Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
konuya göre !

Peki tarafsız, anlaşılmıştır...

Gönderi tarihi:
Evrenselliği biraz daha açmak gerekecek sanırım. "İnsan yararına" şartından hareketle, karşısına alternatif konulamayacak, bilimsel değerlendirilen genel geçer kabullerdir. Bu tanımından; benim söylediğim "Birisinin haklarının bittiği yerde, bir diğerinin hakları başlar" hükmü, sana tersmi geliyor? Buna karşımısın?

Hayır;kesinlik le karşı değilim!Ben insani temel hak ve özgürlüklerine ve başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bitmesi gereken özgürlüğe inananlardanım.Evrensellik, anlayış düzleminde, hem bilgi hem de siyasal alanlarda genel geçer ilkelerin varolduğunu öne süren ve bu ilkelerin her yerde mutlak geçerliliğini savunan anlayış biçimidir. Gerçekliğin bir bütün olduğunu ve onun bilgisinin de bir bütün olarak varolması gerektigini öne sürer bu yaklaşım. Etik alanda evrensellik, bütün insanlarin kesin olarak benimsediği ya da benimsemek zorunda olduğu ilkeleri şart koşar. Ahlak ilkeleri her yerde ve her zaman bütün insanlar için geçerli bir yasa olmalıdır. Örneğin Kant'ın " normatif etik "i böyle evrensellik anlayışına bağlı bir etik anlayışıdır. Bu yaklaşım Tarih'e uygulandığında, bütün toplumlar için sabit evrensel bir yasa; epistemolojiye uygulandığında evrensel bir bilgi, yani her yerde herkes için nesnel/doğru anlamda bir bilgi; ve siyasala uygulandığında aynı şekilde evrensel bir siyasal modelin varlığını öngörür.Moderniteyle birlikte, tüm bilginin ve toplumsal gelişmenin dayanaklarından ya da ilkelerinden birisi de bu evrensellik düşüncesi olmuştur.Özgürlük ve Rasyonellik gibi Aydınlanma düşüncesinin önemli kavramlarından birisidir. Buna göre, tarih, evrensel olarak rasyonellikle uyumlu bir sekilde özgürlüge dogru gelişmektedir!Evrensel kavramlar genel geçer kavramlardır ve din de bu kavramlardan birine oturtulan bir olgudur.Örneğin İslam Dini evrensel bir din olduğunu söyler;o tüm zamanlara ve insanlara hükmeder!Buna katılırsınız veya katılmazsınız bu sizin bileceğiniz iştir;ama bakın bu din veya dinin evrensel olma yönündeki öğretileri sadece İSLAM DİNİ İLE SINIRLANDIRAMAYIZ;TÜM DİNLER EVRENSEL OLDUĞUNU SÖYLER;MUSEVİLİK BİLE...

Gönderi tarihi:
Din evrensel değil. İslam 600lerde ortaya çıkmış bi din. Budizm bi yaşam tarzı, öğreti. Arada fark var. Hem adam öldürmekte evrensel bişey, herkes adam öldürebilir, hadi gidip öldürelim elimize ne geçiyosa.

Bakın ben bir din adı vererek,bu din evrensel demedim;din evrensel bir olgudur dedim!Söz konusu İslam olduğu zaman karşınıza şu çıkar;İslam Adem ile var olan din veya dini kuralların tamamlayıcısıdır!Din olgusu evrensel bir kavramdır;çünkü tüm dillerde karşılığı vardır!

Gönderi tarihi:

adalet bakanı cemil çiçek chp lilerin laiklik elden gidiyor diyip etekleri tutuşunca sayın cemil çiçek laikliğin biyere gittiği yok eğer bir konuya itiraz olursa bu itirazları değerlendirmeye bir sürü kurum var ama siz her konuda çernobil nükleer santrali gibi dehşet saçıyorsunuz... katılmamak elde değil ...chp öyle abartıyorki durumu kendi geleceğimden korkar oldum onların yüzünden ...maaalesef her konuda tek çözümleri var oda .ÇÖZÜMSÜZLÜK......

Gönderi tarihi:
Bakın ben bir din adı vererek,bu din evrensel demedim;din evrensel bir olgudur dedim!Söz konusu İslam olduğu zaman karşınıza şu çıkar;İslam Adem ile var olan din veya dini kuralların tamamlayıcısıdır!Din olgusu evrensel bir kavramdır;çünkü tüm dillerde karşılığı vardır!

bunu daha önceki sayfalarda aynen anlatmıştım, maraba'da kendince cevap vermişti, önceki sayfalarda bulunmakta okuyabilirsiniz ! çok detaya inildiği için bırakmak zorunda kalmıştım, sizin o kadar zamanınız varsa ilgilenebilirsiniz sanırım

