Φ hasan17 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Demokratik Toplum Kongresi'nin açıklanan sonuç bildirgesinde, demokratik özerklik istenirken, Türk yerine Türkiyelilik kavramı benimsendi. Bildirgede PKK lideri Öcalan'ın "halkla bağlantı kurabilmesi" gerektiği de belirtildi. vaybee Nerden nereye geldik arkadaşlar artık ülkemizde bölücüler bizim meclisimizde terörist eylemleri destekleyici açıklamalrda bulanabiliyorlar askerimizin kanını döken teröristlere sahip bile çıkabiliyorlar bunlar yasal oldu artık bizim ülkemizde nerden nereyee............ fransada korsikalılar bizde Türkiyeye dayattıığnız özgürlük zırvalarından istiyoruz diye bi açıklama yaptılar fransa hükümeti bu bizim bölünmez bütünlüğümüzü sarsar diye hemen bi açıklamada bulundu..... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Ahmet Türker bugün acik acik *PKK yi kinayarak kendimizi hiclestiremeyiz*diyerek resmen PKK nin siyasi uzantisi olduklarini kanitlamis oldu.PKK nin siyasi uzantisi olmak demek teröristlerin meclisteki uzantilari demektir yani firsat bulunca onlarda asker öldürmeye gidebilirler.Ahmet Türker bununlada kalmadi dün Leyla Znanin söylediklerinin aynisini tekrarladi yani resmen ÖZERKLIK istedi.Bu forumlarda biz teröristlerden bahsederken onlardan kardes olmaz derken birileri bizi irkcilikla sucluyordu.Eger bu ülkeyi korumak bu ülkenin bütünlügünü savunmak irkcilik olarak niteleniyorsa ben seve seve IRKCI olurum.Sehit edilen Mehmetcik benim kardesimin cocugudur benim cocugumdur kardesimdir yegenimdir,onu sehit edeni ben kardes olarak göremem,helede bu ülkeyi bölmek icin sartlanip daglara cikimissa,onlari kim savunuyorsa onlari kim kardes olarak görüyorsa benimde düsmanimdir. saygilarla Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Haklısın Hasan17; Neredeeeen nereyeee!!!! Maalesef bu ülkede böyle. Sen alıp hapisteki bölücü teröristi meclise koyarsan ve sen tutup haklarında davalra süren hırsızları meclise koyarsan, sen tutup Atatürk Cumhriyeti yıkılmalıdır diyen tarikatçıları cumhurbaşkanı yaparsan bunlar çooook doğal çoook beklendik sonuçları olacaktır. öyle değil mi? Yazık yazııık! Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Haklısın Hasan17;Neredeeeen nereyeee!!!! Maalesef bu ülkede böyle. Sen alıp hapisteki bölücü teröristi meclise koyarsan ve sen tutup haklarında davalra süren hırsızları meclise koyarsan, sen tutup Atatürk Cumhriyeti yıkılmalıdır diyen tarikatçıları cumhurbaşkanı yaparsan bunlar çooook doğal çoook beklendik sonuçları olacaktır. öyle değil mi? Yazık yazııık! Bu memlekette adam kıtlığından bunlar geldi çöreklendi başımıza. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Bu memlekette adam kıtlığından bunlar geldi çöreklendi başımıza. :) Bu acaba Aziz Nesin'in tartışma yaratan lafı gibi mi algılanmalı? Yüzde kaçımız *****? Saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Darbe mi yapsak Bilmem ki bu ortamda asıl düşüncelerimi özgürce ifade edebilsem.... Neyse kısaca, bu ülke ve halkı değil darbeyi çook daha ağırını haketti, hakediyor ve korkarım hakedecek! Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Darbe mi yapsak Darbe yerine daha somut bişeyler bulsak zedan . Hep ezilen bizim milletimiz ezilen bizim halkımız oluyor birileri geliyor darbe yapar olan bize olur milletimize olur. ekonomik krizler çıkar olan yine bize olur yok dalgalı kur etkilendi yok Abd de faiz oranlarına bişey oldu bizde borsa düştü bi ara japonyadaki uzak doğudaki yaşanan ekonomik sıkıntıdan bizim borsamız etkileniyo bunların acısı hep bizden hep yüce Türk milletinden çıkarıyolar Bu halk yıllardır hep ezildi kandırıldı kafası magazin zırvalarıyla dolduruldu gereçkler yerine önüne hep yalanlar konuldu. birilererini önmüze koydular birilerini seçtirdiler birşey olur vergiler faizlerle koyalr ona buna zam yaparlar hep milletimizden çıkardılar acısını bunun yıllardır darbeye falan gerek yok derim ben Biz milli ruhu bir gerçekleştirebilsek bunu bi benimseyebilsek Kurtuuş mücadelesindeki gibi önce içte ve dışta düşmanları temizleriz daha sonrada bir milletin yeniden uyanışı dirilişini gereçkleştiririz. bunlar pempe tablo olabilir bazıları için ama bizbunu tarihimzde gerçekleştirdik hemde bundan daha ağır şartlar altındaa ben yine yapacağımıza inanıyorum... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Darbe yerine daha somut bişeyler bulsak zedan . Hep ezilen bizim milletimiz ezilen bizim halkımız oluyor birileri geliyor darbe yapar olan bize olur milletimize olur. ekonomik krizler çıkar olan yine bize olur yok dalgalı kur etkilendi yok Abd de faiz oranlarına bişey oldu bizde borsa düştü bi ara japonyadaki uzak doğudaki yaşanan ekonomik sıkıntıdan bizim borsamız etkileniyo bunların acısı hep bizden hep yüce Türk milletinden çıkarıyolar Bu halk yıllardır hep ezildi kandırıldı kafası magazin zırvalarıyla dolduruldu gereçkler yerine önüne hep yalanlar konuldu. birilererini önmüze koydular birilerini seçtirdiler birşey olur vergiler faizlerle koyalr ona buna zam yaparlar hep milletimizden çıkardılar acısını bunun yıllardır darbeye falan gerek yok derim benBiz milli ruhu bir gerçekleştirebilsek bunu bi benimseyebilsek Kurtuuş mücadelesindeki gibi önce içte ve dışta düşmanları temizleriz daha sonrada bir milletin yeniden uyanışı dirilişini gereçkleştiririz. bunlar pempe tablo olabilir bazıları için ama bizbunu tarihimzde gerçekleştirdik hemde bundan daha ağır şartlar altındaa ben yine yapacağımıza inanıyorum... Sanırım 150 yıl geri gitmektense ve başka çare kalmadıysa 10-20 yıl geri gitmek bana mantıklı geliyor... Beni de darbeci zihniyet olarak ilan etmeyin lütfen, çözüm bulmak tartışmak amacıyla düşünüyorum... Saygılarımla Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 ozaman darbenin nerden geldiği önem kazanacak.... Alıntı
Φ avniler Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 60 yılların 70 yılların gençliğinin cehaleti nelere mal oldu vatan savunmuşlar vatan korumuşlar bu ülkeyle birlikte bağlmsızlığına kavuşan ülkelerin gelişmişlik düzeyine bir bakıvermek lazım 60 gençliği başbakan ve bakanları astırmış 70 gençliğide 80 darbesiyle hapiste çürümüş Ülke olarak geri kalmışlığımızın en büyük nedenide 60 ve 70 li yılların gençliğidir Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Aynı seyleri dinlemekten ve görmekten hatta okumaktan bıktım ... manzaraya daldım ses cıkartma İyi uykular TÜrkiye... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 60 yılların 70 yılların gençliğinin cehaleti nelere mal olduvatan savunmuşlar vatan korumuşlar bu ülkeyle birlikte bağlmsızlığına kavuşan ülkelerin gelişmişlik düzeyine bir bakıvermek lazım 60 gençliği başbakan ve bakanları astırmış 70 gençliğide 80 darbesiyle hapiste çürümüş Ülke olarak geri kalmışlığımızın en büyük nedenide 60 ve 70 li yılların gençliğidir Bu günün gençliği 60 lı yılların gençliğini böyle algılıyor evet haklısınız... Ne diyebilirim... Alıntı
Φ nizamoğlu Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Sayın Başbakan'ın Türkiye'ye bir armağanıdır bu Türkiye'lilik kavramı. Tebrik ediyorum Sayın Başbakanımızı. Bu ülkeye alt kimlik, üst kimlik tanımlamasını getirmekle, birşeyleri kendilerince halletiler ancak, daha büyük problemlerin ortaya çıkmasına vesile olduklarının farkında bile değiller. Yıllardır bu ülke toprakları üzerinde uygulanan Türk'lük kavramı gayet açıktır. Bugün, Türkiye sınırları içinde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes Türk'tür. Bu ulu önder Atatürk'ün Türk'lük kavramını tanımıdır. Peki siz ne yapıyorsunuz, ülke içindeki değişik etnik guruplara alt kimlik tanımlaması yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sayede tüm etnik grupların, kendilerine has birer ses çıkartmalarının önünü açıyorsunuz. Buna da özgürlük diyorsunuz. Özgürlük kavramını iyi kavrayamamanın yanısıra, bir de kendinize has özgürlükler yaratıyor ve kendinize göre