Φ mahmutclg Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Bence Yurtdışında yaşayan Gurbetçi Türklere 'de Genel Seçim 2011 'de Konsolosluklarda veya Mektup Yolu ile Oy kullanma hakkı Sağlanmalı.Çünkü Örneğin Avrupa 'da 4 Milyonu aşkın Türk ve Yurtdışında toplam 5 Milyon Türk olmak üzere yaşadığı tahmin edilirse, 7.519.151 seçmen ile 70 milletvekili çıkaran İstanbul ve 2.920.818 seçmenle 29 milletvekili çıkaran Ankara ve 2.528.035 'seçmenle 24 milletvekili çıkaran İzmir den sonra, Avrupa'nın 4.Büyük Seçim Bölgesi olacağını düşünüyorum. Bence ,Yurtdışında toplam 5 Milyon Türk olmak üzere yaşadığı tahmin edilirse,bunların arasında aşagı yukarı 3 Milyon Türk Vatandaşı Seçmeni Oy Hakkına sahip ise ,bu 2007 tarihli olmak üzere 42.799.303 Toplam Seçmen'de 30 Parlamenter (2.920.818 seçmenle 29 milletvekili çıkaran Ankara Seçim Bölgesine denk) ve tam yüzde 7'lik bir oy oranına tekabül ediyor. Ayrıca en az 25 milletvekili arasında çıkarma potansiyelindeki Avrupa 'da yaşayan 4 Milyonu aşkın Türk 'ten 2,5 Milyon 'dan fazla Türk Vatandaşı Seçmeni olarak Oy Hakkına sahip olarak göz önünde bulundurulursa(Asya,Kuzey ve Güney Amerika,Avustralya kıtaları hariç),Avrupa 'nın Seçim Bölgesi ilan edilerek, dış temsilciliklerde oy kullanma hakkının verilmesi ve Avrupalı Türk Seçmenlerin kendi Temsilcilerini TBMM 'ne göndermeleri için Avrupa Seçim Bölgesine 550 Milletvekilinden 25 Milletvekili Kontejanı ayrılması düşüncesindeyim,Çünkü Avrupadaki Türk Seçmen Sayısı Ankara ve İzmir 'deki Seçmen Sayısına denk geliyor ve Aşagıdaki Habere göre Avrupa Ülkelerindeki Türk Vatandaşlarının Sayısı toplanıldığında Toplam 4008017 Türk Vatandaşı yaşıyor. NOT:Türkiyedeki Genel olarak Toplam Seçmen Sayısı ve İstanbul ve Ankara,İzmirdeki Seçmen Sayısı ile ilgili Bilgiler 2007 tarihli olmak üzere Kaynak -http://www.konrad.org.tr/secim/ayrinti.php?yil_id=15- Haber sitelerinden: 14 Ekim 2006 Cumartesi Türkiye dışında yaşayan Türk sayısı, 5 milyon Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı 4 milyon 782 bin 348. Gayri resmi rakam ise bundan bir milyon daha fazla. Gurbetçilerin en fazla tercih ettiği ülke Almanya. Resmi veriler 2 milyon 500 bin Türk'ün Almanya 'da yaşadığını gösteriyor. Fransa'da ise yaklaşık 500 bin Türk var. Hollanda'da 351 bin, Amerika'da 250 bin, Avusturya'da 200 bin, Avustralya'da 138 bin İngiltere 150.000 KKTC 146.442 Suudi Arabistan 115.000 İsviçre 75.448 Danimarka 54.859 Yunanistan 48.880 Kanada 41.000 Belçika 39.885 İsveç 34.965 İsrail 30.000 Rusya 22.808 Norveç 15.356 Azerbaycan 15.000 İtalya 14.124 Romanya 12.000 Kazakistan 10.000 Finlandiya 7.000 Türkmenistan 7.000 Kırgızistan 3.380 Lübnan 7.748 Japonya 6.309 Birleşik Arap Em. 5.484 Afganistan 4.500 Ukrayna 2.250 Gürcistan 2.000 Diğer ülkeler 42.875 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Bence Yurtdışında yaşayan Gurbetçi Türklere 'de Genel Seçim 2011 'de Konsolosluklarda veya Mektup Yolu ile Oy kullanma hakkı Sağlanmalı.