Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CENNET... insanlar sırf gökyüzünde ödüllendirilecekleri için mi İNAÇLI? Ben bu yaklaşımı insanı küçültücü buluyorum. Ne yani şimdi...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Her zaman düşünmüşümdür ve Düşünüyorum da...

İnsanlar sırf gökyüzünde ödüllendirilecekleri için mi inanıyor ve buna şartlıyor tüm zamanlarını?

Oysa ben bu yaklaşımı insanı küçültücü buluyorum.

Ne yani şimdi cennette hurilerle birlikte yaşayacağımız için mi iyi yapıyoruz bunları?

İnanın bütün bunlar çok komik geliyor bana...

Merak işte mağzur görün... :)

---------------------------------------------

Bir alıntı...(¹)

..."...bilerek ve isteyerek, hani nasıl derler, kendimizi kasten "kitapsız" bıraktığımız onca nesil boyunca, neye nasıl inanacağımızı, senden ve o karanlık cübbenin içinde vuruşan başı bozuk suretlerden hep daha iyi bilen bizler, kendi cenazeni kendi sahte dualarınla kaldırmanla kandırıldık...acımız büyük!...oysa ne varsa üzerinde birikip, cesurca yürümekten alıkoyan seni, o kamburlaşmış sırtından olabildiğince çabuk atman gerek...saklamadık kimseden...yakınlarda ölmek var!...ve bu ölmek sevdasına, artık sen de dahilsin...kim belletmişse sana, yalan belletmiş, duacı...

...Sana kalsa, cennetin de cehennemin de...

...Her gün yeni ihalelerle kapattığın ayinlerine ve satılık dualarına köle etmeye yok niyetim...

bize "yeni dualar" gerek, duacı...gösterişli her yeni düğüne ve memleketten uzak gerçekleşen her yeni doğuma, birilerinin daha ceplerini arsızca dolduracağı yeni dualar yazmak gerek...

...Yeter ki içi boş cenazeler kandırmasın artık bizi öteki dünyalarda; yeni doğumlarınıza gebe o "yeni" dünyalarda, o çok uzak sahte diyarlarda kendi yarattığınız cennetleri satın almak...nasılsa hep...bedava!...

DİPNOT...

[¹)...

• Cevaplar 105
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Biz Allah'ın Rızasını Kazanmak için İbadet Ediyoruz. Emir ve Yasaklarını Uyguluyoruz.

İbadet Allah'ın rızasını kazanmak için yapılmalı, kazandığı sevaplarla cenneti kazanmıyor zaten kişi. Cennet Allah'ın lütfu.

Cennetin gökyüzünde olduğunu nerden çıkardınız...

Gönderi tarihi:
Cennetin gökyüzünde olduğunu nerden çıkardınız...

Sizin nerde olduğu konusunda bir fikriniz varmı peki...

(¹)...

Gönderi tarihi:
Elbette kötüler ve iyiler ayrılacak nasılki çalısan öğrenci sınavdan gecer de çalısmayan sınıfta kalırsa bizde öyleyiz sonucda bu dünyaya sınava gönderildik....

Bu lafı her duyduğumda, "Din halkların afyonudur" lafı aklıma geliyor....

Bu lafı her duyduğumda, "öteki dünya" vaadleriyler kandırılarak çalıştırılan sömürülen insanlar aklıma geliyor...

Bu lafı her duyduğumda, bu dünyadaki kötülüklere elleriyle yüzünü kapatmış, gerçekliği öldükten sonra umut eden mağdurlar aklıma geliyor...

Bu lafı her duyduğumda, bu uğurda geri kalmayı, sömürüleyi, çağdışılığı maarifet bilen ve bu uğurda cinayet işlyebilecek potansiyele sahip milyonlarca insan aklıma geliyor...

Bu lafı her duyduğumda, aç kalsa da, aç burakılsa da gocunmayan, nasılsa diğer tarafta doyurulacağını sanan din-zedeler aklıma geliyor.

Yine ağır konuştuysam affola, gerçekler acı işte naaparsınız. Bu acıyı kabullenmek zor değil mi?

Gönderi tarihi:

Bu lafı her duyduğumda, "öteki dünya" vaadleriyler kandırılarak çalıştırılan sömürülen insanlar aklıma geliyor...

Bu lafı her duyduğumda, bu dünyadaki kötülüklere elleriyle yüzünü kapatmış, gerçekliği öldükten sonra umut eden mağdurlar aklıma geliyor...

Bu lafı her duyduğumda, bu uğurda geri kalmayı, sömürüleyi, çağdışılığı maarifet bilen ve bu uğurda cinayet işlyebilecek potansiyele sahip milyonlarca insan aklıma geliyor...

Bu lafı her duyduğumda, aç kalsa da, aç burakılsa da gocunmayan, nasılsa diğer tarafta doyurulacağını sanan din-zedeler aklıma geliyor.