saygılar

Gönderi tarihi:
Hayır;kesinlik le karşı değilim!Ben insani temel hak ve özgürlüklerine ve başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bitmesi gereken özgürlüğe inananlardanım.Evrensellik, anlayış düzleminde, hem bilgi hem de siyasal alanlarda genel geçer ilkelerin varolduğunu öne süren ve bu ilkelerin her yerde mutlak geçerliliğini savunan anlayış biçimidir. Gerçekliğin bir bütün olduğunu ve onun bilgisinin de bir bütün olarak varolması gerektigini öne sürer bu yaklaşım. Etik alanda evrensellik, bütün insanlarin kesin olarak benimsediği ya da benimsemek zorunda olduğu ilkeleri şart koşar. Ahlak ilkeleri her yerde ve her zaman bütün insanlar için geçerli bir yasa olmalıdır. Örneğin Kant'ın " normatif etik "i böyle evrensellik anlayışına bağlı bir etik anlayışıdır. Bu yaklaşım Tarih'e uygulandığında, bütün toplumlar için sabit evrensel bir yasa; epistemolojiye uygulandığında evrensel bir bilgi, yani her yerde herkes için nesnel/doğru anlamda bir bilgi; ve siyasala uygulandığında aynı şekilde evrensel bir siyasal modelin varlığını öngörür.Moderniteyle birlikte, tüm bilginin ve toplumsal gelişmenin dayanaklarından ya da ilkelerinden birisi de bu evrensellik düşüncesi olmuştur.Özgürlük ve Rasyonellik gibi Aydınlanma düşüncesinin önemli kavramlarından birisidir. Buna göre, tarih, evrensel olarak rasyonellikle uyumlu bir sekilde özgürlüge dogru gelişmektedir!Evrensel kavramlar genel geçer kavramlardır ve din de bu kavramlardan birine oturtulan bir olgudur.Örneğin İslam Dini evrensel bir din olduğunu söyler;o tüm zamanlara ve insanlara hükmeder!Buna katılırsınız veya katılmazsınız bu sizin bileceğiniz iştir;ama bakın bu din veya dinin evrensel olma yönündeki öğretileri sadece İSLAM DİNİ İLE SINIRLANDIRAMAYIZ;TÜM DİNLER EVRENSEL OLDUĞUNU SÖYLER;MUSEVİLİK BİLE...

Kırmızı ile işaretlediğin yerler wikipedyadan alıntı. Ama hemen o alıntı bittiğinde kişisel görüşlerini koyuyorsun ortaya ve diyorsunki; islam dini de evrensel olduğunu söyler. İsanlığın yararına der. E yani bunu diğer dinlerde söyler. Misal Hıristiyanlık, Musevilik, Bahailik, Zerdüştlik, Budizm vs. vs. Ama birde bakarızki birinin söylediği, diğerini tutmuyor. Bilimsellikle de hiç örtüşmüyor. Ne olacak şimdi? Senin veya benim katılıp katılmamamız ne değiştiriyor?

Gönderi tarihi:
Herşey hak hukuk meselesi, arz ve talep olur hak hukuk çerçevesinde uygun bir netice bulunulmaya çalışılır !

Sınırsız özgürlük diye bir şey yoktur !

Örtülü bayanlar inançları gereği (ayet öyle diyor) örtülerini açıp günah işlememek için eğitimden vazgeçmek zorunda kalıyorlar, bu bayanlara eğitim hakkı tanınması şart, onların sayıları çok fazla olduğu için, ve yoğun bir arz talep meselesi oluştuğu için sadece örtünme bazında bir tölerans gösterilmeilidir ! eğer buna rağmen yasaklarsanız milyonlarca bayan eğitim göremeyecekler, başını açan cesaretliler bunların yanında azınlıkta kalır tabi orası ayrı konu ! herkes o cesareti gösteremiyor !

örtünme din ile devlet işlerini birbirine karıştırmaz, herhangi bir devlet işini engellemez !

saygılar

Şimdi sayın tarafsız biz de hak hukuktan bahsediyoruz zaten. Hak ve hukukun özgürlükleri ne kadar sınırlayacağından bunun ölçüsü ne? Kanun yaparken kriterimiz tekrar söylüyorum insanlara günah işletmemek olamaz.

Sadece konumuza bağlı olarak gidelim:

Karşımızda iki tane kızımız var bunların ikisi de Müslüman ve üniversite sınavını kazanmış:

1. kızımız türban takıyor. Siz diyorsunuz ki dini inancı gereği bu kız örtünmek zorundadır başını günah diye açmıyor o yüzden bu kızın okuma özgürlüğünü elinden almamalıyız.

2. kızımız kara çarşaflı ya da burkalı. O da hadislerden yola çıkarak örtünmüş ve sadece gözleri görünüyor(Burkalıysa gözleri de görünmüyor.) 1. kızımızı günah işlemesin diye başı kapalı okula aldık. Aynı hukuk ilkesi burada da geçerli olmayacak mı? Günah işlemesin diye onu da okula almak zorundayız. Bu bayana da eğitim hakkı tanımalıyız.

Bu bayan ne diyor? “Hadise göre örtünme ayeti geldi ve Hz. Aişe o anda yataktaki kara çarşafı alıp üstüne örttü. Asıl örtünme şekli bu olmalıdır.” Şimdi İslamiyette hadisin ne kadar önemli olduğunu anlatmama gerek yok. Bu kızımız da günah işlememek maksadıyla örtünüyor. Türbanı örtünme için yeterli görmüyor.

İlkemiz şu olursa: “Kara çarşaflarından türbana dönemedikleri için okuyamıyorlar, günah işlememek için eğitimden vazgeçmek zorunda kalıyorlar, bu bayanlara eğitim hakkı şart”

Kara çarşafa da izin vermek bir özgürlük sorunu olacaktır. Ülkedeki bir avuç faşist azınlık olarak bizler tahammül etmesek de aynı özgürlüğü kara çarşafa da tanımak zorundayız.

Çünkü hukuk yapmak için iki kriter saydınız:

-Eğitim alırken günah işlememe özgürlüğü

-Yoğun bir arz talep meselesi

Buna göre yeterince yoğun (Bu ne kadar oluyorsa artık) bir arz talep oluşursa laiklik ilkesi de kaldırılıp şer’i hükümlere geçebiliriz. Sizi herhalde o tartışmaları yaparken (o çoğunluğa ulaşılınca tartışmazlar ya) bizim safa geçeceksiniz. Ama çok geç olacak unutmayın.

Çok merak ediyorum hakikaten. Neden kara çarşaflının okuma (ya da günah işlememe) özgürlüğünü elinden alıyorsunuz? Niye çene altından bağlamalıyım türbanı?

