Misafir hayhak Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 arkadaslar hep goruyorum kı , kelımeler uzerınden bır yorum ve hemen karsılıgında bır antı tez olusuyor. Ben butun bu soylesılerın ustune cıkarak butun dındarlar ve dınsızler acısından sunu soruyorum. ALLAH NEDİR? ALLAH NE DEGİLDİR? kesinlikle herkesin bir fikri vardır..... saygılar.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 bilmediğimiz görmediğimiz birşeyi varsayıp hakkında yorum yapmak hayal gücünü konuşturmaktır. bundan öteye gidemeyiz... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 bilmediğimiz görmediğimiz birşeyi varsayıp hakkında yorum yapmak hayal gücünü konuşturmaktır. bundan öteye gidemeyiz... dogru soyluyorsun cok dogru ama bıde sunu dusun;bilmediğin, görmediğin birşeyi yoksayıp hakkında yorum yapmak hayalgucumu konusturur. dogrusu boyle olması gerektır. pekı bılmedıgın, gormedıgın bır seyın yoklugunu nasıl kabul edıyorsunuz? su cevap okadar celıskılıkı.......neyse Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 dogru soyluyorsun cok dogru ama bıde sunu dusun;bilmediğin, görmediğin birşeyi yoksayıp hakkında yorum yapmak hayalgucumu konusturur. dogrusu boyle olması gerektır. pekı bılmedıgın, gormedıgın bır seyın yoklugunu nasıl kabul edıyorsunuz? su cevap okadar celıskılıkı.......neyse Dostum heralde, anlaşılmayan bir husus var. Kimin neye inanıp inanmadığı bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren şey, varlığı veya yokluğu ispat edilemeyen bir "şeye" dayanılarak yasa konması, kural konması, insanların bu kurallara göre yaşamaya zorlanması. Ayrıca, bir ilahın yokluğu da ispat edilemez mantığından hareket edersek, o yokluğu ispat edilemeyen ilahın tek olduğu da ispat edilemez. Yani yokluğun ispat edilememesi, senin "tek ilah" iddian için herhangi bir destek sağlayamaz. Bu nedenle, "herşeyi allah yarattı" diyen ve bir adamla "herşeyi horus ve arkadaşları yarattı" diyen bir adam arasındaki tartışma sona ermez. Zira, Horus ve arkadaşlarının yokluğu da ispat edilemez, senin mantığına göre. Yani neden Horus ve arkadaşlarına değil de Allah'a itaat etiğini açıklayamazsın sonuçta. Saygılar. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Dostum heralde, anlaşılmayan bir husus var. Kimin neye inanıp inanmadığı bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren şey, varlığı veya yokluğu ispat edilemeyen bir "şeye" dayanılarak yasa konması, kural konması, insanların bu kurallara göre yaşamaya zorlanması. Ayrıca, bir ilahın yokluğu da ispat edilemez mantığından hareket edersek, o yokluğu ispat edilemeyen ilahın tek olduğu da ispat edilemez. Yani yokluğun ispat edilememesi, senin "tek ilah" iddian için herhangi bir destek sağlayamaz. Bu nedenle, "herşeyi allah yarattı" diyen ve bir adamla "herşeyi horus ve arkadaşları yarattı" diyen bir adam arasındaki tartışma sona ermez. Zira, Horus ve arkadaşlarının yokluğu da ispat edilemez, senin mantığına göre. Yani neden Horus ve arkadaşlarına değil de Allah'a itaat etiğini açıklayamazsın sonuçta. Saygılar. tamam guzel yazmıssın da arkadasım, konunun amacı bu nokta degılkı! zaten neyı anlatmaya calısıyorsun? ben bu noktada su yukardakı yalıtılmıs dusuncelerden cok, nasıl bır allahın reddedıldıgı, nasıl bır allahın varlıgının kabul edıldıgını anlamak ıstıyorum. buna gore bır dusuncenız yoksa cabanız beyhudemı? onu anlamaya calısıyorum ve dıyorumkı: hz.muhammet nasıl bır allah acıkladı? bız ıse nasıl bır allah anladık? belkıde sen butun goruslerınde haklısındır, belkıde topyekun yanlıssındır, bu kısım kımseyı ılgılendırmez ama savundugun seyın ne olcude ve neye gore oldugunu bılmek ıstıyorum sadece.sadece savunmak acısındanmı savunuyorsun? ınatcımısın? yoksa