Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAKYAJ YAPAN 40 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ... (Müslüman bir ülkede 5 ayda 40'tan fazla kadının islami kullara uygun davranmadıkları gerekçesiyle...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Makyaj yapan 40 kadın, çocukları tarafından taşlanarak öldürüldü...

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde son 5 ayda 40’tan fazla kadının İslami kurallara uygun davranmadıkları gerekçesiyle (!) öldürüldüğü ve cesetlerinin sokaklara atıldığı bildirildi. Basra polis müdürü Abdulcelil Halef, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, bazı kadınların çocukları tarafından öldürüldüğünü belirterek, bu çocuklardan birinin 6, birinin de 11 yaşında olduğuna dikkat çekti.

Basra’da bir duvara, makyaj yaparak ya da başörtüsü takmadan dışarı çıkacak kadınların korkunç biçimde cezalandırılacağının yazıldığı kaydedilirken, Basralı kadınlar cinayetlerin İslamcı militanlar tarafından işlendiğine emin olduklarını, başörtüsü takmadan dışarı çıkmaya korktuklarını belirtiyor.

Basra’ya Haziran ayında atanan Halef ise suçluların kim olduğunu bilmediğini söyleyerek, bu kişileri yakalama yemini etti. Halef, öldürülen kişilerin yakınlarının cinayetleri ihbar etmediğini, skandallardan ya da cinayetleri işleyen kişilerin tehditlerinden korktuklarını ifade etti.

Rita Enver adındaki 27 yaşındaki Hristiyan kadın ise, Basra’dan hatta Irak’tan ayrılmayı düşündüğünü belirterek, başörtüsü taksa bile militanlara inanmadığını, duvara yazılan öldürme tehdidinin de korkutucu olduğunu söyledi.

Şii aşiret liderlerinden bir grup Ekim ayında, Şii İslamcı partilerin güney vilayetlerinde sıkı İslami kurallar koyduklarını, silahlı adamlarını kullanarak bir korku devleti yaratmaya çalıştıklarını söylemişti. Şii liderler, kamuya açık yerlerde sadece dini müziklerin çalınmasına izin verildiğini, dans etme ve içki içmenin yasaklandığını belirtmişti.

Basra’nın, Mukteda El Sadr’ın Mehdi Ordusu, Irak Yüksek İslam Konseyi ve Fadıla gibi rakip Şii grupların iktidarı ele geçirmek için çarpıştığı bir alan olduğu bildirilirken, Sadr’ın siyasi hareketinin Basra’daki yetkilisi Haret El Atari, Mehdi Ordusu’nun İslam’a uygun giyinmedikleri gerekçesiyle kadınların öldürülmesine karşı olduğunu söyledi.

Atari, kadın cinayetlerinin arkasında kimin olduğunu bilmediğini belirterek, "Hiç kimseyi suçlayamayız. Ancak, bu çetelerin uluslararası istihbarat kurumlarıyla bağlantılı olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Basralı bazı kadınlar ise, militanların kendilerine baskı uygulayarak saçlarını ve vücutlarını örtmeye zorladıklarını ifade etti. Üniversitede okuyan bir kız öğrenci, aynı zamanda öğrenci olan bir parti yetkilisinin kendisine, kız öğrencilerin başörtüsü takmadan sınavlara giremeyeceğini söylediğini ve "Allah’ın izniyle üniversitede başörtüsü takmayan kız öğrenci kalmayacak" dediğini belirtti.

Basra’daki başarılı çalışmaları nedeniyle koalisyon güçlerinin de güvenini kazanan polis müdürü Halef, üniversitedeki profesörlere yönelik cinayetlerin azaldığını belirtti.

Admin Not: Resim şiddet görüntüsü içerdiği için kaldırılmıştır.

Kaynak:http://www.heraldturk.com/index.php?option=com_content&task=view&id=551&Itemid=9

• Cevaplar 100
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Makyaj yapan 40 kadın, çocukları tarafından taşlanarak öldürüldü...

Irak?ın güneyindeki Basra kentinde son 5 ayda 40?tan fazla kadının İslami kurallara uygun davranmadıkları gerekçesiyle (!) öldürüldüğü ve cesetlerinin sokaklara atıldığı bildirildi. Basra polis müdürü Abdulcelil Halef, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, bazı kadınların çocukları tarafından öldürüldüğünü belirterek, bu çocuklardan birinin 6, birinin de 11 yaşında olduğuna dikkat çekti.

.

.

.

Basralı bazı kadınlar ise, militanların kendilerine baskı uygulayarak saçlarını ve vücutlarını örtmeye zorladıklarını ifade etti. Üniversitede okuyan bir kız öğrenci, aynı zamanda öğrenci olan bir parti yetkilisinin kendisine, kız öğrencilerin başörtüsü takmadan sınavlara giremeyeceğini söylediğini ve "Allah?ın izniyle üniversitede başörtüsü takmayan kız öğrenci kalmayacak" dediğini belirtti.

Basra?daki başarılı çalışmaları nedeniyle koalisyon güçlerinin de güvenini kazanan polis müdürü Halef, üniversitedeki profesörlere yönelik cinayetlerin azaldığını belirtti.

