem de cezalandiriyor! Bunu adeletsiz bulmuyorsunuz? Bu mantik dışı ayetlerin bir insan tarafından yazılmış ve hatalı oldugunu gormuyorsunuz? Tabii ki bildiginiz gibi; "Dinde zorlama yok" (2/256) der bu ayette. Ve buna dayanarak Islam'in hösgörü dini oldugunu ifade ederler. Ama bu diger ayetlerle çeliskidedir. Ayetler birbirine uygun degildir, birbirini tutan degildir. Ve "Ayetleri apaçik" indirdik demesine ragmen, ayetler ahenkli, yapışık, tutarli degildir.... Neden? Kuran araplar tarafından yazilmiştir. Butun kainatı yaratan bir varlık tarafından degil. Kardeşim, işte bu "apaçık" bir gerçektir. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Sayin 4mevsim, benim size sundugum "parçalanmış" bir ayet degildi. Ayetin kendisini verdim. Ayetlerin tek tek okunulmaz oldugunu bilmiyordum. Neyse, sizin yukarda gosterdiginiz Kuranda olan celişkilerden başka birşey degildir. Bir sayfasinda bir şey soyler, diger sayfasinda aksini soyler. Siz bana bundan bir ornek verdiniz. Teşekkur ederim. Benim enterasan buldugum çeliskilerden biride; Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. (2/6) Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. (2/7) Sevgili 4mevsim, okuyoruz ki kişileri "kafir" yapan, onlarin kalblerini ve kulaklarini mühürleyen Tanri'dir. Fakat böyle oldugu halde Tanri kendisinin "kafir" yaptiklarini, büyük bir azab'a sokacaktir. Tanri insanlarin hem gözlerini ve kulaklarini mühürleyip kafir yapiyor ve hem de cezalandiriyor! Bunu adeletsiz bulmuyorsunuz? Bu mantik dışı ayetlerin bir insan tarafından yazılmış ve hatalı oldugunu gormuyorsunuz? Tabii ki bildiginiz gibi; "Dinde zorlama yok" (2/256) der bu ayette. Ve buna dayanarak Islam'in hösgörü dini oldugunu ifade ederler. Ama bu diger ayetlerle çeliskidedir. Ayetler birbirine uygun degildir, birbirini tutan degildir. Ve "Ayetleri apaçik" indirdik demesine ragmen, ayetler ahenkli, yapışık, tutarli degildir.... Neden? Kuran araplar tarafından yazilmiştir. Butun kainatı yaratan bir varlık tarafından degil. Kardeşim, işte bu "apaçık" bir gerçektir. kurana bütüncül yaklaşmak onun maksadını ve mantığını anlamaya giden bir yoldur...tabi okuduğu herhangi bir kitabı bile bu perspektifle değerlendiremeyenler herzaman olabilir... allahın kalpleri mühürlemesi de çok tartışıldı....''okuma'' her kelimeyi doğru anlamakla mümkündür...bu da yetmez bağlamında anlamak gerekir.... ayete bir kere daha bakın..ne diyor...''küfre saplananlara gelince'' diyor...olmuş bitmiş bir irade sonucu tercih edilmiş ve üstelik te inatla sürdürülen bir tutumun sonucu gibi gelmiyor mu size bu ifade.....ayete tersten bakıyor gibisiniz....ayet sanki kalplerine mühür vurduklarımız kafir olurlar demiş gibi konuşuyorsunuz... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Demek ki ne gerekiyormuş,Allah ın indirdiği ile hükmetmek.Var mı bu insanlara İncil i bırak ta Kuran la hükmet diye direten.Yok..