Yine ağır konuştuysam affola, gerçekler acı işte naaparsınız. Bu acıyı kabullenmek zor değil mi?

Bende senin gibi konusanları görünce duyunca hesap günü aklıma geliyo ne yazıkki çok acı....

Gönderi tarihi:
Bende senin gibi konusanları görünce duyunca hesap günü aklıma geliyo ne yazıkki çok acı....

Güzel diyorsun da "aklıma geliyor" demek için gördüğün bildiğin şeylerden bahsetmen gerekmez mi? Aklıma geliyor demek yerine umuyorum desen daha iyi olacak sanırım...

Gönderi tarihi:

Acı gerçek ama benimde...

Gönderi tarihi:
Güzel diyorsun da "aklıma geliyor" demek için gördüğün bildiğin şeylerden bahsetmen gerekmez mi? Aklıma geliyor demek yerine umuyorum desen daha iyi olacak sanırım...

Hımmm tartısacak bu kaldı ii öyle olsun eyvallah

Gönderi tarihi:

Bana göre cennet..

yıl 1987'di sanıyorum ve güneşli bir New yorkta şehri yakınlarında (şehir dışında) need for speed serisindeki ve hani o hometown yolu gibi yaprak dokulu, kirmizi, sari, yesil in binbir tonlarindaki agaclar arasindan kiraladığınız bir araba ile, şöyle yaninzda güzel bir sevgilinizle, gecerken radyoda knocking on heaven's door sarkisini birlikte çalmaya baslamasından başka birşey değildir...

İtirazı olan... :)

Gönderi tarihi:
Bana göre cennet..

yıl 1987'di sanıyorum ve güneşli bir New yorkta şehri yakınlarında (şehir dışında) need for speed serisindeki ve hani o hometown yolu gibi yaprak dokulu, kirmizi, sari, yesil in binbir tonlarindaki agaclar arasindan kiraladığınız bir araba ile, şöyle yaninzda güzel bir sevgilinizle, gecerken radyoda knocking on heaven's door sarkisini birlikte çalmaya baslamasından başka birşey değildir...

İtirazı olan... :)

VAR!

Cennet, aynı zamanda, 6 yaşımızdan itibaren ölene kadar hep hayalini kurduğumuz gerçek dünyayı gerçekliği arayan ancak izini bulmuş insanlarla paylaştığımız, her ressamın mutluluğun tablosunu kendi kaleminden çıkardığı, savaş kelimesinin mitolojide anıldığı vs.vs.vs. yani asla göremeyeceğimiz, ancak ve ancak "güneşli bir New yorkta şehri yakınlarında (şehir dışında) need for speed serisindeki ve hani o hometown yolu gibi yaprak dokulu, kirmizi, sari, yesil in binbir tonlarindaki agaclar arasindan kiraladığınız bir araba ile, şöyle yaninzda güzel bir sevgilinizle, gecerken radyoda knocking on heaven's door sarkisini birlikte" dinlediğimizi hayal etmekten ötesini bulamayacağımız bir HAYALDİR.... :)

Ne demek istediğini çok iyi anladım sevgili DİPNOT, umarım (gerçi şüphem yok ama...) sen de benim ne demek istediğimi anlamışsındır...

Gönderi tarihi:
VAR!

Cennet, aynı zamanda, 6 yaşımızdan itibaren ölene kadar hep hayalini kurduğumuz gerçek dünyayı gerçekliği arayan ancak izini bulmuş insanlarla paylaştığımız, her ressamın mutluluğun tablosunu kendi kaleminden çıkardığı, savaş kelimesinin mitolojide anıldığı vs.vs.vs. yani asla göremeyeceğimiz, ancak ve ancak "güneşli bir New yorkta şehri yakınlarında (şehir dışında) need for speed serisindeki ve hani o hometown yolu gibi yaprak dokulu, kirmizi, sari, yesil in binbir tonlarindaki agaclar arasindan kiraladığınız bir araba ile, şöyle yaninzda güzel bir sevgilinizle, gecerken radyoda knocking on heaven's door sarkisini birlikte" dinlediğimizi hayal etmekten ötesini bulamayacağımız bir HAYALDİR.... :)

Ne demek istediğini çok iyi anladım sevgili DİPNOT, umarım (gerçi şüphem yok ama...) sen de benim ne demek istediğimi anlamışsındır...

Tabiki anladım sevgili yersoy...

Şu han birbirini anlayan iki gerçek dostun sıcaklığı ve içtenliğini, cennetin binlerce hurisine değişmem... :)

Sevgiler..

Gönderi tarihi:

İnsanlar sırf gökyüzünde ödüllendirilecekleri için mi inanıyor ve buna şartlıyor tüm zamanlarını?

Ne yani şimdi cennette hurilerle birlikte yaşayacağımız için mi iyi yapıyoruz bunları?

İnanın bütün bunlar çok komik geliyor bana...