Admin Not: Resim şiddet görüntüsü içerdiği için kaldırılmıştır.

Islam adelet dini denince, bu demekmis galiba. Islam baris ve sulh dini denince bundan kastediyorlar galiba!

Gönderi tarihi:
Bence islamdaki adalet kavramını islamı yaşıyor zannettiğiniz devletlere bakarak anlamaya/yorumlamaya çalışıyorsunuz gibi geliyor.

Hoppa nickli arkadasin musadesi ile onun yazisini burada isabetli buluyorum.

Birileri çıkar misyonerlik yapıyorlar diye hıristiyanları kıtır ktır doğrar,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri çıkar kiliseyi sinegogu havaya uçurur,ama efendim onların yaptığı islam mal edilemez ki

Birileri belinde bomta intihar saldırısı düzenler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri çıkar islamı eleştirdiği için turan dursu giibi nicelerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Irakta müslümanlar birbirlerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri zengin çocuklarını kendi safına çekerek kendi çapında bir mafya ve sex tarikatı kurar,ama efendim onun yaptığı islama mal edlimez ki

Fatime şahin gibi nice kandırılmış genç kızlar dini bütün şeyhlerin yatağında yakalanır,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki

Biri çıkar öz kızıyla evlenir ve bunu allahın vahyi ile yaptığını söyler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemz ki

Yaw allah aşkına yaptıkları islama mal edilebilecek bu müslümanlar nerde yaşıyor söyleyinde bilelim yahu? Tüm dünya yanlış anlıyorda burdaki bir kaç kişimi islamı doğru anlıyor?

Bu forumda islamı cici göstermeye çabalayan bir kaç kişiye derimki.,

Kusura bakmayın ama sizin söyledikdleriniz islama mal edilemez

Gönderi tarihi:

Bu ne ya. İslamın kitabı ne Kuran.. Kuran da makyajla ilgili hüküm var mı yok.. Yüzü peçe ile örtün diye baskı var mı yok,peçe ne için tavsiye edilmiş tanınıp zarar görmeyin diye Peygamber eşlerine,var mı yüzün erkeği tahrik eder kapat diye bir ayet yokk.. kısasa kısas dışında öldürme var mı yok. Zulüm görmeden biri farklı dinden diye onu öldürme var mı yok. Hatta bunları geçeyim ve inanan arkadaşlara sorayım,Kuran da dövme ile ilgili tek ayet var mı,erkek küpe takmasın var mı,cevzelerine söyle kapansınlar dışında ,kapanmazlarsa vurun kırın öldürün diye bi ayet var mı,,,içene bile ayılda öyle namaza dur diyen dinimde içen kişi kafirdir kesin diye bir ayet var mı. ???Bu kadar haddini aşan insanlara karşı,yanlış bildiklerini ıspatlamanın en güzel yolu,onlarla ayetlerle savaşmak iken siz varın dinsizliği seçin.Ama bu tür davranışlarla alakası olmayan Allah ın dinine de bu kadar laf söylemeyin.Bu kitaplar ısrar ediyorum,herşeyi yaratan Allah tan.. İncil,Tevrat,Zebur.. okuyorsunuz.. bunları okurken anlamanın herkese nasip olmayacağını da biliyorsunuz. Nerden mi biliyorum,daha önce okuyup inanmamamdan ve şimdi okuyup inanıyor olmamdan.. Ne değişti bakış açımda,çok şey.. Çok mu az bi değişiklik,hayır çok fazla.. Bir zamanlar özellikle Kur'an a inanmamam için sıraladığım onca ayete şimdi ne oldu.. Kısacası arkadaşlar,aklınıza o kadar çok güvenmeyin.Bende dahil kimse güvenmesin..Ya herşeyi yanlış anlıyor ve haksızlık ediyorsanız,inanın bunun pişmanlığı çok korkunç oluyor.O kitaplarda merhamet ve güzellik,insanlar için huzurdan başka birşey yok..Onlar öğütler,Onlar rehberler... Bi kaç dinsiz dinimin adını kullanıyor diye göz göre göre güzel olana laf söylemeyin artık.Gelin bu insanların hareketlerni konuşalım,gelin kendine müslüman diyenlerin hareketlerini konuşalım,ayetlerle uyumlu olup olmadığını eleştirelim ama bu tür davranışlarla alakası olmayan ve bunları tasvip etmeyen bir Kitaba bu kadar haksızlık yapmayalım.

Gönderi tarihi:
Bence islamdaki adalet kavramını islamı yaşıyor zannettiğiniz devletlere bakarak anlamaya/yorumlamaya çalışıyorsunuz gibi geliyor.

Gibi gelmiyor...

Dediğiniz gibi...

"İslamiyeti yaşayan,yaşadıklarını ifade eden...Allahın kitabındaki hükümleri uygulayan...

Yaşamlarını islamiyetteki kurallara göre düzenleyen,-İslamın adalet kavramını- uygulayan toplumlara" bakarak...

anlamaya/yorumlamaya çalışıyor...

Onları, yaşam koşullarını,İnsanlarına reva gördüklerini, insani değerlerini kabullenemiyor...Reddediyoruz...

İslamdaki adalet kavramı diyorsunuz?..