Ya da özgürlük verecekseniz burkalılara, kimliklerini tespit için sınavlarda görevli bayan mı tutacaksınız?

Şimdi ya bu kanun laikliğe aykırıdır diyeceksiniz ya da yeterince yoğun istenen her dini emri yasalaştıracak yani laikliği (n pek önemli ve gerekli olmadığını söyleyerek) rafa kaldıracaksınız.

1989 yılında Özal’ın türban yasası Anayasa mahkemesinden dönerken gerekçeli kararda şu ibareler vardı:

"Laik düzende özgün bir sosyal kurum olan din, devlet kuruluşuna ve yönetimine egemen olamaz. Devlete egemen ve etkin güç, dinsel kurallar ve gerekler değil, akıl ve bilimdir. Din, kendi alanında, vicdanlardaki yerinde, Tanrı-insan arasındaki inanış olgusudur. Kişinin iç-inanç dünyasının düzenleyicisi olan dinin, devlet işlerinde söz sahibi ve çağdaş değerlerle, hukukun yerine geçerek yasal düzenlemelerin kaynağı ve dayanağı olması düşünülemez."

"İncelenen kural, kamu kuruluşlarından sayılan yükseköğretim kurumlarındaki bayanların giyimlerini düzenlerken, dinsel gereklere uygunluğu nasıl olursa olsun, başörtüsü kullanımına dinsel inanç nedeniyle geçerlik tanımakla, kamu hukuku alanındaki bir düzenlemeyi dinsel esaslara dayandırmak suretiyle lâiklik ilkesine aykırılık oluşturmuştur. Dinsel kurallardan arındırılmış, akla ve bilime dayanan, dinsel inancı kişilerin vicdanlarına bırakan lâik devlette, hukuk düzeninin dinsel gereklerle sağlanıp sürdürülmesi benimsenemez. Lâik devlet ancak, yurttaşların din ve vicdan özgürlüğünü sağlayıcı ve koruyucu önlemleri alır, bu konulardaki hak ve özgürlükleri güvenceye bağlar. Dinsel eğitim bile lâik devlet anlayışına uygun biçimde yapılır. Tüm devlet kuruluşlarında ve işlemlerinde olduğu gibi öğretim ve eğitimin her düzeyinde lâiklik ilkesine özenle uyulur. Tevhid-i Tedrisat Kanunu bu gereğin belgesidir. Lâiklik ilkesine uygun çalışmalar yapmakla yükümlü üniversitelerde bu çalışmalara katılacakların, hangi statüde olurlarsa olsunlar, dinsel gereklere göre biçimlendirilmemelidir."

".... dava konusu maddenin lâik hukuk düzenine aykırılığı belirgindir. Lâik hukuk düzeni, lâik eğitim-öğretim ve lâik yönetim birbirinden ayrı düşünülemez. Lâik eğitimde dinsel inançlara göre hiçbir ayrım gözetilemez.."

"Lâiklik bir bütündür. Özellikle eğitim-öğretim alanında lâikliğe bağlılık ve saygı, ulusun geleceği açısından da üzerinde önemle durulacak bir konudur. Siyasal alanda dinsel çabalar, dinsel geleneklere uygunluğu aranan düzenlemeler, eylem ve işlemler ne kadar geçersizse, öğretim ve eğitim alanında da din buyruklarıyla ilişki kurulamaz. Demokrasinin güvencesini ve Cumhuriyetin özgün niteliğini oluşturan bu ilkenin büyük bir duyarlık ve özenle korunması Anayasa gereğidir. Dersliklerde ve ilgili yerlerde dinsel inançları simgeleyen belirtilerden uzak kalınması zorunluluğu nedeniyle yükseköğrenim kurumlarında dinsel gereğe bağlanan başörtüleri lâik bilim ortamıyla bağdaştınlamaz."

"Lâikliğin, Türk Devrimi'nin, Cumhuriyetin özü ve ulusal yaşamın temeli olduğu bir gerçektir. "Dinsel inanç gereği" sözcükleri kullanılmasa da Cumhuriyetin niteliklerine yönelik, bu amaç ve anlamdaki dinsel kaynaklı düzenlemelerle girişimler Anayasa karşısında geçerli olamaz. Özgürlükler Anayasa ile sınırlıdır. Anayasa'daki lâiklik ilkesine ve lâik eğitim kuralına karşı eylemlerin demokratik bir hak olduğu savunulamaz. Anayasal ayrıcalığa sahip lâiklik ilkesi; demokrasiye aykırı olmadığı gibi tüm hak ve özgürlüklerin de bu ilke temel alınarak değerlendirilmesi zorunludur."

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Erkin Baba'dan türban çıkışı4982162.jpg

Ünlü sanatçı Erkin Koray, türban adımıyla Türkiye'nin 'Arap medeniyetinin de gerisine düştüğünü' söyledi.

Koray, 'Türkiye'de olayları bir bilim-kurgu gibi izliyorum. Kurgu var da vilim yok. Maalesef geriye gidiyoruz. Türbandan, çarşaftan Araplar kurtulmaya çalışırken, biz aksini yapıyoruz. Bu çok üzücü ve düşündürücü bir durum' dedi.Koray, seçim öncesi destek verdiği MHP'nin AKP ile mutabakatı konusunda da, 'Benim artık bir fikrim yok. MHP ile ilgili söyleyecek sözüm kalmadı' diye konuştu.