İnansalar haklarında daha hayırlı olur o kadar. Sayın fft siz bu diğer dinler de haktır argümanını çok kullanıyorsunuz. Bunu da İslam'ın hoşgörüsüne delil yapıyorsunuz. E doğru şimdi, ehli kitabın dinlerini bırakma zorunluluğu yoktur. Cizye vererek dinlerini sürdürmelerine ve kendi kitaplarının hükümlerini uygulamalarına izin verilmiştir. Bunu herkes biliyor, bu sadece sizin bildiğiniz ve bilgisiz müslümanların bilmediği bir sır değil. Hatta bir ara bu ülkede müslümanların siyasi patronu "çok hukukluluk" safsatasını önermişti. Antiparantez, "Türkiye'de laikliğe tehdit filan yok, uyuyun uyuyun, bir şey yok, uyuyun!" diyenlere ithaf ederim bunu. Adam resmen şeriat önerdi bununla! Ama siz buradan İslam'a girmeseler de aynen müslümanlar gibi Allah katında makbul olduklarını söylüyorsunuz ki, bu Kur'an ruhuyla kafadan çelişir. Hani bir ara "süt bu çikolatanın neresinde? Her yerindeee!" örneğini vermiştim. Bir kere eski dinler aynen makbulse yenisinin gelmesine ne gerek vardı? Ama yine de Muhammed'in peygamberliğini tasdik etmeden cennete girilemeyeceği argümanına illa ayetli kanıt istiyorsanız: 2/32) "De ki: Allah'a ve Resulü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kafirleri sevmez." gibi bir çok ayette peygamber Allah ile birlikte anılır ve ona uymayan Allah'a da uymamış ve kafir olmuş sayılır. Ha ama ayetlerin geneline bakınca peygamber daha tehlikeli bulduğu Yahudilerle savaşırken bir de Hristiyanları karşısına almamak için onları yumuşak da bulduğu için pohpohlamış, olay sadece bu! Hem ehli kitaba hoşgörü cizye ödeme şartıyla bile olsa varsa bile bu, İslam'ın hoşgörüsünü kanıtlamaz, bağnazlığını kanıtlar. Diğer dinlere inananlar insan değil mi? Onlar hoşgörüyü niye ehli kitap kadar haketmiyor? Allah niye sadece Kudüs kaynaklı dinlere torpil geçmiş acaba? Yoksa Allah ırkçı faşist filan mı? Alıntı
Φ evaporit Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Tanrının yarattıklarını uyarmak için gönderdiği bütün elçiler (resuller), yeryüzünde bütün yaratılmışlar arasındaki (insan-evren-toplum) ilişkileri uyum-huzur-barış-adaletin öğretisini pratik etmişlerdir... gönderilen bütün elçilerin görevi ortaktır, bütün insanlığı ve yaratılmışları ortak bir kelimeye çağırmaktır... Bunun adı İslam'dır... Zaman içerisinde insanlar kendilerine gönderileni nefislerindeki ile değiştirdler...Allah da her topluma kendi dillerinde bir uyarıcıyı muhakkak gönderdiğini söylüyor... Bugün bilinenleri Yahudilik, Hristiyanlık ve son olarak da Müslümanlık.... Bu Ehli Sünnette bilinen 4 mezheb gibidir.. bilinen den kasdın takipçilerinin olması ve günümüze kadar ulaşmalarıdır... belki daha yerel, takipçisi kalmadığı için bilinmeyen, ya da tahrif edildiğinden az bilinen başka semavi dinlerin de olduğu söylenebilir... mümkündür... Tanrıdan gelen bütün dinler İslam kelimesi altındadır... Allaha iman etmiş, onun peygamberine (Musa-İsa-İbrahim-Nuh) iman etmiş, bir insan muhakkak Allahın gösterdiği yollardan birine ulaşmış demektir.. Anlaşılmayan husus, dinlerini ''oyuncak edenler'' diye nitelenen sözde teslim olmuşlardır.. Allaha ve onun peygamberine (hangisi olursa olsun) iman ettiğini söyleyip, Allah ve Peygamberine gerçekte iman etmemiş olanlardır... Bu kimselerin müslüman da olsa, hristiyan da olsa, yahudi de olsa, bilmediklerimiz de dahil olmak üzere hangi dinde olursa olsun, Allahın cezasını hak ettikleri anlaşılır... İyilikleri ise mukafatlandırılır... Allah kuranda da ehli kitabı dosdoğru olmaları ve kendilerine gönderilene uymaları konusunda uyarmaktadır... ''De ki; aramızdaki ortak kelimeye gelin....''' Şimdi sanırım bazı arkadaşlar, ehli kitabı kıskanıyor olsa gerek.... kendilerini yalnız mı hisediyorlar nedir ? Onların da Muhammedi inkar ettiklerini söyleyip rahatlama yapıyorlar demek ki... Dinleri ayırırken ''İlahi-semavi dinler'' ve ''Beşeri-yeryüzü kaynaklı-insani dinler'' olarak