Hangi adaletten bahsediyorsunuz...

Göstermelik bir kaç maddenin dışında...

Ardından gelen insan olmanın tüm onurunu ve değerlerini ayaklar altına alan maddelerle...

Göstermelik maddelerinde hükmünü ortadan kaldıran,1400 yıl öncesinin toplumsal yapısını gözlemliyerek

insanlarını yönetmeye talip -dinsel dayatmalara dayalı- düşünce yapısının adaleti mi?...

İslamın adalet kavramı diyorsunuz?..

Bu "İslamın adalet kavramını" biri, ikisi, üçü...Herkes mi yanlış anlıyor, uyguluyor da...

Hep olumsuz,insan onurunu hiçe sayan, insanlık dışı örnekler çıkıyor karşımıza...

Siz ne kadar olumlu olmaya -İslamın adalet kavramını- savunmaya çalışsanızda olmuyor işte...

Sizin dışınızdakiler nedense hep yanlış yorumlayıp kötü uygulamalar sergiliyorlar...

NEDENSE ?..

Gönderi tarihi:
... Kısacası arkadaşlar,aklınıza o kadar çok güvenmeyin.Bende dahil kimse güvenmesin..Ya herşeyi yanlış anlıyor ve haksızlık ediyorsanız,inanın bunun pişmanlığı çok korkunç oluyor...

Sayin FFT, Muslumanlarin problemlerini cok net bir sekilde ozetlediniz! Tesekkurler.

"aklınıza o kadar çok güvenmeyin"

Cok yazik! Malesef dogruyu konusuyorsunuz Muslumanlar icin.

Gönderi tarihi:
Sayin FFT, Muslumanlarin problemlerini cok net bir sekilde ozetlediniz! Tesekkurler.

"aklınıza o kadar çok güvenmeyin"

Cok yazik! Malesef dogruyu konusuyorsunuz Muslumanlar icin.

? hepimiz için konuşuyorum sayın Suheyla.. inanın hepimiz için...az bildiklerimi ve aklımın yetersizliğini düşünmek ,benim için kayıp olmasa gerek,çünkü öğreneceklerim hiç bitmiyor.Ama sizlerin limit dolmuş anlaşılan, o kadar çok yüklenmişsiniz ki,yeni şeyleri idrak edecek en ufak bir az bilgililikten bahsedemezsiniz.Bildiklerinizin doğruluğunu da ara ara karşıt tezlerle sorgulayamazsınız.Mükemmel doyuma ulaşmışsınız anlaşılan,ne diyeyim tebrik ederim..ama bir sözünüze de katılmadan geçemeyeceğim.. Çok Yazıkk! .. inanın Rahman ve Rahim sıfatlarının ne kadar anlamlı olduğunu görmek,ah ah değil mi ya.. çok yazıkk...

Gönderi tarihi:

İslam'da şiddet konusu pek çok defa tartışıldı bu forumda. Teist arkadaşlarımız ya İslam'da şiddet olmadığını ya da bu şiddetin haklı gerekçeleri olduğunu savundular. Oysa ki şiddet, teokrasinin olmazsa olmazıdır; zira teokrasi, doğası gereği baskı rejimidir. İnsanlara yalnızca nasıl yaşamaları gerektiğini değil, aynı zamanda ne için yaşaması gerektiğini de dikte eder.

Böyle bir ortamda da, özellikle ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınların istenilen yaşam biçimine sokulması için vazgeçilmezdir şiddet... Kadının hem kaçınılması gereken bir günah objesi olarak algılanması, hem de erkeğin kadından üstün yaratıldığı inancı bu baskının temelini oluşturur.

Son yıllarda üzülerek görüyoruz ki, yukarıdaki tablo Türkiye için her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Kadın özgürlüğünün her alanda kısıtlı olduğu teokratik ülke insanıyla aynı zihniyeti paylaşan erkekler, kadın özgürlüğünü kısıtlama adına "türbana özgürlük" çığırtkanlığı yapmaktadırlar. Bu zihniyetin yayın organlarında başörtüsünün müslüman kadının "iffet" göstergesi olduğu zırvalanırken, yarın öbür gün baş örtüsü takmayana "iffetsiz" yakıştırması yapılacağı aşikardır. Böyle bir ortamda kadın, hem toplumsal baskı, hem de aile baskısı yüzünden kapanmaya mahkum olacaktır.

İşte bu "Kapanma" yukarıdaki tablonun ilk adımıdır. Bu baskı bir kere başladıktan sonra gerisi kolaydır. İlk zamanlar toplumsal baskıyı umursamayarak bu zihniyetin istediği şekilde davranmayan kadınlar sözlü tacize uğrayacaklar, uslanmazlarsa da (!) zamanla şiddet görmeye başlayacaklardır (Bknz: "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"). Burada amaç, diğer kadınlara kötü örnek sergilenmemesi için baskı oluşturmaktır.

İşte son zamanlarda sık sık dillendirilen "mahalle baskısı" deyimi budur. Ne yazık ki toplumumuz bunun ne demek olduğunun farkında değildir. Korkarım ki, farkına vardığında da iş işten geçmiş olacaktır.