uyguluyorsunuz. Tanım gayet basittir. Bu ülke içinde yaşayan ve kimlik sahibi herkes Türk'tür. Kendisine başka kimlik arayanlar veya ismini değiştirmek isteyenler, bu ülkenin dışında istedikleri yerde yaşama hakkına sahiptirler. Hatta bu hak, yasal bir haktır. Öyleyse bu ülke içinde yaşıyor ve bu ülke kimliğini taşıyorsan Türk'sün. Yok ben değilim diyorsan, istediğin sınır kapısından çıkabilirsin! Saygılarımla... N.NİZAMOĞLU Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 sayın yersoy o çirkin hadisenin o sözden kaynaklanmadığını ve ardında başka hesapların olduğunu hepimiz biliyoruz... Sayın dört mevsim, Öncelikle sert bir mesaj yazmamışsınız, aksine okurken çok gururlandığım bir mesajdı. Öncelikle, 60 lı 70 li yıllar konusunda tam anlamıyla anlaşılamadım galiba. O zamanın gençliği ile bu zamanın geçliğini karşılaştırdığımızda ortaya çıkan tek sonuç: barlarda kafelerde gönül eğlendiren zevk sefa dşkünü dizi-magazin takipçizi 2000 li gençliğe karşı sorgulayan tavır alan bir 60 lı gençlik. Kastettiğim gençler eylem yapıp hapislerde çürüsün değil. Tabii ki de bunun doğru olmadığı ortada (ama belirtmek isterim biraz sorgularsanız sanırım sonu yine hazin olur bugn). Kastettiğm tek şey yaşadığı toplumu, yönetimini sorgulamayan bir gençlik. ve yazık denilebilecek kadar aciz. Hakkını arayamıyor biliyormusunuz ki içindeyim ve görüyorum. Tam bir koyun misali. Haa burda şunu ayırıyorum. Vatan namus haysiyet sözkonusu olunca, birazda basının pohpohlamasıyla kendini Türk bayraklarıyla sokağa atmasını da biliyor, buna dicek bişeyim yok. Keşke bugün çocuklar, gençler, aileler ve dedeler/nineler ile birlikte sorgulayan bir çekirdek yapımız olabilseydi. Bunların hiç birisi başımıza gelmez ve anlamsız tartışmalar yaşamayıp bölünmek zorunda kalmazdık... Ama bölündüğümüzü yine sanmıyorum ve hiç düşünmüyorum. Görüş alışverişleri sayesinde doğruyu büyük bir çoğunlukla bulmamız aşikardır, şayet Aziz nesin yanıldıysa... Güzel yanıtınız için teşekkürler... Saygılar Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 ben de beni anlayabildiğiniz ve ortak bir buluşma noktası verdiğiniz için teşekkür ederim...selamlar... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Sevgili 4mevsim Aziz Nesin in sözüne oldukça celallenmişsiniz.Ancak bu sözün doğruluğuna katılmamak mümkün mü? Bu ülkenin insanları müthiş bir kurtuluş mücadelesi verdi.Bu mücadeleyi verirken bugün iş başında olan zihniyetlerin ataları ,vatanı bölmek ve parçalamak için gelen düşmanlara ; -"padişah efendimizin misafirleridir.Kuvayi milliyeyle savaşmak haçlı orduları ile savaşmak gibi sevaptır" dediler. Şimdikiler de ,iktidara geldiklerinden beri aşırı ve ayrılıkçı kürt milliyetçileri ile işbirliği içinde ,sürekli olarak etnik ayrımcılığı körüklediler. Aradan bunca zaman geçmiş olmasına rağmen , geçmiş olaylardan ders alamayıp,aynı zihniyetleri "din din" diyerek başa getirmek akıllı işi midir? Bunları hatırlatanları da "halkı küçük görüyorsunuz" diye suçlamak ya da. Düne kadar etnik ayrımcılığı körükleyen zihniyetlerin ,şehitlerimiz için söyledikleri daha dün gibi akıldayken, malum şahsiyetin akrabaları Barzani den ihale alırken ve bunlar gün gibi aşikarken ,en çok şehit veren illerimizden en yüksek oranda oy alırken, hangi akıldan sözediyoruz. Ve bu ülke de ,bu gerçekleri dile getirenler demokrasi düşmanı ya da halkı küçük gören , kendini beğenmişler olarak etiketleniyor. Kusura bakmayın ama ben ,"kendini bir şey zanneden" sınıfında olmayı tercih ediyorum. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 mukaddes saydığı ne varsa onun uğruna verecek.....mukaddes bilir mi şimdikiler bilmem....vatanı bayrağı hürriyeti inancı namusu şerefi onuru....