Merak işte mağzur görün... :)

---------------------------------------------

Bir alıntı...(¹)

..."...bilerek ve isteyerek, hani nasıl derler, kendimizi kasten "kitapsız" bıraktığımız onca nesil boyunca, neye nasıl inanacağımızı, senden ve o karanlık cübbenin içinde vuruşan başı bozuk suretlerden hep daha iyi bilen bizler, kendi cenazeni kendi sahte dualarınla kaldırmanla kandırıldık...acımız büyük!...oysa ne varsa üzerinde birikip, cesurca yürümekten alıkoyan seni, o kamburlaşmış sırtından olabildiğince çabuk atman gerek...saklamadık kimseden...yakınlarda ölmek var!...ve bu ölmek sevdasına, artık sen de dahilsin...kim belletmişse sana, yalan belletmiş, duacı...

...Sana kalsa, cennetin de cehennemin de...

...Her gün yeni ihalelerle kapattığın ayinlerine ve satılık dualarına köle etmeye yok niyetim...

bize "yeni dualar" gerek, duacı...gösterişli her yeni düğüne ve memleketten uzak gerçekleşen her yeni doğuma, birilerinin daha ceplerini arsızca dolduracağı yeni dualar yazmak gerek...

...Yeter ki içi boş cenazeler kandırmasın artık bizi öteki dünyalarda; yeni doğumlarınıza gebe o "yeni" dünyalarda, o çok uzak sahte diyarlarda kendi yarattığınız cennetleri satın almak...nasılsa hep...bedava!...

DİPNOT...

[¹)...

güzel bir yazı olmus, gunumuzun ımam veya hoca gecınen kısmına gıtsın bu yazı! sonuna kadarda arkasındayım, ama merak ettıgım bır sey var sız neden boyle dusunuyorsunuz?yanı bunu, dogru oldugunu saydıgınız bır ıddayımı reddedıyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Hayır efendim,ortada dolaşan sıradan etten kemikten yaratıklar olmadığımız için yapıyoruz herşeyi.. boşa yaratılmadığımız için yapıyoruz.. insan olarak farkımız var diye yapıyoruz.. bize sunulan vasıfların şükrü için yapıyoruz...

İnsan ödül için inanmaz.. İnsan, önce O nu hisseder,herşeyde O nu anlamaya başlar ve kalben tam anlamıyla O na inanır, ancak ve ancak O na derinden inandıktan sonra din bilgisi bizlere ulaşır.. bahsettiğin kavramlar ancak ve ancak ondan sonra inananların düşünmeye başladıkları konular olur... Evet dediğiniz gibi,cennet için ödül için inanmış olmak ... ? öyle bir kavram yok ..olamaz da.. sırf bunlar için inanan bir kişi bulamazsınız.. ama inancından sonra ,Allah ın adı kullanılarak kandırılmış insanları elbet bulursunuz.. Ne yapalım, onlar da Allah ın ayetlerinde vurguladığı uyarıları dikkate alıp,inançlarına falancaları alet etmeselerdi.. her nefis kendinden sorulur.. herkes kendi hesabını kendi verir.. bunu unutup illa başkasını kendisine benzetmeye kalkışanlar, işte etrafınızda yüzyıllar boyu gördüğünğüz kanın asıl sahipleridir...

Gelelim bu dünya için cennet tasvirine.. evet.. tam anlamıyla herkesin İslam olduğu ve Kur'an a göre yaşamaya başladığı an, Dünya bir cennete benzeyecek bana göre.. asla ve asla yalan söylemeyecek insanlar,asla ve asla hırsızlığın,katlin olmadığı durumlar, yaratılmış her hayvan her bir ağaç börtü böcük için daha iyisini yapmaya çalışan insanlar,durmadan bişey olsada birine Allah rızası için yardım edebilsem diye etrafına karşı pür dikkat kesilmiş insanlar,hiç tanımadığı kişilere gelirken geçerken gülümseyen selam veren kişiler,doğayı ne kadar az kirletebiliriz,kiri minumuma nasıl indiririz (kısacası bozgunculuğu en aza nasıl indiririz ) diye cebelleşen bilim adamları... Bir İnsan öyle yeteneklere sahiptir ki,istese bu dünyada ki her insana,her hayvana,her yaratılmışa faydalı bir dünya sağlanabilir.. Ama biz,bireysel rahatlıkları adına dünyayı hiçe sayan ve hızla sonumuzu yaklaştıran,ve önce kuraklığa ve kıtlığa sonrada yine o canım buzul evresine hızla bizi yaklaştıran, tamamen hırs ve gözü dönmüşlükle tüketimine devam eden ve tıpkı ayetlerde bahsi geçen hayvandan da aşağı ,yaratılmış iki bacaklı üç bacaklı dört bacaklı herşeyden daha da aşağı, düşünmeyen ,etrafına zarardan başkasını sunamayan insanların cehennemine yaklaşıyoruz.. geriyede ufacık anları cennet sananlar türüyor.. bu dünya hayatı için bile arabadaki hatunu aklından çıkaramayanlar,sonsuza dek sürebilecek kavramlara küfreder gibi yaklaşıyor.. çünkü herşey anlık ... anlıktan ötesi hiç düşünülmemiş... bugünü son sürat yaşa yarını batır,kimin umrunda...