"Türbana özgürlük" çığırtkanlarının, toplumsal yaşam içerisinde türbanın zaten serbest olduğu gerçeğini göz ardı ederek bu konuda demogojik zırvalıklarını (zulüm, eziyet vs) sürdürmesi, asıl istenilenin ne olduğu gerçeğini perdeleme çabasıdır.

Ne yazık ki hakkı olan özgürlüklerini neredeyse tüm dünya kadınlarından önce almış olan Türk kadını da bu oyuna gelmektedir.

Bu oyunun sonu da kezzap saldırılarından tutun, makyajlı kadınların öldürülmesine kadar gider...

Lütfen bir daha düşünün...

Gönderi tarihi:

yazık ki çok yazık.ben onların müslüman olduklarına inanmıyorum.olsa olsa onlar kendilerini müslüman sanan kafirler dir.malesef bu gibi durumlara sıkca rastlıyoruz.müslüman insan temizdir,bakımlıdır,güzeldir.peygamberimiz bunun en güzel örneklerini göstermiştir.dinimiz kadınları erkeklerden daha çok yüceltmiştir.onlar analarımız,bacılarımız,kardeşlerimiz,eşlerimizdir.cennet onların ayakları altındadır.bu sözde ki büyük manayı anlayan müslüman,aksi bir davranışta bulunamaz.bulunursa dinden çıkmış olur.bu gibi durumlar dinimizi küçük düşürmeye yönelik en büyük günahlardır.müslüman insan ALLAH ın yarattığı canı alamaz.yaratılan hiçbir şeye kötü davranışta bulunamaz.

inanmayanlar bu tür cehaleti gördüklerinde,ne yazık ki seviniyorlar.hemen olaya balıklama atlayıp,bakın işte müslümanları görün diyorlar.inanıyorum ki bir gün onlarda gerçekleri görüp,hak yolunu seçerler.ben,inanmayanlar için duacıyım.dilerim ALLAH ım onları da hidayete erdirsin.

fft nin görüşlerine aynen katılıyorum vede onu tebrik ediyorum.......

Gönderi tarihi:
Bu oyunun sonu da kezzap saldırılarından tutun, makyajlı kadınların öldürülmesine kadar gider...

Sayın yam_yam, Abdülhamid zamanında gizli Yıldız sarayı hafiyelerinin görevlerinin arasında yüzü peçesiz kadınların yüzüne kezzap atma görevi de olduğunu duyunca "Yok artık" demiştim. Bu kadarı herhalde uydurma ve abartıdır diye düşündüm.

Bu bilgiyi İslam karşıtı biri doğrulasa yanmazdım. Bir fırsat oldu, tesadüfen önemli bir cemaati olan, çok saygı gören, İslam dininin yeni modern yorumcusu gözüyle bakılan bir kişinin banta kaydedilmiş bir konuşmasını getirip verdiler. Olacak ya, adam bilgiyi doğruluyor ve "iyi yapıldığını, böyle yapılması gerektiğini söylüyor ve daha neler söylüyordu. Şanlı tarihimizde en büyük Osmanlı padişahları olmuş şehzadelerin annelerinin basit kadınlar olduğunu, kadınların haklarını, eğitimlerini geliştirerek imparatorluk olmadığımızı, yine kadınları cahil bırakıp peçe ve kafes arkasına hapsederek imparatorluk olacağımızı söylüyordu. Türbanın yeterli olmadığını, peçe taktırmanın şimdilik tatbiki gayri kabil olduğunu, geniş siyah gözlüklerin şayanı tavsiye olduğunu da ekliyordu! Hayatımda yaşadığım ender şoklardan birisiydi. Gözümü açan ve beni uyandıran şoklar içinde de en etkililerden biriydi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 180 derece geri çevrilmesi için şimdi de milletvekillerinin ellerinde başörtüsü bildirisi gezdiren ve anayasaya kılık kıyafet maddesi koyma hazırlığı yapan işte bu zihniyet!

Gönderi tarihi:

sayın demirefe

tarihe dönüp bakarsak yanlışlarla doludur.biz onlara iyi olmuş demiyoruz ki.ve ya duyumunuz gerçekmi onuda bilmiyoruz.gerçek olsa bile müslümanlıkla alakasının olduğunu sanmam.herkes yaptıklarıyla sorumludur.öyle birşey yapılmışsa da ALLAH onların cesanı verecektir.

islam dininin modern yorumcusu olamaz,olursa ben ona şarlatan derim.onların fikirleri,yorumları beni bağlamaz ama sizi bağlamış.onlar müslümanlığa ihanet ettiklerinin farkında bile değiller.onların yorumları sizin gözünüzü açmamış,kapatmış.bunda sizin suçunuz yok.sebep olanlar utansın!

saygılar.....

Gönderi tarihi:

İslamın adalet kavramı diyorsunuz?..

Bu "İslamın adalet kavramını" biri, ikisi, üçü...Herkes mi yanlış anlıyor, uyguluyor da...

Hep olumsuz,insan onurunu hiçe sayan, insanlık dışı örnekler çıkıyor karşımıza...

Siz ne kadar olumlu olmaya -İslamın adalet kavramını- savunmaya çalışsanızda olmuyor işte...