Koray sözlerine şöyle devam etti: 'Zaten konu başörtüsü değil. Türkiye'nin başörtüsü ile hiçbir sorunu yok. Hepimizin annesi, ninesi başörtülü. Bu türbanı Türkiye'ye sokanlar, bunu nasıl çıkaracaklarını düşünsünler. Bir sanatçı olarak umutsuz değilim. Biz varız ve ayakta durduğumuz sürece, Atatürk'ün yolunda yürüyeceğiz. Türban işinin medeniyetle, bilim ve uygarlıkla en küçük bir ilişkisi yok.' 14 Şubat 2008 Ankara

Gönderi tarihi:
HALLO KURANI CARPITANLAR

"Hanefi, Şafii ve Hanbeli mezheplerine mensup müslüman cariyeler, diz ile göbek arasını örterlerdi. Bu kıyafetlerle namaz kılar, çarşıda pazarda dolaşırlardı. Maliki mezhebine göre ise sadece ön ve arka edep yerleri örter, yani bir mayo giyerek namaz kılar, dolaşırlardı. Eğer Kuran'da kadınların baş, kol ve şura buraları şöyle örtünmeli, böyle örtünmeli diye bir hüküm olsaydı, bu tip mezhepler böyle hüküm verir miydi?

:shuriken:

tekrar soruyorum

Gönderi tarihi:

Eteği kısa diye Lise bi kızın bacaklarına kezzap atmışlar, az önce haberlerde geçti. Bunun türbanla yada gericilikle ilgisi yok dimi? İleride türban karşıtları bir olay çıkarttıklarında direkt olarak özgürlük düşmanlığı yapmakla, türbana karşı olmakla ilgili olacak ama dimi? Bizim millet haketmiyor arkadaşım demokrasiyi.

Gönderi tarihi:

Daha cok seyler yapacaklar hele bir sabredin,5 yildir bu ülkede nelerin degistigini hala kavrayamayanlar var ise onlarin kavramaya niyetleri yok demektir.Cemil Cicek CHP ye catmis kendince espri yapmis,CHP nin CHP ligi zaten kalmadida ama aslinda cernobil gibi dehset sacmaya Erdogan devam ediyor,Türkiyeyi birakip Almanyadada dehset sacmaya basladi.BugünTürkiye'de en büyük tehlike AKP dir,hic kimse baska adresler aramasin,ha AKP derken onun koltuk degneginide hesaba kattim.

saygilarla

Gönderi tarihi:
aydın insan nedir ? ben bunu anlamış değilim !

ben aydın insan olduğumu mu iddia ettim ?

yok öyle bir insan !

nur suresinin neyini sorgulatacağım herşey açık seçik, kapanacaklar işte, söylenecek bir söz yok ki üstüne

siz erkeklerin baskısı, yok iktidarın baskısı, yok şunun bunun baskısı diye diye insanları yanıltıyorsunuz, ama bunların hiçbiri doğru değil, tek doğru nur suresi inanmış bir insan için

saygılar herkese

senin aydin olduguna iddia eden yok zaten burda! ben tartismamizda ückere koy ortaya 32.ci ve 31.ci ayeti ortaya tartisalim dedim ama malesef yapamadin???

afrikanin zencileri bugün dahi olsun namaz kilarken kadin erkek bir saf tutar!!! kadinlari hala yari ciplaktir.. ama malesef yarin birgün f.gülenin okullari oraya kadar uzanirsa !!! ordaki aydinlikda sönecektir .. amac kafalardaki aydinligi söndürmektir

laik müslümanlarin var olan son isiklarinida kapatmaya calismakdir

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
ben tartismamizda ückere koy ortaya 32.ci ve 31.ci ayeti ortaya tartisalim dedim ama malesef yapamadin???

Size onlarca kez soru sordum hiçbir şekilde cevap veremediniz

Çünkü açık ve net bir şekilde ayet "Örtülerin yakalara kadar salınmasından" bahsediyor

"Yakalarına kadar salsınlar" derken ! ne demek istiyor ? neyi yakalarına kadar salsınlar ?

size kaçıncı soruşum bu hatırlamıyorum ! (bir kelime bile cevap veremediniz bu cümlüye karşılık)

Ha eğer diyorsanızki Kur'anda böyle bir ayet yok, o zaman size kuran.gen.tr adresini tavsiye edebilirim orada bir kaç profesörün çevirileri bulunmakta

Kapanmak resmi bir kurum olan diyanetin fetvasına görede "Allah'ın emridir"

Ama kapanmamak insanı müslümanlıktan çıkarmaz, Allah'ın dileklerini ve isteklerini yerine getirmemek günahtır dolayısıyla mümin kadın kapanmadığında günah işler ama müslümanlıktan çıkmaz

Kısacası, halk Efendi Türkler'e veya Tarafsız'a değil diyanet ve bunun gibi resmi kurum ve dökümanlara (Kur'an) inanacak, Kur'anda böyle bir "yakalarına kadar salsınlar" ifadeside net olarak bulunduğuna göre bize sadece bu ayeti bilmeyenlere göstermek düşer !

afrikanin zencileri bugün dahi olsun namaz kilarken kadin erkek bir saf tutar!!! kadinlari hala yari ciplaktir

Kişisel ve toplumsal uygulamalar Kur'anı etkilemez, Kur'an şu şöyledir bu böyledir diye kesin hükümler ortaya koymuş , dolayısıyla bu hükümleri uygulayıp uygulamamak insanların kendisine kalmıştır. Kur'an sağ gösterirken, siz sol vurursanız, İslam dışı bir hareket yapmış olursunuz ve gerekenin ne olacağı inançlara göre bildirilmiştir ! (Allah'ın öğütlerinin uygulanmamasının günah olduğu gibi

saygılar

* * *

DİPNOT, bana hep ayete takıldığımı söylersiniz ama gördüğünüz gibi ben ayeti bıraksam bile birisi çıkıp aynı şekilde tekrar ayeti önüme sürüp soru soruyor (hiç tartışılmamış gibi), bundan bir şikayetim yok ama neden sürekli aynı yeri tartıştığımıza güzel bir örnek oldu Efendi Türkler'in tekrar gündeme getirmesi !

saygılar

Gönderi tarihi:

Efendi Türkler haklı. Böyle bir savunuya "aydın" kelimesi yakışmıyor. Literatürde yok ama ben "karan" diyebilirim. Aydınlıkxkaranlık zıt anlamlarsa, ekleri çıkarırsak aydınxkaran...