Gönderi tarihi:
Hayır efendim,ortada dolaşan sıradan etten kemikten yaratıklar olmadığımız için yapıyoruz herşeyi.. boşa yaratılmadığımız için yapıyoruz.. insan olarak farkımız var diye yapıyoruz.. bize sunulan vasıfların şükrü için yapıyoruz...

İnsan ödül için inanmaz..

Hani sınava gelmiştiniz? Sınavın iki tane sonucu olacaktı? biri cennet biri cehennem... Hani ne oldu şimdi sınav? Asıl hayat diğer taraftaydı ve ebedi yaşamda rahat etmek için iman?

Gelelim bu dünya için cennet tasvirine.. evet.. tam anlamıyla herkesin İslam olduğu ve Kur'an a göre yaşamaya başladığı an, Dünya bir cennete benzeyecek bana göre.. ...

Kuran'a göre yaşam nasıl oluyor? Bugün Kuran'a göre yaşayan onu benimsemiş toplumlar cenneteki gibi rahatmı?

bu dünya hayatı için bile arabadaki hatunu aklından çıkaramayanlar,sonsuza dek sürebilecek kavramlara küfreder gibi yaklaşıyor..

Arabadaki hatun? O hayallerden sadece ve sadece bunumu anladınız? Bunu asıl cennet tanımınıza danışmak lazım:

ırmakların aktığı hurilerin dolaştığı vs.vs.vs Şimdi bir daha düşün kim aklından hatunları bir türlü çıkaramamış?

Gönderi tarihi:
Hani sınava gelmiştiniz? Sınavın iki tane sonucu olacaktı? biri cennet biri cehennem... Hani ne oldu şimdi sınav? Asıl hayat diğer taraftaydı ve ebedi yaşamda rahat etmek için iman?

Kuran'a göre yaşam nasıl oluyor? Bugün Kuran'a göre yaşayan onu benimsemiş toplumlar cenneteki gibi rahatmı?

Arabadaki hatun? O hayallerden sadece ve sadece bunumu anladınız? Bunu asıl cennet tanımınıza danışmak lazım:

ırmakların aktığı hurilerin dolaştığı vs.vs.vs Şimdi bir daha düşün kim aklından hatunları bir türlü çıkaramamış?

insanın sadece sınav için yaratıldığını hangi kutsal kitapta okudunuz?

bahsettiğiniz toplum nerede? ben henüz rastlamadım da.. belki Kabe ye gitmek nasip olursa ,bi de oraya bakacağız artık dicem ama orada bile kutsal yerleri elindeki pet şişelerle kirleten insanların bulunuyor oluşu,ya da hırsızların dilencilerin kol geziyor oluşu,benim dinimin kötü olduğunu asla ıspatlamaz....İnsanların davranışlarıyla dinlerin farkı ortaya konulsaydı adam akıllı zaten siz bu kadar dinlerden nefret ediyor olmazdınız...

bu arada bende kendi çabında acemi bir ressamın ve doğanın her bir karesi benim için zaten cennet.. vurguladığım anlık hevesleri bence siz bi daha düşünün derim... ben o yeşillikleri, o doğayı, o hayvanları bütün görkemiyle etrafımda görmek istiyorken,sizin gibilerin onları kirleten bir arabayla aralarından geçip anlık hazza ulaşmanız bana yetmediği için üzgünüm.. ben o arabada müzik dinlemek yerine yaprakları dinlemeyi tercih ettiğim için de üzgünüm.. ama haklısınız betonsu hayatlarımızda dinleyebileceğimiz daha güzel alternatif olmayınca iş müziklere kalıyor... onlar olmadan yapamaz oluyoruz... neyse siz takılın.. ben sonsuza kadar otsuluk peşindeyim.. otsu yaşamaya çalıştığım için sizleri anlamam imkansız,sizlerin de beni...

Gönderi tarihi:
bahsettiğiniz toplum nerede? ben henüz rastlamadım da.. belki Kabe ye gitmek nasip olursa ,bi de oraya bakacağız artık dicem ama orada bile kutsal yerleri elindeki pet şişelerle kirleten insanların bulunuyor oluşu,ya da hırsızların dilencilerin kol geziyor oluşu,benim dinimin kötü olduğunu asla ıspatlamaz....

Demek ki pratikte uygulaması olan bir öğreti değil...

sizin gibilerin onları kirleten bir arabayla aralarından geçip anlık hazza ulaşmanız bana yetmediği için üzgünüm.. ben o arabada müzik dinlemek yerine yaprakları dinlemeyi tercih ettiğim için de üzgünüm.. ama haklısınız betonsu hayatlarımızda dinleyebileceğimiz daha güzel alternatif olmayınca iş müziklere kalıyor... onlar olmadan yapamaz oluyoruz... neyse siz takılın..