Sizin dışınızdakiler nedense hep yanlış yorumlayıp kötü uygulamalar sergiliyorlar...

NEDENSE ?..

sevgili gecekuşu ne güzel ifade etmişsiniz..

NEDENSE?

müslümanıda..hristiyanıda..yahudiside..şusuda busuda hep aynı yanlışta ilerliyor kitleler halinde..

kitap nedir? okursunuz bilgi edinip anlamak için..ne anlatıyoruna bakıp beyninizden süzmek için..en sonunda her kitap bir fikir verir size.. olumlu yada olumsuz düşüncelerinize yön verir..ama siz orda o kitapta kalmazsınız ilerlersiniz doğrusu budur..şu ayetti bu hadisti dersek ve aynı mantığın içinde tek doğru buymuş gibi kabul edersek..ne yanlışlar düzelir.. nede insanlık inanç ve din adı altında yaptığı kıyımdan ve ayrımcılıktan kurtulabilir..

her şey kitaplar içinde hazır ve nazır önümüze konmuşsa bizlerde okuyup uygulayıp asla toz kondurmadan..ya evet böyle bir durum var acaba neden? diye sormadan.. sorulara ve yargılamalara cevap niteliğinde hep aynı şarkıyı söyleyeceksek..bari şu soruyu sorun kendinize..kafamızın içinde taşıdığımız bu beyin neyin nesi?..

peki hiç düşündünüz mü ateist dediğiniz onların hayrı için dua ettiğiniz bazı arkadaşların.. inanıyorum diyen,dinden çıkarım aman eyvah korkusu içinde olduğu yerde sayan birilerinden çok daha ileride olduğunu?..

biraz özeleştiri....

Gönderi tarihi:
sayın demirefe

tarihe dönüp bakarsak yanlışlarla doludur.biz onlara iyi olmuş demiyoruz ki.ve ya duyumunuz gerçekmi onuda bilmiyoruz.gerçek olsa bile müslümanlıkla alakasının olduğunu sanmam.herkes yaptıklarıyla sorumludur.öyle birşey yapılmışsa da ALLAH onların cesanı verecektir.

islam dininin modern yorumcusu olamaz,olursa ben ona şarlatan derim.onların fikirleri,yorumları beni bağlamaz ama sizi bağlamış.onlar müslümanlığa ihanet ettiklerinin farkında bile değiller.onların yorumları sizin gözünüzü açmamış,kapatmış.bunda sizin suçunuz yok.sebep olanlar utansın!

saygılar.....

Sayın dumanlı,

Sizin gibi düşünenler,başörtüsü veya başka nedenlerle mağdur olan insanların hakkını geri iade edebiliyorumusunuz?Ölen insanları diriltebiliyormusunuz ? Elbetteki hayır.

Ezici güç ve yetki o şeklide anlayanların elinde olduğu müddetçe (türkiye de hızla o yöne kayıyor) sizin onların yaptıklarına yanlış demeniz hiç bir şey ifade etmiyor.

Bu durumda herkes yaptıkları ise sorumludur diye kestirip atamazsınız.Kim onlara hesap soracak? Sakın allah deme hafifliğine kalkmayın. Çünkü bu döngüsel mantık.

Siz onlara hesap sorabiliyormusnuz,yargılyabiliyormusunuz ? Ceza uygulayabiliyormusunuz?

Bunu yapamadığınız müddetçe yanlış demenizin hiç bir anlamı yok.

Gönderi tarihi:

Amerikan askerlerinin tecavüz edip sonra ailelerine öldürttüğü kadınlar-kızlar olmasın bunlar makyaj yüzünden öldürülmüşler peehhh..

Minareyi çalan kılıfını hazırlar...

Gönderi tarihi:
NEDENSE?

müslümanıda..hristiyanıda..yahudiside..şusuda busuda hep aynı yanlışta ilerliyor kitleler halinde..

kitap nedir?

Katılıyorum.Bu insanları,yani kitaplara inananları diğer inanmayanlardan daha tehlikeli ve yanlışlıklar içinde bırakan nokta nedir?hadi bunu düşünelim.Onlar en tehlikeli guruptur,çünkü Allah ın kitaplarını bırakmış ve başkalarının kitaplarını,kendilerini Allah a yaklaştıracak zannıyla din edinmişlerdir.Onlar hep tek başına Kuran okumak yetmez,tek başına İncil okumak yetmez,tek başına Tevrat yetmez deyip yüz çevirmiş,Allah ın gücünü ve sözünü hiçe saymışlardır.Onlar din adı altında Allah ın dinine ve ismine sövdürmüş ve gün be gün daha da şerli hale gelmişlerdir.Daha önce Kitaplardan anlamayan ve ona inanmayan ama bir İlahın olduğunu hisseden herkes için bence yüksek bir şans vardır,gün geldiğinde yaptıkları iyilik nispetinde ilim verilmesi için.Ama Kitaplara inandığını söyleyip,ondan uzaklaşan,onun içeriğinden habersiz olan,dini sorulduğunda İslam deyip Kurandan bi haber olan,dini sorulduğunda Hristiyanım deyip İncil den bi haber olan ve onunla hükmetmeyen,ve yahudi olup Tevrat la hükmetmeyen,Allah ın kendisine Kitabıyla sunduğu nimeti bırakıp,işine gelen dünyalık insanların ya da onların kitaplarının ya da öğretilerinin peşine düşen,belli gurupların ardı sıra giden ve dinini Allah a has kılmayan,kısacası bi İbrahim Peygamber gibi yalnızca Allah a,ya da God a ,ya da adını sınav gereği şimdi burada yazamayacağım İlahımızın gerçek ismine has kılmayan ,her zaman kaybedecektir.Hem bu dünyada hem diğer dünyada .