Aslında TARAFSIZ'ın ne savunduğunu ben çok iyi anlıyorum da, biraz işi proveke edip tarafsızlığını yitirerek konuşuyor bazen, sorun burdan çıkıyor. Yoksa temelde söylediği şeyi ben çok iyi anlıyorum. Örneğin şu cümleden maksadını çok iyi anlayabiliyorum:

"Kapanmak resmi bir kurum olan diyanetin fetvasına görede "Allah'ın emridir"

Sen diyor resmi devlet kurumu olarak diyaneti kurmuşsun, maaş ödüyorsun. O halde İslam dinini de yasallaştırmışsın. E o halde bu kurumun fetvaları uyarınca gelen taleplere niye kulak tıkıyorsun?

Sayın TARAFSIZ, demokrasimiz bir parça ağır aksak olduğu gibi laikliğimiz de bir parça sakat. Şimdi böyle diye batsın balık yan gitsin diyemeyiz. Bu işleri kötüye değil, iyiye götürmeye çalışıyoruz. Yanlışlığa prim verelim, iyice sırıtsın yanlış olduğu, ondan sonra tepesine vuralım mantığı çok tehlikeli bir mantık olabilir.

Valla bilmem, bu da bir yöntem ama... Bilemem. Bunun çözümü şu olabilir: Diyaneti küçültür ve etkinliğini kırarsın, sonra da adına göre iş yapmasını sağlarsın. "Diyanet İşleri" bunun adı, "İslam İşleri" değil. Yani mevcut bütün dinleri bünyesinde barındırmalı. Sadece İslam adına iş yapmamalı. Kilisenin papazının maaşını da ödemeli. Havranın hahamının da...

Laiklik ve demokrasi yoluna girecek girmeye de, çağdışı dayatmalar azalsa, olacak. Bu dayatmaları azaltmanın yolu da türban serbestisinden değil, laiklik ilkelerini daha da sağlamlaştırmaktan geçiyor. Bunun için de dindarların, dinlerine özgürce inanmalarının sigortasının laiklik olduğunu anlamaları, onu aşındırmaya değil, güçlendirmeye çalışmaları gerekiyor.

Olmadı, anlatamadık veya anlamadılar... Ne olur?

Her yapı kendini yok etmeye yönelen etkenlere karşı reflekslerini harekete geçirir. Demokrasi isterse çoğunluk tarafından bile rafa kaldırılırsa, zaten artık rafa bir kere kalkmış, kimsenin demokratik olma zorunluluğu kalmamış demektir. Sonrası kaos.

OYUN DA BU ZATEN! UYANIN. LÜTFEN!

Gönderi tarihi:

Türban haberi.. ************!

14 Şubat 2008 Perşembe 13:11

Türban geldi hükümet 'kötü' oldu. Ertuğrul Özkök önderliğindeki Doğan medyası 'bildik' haberleri servise başladı.

?411 el kaosa kalktı? manşeti Hürriyet'in savaş ilanıydı.. Amiral gemisi olarak bilinen Hürriyet'in kaptanı Ertuğrul Özkök bu grubun önderi..

Düzenleme Meclis'e gelince Doğan grubu, çekmecelerden o bildik haberleri cilalamaya başladı. Normal haberler bir anda kıymete bindi. Doğan Haber Ajansı muhabirleri türban mesaisine çıktı.

Türban karşıtı kamuoyu oluşturmak isteyen grubun gazetelerini dini içerikli haberler süslüyor. İşte grup gazetelerinde öne çıkan haberlerden bazıları:

ERKEK TÜRBAN-MÜRBAN DİNLEMEZ! (HÜRRİYET)

Hürriyet'in magazin yazarı Ayşe Arman köşesinde türbanlı bir bayanın erkekle uygunsuz halde çekilmiş bir fotoğrafını kullandı. Arman fotoğrafla ilgili şunları yazdı:

"Bir taraftan, erkeklerin şehvet duymaması için bir takım zorlamalar getiriliyor, türban gibi, saçların gözükmemesi gibi, diğer taraftan erkekler türbanlı kadınlar karşısında bile kayıtsız kalamıyorlar, kafadaki türbana rağmen sevişiyorlar.

Hem de parkın ortasında... Ecnebilerin "public" dediği kamusal alanda... Demek ki neymiş? Türban, erkeklerin tahrik olmasına engel değilmiş!

Türban, erkeklerin kafasına bağlansa belki işe yarar...

Ne dersiniz?"

AK MERKEZ'DE NAMAZ ŞOV (MİLLİYET)

İstanbul'un ünlü alışveriş merkezi Akmerkez, dün alışılmışın dışında bir görüntüye sahne oldu. Merkezin giriş katındaki mücevher mağazasının önünde dün saat 16.55 sıralarında önce bir kadın, ardından da eşi namaz kıldı.

İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirten bazı işyeri çalışanları, bu görüntüyü cep telefonlarına kaydetti. Kimlikleri hakkında bilgi edinilemeyen çift daha sonra bulundukları yerden ayrıldı.