Çünkü Örneğin Avrupa 'da 4 Milyonu aşkın Türk ve Yurtdışında toplam 5 Milyon Türk olmak üzere yaşadığı tahmin edilirse, 7.519.151 seçmen ile 70 milletvekili çıkaran İstanbul ve 2.920.818 seçmenle 29 milletvekili çıkaran Ankara ve 2.528.035 'seçmenle 24 milletvekili çıkaran İzmir den sonra, Avrupa'nın 4.Büyük Seçim Bölgesi olacağını düşünüyorum. Bence ,Yurtdışında toplam 5 Milyon Türk olmak üzere yaşadığı tahmin edilirse,bunların arasında aşagı yukarı 3 Milyon Türk Vatandaşı Seçmeni Oy Hakkına sahip ise ,bu 2007 tarihli olmak üzere 42.799.303 Toplam Seçmen'de 30 Parlamenter (2.920.818 seçmenle 29 milletvekili çıkaran Ankara Seçim Bölgesine denk) ve tam yüzde 7'lik bir oy oranına tekabül ediyor. Ayrıca en az 25 milletvekili arasında çıkarma potansiyelindeki Avrupa 'da yaşayan 4 Milyonu aşkın Türk 'ten 2,5 Milyon 'dan fazla Türk Vatandaşı Seçmeni olarak Oy Hakkına sahip olarak göz önünde bulundurulursa(Asya,Kuzey ve Güney Amerika,Avustralya kıtaları hariç),Avrupa 'nın Seçim Bölgesi ilan edilerek, dış temsilciliklerde oy kullanma hakkının verilmesi ve Avrupalı Türk Seçmenlerin kendi Temsilcilerini TBMM 'ne göndermeleri için Avrupa Seçim Bölgesine 550 Milletvekilinden 25 Milletvekili Kontejanı ayrılması düşüncesindeyim,Çünkü Avrupadaki Türk Seçmen Sayısı Ankara ve İzmir 'deki Seçmen Sayısına denk geliyor ve Aşagıdaki Habere göre Avrupa Ülkelerindeki Türk Vatandaşlarının Sayısı toplanıldığında Toplam 4008017 Türk Vatandaşı yaşıyor. NOT:Türkiyedeki Genel olarak Toplam Seçmen Sayısı ve İstanbul ve Ankara,İzmirdeki Seçmen Sayısı ile ilgili Bilgiler 2007 tarihli olmak üzere Kaynak -http://www.konrad.org.tr/secim/ayrinti.php?yil_id=15- Haklisin arkadasim haklisinda burada bir seyi inutuyorsunuz,Avrupa ve Türklerin bulundugu ülkelerin yönetimleri izin verirse bizim yönetimimiz faaliyete gecebilir,malum biz her isimizi baskalrinin izniyle veya emriyle yapmaktayiz.Yurt disindaki yabancilar arasinda sadece Türk'lerdir ülkelerindeki secimlerde oy kullanamayanlar.Bunun bir nedeni olmasi gerekmeszmi,iste o nedenide ben söyledim. Türkiye Atatürk'ün biraktigi bagimsiz Türkiye degildier artik,50 yildir Türkyeyi yönetenlwer ülkemizi sömürgelestirdiler,AKP de bölmeye calisiyor,bölündükten sonra oy hakkini düsünürler belki. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Haklisin arkadasim haklisinda burada bir seyi inutuyorsunuz,Avrupa ve Türklerin bulundugu ülkelerin yönetimleri izin verirse bizim yönetimimiz faaliyete gecebilir,malum biz her isimizi baskalrinin izniyle veya emriyle yapmaktayiz.Yurt disindaki yabancilar arasinda sadece Türk'lerdir ülkelerindeki secimlerde oy kullanamayanlar.Bunun bir nedeni olmasi gerekmeszmi,iste o nedenide ben söyledim.Türkiye Atatürk'ün biraktigi bagimsiz Türkiye degildier artik,50 yildir Türkyeyi yönetenlwer ülkemizi sömürgelestirdiler,AKP de bölmeye calisiyor,bölündükten sonra oy hakkini düsünürler belki. saygilarla Sacmalik olur. Adamlarin evleri barklari Avrupa'da. Isleri gucleri orada. Aldiklari para o ulkelerden. Yilda bir Turkiye'ye geliyorlar ZIYARETCI olarak. Nasil kalkip ta bu insanlarin Turkiye'nin icislerine mudahele etmelerine izin verebiliriz? Bakin bugun Turkiye'de dogup yasayan ve haklarini isteyen Kurtlere bile temsil HOR gorulurken simdi kalkip Avrupa'dan oy ithal edelim diyorsunuz? Bir de kalkip AYIRIMCI diyorsunuz Kurtlere. Hic gulecegim yoktu! Ama bundan ziyade, Turkiye ile iliskisi ve bu ulkenin kalkinmasina katkisi olmayan Avrupa Turklerinin oy vermelerini saglamak ve onlarin Turkiye'nin icislerine medahelesine izin vermek Turkiye'de yasayan insanlarimiza HAKARETTIR! Zira bugun Avrupa'li Turklerin cogunlugu ya MHP'li ya da AKP'li. Bu iki tehlikeli akiminda daha da guclenmesini mi istiyorsunuz? Kalkin bir atom bombasi atin ve Turkiye'yi haritadan silin o zaman, eger niyetiniz bu ulkeyi HARAP etmekse! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Sacmalik olur. Adamlarin evleri barklari Avrupa'da. Isleri gucleri orada. Aldiklari para o ulkelerden. Yilda bir Turkiye'ye geliyorlar ZIYARETCI olarak. Nasil kalkip ta bu insanlarin Turkiye'nin icislerine mudahele etmelerine izin verebiliriz? Bakin bugun Turkiye'de dogup yasayan ve haklarini isteyen Kurtlere bile temsil HOR gorulurken simdi kalkip Avrupa'dan oy ithal edelim diyorsunuz? Bir de kalkip AYIRIMCI diyorsunuz Kurtlere. Hic gulecegim yoktu! Ama bundan ziyade, Turkiye ile iliskisi ve bu ulkenin kalkinmasina katkisi olmayan Avrupa Turklerinin oy vermelerini saglamak ve onlarin Turkiye'nin icislerine medahelesine izin vermek Turkiye'de yasayan insanlarimiza HAKARETTIR! Zira bugun Avrupa'li Turklerin cogunlugu ya MHP'li ya da AKP'li. Bu iki tehlikeli akiminda daha da guclenmesini mi istiyorsunuz? Kalkin bir atom bombasi atin ve Turkiye'yi haritadan silin o zaman, eger niyetiniz bu ulkeyi HARAP etmekse! Siz ne dediginizn saniyorum farkinda degilsiniz ve birazda ileri gidiyorsunuz,Türkiyede yasayan herkes oy kullanma hakina sahiptir ama biz ülkemizi böldürmeyecegiz size.Aslinda Türk ulusuna ve yurt disindaki Türklere yaptiginiz bu hakaretin cevabini vermesini bilirim ama burasi yeri degil.Sizlerin nerelerde beyninizi yikattiginizi ben cok iyi biliyorum.Türk ulusuna olan düsmanliginiz artik gözünüzü okadar karatmiski diliniz ne diyor onun bile farkinda degilsiniz.Ondan sonrada kalkip ***********. Türklerin cogu MHP li veya AK P li diye yazmissiniz,PKK li olmasinda farketmez ne oldugu.************** saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Siz ne dediginizn saniyorum farkinda degilsiniz ve birazda ileri gidiyorsunuz,Türkiyede yasayan herkes oy kullanma hakina sahiptir ama biz ülkemizi böldürmeyecegiz size. saygilarla Hayir efendim! Turk ulusuna dusman degilim ve olamam da. Ben Turk olsun, Kurt olsun, Arap olsun akilda gelismemis olan herkese dusmanim. Ve benim de agzimdan cok soz gelir bana ve benim Kurt halkima yapilan hakaretlere ama ******* hareket etmeyecegim! Tekrarliyorum, yurt disinda yasayip, Turkiye'ye vergi bile odemeyen hic bir kimsenin bu guzelim ulkenin icislerinde soz sahibi olmamasi gerekir. Saygilar! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Hayir efendim! Turk ulusuna dusman degilim ve olamam da. Ben Turk olsun, Kurt olsun, Arap olsun akilda gelismemis olan herkese dusmanim. Ve benim de agzimdan cok soz gelir bana ve benim Kurt halkima yapilan hakaretlere ama ******* hareket etmeyecegim! Tekrarliyorum, yurt disinda yasayip, Turkiye'ye vergi bile odemeyen hic bir kimsenin bu guzelim ulkenin icislerinde soz sahibi olmamasi gerekir. Saygilar! Siz önce Yurtdisinda yasayanlarla ilgili görüslerinizi saglikli bir düzene sokun,o yurtdisinda yasayanlar olmasaydi Türkiyenin döviz girdileri ne durumda olurdu eger bunu idrak acizseniz buna diyecek bir sözüm olamaz.Ve hic dikkat ettinizmi bilmiyorum ama sizin gibi düsünen zihniyet pek yok gibi,siz bu konuda cigir acamaya namzetsiniz,ilk defa birisi yurt disindakilere oy hakki verilmemesini savunuyor pes dogrusu. Agzinizdan cok söz gelir diye yazmissiniz,isterseniz bir deneyin. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Siz önce Yurtdisinda yasayanlarla ilgili görüslerinizi saglikli bir düzene sokun,o yurtdisinda yasayanlar olmasaydi Türkiyenin döviz girdileri ne durumda olurdu eger bunu idrak acizseniz buna diyecek bir sözüm olamaz.Ve hic dikkat ettinizmi bilmiyorum ama sizin gibi düsünen zihniyet pek yok gibi,siz bu konuda cigir acamaya namzetsiniz,ilk defa birisi yurt disindakilere oy hakki verilmemesini savunuyor pes dogrusu. Agzinizdan cok söz gelir diye yazmissiniz,isterseniz bir deneyin. Bu memeleketin ortaya yeni fikir atabilenlere ihtiyaci oldugu gun gibi aciktir. Eger sizin gibilerin ortaya attiklari fikirlerle bir yere varilsaydi bu guzelim memleket bu hale gelmezdi. bakin aclik, dolandiricilik, sahtekarlik, uyumsuzluk, dusmanlik hepsi had safada. Dememk ki siz ve sizin gibilerin yontemleri IFLAS etmis! Yok ettiniz bitirdiniz yaptiginiz carpik siyasetlerle, milliyetciliklerle. ne yani, illah yikim mi olsun? Bana istatistik verin bakalim bu adamlar mi cok doviz getiriyor yoksa turistler mi? O zaman ulkeye en cok doviz getiren Almanlara da oy hakki verelim. Ne dersiniz? Zaten basimiz da yeterince bela var bir de kalkip Orta Anadolu'dan Avrupa'ya gitmis, Turkce konusup yazmasini bile bilmeyen insanlari bir incisleri unsuru yapmaya niyetiniz var? Bu KURTLER AYRILIKCI yada BOLUCU demediginiz ilk yorum oldu bu arada, kutlarim sizi! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 Siz gercekten Türk halkina karsisiniz mademki istediniz o zaman bende yazdim.Yillardir Avrupa ülkelerinde yasayip her yil milyonlarca dövizi Türkiyeye akitan bu cefakar insanlarin haklarini reddediyorsunuz.Bizm gibilerin degil asil sizin gibi yanlis düsünenlerin yüzünden Türkiye yerinde saymaktadir.Bugün Yurt disinda yasayip ülkesindeki secimlerde yurt disinda oy kullanamayan tek millet Türklerdir ama siz bunu bilemezsiniz,cünkü sizin ilgi alaniniz farkli yönlerde. Sizin bilgi alaninizin ne kadar dar oldugunu döviz konusunda Turistlerle yurt disinda calisanlarla ilgili yazdiklarinizdan anlamak zor degil.Türkiyeye turizm akisi son 15 yilda basladiama siz ondan öncesini bilemezsiniz,cünkü ilgi alaniniz disinda kalmaktadir,Kürtlerle ilgili olmadigi icin sizi ilgilendirmiyor. Yurt disindakilere oy hakkina karsi cikanlarin ya bilgileri zayiftir yada farkli hesaplar icersindedirler. Bölücü bölücüdür,beni kutlamaniza gerek yok,ben yeri geldiginde bölücü sözcügünü kullanirim sakin merak etmeyin. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 Siz gercekten Türk halkina karsisiniz mademki istediniz o zaman bende yazdim.Yillardir Avrupa ülkelerinde yasayip her yil milyonlarca dövizi Türkiyeye akitan bu cefakar insanlarin haklarini reddediyorsunuz.Bizm gibilerin degil asil sizin gibi yanlis düsünenlerin yüzünden Türkiye yerinde saymaktadir.Bugün Yurt disinda yasayip ülkesindeki secimlerde yurt disinda oy kullanamayan tek millet Türklerdir ama siz bunu bilemezsiniz,cünkü sizin ilgi alaniniz farkli yönlerde. Sizin bilgi alaninizin ne kadar dar oldugunu döviz konusunda Turistlerle yurt disinda calisanlarla ilgili yazdiklarinizdan anlamak zor degil.Türkiyeye turizm akisi son 15 yilda basladiama siz ondan öncesini bilemezsiniz,cünkü ilgi alaniniz disinda kalmaktadir,Kürtlerle ilgili olmadigi icin sizi ilgilendirmiyor. Yurt disindakilere oy hakkina karsi cikanlarin ya bilgileri zayiftir yada farkli hesaplar icersindedirler. Bölücü bölücüdür,beni kutlamaniza gerek yok,ben yeri geldiginde bölücü sözcügünü kullanirim sakin merak etmeyin. saygilarla Adamlarin hemen hepsi yasadiklari ulkelerde oy kullaniyorlar. Ne yani kalkip bir de Turkiye'de mi oy kullansinlar? Tabii milliyetci emelleriniz icin gocmen Turklerin oylarina ihtiyaciniz oldugunuz cok acik. Ben yine tekrarliyorum. Turkiye'de yasamayan, ve Turkiye'de olan bitenlerden etkilenmeyen kimsenin bu ulkede oy kullanma hakki olmamalidir. Ben 16 yasimdan beri Avrupa'dayim, lutfen kalkip bana bilmediginiz konularda da polemik yapmayin. Adam yilda 2 haftaligina Turkiye'ye gelsin, iki uc kurus para birakiyor diye oy hakki alsin. Yemezler. Oy hakkinin kimin ne kadar para getirmesiyle ilgisi olmamalidir. Bakin, resmen oy hakkina fiyat biciyorsunuz. Oy hakki denen sey yasama hakkidir. Bu ulkede olan bitenlerden kimler etkileniyorsa (ki bunlar Avrupa'daki Turk gocmenler degil) onlar oy verebilmelidir. Eger oy vermek isteyen Avrupa Turkleri varsa, o zaman onlara tavsiyem, al pilini pirtini topla ve yerles Turkiye'ye! Ve bu konunun Kurtlerle ilgisi cok buyuk. Cunku asiri milliyetci Avrupa Turklerinin oy hakkini savunmanizin asil nedenini kestirmek hic te zor degil. ********** Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 Adamlarin hemen hepsi yasadiklari ulkelerde oy kullaniyorlar. Ne yani kalkip bir de Turkiye'de mi oy kullansinlar? Tabii milliyetci emelleriniz icin gocmen Turklerin oylarina ihtiyaciniz oldugunuz cok acik. Ben yine tekrarliyorum. Turkiye'de yasamayan, ve Turkiye'de olan bitenlerden etkilenmeyen kimsenin bu ulkede oy kullanma hakki olmamalidir. Ben 16 yasimdan beri Avrupa'dayim, lutfen kalkip bana bilmediginiz konularda da polemik yapmayin. Adam yilda 2 haftaligina Turkiye'ye gelsin, iki uc kurus para birakiyor diye oy hakki alsin. Yemezler. Oy hakkinin kimin ne kadar para getirmesiyle ilgisi olmamalidir. Bakin, resmen oy hakkina fiyat biciyorsunuz. Oy hakki denen sey yasama hakkidir. Bu ulkede olan bitenlerden kimler etkileniyorsa (ki bunlar Avrupa'daki Turk gocmenler degil) onlar oy verebilmelidir. Eger oy vermek isteyen Avrupa Turkleri varsa, o zaman onlara tavsiyem, al pilini pirtini topla ve yerles Turkiye'ye! Ve bu konunun Kurtlerle ilgisi cok buyuk. Cunku asiri milliyetci Avrupa Turklerinin oy hakkini savunmanizin asil nedenini kestirmek hic te zor degil. ********** Kimligini degistirirken öylemi sartlandirdilar