Gönderi tarihi:
..........

Kısacası arkadaşlar,aklınıza o kadar çok güvenmeyin.Bende dahil kimse güvenmesin..Ya herşeyi yanlış anlıyor ve haksızlık ediyorsanız,

..........

Diyor sayın fft,

Ne olacakmış bu inançlı arkadaşımıza göre? Aklımıza güvenmeyecekmişiz.. Tipik ve güvenilir (!) bir tavsiye. Hem kendilerine, hem de insanlara tavsiye ederler akla güvenMEmeyi..

Arkadaşımızın akıl yerine bize tavsiye ettiği şeyler belli; Dogmalar, hurafeler, masallar, töreler, mistik kavramlar ve getirisi olan ortaçağ yaşam kültürü.

Akıl'a ne gerek varki? Koy bir kenara..! Nasıl olsa her şey belirlenmiş. Her şey çizilmiş. Bu doğrulara, kafa yorup ukalalık ta etme..!

Yazısında da diyor zaten;

Aklımı bir kenara koydum,

Ve doğru yolu buldum.

Gönderi tarihi:
Katılıyorum.

Katılıyosunda sayın frozen, senden farklı konuşuyor sayın fft. Bak şöyle diyor:

Frozen:

ama siz orda o kitapta kalmazsınız ilerlersiniz doğrusu budur..şu ayetti bu hadisti dersek ve aynı mantığın içinde tek doğru buymuş gibi kabul edersek..ne yanlışlar düzelir.. nede insanlık inanç ve din adı altında yaptığı kıyımdan ve ayrımcılıktan kurtulabilir..

Bu insanları,yani kitaplara inananları diğer inanmayanlardan daha tehlikeli ve yanlışlıklar içinde bırakan nokta nedir?hadi bunu düşünelim.Onlar en tehlikeli guruptur,çünkü Allah ın kitaplarını bırakmış ve başkalarının kitaplarını,kendilerini Allah a yaklaştıracak zannıyla din edinmişlerdir.

Onlar hep tek başına Kuran okumak yetmez,tek başına İncil okumak yetmez,tek başına Tevrat yetmez deyip yüz çevirmiş,Allah ın gücünü ve sözünü hiçe saymışlardır.Onlar din adı altında Allah ın dinine ve ismine sövdürmüş ve gün be gün daha da şerli hale gelmişlerdir.

Sayın fft, burada kime ne maksatla söylediğin pek açık olmamış. Ama çözebildiğim gibi ise, insanlığın yararına olan kitapları kastediyorsan eğer; bilgi ve bilim içerdiğinden, mistik inançlara yer vermediğinden/övgü olmadığından dolayı, allah'ın dinine sövgü var diyemezsin. Yok dinlerin biribirine sövgü derecesine varan sözlerini içeren kitaplardan bahsediyorsan, onlar da insanlığı pek ilgilendirmiyor. Zira onlarda sizlerin ilgi alanına giriyor. Sizin için kitap, sadece mistik inançlardan bahseden kitaplarmıdır? Neden başka çok değerli kitaplarında olabileceğini kabullenemiyorsunuz. Kafayı takmışsınız sadece ortaçağda yazılan kitaplara. Onlar orada kaldı, bırakın artık onları.

Bak yine frozen arkadaşımız ne diyor bu konuda;

Frozen:

kitap nedir? okursunuz bilgi edinip anlamak için..ne anlatıyoruna bakıp beyninizden süzmek için..en sonunda her kitap bir fikir verir size.. olumlu yada olumsuz düşüncelerinize yön verir..ama siz orda o kitapta kalmazsınız ilerlersiniz doğrusu budur.

Daha önce Kitaplardan anlamayan ve ona inanmayan ama bir İlahın olduğunu hisseden herkes için bence yüksek bir şans vardır,gün geldiğinde yaptıkları iyilik nispetinde ilim verilmesi için.Ama Kitaplara inandığını söyleyip,ondan uzaklaşan,onun içeriğinden habersiz olan,dini sorulduğunda İslam deyip Kurandan bi haber olan,dini sorulduğunda Hristiyanım deyip İncil den bi haber olan ve onunla hükmetmeyen,ve yahudi olup Tevrat la hükmetmeyen,Allah ın kendisine Kitabıyla sunduğu nimeti bırakıp,işine gelen dünyalık insanların ya da onların kitaplarının ya da öğretilerinin peşine düşen,belli gurupların ardı sıra giden ve dinini Allah a has kılmayan,kısacası bi İbrahim Peygamber gibi yalnızca Allah a,ya da God a ,ya da adını sınav gereği şimdi burada yazamayacağım İlahımızın gerçek ismine has kılmayan ,her zaman kaybedecektir.Hem bu dünyada hem diğer dünyada .