KISA ETEK GİYEN ÖĞRENCİNİN BACAKLARINA SIVI (MİLLİYET)

Mersin'in Tarsus İlçesi?nde biri lise son diğeri ilköğretim okulu 6?ncı sınıf öğrencisi 2 kızın bacaklarına, eteklerinin kısa olduğu gerekçesiyle arkalarından gelen birkaç kişi tarafından şırınga ile sıvı bir madde püskürtüldü. Yanma hissi ile çığlık atan kız öğrencilerden biri kuaföre, diğeri okuluna sığındı. Yakıcı sıvı maddenin ne olduğu araştırılırken, kızların bacaklarında yara oluştu. Doktorlar, kız öğrencilerin bacaklarına sıkılan sıvı maddenin güçlü bir asit olabileceğini söylerken, polis saldırganları arıyor.

MUHAFAZAKAR SUNUCU KUMARDA YAKALANDI (MİLLİYET)

Kadıköy'de bulunan Erciyes Kültür ve Tabiatı Koruma Derneği'ne baskın yapan polis, poker masalarındaki marka ve paralara el koydu. Operasyon sırasında kamuoyunda muhafazakar kimliği ile tanınan sunucu İbrahim Sadri'nin de yakalandı. Hakkında kumar oynamaktan işlem yapılan İbrahim Sadri, Kabahatler Kanunu'na göre 105 YTL para cezasını ödeyerek serbest kaldı.

Geçen cuma geç saatlerde, bir ihbar üzerine sivil polis ekipleri tarafından, Kızıltoprak'taki dernek binasına baskın yapıldı. Poker masalarındaki marka ve paralara el koyulurken, içeride bulunanlar hakkında kanuni işlem yapıldı.

EL KAİDE VAHŞETİ (HÜRRİYET)

Haberin türbanla direk ilgisi kurulmamış. Ancak Irak'tan bu tür görüntüler internette dolaşıyordu. Haberin zamanlaması ve üst sıralara çekilmesi ilginç:

Bu görüntüler Irak'tan. El-Kaide'li teröristler esir Iraklıları benzin dökerek, Allah'ın adını söyleyerek vahşice yaktı. Bu vahşi görüntüleri, bir ibret belgesi olması nedeniyle yayınlıyor, yüreği dayanamayacak olanlara seyretmemelerini tavsiye ediyoruz.

Gönderi tarihi:
Efendi Türkler haklı. Böyle bir savunuya "aydın" kelimesi yakışmıyor

polemiğe yokum, sebebide polemiğe girersem sizlere söylenecek çok şey var ve bu kişisel atışmaya dönüp çok içinden çıkılmaz bir hale gelir, ben kendi düşüncemi söylerken bile anlaşamıyoruz, birde üstüne polemiğe girsem düşünün yani ! polemiğide çok iyi yaparım en büyük özelliklerimden birisidir ama bunu hep kendime saklıyorum, burayı düşüncelerimi insanlara aktarmak için yaşıyorum, beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez, kendimizi sıkıntıya sokmaya gerek yok !

"Kapanmak resmi bir kurum olan diyanetin fetvasına görede "Allah'ın emridir"

Sen diyor resmi devlet kurumu olarak diyaneti kurmuşsun, maaş ödüyorsun. O halde İslam dinini de yasallaştırmışsın. E o halde bu kurumun fetvaları uyarınca gelen taleplere niye kulak tıkıyorsun?

Bu kurumun fetvaları olmazsa, islam dini içinden çıkılmaz bir hal alır, ve şimdiki durumdan dahada kötüye gideriz, diyanet o kadar hoşuma giden bir kurumki, gerçekten büyük bir kontrol sağlamış durumda, halk ona inanıyor destekliyor ve diyanetin bütünleştirici kavramını en iyi şekilde yaşatıyor, herkes kafasına göre bir din yorumu eklese farklı ayetlere farklı yaklaşımlar sergilese asıl o zaman büyük kaos çıkar !

Evet ben dinlere inanmıyorum ama en azından bu dini kontrol altında tutan bir kuruma çok büyük destek veriyorum, çalışmaları gözardı edilemez

Şurasıda çok önemli, diyanet fetva verirken herşeyi araştırarak veriyor, çünkü verdiği fetvayı sorgulayacakk olan insanlar bir açığıbir çıkarı yakalarsa diyanete güven kalmaz !

Sayın TARAFSIZ, demokrasimiz bir parça ağır aksak olduğu gibi laikliğimiz de bir parça sakat. Şimdi böyle diye batsın balık yan gitsin diyemeyiz. Bu işleri kötüye değil, iyiye götürmeye çalışıyoruz. Yanlışlığa prim verelim, iyice sırıtsın yanlış olduğu, ondan sonra tepesine vuralım mantığı çok tehlikeli bir mantık olabilir.

çok haklısınız ama, bir ayet gözüme baka baka kapanmayı öğütleyip, halkında büyük çoğunluğu Kur'ana inanıyorsa böyle bir ayet ve anlam yoktur olamaz diyemiyorum, keşke diyebilseydim ama olmuyor

İlkem nedir ? tarafsız olmak (siz çok önem veriyorsunu ilkelere)

saygılar

Gönderi tarihi:
Size onlarca kez soru sordum hiçbir şekilde cevap veremediniz

Çünkü açık ve net bir şekilde ayet "Örtülerin yakalara kadar salınmasından" bahsediyor

"Yakalarına kadar salsınlar" derken ! ne demek istiyor ? neyi yakalarına kadar salsınlar ?

size kaçıncı soruşum bu hatırlamıyorum ! (bir kelime bile cevap veremediniz bu cümlüye karşılık)

Ha eğer diyorsanızki Kur'anda böyle bir ayet yok, o zaman size kuran.gen.tr adresini tavsiye edebilirim orada bir kaç profesörün çevirileri bulunmakta

Kapanmak resmi bir kurum olan diyanetin fetvasına görede "Allah'ın emridir"

Ama kapanmamak insanı müslümanlıktan çıkarmaz, Allah'ın dileklerini ve isteklerini yerine getirmemek günahtır dolayısıyla mümin kadın kapanmadığında günah işler ama müslümanlıktan çıkmaz

Kısacası, halk Efendi Türkler'e veya Tarafsız'a değil diyanet ve bunun gibi resmi kurum ve dökümanlara (Kur'an) inanacak, Kur'anda böyle bir "yakalarına kadar salsınlar" ifadeside net olarak bulunduğuna göre bize sadece bu ayeti bilmeyenlere göstermek düşer !