Sayın fft, lütfen ama, olmuyor. Sanki sizinle ilk defa konuşuyoruz. Yada daha önce hiç bir iletimi okumadınız...

Biz hayatın bahsettiğiniz gibi "anlık hazları" ile ilgileniyor olsaydık (a) ne burada biirşeyler paylaşarak zaman harcardık, (B) ne bilime önem verip okurduk, © ne değmeyecek paralara çalışırdık, (d) ne de daha güzel bir dünya için çalışırdık.

Tekrar söyleyeyim: o araba hayalinden bunları çıkartmayın efendim...

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
insanın sadece sınav için yaratıldığını hangi kutsal kitapta okudunuz?

bahsettiğiniz toplum nerede? ben henüz rastlamadım da.. belki Kabe ye gitmek nasip olursa ,bi de oraya bakacağız artık dicem ama orada bile kutsal yerleri elindeki pet şişelerle kirleten insanların bulunuyor oluşu,ya da hırsızların dilencilerin kol geziyor oluşu,benim dinimin kötü olduğunu asla ıspatlamaz....İnsanların davranışlarıyla dinlerin farkı ortaya konulsaydı adam akıllı zaten siz bu kadar dinlerden nefret ediyor olmazdınız...

bu arada bende kendi çabında acemi bir ressamın ve doğanın her bir karesi benim için zaten cennet.. vurguladığım anlık hevesleri bence siz bi daha düşünün derim... ben o yeşillikleri, o doğayı, o hayvanları bütün görkemiyle etrafımda görmek istiyorken,sizin gibilerin onları kirleten bir arabayla aralarından geçip anlık hazza ulaşmanız bana yetmediği için üzgünüm.. ben o arabada müzik dinlemek yerine yaprakları dinlemeyi tercih ettiğim için de üzgünüm.. ama haklısınız betonsu hayatlarımızda dinleyebileceğimiz daha güzel alternatif olmayınca iş müziklere kalıyor... onlar olmadan yapamaz oluyoruz... neyse siz takılın.. ben sonsuza kadar otsuluk peşindeyim.. otsu yaşamaya çalıştığım için sizleri anlamam imkansız,sizlerin de beni...

;) aynen katılıyorum size

Gönderi tarihi:

İnsanoğlu cenneti ölünce görebileceğini sanacak kadar acizmi? Evet aciz...

Aciz olmasa ezen ezilen olmazdı.

Aciz olmasa kimsenin emeği "kader" safsatalarıyla sömürülmezdi

Aciz olmasa yaşadığı gerçek dünya için çalışırdı

Aciz olmasa gönlünü ferah tutmak için meditasyon-vari yollara (iman) başvurup kendini kandırmazdı

Aciz olmasa başkalarını da kandırmak için uğraşmazdı

Aciz olmasa ahlakı korkutmalarla kurmaya çalışmazdı

Aciz olmasa egemenler egemenliklerini acizleri bu şekilde kandırarak sömürmezdi...

Devam edin arkadaşlar... Size ihtiyaçları var. Yoksa ayakta kalamazlar...

Gönderi tarihi:

Aciz olmasa gönlünü ferah tutmak için meditasyon-vari yollara (iman) başvurup kendini kandırmazdı

Aciz olmasa egemenler egemenliklerini acizleri bu şekilde kandırarak sömürmezdi...

Ha ha .. bizler mi sömürülüyoruz.. pardon da bizler Allah tan başka yardımcı tanımayan ve ondan başka da hiçbirşeyden korkmayanlarız..

ezen ezilen olmasaydı ezenlik ya da ezilenlik diye durum olmazdı

kader sayfaları sömürüsü ilginç yaklaşım,inanan arkadaşlardan soralım,kim emeğinizi kader ile nasıl sömürüyor.. demekki cennete inanmayan arkadaşlar ,bu ülkede hiç sömürülmüyor.. onlar hakkını sonuna kadar alıyor demekki,hayatları da tüm mükemmelliğiyle ve mutluluğuyla devam ediyor.. pardonda siz mi dünyadansınız biz mi kafam karıştı..

gerçek dünya için çalışmak sizlerin yaptığı demek,bu kadar eminsiniz bizlerin bu dünya için faydasız yaratıklar olduğumuza.. tebrik ederim,siz çalışan biz yatanlarız yani.. kim kimin emeğini hiçe sayıyormuş cidden yine hatlar karıştı..

siz neyle motive oluyorsunuz.. ?sayın pro dizell mutlak güç sahibi hayatta incinmeyecek insan ötesi arkadaşlar, demek imansız daha bi güçlüsünüz.. hiç sanmıyorum...