Evet, bütün mesele burada zaten. Sadece ibadet değilde insana yapılan yanlışlıkları kast ediyorsan eğer; bu yanlışlıklar yaşam boyunca yapılan sorgulamalarla genel hukuk ve genel ahlak haline gelmiş. Yok ben bunları tanımıyorum, illaki ortaçağ mantığı ile gideceğim diyorsan, başka kitap, başka kavram tanımaman çok normal. Zira inançlıların inançları, kavramları, ahlakları o zamana, o devir'e endeksli. Yapacak birşey yok.

Katıldığınız(!) arkadaşımız Frozen, bu konuda da birşeyler söylemiş. Zaten tüm kayıbımız yazılanları dikkatle okumadığımızdandır.

Frozen:

her şey kitaplar içinde hazır ve nazır önümüze konmuşsa bizlerde okuyup uygulayıp asla toz kondurmadan..ya evet böyle bir durum var acaba neden? diye sormadan.. sorulara ve yargılamalara cevap niteliğinde hep aynı şarkıyı söyleyeceksek..bari şu soruyu sorun kendinize..kafamızın içinde taşıdığımız bu beyin neyin nesi?..

peki hiç düşündünüz mü ateist dediğiniz onların hayrı için dua ettiğiniz bazı arkadaşların.. inanıyorum diyen,dinden çıkarım aman eyvah korkusu içinde olduğu yerde sayan birilerinden çok daha ileride olduğunu?..

biraz özeleştiri....

Gönderi tarihi:
Amerikan askerlerinin tecavüz edip sonra ailelerine öldürttüğü kadınlar-kızlar olmasın bunlar makyaj yüzünden öldürülmüşler peehhh..

Sizlerin kılıfları daha ünlü.. Bari şu Sivas ve Malatya olaylarına da bir kılıf bulsana. Gerçekten merak ediyorum bakalım bunları da becerebilecekmisin?

Gönderi tarihi:
Bu kadar haddini aşan insanlara karşı,yanlış bildiklerini ıspatlamanın en güzel yolu,onlarla ayetlerle savaşmak iken siz varın dinsizliği seçin.Ama bu tür davranışlarla alakası olmayan Allah ın dinine de bu kadar laf söylemeyin.

Yahu sayın fft, gözünüzü seveyim uapmayın... Allahın kurallarına göre yani şeriatla yönetilen ülkeleri konuşuyoruz zaten... Hırsızlık karşısında el kesen, zina yapınca kadınları kafasına kadar gömüp taşlayarak öldüren, eli göründü diye ahlak polisi tarafından sopayla dövülen ülkeler... Üzgünüm ama bu ülkeler sizin inancınıza göre yönetiliyor! Sizin dininizin kurallarına göre!

Bir zamanlar özellikle Kur'an a inanmamam için sıraladığım onca ayete şimdi ne oldu..

Ayetler yerinde duruyor sayın fft, yalnızca siz artık görmek istediğiniz gibi görüp yorumlamak istediğiniz gibi yorumluyorsunuz.

..........şiddet, teokrasinin olmazsa olmazıdır; zira teokrasi, doğası gereği baskı rejimidir. İnsanlara yalnızca nasıl yaşamaları gerektiğini değil, aynı zamanda ne için yaşaması gerektiğini de dikte eder.

Böyle bir ortamda da, özellikle ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınların istenilen yaşam biçimine sokulması için vazgeçilmezdir şiddet... Kadının hem kaçınılması gereken bir günah objesi olarak algılanması, hem de erkeğin kadından üstün yaratıldığı inancı bu baskının temelini oluşturur.

Son yıllarda üzülerek görüyoruz ki, yukarıdaki tablo Türkiye için her geçen gün biraz daha yaklaşıyor.

Olay budur.... :clover:

Aklınıza ve mantığınıza güvenerek

Lütfen bir daha düşünün...

Saygılar

Gönderi tarihi:

Bu arkadaşımızın o ülkelerde olanlardan hiç haberi yok. Yazık kendisini nasıl bir gelecek beklemekte, böyle giderse, hiç farkında değil...

peehhh be!

Gönderi tarihi:
Ne olacakmış bu inançlı arkadaşımıza göre? Aklımıza güvenmeyecekmişiz.. Tipik ve güvenilir (!) bir tavsiye. Hem kendilerine, hem de insanlara tavsiye ederler akla güvenMEmeyi..

Arkadaşımızın akıl yerine bize tavsiye ettiği şeyler belli; Dogmalar, hurafeler, masallar, töreler, mistik kavramlar ve getirisi olan ortaçağ yaşam kültürü.

:)

Aklınıza ve mantığınıza güvenin arkadaşlar.... Karanlık kapınızı çalıyor farkında değilsiniz...

Gönderi tarihi:
Sayın dumanlı,

Sizin gibi düşünenler,başörtüsü veya başka nedenlerle mağdur olan insanların hakkını geri iade edebiliyorumusunuz?Ölen insanları diriltebiliyormusunuz ? Elbetteki hayır.