Kişisel ve toplumsal uygulamalar Kur'anı etkilemez, Kur'an şu şöyledir bu böyledir diye kesin hükümler ortaya koymuş , dolayısıyla bu hükümleri uygulayıp uygulamamak insanların kendisine kalmıştır. Kur'an sağ gösterirken, siz sol vurursanız, İslam dışı bir hareket yapmış olursunuz ve gerekenin ne olacağı inançlara göre bildirilmiştir ! (Allah'ın öğütlerinin uygulanmamasının günah olduğu gibi

saygılar

* * *

DİPNOT, bana hep ayete takıldığımı söylersiniz ama gördüğünüz gibi ben ayeti bıraksam bile birisi çıkıp aynı şekilde tekrar ayeti önüme sürüp soru soruyor (hiç tartışılmamış gibi), bundan bir şikayetim yok ama neden sürekli aynı yeri tartıştığımıza güzel bir örnek oldu Efendi Türkler'in tekrar gündeme getirmesi !

saygılar

bak arkadasim sizin gibi düsünenlerin ilkelerini bu yazini okuyan daha iyi anlar?

yazmis olduklarin cevaplari nereye gittigini bilmemek saflik olur !!!

sonra

DİYANET, ELMALILI HAMDİ, YAŞAR NURİ ÖZTÜRK, SUAT YILDIRIM, MUHAMMET ESED kadar onun aksine iddia edenler mevcutdur ve edenlerinde belli bir egitimden gectikleri görülür ...

ezbere dayanan ögretilerden uzak? bu ülkede herkes ezberi kuvvetliyse ELMALILI HAMDİ, YAŞAR NURİ ÖZTÜRK, SUAT YILDIRIM, MUHAMMET ESED olabilir?

Ama herkes ATATÜRK OLAMAZ Neden Atamiz kurani Türkceye cevirmek istedigi ortadadir? birilerinde tahamülü ortadadir

sonra tekrar diyorum sen ayeti ortaya koyamadin fakat ben Dini bölüme NUR SURESİ NASIL ÇEVRİLMİŞ

Kuranı Kerim'in Nur Suresi'nin 30 ve 31. ayetlerinin Türkçeye çevirisindeki istismar sömürü tel tel ortaya dökülüyor. diye baslikla actim issallah orda ortaya korsun!

Gönderi tarihi:
Kırmızı ile işaretlediğin yerler wikipedyadan alıntı. Ama hemen o alıntı bittiğinde kişisel görüşlerini koyuyorsun ortaya ve diyorsunki; islam dini de evrensel olduğunu söyler. İsanlığın yararına der. E yani bunu diğer dinlerde söyler. Misal Hıristiyanlık, Musevilik, Bahailik, Zerdüştlik, Budizm vs. vs. Ama birde bakarızki birinin söylediği, diğerini tutmuyor. Bilimsellikle de hiç örtüşmüyor. Ne olacak şimdi? Senin veya benim katılıp katılmamamız ne değiştiriyor?

İslam evrensel bir din olduğunu söylerden sonraki kısmını bende söylemiştim zaten!Söz konusu İslam olduğu için İslam'ın evrensellik karşısında yerini örneklemiştim!Diğer dinler ne der ne demez;işin aslı bilmediğim bir konu hakkında hükümlerde bulunmam pek doğru olmaz...Din denilen kavramın evrenselliğini tartışıyorsak ben şunu derim;madem ki evrensellik genel geçer kavramlardır;evrensel olan insan ve onun ardında koştuğu değerlerdir ve madem ki evrensellik sadece bilimin kabul ettiği yasa ve kuramlarla açıklanamıyorsa o zaman dinde evrensel bir kavramdır!Ama siz dinler arasında ki farklılık ve benzerlik olarak algılıyorsanız evrenselliği o zaman diyecek hiçbirşeyim yok!

Gönderi tarihi:
DİYANET, ELMALILI HAMDİ, YAŞAR NURİ ÖZTÜRK, SUAT YILDIRIM, MUHAMMET ESED kadar onun aksine iddia edenler mevcutdur ve edenlerinde belli bir egitimden gectikleri görülür ...

aksini iddia edenlerinde çevirilerini görmemiz gerekiyor, aksini iddia edenlerin çevirilerinde benzerlik olmalıki o zaman bir yanlış unsuru kafamızda oluşmaya başlasın !

Ama herkes ATATÜRK OLAMAZ Neden Atamiz kurani Türkceye cevirmek istedigi ortadadir? birilerinde tahamülü ortadadir

Atatürk'ümüz çok yararlı bir iş yapmak istemiş. Umarım artık ibadetlerin Türkçe yapılmasına çalışılır. Halk ne yaptığını ne dediğini bilsin.

sonra tekrar diyorum sen ayeti ortaya koyamadin fakat ben Dini bölüme NUR SURESİ NASIL ÇEVRİLMİŞ

Ayeti halkın inandığı güvendiği bir kurumdan defalarca ortaya koydum, millete sürekli ayeti gösteriyorum diye burada gına geldi ! ve siz "ayeti ortaya koymadın" diyorsunuz

saygılar

Gönderi tarihi:
Erkin Baba'dan türban çıkışı4982162.jpg

Ünlü sanatçı Erkin Koray, türban adımıyla Türkiye'nin 'Arap medeniyetinin de gerisine düştüğünü' söyledi.