sizi,Türklere böyle söylersin diye.Cünkü Avrupadaki ayrilikci Kürtlerin cogusu o ülkelerin vatandasi oldular.Türkiyeye karsi daha rahat karalamak icin.Tüm PKK lilarin bulunduklari ülkelerin vatandasi olmalari tesadüf degildir.Almanlasmis PKK lilar olarak Türklerin Türkiyede oy kullanmalarina karsi cikilmasi tabiiki normaldir. Siz sanmayinki uzaklardasiniz ama kimse sizlerin ne oldugunu bilmiyor;Biz hepsini biliyoruz,bu ülkenin dostunuda düsmaninida cok iyi taniyoruz.Sizin zaten Türklere oy hakkina karsi cikisiniz sizi elevermistir. Türkleri asiri milliyetci olarak görmenizde aslinda sizin asiri bir Kürt Irkcisi oldugunuzu ispatliyor.Cünkü ancak bir Kürt Irkcisi Türklerin oy kullanmalarina karsi cikabilir.********* Türklerin oy haklarina karsi cikiyorsunuz,ve pilini pirtini git Türkiyeye diyorsunuz,o zaman bende diyorum ki sizde oldugunuz yerde kalin ve kurun Kürdistanizi orada.eminimki size toprak verirler savundugunuz ülkeler. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2007 Kimligini degistirirken öylemi sartlandirdilar sizi,Türklere böyle söylersin diye.Cünkü Avrupadaki ayrilikci Kürtlerin cogusu o ülkelerin vatandasi oldular.Türkiyeye karsi daha rahat karalamak icin.Tüm PKK lilarin bulunduklari ülkelerin vatandasi olmalari tesadüf degildir.Almanlasmis PKK lilar olarak Türklerin Türkiyede oy kullanmalarina karsi cikilmasi tabiiki normaldir. Siz sanmayinki uzaklardasiniz ama kimse sizlerin ne oldugunu bilmiyor;Biz hepsini biliyoruz,bu ülkenin dostunuda düsmaninida cok iyi taniyoruz.Sizin zaten Türklere oy hakkina karsi cikisiniz sizi elevermistir. Türkleri asiri milliyetci olarak görmenizde aslinda sizin asiri bir Kürt Irkcisi oldugunuzu ispatliyor.Cünkü ancak bir Kürt Irkcisi Türklerin oy kullanmalarina karsi cikabilir.********* Türklerin oy haklarina karsi cikiyorsunuz,ve pilini pirtini git Türkiyeye diyorsunuz,o zaman bende diyorum ki sizde oldugunuz yerde kalin ve kurun Kürdistanizi orada.eminimki size toprak verirler savundugunuz ülkeler. Kardesim kimligimin degistrilidigini nereden cikardin? Sanki bir de PKK bir tek Avrupa'da var, aman Allahim. Turkiye'de yok zaten. Cok komik yahu. Eger her seyi bilseydiniz bu ulke viran olmazdi su an. Kurt Irkcisi filan da degilim. Avrupa'da yasayan Turk irkcilarinin Turkiye uzerinde etki sahibi olmaraini saknicali ve gereksiz bulan biriyim. Siz ne kadar Turk Irkcisiysaniz ben de o kadar Kurt irkcisiyim. Irkci dedigin "kendine Kurt deme. Turk de" der, zorlar haklari kisitlar. Biz Kurtler ya da ben ne zaman kalkip sana ve senin gibilere "aman ha, sakin kendine Turk deme, Kurt de" dedik? Soruyorum size? ******* Sizin gibi baska milletlerle yasamaya ve hatta o milletlerin varligina tahammul edemez. Biz ne zaman kalkip ta "Turkler yok olsun" dedik? ******** ne zaman kalkip Turkceyi yasakladik? Soruyorum size... Adam hem gitsin Avupa'da yasasin, orda oy kullansin ondan sonra kalkip bir de gelsin Turkiye'de oy kullansin. O zaman her Turk Amerika'da da oy kullansin Rusya'da da, Cin'de de. Allah Allah, pes yani. Ne Turk'u ne de Kurdu, eger bu ulkede yasamiyorsan oy kullanma hakkin olamaz. O kadar basit. Alıntı