kandırmak ve yalan inananlara has olamaz heralde. inandığımız şeye ikna etmeye çalışmak bizi kandıranlar yapmaz ama inanmadığımız şeye sizi ikna etmeye çalışmak sizi kandırmaya çalışmak demektir.. anladığınız anlamda yine de cevap verirsek o kadar mükemmelsiniz kanmazsınız olur biter.. ne diye siz de aksi için uğraşıyorsunuz o halde.. biz inandığımız için siz inanmadığınız için uğraşın,sonra biz farklı siz farklı gibi konuşun.. olmuyor ama.. bilim deyip deyip dini konulardan sıyrılamaz oldunuz...

ahlakmış.. kaçıncı tekrar bilmiyorum.. ahlak için din şart değil ama din için ahlak şart.. olan ahlak zaten korkutma olmadan sağlanmıştır.. sağlanan ahlakla gelen din inanışı da artık daha önce yani inanmadan önce yapılanların muhakemesi ile şekillenir.. bir çeşit vijdan ile yüzleşme.. vijdanı rahat olan zaten korkmaz.. hayatında hiç hırsızlık yapmayan ve yapmayacak birine,hırsızlık karşısında uygulanacak cezayı söyleseniz bi kulağından girer diğerinden çıkar.. ama hırsızlığı felsefe edinmiş ve yapacak olan aynı histe olmayabilir.. ama ayrıma varmak sizlerin işi değil tabi.. maksat inadına olunca... mesela inanmayanların yanması olayı da bizim bi kulağımızdan girip diğerinden çıkabilir ama nedense sizlerin en sevdiği ve asla vazgeçemediği durumdur bu.. neden acaba..

yine geçtik sömürü olayına son olarak.. sömürülmeniz bizden değil arkadaş.. bilimden kafanızı kaldırın birazda siyaset ve tarih okuyun.. fen ve tarih ayrı branşlar ama siz diretiyorsunuz ya her kapasite bilimle uğraşmalı gibi,sizde buyrun tarihle uğraşın biraz..

Gönderi tarihi:

Sayın fft,

sinirli bir anınızda okuyup yazı yazmayın bence. Nitekim, hal böyle olmakta:

Ha ha .. bizler mi sömürülüyoruz.. pardon da bizler Allah tan başka yardımcı tanımayan ve ondan başka da hiçbirşeyden korkmayanlarız..

Siz biz diye bir ayrım yaptığımı hatırlamıyorum çarpıtmayalım...

kader sayfaları sömürüsü ilginç yaklaşım,inanan arkadaşlardan soralım,kim emeğinizi kader ile nasıl sömürüyor.. demekki cennete inanmayan arkadaşlar ,bu ülkede hiç sömürülmüyor..

Sadece sizin sömürüldüğünüzümü ima etmişim acaba? Çartptırmayalım... Değil sadece bu ülkede dünya üzerindeki tüm ülkelerde dini duygular kullanılarak sömürü ayakta kalmaktadır...

Bir de buradan dinleyin:

M. Celal Şengör

22 Ekim 2007 Pazartesi

........

İşte bu gözlem bilimcinin isyanına neden olur. Kendini içinde yaşadığı toplumdan soyutlanmış olarak görmeye başlar. Bilir ki kendisi, toplumda çok daha akılcı bir yerde durmaktadır. Çoğunluğun bu akılcı platformda olmaması onu derinden yaralar. «Çoğunluk haklıdır» tezinin doğru olmadığını bilir. Ama bilir ki çoğunluk güçlüdür. Çoğunluğun arzuları hilâfına uzun zaman toplum yönetilemez. Çoğunluğun arzularını yönlendirmenin ise çeşitli yöntemleri vardır. Bunların en basiti ve tarihte en çok kullanılmış olanı, toplumun düşüncesini sınırlayarak istenilen yöne çevirmekten ibarettir. Bu yöntemin en etkili aracı dindir. Bu aracı kullananlar tarihte genellikle toplumları uzun zaman dilimleri içinde yönetmekte ve sömürmekte fevkalâde başarılı olmuşlardır. Bu amaçla kullanılan dinin türü mühim değildir. Bu Musevîlik, İsevîlik, Muhammedîlik veya Marksistlik olabilir.

Dinler toplumların karşısında en savunmasız oldukları silâhtır. Bu silaha karşı en etkili savunma da bilimdir. Bu yüzden din silâhını kullanmak isteyenler en çok bilimden ve bilimciden korkar. Onu toplumdan mutlaka uzak tutmak en önemli işleri arasındadır. Bunun için okullar kullanılır. Okulda bilim yerine dinin gerekleri öğretilir. Bu şekilde halk bilimciye karşı daha çocuk yaşta hazırlanır. Günümüzün haberleşme çağında tüm haberleşme araçları bu amaca hizmet ettirilir. Gazete ve televizyonun, sahnenin ve sinemanın bilimcinin anlattıklarının halka ulaşmayacak bir şekilde kurgulanmsı ve disipline edilmesi şarttır. Toplumda bilime yakın kesimlerin etkisizleştirilmesi, toplumu din masalıyla yönetmek isteyenlerin en önemli zorunlulukları arasındadır. O kesim, karalamalar, iftiralar, hatta hafife alma ve alayla saygınlık kaybına uğratılır, mümkünse elindeki ekonomik imkânları kısıtlanır. O kesimin içinde de akıl dışı propagandanın yapılmasına gayret edilir. Yalanın rahat kucağı toplumu çevreler, uyuşturur ,uyutur ve nihayet boğar.