ayırdığımıza dikkati çekmek gerekiyor... Coğrafya değil, içerik belirliyor yani... Ve hiç bir zorlama da bulunmuyor... İnsanlar bu dinlerden birisine inanabilir... Hiçbirine de inanmayabilir... Kendi icad ettikleri bir dine de inanabilirler... bu da onların hakkı... Ama tek şartla yeryüzünü fesada uğratmayacaklar... İnsanları köleleştirmeyecekler... Bozgunculuk yapmayacaklar.... Herkes dininin gereklerini yerine getirmekte de özgür olacaklardır... Ortak bir Anayasa üzerinde bu husus belirlenmiş olacak... ve bu Anayasanın koruması altında olacaklar.... Hem müslümanlar, hem diğer dinlerin inananları...Devlet hakim olmayacak, aralarında hakem olacak... Bu Modern zamanların kafa yorduğu bir konu.... Farklılıkları nasıl bir arada yaşatacağız sorusu, Medeni dünyanın hakikaten çözümü için çok çaba sarfettiği bir konu olmuştur... İslam ise aslında bütün çağlara ve zamanlara bir medeniyet projesi sunmaktadır.... Bütün farklılıklar, farklı sosyal bloklar, inançlar, ortak bir ANAYASA üzerinde anlaşacak ve yaşayacaklar, ama kendi inandıklarında da özgür olacaklar... Kimse bir diğerine dayatmada bulumayacak...Herkes kendi yaşam değerlerinde özgür olacak... Kimse de ''Ben de Nişantaşı çocuğuyum...'' edebiyatı ile ''Dayatma yapılırsa çok fena kızarım'' demek zorunda kalmayacak.... Bunu lafla sağlamak mümkün olmayacaktır elbette... Forum komiserliği yaparak da ''Dayatma''ların önüne geçemezsiniz... bu bahsettiğimiz medeniyet projesini ancak ve ancak HUKUK la koruyabilirsiniz... Hukuk bir coğrafyada yaşayan insanların tek garantisidir...tek sağlam dayanağıdır... ''Çok Hukukluluk'' ise, Ortak bir Anayasa'nın altında korunan ''Alt Özel Hukuk'' tanımlarına atıf yapmaktadır ki, bu çok zaman başka adlar altında farklı kültürlerde uygulanmaktadır... Müslümanlar peygamberlernden böyle öğrendi ilahi öğretiyi...bazı kerameti kendinden menkul kimseler bunu farklı anlama ve yorumlama kabiliyetine sahip olsalar da Çok Hukuklu Sistem Köleleşmenin ve Totaliterizmin önündeki en büyük engeldir... Hatta ve hatta ne ilginçtir ki ''Teokrasi'' nin de önündeki en büyük engeldir...Şimdi yanlış anlamaların mı, yanlışlığın yanlışlığını mı, yoksa yanılışlarının yanlışlarını mı düzeltmek gerek ? Çok hukuklu sistem baskıyı ortadan kaldırmanın , FAŞİZMİ-IRKÇILIĞI- ortadan kaldırmanın bir arayışı içerisinde önerilmişti... Hukuk çevreleri bu formülün gerçekçi ve geçmişteki tecrübelerinden ötürü önemsiyor ve uygulanabilirliğini tartışıyor... bakalım bekleyip göreceğiz...hukuk bir bilmdir, cehaletin torbasından çektiğimiz harfleri yanyana dizip kelime oluşturma oyunu değildir... Atıp tutamazsınız... Ama ne hazin ki bütün bunlara rağmen Tanrıyı Faşist ve Irkçı iddia etmek, ''Şeriat Öcüsü satmak'' bilimcilerin sıkıştıkça başvurdukları en kolay yol oldu.... hep Burhanın sözlerini işitmek bizi gülümsetse de çok zaman sıkılıyoruz artık, Ben de Nişantaşı çocuğuyum.. Ben de Nişantaşında oturuyorum..'' Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 evaporit islam dini neden gönderilmiştir ? bu soruya cevap vermek bile diğer dinlerin hükmünün geçersiz olacağını açıklar. ayrıca "Allah da her topluma kendi dillerinde bir uyarıcıyı muhakkak gönderdiğini söylüyor... " demişsin, dünyada 4 tane dil yok, bir yerde yanlışlık olmalı, hiç çinli veya japon peygamber duymadım, yada Türk peygamber. saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.