Φ kızıl_gerilla Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 çok güzel olur kürt kardeşlerim özellikle avrupada bir hayli fazla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Kardesim kimligimin degistrilidigini nereden cikardin? Sanki bir de PKK bir tek Avrupa'da var, aman Allahim. Turkiye'de yok zaten. Cok komik yahu. Eger her seyi bilseydiniz bu ulke viran olmazdi su an. Kurt Irkcisi filan da degilim. Avrupa'da yasayan Turk irkcilarinin Turkiye uzerinde etki sahibi olmaraini saknicali ve gereksiz bulan biriyim. Siz ne kadar Turk Irkcisiysaniz ben de o kadar Kurt irkcisiyim. Irkci dedigin "kendine Kurt deme. Turk de" der, zorlar haklari kisitlar. Biz Kurtler ya da ben ne zaman kalkip sana ve senin gibilere "aman ha, sakin kendine Turk deme, Kurt de" dedik? Soruyorum size? ******* Sizin gibi baska milletlerle yasamaya ve hatta o milletlerin varligina tahammul edemez. Biz ne zaman kalkip ta "Turkler yok olsun" dedik? ******** ne zaman kalkip Turkceyi yasakladik? Soruyorum size... Adam hem gitsin Avupa'da yasasin, orda oy kullansin ondan sonra kalkip bir de gelsin Turkiye'de oy kullansin. O zaman her Turk Amerika'da da oy kullansin Rusya'da da, Cin'de de. Allah Allah, pes yani. Ne Turk'u ne de Kurdu, eger bu ulkede yasamiyorsan oy kullanma hakkin olamaz. O kadar basit. ****** Ikincisi Almanyada oy kullanabilen birisi Türkiyede oykullanamaz,cünkü Türk vatandasi degildir.Ücüncüsü,Türk ol demek baskadir Türk vatandasi olmak baskadir,siz önce bunun farkini arastirin.Avrupada yasayan PKK lilarin o ülkelerin solculariyla ve hatta Nazilerle birlik olarak calistigini INTERPOL acikladi siz heralde duymadiniz.DördüncüsüKürtlerin hicbir haklari yoktur kisitlanmis,sizin hak dediginizin ne oldugunu siz benden daha iyi bilirsiniz.Kelime oyunlariyla siyaset yapilir ama gercekler yok edilmez.Benim ne hakkim varsa seninde ayni haklarin vardir.Türkiyenin resmi dili Türkcedir,üc bes tane resmi dilli ülkeyoktur yeryüzünde olursa ancak Türkiye olur.Avrupada sadece Irkcilar yasamiyor bu bile sizin orada yasayan Türk vatandaslarina hakarettir ki buna hakkiniz yoktur.Biz bütün Kürtlere PKK li demiyoruz aramizdaki fark budur,siz yikmaya biz birlestirmeye calisiyoruz. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2008 ****** Ikincisi Almanyada oy kullanabilen birisi Türkiyede oykullanamaz,cünkü Türk vatandasi degildir.Ücüncüsü,Türk ol demek baskadir Türk vatandasi olmak baskadir,siz önce bunun farkini arastirin.Avrupada yasayan PKK lilarin o ülkelerin solculariyla ve hatta Nazilerle birlik olarak calistigini INTERPOL acikladi siz heralde duymadiniz.DördüncüsüKürtlerin hicbir haklari yoktur kisitlanmis,sizin hak dediginizin ne oldugunu siz benden daha iyi bilirsiniz.Kelime oyunlariyla siyaset yapilir ama gercekler yok edilmez.Benim ne hakkim varsa seninde ayni haklarin vardir.Türkiyenin resmi dili Türkcedir,üc bes tane resmi dilli ülkeyoktur yeryüzünde olursa ancak Türkiye olur.Avrupada sadece Irkcilar yasamiyor bu bile sizin orada yasayan Türk vatandaslarina hakarettir ki buna hakkiniz yoktur.Biz bütün Kürtlere PKK li demiyoruz aramizdaki fark budur,siz yikmaya biz birlestirmeye calisiyoruz. Kardesim nerede belgelerin? Buyur