Ezici güç ve yetki o şeklide anlayanların elinde olduğu müddetçe (türkiye de hızla o yöne kayıyor) sizin onların yaptıklarına yanlış demeniz hiç bir şey ifade etmiyor.

Bu durumda herkes yaptıkları ise sorumludur diye kestirip atamazsınız.Kim onlara hesap soracak? Sakın allah deme hafifliğine kalkmayın. Çünkü bu döngüsel mantık.

Siz onlara hesap sorabiliyormusnuz,yargılyabiliyormusunuz ? Ceza uygulayabiliyormusunuz?

Bunu yapamadığınız müddetçe yanlış demenizin hiç bir anlamı yok.

peki siz başörtüsü veya başka nedenle mağdur olan insanların hakkını geri iade edebiliyormusunuz?siz ölen insanları diriltebiliyormusunuz?elbetteki hayır.

sizinde yapılanlara yanlış demeniz bencede birşey ifade etmiyor.

herkes kendi yaptıklarından sorumludur derim her zaman.onlara tek hesap soracak şüphesiz ALLAH tır.sakın ben soracağım demek hafifliğine kalkmayın,küçülürsünüz.siz kimsiniz ki?ALLAH ın yarattığı en değerli varlık insansınız.

yargılayabiliyorsanız yargılayın bakalım o zaman.bizde görelim.ne caza vereceksiniz.şunu unutmayın.en büyük mükafatı verende,en büyük cezayı verende ALLAH tır.

yazdıklarınıza bakıyorumda,hep boş şeyler.yazdıklarınıza kendiniz bile inanmıyorsunuz.alıntı yaptığım yazıda bile hiç mantık yok.boşlukta ve arayış içindesiniz.ama eminim ki bulacaksınız.

dönülmez akşamın ufkundayım,vakit çok geç,bu son fasıldır,ey ömrüm nasıl geçersen geç misali,yuvarlanıp gidiyorsunuz.

bir gün durulacak,gerçek huzuru bulacagınız inancındayım.inşallah geç olmasın...

saygılar.....

Gönderi tarihi:
peki siz başörtüsü veya başka nedenle mağdur olan insanların hakkını geri iade edebiliyormusunuz?siz ölen insanları diriltebiliyormusunuz?elbetteki hayır.

sizinde yapılanlara yanlış demeniz bencede birşey ifade etmiyor.

herkes kendi yaptıklarından sorumludur derim her zaman.onlara tek hesap soracak şüphesiz ALLAH tır.sakın ben soracağım demek hafifliğine kalkmayın,küçülürsünüz.siz kimsiniz ki?ALLAH ın yarattığı en değerli varlık insansınız.

yargılayabiliyorsanız yargılayın bakalım o zaman.bizde görelim.ne caza vereceksiniz.şunu unutmayın.en büyük mükafatı verende,en büyük cezayı verende ALLAH tır.

yazdıklarınıza bakıyorumda,hep boş şeyler.yazdıklarınıza kendiniz bile inanmıyorsunuz.alıntı yaptığım yazıda bile hiç mantık yok.boşlukta ve arayış içindesiniz.ama eminim ki bulacaksınız.

dönülmez akşamın ufkundayım,vakit çok geç,bu son fasıldır,ey ömrüm nasıl geçersen geç misali,yuvarlanıp gidiyorsunuz.

bir gün durulacak,gerçek huzuru bulacagınız inancındayım.inşallah geç olmasın...

saygılar.....

Türkiye'de başörtüsünden dolayı madur olan insanlar yoktu, var edildi. Ben de takip ediyorum ve bakıyorum ki, burada sizlerin yadıklarınızın hep boş şeyler olduğunu fark ediyorum. Sayfa sayfa kulağa hoş gelen ayetler, kulağa hoş gelmeyen ve mantık dışı olan ayetlere kılıf uydurarak verilen cevaplar, 'bu mu yani' dedirtiyor insana.

Sizler azıp sapmış ve sonradan hakkın yolunu bulmuş insanlarsınız herhalde. Ancak ben burada, sayın versoy'un, sayın demirefe'nin, sayın BrainSlapper'in, sayın hoppa'nın, sayın yamyam'ın, sayın gelincik'in ve isimlerini saymadığım diğer sayın arkadaşların azıp saparak değil, konuyu inceleyip tarttıktan sonra, kendilerini hurafelerin yoluna değil de, akıl ve mantığın yoluna vererek hizmet ettiklerini görüyorum. Oysa sizler şahsi çıkarlarınız yüzünden (Cennet, Cehennem korkusu) hala karanlıkların içinde neye ne kılıf uydurabiliriz diye debelenip duruyor ve bir ilerleme kaydedemiyorsunuz.

İnsanın olgunluk kazanması, dogmalara sıkı sıkı bağlanmasıyla olmaz. Yaşam denen engebeli yolda tek taraflı düşünmek, insanın başka seçenekleri düşünmesini dondurur. Önemli olan korkusuz kahraman değil, korkusuz insan olmaktır. Bir gün herkesin korkusuz insan olması umudu ile...

Gönderi tarihi:

Huzurlu uykular...

Önemli olan korkusuz kahraman değil, korkusuz insan olmaktır. Bir gün herkesin korkusuz insan olması umudu ile...

İyi çalışmalar...

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.