...............

onlar hakkını sonuna kadar alıyor demekki,hayatları da tüm mükemmelliğiyle ve mutluluğuyla devam ediyor.. pardonda siz mi dünyadansınız biz mi kafam karıştı..

Kafanızın karışık olduğu kesin. Yoksa bu kadar yanlış anlayıp bu kadar çarpıtacak birisi olduğunuzu sanmıyorum... Umarım öyledir...

gerçek dünya için çalışmak sizlerin yaptığı demek,bu kadar eminsiniz bizlerin bu dünya için faydasız yaratıklar olduğumuza..

Dedim ya kafanız baya karışmış... Ya da başka bir şeye sinirlenip bilgisayar başına oturmuş ve şans eseri de bu yazıyı yazmış olmanız gerekiyor. "Aciz olmasa yaşadığı gerçek dünya için çalışırdı" cümlesinin ne anlattığı açıktır: Buradan kefenin cebini dolduruyorsunuz gibisinden bir şeymi anladınız? Dinler öteki dünya için bir şeyler yapmak diye salık vermezmi? Ben de derim ki tüm eforunu bu dünya için harca...

tebrik ederim,siz çalışan biz yatanlarız yani.. kim kimin emeğini hiçe sayıyormuş cidden yine hatlar karıştı..

Evet hatlar baya karışmış...

siz neyle motive oluyorsunuz.. ?sayın pro dizell mutlak güç sahibi hayatta incinmeyecek insan ötesi arkadaşlar, demek imansız daha bi güçlüsünüz..

Çok da çabuk incinen birisiyimdir. İmanlı olmak ya da imansız olmak güç mü katar insana? Bu ne denemek şimdi? Ben gönlünü rahatlatmaktan, psikolojiden bahsediyorum.

Yoksa redmi ediyorsunuz iman ederek ruhen rahatladığınızı?

Gelelim alakasız konuya: Ben nasıl mı motive oluyorum? Çalışarak, okuyarak, tartışarak...

bilim deyip deyip dini konulardan sıyrılamaz oldunuz...

Geçmişte yazdıklarımı biraz okursanız neden din forumlarından çıkamadığımı anlarsınız! İnsanlar bilimi bile burada tartııyor! Bilim dünyası forumlarına kaç kişi geliyor da okuyor soruyor tartışıyor? Kaç ileti gönderiliyor? Hatırlarsanız sizinle daha dünyanın yaşı, yaratılış vb konularda tartışacaktık... Ama burada kulaktan dolma bilgilerle bilim tartışmak kolay değil mi (sizi kastetmiyorum)? Siz de iyi bilirsiniz bu konuyla ilgili geçmiş sohbetleri... Madem insanınımız burada tartışıyor gelir burada tartışırız öyle değlmi?

mesela inanmayanların yanması olayı da bizim bi kulağımızdan girip diğerinden çıkabilir ama nedense sizlerin en sevdiği ve asla vazgeçemediği durumdur bu.. neden acaba

Yanmak için can atacak kadar psikopatız çünkü. Hatta zamanımızı, öteki dünyada daha fazla yanmak için neler yapabileceksek onları yaparak harcıyoruz :)

bilimden kafanızı kaldırın birazda siyaset ve tarih okuyun..

Ben dediğiniz gibi yapıyorum da, siz de eğer biraz siyaset, felsefe ve tarih okursanız eğer, neden sömürüldüğümüzü, daha doğrusu sömürünün en kuvvetli dayanağının (ilacının) ne olduğunu anlayabileceksiniz. Pardon ama bu kadar da saldırgan olmaya gerek yok! Siz nereden biliyorsunuz benim nelerle uğraştığımı?

Bu cümle size ne ifade ediyor? (Ben yazmayacağım):

fen ve tarih ayrı branşlar ama siz diretiyorsunuz ya her kapasite bilimle uğraşmalı gibi,sizde buyrun tarihle uğraşın biraz..

Tarih bilim değil öylenmi? Sizin bilimden anladığınız nedir acaba?