goster de gorelim. PKK'nin Derin Devlet mekanizmasi oldugu ortaya cikiyor yavas yavas baksaniza. Nihayetinde bu savastan Turkiye'de kimlerin yararlandigi acik degilmidir? Halk yaralanmiyor baska kesimler yararlaniyor. Siz artik yapistirin etiketi istediginize! PKK suni bir orguttur! Turkiye'yi bazi kisilerin (ki bu kisiler icimizden kisiler) kontorl altinda ve gelismesini onlemek amaciyla yaratilmis suni bir orguttur! Suz PKK'da degildir bana sorarsaniz! Onu yaratanlardadir! Bir de durum oyle omasa bile PKK ile Irkcilar neden dayanisma icinde olsun. IRKCI dedigin adam beyaz irkin ustunlugune inanir. Yani Turkleri beyaz saymadigi kadar Kurtleri de beyaz saymaz! Neden bizlerle beraber calissin? Akliniz aliyor mu? Dedigim gibi medya uydurmaciligina alet oluyorsunuz kardesim! Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 10 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2008 Yurtdisinda yasayan vatandaslarimiz yasadiklari ülkeye adepte olup ve vatandasligina gecerek oradaki siyasi hayata girseler ve oylarini ysadiklari ülkedeki siyasiler icin verseler onlar icin daha hayirli olur derim. 30 yildan beri Almanya'da yasayacaksin ne dogru dürüst Almanya'ya adepte olacaksin nede tam olarak Türkiye hakkinda bilgin olacak ve kalkacaksin Almanya'nin politikasi yerine Türkiye'nin politikasiyla ugrasacaksin. Bunu sonu zaten su an halen yasiyoruz ve egitimsiz kaliyoruz, issiz kaliyoruz cünki mneslek ögreneimiz az. Dogal olarak Türkiye'nin politikasiyla ugrasirsak Almanya veya baska bir ülke icn vaktimiz olmaz ve sürünmeye devam ederiz. Önemli olan Türkiye'deki saltanat devri yasayan parti baskanlarini tatmin etmek. Vatan icin bizler her seyi yapariz, cünki bizden baska vatanini o kadar seven bir millet yok cihanda. Zaten Allah bile bizi digerlerinden üstün yaratmis ve o yüzden de bir dostumuz bile yok, bosunami deriz "Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur" diye. Biz bu kafayla halaa yerimizde saymaya mahkumuz, digerleri ayni zaman icerisinde uzaya giderken. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2008 Siz ne dediginizn saniyorum farkinda degilsiniz ve birazda ileri gidiyorsunuz,Türkiyede yasayan herkes oy kullanma hakina sahiptir ama biz ülkemizi böldürmeyecegiz size.Aslinda Türk ulusuna ve yurt disindaki Türklere yaptiginiz bu hakaretin cevabini vermesini bilirim ama burasi yeri degil.Sizlerin nerelerde beyninizi yikattiginizi ben cok iyi biliyorum.Türk ulusuna olan düsmanliginiz artik gözünüzü okadar karatmiski diliniz ne diyor onun bile farkinda degilsiniz.Ondan sonrada kalkip ***********. Türklerin cogu MHP li veya AK P li diye yazmissiniz,PKK li olmasinda farketmez ne oldugu.************** saygilarla ne zamandan beri Türk'ten de PKK'li oluyormus bilmek siterim dogrusu. Bana görede ülkemin insanlari ne PKK'li ne AKP'li nede MHP'li olsunlar. Demokratik ortamda ülke yarari icin calisan baska demoktariuk partilere oy versinler. Avrupa'da yasayan insanlarimiz önce kendi bulundugu ülkelerin politik sistemiyle ilgilensinlerki, o ülkeleri iyi tanisinlar. Sonra köyünün muhtarini secmek icin Türkiye'ye gitsinler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.