Koray, 'Türkiye'de olayları bir bilim-kurgu gibi izliyorum. Kurgu var da vilim yok. Maalesef geriye gidiyoruz. Türbandan, çarşaftan Araplar kurtulmaya çalışırken, biz aksini yapıyoruz. Bu çok üzücü ve düşündürücü bir durum' dedi.Koray, seçim öncesi destek verdiği MHP'nin AKP ile mutabakatı konusunda da, 'Benim artık bir fikrim yok. MHP ile ilgili söyleyecek sözüm kalmadı' diye konuştu.

Koray sözlerine şöyle devam etti: 'Zaten konu başörtüsü değil. Türkiye'nin başörtüsü ile hiçbir sorunu yok. Hepimizin annesi, ninesi başörtülü. Bu türbanı Türkiye'ye sokanlar, bunu nasıl çıkaracaklarını düşünsünler. Bir sanatçı olarak umutsuz değilim. Biz varız ve ayakta durduğumuz sürece, Atatürk'ün yolunda yürüyeceğiz. Türban işinin medeniyetle, bilim ve uygarlıkla en küçük bir ilişkisi yok.' 14 Şubat 2008 Ankara

Kadir İnanır'ın türban yorumu

'Toplum fena gerildi. Bence hiç hoş olmadı. Bir sanatçı olarak böyle gergin ve tedirgin bir toplumda yaşamaktan dolayı üzünt duyuyorum. Ülkede her şey gayet güzel giderken birdenbire toplumun genelinde bir gerginlik oluştu ve bu hiç hoş değil.'

..........................

Gönderi tarihi:

Herkes zaten olanlarin farkindadir.Referandum dayatmasi,Cumhurbaskani dayatmasi ve türban dayatmasi,bunlara ilave edilecek olan daha bircok dayatmalar var.Yani *BEN COGUNLUGUM ISTEDIGIMI YAPARIM*yanilgisi,ha bu dayatmalar bu gerginlik nereye kadar ulasir onu kimse bilemiyor ama bilinen birsey var ise millet resmen bilincli olarak gerilmektedir,neden milleti germeleri gerektigine gelince yine Erbakan'in *kanlimi olur kansizmi olur*sözüne gelmeden edemiyorum.Yani Türkiyede birileri resmen kaos icin ugrasmakta ve bu kaosa karsi cikanlarida degisik adlarla adlandirmaktadirlar.Bunlari yapanlar sirasiyla AKP-MHP-SÖZDE DINCI VE SOLCU GECINEN YANI ÖZGÜRLÜKCÜ DIYE YUTTURULAN AYDINLAR-TARIKATLAR-AB-ABD.dir.

Türkiyenin bir cikmaza sürüklendigini hemen herkes kabul etmistir,kabul etmeyenler ise kafalarini türbanin altinda saklayanlardir.Taha AKYOL Türban yasasinin Cumhurbaskanindan geri dönmesini isterken söyle diyor,*TÜRBANA KARSI OLDUGUMDAN DEGIL AMA HALKI BÖYLE GERMEYE KIMSENIN HAKKI YOKTUR BU NEDENLE UMARIM KI GÜL, BU YASAYI MECLISE GERI GÖNDERIR.*Bu aslinda takdir edilmesi gereken bir durustur.Ama yine ayni gazeteden yazar TASGETIREN ise Taha Akyol'un bu görüsüne bakin nasil yanit veriyor;...*Taha Akyol aydindir,türbana karsi degildir,onu cok iyi tanirim,davasinda geri adim atmaz,ama türban yasasinin Cumhurbaskani tarafindan meclise iade edilmesini istemesi AYDIN'IN YENILMESIDIR..*diyor.Simdi bu kisa örnekte gördügüm sey,bir türban yanlisi yazarin,herseyin göze alinip bu yasanin cikarilmasini dogru bulmadigi ama digerinin ise herseye ragmen bu yasanin cikarilmasindan yana oldugudur.Bunun anlami BURHAN KUZU'NUN *AMUDADA KALKSALAR BU OLACAK* demesine gelir.Yani kanda dökülse kaosta ciksa biz türbani serbest birakacagiz demektir bu.Iste Taha Akyol ile Tasgetiren farki buradadir.Birisi herseye ragmen gerginlik olsuna karsi cikarken digeride herseye ragmen gerginlik olsun taraftaridir.Ha bu arada Tasgetiren görünüs olarak ta tam bir müslümandir sakalli müslümanlardan yani.Tasgetirene sormak isterdim;Danimarkada tekrar yayinlanan MUHAMMED karikatürleri hakkindaki görüsleri nelerdir diye.Ozamanda derki;Danimarka nire TüRBAN NIRE.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Efendi Türkler, ünlü kişileri (Atatürk dahil) öne sürerek bakın siz yanlış yapıyorsunuz, ünlü kişiler sizin yanlış yaptığınızı söylediklerine göre demekki siz yanlış yapıyorsunuz, imasında bulunmanız inançlı insanlar için bir şey değiştirmez.

saygılar

Gönderi tarihi:
Efendi Türkler, ünlü kişileri (Atatürk dahil) öne sürerek bakın siz yanlış yapıyorsunuz, ünlü kişiler sizin yanlış yaptığınızı söylediklerine göre demekki siz yanlış yapıyorsunuz, imasında bulunmanız inançlı insanlar için bir şey değiştirmez.

saygılar

****** Atatürk inancsiz olsaydi Araplar gibi ülkesini ABD nin cizmeleri altinda gezdirirdi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.