şerefin de zekasına da laf söyletmez ...ne sanıyor bazı insanlar kendilerini..... Ve bu ülke de ,bu gerçekleri dile getirenler demokrasi düşmanı ya da halkı küçük gören , kendini beğenmişler olarak etiketleniyor. Kusura bakmayın ama ben ,"kendini bir şey zanneden" sınıfında olmayı tercih ediyorum. Sayın 4 mevsim, ben de namus, şeref, inanç, etnik vs. gibi soyut kavramlar yerine, demokrasi, insan değeri, insan emeği ve tüm insanların eşitliği ve kardeşliği gibi somut olguları savunan "bir şey" olmayı tercih ederim. İnsanların mutluluğu, ancak somut olguları savunmakla mümkündür. Gerisi kavganın, dövüşün, bölücülüğün kaynaklarıdır. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 uğruna mücadeleyi savunduğunuz halkı küçümsememeyi öğrenmek zorundasınız.....gerçekleri dile getirmekle kendi halkına ağır bir sözü layık görmek arasındaki farkı görebilmenizi dilerdim....selamlar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 uğruna mücadeleyi savunduğunuz halkı küçümsememeyi öğrenmek zorundasınız.....gerçekleri dile getirmekle kendi halkına ağır bir sözü layık görmek arasındaki farkı görebilmenizi dilerdim....selamlar... bazı gerçekler acıdır ama... neden kabul edemiyorsunuz hala bu acı gerçeği? Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 uğruna mücadeleyi savunduğunuz halkı küçümsememeyi öğrenmek zorundasınız.....gerçekleri dile getirmekle kendi halkına ağır bir sözü layık görmek arasındaki farkı görebilmenizi dilerdim....selamlar... Halkı küçümsemek, onların sorunlarını çeşitli entrikalarla unutturup onları uyutmakla olur. Halkı küçümsemek, onların çıkarlarını emperyalizme karşı savunMAmakla olur. Halkı küçümsemek, onların kimliklerini guruplara bölmekle olur. Halkı küçümsemek, onların kültürlerini küçümseyip başka kültürlere adapte etmeye çalışmakla olur. Halkı küçümsemek, onların diğer kültürdeki insanlardan hiçbir farkı olmadığına inandırMAmakla olur. Halkı küçümsemek, onların demokratik mücadelelerine katılMAmakla olur. Halkı küçümsemek, onların özgürlüğü, emeği için mücadele etMEmekle olur. Sonuçta halkı küçümsemek, onların değerini tüm değerlerin üzerinde görMEmekle olur. Aksini yapanları, alet olanları, Aziz NESİN oran olarak değerlendirmiş. Haksızlıkmı yapmış? Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 türk halkının yüzde bilmem kaçı ...dır demekle bu saydıklarınız farklı şeyler....neden inatla bu kelimeyi ve tavrı savunuyorsunuz.... ben sizi çok seviyorum ama siz .....sınız deyin bakalım sevdiğinize ***********...selamlar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 türk halkının yüzde bilmem kaçı ...dır demekle bu saydıklarınız farklı şeyler....neden inatla bu kelimeyi ve tavrı savunuyorsunuz....ben sizi çok seviyorum ama siz .....sınız deyin bakalım sevdiğinize ***********...selamlar... Türk halkı o kadar zekidir ki, verdiği verginin nereye gittiğini sorgular, oylarının kime hizmet edeceğini baştan bilir, ekonomi konusunda onu kimse kandıramaz enfilasyon safsatalarıyla, emeğinin karşılığını almasını iyi bilir, anlamsız işler ile uğraşmaktansa çalışır üretir ve refah içinde yaşar, kimsenin oyununa gelmez vs.vs.vs.vs. Saygılarımla Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Türk halkı o kadar zekidir ki, verdiği verginin nereye gittiğini sorgular, oylarının kime hizmet edeceğini baştan bilir, ekonomi konusunda onu kimse kandıramaz enfilasyon safsatalarıyla, emeğinin karşılığını almasını iyi bilir, anlamsız işler ile uğraşmaktansa çalışır üretir ve refah içinde yaşar, kimsenin oyununa gelmez vs.vs.vs.vs. Saygılarımla Ve dünyanın en pahalı yakıtını kullandırtan yönetimi, tekrar zam yap diye iktidar yapar. Zekidir. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 türk halkının yüzde bilmem kaçı ...dır demekle bu saydıklarınız farklı şeyler....neden inatla bu kelimeyi ve tavrı savunuyorsunuz....ben sizi çok seviyorum ama siz .....sınız deyin bakalım sevdiğinize ***********...selamlar... Evet dogmacı .....lardan tokadı yerim doğrudur. Ki zaten öyle oluyor, tokadı bırak yakıyorlar insanı. Ama sorgulamasını bilen "şey" lerden tokat yemem sorarlar neden ..... mışım diye. İşte mesele burada. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.