Gönderi tarihi:

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Kıyamet vardır. O gün, elbette gelecektir. O gün; göklerin parçalanacağı, yıldızların dağılacağı, yeryüzü ve dağların parçalanacağı ve yok olacağı Kur’an-ı kerimde bildirilmektedir. (Müzzemmil 14, İnfitar 1-5)

Kıyamette, bütün mahluklar, yok olup, tekrar yaratılacak, herkes mezardan kalkacaktır. Allahü teâlâ, çürümüş, toz olmuş kemikleri yine diriltecektir. O gün, terazi kurulacak, herkesin hesap defterleri uçarak, iyilere sağ taraflarından, fenalara sol taraflarından gelecektir.

Cehennem üzerindeki sırat köprüsünden geçilecek, iyiler geçip Cennete gidecek, Cehennemlikler, Cehenneme düşecektir.

Bu bildirdiklerimiz, olmayacak şeyler değildir. Muhbir-i sadık [doğru haber veren] Muhammed aleyhisselam haber verdiği için, kabul etmek, inanmak gerekir. Hayale kapılarak şüpheye düşmemeli. Allahü teâlâ, (Resulümün getirdiklerini alınız) yani, her sözüne inanınız buyuruyor. (Haşr 7)

Kâfirler, hesaptan sonra, Cehenneme girecek, Cehennemde ve azapta ebedi kalacaklardır.

Müminler, Cennette ve Cennet nimetlerinde sonsuz olarak kalacaklardır.

Günahı, sevabından çok olan müminlerin, Cehenneme girip, günahlarına karşılık, bir müddet azap görmeleri caiz ise de, bunlar, Cehennemde sonsuz kalmayacaklardır. Kalbinde zerre kadar iman olan bir kimse, Cehennemde sonsuz kalmayacak, rahmet-i ilahiyeye kavuşarak Cennete girecektir. (c.3, m.17)

Gönderi tarihi:
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Kıyamet vardır. O gün, elbette gelecektir. O gün; göklerin parçalanacağı, yıldızların dağılacağı, yeryüzü ve dağların parçalanacağı ve yok olacağı Kur’an-ı kerimde bildirilmektedir. (Müzzemmil 14, İnfitar 1-5)

Kıyamette, bütün mahluklar, yok olup, tekrar yaratılacak, herkes mezardan kalkacaktır. Allahü teâlâ, çürümüş, toz olmuş kemikleri yine diriltecektir. O gün, terazi kurulacak, herkesin hesap defterleri uçarak, iyilere sağ taraflarından, fenalara sol taraflarından gelecektir.

Cehennem üzerindeki sırat köprüsünden geçilecek, iyiler geçip Cennete gidecek, Cehennemlikler, Cehenneme düşecektir.

Bu bildirdiklerimiz, olmayacak şeyler değildir. Muhbir-i sadık [doğru haber veren] Muhammed aleyhisselam haber verdiği için, kabul etmek, inanmak gerekir. Hayale kapılarak şüpheye düşmemeli. Allahü teâlâ, (Resulümün getirdiklerini alınız) yani, her sözüne inanınız buyuruyor. (Haşr 7)

Kâfirler, hesaptan sonra, Cehenneme girecek, Cehennemde ve azapta ebedi kalacaklardır.

Müminler, Cennette ve Cennet nimetlerinde sonsuz olarak kalacaklardır.

Günahı, sevabından çok olan müminlerin, Cehenneme girip, günahlarına karşılık, bir müddet azap görmeleri caiz ise de, bunlar, Cehennemde sonsuz kalmayacaklardır. Kalbinde zerre kadar iman olan bir kimse, Cehennemde sonsuz kalmayacak, rahmet-i ilahiyeye kavuşarak Cennete girecektir. (c.3, m.17)

Sayın verdinaz,

Merak ettiğim birşey var,

neden somut şeyler tartışılırken bir çıkmaza girdiğinizde (genelde çıkmaza girdiğinizde; bunun yanısıra ispat, soru vs de olabilir) zaten eleştirinin merkezi olan bir kaynaktan birşeyler okuyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Sayın verdinaz,

Merak ettiğim birşey var,

neden somut şeyler tartışılırken bir çıkmaza girdiğinizde (genelde çıkmaza girdiğinizde; bunun yanısıra ispat, soru vs de olabilir) zaten eleştirinin merkezi olan bir kaynaktan birşeyler okuyorsunuz?

Bu tartısma zaten gülünecek gibi ama anlıyorum ki insanlar dünyaya neden geldiğini unutmus nefsine yenilmiş geçici işlerlen ugrasıyor eskilerimizin dediği gibi derlerki biz önceden ibadetten geri kalan zamanlarımızda iş yapardık şimdi ise işden geri zaman kalırsa ibadet yapılıyor sayın yersoy biz dünyaya dünyada sonsuz kalacagız diye gelmedik yada mal mülk edin yada en güzel biz yasayalım diye gelmedik bizi yaradana kulluk görevimizi yerine getirmek için geldik sınav için geldik biz siz acizik diyorsunuz emin olun asıl aciz olanlar bizi aciz görenlerdir.Biz bu dünyaya dünyaya kulluk edip dünya için çalısmaya gelmedik ahirete çalısmak için geldik...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.