gercekten bır farkmı yakaladın? bundan neden yararlanmayalım? saygılar Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Dinler hakkında konuşmak kolay. Çünkü bunun için elimizde somut bişey, kutsal denen kitap(lar) var. Fakat, kiminin yok saydığı, reddettiği, kiminin var olduğuna inandığı ilah hakkında tartışmak zor. Tanrının nasıl olduğunu hiçbirimiz bilemeyiz. Bu konuda herkes "bilinemezci"dir. Gözümüzle doğrudan görmediğimize göre... Onun için, ben bu Allah ile ilgili soruların amacını anlayamıyorum. Bu konuyu açan arkadaşlar konunun nereye gelmesini istiyorlar. Söyleseler de oradan devam edilse. Veya kimse fikrini söylemesin siz direk Allah'ın nasıl "herşeyi içine alan bi varlık olduğunu, hepimizin onun bi parçası olduğumuzu" anlatın olsun bitsin. Daha önce de bu konu açılmıştı. İstenen cevaplar gelmeyince konuyu açan sanki umduğunu bulamayıp (hatta sinirlenip) çekip gidiyor....gibi gelmişti bana. Belki de yanılmışımdır. Bu forumda çok söylendi, tartışıldı ama, Hz. Muhammed'in anlattığı gibi bi Allah' a inanmak mümkün değil. En basit örnek: "Benim için canlarınızla, mallarınızla savaşın" diyen bi tanrı... Sevgili Hayhak, sence "nedeni ne olursa olsun" kendi indirdiği dini yaymak için bile olsa öldürmeyi (ve savaşı) buyuran bir Allah olabilir mi? Canım buradaki savaş, mecazi anlamda savaş derseniz, niye "can ve mal ile savaş" o zaman. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Tanrının nasıl olduğunu hiçbirimiz bilemeyiz. Bu konuda herkes "bilinemezci"dir. Gözümüzle doğrudan görmediğimize göre...Onun için, ben bu Allah ile ilgili soruların amacını anlayamıyorum. Bu konuyu açan arkadaşlar konunun nereye gelmesini istiyorlar. Söyleseler de oradan devam edilse. Bende aynı şeyi diğer forumlarda yazdım vala, En basit örnek: "Benim için canlarınızla, mallarınızla savaşın" diyen bi tanrı...Sevgili Hayhak, sence "nedeni ne olursa olsun" kendi indirdiği dini yaymak için bile olsa öldürmeyi (ve savaşı) buyuran bir Allah olabilir mi? Aklıma kader lafı geliyor... Çok ince düşünülmüş ve kurgulanmış bu olayları, zaferini baştan ilan etmiş bir zihniyet ürününü, onca yazılan çizilen ve hatta çarpıtılan konuları biraz ince düşününce yüzlerce çelişki çıkıyor. Bu çelişlileri herkes kendine göre yorumluyor: bir kısım: "işte bu yüzden din var, yanacaksınız" diyor diğer kısım "geç arkadaşım ben yanacağım kadar yanıyorum" diyor Anlamaya çalıştığım tek nokta bu tartışmaların gayesi nedir? Kim ne kazanıyor ne öğreniyor kendini ne yönde geliştiriyor? Ertesi sbah kalktığında " aa bu da boyleymiş demek" diyor? Boş yere vakit kayıpları işte... Bırakın inanan inansın inanmayan inanmasın. Ama herkes şunu sorgulasın: "Bugün kendim için ülkem için insanlık için ne yaptım?" Zira Allah için yapılanlar kişiyi ilgilendiriyor sanırım. Her koyun kendi bacağından asılacağı için bir sorun yok demi? Ama bu toplumda , bu dünyada somut dünya, somut insanlık için ne yaptık ne kazandık ne kazandırdık sorusu bence herkesin üstüne düşen en önemli vazife. O yüzden hiç umurumda değil kimin neye inandığı, neye ibadet ettiği, psikolojisini nasıl rahat tuttuğu... Ben icraata bakarım arkadaşlar... Bu ülkenin boş lafa ihtiyacı yok... Bilgiye ihtiyacı var! Hem de en az Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu kadar... Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Dinler hakkında konuşmak kolay. Çünkü bunun için elimizde somut bişey, kutsal denen kitap(lar) var. bu kutsal kıtaplarıda yargılamamamız gerekmezmı sayın halkalı yıldız bunları yargılarken gene allahı yargılamıs olmuyormusyuz? Fakat, kiminin yok saydığı, reddettiği, kiminin var olduğuna inandığı ilah hakkında tartışmak zor. asıl tartısılması gereken konu buyken neden ısı dıger taraftan secıp allah yok dıye bılıyor ınsan veya celıskıdeyse nasıl allah yok dıye bılır? Tanrının nasıl olduğunu hiçbirimiz bilemeyiz. Bu konuda herkes "bilinemezci"dir. Gözümüzle doğrudan görmediğimize göre... dıyorsun.... Onun için, ben bu Allah ile ilgili soruların amacını anlayamıyorum. Bu konuyu açan arkadaşlar konunun nereye gelmesini istiyorlar. Söyleseler de oradan devam edilse. zaten konunun baslıgında ıkı soru var allah nedır ne degıldır? daha bundan acık bır soru olabılırmı? sana gore nedır? neden odur? buna senı ıten dusunce nedır?bunu dusunurken nasıl bır ruh halındeydın? sorular bunlara yakın seyler, burda bırseyı tartısmıyorum allah nedır?hz muhammet nasıl bır allah soyledı?ınanan arkadaslar nasıl bır allaha ınandı?ınanmayan arkadaslar nasıl bır allahı reddettı? Veya kimse fikrini söylemesin siz direk Allah'ın nasıl "herşeyi içine alan bi varlık olduğunu, hepimizin onun bi parçası olduğumuzu" anlatın olsun bitsin. bunu bır enel hakk konusunda acıklamıstım! ama ben o koyu adım adım surdurmek ıstıyorum. burda daha ayrıntılı bır sekılde baska fıkırlerle yogurarak dusuncemı tartmaya calısıyorum, burda kı ateıst ve dındar arkadaslar bılgılı ınsanlar, bunu emınım hayatında herkes bır kere tecrube etmıstır. bundan yararlanmanın nasıl bır yanlısı var? ve bence hersey allah olgusundan meydana cıkıyor neden allahı konusmuyoruzda dını kıtapları acıyoruz?zıra ıkı yolda ne fark var?bırı dolaylı yoldan red veya kabul bır dıgerı ıse kısa yoldan red veya kabul.unutmayalım halkalıyıldız ıkısınınde yaklasımı ve varıs noktası aynı yer. Daha önce de bu konu açılmıştı. İstenen cevaplar gelmeyince konuyu açan sanki umduğunu bulamayıp (hatta sinirlenip) çekip gidiyor....gibi gelmişti bana. Belki de yanılmışımdır. daha once boyle bır konu hakkında bır sey okumadım veya acmadım benı nereye cekmeye calısıyorsunuz? Bu forumda çok söylendi, tartışıldı ama, Hz. Muhammed'in anlattığı gibi bi Allah' a inanmak mümkün değil. ısın bu kısmı benı fazla ılgılendırmıyor acıkcası,propagandayada gerek duymuyorum! En basit örnek: "Benim için canlarınızla, mallarınızla savaşın" diyen bi tanrı... bunu soylerken su yukarıda yazdıgınız cumlelerınız aklıma gelıyorda kırmızıyla ısaretledım ve dahası......... Sevgili Hayhak, sence "nedeni ne olursa olsun" kendi indirdiği dini yaymak için bile olsa öldürmeyi (ve savaşı) buyuran bir Allah olabilir mi? evet Canım buradaki savaş, mecazi anlamda savaş derseniz, niye "can ve mal ile savaş" o zaman. benım boyle bır ıddam yokkı! neyse o, ama bazen bır aforızmayı acmak ve onu kompozısyonlamak baya zor bır ıstır.bır kompozısyonlanması gereken soz, her sekılde ortaya sunula bılır.bunu acan kısı kendısıne en yakın gercegı kabullenır.bunlarda herhangı bır dogrudan sapma yok! Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 tamam guzel yazmıssın da arkadasım, konunun amacı bu nokta degılkı! zaten neyı anlatmaya calısıyorsun? ben bu noktada su yukardakı yalıtılmıs dusuncelerden cok, nasıl bır allahın reddedıldıgı, nasıl bır allahın varlıgının kabul edıldıgını anlamak ıstıyorum. buna gore bır dusuncenız yoksa cabanız beyhudemı? onu anlamaya calısıyorum ve dıyorumkı: hz.muhammet nasıl bır allah acıkladı? bız ıse nasıl bır allah anladık? belkıde sen butun goruslerınde haklısındır, belkıde topyekun yanlıssındır, bu kısım kımseyı ılgılendırmez ama savundugun seyın ne olcude ve neye gore oldugunu bılmek ıstıyorum sadece.sadece savunmak acısındanmı savunuyorsun? ınatcımısın? yoksa gercekten bır farkmı yakaladın? bundan neden yararlanmayalım? saygılar Ya tamam kardeş anladım senin meramını.Ahmet hulusi,nin kitaplarından baya etkilemişsin anlaşılan.Ahmet bey böyle buyuruyor de, ve başla ondan alıntılara niye ortamı geriyorsun ki? Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 arkadaslar hep goruyorum kı , kelımeler uzerınden bır yorum ve hemen karsılıgında bır antı tez olusuyor. Ben butun bu soylesılerın ustune cıkarak butun dındarlar ve dınsızler acısından sunu soruyorum. ALLAH NEDİR? ALLAH NE DEGİLDİR? kesinlikle herkesin bir fikri vardır..... saygılar.. Cevabını sabırsızlıkla bekliyoruz. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 İnsanoğlunun korkularının ve endişelerinin bir simgesidir. İnsan yaşamının ilk zamanlarında böyle ortaya çıkmıştır. Durağan değildir. Özellikle bilgi birikiminin artmasıyla birlikte sürekli kendini yenileyen bir kavramdır. Gelişimi, bir insan ömründen daha uzun süreler alır. Tıpkı dilin gelişmesi ve değişmesi gibi yavaş yavaş gerçekleşir. Evriminin son halinde tek bir varlık halini almış olup tamamen maddi dünyanın ötesine bürünmüştür. İnsanoğlunun korku ve endişelerine cevap olmakla birlikte, her ne kadar tartışılsa da, ahlak kurallarını düzenlemede büyük rolü vardır. En azından bu misyonu üstlenmiştir. Cezalandırıcı ve mükafatlandırıcı gibi, yalakası olan insanoğlunu yakından ilgilendiren özellikleri ölümün ötesinde bulunacağı umulur. Bu özellikleri ona imanı gerekli kılmıştır. Bu iman sistemlerine din adı verilir. Din, tanrının somut dünyadaki etkisidir. Bilmem yeterli mi? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 arkadaslar hep goruyorum kı , kelımeler uzerınden bır yorum ve hemen karsılıgında bır antı tez olusuyor. Ben butun bu soylesılerın ustune cıkarak butun dındarlar ve dınsızler acısından sunu soruyorum. ALLAH NEDİR? ALLAH NE DEGİLDİR? kesinlikle herkesin bir fikri vardır..... saygılar.. Allah Nedir ? - Herşeyin yaratıcısı olduğuna inanılan bir varlık Allah ne değildir - Herşeyin yaratıcısı olduğuna inanılan bir varlık Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Allah Nedir ? - Herşeyin yaratıcısı olduğuna inanılan bir varlık Allah ne değildir - Herşeyin yaratıcısı olduğuna inanılan bir varlık allah sanı degıldır,degılmı? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 allah sanı degıldır,degılmı? herhangi bir somutluğu olmadığına göre sanıdır Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 herhangi bir somutluğu olmadığına göre sanıdır somut olan bır seyden İSMİ cıkardıgın zaman elınde ne kalır? Alıntı
Misafir fuad Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Var olduğuna iman ederiz. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Var olduğuna iman ederiz. iman nedir?bir seye nasıl iman ederiz dusundunuzmu hıc? Alıntı
Misafir fuad Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 İmanın birçok nedeni vardır. Bazısı toplumu taklit eder sadece bazısı düşünür başka bir yol bulamaz iman eder, bazısı başka bir açıklama bulamaz vs vs. İman inanma demektir. Bilimsel olarak ispatlayamayacağın noktada iman başlar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 somut olan bır seyden İSMİ cıkardıgın zaman elınde ne kalır? Somut olan şey Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Somut olan şey gene ısımlendırmıs oldun ama Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 ... Bilimsel olarak ispatlayamayacağın noktada iman başlar. Allah zaman üstüdür,Onu zamanın içine çekmek yanlış anlaşılmalara sebep olur. Allah beklemez. O ol der oluverir, Onun için şu an herşey olmuş bitmiştir. Zaman bir varlıktır, Allah zamandan münezzeh olduğu için zamanı da yaratan biri olmalı. Bence onu yaratan Allahtır. Allah mekan üstüdür mekandan münezzehtir,evrenseldir. Allah "Hiç bir yere sığmam ancak mümin kulumun kalbine sığarım." buyurmuştur. (Hadis-i Kudsi) Ona gerçekten inanan onun sevgisini kalbinde hisseder. Aklı ile Onun eserlerini tefekkür ederse aklı tatmin olur. Neden Allahu Ekber (Allah En Büyüktür) deriz ? Mesela Allah sonsuz büyüktür niye demeyiz ? Çünkü kuran tüm insanlara hitap eder. Herkese göre en büyük kavramı başkadır. Sonsuz kavramını herkes tam olarak kavrayamayabilir. Ama en büyük kavramını her insan kavrar. Kendine göre bir "en büyük" ifadesinin karşılığı vardır (somut olarak). Kimine göre uzay en büyüktür. Allahu ekber (Allah en büyük) dediği zaman bilir ki Allah uzaydan da büyüktür. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Allah hayal edilemez. Onu gören bir kulu var mı ? - Evet inananlar için var o da Hz. Muhammed dir ki, Hz. Muhammede dahi nurunu göstermiştir. - Hz. Muhammedin Allahla konuşması hadisesine verilen olayın adı nedir ? - Miraç - Peygamberimiz Miraç ile ne getirmiştir? - Namaz Bu yüzden ne buyurmuştur? -Müminin miracı namazdır. Kişi namazda Allahın huzurundadır ve Onunla konuşuyor. Bu yüzden imandan sonra en büyük hakikat namazdır. ---------------------------------------------------------------------------------------------- Allah aynı anda bütün kullarını görendir,duyandır, bütün kullarının isteklerine cevap verendir. Sadece insanlarla değil,diğer yarattıklarıyla da ilgilenir.Allah aynı anda hepsiyle ilgilenir. O doğrulmamıştır ve doğurmamıştır.Ona cinsiyet verilmez,bunlardan münezzehtir. Onun başlangıcı ve sonu yoktur , Ondan başka her şeyin başlangıcı ve sonu vardır. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 gene ısımlendırmıs oldun ama hayhak Hayır isimledirmedim, bir varlığı ortaya (somut olan şey) koydum ama ismi yok, ismi olmayan bir şey yok değildir, ben senin ismini bilmiyorum ama bu senin yok olduğun anlamına gelmez, seni bir yerlerde buluşursak rahatlıkla bilebilirim, somutluğunu anlayabilirim. saygılar Kimine göre uzay en büyüktür. Allahu ekber (Allah en büyük) dediği zaman bilir ki Allah uzaydan da büyüktür. Muallim-i Ali Uzaydan (sonsuz boşluk) daha büyük bir varlık olamaz, bilimsel olarak mümkün değil ! Allah uzaydan büyükse, mantık kargaşasına yol açar, çünkü sonsuz boşluğun dışı diye bir şey yoktur ! Sonsuza kadar düşünsekte kafamızda oluşan resimden daha büyük bir varlık yoktur, vardır desek o da mutlaka bir şeyin içinde olmak zorundadır. Allah hayal edilemez. Onu gören bir kulu var mı ? Sorunda bu zaten ! Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Uzay için nasıl sonsuz diyebiliyorsun ? Sürekli genişlemesi onun sonsuz olduğunu göstermez ki ? Sadece boyutları artıyor o kadar... - Evet inananlar için var o da Hz. Muhammed dir ki, Hz. Muhammede dahi nurunu göstermiştir.- Hz. Muhammedin Allahın huzunda onunla konuşması hadisesine verilen olayın adı nedir ? - Miraç Saygılarımla. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Uzay için nasıl sonsuz diyebiliyorsun ? Sürekli genişlemesi onun sonsuz olduğunu göstermez ki ? Sadece boyutları artıyor o kadar... Muallim-i Ali Uzayın sonu var mı ? Varsa sınırın dışında ne var ? O sınırın dışındaki şey neyin içinde ? .......................... Genişlemekle sonsuz boşluğun bir alakası yok, genişleyen sonsuz boşluğun içinde bulunan materyaller olabilir ancak ! - Evet inananlar için var o da Hz. Muhammed dir ki, Hz. Muhammede dahi nurunu göstermiştir.- Hz. Muhammedin Allahın huzunda onunla konuşması hadisesine verilen olayın adı nedir ? - Miraç Bu olayların bir kanıtı var mı ? Allah'ın Hz. Muhammed'e nurunu gösterdiğini nerden bileceğiz ? inanarak mı ? İşin içine inanç girince nurunu göstemediğinede inanabiliriz, çünkü inançlar doğru (kanıtlı) olmayan şeyleri hayal etmektir. Doğru olmayan bir şey içinde milyonlarca yanlış uydurulabilir. Doğru tektir ama yanlış tek değildir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.